Brüls, Teixeira en Durkin loodsen STVV naar de zevende hemel

STVV zette tegen rechtstreeks rivaal Cercle Brugge een reuzenstap richting het behoud. Christian Brüls, met een goal een assist, en Teixeira, die de 2-0 binnenkopte, kleurden de avond geel en blauw. Durkin zette de kers op de taart.


Read full article on: hbvl.be
Comment le Standard s’est transformé depuis le match aller au Beerschot
Les ambitions, le coach, le noyau, le système… Le Standard n’est plus le même que lors de sa visite au Beerschot le 30 août.
www.dhnet.be
Ashimeru devrait rester à Anderlecht, quid des autres prêts ?
Le Ghanéen n’est pas le seul prêté qui pourrait rester au Lotto Park la saison prochaine.
www.dhnet.be
Plus de 3.000 patients encore hospitalisés, plus de 900 en soins intensifs
Entre le 8 et le 14 avril, il y a eu en moyenne 241,6 admissions à l'hôpital par jour pour cause de coronavirus, soit une diminution de 7% par rapport à la période de référence précédente, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano mis à jour jeudi matin.
www.7sur7.be
Mouscron, sans licence, se dirige vers la D2 amateurs
Ce n’est malheureusement plus une surprise. Comme chaque année, Mouscron n’a pas reçu le précieux sésame pour évoluer dans le milieu professionnel. Pire, les Hurlus n’ont même pas obtenu la licence pour évoluer en D1 amateurs.
www.dhnet.be
COLUMN. Wie wordt de Belgische Mick Jagger die ons naar het rijk van de vrijheid zingt?
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Mick Jagger, zanger van ‘Eazy Sleazy’
HLN.be
Alles begint met pincode die goud waard is voor drugsmaffia: Haven van Antwerpen als crimineel mierennest aan poort van Europa
De Antwerpse haven gaat alweer een recordjaar tegemoet. Op nog geen half jaar tijd is al 41 ton cocaïne onderschept, in 2020 lag het record voor een heel jaar op een totaal van 65,4 ton. Het is een crimineel mierennest aan de poort van Europa. Van de dokwerker tot de uithaler, de drugsmaffia heeft op elke verdieping van het mierennest wel een mannetje zitten. Een blik achter de schermen van de cokeroute: de poort van Europa.
HLN.be
Dylan Teuns wordt zevende, maar wil méér met de benen die hij voelt: “Nog drie mooie kansen”
Dát werd tijd! Niet dat Dylan Teuns (29) de meest anonieme weken uit zijn carrière achter de rug heeft. Maar het was lang — té lang — wachten op een vrucht(je) van zoveel arbeid. Zevende. Goed begin, vindt hij het zelf. Want de gretige, ambitieuze Teuns wil méér. “Ik rijd om te winnen. Of op z’n minst voor het podium. Daar krijg ik nu nog drie mooie kansen toe.”
HLN.be
La marina carolo proche du port
06:00 Eiffage Development, qui porte le projet avec les entreprises Duchêne, a revu sa copie. Mais il poursuit la conception de sa partie du nouveau quartier baptisé Left Side Business Park, résolument tour...
www.lecho.be
Lien Van de Kelder: “Bevrijd je uit het mantra van de 38-urige werkweek, als dat kan”
Dat Lien Van de Kelder (38) er überhaupt nog tijd voor heeft, om zo filosofisch in het leven te staan. Als mama van twee en plusmama van twee. Levensliederen zingend bij Jan De Smet en Mauro Pawlowski, en werkend voor haar Mechelse kantoor gespecialiseerd in auteursrecht, terwijl haar partner Hans Herbots er wééral op uit is, om een boek van Mo Hayder te verfilmen. Haar tips om het leven aan te pakken? “Als je durft te springen, zal je vaak merken dat het goed komt.”
www.hbvl.be
Bingetip: Uncle Jesse mikt op een driepunter met ‘Big Shot’
Onze favoriete Uncle Jesse komt nu ook naar Disney+. In Big Shot speelt John Stamos een basketbalcoach met een probleem: hij heeft geen geduld. Wanneer hij in frustratie met een stoel naar een tegenstander gooit, verliest hij zijn mooie job als professionele coach en moet hij aan de bak in een middelbare school. Daar wacht een meisjesteam op zijn begeleiding. Deze Disney Original is de nieuwste dramareeks van David E. Kelley, die zelf al heel wat driepunters scoorde met reeksen als Big Little Lies en The Undoing.
