Assassinat de Marc Dellea : "La culpabilité du couple Van Eyken suinte de tous les coins du dossier"

Pour les parties civiles, ils ont assassiné Marc Dellea. Le parquet général réclame une peine de 25 ans.
Load more
Read full article on: lalibre.be
Taxshift slaat gat van ruim half miljard in Vlaamse begroting
In 2019 stegen de misgelopen inkomsten voor Vlaanderen tot 591 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft de hefbomen om de put te dempen, maar maakte daar geen gebruik van. Dat schrijft De Tijd donderdag.
Knack.be
Biden annuleert moslimban en schort financiering grensmuur op
De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag, op zijn eerste dag als president, uiteindelijk vijftien decreten ondertekend. Dat heeft Jen Psaki, woordvoerster van het Witte Huis, bevestigd. Daaronder ook de annulatie van de moslimban en het opschorten van de financiering van muur aan de Mexicaanse grens.
De Standaard
Bidens eerste telefoontje naar wereldleider zal met ‘teleurgestelde’ Canadese premier Trudeau zijn
De Amerikaanse president Joe Biden zal vrijdag naar de Canadese premier Justin Trudeau bellen, zijn eerste telefoontje naar een andere wereldleider. Dat heeft woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki woensdag aangekondigd tijdens haar eerste persconferentie. Ze gaf ook aan dat Biden ‘de stoel van de VS op het wereldtoneel opnieuw wil claimen’.
De Standaard
Voici votre horoscope de ce jeudi 21 janvier 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce jeudi 21 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
Sudinfo.be
Les jours des fournisseurs classiques d'énergie sont désormais comptés
03:32 Avec la transition énergétique en cours, les fournisseurs d’énergie prendront de plus en plus leurs responsabilités de "gestionnaires". Quant aux citoyens ils devront aussi s’adapter et modifier leur ...
1 h
www.lecho.be
Minstens 43 Afrikaanse migranten verdronken bij Libië
2 h
www.hbvl.be
Veel leed vraagt om veel soelaas
“­De afgelopen maanden is er veel ingezet op tijdelijke maatregelen, die brengen misschien wel wat soelaas, maar ...” HBvL 16/01/2021
2 h
www.hbvl.be
ZULTE WAREGEM - OH LEUVEN
DONDERDAG 18.45 uurSCHEIDSRECHTER: Jasper Vergoote
2 h
www.hbvl.be
“Onze club is een weerspiegeling van de Genkse maatschappij”
Kinderen helpen om hun talenten te ontwikkelen, op welk vlak dan ook. Dat is de filosofie van BC Lions Genk. “We zijn meer dan alleen maar een basketclub”, zegt voorzitster en duivel-doet-al Zehra Özmen.
2 h
www.hbvl.be
“Ondanks 30 miljard voor hernieuwbare energie halen we klimaatdoelstellingen niet”
Via onze energiefactuur betalen we tot 2030 nog zo’n 16 miljard aan hernieuwbare energie voor onder meer zonnepanelen, biomassa en windenergie. “En dan nog halen we onze klimaatdoelstellingen niet”, zucht Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Voorstel: afstandsonderwijs voor middelbare scholen in week voor krokusvakantie
De week voor de krokusvakantie gaan de middelbare scholen wellicht dicht. Het onderwijs is overeengekomen om scholieren in die week afstandsonderwijs te geven. Kleuter- en lagere scholen blijven wel open. Een algemene mondmaskerplicht voor het vijfde en zesde leerjaar komt er niet. Het voorstel van minister Weyts moet vrijdag wel nog passeren langs het Overlegcomité.
2 h
www.hbvl.be
“Vaccineren? Japan wil eerst zien hoe dat in Europa verloopt”
Dat Geerhardt in Leuven zou studeren, stond voor hem al lang vast. “Ik twijfelde tussen Sinologie en Japanologie, maar aangezien de Chinese intonatie en uitspraak me niet bevielen, koos ik ervoor om Japans te leren.” Een keuze met verstrekkende gevolgen, want Geerhardt woont en werkt intussen al 18 jaar in het land van de rijzende zon.
