Bernie Sanders fait le buzz avec ses moufles à l’investiture de Joe Biden: elles seront bientôt commercialisées!

L’enseignante du Vermont, créatrice des désormais célèbres moufles portées par Bernie Sanders, a indiqué samedi avoir trouvé un fabricant pour répondre à la demande colossale née de l’engouement sur les réseaux sociaux suscité par la photo du sénateur américain portant ces gants.
Read full article on: sudinfo.be
Jurist over getuigenis van Britney Spears: “Ze kwam erg vastberaden over”
Tijdens een explosieve getuigenis vertelde Britney Spears (39) woensdag voor het eerst publiekelijk hoe erg ze lijdt onder het voogdijschap van haar vader Jamie (68). Die heeft sinds 2008 controle over haar financiële en persoonlijke leven. Jurist Jonas Van Giel volgde de veelbesproken zitting vannacht via livestream. “Het gebeurt helaas niet vaak dat zo’n voogdijschap ongedaan gemaakt wordt.”
HLN.be
IN BEELD. Alpecin-Fenix springt in het oog op ploegenvoorstelling in Brest
We zouden het door alle EK-gekte bijna vergeten, maar zaterdag start de Ronde van Frankrijk. Twee dagen voor Le Grand Départ tonen de renners zich aan het publiek bij de ploegvoorstelling in Brest. Dat levert zoals gewoonlijk flink wat kiekjes op.
HLN.be
Une équipe de l'ULB ouvre une voie vers de nouvelles thérapies contre les métastases
19:53 L'équipe du professeur François Fuks a réalisé une avancée majeure dans la compréhension et le traitement des métastases. La société qu'il a fondée avec Jean Combalbert, Epics, devrait en profiter.
www.lecho.be
Toutes les nouveautés du nouveau Windows 11
www.lesoir.be
Ben Hermans soleert naar zege in Ronde van de Apennijnen: “Pas genoten in laatste hectometers”
Ben Hermans heeft de 82ste editie van de Italiaanse eendagskoers Giro dell’Appennino op zijn naam geschreven. De 35-jarige Diepenbekenaar van Israel Start-Up Nation boekte in Genua zijn tweede zege van het seizoen door Valerio Conti (UAE) en Enrico Battaglin (Bardiani) achter zich te houden.
www.hbvl.be
Le projet de déménagement de Kauffman de Remouchamps à Raborive irrite les riverains: «Ce ne sera pas une horrible usine à gaz»
Contrainte de quitter ses installations de Remouchamps, la société Kauffman Gaz a jeté son dévolu sur un terrain à Raborive.
Sudinfo.be
Caroline Désir : "La lutte contre la pénurie reste une de mes priorités. On va améliorer les conditions de travail des enseignants débutants"
La ministre de l’Éducation, Caroline Désir (PS), fait le bilan d’une deuxième année chamboulée par la pandémie. Elle annonce de nouvelles mesures pour lutter contre la pénurie de profs, ainsi que des fonds pour réparer les dégâts de la crise dans les classes.
www.lalibre.be
Malgré la non-prise en compte de certaines voix, la FGTB confirme la validation de l'accord interprofessionnel
Discuté et disputé, l'accord de la FGTB a été confirmé. Le syndicat maintient le vote de son comité fédéral et signera l'accord interprofessionnel 2021-2022.
www.dhnet.be
Alena Amialiusik wint voorlaatste etappe Lotto Belgium Tour, Lorena Wiebes komt aan kop klassement
Alena Amialiusik (Canyon/SRAM) heeft de voorlaatste etappe, met start en aankomst in Galmaarden na 138 kilometer, van de Lotto Belgium Tour gewonnen. De 32-jarige Wit-Russin haalde het afgescheiden na een solo die ze inzette op zowat 2,5 kilometer van de finish. De Nederlandse Lorena Wiebes (Team DSM) sprintte naar de tweede plaats voor Lotte Kopecky. Wiebes neemt meteen ook de rode leiderstrui over van Jolien D’hoore die strandde op een 6e plaats. In het algemeen klassement volgt Lotte Kopecky als tweede op slechts 2 seconden van Wiebes. Ellen van Dijk bezet positie drie op 0:09. Voor Amialiusik werd het haar eerste zege van het seizoen.
www.hbvl.be
Afghaanse overheid heeft geen verhaal tegen pijlsnelle terreinwinst taliban
19:36 Na 20 jaar Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan werken de taliban aan een razendsnelle opmars. De Afghaanse president Ashraf Ghani, die vrijdag in de Verenigde Staten is om steun te vragen, dreigt ...
