Benalla, ex-medewerker Macron, naar correctionele rechtbank verwezen

Een voormalige kabinetsmedewerker van Frans president Emmanuel Macron, Alexandre Benalla, is naar de correctionele rechtbank verwezen voor onder meer schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. Hij wordt vervolgd voor het onrechtmatig gebruik van diplomatieke paspoorten.
Read full article on: hln.be
P&V stopt verkoop producten Private Insurer
04:05 De verzekeraar P&V legt de verkoop van tak 23-verzekeringen stil bij het dochterbedrijf Private Insurer, waar onregelmatigheden zijn aangetroffen. Klanten met bestaande polissen krijgen de komende maa...
www.tijd.be
Zeventien strijders omgekomen bij Amerikaanse bombardementen in Syrië
In Syrië zijn bij de Amerikaanse luchtaanvallen op stellingen van milities zeventien pro-Iraanse strijders om het leven gekomen. Dat meldt het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR)
HLN.be
La Justice a ses raisons que la raison ne connaît pas
04:00 Vingt ans après la faillite de la Sabena, l'État belge et les liquidateurs de la compagnie aérienne Swissair s'affrontent encore en justice.
www.lecho.be
Veerle tikt historisch topstuk op de kop in kringloopwinkel: piano van 18.000 euro voor prijs van een jeans
Heel af en toe kan een mens nog een verborgen schat op de kop tikken. Muziekliefhebber Veerle Deknopper (44) ontdekte in een kringloopcentrum in Mechelen een uitzonderlijke piano van Pleyel, identiek aan die van componist Claude Debussy. Ze betaalde er 60 euro voor. “Terwijl dezelfde na restauratie in Frankrijk te koop staat voor 18.000 euro.”
www.nieuwsblad.be
“Stukken Amazone-regenwoud illegaal te koop op Facebook”
Delen van het Amazone-regenwoud in Brazilië worden illegaal te koop aangeboden op Facebook. Dat heeft de Britse publieke omroep BBC ontdekt. Facebook zegt dat het niet onafhankelijk actie gaat ondernemen om de handel via het eigen platform te stoppen.
HLN.be
Nederlands parlement verklaart Chinese behandeling van Oeigoeren “genocide”
Het Nederlandse parlement heeft donderdag een niet-bindende motie goedgekeurd die verklaart dat de behandeling van de Oeigoeren in China neerkomt op genocide. Nederland is het eerste Europese land dat zo’n verklaring aanneemt, nadat de VS en Canada dat eerder al deden.
www.nieuwsblad.be
De l'intelligence artificielle pour relever les défis sociétaux bruxellois
03:30 Une partie des fonds européens pour la relance servira à créer l'institut AI for the Common Good qui visera à appliquer cette technologie aux domaines de la santé, de l'environnement, de la mobilité e...
1 h
www.lecho.be
Loonoverleg is nog niet dood volgens Dermagne
1 h
www.hbvl.be
Leopold Lippens houdt laatste keer halt aan zijn stadhuis
1 h
www.hbvl.be
Europa maakt voorzichtig werk van vaccinatiepaspoort
De Europese regeringsleiders zijn het erover eens dat vaccinatiepaspoorten kunnen helpen om veiliger te reizen, maar er mogen zeker geen voorrechten aan gekoppeld worden.
1 h
www.hbvl.be
Buitenlandse studenten met diploma krijgen jaar tijd om job te vinden
1 h
www.hbvl.be
Vuurspuwende Etna blijft geologen verbazen
Op Sicilië blijft de Etna maar vuur spuwen. Geologen waren gisteren onder de indruk van de kracht van de vulkaan, en van de hoeveelheid gloeiende lava die tientallen meters in de lucht werd gespoten.
1 h
www.hbvl.be
Hasselt eert kampioenenmaker Wim Fissette
De stad Hasselt heeft Kuringenaar Wim Fissette in de bloemetjes gezet. Afgelopen weekend won de tenniscoach met Naomi Osaka de Australian Open in Melbourne. Tennis groeit in Hasselt, maar nog straffer is de explosie van padelcourts met 15 nieuwe banen.