www.hbvl.be
Bingetip: Jamie Foxx kan met alle vrouwen overweg, behalve met zijn dochter
Na de Pixar-film Soul maakt Jamie Foxx (53) opnieuw televisie voor de hele familie. In de sitcom Dad Stop Embarrassing Me! speelt hij Brian Dixon, de erfgenaam van het cosmeticabedrijf dat door zijn moeder werd opgericht. Daarnaast is hij ook de vader van de 15-jarige Sasha (Nickelodeon-sterretje Kyla-Drew), die bij hem komt wonen na het overlijden van haar mama. Brian is een echte womanizer, maar het wordt al snel duidelijk dat hij niet met alle vrouwen goed overweg kan. Zeker niet met 15-jarigen. Foxx kreeg op de set ook het gezelschap van zijn echte dochter, Corinne, zij is een van de producers.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Thunder Force’ levert hooguit een glimlach op
Met Thunder Force valt amper te lachen. Melissa McCarthy en Octavia Spencer vertolken twee jeugdvriendinnen die door een toeval een superheldenteam vormen. De humor varieert van heel flauw tot ergerlijk vulgair. Enkel Bobby Cannavale als slechterik die uit frustratie zijn hulpjes doodt, kan een glimlach afdwingen. Op zoek naar iets beter op Netflix? Kijk dan Two Distant Strangers. Deze 29 minuten durende Groundhog Day-versie (elke dag herhaalt zich) van een George Floyd-achtig incident heeft alvast meer te vertellen en is doordrongen van bittere humor. De film maakt kans op de Oscar voor Beste Live Action Kortfilm. (4,5/10)
www.hbvl.be
Dominique Deruddere maakt docu over Arno: “Vreesden even het ergste voor hem”
“Of Arno een charlatan is? Hij is de koning van de charlatans!” Aan het woord is Dominique Deruddere (63), die niet alleen een film over Arno heeft gemaakt, maar ook de uitvinder van het weekend blijkt te zijn.
www.hbvl.be
Recensie: Idris Elba doet je John Wayne even vergeten in ‘Concrete Cowboy’
Het drama ‘Concrete Cowboy’ bezit een aantal sterke troeven. Naast een charismatische Idris Elba in de hoofdrol toont de prent ook een cultuur waarvan u waarschijnlijk nog nooit gehoord heeft.
www.hbvl.be
Recensie: rampenfilm op Noorse wijze in ‘The Tunnel’
Lang geleden dat er nog een klassieke rampenfilm gemaakt werd. In het Noorse The Tunnel van Pål Øie schiet een vrachtwagen in brand in een van de vele bergtunnels die Noorwegen rijk is, een van 9 kilometer lang. Daarmee komt alle verkeer vast te zitten in de verstikkende rook. Brandweerman Stein rukt uit om onder meer zijn eigen dochter te redden. The Tunnel laat zich bekijken als een degelijke en relatief spannende formule- en genrefilm in de lijn van het Stallone-vehikel Daylight, maar is wel realistischer, bescheidener, (veel) goedkoper en nog meer voorspelbaar. Een leuk tussendoortje. (7/10)
www.hbvl.be
Recensie: dit is volgens boekenwurmen het beste boek van 2020
Het favoriete boek van boekenwurmen schrijven? Die eer viel Matt Haig vorig jaar te beurt. Met reden. In ‘De Middernachtbibliotheek’ vat de Brit als geen ander de kracht die boeken bezitten om je weg te voeren.
www.hbvl.be
Recensie: deze prequel van ‘Largo Winch’ is te ongeloofwaardig
Bestseller Largo Winch is een goed gemaakte avonturenstrip over een niet alledaagse miljardair-avonturier. Bedacht door Brusselaar en meesterverteller Jean Van Hamme die zijn saga intussen heeft doorgegeven. Maar voor een prequel is Van Hamme, 82 intussen, toch weer aan de slag. Hoe is Winch, of beter gezegd zijn adoptievader, aan dat fortuin geraakt? Daarvoor gaat Van Hamme naar 1848, terug naar een arts die vlucht uit zijn woelig Servië en zijn geluk probeert in de Verenigde Staten. Een sterk begin, maar eens gearriveerd in Amerika wordt de vertelling zeer schematisch en erger, onwaarschijnlijk. Ook de steriel getekende personages van Berthet helpen niet om het verhaal tot leven te brengen.
