Brandweer blust grote industriebrand op bedrijventerrein in Diegem

De brandweer blust een uitslaande brand in een grote loods in het Vlaams-Brabantse Diegem. Veel details over de industriebrand zijn er nog niet: de brandweer is druk bezig met blussen.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Internering voor Truienaar na brandstichting in dakappartement
De rechter in Hasselt heeft de internering bevolen voor een 61-jarige man die zijn dakappartement in Abdijstraat 41 in Sint-Truiden in de fik stak. Toen de hulpdiensten op 30 juni vorig ter plaatse kwamen, dreigde hij ermee van het dak te springen. Zover kwam het niet.
www.hbvl.be
Eerste vaccins in Zutendaals rusthuis: “Blij dat ergste achter de rug is”
In het woonzorgcentrum Oosterzonne in Zutendaal zijn vrijdag alle bewoners gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook voor hen is nu het licht aan het einde van de tunnel eindelijk zichtbaar.
www.hbvl.be
Amerikanen betalen 725 miljoen euro voor Waalse maker vacciningrediënten
14:46 De Amerikaanse groep Thermo Fisher Scientific legt 725 miljoen euro cash op tafel voor Henogen, de Waalse dochter van het biotechbedrijf Novasep. Henogen produceert virale vectoren die cruciaal zijn v...
www.tijd.be
Neige et froid ce week-end en province de Liège: les prévisions de notre spécialiste
En ce début d’année 2021, nouveauté sur lameuse.be: Michael, météorologue liégeois reconnu et suivi sur les réseaux sociaux par quelque 45.000 personnes qui lui font quotidiennement confiance, nous fait le plaisir de partager ses bulletins avec nos lecteurs. Voici ses prévisions pour les prochains jours.
Lameuse.be
Perdu en pleine nuit dans les Fagnes, ce couple a été sauvé de justesse
Une mésaventure qui pourra servir de leçon à toux ceux qui aimeraient partir à la découverte des bois enneigés.
www.dhnet.be
Football Talk. Dauda verlengt zijn contract bij Anderlecht - Barcelona stelt presidentsverkiezingen uit
De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gaan niet door op 24 januari. De clubleiding heeft daartoe, na overleg met overheidsinstanties, besloten vanwege het oplopende aantal coronagevallen in de omgeving van Catalonië.
HLN.be
La protection des données personnelles secoue l'univers feutré des notaires
14:45 Le Secrétariat social des notaires pouvait-il se lancer dans la protection des données personnelles? L'affaire a été portée en justice.
www.lecho.be
SHOPPING. Alles wat je nodig hebt voor een weekend vol sneeuwpret met de kinderen
Dit weekend wordt er overal in het land een laag sneeuw voorspeld. Hét moment om in je eigen tuin of pleintje in de nabije omgeving sneeuwpret te beleven - sneeuwballengevecht en sleetocht incluis. Met deze warme spullen en hip speelgoed, spelen je kinderen in stijl op het sneeuwtapijt.
www.hbvl.be
Les 10 films d’horreur les plus attendus de 2021
Cinenews a fait un tour d’horizon (minutieux) des 10 films d’horreur les plus attendus de 2021.
www.lesoir.be
Mbaye Leye avant le déplacement au Cercle de Bruges: «Le Standard doit continuer à grandir»
Ce dimanche, le Standard se déplace en terres brugeoises afin de continuer sa remontée vers le haut du classement. En conférence de presse, Mbaye Leye a préfacé cette joute importantissime pour les Liégeois.
Sudinfo.be
Staat Chris Dusauchoit binnenkort voor rechter voor stalken naburige landbouwer in jarenlange vete? “De mensen gaan hem nog leren kennen”
De jarenlange vete tussen tv-figuur Chris Dusauchoit en een naburige landbouwer in het landelijke Holsbeek lijkt nog lang niet bekoeld. Nadat Dusauchoit in augustus zijn slag thuishaalde in de rechtbank, wil de kalverboer Dusauchoit op zijn beurt voor de rechter slepen voor stalking. “De mensen gaan hem nog leren kennen”, oppert de verdediging.
