Brits pond herleeft dankzij brexithoop

06:42 Het Brits pond kende zijn beste dag in zeven maanden, dankzij hoop op een doorbraak in het brexitdossier. En één tweet van Donald Trump voedde de hoop op een doorbraak in dat ander aanslepend dossier...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nieuw-Zeeland doet proef met gewapende agenten na bloedbad in Christchurch
De Nieuw-Zeelandse politie zal in verschillende delen van het land een proefproject doen met gewapende patrouilles. De maatregel komt er nadat een...
HLN.be
Schietpartijen teisteren Mexicaanse stad Culiacán na arrestatie zoon van drugsbaas El Chapo
Donderdag zijn in de Mexicaanse stad Culiacán ernstige vuurgevechten uitgebroken tussen veiligheidsdiensten en misdadigers nadat Ovidio Guzmán, zoon van drugsbaas 'El Chapo' Guzmán, werd opgepakt.
Knack.be
EU-leiders na zes uur onderhandelen uiteen zonder akkoord over uitbreiding: ‘Zeer bezorgd over Albanië’
De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uiteengegaan zonder overeenstemming over de opening van toetredingsonderhandelingen met Noord-Macedonië en Albanië.
De Standaard
Stafchef Witte Huis doet verrassende uitspraken over hulp aan Oekraïne
Tijdens een opmerkelijke persbriefing gaf Mick Mulvany, stafchef van het Witte Huis, donderdag toe dat president Donald Trump bijna 400 miljoen dollar aan militaire hulp aan Oekraïne bevroor. Doel was het land onder druk te zetten om een onderzoek naar activiteiten van de Democraten te starten.
De Standaard
Belfius s'apprête à ajuster son réseau d'agences
03:30 Belfius organise ce vendredi un conseil d’entreprise à l’ordre du jour duquel figure un point sur le réseau d’agences. Des sources syndicales indiquent que des fermetures sont envisagées.
1 h
www.lecho.be
Venezolaanse regering laat 24 gearresteerde oppositieleden vrij
De Venezolaanse regering van president Nicolas Maduro heeft 24 politici vrijgelaten uit de gevangenis. Dat heeft de procureur-generaal donderdag aangekondigd.
1 h
De Standaard
CurieuzeNeuzen, één jaar later. Nieuwe studie, nieuwe inzichten
De resultaten van het CurieuzeNeuzen Vlaanderen, het grootste burgeronderzoek ooit naar luchtkwaliteit, zorgden voor gemengde gevoelens. Opluchting bij groene bollen op de stippenkaart, tandengeknars bij rode. Maar dat was maar een deel van het verhaal.
1 h
De Standaard
Baby’s aan de lopende band
GENKNegentien geboortes in amper 24 uur tijd. Het is een absoluut record voor het Ziekenhuis Oost-Limburg. “Op zoveel bevallingen kan je niet voorbereid zijn, maar dat is nu eenmaal eigen aan verloskunde.”
1 h
www.hbvl.be
Staakt-het-vuren in Syrië geeft vooral Turkije wat het wil
washington/ankaraDe VS en Turkije verrasten gisteren met een staakt-het-vuren van 120 uur. Op het front zwaaien Syrië en Rusland echter de plak: de vraag is dan ook wat de deal voorstelt.
1 h
www.hbvl.be
Enkele honderden Thomas Cook-reizen kunnen toch doorgaan
BRUSSELEnkele honderden, mogelijk een duizendtal reizen die werden geboekt bij Thomas Cook of Neckermann in België, zullen de komende maanden dan toch kunnen plaatsvinden.
1 h
www.hbvl.be
Recordaantal klachten over stiptheid bussen
1 h
www.hbvl.be
Het zit er definitief op voor de Callboys
1 h
www.hbvl.be
‘Stranger Things 3’ best bekeken op Netflix
1 h
www.hbvl.be
‘De dokter Bea show’ gaat voor het eerst helemaal bloot
Foto’s van een penis, vagina en borsten waren al te zien in ‘De dokter Bea show’, het voorlichtingsprogramma van Ketnet. Maar echte blote lichamen in het kabinet van actrice Eva Van der Gucht, dat is nieuw in de derde aflevering rond het thema ‘Bloot & sexy’. “We willen tonen hoe het echt is en een realistisch beeld geven”, klinkt het.