www.tijd.be
Bob Cools: “Als alle Antwerpenaren van vreemde origine twee dagen niet werken valt alles stil”
Bij de voorstelling van zijn boek wordt Bob Cools (87) ingeleid als de meest populaire burgemeester sinds lang. Zelf fronst de ereburgemeester lichtjes de wenkbrauwen bij deze woorden. Alsof hij terugdenkt aan al die momenten dat hij van zowat iedereen de schuld kreeg van zo ongeveer alles. Tijd voor memoires.
www.gva.be
John McAfee hint naar complottheorie over zijn dood en die verspreidt zich nu als een virus
John McAfee (75) was bezeten door complottheorieën. En door zich nu van het leven te beroven, laat de tech-goeroe er ook één na. Een half uur na de bekendmaking van zijn dood verscheen op zijn Instagram-account een Q. Verwijzend naar de samenzweringstheorie QAnon. De sociale media stonden in rep en roer: McAfee was door de overheid geliquideerd. Het lijkt op een laatste stunt van de paranoïde ontwerper van antivirussoftware. Hij had zijn “schijnzelfmoord” eerder al met een tattoo voorspeld.
www.hbvl.be
ABVV behoudt nipt fiat voor sociaal akkoord
19:34 De socialistische vakbond ABVV besliste donderdagavond na lang crisisberaad om geen hertelling van de stemming over het loonakkoord te doen. Het ABVV blijft het akkoord steunen.
www.tijd.be
ABVV behoudt nipt fiat sociaal akkoord, geen hertelling
19:34 De socialistische vakbond ABVV besliste donderdagavond na lang crisisberaad om geen hertelling van de stemming over het loonakkoord te doen. Het ABVV blijft het akkoord steunen.
www.tijd.be
Ali (44) komt om het leven na gasontploffing in Zele, schade is enorm
In Zele is na een gasontploffing in de Olmenlaan een brand ontstaan. Een 44-jarige man, Ali, overleefde de ramp niet. De schade aan de sociale huurwoning is enorm. De onderburen raakten op tijd uit hun huis en worden opgevangen in een noodwoning.
www.nieuwsblad.be
Oostenrijkse topper Dominic Thiem moet geblesseerd passen voor Wimbledon
Dominic Thiem (ATP 5) moet passen voor het aanstaande grandslamtoernooi Wimbledon door een polsblessure. Zijn management heeft donderdag bekendgemaakt dat de 27-jarige Oostenrijker langer out is en ook het toernooi in Hamburg zal missen. Thiem moet vijf weken een spalk dragen.
www.hbvl.be
Apple devant la justice française pour "pratiques commerciales abusives"
Une plainte émanant de l'État et de l'association France Digitale et visant Apple pour des "pratiques commerciales abusives" vis-à-vis des startups françaises fera l'objet d'une audience en septembre au tribunal de commerce de Paris, a-t-on appris jeudi, confirmant des informations du quotidien Les Echos.
www.lavenir.net
42 tests positifs et sept hospitalisations : un Anglais guérit du coronavirus après 305 jours
Les scientifiques étudient actuellement son cas.
www.dhnet.be
Van der Poel en Alpecin-Fenix eren Poulidor met prachtig Tourshirt: “Ik ben er zeker van dat hij trots is”
Zaterdag gaat in Brest de Ronde van Frankrijk van start. Twee dagen daarvoor worden de ploegen voorgesteld en Alpecin-Fenix opteerde voor een wel héél speciaal shirt, zij het enkel voor de presentatie dus niet tijdens de koers.
www.hbvl.be
Lommelse Shania (18) al sinds zaterdag vermist
De politie is op zoek naar de 18-jarige Shania Van Riet uit Lommel. Sinds vorige zaterdag ontbreekt van haar elk spoor.
www.hbvl.be
Terrible nouvelle à Jette: l’ancienne échevine Brigitte Gooris (Open VLD) est décédée
La Jettoise de souche avait rejoint le Collège communal en 2012 en tant qu’échevine (Open VLD) des Affaires néerlandophones.
Sudinfo.be
Remouchamps: le projet de déménagement de Kauffman à Raborive irrite les riverains
Contrainte de quitter ses installations de Remouchamps, la société Kauffman Gaz a jeté son dévolu sur un terrain à Raborive. Un déménagement que les habitants des villages avoisinants voient d’un très mauvais oeil. Ils ont lancé une pétition qui a recueilli plus de 200 signatures. Chez Kauffman, on tient à les rassurer: toutes les mesures de sécurité sont prévues, y compris en matière de préservation de l’environnement.