HLN.be
Le PTB charge le gouvernement wallon à propos des aides publiques: "La situation économique continue de s'aggraver pour de nombreux indépendants"
En Wallonie, l'opposition continue à dénoncer les "lacunes" des aides octroyées par la Région aux entreprises et aux indépendants pour faire face aux conséquences de la crise sanitaire.
www.dhnet.be
Coronavirus: Ursula von der Leyen favorable à l’idée d’un certificat européen de vaccination
La présidente de la Commission européenne Ursula von der Leyen est favorable à l’idée d’un certificat européen de vaccination, a indiqué vendredi une porte-parole de l’exécutif européen.
Sudinfo.be
Vercauteren schrijft Lamkel Zé nog niet af: “Normaal speelt hij morgen met beloften, en dan zullen we zien”
Zondag staat er met AA Gent tegen Antwerp een mooie affiche op het programma. Voor Frank Vercauteren de eerste wedstrijd op de bank bij z’n nieuwe club. De Antwerp-coach blikt vooruit naar de confrontatie met Hein Vanhaezebrouck, en wil geen item maken van Didier Lamkel Zé ondanks zijn fratsen.
HLN.be
Coronavirus: le Skyhall de Brussels Airport sera un centre de vaccination, un autre ouvrira à Overijse
Dans le cadre de la campagne de vaccination, le Skyhall de Brussels Airport sera le centre de vaccination des communes de Zaventem, Wezembeek-Oppem et Kraainem. Avec le Markthal d’Overijse, ce vaste hall événementiel deviendra ainsi un des deux centres de vaccination de la zone de première ligne du Druivenstreek.
Sudinfo.be
Peter Maes: “Niet blindstaren op tweede helft tegen Club Brugge”
De sterke tweede helft van de Kanaries tegen Club Brugge is iets om op voort te bouwen. Toch wil STVV-coach Peter Maes zich ook niet op blindstaren op die 45 minuten. “Want met OH Leuven kijken we zondag een heel andere tegenstander in de ogen”, waarschuwde Maes op zijn persconferentie.
www.hbvl.be
Crise politique aux Pays-Bas: le Premier ministre Mark Rutte va présenter la démission de son gouvernement
Le Premier ministre néerlandais Mark Rutte va se rendre chez le Roi pour présenter la démission de son gouvernement, rapporte vendredi le diffuseur public NOS.
www.dhnet.be
Eindelijk is het zover: Lisa Kudrow bevestigt start opnames van ‘Friends’-reünie
‘t Is gebeurd: de cast van ‘Friends’ is begonnen met de opnames van de langverwachte reünie-aflevering. Dat bevestigt Lisa Kudrow (57), die de rol van Phoebe speelt, in de podcast ‘Literally!’. De opnames werden eerder al meerdere keren uitgesteld vanwege de coronacrisis.
HLN.be
L’acteur Peter Mark Richman (Dynastie) est décédé à l’âge de 93 ans
Peter Mark Richman, connu pour avoir joué une centaine de personnages à la télévision, s’en est allé.
Sudinfo.be
Débordements suite à l'hommage à Ibrahima : deux suspects relaxés
L’enquête suit son cours afin d’identifier un maximum d’auteurs.
www.dhnet.be
Lamkel Zé arriveert met 'bescherming' op Bosuil en keert terug naar A-kern van Antwerp
Opvallende aanwezige op de Bosuil vanochtend. Didier Lamkel Zé, die ‘bescherming’ kreeg van iemand van de club, keert terug naar de de A-kern van Antwerp. Voor coach Frank Vercauteren is het nog geen afgesloten hoofdstuk.