2 h
www.hbvl.be
Limburgers in de VS: “Na vier jaar leugens opnieuw een leider die verenigt”
Een terugkeer naar de redelijkheid, zo omschrijven onze Limburgers in de VS Bidens eerste speech als president van de Verenigde Staten van Amerika. “Na vier jaar leugens hebben we opnieuw een leider die verenigt.”
2 h
www.hbvl.be
Liese uit Halen al voor de tweede keer genomineerd in Big Brother
2 h
www.hbvl.be
Michaël R. Roskam over zijn ‘Lockdown’-kortfilm en het coronajaar: “2020 was te spannend voor mij”
Sinds zijn laatste project, een kortfilm voor 11.11.11 uit 2019, is het relatief stil geweest rond filmregisseur Michaël R. Roskam. Maar nu maakt de Truienaar een minicomeback met een andere kortfilm die deel uitmaakt van de Lockdown-serie voor Eén.
2 h
www.hbvl.be
‘Sensualité’ van Axelle Red in Netflix-hit ‘Lupin’: “We hebben maandelijks een miljoen luisteraars”
Sinds ‘Sensualité’ werd gebruikt in de Netflix-hit ‘Lupin’ bereikt de Hasseltse Axelle Red meer luisteraars dan ooit. “Haar streamingcijfers zijn uitzonderlijk voor een artiest van die generatie”, zegt haar echtgenoot Filip Vanes.
2 h
www.hbvl.be
Ben Hermans: “Als ik mag kiezen? Tokio boven Tour”
Tot maandag vertoeft Ben Hermans in het Catalaanse Gerona, voor zijn vierde winterstage in de kleuren van Israel Start-Up Nation. “Ik heb de ploeg jaar na jaar zien groeien. Van een Pro naar een WorldTour-team. En deze winter hebben ze bijna een volledige Tourkern in huis gehaald”, aldus de 34-jarige Diepenbekenaar.
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe school veilt straffe schatten
De gloednieuwe school Straf! op be-Mine, een samensmelting van vrije basisscholen Het Mozaïek en De Horizon, organiseert een online veiling van oud schoolmeubilair en educatief materiaal.
2 h
www.hbvl.be
Oude blauwe zak nog geldig tot eind dit jaar
2 h
www.hbvl.be
Parkeren binnenkort betalend in Portavida
Bezoekers van Portavida in Genk-Centrum zullen binnenkort 1 euro per uur moeten betalen om er te parkeren. Daarmee komt een einde aan het gratis parkeren op de welzijnssite.
2 h
www.hbvl.be
Achelse trappist is geen échte trappist meer
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste in België zijn authenticiteitslabel. Een probleem dat voor meerdere kloosters dreigt. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle.
2 h
www.hbvl.be
Uitbraak in woonzorgcentrum enkele dagen na vaccinatie
In het Achelse woonzorgcentrum Aan de Beverdijk hebben toen bewoners en één personeelslid positief getest op corona. Een opdoffer, want vorige week donderdag werden de bewoners en een deel van het personeel gevaccineerd. “Tien maanden lang wisten we het virus buiten de deur te houden...”
2 h
www.hbvl.be
Project ‘Allemaal samen in Hasselt’ gaat inburgeraars beter begeleiden
Met het project ‘Allemaal samen in Hasselt’ wil Hasselt nieuwkomers beter begeleiden. “De specifieke begeleiding van mensen in hun inburgeringstraject diepen we zo verder uit”, zegt schepen Dymfna Meynen (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Vijftig waterlekken op 3 kilometer: “Schimpen lijkt wel een zeef”
“Wij zijn ongetwijfeld de Hasseltse buurt met het hoogste aantal storingen en defecten in de watervoorziening.” De inwoners van Schimpen zijn het beu. Maar De Watergroep belooft beterschap.
2 h
www.hbvl.be
La fusion entre distributeurs d'énergie wallons, une fausse solution
03:15 Questionné sur la question par la Cwape, le consultant Schwartz ne voit pas un gain d'efficacité dans une fusion entre acteurs wallons. Il privilégie des synergies.