1 h
www.hbvl.be
Paola praat “zonder taboes” in documentaire over haar leven
Koningin Paola?(83) zal “onomwonden” haar levensverhaal vertellen in een documentaire. Het is voor het eerst dat ze zo uitgebreid het woord zal nemen. Paola, die door een huwelijkscrisis met Albert ging en moest leren leven met zijn buitenechtelijke dochter Delphine, wil “in het belang van de geschiedenis” toch praten.
1 h
www.hbvl.be
Marghem moest oplossing zoeken voor Vlaamse zonnepanelen, maar deed dat niet
Voormalig federaal energieminister Marie-Christine Marghem (MR) moest van haar regering eind 2019 een oplossing zoeken voor de Vlaamse saga rond de terugdraaiende teller en haar beroep bij het Grondwettelijk Hof intrekken, zo blijkt uit een document dat Pano in handen kreeg. Volgens minister Zuhal Demir (N-VA) heeft ze daar nooit over gerept.
1 h
www.hbvl.be
ACV-voorzitter Jean Vranken: “Loonnormwet moet in de papierversnipperaar”
“De wet van 1996 die het concurrentievermogen van de Belgische ondernemingen moet vrijwaren, moet door de papierversnipperaar.” Dat zegt Jean Vranken, voorzitter van ACV Limburg naar aanleiding van de onderhandelingen over een interprofessioneel akkoord.
1 h
www.hbvl.be
Coaches ‘The Voice’ horen en zien dubbel dankzij Kinrooise tweelingzussen
Vrijdag krijgen de coaches van The Voice van Vlaanderen nog eens een duo voorgeschoteld dankzij de deelname van tweelingzussen Isabeau en Marysé Hamers (18) uit Kinrooi. De Oost-Limburgse gemeente wordt nog eens extra vertegenwoordigd door Daphne Frijns (26).
1 h
www.hbvl.be
Nick Cave lost nieuw album: troost voor brutale coronapijn
Al in de eerste lockdown begonnen Nick Cave en Warren Ellis songs te maken, omdat creativiteit artiesten overeind houdt. Dat er ook een plaat van komt, is een ­cadeau. “Brutaal, maar mooi”, vindt Cave zelf.
1 h
www.hbvl.be
De nieuwe clip van Noémie Wolfs: “Deels opgenomen in een villa in Heusden-Zolder”
De nieuwe clip van Noémie Wolfs ziet er superduur uit en dat is grotendeels de verdienste van Limburger Robin Joris Dullers (24). “Als fotograaf kreeg ik al Solange - de zus van Beyoncé - en Celeste voor mijn lens”, zegt hij. “Maar ik wil zeker nog meer gaan regisseren.”
1 h
www.hbvl.be
Alpecin-Fenix stuurt Philipsen naar Omloop, Van der Poel naar Kuurne
Alpecin-Fenix heeft zijn selecties voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne op papier. Daarbij ook ‘woestijngangers’ Philipsen en Van der Poel. Eerstgenoemde start zaterdag in de Omloop, Van der Poel hoopt daags nadien te schitteren.
1 h
www.hbvl.be
Evenepoel: “UCI wilde met onderzoek de onveiligheid in Lombardije verdoezelen”
Remco Evenepoel wil niet de minste verwachtingen creëren voor de Giro (8-30 mei) waar hij zijn seizoen start. En hij is niet te spreken over het onderzoek dat de UCI liet uitvoeren nadat iets uit zijn achterzak werd gehaald na zijn val in Lombardije. “Ik heb UCI-voorzitter Lappartient gemaild”, aldus Evenepoel, die voor het eerst spreekt sinds hij op 13 januari een trainingsbreak moest inlassen.
1 h
www.hbvl.be
Rosius en co met privécharter naar EK indoor
1 h
www.hbvl.be
Nieuwsgroep Mediahuis haalt fors meer winst ondanks corona
1 h
www.hbvl.be
Familie van verongelukte Niels (19): “Onwezenlijk allemaal”
Doffe ellende. Anders kan de gemoedstoestand van Sandra en Peter Vandersmissen en hun kinderen Gunther (23), Ruben (22) en Fien (11) niet omschreven worden. “Onwezenlijk allemaal”, omschrijft papa Peter het verlies van hun vierde kind Niels, die dinsdagavond verongelukte.
1 h
www.hbvl.be
Commotie rond plannen voor woonblok in Calvariestraat
In de Calvariestraat in het centrum van Genk baart een nieuw woonproject buurtbewoners zorgen. Ze dienden bezwaar in, onder meer omdat ze overlast en inkijk vrezen. De bouwheer vindt dat de argumenten kant noch wal raken.