HLN.be
Kim Jong Un envoie un message à Joe Biden lors d'une parade militaire à Pyongyang
La Corée du Nord a fait défiler un missile balistique pouvant être lancé d'un sous-marin lors d'une parade militaire vendredi à Pyongyang, à quelques jours de l'investiture du président américain Joe Biden.
www.7sur7.be
Le Skyhall de Brussels Airport sera un centre de vaccination, un autre ouvrira à Overijse
Dans le cadre de la campagne de vaccination, le Skyhall de Brussels Airport sera le centre de vaccination des communes de Zaventem, Wezembeek-Oppem et Kraainem.
www.dhnet.be
Presidentsverkiezingen FC Barcelona uitgesteld door coronavirus
De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gaan niet door op 24 januari. De clubleiding heeft daartoe, na overleg met overheidsinstanties, besloten vanwege het oplopende aantal coronagevallen in de omgeving van Catalonië.
De Standaard
Presidentsverkiezingen FC Barcelona uitgesteld door coronavirus
De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gaan niet door op 24 januari. De clubleiding heeft daartoe, na overleg met overheidsinstanties, besloten vanwege het oplopende aantal coronagevallen in de omgeving van Catalonië.
www.hbvl.be
Crise politique aux Pays-Bas: le Premier ministre néerlandais Mark Rutte va présenter la démission de son gouvernement
Le Premier ministre néerlandais Mark Rutte va se rendre chez le Roi pour présenter la démission de son gouvernement, rapporte vendredi le diffuseur public NOS. Une source issue de la majorité gouvernementale a également confirmé l’information à l’agence de presse néerlandaise ANP. Cette décision fait suite à l’affaire dite des allocations ("toeslagenaffaire"), qui a fragilisé la majorité.
Sudinfo.be
Eerste vaccins in Oudsbergs rusthuis: “Het feest kan beginnen, vaccin is binnen”
Op de tonen van het corona-, carnaval en feestnummer van Johan Vlemmix werd vrijdagmiddag het eerste vaccin toegediend in woonzorgcentrum Ter Meeuwen. De 57 rusthuisbewoners en ook 58 bewoners van de serviceflats krijgen er vandaag hun eerste vaccinatie tegen corona. Het personeel krijgt zijn prik later deze maand.
www.hbvl.be
Neuville-Gilsoul: un divorce pas à l'amiable...
L'équipier liégeois ne s'attendait pas à cette séparation de dernière minute. Son remplaçant Martijn Wijdaeghe compte 18 départs en WRC, les sept derniers avec Guillaume de Mevius.
www.dhnet.be
Okra trekt door Beringen-Mijn met de bakfiets
Omdat de nieuwjaarsreceptie niet kon doorgaan, fietste het bestuur van Okra Beringen-Noord deze week van lid tot lid. Maandag was Korspel aan de beurt, woensdag Beverlo en op donderdag Beringen-Mijn.
www.hbvl.be
Nederlandse regering valt over ‘toeslagenaffaire’: ‘Het is op een verschrikkelijke manier misgegaan’
Nederlands premier Mark Rutte heeft bij de koning het ontslag ingediend van de voltallige regering. De ministerraad had vanmiddag beslist over het aftreden van het kabinet. De val van de Nederlandse regering hing al dagen in de lucht, na alles wat er misging in de zogenoemde toeslagenaffaire.
www.demorgen.be
▶ Nederlandse regering neemt ontslag: volg hier de persconferentie van premier Rutte
Nederlands premier Mark Rutte heeft bij de koning het ontslag ingediend van de voltallige regering. De ministerraad had vanmiddag beslist over het aftreden van het kabinet. De val van de Nederlandse regering hing al dagen in de lucht, na alles wat er misging in de zogenoemde toeslagenaffaire.
www.demorgen.be
Oude bh’s in de kast? Met dit slimme trucje knutsel je ze om tot een hippe bralette
Verzamel jij ook een stapel oude bh’s in een donker hoekje van je kast? Gooi ze niet meteen weg. Met deze handige how-to geef je een oude bh een tweede leven, door hem om te vormen tot een elegante bralette.