2 h
www.lecho.be
Vakbonden testen hoe links Vivaldi wel is: loonoverleg opgeblazen, bal ligt in kamp van regering
De vakbonden hebben de loononderhandelingen opgeblazen en leggen zo een bommetje onder de regering van Alexander De Croo. Maar aangezien het dossier de ideologische tegenstellingen tussen de liberalen en de rest van de ploeg zou kunnen oppoken, speelt die de bal meteen terug naar de sociale partners. Werkgevers en syndicaten moeten tot midden maart proberen het eens te raken over hoeveel onze lonen mogen stijgen, zegt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). Maar de ruzie is een flinke domper voor Vivaldi.
2 h
www.nieuwsblad.be
Zo lang lijden zij al aan corona: tientallen Belgen delen pijn in indrukwekkende fotoreeks
Tientallen Belgen hebben zichzelf gefotografeerd met een papier met daarop hoelang geleden ze besmet raakten met het coronavirus en welke symptomen ze nog steeds vertonen. Met de indrukwekkende fotoreeks willen ze aandacht vragen voor de lang aanslepende ziekteverschijnselen.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Oprechte spijt dat ik haar dikke teef noemde”: Jonagold-man spreekt voor het eerst na uitbarsting in Aldi
De man die sinds dit weekend viraal gaat met zijn tirade over Jonagolden in supermarkt Aldi wil zich excuseren. Hij geeft toe dat hij te ver is gegaan in zijn harde woorden aan het adres van de medewerkster. Al wil hij ook zijn versie van de feiten geven, om zijn colère te duiden. Ook wil hij aan de filmer die de video online plaatste tonen welke verwoestende impact zoiets heeft. “Zelfs mijn kinderen noemen me nu een zot.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Eric Goens maakt docureeks over Salah Abdeslam: “In een brief aan zijn verloofde legt hij het waarom van zijn daden uit”
Tv-maker Eric Goens (51) wordt de komende maanden behoorlijk incontournable op de Vlaamse televisie, maar hét programma waarnaar het meest wordt uitgekeken, is Salah. In die vierdelige Eén-documentaire gaat Goens op zoek naar wie Salah Abdeslam, een van de verdachten van de aanslagen in Parijs en Brussel, werkelijk is. “Ik ben in zijn kop geraakt, denk ik.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Voor het eerst in 10 jaar stijgt marktaandeel van diesels weer: wat betekent dat voor elektrische wagens?
Elektrische auto’s en plug-in hybrides mogen in 2020 dan al een versnelling hoger hebben geschakeld, van ‘de grote elektrificatie’ is nog lang geen sprake. Gesteld dat die er ooit komt. Want na jaren van daling zag de dieselmotor in 2020 zijn marktaandeel opnieuw stijgen. Voor het eerst sinds 2010.
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Windkracht 10’ na jaren nog eens te zien op televisie
‘Witse’ is weer klaar met zijn speurwerk. Vanaf donderdag brengt Eén de serie ‘Windkracht 10’ in de vooravond. De uitzendingen zijn een mooi eerbetoon aan de onlangs overleden acteur Ludo Busschots.
2 h
www.nieuwsblad.be
Regering werkt aan groenestroomkabel met Denemarken
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil een onderzeese elektrische interconnector aanleggen tussen België en Denemarken. “Denemarken is wereldkampioen en België nummer vier in Europa op het vlak van wind op zee”, zegt Van der Straeten. “Aangezien Denemarken veel overschotten heeft aan hernieuwbare energie en België door gebrek aan ruimte op zee en op land op haar eigen limieten botst, zijn dergelijke verbindingen noodzakelijk. Via een onderzeese kabel van ongeveer 500 kilometer krijgen we toegang tot bijkomende hernieuwbare energiebronnen die bijdragen aan onze nationale klimaatdoelstellingen voor hernieuwbare energie.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe verkoop je het best je kleren die je niet meer gebruikt? En wat is een redelijke prijs?
Een jurk voor dat ene feestje, een te klein gekochte broek ... In elke Vlaamse kleerkast hangen wel enkele kledingstukken die amper of nooit zijn gedragen. Maar die hoeven daar niet te blijven hangen: er zijn online mogelijkheden genoeg om je kleren een tweede leven te geven. Maar hoe breng je die stapel kleding aan de man? Kan je alles verkopen? En – ook niet onbelangrijk – hoeveel vraag je ervoor?