www.hbvl.be
Wereld achter glas: fotograaf Manu Bloemen opent galerie Adelberg in Lommel
Fotograaf Manu Bloemen (44) opent in Lommel de nieuwe galerie van het al even nieuwe CC De Adelberg met de expo Silica. Hij vertrekt vanuit een verhaal over Goden die een koffer vinden die gevuld is met zand. Zodra ze die openen, geselen de korrels hun gezicht. Het zand daalt neer en vormt de aarde, en tranen van glas vallen neer als druppels. Daar wil de mens zich in spiegelen.
www.hbvl.be
Tongers cultuurfestival Moment toont 180 gedeelde lockdownmomenten
Covid en fotografie: daartussen wordt in Tongeren de link gelegd. Vorig jaar deed cultuurfestival MoMeNT een oproep om een foto te nemen van zijn of haar eigen lockdownmoment. De foto moest genomen worden op 12 april 2020 om exact 12 uur ’s middags. Curator Michiel Hendryckx selecteerde uit 180 inzendingen 60 beelden die tentoongesteld worden rond de vijver van de Velinx. De andere 130 beelden vormen een collage die te zien is in het Praetorium.
www.hbvl.be
Recensie: na ‘Roadrunner’ van Brockhampton ben je zo woke geschud
De boyband van Generatie Nu: zo presenteert Brockhampton zich al jaren aan jonge oren. Met ‘Roadrunner’ weet het Californische hiphopcollectief ook eindelijk een heel album te boeien.
www.hbvl.be
Recensie: producer achter hits van Britney en Bieber bundelt hoogtepunten
Benny Blanco houdt van orde. Het voorbije decennium prijkte zijn naam al achter megahits van Katy Perry, Britney Spears, Maroon 5 en vele anderen. Drie jaar na zijn debuut onder eigen vlag, met de multiplatina knaller Eastside (Halsey & Khalid), inventariseert de Amerikaanse sterproducer en songschrijver op Friends Keep Secrets 2 de hoogtepunten uit het traject dat hij sindsdien heeft afgelegd. Justin Bieber zong opener Lonely al hoog in de hitlijsten, de betreurde rapper Juice WRLD deed hetzelfde met Graduation en Real Shit. Elders tapt Blanco uit hetzelfde beproefde vaatje lichtvoetige, subtiel gebricoleerde R&B-pop. Niets voor de eeuwigheid, aardig om hier en nu te consumeren.
www.hbvl.be
Recensie: Jean-Michel Jarre (72) is z’n gevoel voor avontuur nog niet kwijt
Er zit muziek in het Braziliaans regenwoud en Jean-Michael Jarre blijkt de geknipte man om die in een vorm te gieten. Op Amazônia, de soundtrack bij een rondreizende tentoonstelling van de bekroonde fotograaf en cineast Sebastião Salgado, kan de Franse elektropionier zich helemaal uitleven. Een mix van synthesizers en symfonische orkestgeluiden kruidt hij met het geluid van exotische vogels, tropische stortbuien en allerlei etnische klanken. De optionele 5.1- en immersive binaural audio-versies maken de luisterervaring ongetwijfeld nog intenser. Een halve eeuw na zijn klassiekers Equinoxe en Oxygène is de 72-jarige Jarre zijn zucht naar experiment en avontuur duidelijk nog niet kwijt.
www.hbvl.be
Bioloog en kunstenaar Mark Swysen neemt corona onder de loep in Luchtfabriek
In het machtige decor van ZLDR Luchtfabriek zweven indrukwekkende wezens. Ze komen uit het brein van kunstenaar Mark Swysen. Van opleiding bioloog, wat zijn artistieke terugblik op het afgelopen coronajaar des te interessanter maakt.
www.hbvl.be
Van ravioli tot tortellini: deze adresjes tonen hoe veelzijdig gevulde pasta is
Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen.
www.hbvl.be
De boekhouder die met Tripel K een avontuurlijk en groen biertje brouwt
Klaverbloem, kokosbloesemsuiker en kriek, dan zijn de drie K’s van bierlabel Tripel K. Voeg daar de net gelanceerde variant David 8.5 aan toe, en je hebt het volledige gamma dat werd ontwikkeld door Kristof Vanhees.
