Bescherming van vier monumenten (voorlopig) opgeheven

De bescherming van drie monumenten en een deel van een dorpsgezicht wordt voorlopig opgeheven. Dat heeft bevoegd Vlaams minister Matthias Diependaele beslist.


Read full article on: standaard.be
Blinken: “VS zullen er alles aan doen om op Haïti ontvoerde missionarissen te bevrijden”
De Verenigde Staten "zullen er alles aan doen" om de zeventien Noord-Amerikanen te bevrijden die zijn ontvoerd door een bende op Haïti. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gemeld. De ontvoerders vragen 17 miljoen dollar losgeld.
HLN.be
Nu ook omgevallen boom en glad fietspad in verkeersbulletin
Een defecte fietslift aan de Schelde in Antwerpen, een omgevallen boom of een spekglad fietspad waar de strooidiensten nog niet gepasseerd zijn. Vanaf nu zullen Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel daarvoor waarschuwen. Maar waarom eigenlijk, VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman?
www.hbvl.be
Mel Brooks schrijft vervolg op zijn ‘History of the world: part one’
Hij mag dan wel al 95 jaar zijn, uitgerangeerd is Mel Brooks nog niet. Binnenkort kruipt de legendarische komiek, regisseur en scenarist opnieuw in zijn pen. Hij gaat een vervolg schrijven op zijn film History of the world: part one.
www.hbvl.be
Coldplay trekt de wereld rond met een zo klein mogelijke voetafdruk
Zestig fietsers genereerden afgelopen weekend de energie om een Coldplay-concert draaiende te houden in Londen. Volgend jaar gaat de Britse band nog een serieuze stap verder om van hun wereldtournee een ‘groen’ feestje te maken. Ook hun tussenstop in België moet zo klimaatneutraal mogelijk. En dat gaat gepaard met een waslijst aan regels. En kritiek.
www.hbvl.be
De musical die Sparks populairder dan ooit maakt
De musical Annette betekent niet alleen de comeback van regisseur Leos Carax, maar ook die van Sparks. Deze in de jaren 70 heel populaire Amerikaanse band componeerde de muziek en schreef het script.
www.hbvl.be
Koerselse Enza overwon borstkanker en staat nu in ‘Bake Off’: “Mijn passie hielp me”
Het vijfde seizoen van ‘Bake Off’ krijgt weldra een portie Siciliaanse furie met de Koerselse Enza Denaro (37). Iets wat de jonge mama tot voor kort onmogelijk achtte, toen bleek dat ze borstkanker had.
www.hbvl.be
Axel gaat binnen bij Hoge Dries: het echte boerenleven, maar dan met een beperking
Axel Daeseleire gaat woensdag op VTM binnen bij Hoge Dries in Koninksem (Tongeren), een boerderij die uitgebaat wordt door mensen met een verstandelijke beperking. “Ook al moest hij daarvoor de geur in de stallen trotseren”, lacht coördinator Evi Daenen.
www.hbvl.be
‘Ik wil een kind’ kan niet op tegen ‘Klopjacht’ en ‘De Slimste Mens’
www.hbvl.be
West Ham: club van zeepbellen, pornokoningen en tweedehands shirts
www.hbvl.be
Hollerbach trekt Lamine Cissé aan als assistent
www.hbvl.be
Messi helpt Club een handje
Wat zeggen we dan? Merci, Paris. Na de fel­bevochten 3-2-zege van PSG behoudt Club Brugge zijn voorsprong van vier punten op RB Leipzig. Lionel Messi kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar.
www.hbvl.be
Op weg naar 30 jaar cel maar vrijuit dankzij schoonmoeder
Sergio K. verliet in tranen de gevangenis als een vrij man. Hij was niet betrokken bij de moord op Sven Prins. Een anoniem telefoontje naar zijn schoonmoeder leidde naar een andere verdachte: Maasmechelaar Hasan K.
www.hbvl.be
Strijd tussen Polen en EU wordt nu ook openlijk op het hoogste niveau uitgevochten
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen riep in het Europees Parlement de Poolse premier Mateusz Morawiecki tot de orde. De onenigheid is daarmee uitgesproken op het hoogste niveau, maar dat verandert weinig aan de patstelling waarin het conflict is beland. “Geen van beide kampen zal toegevingen doen”, zegt professor Hendrik Vos. “Mogelijk komen er wel sancties die Polen echt pijn kunnen doen.”
