Auto komt in de haag terecht

De brandweer heeft vrijdagavond laat een vrouw moeten bevrijden na een ongeval op de Legioenenlaan. Rond 23.30 uur belandde daar een auto langs de weg tegen een haag. De passagierster geraakte niet op eigen kracht uit het wrak. De bestuurster liep lichte verwondingen op. diro


Ouvrir plus
Va vers la source www.hbvl.be
Nouveaux articles
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Ozzy Osbourne (71) onthult tijdens emotioneel interview: “Ik heb parkinson”
Ozzy Osbourne (71) heeft vandaag, dinsdag, toegegeven dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Dat vertelde de rocker tijdens een emotioneel...
7 m
HLN.be
Jan Jambon wijst gebruik van joodse karikaturen op Aalst carnaval af tijdens bezoek aan Auschwitz
Vlaams minister-president Jan Jambon vindt dat de carnavalisten van Aalst beter geen joodse karikaturen hadden gebruikt. “Ik denk dat de carnavalisten best zouden rekening houden met mensen die ze in het vizier pakken en de vraag stellen: ‘getuigt dit nog wel van goede smaak?’. Als je weet wat die bevolking meegemaakt heeft, is het dan echt nodig om in de sfeer van Aalst carnaval te trekken. Dus ik denk ook dat men dat beter niet gedaan had”, zo zei Jambon dinsdag aan Belga in de marge van een bezoek aan het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen.
www.hbvl.be
Veertigtal migranten onderschept in Frankrijk die Kanaal probeerden over te steken
Een veertigtal migranten, onder wie zes Israëli's, zijn dinsdag onderschept toen ze het Kanaal probeerden over te steken. De meerderheid bevond...
HLN.be
Poolse baby wordt geboren met 3,2 promille alcohol in bloed en overlijdt 3 weken later
In een ziekenhuis nabij de Poolse hoofdstad Warschau is twee weken voor kerstmis een baby geboren die 3,2 promille alcohol in zijn bloed had. De...
HLN.be
Réforme des retraites en France: coupure de courant intentionnelle au sud de Paris
Un syndicat français a délibérément provoqué une coupure de courant, mardi, au sud de Paris, en guise de protestation contre la réforme des retraites du gouvernement Macron.
Sudinfo.be
Jan Jambon diep onder de indruk na bezoek aan Auschwitz: “Heb geen woorden”
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Auschwitz-Birkenau. Het bezoek, dat kaderde in de 75-jarige bevrijding van het nazivernietigingskamp, heeft een diepe indruk gemaakt op de Vlaamse regeringsleider. “Woorden heb ik hier niet voor. Het maakt een ongelooflijke indruk tot wat fanatisme en racisme kan leiden”, aldus Jambon.
www.hbvl.be
Postauto betrokken bij ongeval op Luikersteenweg
Een busje van Bpost was dinsdagnamiddag betrokken bij een ongeval op de Luikersteenweg in Hasselt. Gewonden vielen er niet.
www.hbvl.be
Fred Vanderbiest quitte déjà le RWDM
Fred Vanderbiest, 42 ans, a quitté son poste de coach du RWDM, actuel 8e de D1 amateurs, cinq mois à peine après son arrivée. Le technicien va retourner au FC Malines, où il occupera à nouveau la fonction d'assistant. Le club de D1A a annoncé mardi que les deux formations avaient un accord oral.
www.7sur7.be
Politieke afkeer voor racistische commentaren op vermiste vluchtelingen in De Panne
De racistische commentaren op de migranten die in De Panne met een bootje op zee gingen, oogsten kritiek uit politieke hoek. Conner Rousseau (SP.A): “Hebben we dan niets geleerd uit het verleden?” Hij krijgt bijval van ministers Bart Somers (Open VLD) en Hilde Crevits (CD&V).
www.hbvl.be
Lanceurs spatiaux Ariane et Vega: de l’emploi pour Safran
Quelque 150 emplois seront créés à Bruxelles, Liège, Charleroi et Lummen pour les nouveaux lanceurs Ariane et Vega grâce à la contribution majorée de la Belgique aux programmes de l’Agence spatiale européenne (ESA), a annoncé mardi le ministre de la Politique scientifique David Clarinval.
Lameuse.be
Klimaatcrisis kan nieuwe financiële crisis ontketenen
Let op voor de ‘groene zwaan’! Als de extreme klimaatscenario’s werkelijkheid worden, zullen de centrale banken ‘niet opnieuw de wereld kunnen redden’, waarschuwt de Bank voor Internationale Betalingen (BIB).