Lameuse.be
BOIC breidt selectie van Team Belgium voor Olympische Spelen verder uit
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de selectie van Team Belgium voor de Olympische Spelen in Tokio donderdag tijdens een persmoment in de Japanse Tuin in Hasselt officieel uitgebreid met 37 atleten uit acht sporten. De teller van de Belgische delegatie staat nu op 72.
www.hbvl.be
En mer du Nord, les éoliennes devront aussi respecter la nature
Le secteur de l’éolien offshore et quatre ONG de protection de la nature ont signé une convention.
www.lalibre.be
Vandenbroucke: "geen sprake van om nulbijdragemaatregel te schrappen”
Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) is niet van plan om de vrijstelling van sociale bijdragen bij een eerste aanwerving te schrappen. Het is wel de bedoeling om de nulbijdrage in te perken, zowel in tijd als in bedrag, verduidelijkte hij.
HLN.be
Bpost lance Sign For Me: fini de signer les recommandés !
Bpost Bpost lance l’option Sign For Me, qui permet de recevoir ses recommandés, même absent.
www.dhnet.be
Sonaca Aircraft dévoile une version utilitaire du Sonaca 200
19:25 À la demande d'une société spécialisée dans l'acquisition d'image, le constructeur belge d'avions légers a équipé un Sonaca 200 d'une charge utile.
www.lecho.be
Euro 2020: inquiétude en Finlande après des cas de coronavirus chez des fans rentrés de Russie, 12 personnes positives à Munich
Mauvaise nouvelle en provenance de l’Euro.
Sudinfo.be
Jonge dossiervreter krijgt kans als voorzitter PFOS-commissie
19:24 De PFOS-commissie in het Vlaams Parlement krijgt Vooruit-fractieleider Hannes Anaf als voorzitter. De 36-jarige Turnhoutenaar moet als aanstormend talent de onderste steen bovenhalen in het politieke ...
www.tijd.be
42 tests positifs et sept hospitalisations : un Anglais guérit du coronavirus après 305 jours
Les scientifiques étudient actuellement son cas.
www.lalibre.be
La FGTB signera l'accord social
La FGTB a décidé jeudi de maintenir le vote très serré sur le projet d'accord social du Groupe des Dix, malgré la non prise en compte de certaines voix. Le syndicat socialiste confirme qu'il signera l'accord mais rappelle contester la norme salariale de 0,4% qui sera imposée par le gouvernement fédéral.
Levif.be
Trumps advocaat Rudy Giuliani is licentie kwijt in New York na leugens bij verkiezingen
Een gerechtshof in New York heeft de licentie ingetrokken van de raadsman van Donald Trump, Rudy Giuliani. De reden is de rol die hij speelde na de presidentsverkiezingen van 2020 in de Verenigde Staten.
HLN.be
Belgische primeur: Jessa Ziekenhuis investeert 1,2 miljoen euro in robot voor hersenchirurgie
Het Jessa Ziekenhuis heeft liefst 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in een hypermodern digitaal operatiekwartier voor hersenchirurgie. Het gaat om een Belgische primeur. “Dankzij deze robot kunnen we nóg preciezer opereren”, zegt dr. Eric Put (51), diensthoofd neurochirurgie in Hasselt.
www.hbvl.be
La justice belge ferme Vitae pour escroquerie à la monnaie virtuelle: plus de 220.000 victimes, 17 voitures de luxe et 1 million d’euros saisis
La justice belge a annoncé jeudi avoir mis au jour une vaste escroquerie à l'achat de monnaie virtuelle susceptible d'avoir trompé plus de 200.000 personnes dans le monde entier.
www.7sur7.be
Malgré la non-prise en compte de certaines voix, la FGTB confirme la validation de l'accord interprofessionnel
Discuté et disputé, l'accord de la FGTB a été confirmé. Le syndicat maintient le vote de son comité fédéral et signera l'accord interprofessionnel 2021-2022.
www.lalibre.be
Jardin: voici comment redonner leur blancheur et leur brillance à vos meubles d’extérieur en plastique
Vous avez un mobilier de jardin blanc mais il est devenu grisâtre avec le temps? Tellement que vous n’osez plus recevoir vos invités à l’extérieur? Voici quelques solutions pour lui redonner toute sa brillance.
Sudinfo.be
Le RFC Liège passe le cap des 1000 abonnements
Les abonnements s’écoulent vite du côté du RFC Liège. La campagne a démarré le 10 mai et plus de 1000 sésames ont déjà été écoulés.