1 h
www.hbvl.be
‘Wat als?’ keert terug als kerstspecial
1 h
www.hbvl.be
Nog te veel nikkel en chroom op Genk-Zuid
Voor de omwonenden van industrieterrein Genk-Zuid blijft er een verhoogd risico op gezondheidseffecten door de zware metalen in de lucht. Vooral zeswaardig chroom en nikkel verhogen het risico op longkanker in de woonzones ten noordoosten van de industriezone.
1 h
www.hbvl.be
De Sloveense schakel van het Maasland
Heimwee naar een land waar je nooit hebt gewoond en waar je zelfs niet geboren bent: het zal voor veel nakomelingen van migranten geen onbekend gegeven zijn. Albert Ramsak werd geboren in Duitsland, leefde in Maasmechelen en had een hart voor Slovenië, het land van zijn ouders en van vakantie.
1 h
www.hbvl.be
Openlucht rommelmarkt met 500 kramen
1 h
www.hbvl.be
“Bart Schols, een van de kandidaten van dit jaar, heeft mij al gevraagd een paar lijstjes door te sturen”
1 h
www.hbvl.be
Drie Limburgers in Le Mans voor Iame International Final
504 karters uit de hele wereld zijn deze week neergestreken in Le Mans voor de Iame International Final, zeg maar het WK voor al wie met motoren van het merk Iame rijdt. Daarbij drie Limburgers, één bij de Seniors, twee in de klasse Supershift.
1 h
www.hbvl.be
Kristof Meykens weer Herk-coach
Eersteprovincialer Herk FC heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met Rudi Hoes en grijpt terug naar Kristof Meykens, die het team de afgelopen twee jaar met succes coachte (vierde en tweede plaats). Er is een overeenkomst bereikt voor drie seizoenen.
1 h
www.hbvl.be
“Heel diep gezeten, maar daar zat ik niet alleen”
Peter Maes wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe hoofdtrainer van Lommel SK. Het kwam bij vrijwel iedereen op de club aan als een donderslag bij heldere hemel. “Het is ook allemaal heel snel gegaan”, zegt de 55-jarige Lommelaar. De keuze voor Maes is opvallend, vooral omdat hij officieel in verdenking is gesteld in operatie Propere Handen.
1 h
www.hbvl.be
Wanneer eindigt derby?
Vrijdag om 13 uur hoort de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal van de KBVB STVV en KRC Genk in de zaak rond de bij 3-3 gestaakte derby van 28 september. Bondsprocureur Kris Wagner zal vorderen dat de wedstrijd moet worden herspeeld met gesloten deuren én dat beide clubs met een aftrek van twee punten bestraft moeten worden. Bovendien wil hij beide ploegen nog een extra thuiswedstrijd met gesloten deuren opleggen. Benieuwd wat het verweer van de twee Limburgse clubs wordt. Op een uitspraak is het mogelijk nog een poos wachten, de commissie kan die in beraad houden.
1 h
www.hbvl.be
Raf Terwingen derde kandidaat om voorzitter van CD&V te worden
BrusselRaf Terwingen, burgemeester van Maasmechelen, is de derde kandidaat om voorzitter te worden van CD&V. Nu de eerste drie zijn opgestaan, is het uitkijken naar wie er nog volgt. De kans bestaat dat die zich pas maandagochtend, vlak voor het verstrijken van de deadline, zullen melden.
1 h
www.hbvl.be
Jean Lambrecks aangeslagen na confrontatie met Marc Dutroux
NIJVELDe ontmoeting met de moordenaar van zijn dochter Eefje, ook al was het maar een heel korte, liet gisteren diepe sporen na bij Jean Lambrecks. Zwaar aangeslagen en met betraande ogen verliet hij de gevangenis van Nijvel. Daar had de hoorzitting plaatsgevonden die Marc Dutroux had laten organiseren. De kindermoordenaar wil vijf experten laten vaststellen dat hij niet meer gevaarlijk is, zodat hij een kans zou maken om ooit vervroegd vrij te komen.
1 h
www.hbvl.be
Lagerhuis beslist morgen over Johnsons Brexit-deal
BrusselVoor de tweede keer is er een Brexit-akkoord tussen Europa en de Britse regering. Zaterdag probeert Boris Johnson wat Theresa May tot driemaal toe niet lukte: de zegen van het Lagerhuis losweken.
1 h
www.hbvl.be
Hypermoderne kartonfabriek goed voor 250 nieuwe jobs
Dilsen-StokkemDe West-Vlaamse producent van golfkarton Soenen bouwt een hypermoderne fabriek aan de Siemenslaan in Lanklaar. Goed voor een investering van 120 miljoen euro en 250 nieuwe jobs.