De Standaard
Folkzanger sterft tijdens optreden: “Hij sloot zijn ogen en verloor het bewustzijn”
Fans van de folkzanger David Olney (71) beleefden de schok van hun leven tijdens zijn laatste optreden in het Amerikaanse Santa Rosa Beach. De man...
HLN.be
Trump noemde hem eerder “een gek”, nu is Ken Starr de ster van zijn advocatenteam
Donald Trump omringt zich voor zijn impeachmentproces met de allerbeste advocaten maar de absolute ster van het dreamteam is Kenneth Starr. Hij...
HLN.be
IS heeft nieuwe leider: oprichter, ideoloog en… niet-Arabier
Een van de oprichters en belangrijkste ideologen van de jihadistische groep Islamitische Staat is door verschillende inlichtingendiensten geïdentificeerd als de opvolger van Abu Bakr al-Baghdadi aan het hoofd van de organisatie. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
www.hbvl.be
VN-gezant Salame ziet sturen van blauwhelmen naar Libië niet zitten
VN-gezant voor Libië Ghassan Salame heeft zich in een dinsdag gepubliceerd vraaggesprek met de Duitse krant Die Welt gekant tegen het sturen van VN-vredestroepen naar Libië.
www.hbvl.be
Gevaar voor nieuwe vulkaanuitbarsting op Filipijnen: 235.000 mensen op de vlucht
In de Filipijnen hebben al meer dan 235.000 mensen hun huis verlaten wegens een mogelijke uitbarsting van de vulkaan Taal. De wetenschappers van het Filipijnse Instituut voor Vulkanologie en Seismologie waarschuwen dat de kans op een eruptie nog altijd niet geweken is.
www.hbvl.be
Incendies en Australie: la promesse de Zverev
Alexander Zverev (ATP 7/N.7) est sorti victorieux d'un premier tour qui avait tout d'un piège contre l'Italie Marco Cecchinato (ATP 77). L'Allemand de 22 ans s'est imposé 6-4, 7-6 (4), 6-3. Zverev a ensuite déclaré sur le court après son succès qu'il donnerait 10.000 dollars à la lutte contre les incendies qui ravagent le pays pour chaque victoire à Melbourne Park. En cas de titre final, il a assuré qu'il reverserait même l'entièreté de sa prime.La prime au vainqueur de la finale du tournoi est de 4,12 millions de dollars US (3,7 millions d'euros).
www.7sur7.be
Wrak van Titanic is voortaan beschermd
Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben afspraken gemaakt ter bescherming van het wrak van de Titanic, zodat nieuwsgierigen, schatjagers of plunderaars op afstand worden houden. Expedities naar het wrak zouden namelijk schadelijk zijn voor wat er nog van over is. De Britse minister van Maritieme Zaken, Nusrat Ghani, zei dat met het verdrag “het historische schip en zijn opvarenden worden gerespecteerd”.
www.hbvl.be
Fred Vanderbiest keert terug als T2 bij KV Mechelen: “Toegevoegde waarde voor onze club”
Dan toch een inkomende transfer Achter de Kazerne. Fred Vanderbiest (42) keert terug als assistent-trainer bij KV Mechelen. De Brusselaar stopt na 4,5 maanden als hoofdcoach bij RWDM om terug aan de slag te gaan als T2 in Mechelen. Zijn opvolger Bart Janssens verlaat de club. “We zijn tevreden om Fred terug in onze familie te verwelkomen”, reageert algemeen directeur Frank Lagast.
www.gva.be
Chanel haalt voor haute couture inspiratie uit jeugd van oprichtster Coco
Zoals de traditie het voorschrijft, presenteerde creatief directeur Virginie Viard de nieuwste haute couture van Chanel in vaste stek Grand Palais in Parijs. Daarin werd dit keer tuin nagemaakt die was gebaseerd op die van het weeshuis waarin Gabrielle ‘Coco’ Chanel rond het einde van de negentiende eeuw opgroeide nadat haar moeder was gestorven. Ook voor de collectie zelf werd teruggegrepen naar de onschuldige jeugd van de oprichtster van het Franse modehuis. Zo deden dinsdag heel wat looks denken aan oude schooluniformen, vooral dankzij de vele kraagjes die werden gebruikt en de sobere keuze in kleuren. Alles zag er vrij vroom uit en slechts hier en daar kwam een blote arm piepen. Zelfs de bruidsjurk, de traditionele afsluiter van heel wat coutureshows, oogde dit keer bijzonder eenvoudig.
www.hbvl.be
Koen Geens: 'Loon van gedetineerden moet opnieuw naar omhoog'
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit voor een hoger loon voor gedetineerden die werken in de gevangenis.'Als de gedetineerde niet zonder geld vrijkomt, verkleint de kans op recidive. En het helpt om de schadevergoedingen te betalen.'