HLN.be
Ontmoet de vier straffe vrouwen die genomineerd zijn als ondernemers van het jaar: “Het voelt als een bekroning voor het afgelegde traject”
Elk jaar wordt vrouwelijk ondernemerstalent bekroond met de WOMED Awards. Enerzijds als erkenning voor hun ondernemerschap, anderzijds om ook andere Belgische vrouwen te inspireren om hun eigen zaak te starten. Woensdag werden de vier finalistes bekendgemaakt, stuk voor stuk sterke vrouwen met ambitie en talent. Maak kennis met Sophie Claes, Leen Gysen, Bouchra Hashassi en Femke Helon. “Door hard te werken, een goed financieel plan te maken en je verstand te gebruiken, heb je zelf al heel veel in de hand om er een succes van te maken”, vertelt Claes.
HLN.be
Overleg slimme kilometerheffing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”
Brussels minister-president Rudi Vervoort is niet van plan om het werkschema voor het project SmartMove in vraag te stellen. SmartMove voorziet de invoering van een slimme kilometerheffing na overleg met een aantal actoren en de andere regeringen. "Ik staat borg voor het regeerakkoord en het is in die context dat ik mijn functie als minister-president uitoefen", zei Vervoort vanmiddag tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement.
HLN.be
General Electric sleept Siemens Energy voor de rechter wegens oneerlijke concurrentie
General Electric heeft donderdag bij de rechtbank van Virginia een klacht ingediend tegen zijn Duitse rivaal Siemens Energy. Volgens het Amerikaanse conglomeraat heeft Siemens Energy op illegale wijze lucratieve gasturbinecontracten in de wacht gesleept, onder meer door confidentiële informatie van General Electric te misbruiken. Volgens GE zou er sprake zijn van contracten ter waarde van "miljarden dollars".
HLN.be
Pfizer zet vaccinleveringen tijdelijk op lager pitje, maar schaalt daarna fors op
Farmabedrijf Pfizer bevestigt dat het de productiecapaciteit van zijn coronavaccin wil opschalen en dat er daardoor "een tijdelijke invloed zal zijn op de zendingen vanaf januari tot begin februari". Vanaf eind februari zal het aantal beschikbare dosissen echter aanzienlijk verhogen, benadrukt het bedrijf: Pfizer schaalt de doelstelling voor 2021 op van 1,3 naar 2 miljard doses. Eerder had ook partner BioNTech dat cijfer al genoemd.
HLN.be
Pfizer zet vaccinleveringen tijdelijk op lager pitje, maar schaalt daarna fors op
Farmabedrijf Pfizer bevestigt dat het de productiecapaciteit van zijn coronavaccin wil opschalen en dat er daardoor "een tijdelijke invloed zal zijn op de zendingen vanaf januari tot begin februari". Vanaf eind februari zal het aantal beschikbare dosissen echter aanzienlijk verhogen, benadrukt het bedrijf: Pfizer schaalt de doelstelling voor 2021 op van 1,3 naar 2 miljard doses. Eerder had ook partner BioNTech dat cijfer al genoemd.
HLN.be
Nouveau record pour Bruno Fernandes en Premier League: “Très heureux d’écrire l’histoire”
Bruno Fernandes a été élu Joueur du mois de décembre en Premier League, a annoncé vendredi cette dernière. Le Portugais de Manchester United devient ainsi le premier joueur à recevoir quatre fois le prix de Joueur du mois sur une année civile, a précisé la Premier League.
www.7sur7.be
Coronavirus: Ursula von der Leyen favorable à l'idée d'un certificat européen de vaccination
La présidente de la Commission européenne Ursula von der Leyen est favorable à l'idée d'un certificat européen de vaccination, a indiqué vendredi une porte-parole de l'exécutif européen.
www.lalibre.be
Triste bilan hôtelier en Province de Namur: plus de 146.000 nuitées perdues pendant la haute saison 2020
L’épidémie de Covid-19 a décidément bien bouleversé nos vies en 2020. S’il y a bien un secteur qui a été frappé de plein fouet par la crise sanitaire, c’est celui du tourisme. En raison des fermetures obligatoires mais aussi des restrictions liées aux voyageurs étrangers, les hôtels, gîtes et autres maisons d’hôtes ont vu leur clientèle diminuer. En province de Namur, on compte plus de 146.000 nuitées en moins rien que pendant la haute saison.