www.hbvl.be
Geproefd: enige frituur voor vegans in Limburg is idee van slagerszoon
Frietjes! Wie lust ze niet? Heerlijk bij tomaat-garnaal, met een biefstuk, bij kip aan het spit of gewoon zo met lekker veel mayonaise. En ook: helemaal vegan bij frituur Lutselus in Diepenbeek.
www.hbvl.be
Getest door ons lezerspanel: lekker lui genieten van bloesempracht
Lente in Limburg, dat staat gelijk aan bloesems. Na enkele koude nachten lijkt het erop dat de fruitbomen stilaan in volle glorie zullen bloeien. Dat moeten vriendinnen Talisha en Leen zien.
www.hbvl.be
Van fuiven in de living tot varen met een fluisterboot: onze tien uittips
De paasvakantie afsluiten met een fuif uit de jaren 90 of toch liever een tochtje met de fluisterboot? Luid of stil, elk weekend wordt een feest met onze tien tips.
www.hbvl.be
Genieten van de bloesempracht? Dat kan je op deze prachtige plaatsen
Het weer zegt misschien iets anders, maar de lente is aan het ontluiken. Dus staan de bloesems weer in bloei. In en om Limburg zijn er heel wat plaatsjes waar je van die bloesempracht kan genieten.
www.hbvl.be
Limburgse Wandelchallenge: vogels spotten in Hechtel-Eksel
Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Burgemeester Jan Dalemans (Open VLD) van Hechtel-Eksel moet niet ver zoeken naar een plekje om tot rust te komen.
www.hbvl.be
Limburgse Wandelchallenge: in het spoor van de jager-verzamelaar in Bocholt
Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente wordt er een route getipt. Schepen voor toerisme Lieve Theuwissen (Via) van Bocholt is regelmatig terug te vinden in wandelgebied Smeetshof.
www.hbvl.be
Limburgse Wandelchallenge: op wandel door oud cultuurlandschap in Hasselt
Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. De Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA) gaat al eens wandelen in de Herkenrodebossen.
www.hbvl.be
Basketbalcoach Assecour ziet zijn spieren geleidelijk wegsmelten
Hij heeft steeds minder kracht in de onderbenen, maar dat weerhoudt Samer Assecour (49) - die aan de ziekte van Charcot-Marie-Tooth lijdt - niet om bijna iedere dag op het basketbalterrein te staan. Bij Zonhoven is hij coach, jeugd- en coronacoördinator.
www.hbvl.be
Un seul ouvrier d’Ans finalement inquiété pour le vol au commissariat
La semaine dernière, nous vous révélions qu’une enquête était ouverte à l’encontre d’ouvriers communaux d’Ans, chargés de vider une cave du commissariat de la rue Henri Delvaux. En prévision du déménagement vers le nouvel Hôtel de Police, des «encombrants» devaient être évacués, et ordre avait été donné à des ouvriers communaux pour emporter ces déchets au Recyparc le plus proche.
Lameuse.be
Horeca: des professionnels déterminés à désobéir… et des bourgmestres peu enclins à réprimer
En Wallonie – surtout à Liège – et dans une moindre mesure à Bruxelles, des dizaines de restaurateurs et des cafetiers, furieux, annoncent qu’ils rouvriront dès le 1er mai, bravant ainsi la décision du Comité de concertation.
www.lesoir.be
“Vandenbroucke a gagné, De Croo l’a suivi”, “les francophones n’ont rien à dire” : les coulisses d’un Codeco très tendu
Coulisses d’un Comité de concertation particulièrement animé et tendu.
www.dhnet.be
Duitsland kan troepen tegen midden augustus terugtrekken uit Afghanistan
Het Duitse leger kan zich tegen midden augustus terugtrekken uit Afghanistan. Dat heeft minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) woensdag gezegd tijdens een telefonische briefing met de gespecialiseerde politici van de verschillende fracties in het parlement.
De Standaard
Les gérants du restaurant Il Cervinia ont accueilli des clients... et ont été dénoncés: «On voulait s’en sortir financièrement»
Pour de nombreux restaurateurs, la crise de coronavirus n’est pas sans conséquences. Et certains, même si le gouvernement l’interdit actuellement, ouvrent leurs portes à certains clients pour pouvoir pallier à leurs charges.