www.hbvl.be
Bijna de helft van de schrijnwerkers maakt offertes met prijsvoorbehoud
www.hbvl.be
“Opvallend meer mensen zijn gekant tegen de digitale meter”
www.hbvl.be
Masterclass uit Manchester
Videomateriaal voor trainers én spelers. Een les aan de hogeschool van het voetbal. Manchester City demonstreerde en Club Brugge keek met open mond toe.
www.hbvl.be
Bont en blauw
Bye, bye Champions League. Na een 1-5-nederlaag tegen Manchester City moet een bont en blauw Club Brugge zich concentreren op de derde plaats en een doorstart in de Europa League. Deze nederlaag was ingecalculeerd, maar niet op deze manier.
www.hbvl.be
“Ik kreeg tips van Kompany”
www.hbvl.be
“Bedankt voor warme ontvangst”
www.hbvl.be
Zo ziet dominantie eruit in cijfers: Mignolet geeft meeste passes
www.hbvl.be
“4 op 9, daar had ik vooraf voor getekend”
Geen nieuwe stunt voor Club Brugge in de Champions League. Blauw-zwart ging met 1-5 onderuit tegen Manchester City. Niet onlogisch, klonk het na afloop bij de Belgische landskampioen.
www.hbvl.be
Door de grote poort
Victor Campenaerts (29) is weer thuis. Na omzwervingen bij NTT Pro Cycling en Team Qhubeka-Assos keert de werelduurrecordhouder terug naar Lotto Soudal, waar ploegmanager John Lelangue hem als “ontbrekende schakel in de voorjaarskern” verwelkomde.
www.hbvl.be
Welk team kan de Greek Freak kloppen in de NBA?
Dat de voorbije vier seizoenen met de Bucks, Lakers, Raptors en War­riors vier verschillende kam­pioenen voortbrachten, toont dat de huidige NBA onvoorspelbaarder is dan voorheen. Een overzicht van de belangrijkste titelkandidaten dit seizoen, dat afgelopen nacht van start ging.
www.hbvl.be
Winkels van Lidl na dagenlange staking weer open
De meeste winkels van supermarktketen Lidl zijn dinsdagochtend, na de stakingsactie van de voorbije dagen, opnieuw opengegaan. Vakbonden en directie bereikten in de nacht van maandag op dinsdag een voorakkoord.
www.hbvl.be
Turkse peuter krijgt hetzelfde dure medicijn als Pia dankzij Beringse vrijwilligers
In mei zijn vrijwilligers in Beringen gestart met een actie voor Muhammed Ali, de Turkse peuter die aan dezelfde spierziekte lijdt als baby Pia. Samen met de familie is nu het volledige bedrag voor het peperdure medicijn ingezameld. Vanuit Limburg werd 500.000 euro opgehaald.
www.hbvl.be
Company V bouwt dansschool: “Eindelijk kunnen we uitbreiden”
Company V, de dansschool van Véronique Lenaers, gaat een nieuwbouw optrekken in de pijpenkop aan de Windekestraat in Genk. Dinsdagavond zette het stadsbestuur het licht op groen voor de erfpacht van de grond en 350.000 euro aan subsidies.
www.hbvl.be
Olympisch vuur aangekomen in China onder kritiek
Het olympisch vuur voor de Winterspelen van 2022 in Peking is aangekomen in China. Tegelijkertijd uiten verschillende activisten en oud-olympiërs kritiek dat de Spelen doorgaan in een land dat controversieel is op het gebied van mensenrechten.