2 h
www.nieuwsblad.be
Dag verhoor in corruptieonderzoek kost flamboyante topman Mithra 10 miljoen euro
Hij blijft erbij: hem valt niets te verwijten in het schandaal rond de royale ontslagvergoedingen voor directeurs van de Luikse intercommunale Nethys. Toch bezorgde zijn onverwachte verhoor François Fornieri (58), topman van biotechnologiebedrijf Mithra, een financiële kater van formaat. De beursnotering van Mithra nam in één dag tijd een duik van om en bij de 45 miljoen euro. Persoonlijk slikt Fornieri een verlies van 10 miljoen euro.
2 h
www.nieuwsblad.be
Publiek of niet: Songfestival gaat sowieso door
Het duurt nog bijna vier maanden tot het Eurovisie Songfestival, maar nu al staat vast dat het evenement niet kan doorgaan zoals het zou moeten. “Een stampvolle Ahoy? Dat gaat het dit jaar niet worden”, reageert presentatrice Edsilia Rombley. De organisatie had al vier draaiboeken op tafel liggen, gaande van een uitzending zonder coronaregels tot een editie zonder publiek.
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Switch’ komt ook deze zomer terug
De zomer lijkt nog ver weg, maar de VRT is alvast begonnen aan de voorbereidingen van het zesde seizoen van Switch. Nu al worden nieuwe kandidaten gezocht voor de quiz.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vlaamse Matteo is amper tien en al internationaal model: “Het hoogtepunt? Acht dagen in China”
Hij reisde al naar Polen, Duitsland en China en deed al 150 fotoshoots. Hij vierde pas vorige week zijn tiende verjaardag, maar Matteo Marivoet uit Tremelo is al vijf jaar een drukbezet fotomodel. “Nochtans dacht ik tijdens de eerste fotoshoot: dit is niks voor hem.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Drake passeert 50 miljard streams
Drake breekt alweer records. Hij is de eerste artiest met meer dan vijftig miljard streams op Spotify en dus de best beluisterde artiest ooit. Nadat de rapper zijn mijlpaal afgelopen weekend al op zijn sociale media deelde, bevestigt Spotify nu het nieuws.
2 h
www.nieuwsblad.be
Johnny Rotten moet niks weten van Sex Pistols-serie
Johnny Rotten (64), de frontman van de Britse punkband Sex Pistols, is absoluut niet te spreken over de nieuwe serie over zijn band. Ten eerste zegt hij niet op de hoogte te zijn gebracht van dit project. Hij heeft dus geen bijdrage geleverd en ook geen toestemming gegeven. “Hoewel geregisseerd door Oscarwinnaar Danny Boyle kijk ik niet uit naar de release”, zegt Rotten, die in het dagelijkse leven John Lydon heet. “Ze gaan proberen de reputatie van zoiets geweldigs te vernietigen. Het is ontzettend respectloos.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Un premier supermarché en ligne belge avant la fin mars
03:00 Hopr, le premier supermarché en ligne du pays, doit démarrer dans une ville flamande. Face à une distribution omniprésente, il entend miser sur une commodité maximale.
2 h
www.lecho.be
‘Sleepy Joe’ schiet als een komeet uit de startblokken
Tijdens een vreemde, deels digitale ceremonie gisterenavond heeft Joe Biden de eed gezworen als 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij schiet als een komeet uit de startblokken.
2 h
De Standaard
Wie is Amanda Gorman, de dichter die Amerika opnieuw deed hopen?
De 22-jarige Amanda Gorman, die na de inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris haar zelfgeschreven gedicht 'The Hill We Climb' voordroeg, wilde met haar woorden een nieuw tijdperk van hoop en saamhorigheid in, zonder de donkere dagen van de afgelopen tijd te verdoezelen.
2 h
Knack.be
Salaire décent: Unilever étend le combat à ses fournisseurs
02:45 Le géant agroalimentaire britannique s'engage à ce que d'ici 2030, tous les travailleurs de ses fournisseurs directs reçoivent un revenu minimum décent.
2 h
www.lecho.be