Bercow belooft parlementaire creativiteit ‘om te beletten dat Boris Johnson de wet negeert’

John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis, zegt dat hij ‘parlementaire creativiteit’ aan de dag zal leggen om ervoor te zorgen dat premier Boris Johnson het wettelijke verbod op een no-deal-Brexit niet kan negeren.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Le rail belge va tester des trains autonomes
Infrabel prépare un projet de trains autonomes, rapportent mardi L'Echo et De Tijd. Le plan d'entreprise approuvé récemment par le conseil d'administration le prévoit parmi d'autres projets de mobilité autonome à mener entre 2020 et 2024 pour un budget total de 8 millions d'euros.
www.7sur7.be
Vlaamse regering wil sneller onteigenen
Als de Vlaamse regering huizen en voortuinen wil ont­eigenen om wegen en fiets­paden aan te leggen, zal ze voortaan een einddatum opleggen voor de...
HLN.be
Onze columnist Hugo Camps breekt een lans voor Nainggolan: “Neem een ticket naar Cagliari, Roberto”
Dagelijks kiest onze columnist Hugo Camps een onderwerp uit om te belichten. Dit keer heeft hij het over een herboren Radja Nainggolan. “Straks is...
HLN.be
Na chocoladegrap met Isabelle A in ‘Wat een Dag’ reageert platenfirma CNR: “Ze mogen bij VTM de factuur nog verwachten!”
Isabelle A (44) had zich haar passage in ‘Wat een Dag’ enigszins anders voorgesteld. De zangeres had, naar eigen zeggen, totaal niet verwacht dat...
HLN.be
Marleen Gordts zocht na haar tv-carrière bewust de anonimiteit op: “Na die doodsbedreigingen had ik genoeg van bekend zijn”
Het was een kort quizje op de BRT, vlak na het weerbericht van Armand Pien, waarmee Marleen Gordts (59) vanaf 1984 dagelijks de Vlaamse huiskamers...
HLN.be
Heruitzending van ‘vrouwonvriendelijk’ M!LF kan op weinig bijval rekenen in #MeToo-tijden
Terwijl Frances Lefebure met het ‘Make Belgium Great Again’-team op VTM een nieuwe campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag lanceert,...
HLN.be
Qmusic-presentator Wim Oosterlinck begint podcast over boeken
Wim Oosterlinck (46) vrolijkt doorgaans de ochtendrush op bij radiozender Qmusic, samen met Sam De Bruyn en Inge De Vogelaere. Vanaf nu is hij ook elke dinsdag te horen in zijn eigen podcast ‘Drie boeken’ over – u raadt het – boeken.
www.hbvl.be
Actieplan moet einde maken aan ‘vuil janet’ en oerwoudgeluiden in voetbalstadion
De Pro League, de vereniging van profclubs, is klaar met haar actieplan tegen discriminerende en kwetsende spreekkoren in onze voetbalstadions. “De tijd van straffeloosheid is voorbij.”
www.hbvl.be
Julie Vermeire: “Ik, een BV? Ik voel me net zo goed thuis achter de schermen”
Ze kan het nog steeds niet geloven. Maar de trofee staat toch mooi te blinken op haar schouw: Julie Vermeire (21) is de winnares van Dancing with the stars. Meteen lijkt de rode loper richting BV-land uitgerold voor de dochter van Jacques. “Maar ik ga niet op zoek naar de spotlights.”
www.hbvl.be
Papa maakt fantasieën zoontje waar met creatief filmpje: “De vloer is écht lava”
Een Amerikaanse papa oogst heel wat lof op sociale media voor een creatief filmpje. Zo liet hij de fantasieën van zijn zoontje werkelijkheid worden door de vloer echt te veranderen in lava, en een boot op het speelplein middenin een storm te zetten.
www.hbvl.be
En Europe, la fin des grands partis mène au blocage politique
Malgré quatre élections en l’espace de quatre ans, aucune majorité claire ne se dégage en Espagne. Dans d’autres pays de l’UE, le vote à la proportionnelle oblige à des compromis que de plus en plus de partis n’osent pas (plus) ou dont ils ne veulent pas (plus). Est-ce la fin d’un système ou le début d’une nouvelle ère?
www.lesoir.be
Budget: Bruxelles creuse son déficit
Comme la Wallonie et la Flandre, la Région bruxelloise s’autorise un déficit au budget 2020. Indispensable pour investir, plaident les ministres.
www.lesoir.be
Horst Mertes, un Amblévois de 57 ans, remporte 5 millions d’euros à l’EuroMillions: «J’avais l’impression que tout le monde commençait à le savoir»
Un gagnant belge au rang 2 du tirage du 24 septembre à l’EuroMillions vient de sortir du bois. «Je communique car la rumeur commençait à grandir et que je ne veux pas passer pour un menteur», explique Horst Mertes.