Sudinfo.be
Sport Vlaanderen haalt handbal van topsportlijst: “Geen potentieel om door te groeien tot top acht van de wereld”
Sport Vlaanderen heeft vorige week beslist om het handbal van de topsportlijst te halen voor de komende olympiade. Die beslissing is het gevolg van het feit dat de nationale ploeg er niet in is geslaagd een plaats af te dwingen bij de top acht van de wereld. Ook het ontbreken van een professioneel of semiprofessioneel statuut bij de clubs is een belangrijke reden. Dat meldt de Vlaamse Handbalvereniging vrijdag.
De Standaard
Sport Vlaanderen haalt handbal van topsportlijst: “Geen potentieel om door te groeien tot top acht van de wereld”
Sport Vlaanderen heeft vorige week beslist om het handbal van de topsportlijst te halen voor de komende olympiade. Die beslissing is het gevolg van het feit dat de nationale ploeg er niet in is geslaagd een plaats af te dwingen bij de top acht van de wereld. Ook het ontbreken van een professioneel of semiprofessioneel statuut bij de clubs is een belangrijke reden. Dat meldt de Vlaamse Handbalvereniging vrijdag.
www.hbvl.be
ECRU versterkt het culturele veld in Midden-Limburg
Via een intergemeentelijk samenwerkingsverband bundelden de gemeentes en steden As, Beringen, Genk, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Maasmechelen de krachten om zo de cultuurwerking en -participatie in hun regio te versterken en verder te stimuleren. Die samenwerking krijgt de naam ECRU en moet een waardevol, bovenlokaal alternatief bieden voor de weggevallen provinciale steun voor cultuur.
www.hbvl.be
Les joueurs de l'Antwerp refusent les excuses de Lamkel Zé : "C'est lui ou nous"
Le Camerounais continue de faire parler de lui.
www.dhnet.be
Malinwa meteen met nieuwkomer Druijf? “Zijn goesting om te starten is groot”
KV Mechelen wil zaterdagavond in Charleroi zijn sterke reeks van 9 op 9 doortrekken. Iedereen kijkt uit naar het debuut van de nieuwe spits Ferdy Druijf, coach Wouter Vrancken incluis. “Zijn profiel past bij onze manier van voetballen.”
www.gva.be
Qui est Bart De Pauw, la star déchue de la VRT au coeur de l'actualité ?
De l'autre côté de la frontière linguistique cette affaire a fait couler énormément d'encre, et ce n'est pas sur le point de s'arrêter.
www.dhnet.be
Kljestan ziet hoe Amerika steeds meer ons voetbal kleurt: “In 2026 kunnen VS de wereldtitel winnen”
Stars and Stripes kleuren het Europese voetbal: het aantal investeerders uit de Verenigde Staten stijgt en meer Amerikaanse profs spelen bij absolute topclubs – denk maar aan Pulisic (Chelsea), Reyna (Dortmund) en Dest (Barcelona). België telt na de transfer van McKenzie (RC Genk) al zes Amerikanen. Anderlecht-pionier Sacha Kljestan over de ‘VS-invasie’.
HLN.be
Bart Swings hoopt dat strenge bubbel resultaat oplevert: “Ik heb weer beter leren schaatsen”
In normale tijden loopt z’n seizoen vijf maanden en reist hij de halve wereld rond. Nu pendelt snelschaatser Bart Swings (29) vijf weken tussen zijn hotelkamer en Thialf, de mythische schaatshal waarin vier competities worden gereden. Te beginnen dit weekend met het EK allround. “Ik sluit het podium niet uit. Ik heb mezelf herontdekt.”
HLN.be