1 h
www.hbvl.be
L'État belge réclame encore justice vingt ans après la faillite de la Sabena
03:15 L'État belge reprend son bâton de pèlerin pour réclamer la résolution d'un accord de 1995 qui devait permettre aux Suisses de reprendre la Sabena.
1 h
www.lecho.be
Van jeugd tot huwelijkscrisis: Koningin Paola spreekt over alles “in belang van de geschiedenis”
Koningin Paola (83) zal “onomwonden” haar levensverhaal vertellen in een documentaire. Het is voor het eerst dat ze zo uitgebreid het woord zal nemen. Paola, die door een huwelijkscrisis met Albert ging en moest leren leven met zijn buitenechtelijke dochter Delphine, wil “in het belang van de geschiedenis” toch praten.
2 h
www.nieuwsblad.be
Dit vinden de studenten zelf over ingrijpen van politie na propvolle parken: “Het liep inderdaad uit de hand”
De burgemeesters van Gent en Leuven zagen zich genoodzaakt in te grijpen door de drukte in het Stadspark (Leuven) en het Sint-Pietersplein (Gent). Maar wat vinden de jongeren die zich er verzamelden zelf van de heisa?
2 h
www.nieuwsblad.be
Belofte maakt schuld, ook al is het 500 jaar later: waarom de Brabantse Leeuw plots boven Antwerpen wappert
Sinds gisteren wappert een zwarte vlag met een gele leeuw bovenop het Steen in Antwerpen. Geen artistieke interpretatie van de Vlaamse Leeuw, wel de zogenaamde Brabantse Leeuw. Dat die vlag weer wordt bovengehaald, heeft alles te maken met een belofte aan keizer Karel, bijna 500 jaar geleden.
2 h
www.nieuwsblad.be
Koude oorlog over zonnepanelen: “Slechtste antwoord op loze beloften zijn nieuwe loze beloften”
Tot grote ergernis van Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) laat Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert verstaan dat de compensaties voor de terugdraaiende tellers wel wat hoger mogen zijn. Vooral voor mensen met een warmtepomp dan, die het zwaarst getroffen zijn door het arrest van het Grondwettelijk Hof. “Het slechtste antwoord op gebroken loze beloften, is nieuwe loze beloften”, reageert Demir.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Een doordachte keuze”: waarom drinkt minister Ben Weyts altijd sinaasappelsap op tv?
Woensdag was minister van Onderwijs Ben Weyts te gast bij De afspraak. En terwijl er bij de andere gasten duidelijk water in hun glas zat, kleurde dat van Weyts opvallend geel. Het is ook niet de eerste keer dat de minister gespot wordt met een glaasje sinaasappelsap op de set. Een manier om de kleuren van zijn partij op tv te krijgen? Of drinkt de N-VA-minister gewoon niet graag water?
2 h
www.nieuwsblad.be
Laatste huwelijk in ‘Blind getrouwd’ eindigt in mineur nadat grootvader onwel wordt
Terwijl drie koppels ontwaken na hun eerste huwelijksnacht, moet nog een laatste koppel hun ja-woord geven in Blind getrouwd. De zenuwen gieren dan ook door het lijf van Nathalie (33) en Dennis (34). Maar op hun trouwfeest loopt het mis, wanneer ‘Bompa Rots’ onwel wordt.
2 h
www.nieuwsblad.be
Tweeling met podiumervaring in ‘The voice van Vlaanderen’: “Het voorprogramma van Frans Bauer was toch wel een hoogtepunt”
In ‘The voice van Vlaanderen’ krijgen de coaches nog eens een duo voorgeschoteld. Eentje dat wel heel erg goed op elkaar lijkt, want het gaat om tweelingzussen Isabeau en Marysé Hamers (18). “Het is niet omdat we daar met z’n tweeën staan, dat we niet zenuwachtig waren.”
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Nachtwacht’-actrice Celine Verbeeck is zwanger van eerste kindje
Dra staat ze als elf Keelin op de set van de derde Nachtwacht-film De dag van de bloedmaan, al zal actrice Celine Verbeeck (31) wellicht geen al te gekke stunts voor haar rekening mogen nemen. Ze is namelijk in verwachting van haar eerste kindje. Dat nieuws maakte ze bekend via Instagram.
