Autopsie onthult hartafwijking bij Ibrahima (23), geen sporen van drugs

De 23-jarige Ibrahima Barrie, die zaterdag overleed na te zijn opgepakt door de Brusselse politie, is gestorven aan een hartstilstand. Uit de autopsie blijkt dat Ibrahima een hartafwijking had. Het toxicologisch onderzoek wijst niet op drugsgebruik.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Sputterende productie in Belgische fabriek doorkruist Europese vaccinambities
03:00 Een trager dan verhoopt productieproces in een Belgische fabriek gooit de leveringsbeloftes van de vaccinmaker AstraZeneca aan de Europese Unie overhoop. Europa houdt het bedrijf aan zijn contractuele...
www.tijd.be
Pascal Canfin, eurodéputé (Renew Europe): "La taxe sur les transactions financières n'attend plus que la Belgique"
03:00 Le projet de taxe sur les transactions financières a repris des couleurs. Mais des dix pays coalisés dans ce projet, seule la Belgique bloque encore, déplore l'eurodéputé français Pascal Canfin (Renew...
www.lecho.be
Ook basisscholen houden zich klaar voor afstandsonderwijs: “De situatie is ontploft en het ziet er niet goed uit voor de komende weken”
De basisscholen houden er ernstig rekening mee dat ook zij afstandsonderwijs moeten geven in de week voor de krokusvakantie. De socialistische vakbond ACOD pleit er onomwonden voor, net als sommige schooldirecteurs. “De situatie is ontploft en het ziet er niet goed uit voor de komende weken”, zegt directrice Anne Heyndrickx.
www.nieuwsblad.be
Nog meer depressies en angstaanvallen in vergelijking met eerste coronagolf: nooit eerder waren we zo ontevreden
De levenstevredenheid van de Belg zit op een dieptepunt. Dat uit zich niet alleen in de gemiddelde score (6,1 op 10) die de Belgen zich daarvoor geven. Ook het aantal angstaanvallen en depressies neemt nog toe in vergelijking met de eerste coronagolf. Groen waarschuwt dat de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg voordien al lang waren en vraagt aan de verschillende beleidsniveaus om daar nu werk van te maken.
www.nieuwsblad.be
Schadeclaim van 1 miljard boven hoofd van Trump-advocaat Giuliani: “Hij vervaardigde en verspreidde de complottheorie”
Dat hij als een bezetene Donald Trump bleef bijstaan in diens ongegronde claim dat de verkiezingen gestolen werden, dreigt advocaat Rudy Giuliani zuur op te breken. Het bedrijf dat de telmachines leverde, eist nu 1 miljard euro schadevergoeding wegens laster. Op Trump hoeft Giuliani niet te rekenen. Gratie kreeg hij niet en zelfs zijn facturen weigert de ex-president te betalen.
www.nieuwsblad.be
Singles geven zich letterlijk en figuurlijk bloot tijdens eerste date: kandidaten kleden elkaar (bijna helemaal) uit in nieuw programma
VTM kan dat: Vlamingen zover krijgen dat ze zich uitkleden voor een tv-programma. Ze doen dat in Uit de kleren, dat dinsdagavond van start gaat op VTM 2. Singles geven zich daarin letterlijk en figuurlijk bloot tijdens hun eerste afspraakje. Hun ondergoed houden ze nog net aan. Dat je wenkbrauwen nu wellicht de hoogte in schieten, nemen de makers je niet eens kwalijk. “Maar met de hand op het hart: wij zijn niet op zoek naar sensatie.”
www.nieuwsblad.be
Duitsland levert alweer geen splijtstof voor Doel: “Dat kan tot problemen leiden”
Duitsland heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd de uitvoer van uranium voor de kerncentrales in Doel opgeschort. “Dat kan tot problemen leiden, want een kwart van de ‘brandstof’ voor de kerncentrales komt uit Duitsland”, zegt Kamerlid Samuel Cogolati (Ecolo).
www.nieuwsblad.be
En plots vind je écht een schat: Arthur (10) en Robbe (11) ontdekken per toeval gestolen juwelen tijdens het spelen
Het is de fantasie van veel kinderen: bij een schattenjacht écht een buit vinden. Het overkwam Arthur (10) en Robbe (11), afgelopen weekend. Tijdens het spelen vonden zij vlak bij de Orleanstoren in Aarschot een zak vol juwelen, die in 2016 gestolen waren. “De jongens voelden zich een beetje detective.”
www.nieuwsblad.be
Hoe de lockdown ons doet bewegen: Start2run-loopjes verdubbeld in coronajaar
We zijn met ons allen meer beginnen te lopen tijdens de lockdown. Dat blijkt uit de statistieken van Start2run. Waar in een gemiddeld jaar zo’n miljoen loopjes worden gelogd, waren dat er vorig jaar dubbel zo veel.