Sudinfo.be
Verre vriend is te ver weg: pandemie hakt in aantal sporadische ontmoetingen
U voelde het al aan uw ellebogen en het is nu ook bewezen: 13 maanden pandemie heeft het mes in onze losse vriendschappen gezet. We koesteren onze beste kameraden, maar missen de energie van de sporadische ontmoeting. Ode aan de verre vriend: keert hij straks nog terug?
HLN.be
Zlatan Ibrahimovic riskeert jarenlange schorsing en megaboete
Zlatan Ibrahimovic heeft zich mogelijk flink in de nesten gewerkt. De Zweedse sterspeler is mede-eigenaar van het op Malta gevestigde gokkantoor Bethard, meldt de Zweedse krant Sportbladet. Dat is in strijd met de regels van de FIFA en de UEFA en kan hem daarom duur komen te staan.
HLN.be
Horrible infanticide à Blegny: Alessia brûlée vive par son père
Le 11 février dernier se produisait l’horreur à Blegny. Alphonse, un père de famille de 38 ans mettait fin à ses jours en boutant le feu à son véhicule, alors que sa fille de 2 ans se trouvait à l’arrière. Un infanticide qui glace le sang sachant qu’Alessia était en vie lorsque le feu a pris. Les analyses biologiques ont effectivement révélé que l’homme n’avait administré aucune substance à son enfant, avant de commettre l’impensable.
Lameuse.be
RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”
“Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen, omdat Elio Di Rupo een foute heropeningsdatum van de horeca had verstaan.”
1 h
HLN.be
Proces George Floyd: Expert die aangeklaagd is voor oordeel in andere zaak, trekt doodsoorzaak in twijfel
Op het proces tegen politieagent Derek Chauvin voor de dood van George Floyd, heeft een medisch expert de officiële doodsoorzaak – moord – in twijfel getrokken. Hij argumenteerde onder meer dat Floyd gestorven kan zijn door hartproblemen. Opvallend is dat de expert al voor de rechtbank is gedaagd door nabestaanden van een andere zwarte man die stierf tijdens een arrestatie, omdat zijn oordeel over de doodsoorzaak de politie van een veroordeling behoedde.
1 h
De Standaard
Van online haat tot transparante algoritmes: CD&V wil dat België beteugeling big tech leidt
Op Europees niveau vinden gevoelige discussies plaats over de almacht van internetgiganten als Facebook. Regeringspartij CD&V vindt dat ons land zich onomwonden achter de ingrijpende Europese initiatieven moet scharen. N-VA is dan weer bezorgd om de vrijheid van meningsuiting.
1 h
Knack.be
Bakkali komt boven water bij Beerschot: “Ik heb nergens spijt van”
Netelige vragen zo integer mogelijk proberen te be­antwoorden, voor Zakaria Bakkali is het intussen een gewoonte geworden. De nog altijd maar 25-jarige Marokkaanse Belg begrijpt dat er mensen zijn die aan hem twijfelen, maar wil niet langer achteruitkijken. De Anderlecht-huurling wil nu vooral speelminuten maken. “Ik heb nergens spijt van. Mijn beste jaren komen er nog aan.”
1 h
www.gva.be
'Robin Hood van de bonnetjes' is niet meer
Norbert Verswijver (73), beter bekend als ‘bonnenman', is overleden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent. Vijftien jaar geleden raakte hij bekend toen hij als zelfverklaarde Robin Hood kilo's diepvriesproducten en tuinmeubelen uitdeelde.
1 h
HLN.be
'Robin Hood van de bonnetjes' is niet meer
Norbert Verswijver (73), beter bekend als ‘bonnenman', is overleden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent. Vijftien jaar geleden raakte hij bekend toen hij als zelfverklaarde Robin Hood kilo's diepvriesproducten en tuinmeubelen uitdeelde.
1 h
HLN.be
Dubbele familienaam weinig populair
Sinds de invoering van de dubbele familienaam in juni 2014, is het jaarlijkse aantal mensen dat er gebruik van maakt beperkt: in 91 procent van de gevallen wordt nog altijd voor de naam van de vader gekozen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis donderdag.
2 h
HLN.be