Sudinfo.be
Welke gevolgen heeft een bijverdienste voor mijn pensioen?
De Standaard
Nieuwe alternatieve Arco-regeling opgedoken
Naast het mislukte plan B van de regering voor Arco blijkt een tweede alternatieve regeling te bestaan. Die kan mogelijk als vertrekbasis voor een...
HLN.be
Nieuwe alternatieve Arco-regeling duikt op
Naast het mislukte plan B van de regering voor Arco blijkt een tweede alternatieve regeling te bestaan. Die kan mogelijk als vertrekbasis voor een oplossing dienen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.
Knack.be
Liège: Dylan s’affiche sur Facebook avec la voiture qu’il a volée
Des peines de 10 ans, 8 ans et 4 ans de prison ont été requises contre des jeunes pour une longue série de vols de voitures. L’un d’entre eux, Dylan, a posé sur Facebook avec l’argent ainsi gagné et la voiture qu’il venait de voler…
Lameuse.be
Commandant Islamitische Jihad gedood in Gaza
Israëlische troepen hebben Baha Abu Al-Atta, een commandant van Islamitische Jihad, gedood tijdens een aanval op zijn huis in de Gazastrook. Dat...
1 h
HLN.be
’t Keteltje opnieuw dicht wegens prostitutie-praktijken: “Uitbaters lijken niet van plan om handdoek in de ring te gooien”
Het Antwerpse gerecht heeft opnieuw een offensief gelanceerd tegen ’t Keteltje, het beruchtste café van het Schipperskwartier. De uitbater van het café wordt verdacht van prostitutiepraktijken, waarbij ook kwetsbare personen betrokken zouden zijn.
1 h
www.gva.be
Vermiste Duitser levend en wel teruggevonden in Mechelen: “Hij vroeg een dekentje om op de stoep te slapen”
Een Duitse man van 33 uit de buurt van Keulen met een mentale beperking die al dagen vermist was, is zaterdagnacht levend en wel teruggevonden in Mechelen. Met dank aan alerte burger Josée De Vroe (65) en de politie, die meteen op de oproep reageerde. Het slachtoffer was op de dool. “Hij vroeg een dekentje om op de stoep te slapen”, zegt Josée.
1 h
www.gva.be
Verkoop Nekkerhal gaat voorlopig niet door: “Geen akkoord over prijs”
Er komt voorlopig dan toch geen verkoop van de Nekkerhal in Mechelen. Het stadsbestuur stelt die uit tot 2024 omdat de gesprekken met de enige kandidaat op niets uitdraaiden. De stad wil minstens 12,5 miljoen euro voor het gebouw.
1 h
www.gva.be
Infrabel maakt 8 miljoen euro vrij voor proefproject met zelfrijdende treinen
Spoornetbeheerder Infrabel wil 8 miljoen euro vrijmaken om een proefproject met autonome treinen mogelijk te maken. Dat blijkt uit het...
2 h
HLN.be
Chinezen redden British Steel
Het Chinese industriebedrijf Jingye Group neemt het in problemen geraakte British Steel over, inclusief het Nederlandse FN Steel in Alblasserdam. Dat meldt een Britse overheidswebsite.
2 h
De Standaard
Amerikaanse oud-president Jimmy Carter (95) opnieuw in ziekenhuis
De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is opgenomen in een ziekenhuis in Atlanta in de staat Georgia. Hij ondergaat een behandeling waarmee de...
2 h
HLN.be
Iran schendt opnieuw nucleair akkoord
Volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft Iran weer enkele bepalingen geschonden van het nucleair akkoord uit 2015. Europa toont zich 'extreem bezorgd'.
2 h
De Standaard
VS veroordelen geweld in Hongkong
De Verenigde Staten hebben “het onterechte gebruik van dodelijk geweld” in Hongkong scherp veroordeeld en roepen politie en burgers op tot...
2 h
HLN.be
Morales vlak voor vertrek uit Bolivia: “Ik kom snel terug, met meer kracht en energie’”
De gevallen Boliviaanse leider Evo Morales is op weg naar Mexico. Dat bevestigt de Mexicaanse regering, die een regeringsvliegtuig naar Bolivia...
3 h
HLN.be
Australië in hoogste staat van paraatheid: zelfs binnenstad van Sydney bedreigd door bosbranden
De Australische deelstaat New South Wales verkeert dinsdag in de hoogste staat van paraatheid. Door de warmte, droogte en hevige wind verspreiden de ruim vijftig bosbranden die de regio al teisterden zich nog verder. Dinsdagmiddag woeden er al 71 branden. De autoriteiten spreken van een rampzalige situatie en hebben de hoogste alarmfase afgekondigd. De brandweer waarschuwt voor de mogelijk “gevaarlijkste week ooit” op het vlak van brandgevaar. Ook in Queensland woeden 55 bosbranden.