De Standaard
Te koop: de BMW waarin Tupac Shakur werd neergeschoten
Dit is een zwarte BMW 750i uit 1996, aangedreven door een benzineslurpende 5,4 liter-V12. Niet meteen het soort auto waar je op de tweedehandsmarkt...
HLN.be
Radicale vakbond zet tienduizenden mensen zonder stroom in Frankrijk
Dinsdagochtend zaten zo’n 35.000 mensen ten zuiden van Parijs zonder elektriciteit. Niet door een stroompanne, maar door een actie van vakbond CGT Énergie, die zich blijft verzetten tegen de pensioenhervorming van de Franse regering.
De Standaard
Man beweerde dat demente opa geflitst werd, maar krabbelt terug in rechtbank
Een man die beweerde dat zijn 84-jarige grootvader met zijn wagen geflitst werd, is dinsdagmorgen door de mand gevallen. De man moest gegeneerd toegeven dat hij zelf reed en dat zijn grootvader dement is. “Weet u hoeveel belastinggeld zo’n onderzoek kost?”, vroeg de politierechter.
www.hbvl.be
Stroompanne bij 35.000 Franse gezinnen na vernieling verdeelstation door vakbondsleden uit protest tegen pensioenhervorming
Uit protest tegen de pensioenhervorming door de regering-Macron in Frankrijk werd ten zuiden van Parijs schade aangericht aan een verdeelstation...
HLN.be
Techreuzen smeken overheid om regels over AI
14:38 Het gebeurt niet vaak dat de grote techbedrijven de overheid om meer regulering vragen. Voor meer regels rond artificiële intelligentie (AI) zijn alvast IBM en Google daar wel vragende partij voor.
www.tijd.be
Un loup identifié dans une région de l'ouest de la France, le premier en près d'un siècle
Un loup a été aperçu lundi dans les environs d'Angoulême, la première apparition de cet animal dans cette région de l'ouest de la France en près d'un siècle, selon l'Office français de la biodiversité (OFB).
www.7sur7.be
Liège: l’auteur d’une tentative d’assassinat sera rejugé le 5 mai
La cour d’appel de Liège a fixé au 5 mai prochain l’examen du dossier d’un habitant de Butgenbach âgé de 24 ans poursuivi pour avoir commis une tentative d’assassinat. Impliqué dans un règlement de compte entre familles albanaises, le prévenu avait affirmé qu’il n’avait pas tiré sur son adversaire pour le tuer mais dans le but de le rendre gravement handicapé.
Lameuse.be
Eden Shamir voorgesteld bij Standard: “Het is hier een pak kouder dan in Israël”
“Het is hier een pak kouder dan in Israël.” Welkom in Luik, Eden Shamir. Hij is de nieuwste aanwinst van Standard. “Ik kan deze ‘upgrade’ aan.”
HLN.be
Premier Wilmès in Davos: “België is nog steeds in business, ondanks lopende zaken”
Premier Sophie Wilmès heeft dinsdagochtend Carlos Brito, de CEO van AB InBev, ontmoet op het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. “Een aangename ontmoeting”, zei Brito. Wilmès vindt het belangrijk om België te vertegenwoordigen op de “bijenkorf van politici, economische verantwoordelijken, bedrijven, academici en ngo’s”. Ze wil tonen dat België nog altijd openstaat voor handel, ook al zit de regering al meer dan een jaar in lopende zaken.
www.hbvl.be
“Un contexte spécial”: Goffin impatient d'affronter “un pote” au second tour
David Goffin (ATP 11) a fait une autoritaire entrée mardi soir dans son septième Open d'Australie et son 30e tournoi du Grand Chelem de sa carrière. Sur le court n°3, le Liégeois, 29 ans, a battu en cinquième match, de manière convaincante en trois sets, le Français Jérémy Chardy (ATP 58) 6-4, 6-3, 6-1 en 1h48 de jeu.
www.7sur7.be
Hoe zou de VRT eruitzien mocht het een echte staatszender zijn?
De machtsstrijd aan de top van de VRT is maandag volop losgebarsten na het ontslag van ceo Paul Lembrechts. Hoe zou de VRT eruitzien mocht het een échte staatszender zijn, gecontroleerd door de politiek? Kamagurka weet het in de video hierboven.