2 h
www.nieuwsblad.be
Jill en Shalini omzeilen alle valkuilen van ‘Klikipedia’: “Hun record zie ik niet zo gauw meer sneuvelen”
Jill en Shalini proberen vanavond al hun twaalfde spelletje Klikipedia te winnen in Iedereen beroemd op Eén. “Hun record zie ik niet zo gauw meer sneuvelen”, aldus eindredacteur Niels Hurkmans. “Er komt meer bij kijken dan je denkt.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Pommelien Thijs neemt samen met Kraantje Pappie Clouseau-klassieker onder handen
Na het succes van Nu wij niet meer praten met Jaap Reesema kondigt Pommelien Thijs een nieuwe samenwerking aan met enkele Nederlandse artiesten. “We nemen heilige grond onder handen”, zegt Sander van dj-trio Kriss Kross Amsterdam bij Q-Music. Samen met Kraantje Pappie zullen ze een remake maken van Passie. De hit van Clouseau uit 1995 zal te herkennen zijn in het refrein van de nieuwe single, die Tranen zal heten.
2 h
www.nieuwsblad.be
Ooit beste vrienden, nu rollen ze vechtend over straat: de clanoorlog die Schotland de onafhankelijkheid kan kosten
Een ex-premier die het ontslag eist van zijn opvolger, tegelijkertijd een partijgenote en goede vriendin: het is politiek drama dat zelden is gezien. In Schotland staat Alex Salmond met getrokken messen tegenover premier Nicola Sturgeon. Hij beschuldigt haar ervan een complot te hebben gesmeed om hem politiek te liquideren. Een klacht over ongewenste seksuele intimiteiten zou door haar entourage zijn gefabriceerd. Het grootste slachtoffer van die clanoorlog dreigt stilaan hun gezamenlijke droom te worden, een onafhankelijk Schotland.
2 h
www.nieuwsblad.be
Afgestudeerden van buiten de EU krijgen jaar tijd om job te zoeken in ons land
Studenten van buiten de EU krijgen na het afstuderen in ons land voortaan een jaar om een job te zoeken. Dat is nu maar twee maanden.
2 h
www.nieuwsblad.be
De beste tips voor alles wat met fietsen te maken heeft: dit leerden we uit 1 jaar The Bicycle Guy
The Bicycle Guy, onze wekelijkse fietsrubriek in Check, bestaat 1 jaar. We leerden heel wat over de fiets, de fietser, de fietser in het verkeer. Van wielertoerist tot dagelijkse fietser naar het werk of naar school, iedereen kwam aan bod. Goed of slecht weer. The ‘best of’ van het voorbije jaar, een overzicht.
2 h
www.nieuwsblad.be
Dominique Deruddere zoekt een ‘Vlaamse Natalie Portman’ voor hoofdrol in thriller
Als de coronasituatie het enigszins toelaat, wil Dominique Deruddere (63) in september beginnen met de opnamen van zijn nieuwe film The chapel. In die psychologische thriller vertelt hij het verhaal van een pianiste die aan de Koningin Elisabethwedstrijd deelneemt en tijdens de traditionele isolatie van de finalisten in de ‘muziekkapel’ helemaal de pedalen kwijtraakt.
2 h
www.nieuwsblad.be
Advocate van vader Britney Spears reageert op ophefmakende documentaire: “Toegewijde vader die zijn dochter gered heeft”
Een kleine drie weken is het geleden dat Framing Britney Spears, de documentaire over de tragische levensloop van de bekende zangeres, uitkwam. Maar de verhalen die in de reportage aan bod kwamen, blijven over de tongen gaan. Zeker Jamie, Spears’ vader, is momenteel niet de meest geliefde man in de States. Onterecht, reageert z’n advocate nu. “Jamie heeft z’n dochter uit een levensbedreigende situatie gered.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Waarom versoepelen bij ons zo tergend traag gaat
Straks komt het Overlegcomité samen. De vraag naar het versoepelen van de strenge maatregelen tegen corona is groot. Ook bij partijen van de meerderheid. Maar premier De Croo is niet geneigd grote toegevingen te doen terwijl er in onze buurlanden schijnbaar wel wordt versoepeld.
2 h
De Standaard