3 h
www.nieuwsblad.be
Mexico verleent opgestapte Boliviaanse president Evo Morales politiek asiel
Mexico heeft maandag besloten om de Boliviaanse ex-president Evo Morales politiek asiel te verlenen. Dat heeft de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard gezegd. “Zijn leven en fysieke integriteit zijn bedreigd”, verklaarde Ebrard tijdens een persconferentie.
3 h
www.nieuwsblad.be
La gestion des provisions nucléaires doit être revue d'urgence
03:30 Il y a urgence si on veut éviter un risque considérable que les Belges ne supportent à l’avenir d’énormes coûts pour le démantèlement des centrales et la gestion des déchets nucléaires, avertit la Com...
3 h
www.lecho.be
Cocaïne in de haven: waarom Antwerpen de drugsoorlog niet kan winnen
Enorme hoeveelheden cocaïne worden via de haven van Antwerpen over Europa verspreid. De gewelddadige drugsbendes die erachter zitten, zijn bijna niet tegen te houden.
3 h
De Standaard
Abortustermijn wordt verlengd tot 18 weken
3 h
www.hbvl.be
Huizen kunnen voortaan sneller onteigend worden
Als de Vlaamse regering huizen en voortuinen wil onteigenen om wegen en fietspaden aan te leggen, zullen ze voortaan een einddatum opleggen voor de onderhandelingen over die onteigening.
3 h
www.hbvl.be
Bol.com gaat strijd aan met Zalando
3 h
www.hbvl.be
“Waarom kan ik decoder Proximus alleen huren?”
U zou Jos Bruggen ervan kunnen verdenken dat hij een man van de oude stempel is. Hij vraagt zich af waarom hij de decoder van Proximus moet huren. Maar Jos heeft ook gezond verstand. “Als ik die decoder kan kopen, dan ben ik volgens mij goedkoper af.”
3 h
www.hbvl.be
Informateur Magnette vindt vijf prioriteiten waar de partijen zich achter kunnen scharen
3 h
www.hbvl.be
Spanje heeft met de middenvinger gestemd
De winnaar van de verkiezingen is ook de verliezer. De Spanjaarden hebben het gemak en de overmoed waarmee premier Pedro Sánchez nieuwe verkiezingen uitriep, afgestraft. De kaarten liggen nu nog moeilijker.
3 h
www.hbvl.be
Angèle beste artieste in Frankrijk
3 h
www.hbvl.be
“Niet naar de trainer wijzen”
3 h
www.hbvl.be
“Genk-onwaardig, zo kan het niet verder”
Dimitri de Condé werd door de clubleiding uitgestuurd om het na de wedstrijd te komen uitleggen. De emotionele TD reageerde verbolgen. “Dit was Genk-onwaardig, zo kan het niet verder.”
3 h
www.hbvl.be
Timmy Hansen pakt wereldtitel
3 h
www.hbvl.be
Feest in hol van de leeuw na pittige streekderby
Hasselt mag zich in eerste nationale voorlopig de specialist der Limburgse derby’s noemen. Nadat het eerder Lanaken opzijzette, werd nu ook buur Zonhoven geklopt. Het werd een pittige strijd, waarin de emoties hoog opliepen.
3 h
www.hbvl.be
Limburg boven in Sentower Park
3 h
www.hbvl.be
“Geluk aan onze zijde”
De Duitser Bernd Storck zegevierde voor het eerst met de Vereniging. “Ik moet mijn team in de eerste plaats feliciteren met hun wil om te winnen”, aldus de Cercle-trainer.
3 h
www.hbvl.be
“Eén minder moment van scherpte”
De ontgoocheling was groot na het late Brugse doelpunt. “Ik hoorde twee verschillende ploegmaats coachen met twee verschillende dingen. Het was direct raak”, zuchtte aanvoerder Jordan Botaka.
3 h
www.hbvl.be
STVV betaalt gemiste kansen cash
Verstopt onder een blauw fleecedeken en met het schaamrood op de wangen. Zo verliet Yohan Boli het terrein. In de voorlaatste minuut zorgde miscommunicatie in de achterhoede ervoor dat de Kanaries met lege handen achterbleven.
3 h
www.hbvl.be
Roos Vanotterdijk indrukwekkend in Gent
Drie nationale records, zes EK-limieten én de veertienjarige(!) Houthalense Roos Vanotterdijk die goud (100m rug) en zilver (100m vlinder) pakt én twee nationale jeugdrecords verbetert. Dat waren de belangrijkste (Limburgse) wapenfeiten van het Belgisch kampioenschap klein bad in Gent.
3 h
www.hbvl.be