De Standaard
Les hôpitaux veulent pouvoir licencier le personnel qui refuse le vaccin
03:00 Les employeurs demandent au ministre de la Santé Frank Vandenbroucke des sanctions lourdes pour le personnel de santé qui refuserait le vaccin contre le covid.
www.lecho.be
“Studenten en gepensioneerden om personeelstekort in zorg te lijf te gaan”: noodplan om handen aan het bed te krijgen
De zorgsector vindt gewoon niet voldoende personeel. Terwijl de bewoners in woonzorgcentra steeds ouder worden en dus meer zorg nodig hebben, geeft 80 procent van de instellingen aan dat het moeilijk is om verpleegkundigen aan te trekken. N-VA stelt daarom een paar noodmaatregelen voor om daar op korte termijn een mouw aan te passen. “Het tekort bij het zorgpersoneel is al even prangend als in het onderwijs”, zegt Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA).
www.nieuwsblad.be
Al wereldberoemd bij debuut: broer Finneas treedt uit de schaduw van Billie Eilish
Je debuutalbum uitbrengen en toch al beroemd zijn. Finneas O’Connell (24) is het dankzij zijn zus Billie Eilish (19). Maar ook omgekeerd heeft ze veel aan hem te danken. Nu doet Finneas daar nog een eigen album, Optimist, bovenop. “We hebben ons hele leven geruzied over van alles.”
www.nieuwsblad.be
Ex-partners Karen en Floris, en kinderen, over 9 jaar birdnesting
Negen jaar lang pakten ex-partners Karen en Floris elke vrijdag hun koffers, terwijl hun vijf kinderen in het huis bleven wonen. ‘Birdnesting’ heet het fenomeen – een vorm van co-ouderschap waarbij niet de kinderen maar de ouders verhuizen.
De Standaard
Ene na de andere school moet sluiten na coronabesmettingen. Hoe moet het verder? “We kunnen niet wéér alles dichtgooien”
In Brugge, Roeselare, Heist-op-den-Berg, Tervuren, … De ene na de andere school moet de deuren sluiten. Nu de algemene coronacijfers stijgen, neemt ook het aantal uitbraken in het onderwijs toe. Vooral de lagere scholen worden getroffen. Het doet opnieuw vragen rijzen over het testbeleid. “Heel wat leerlingen hebben geen klachten. Is het dan wel nodig om iedereen naar huis te sturen?”
www.nieuwsblad.be
Waarom de bladeren maar niet willen vallen, terwijl het al volop herfst is
Misschien viel het je ook al op tijdens een herfstwandeling: het is bijna Allerheiligen, maar er liggen nog maar amper bladeren op de grond. Dat heeft alles te maken met afgelopen zomer, die bijzonder nat was.
www.nieuwsblad.be
Vier dagen werken voor loon van volledige werkweek: dit bedrijf doet met succes wat de regering (nog) niet wil
Werken van maandag tot donderdag, en dan telkens een verlengd weekend. Mét behoud van loon en mét een arbeidsduurvermindering van 40 naar 36 uur per week. Het klinkt als een droomscenario, maar bij rekruteringsbedrijf Gentis is het sinds half september realiteit. En het werkt.
www.nieuwsblad.be
Coronacijfers blijven stijgen: was het virus niet onder controle en komen de maatregelen terug?
Als de cijfers zo blijven evolueren, dan liggen eind deze week opnieuw 1.000 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie mogelijk 300 op intensieve. Moeten we ons zorgen maken, nu de coronacijfers weer pijlsnel stijgen? Zullen we sommige maatregelen opnieuw moeten invoeren?
www.nieuwsblad.be
Axel Daeseleire tekent opvallende getuigenis op: “Zwaar auto-ongeval redde me het leven”
Axel Daeseleire (52) klopt vanavond in Axel gaat binnen aan bij zorgboerderij Hoge Dries in Tongeren en hoort er een sterk verhaal.
www.nieuwsblad.be
Hij leek 30 jaar cel te krijgen voor moord, maar nu mag verdachte naar huis dankzij één uithaal van zijn schoonmoeder
Hij mag zijn schoonmoeder eeuwig dankbaar zijn, moordverdachte Sergio K. Tot vorige week stond het in de sterren geschreven dat hij net als tijdens het proces in eerste aanleg dertig jaar cel zou krijgen. Samen met twee kompanen zou hij schuldig verklaard worden aan de liquidatie in het wapen- en drugsmilieu van Sven Prins in september 2015. De brutaliteit van de feiten schokte de buurt in het Nederlandse Heerlen. Met behulp van een undercoveragent konden drie verdachten geklist én veroordeeld worden. “Alleen heeft Sergio K. vanaf dag één ontkend dat hij bij de liquidatie betrokken was”, zegt zijn advocaat Mark Nilissen. “Ook tijdens onze vertrouwelijke gesprekken.”