Lameuse.be
OPROEP. Ben jij tiener en gevaccineerd? Stuur ons je vaccinselfie
Het Laatste Nieuws is op zoek naar 16- tot 19-jarigen die de afgelopen dagen en weken gevaccineerd werden dankzij de reservelijst Qvax. Ben jij dat? Stuur tommy.thijs@dpgmedia.be dan je selfie die je in het vaccinatiecentrum hebt gemaakt en wie weet prijkt je foto morgen in de krant. Vermeld zeker je naam, leeftijd en het vaccinatiecentrum.
HLN.be
Lange rijen bij reisbureaus op Turnhoutsebaan voor reizen naar Marokko
Sinds maandag worden de rijen voor reisbureau De Trekvogel op de Turnhoutsebaan elke dag langer. De reden is een oproep van de Marokkaanse koning om reizen naar Marokko betaalbaarder te maken. “Ik heb mijn familie al twee jaar niet gezien, ik hoop dat ik nu kan gaan.”
www.gva.be
Hongaarse regering wilde propaganda lanceren via advertentie in ‘De Morgen’
Het kabinet van Hongaars premier Viktor Orbán bood De Morgen een advertentie aan ‘over de toekomst van de Europese Unie’ volgens Hongarije. De timing is opmerkelijk, net tijdens een Europese top en controverse over een Hongaarse wet.
www.demorgen.be
België past voorlopig voor 'mixprik'
19:18 Anders dan in andere landen wordt het bij ons voorlopig niet mogelijk een tweede prik met het Moderna- of Pfizervaccin te krijgen na een eerste AstraZeneca-prik. Er zijn medische, juridische en logist...
www.tijd.be
L'avocat de Trump, Rudy Giuliani, interdit d'exercer après des déclarations mensongères: "On ne peut qu'insister sur la gravité des fautes"
L'avocat de Donald Trump et ancien maire de New York Rudy Giuliani a été suspendu par la Cour suprême de l'État de New York, où il ne pourra plus pratiquer le droit jusqu'à nouvel ordre, pour avoir fait une série de déclarations mensongères en vue de favoriser la réélection de l'ancien président américain.
www.lalibre.be
Na Nadal zegt ook Thiem af voor Wimbledon: “Ik zal mijn best doen om snel weer op het court te staan”
Dominic Thiem (ATP 5) moet passen voor het aanstaande grandslamtoernooi Wimbledon door een polsblessure. Zijn management heeft vandaag bekendgemaakt dat de 27-jarige Oostenrijker langer out is en ook het toernooi in Hamburg zal missen. Thiem moet vijf weken een spalk dragen.
HLN.be
Terug van weggeweest in Europa: ‘Goodyear Blimp’ trok over Pajottenland en Zennevallei
Inwoners van het Pajottenland en de Zennevallei keken donderdagnamiddag vreemd op toen ze een gigantische zeppelin boven hun hoofd zagen vliegen. De Goodyear Blimp van 75 meter lang deed er zowat een uur over om het Pajotse luchtruim te doorkruisen. De zeppelin is op weg naar Groot-Brittannië om beelden te maken voor het British Touring Car Championship (BTCC).
HLN.be
La FGTB maintient son soutien à l’accord social du 8 juin
Le syndicat socialiste signera donc bien l’accord social intervenu le 8 juin dernier au sein du «Groupe des Dix».
www.lesoir.be
Voorlopig geen nieuw ‘Love Island’-seizoen in België: “Focus ligt op het vernieuwde ‘Temptation Island’”
Slecht nieuws voor de Belgische fans van ‘Love Island’. Voorlopig heeft SBS geen plannen om een nieuwe co-productie op poten te zetten met Nederland. Dat nieuws wordt bevestigd door presentator Viktor Verhulst en de zender. Al blijft de deur wel op een kier staan. “Deze zomer is er geen nieuw seizoen, maar dat betekent niet automatisch dat we er voorgoed mee stoppen.”
HLN.be
La FGTB signera l'accord social
19:15 La FGTB a confirmé son approbation du projet d'accord social. "Un certain nombre de voix (Jeunes FGTB) est arrivé en retard et n’a pas pu être pris en compte", a précisé le syndicat.
www.lecho.be
L'avocat de Trump, Rudy Giuliani, interdit d'exercer après des déclarations mensongères
L'avocat de Donald Trump et ancien maire de New York Rudy Giuliani a été suspendu par la Cour suprême de l'État de New York, où il ne pourra plus pratiquer le droit jusqu'à nouvel ordre, pour avoir fait une série de déclarations mensongères en vue de favoriser la réélection de l'ancien président américain.
www.dhnet.be