www.nieuwsblad.be
En plots waren ze weg: zo moet er een einde komen aan de drastische bomenkap langs kanalen en wegen
Een kaalslag. De beheerders van kanalen, auto- en spoorwegen zijn niet vies van een soms drastische bomenkap. Bevoegd minister Lydia Peeters (Open VLD) wil daar nu een einde aan maken.
www.nieuwsblad.be
Phil Collins krijgt na maandenlange ruzie z’n ex dan toch z’n villa uit
Phil Collins (69) heeft zijn 23 jaar jongere ex-vrouw Orianne Cevey na een maandenlange ruzie definitief uit zijn landhuis in Miami gezet. De vrouw wou van geen wijken weten. Ze wijzigde alle beveiligingscodes, plaatste bewakingscamera’s en huurde gewapende bewakers. Collins wou zijn ex er zo snel mogelijk uit toen hij hoorde dat haar nieuwe vriend bij haar was ingetrokken.
www.nieuwsblad.be
Wendy Van Wanten trakteert op ‘blinde keuntjes’ uit 1972
Wendy Van Wanten (60) was twaalf jaar in 1972. Samen met haar man Franske en kinderen Clément en Estelle keert ze in Groeten uit terug naar haar jeugd. Deze familie-uitstap is meteen het ideale moment om de verjaardag van Clément te vieren.
www.nieuwsblad.be
Stéphane Moreau, de ongenaakbare “Waalse Berlusconi” die wel heel gretig in de honingpotten graaide en daardoor nu toch ten val komt
Als Stéphane Moreau (56) in Saint-Tropez naar de supermarkt ging, verdween er voor 1.800 euro aan publiek geld. Als de gewezen burgemeester van het Luikse Ans wijn aankocht, deed hij dat voor 30.000 euro met de bankkaart van de intercommunale. Dat er op die geheime bankrekening liefst 38,7 miljoen euro stond die hij niet uitgelegd krijgt, was het schandaal te veel voor de gewezen PS-topper.
www.nieuwsblad.be
Ex-renster wil na ‘afwijzing’ door pikante foto’s wel in wielerwereld blijven, ploeg reageert op heisa: “Niet de volledige versie”
Ze wil haar afwijzing zo snel mogelijk achter zich laten, zegt ex-renster Tara Gins (30), die naar eigen zeggen een toegezegde job als ploegleidster misliep wegens pikante foto’s. “Ja, sommige ouders uitten hun bezorgdheid over naaktfoto’s”, zegt Olivier Onderbeke, manager van de vzw Jong Wielertalent, waar Gins aan de slag zou gaan. “Maar ze past niet in het verhaal van ons jeugdteam.”
www.nieuwsblad.be
Amateurvoetbal stopt ermee, financiële impact is enorm: voor bijna 1 op de 10 clubs is einde nabij
De crisiscel van de Voetbalbond heeft maandag een kruis gemaakt over de rest van het seizoen in het amateurvoetbal. De coronacijfers zijn te slecht voor een heropstart. Uit een enquête van deze krant bij de amateurclubs blijkt dat acht procent vreest dat dit het einde betekent.
www.nieuwsblad.be
28 miljoen euro voor leger afdankertjes: Anderlecht zit aan 13 (!) verhuurde spelers, die samen een kapitaal waard zijn
Anderlecht leent een heel leger spelers uit. Nu Ognjen Vranjes toch naar Charleroi gaat, Buba Sanneh bij Aarhus tekende en Mustapha Bundu naar Kopenhagen trekt, zijn het er al dertien. Voor hen samen betaalden de Brusselaars nochtans 28,45 miljoen euro. Het doel is hun waarde weer opkrikken, verlost raken van hun hoge loon en/of hen aan speelminuten helpen. Wanhoopspogingen?
www.nieuwsblad.be
Nog altijd geen akkoord over beloftenteams in 1B
Vandaag staat er nog eens een Algemene Vergadering van de Pro League op het programma. De kans dat er serieuze beslissingen worden genomen over de integratie van de U23 in 1B en de verlenging van de competitieformat met 18 clubs plus mini-play-offs is nul.
www.nieuwsblad.be
Waarom muteert een virus en is dat altijd slecht nieuws?
Minister Frank Vandenbroucke is bezorgd om de Zuid-Afrikaanse variant van het corona-virus en om de Britse natuurlijk. Hij is niet alleen. We maken ons allemaal zorgen, want het virus lijkt ons maar geen rust te willen gunnen.