1 h
www.hbvl.be
Hotel Van der Valk komt, Burger King gaat
HamFamiliebedrijf Van der Valk wil een hotel bouwen aan het op- en afrittencomplex 25 van de E313 in Ham. “Het wordt een hotel met 184 kamers en is goed voor 75 jobs”, weet burgemeester Dirk De Vis (CD&V).
1 h
www.hbvl.be
“We zijn nog zoekend, en daar is niks mis mee”
Eerst speelden ze Werchter en Kiewit plat, nu is er eindelijk die debuutplaat. ‘Your Colours Will Stain’: een album waarmee PXL-band Portland menig luisteraar zal verrassen. “Maar zolang je ons tweetjes hoort, is het Portland. Dat besef was bevrijdend.”
1 h
www.hbvl.be
EU-leiders uiteen zonder akkoord over uitbreiding Unie
De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie zijn deze nacht uiteengegaan zonder overeenstemming over de opening van...
1 h
HLN.be
Une grosse partie du produit de la vente de Fidea part en Chine
03:15 Après la vente de l’assureur Fidea, Anbang Belgium Holding procède à une réduction de capital de 300 millions d’euros. L’argent va aller dans les caisses de son actionnaire chinois.
1 h
www.lecho.be
De ene gaf zich op als zelfmoordterrorist, de andere is vriend van Abaaoud: dit zijn de Belgische ISIS-strijders die uit Koerdische gevangenis konden ontsnappen
De twee Belgische ISIS-strijders die in Syrië uit een Koerdische gevangenis ontsnapt zijn, zijn levensgevaarlijke terroristen. Het gaat om Mohamed Botachbaqut (46) uit Brussel en Yassine Cheikhi (26) uit Schaarbeek. De eerste gaf zich bij de terreurorganisatie op als kandidaat voor een zelfmoordaanslag. De tweede is een vertrouweling van de overleden ISIS-commandant Abdelhamid Abaaoud, het brein achter de aanslagen van Parijs.
1 h
www.nieuwsblad.be
‘Wat als?’ keert terug als kerstspecial
We hebben het laatste van het populaire Wat als? nog niet gezien. VTM bevestigt dat er momenteel nieuwe opnames van het sketchprogramma worden ingeblikt. Geen hele reeks, wel een dubbelaflevering die in de eindejaarsperiode als kerstspecial wordt uitgezonden. De scènes worden momenteel in het Antwerpse ingeblikt. Welke acteurs meewerken, is nog geheim.
1 h
www.nieuwsblad.be
Les communes investissent dans Elia
03:00 Le véhicule qui rassemble les communes belges actionnaires d’Elia planche sur une augmentation de capital.
2 h
www.lecho.be
Basisschool uur lang geëvacueerd na knal en brandalarm
De leerlingen van de basisschool Sint-Rita in Sint-Truiden zijn donderdag omstreeks 13 uur geëvacueerd na een kleine knal, waarna het brandalarm in werking trad. Het bleek te gaan om een verwarmingsketel.
2 h
www.hbvl.be
Collega van Oostenrijker die werd opgepakt in Drenthe: “Ze wilden een eigen Utopia bouwen”
De Oostenrijkse houtbewerker Josef B. wilde zich afzonderen van de wereld, maar bereikte het tegendeel: hij is nu wereldnieuws. Zijn naaste collega Jorit uit Meppel kent hem goed. Hij ziet B. beslist niet als sekteleider, wel als een man met aparte ideeën. “Ze wilden daar een eigen Utopia bouwen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Groen is Almaci nog niet beu: zittende voorzitter vertrekt vanuit poleposition tegen uitdager Björn Rzoska
Zaterdag beklimmen Meyrem Almaci (43) en Björn Rzoska (46) nog een laatste keer het spreekgestoelte om zo veel mogelijk Groen-leden aan hun kant te krijgen. Meteen daarna beslist het partijcongres wie de komende vijf jaar de lakens uitdeelt. De poging van Rzoska wordt moedig genoemd, maar zelfs zijn medestanders erkennen dat hij al bij al een makke campagne heeft gevoerd.
2 h
www.nieuwsblad.be
Kroonprinses Elisabeth viert 18de verjaardag met uniek feest op koninklijk paleis
Kroonprinses Elisabeth zal haar achttiende verjaardag volgende week vrijdag vieren met tachtig leeftijdgenoten. Op het koninklijk paleis wordt een feestje georganiseerd, waarbij ze “haar generatie een stem wil geven”. De jongeren zullen hun dromen en die voor het land formuleren. De jarige zal ook zelf het woord nemen.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Geachte meneer de president: wees geen idioot”: heeft Trumps stoere brief naar Erdogan (een averechts) effect gehad?