www.nieuwsblad.be
Een opperhoofd als directeur en een boksbal voor boze leerlingen: welkom in de meest bijzondere school van het land
Na een waterlek en een lockdown, kon de nieuwe Gentse basisschool haar deuren twee jaar later dan voorzien eindelijk openen. Welkom in ‘Muzische leerThuis Melopee’, de meest bijzondere school van het land, waar muziek de meest gesproken taal is en de directeur het ‘opperhoofd’ is.
www.nieuwsblad.be
‘Ik wil een kind’: veel ophef, bescheiden kijkcijfers
De aankondiging van het nieuwe VTM-programma Ik wil een kind leidde tot zekere ophef, maar niet tot hoge kijkcijfers. De eerste aflevering maandagavond kon maar 256.000 kijkers bekoren. Op Play 4 scoorde zowel Klopjacht als De slimste mens ter wereld een héél pak beter.
www.nieuwsblad.be
Waarom er naast file nu ook omgevallen boom en glad fietspad in verkeersbulletin zitten
Een defecte fietslift aan de Schelde in Antwerpen, een omgevallen boom of een spekglad fietspad waar de strooidiensten nog niet gepasseerd zijn. Vanaf nu zullen Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel daarvoor waarschuwen. Maar waarom eigenlijk, VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman?
www.nieuwsblad.be
Stof tot nadenken bij Club Brugge na rauwe nederlaag: “Een ander plan had het resultaat niet veranderd”
Na een roemloze 1-5-pandoering tegen Manchester City is Club Brugge aan bezinning toe in de Champions League. Een nederlaag tegen een van de beste clubelftallen van Europa was ingecalculeerd, maar na de vier op zes tegen PSG en Leipzig had Jan Breydel op beter gehoopt. “Een ander plan had het resultaat niet veranderd”, verdedigt trainer Philippe Clement zich.
www.nieuwsblad.be
Leidt overleden extreemrechtse postbode naar doorbraak in Bende-onderzoek? “Men schiet in alle richtingen”
Vastberaden blijven de speurders in de zaak van de Bende van Nijvel hun DNA-lijst afvinken. Achthonderd namen staan op die lijst van “potentieel interessante personen” van wie men het DNA wil vergelijken met de sporen in het dossier. Deze week werd een extreemrechtse postbode uit Brussel opgegraven. De twintigste opgraving al, maar lang niet de laatste.
www.nieuwsblad.be
VS ‘zullen er alles aan doen’ om in Haïti ontvoerde missionarissen te bevrijden
De Verenigde Staten ‘zullen er alles aan doen’ om de zeventien Noord-Amerikanen te bevrijden die zijn ontvoerd door een bende in Haïti. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gemeld. De ontvoerders vragen 17 miljoen dollar losgeld.
De Standaard
Le mécénat de compétences truste les Caïus 2021
02:40 Ateliers Melens & Dejardin, bureau Greisch, Origin Architecture & Engineering et Brasserie de la Houppe sont les lauréats 2021 des Caïus de Prométhéa. L’action et le profil des sociétés primées témoig...
1 h
www.lecho.be
Olympisch vuur aangekomen in China
Het olympisch vuur voor de Winterspelen van 2022 in Peking is aangekomen in China. Dat meldt persagentschap Xinhua. Later op de dag vindt aan de Olympische Toren in Peking een ceremonie plaats.
1 h
HLN.be
L'e-sport pro, objet de curiosité du public et des sociétés
02:30 Selon Deloitte, les jeux vidéo dans leur version professionnelle attirent toujours plus. Le grand public, mais aussi les entreprises qui y voient un bon moyen de capter une audience difficile à attein...
1 h
www.lecho.be
Méga deal en route autour de X²0 et Overstock
02:20 Les actionnaires du groupe au-dessus des chaînes de salle de bain et de mobilier (de jardin) X²O, Overstock et Juntoo préparent la vente de l'entreprise.
1 h
www.lecho.be
Le détroit de Formose en ébullition
02:10 Dans le bras de fer stratégique sino-américain, Taiwan est une ligne de faille. Si les deux premières économies mondiales s'opposent frontalement sur de nombreux dossiers dans un climat de guerre froi...
2 h
www.lecho.be