De Standaard
Faillissementsrechter wijst 17 miljoen dollar toe aan slachtoffers Weinstein
Een Amerikaanse faillissementsrechter is maandag akkoord gegaan met het liquidatieplan voor The Weinstein Company, het bedrijf van veroordeeld zedendelinquent en filmproducent Harvey Weinstein en zijn broer Bob. Dat plan houdt in dat 17 miljoen dollar (zo'n 14 miljoen euro) uit het bedrijf opzij wordt gezet voor slachtoffers van Harvey Weinstein.
HLN.be
Vers une vague de licenciements collectifs en 2021?
02:45 En dix jours, 7 sociétés ont lancé des procédures Renault. Plus de 1.400 emplois sont menacés, soit 15% du total des licenciements collectifs enregistrés en 2020.
www.lecho.be
L'école n'a pas à se plier aux diktats des intégristes
02:36 La décision prise par le pouvoir organisateur Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) de généraliser l’autorisation du voile dans les écoles relevant de son autorité est surprenante, hâtive et dangereus...
www.lecho.be
Les prêts collaboratifs de Mozzeno s'attaquent aux voitures d'occasion
02:30 Le site de petites annonces Vroom.be s'associe à la fintech belge Mozzeno pour permettre aux particuliers de financer leurs véhicules d'occasion avec des prêts collaboratifs.
www.lecho.be
Quelles solutions pour accélérer les demandes de permis à Bruxelles?
02:16 L’instauration de délais de rigueur n’a pas eu, jusqu’à présent, d’effets décisifs dans la résorption du retard généralisé dans la prise de décisions sur les demandes de permis. En réalité, le Gouvern...
1 h
www.lecho.be
Aanklacht tegen Trump aan Senaat bezorgd, impeachmentproces kan beginnen
Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachmentproces tegen Trump formeel van start. De zittingen in het proces tegen Trump vanwege zijn rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari, beginnen pas in de week van 8 februari zodat diens verdediging zich voldoende kan voorbereiden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Voici votre horoscope de ce mardi 26 janvier: amour, argent, travail, santé…
Ce mardi 26 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
1 h
Sudinfo.be
Oprichter TikTok-concurrent klaar voor miljardenbeursgang
02:00 De Chinese software-ingenieur Su Hua staat klaar voor een miljardenbeursgang met zijn TikTok-concurrent Kuaishou.
1 h
www.tijd.be
Inzamelbox voor maandverband in Vrijetijdspunt
Er wordt zelden over gesproken, maar menstrueren is een kostelijke zaak. Té kostelijk voor vrouwen en meisjes die amper geld hebben om de dag door te komen. In het VrijeTijdsPunt in de bibliotheek staat daarom tot eind maart een box opgesteld waarin je ongebruikte maandverbanden, tampons, inlegkruisjes en dergelijke kan doneren.
1 h
www.hbvl.be
Minder mobiele centrale staat klaar
Inwoners van Bocholt worden vanaf half februari gevaccineerd in het vaccinatiecentrum, in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer. Omdat niet iedereen in staat is om in het vaccinatiecentrum te geraken. schakelt de gemeente de Minder Mobielen Centrale in.
1 h
www.hbvl.be
Rock en punk bestreden samen het Britse racisme
01:55 Met een hoge werkloosheid en veel sociale ellende vormden de jaren 70 in het Verenigd Koninkrijk een voedingsbodem voor de opkomst van het racistische National Front. De beweging Rock Against Racism g...
1 h
www.tijd.be
Aanklacht tegen Trump aan Senaat bezorgd: impeachment-proces kan beginnen
Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.
1 h
HLN.be
Verzekeraar Baloise brengt autoleningen aan de man
01:25 Vroom.be, de zoekertjessite die vorig jaar werd overgenomen door de verzekeraar Baloise, biedt via een deal met het kredietplatform Mozzeno vanaf nu ook autoleningen af aan. Zoekertjes- en vergelijkin...
2 h
www.tijd.be
Senaat VS stemt in met Yellen als eerste vrouwelijke minister van Financiën
Janet Yellen, de kandidaat van de Amerikaanse president Joe Biden voor de post van minister van Financiën, kan rekenen op steun van een meerderheid in de Senaat. Yellen, tussen 2014 en 2018 al voorzitter van de Federal Reserve, kan nu als eerste vrouw worden benoemd tot minister van Financiën van de Verenigde Staten.
2 h
HLN.be
Woning isoleren fors duurder
01:10 Door corona vliegen we minder en rijden we minder met de auto. Daardoor stijgen de prijzen van de belangrijkste isolatiematerialen voor woningen fors en worden de levertermijnen langer.
2 h
www.tijd.be
Beleggers spijzen staatskas met 3,8 miljard euro
01:00 Beleggers hebben ruim 3,8 miljard euro roerende voorheffing, beurstaks en effectentaks betaald in 2020. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Financiën.