“Wees geen idioot”: zo staat het letterlijk in de brief van de Amerikaanse president Donald Trump aan zijn Turkse evenknie Erdogan. De brief, waarin Trump Erdogan probeert te overtuigen Syrië niet binnen te vallen, werd door het Witte Huis zelf naar buiten gebracht als bewijs dat de president het wel degelijk hard had gespeeld. “Typisch taalgebruik van Trump”, zegt Amerikakenner Bart Kerremans. “Maar je zou toch verwachten dat iemand uit zijn staf het woord ‘idioot’ eruit zou halen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Voetbalredacteur Bart Lagae verbaast zich over aanstelling van Peter Maes: “Lomp en lomper”
Toen Peter Maes op 20 februari van dit jaar in verdenking werd gesteld in Propere Handen stelden we in deze krant de vraag wat dit betekende voor zijn carrière. “Deze affaire doet hem uiteraard geen goed, maar wie daaruit besluit dat zijn carrière voorbij is, kent het voetbal niet”, merkten we op. “Er is altijd wel ergens een club of een land waar opportunisme belangrijker is dan ethiek. En waar Maes wel nog zal worden beschouwd als een goeie trainer, die nog een kans verdient.”
2 h
www.nieuwsblad.be
‘De dokter Bea show’ gaat voor het eerst helemaal bloot: waarom Ketnet echte naakte lijven laat zien
Foto’s van een penis, vagina en borsten waren al te zien in ‘De dokter Bea show’, het voorlichtingsprogramma van Ketnet. Maar echte blote lichamen in het kabinet van actrice Eva Van der Gucht, dat is nieuw in de derde aflevering rond het thema ‘Bloot & sexy’. “We willen tonen hoe het echt is en een realistisch beeld geven”, klinkt het bij de jeugdzender.
2 h
www.nieuwsblad.be
Verhuizen naar platteland geeft je niet altijd gezondere lucht
Wie overweegt te verhuizen op zoek naar schone lucht, denkt beter twee keer na. Dat blijkt uit vervolgonderzoek van CurieuzeNeuzen Vlaanderen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vijf jaar geleden had Nico (45) een idee, en nu drinkt half Costa Rica ‘het premiumbier’ … Cara Pils
In België is het gewoon het goedkope huismerkbier van Colruyt, maar in Costa Rica is Cara Pils aan een veroveringstocht bezig als ‘Premium Belgian Pils’. “Hier wordt het niet als marginaal flutbier gezien, maar als de drank die het echt is: een kwaliteitsvol Belgisch pintje”, zegt de Belg Nico Mortier (45), die het bier er verdeelt.
2 h
www.nieuwsblad.be
Onvrede bij refs groeit: buitenlandse scheidsrechtersbazen strijken meer dan de helft van budget op
Opschudding in de Belgische scheidsrechterswereld. De buitenlandse scheidsrechtersbazen David Elleray (65) en Bertrand Layec (53) verdienen respectievelijk 300.000 euro en 200.000 euro per jaar. Dat is meer dan de helft van het volledige scheidsrechtersbudget, dat 850.000 euro bedraagt. De onvrede bij onze refs bleef niet uit.
2 h
www.nieuwsblad.be
In stijl naar de ruimte met Virgin
Een toeristisch tripje naar de ruimte met Virgin Galactic, het bedrijf van de Britse miljardair Richard Branson (69)? Dat komt stilaan een stapje dichterbij. Hij onthulde deze week de ruimtepakken die de toekomstige passagiers van de SpaceShipTwo zullen dragen. Sportmerk Under Armour maakte een kleine intergalactische collectie met een basisruimtepak, schoeisel, een trainingspak en een ‘limited edition’ astronautjasje.
2 h
www.nieuwsblad.be
Koning van het zwart geld: hoe Peter Maes helemaal bovenaan stond in het fraudesysteem van Dejan Veljkovic
Van alle trainers die Lommel had kunnen aanstellen, koos het voor de kampioen van het zwart geld. Dankzij constructies die door spelersmakelaar Dejan Veljkovic werden opgezet, verdiende Peter Maes (55) jarenlang honderd­duizenden euro’s in het zwart. Hooggeplaatste bronnen in het onderzoek Propere Handen vermoeden dat hij tot 2,5 miljoen euro voor de fiscus verborgen heeft gehouden.
2 h
www.nieuwsblad.be