De Standaard
Magritte du cinéma: Pascal Duquenne présidera la cérémonie
La cérémonie aura lieu le samedi 1er février.
www.lesoir.be
Agressieve twintigers moeten 17.225 euro betalen aan slachtoffer zinloos geweld
Vier jonge twintigers kregen dinsdag celstraffen tussen drie maanden met uitstel en twee jaar voor onder andere een zinloze vechtpartij tijdens een avondje stappen in Bocholt en voor het vernielen van de ramen van het huis van hun buurvrouw in Bree.
www.hbvl.be
Zoekactie naar vermiste transmigranten aan zee stopgezet
14:32 14 transmigranten hebben maandagnacht tevergeefs geprobeerd met een bootje de Noordzee over te steken. Zes van hen zijn terecht en gearresteerd, acht zijn nog altijd vermist.
www.tijd.be
Gaich, of alsnog Benteke? Clement: “Nieuwe spits is geen must”
Club Brugge zit in de wachtkamer voor Adolfo Gaich en volgt ook het dossier Benteke nauwlettend op. “Toch is niets een must”, meent Philippe...
HLN.be
Jambon à Auschwitz: “Comment est-il possible que des gens soient prêts à faire cela?”
Le ministre-président flamand Jan Jambon (N-VA) a visité mardi Auschwitz-Birkenau, le plus grand camp de concentration et d'extermination de l'Allemagne nazie, dans le cadre du 75e anniversaire de la libération de celui-ci. "Je n'ai pas de mots pour cela. Une impression terrible de ce à quoi le fanatisme et le racisme peuvent conduire", a-t-il déclaré.
www.7sur7.be
Goffin après sa victoire sur Chardy à l’Open d’Australie: «Gagner en trois sets contre un joueur comme lui, c’est l’idéal»
Le Belge est satisfait de son entrée en lice dans le premier Grand Chelem de la saison.
Sudinfo.be
Goffin après sa victoire sur Chardy à l’Open d’Australie: «Gagner en trois sets contre un joueur comme lui, c’est l’idéal»
Le Belge est satisfait de son entrée en lice dans le premier Grand Chelem de la saison.
www.lesoir.be
Jambon à Auschwitz : "Comment est-il possible que des gens soient prêts à faire cela?"
Le ministre-président flamand Jan Jambon (N-VA) a visité mardi Auschwitz-Birkenau, le plus grand camp de concentration et d'extermination de l'Allemagne nazie, dans le cadre du 75e anniversaire de la libération de celui-ci. "Je n'ai pas de mots pour cela. Une impression terrible de ce à quoi le fanatisme et le racisme peuvent conduire", a-t-il déclaré à Belga.
Levif.be
Amerikaanse vader wurgt coyote die zoontje (2) aanvalt
Een coyote heeft in het Amerikaanse New Hampshire een aanval op een 2-jarig jongetje met de dood moeten bekopen. De vader van het kind greep...
HLN.be
Jan Jambon à Auschwitz: «Comment est-il possible que des gens soient prêts à faire cela?»
Le ministre-président flamand Jan Jambon (N-VA) a visité mardi Auschwitz-Birkenau, le plus grand camp de concentration et d’extermination de l’Allemagne nazie, dans le cadre du 75e anniversaire de la libération de celui-ci. «Je n’ai pas de mots pour cela. Une impression terrible de ce à quoi le fanatisme et le racisme peuvent conduire», a-t-il déclaré à Belga.
Sudinfo.be
Waarom januari eindeloos lijkt te duren
Duurt januari stiekem eigenlijk 310 dagen in plaats van 31, of is er meer aan de hand waarom we collectief aanvoelen dat deze maand niet vooruit te...
HLN.be
Betsema liep tegen dopinglamp door vervuild supplement: “Deze nachtmerrie wens ik niemand toe”
Denise Betsema legde een positieve dopingplas af omwille van een vervuild supplement dat ze bij de apotheker liet maken. Dat vertelde de 26-jarige...
HLN.be
Les gestionnaires de fonds optimistes pour 2020
14:22 Un sondage de Bank of America montre que les gestionnaires de fonds sont optimistes pour cette année. D'après eux, le principal risque pour les marchés sera l'élection présidentielle américaine.
www.lecho.be
Reuzewaterkrachtcentrale in Congo gaat misschien toch niet door
De geplande bouw van het Inga III-project in Congo, deel van de grootste waterkrachtcentrale van zuidelijk Afrika, zit op een dood spoor. De...
HLN.be
OPROEP. Wat gooide u nooit weg, ondanks de breuk?
Van een mooie reis neem je souvenirs mee, maar wat houd je over als de liefde voorbij is? De redactie verzamelt foto’s van ‘liefdesrestjes’, dat is te zeggen: van voorwerpen die herinneren aan een voorbije liefde, en die om welke reden dan ook nooit zijn weggegooid.
De Standaard
‘Stukken van Mensen’ pakt uit met drie nieuwe experten én nieuwe locatie
Na vier succesvolle eerste seizoenen is Evy Gruyaert (40) weer op VIER met ‘Stukken Van Mensen’. Ook nu bezoeken verkopers weer topdealers met de...
HLN.be