2 h
www.tijd.be
‘Europa kan zijn plaats in de techrace weer opeisen’
01:00 De Verenigde Staten en China vechten een verbeten strijd uit voor de suprematie op technologisch vlak. Het lijkt wel alsof Europa verweesd achterblijft. Zo pessimistisch ziet Luc Van den hove, de topm...
2 h
www.tijd.be
Biden wil dat overheid meer Amerikaanse producten koopt
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag een decreet ondertekend dat de federale overheid moet aanzetten om meer Amerikaanse producten en diensten te kopen.
3 h
www.hbvl.be
Coronavirus: un gorille traité aux anticorps a guéri du Covid-19
Un gorille âgé contaminé par le coronavirus a été soigné grâce à un traitement expérimental à base d’anticorps de synthèse, a annoncé lundi le zoo de San Diego, en Californie.
3 h
Sudinfo.be
Coronavirus: extraire six doses d’un flacon de vaccins Pfizer ? Le géant de la seringue prudent
Le groupe américain Becton Dickinson, le plus grand producteur de seringues au monde, a indiqué lundi que la production de seringues nécessaires à l’extraction de six doses - au lieu de cinq - d’un flacon de vaccins contre le Covid-19 de Pfizer-BioNtech restait pour l’instant «limitée».
3 h
Sudinfo.be
LIVE (18u45). Rode lantaarn Waasland-Beveren heeft punten nodig tegen Mechelen
• Aftrap: 18u45
3 h
HLN.be
Waarom Lidl en Aldi hun werknemers een vaccinatiepremie betalen
Wie in de Verenigde Staten weigert zich te laten vaccineren tegen covid-19, kan zijn job verliezen. Sommige bedrijven doen het liever op een andere manier: ze bieden hun werknemers premies aan.
3 h
Knack.be
Coronavirus: la maison de l’ex-bourgmestre de Maasmechelen visée par un cocktail molotov
La police locale de la zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) a lancé une enquête sur un jeune homme qui a lancé un cocktail Molotov, lundi soir, en direction de la maison de l’ancien bourgmestre de Maasmechelen, Georges Lenssen (Open Vld).
3 h
Sudinfo.be
Ex-Trump-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders doet gooi naar gouverneurschap Arkansas
Sarah Huckabee Sanders, de voormalige woordvoerder van Donald Trump, gooit zich in de race voor het gouverneurschap van Arkansas. Dat meldt ze maandag in een video op Twitter.
3 h
HLN.be
Bovenverdieping onbewoonbaar na brand in Eisden Tuinwijk
Om 22.30 uur is er brand uitgebroken in een huis aan de Dennenlaan in Eisden Tuinwijk. De brand ontstond op de bovenverdieping achteraan het huis en veroorzaakte veel rookschade. De brandweer kwam met vier wagens ter plaatse en had het vuur snel onder controle.
3 h
www.hbvl.be
Mort de la petite Hyana: 15 ans requis contre la mère, 30 ans contre son compagnon
Le parquet a requis lundi 30 ans de prison à l’encontre de Hamza Boussalmi, «un homme dangereux pour la société», accusé d’être à l’origine de la mort de la petite Hyana en janvier 2018, et 15 ans contre la mère de l’enfant pour complicité.
4 h
Sudinfo.be
D1A: Anderlecht aurait dû recevoir un penalty face à Waasland-Beveren, estime le Département Arbitrage (vidéo)
Les Mauves avaient dû se contenter d’un partage 0-0 face à Waasland-Beveren vendredi dernier.
4 h
Sudinfo.be
Biden laat Amerikaanse overheid meer Amerikaans inkopen
De Amerikaanse president Joe Biden wil dat Amerikaanse overheidsorganisaties meer Amerikaans gaan inkopen. Daarvoor heeft hij een bevel ondertekend. Met de stap lost de nieuwe president meteen zijn verkiezingsbelofte in om een 'Buy American'-plan op te stellen.
4 h
HLN.be
Biden laat Amerikaanse overheid meer Amerikaans inkopen
De Amerikaanse president Joe Biden wil dat Amerikaanse overheidsorganisaties meer Amerikaans gaan inkopen. Daarvoor heeft hij een bevel ondertekend. Met de stap lost de nieuwe president meteen zijn verkiezingsbelofte in om een 'Buy American'-plan op te stellen.
4 h
HLN.be
Wie heeft Tommy Francet gezien?
Het parket van Gent en de politie zijn op zoek naar de 47-jarige Tommy Francet. Hij verlieft afgelopen zaterdag omstreeks 09.41 uur het hospitaal AZ St-Lucas aan de Groenebriel in Gent. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
4 h
www.nieuwsblad.be