Budget fédéral: la réforme du marché du travail est sur les rails

Le Premier ministre Alexander De Croo et les principaux ministres du gouvernement fédéral se sont quittés samedi peu avant 20h00, soit plus tôt que ce qui avait été annoncé dans un premier temps. Ils reprendront les discussions budgétaires demain/dimanche à 12h00 au 16, rue de la Loi.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Mogelijk eerste planeet buiten onze Melkweg ontdekt
Voor het eerst lijkt er een planeet te zijn ontdekt in een heel ander sterrenstelsel, dus buiten onze Melkweg. Helemaal zeker is het nog niet, en het is sowieso bijzonder moeilijk om bevestiging te krijgen, maar de metingen kunnen wetenschappers een nieuwe plek bieden om naar planeten te zoeken.
HLN.be
Opluchting voor Real en Courtois na schreeuw van pijn in Clásico: “Onderzoeken hebben blessure uitgesloten”
Even dacht iedereen gisteren aan een worst case scenario toen Thibaut Courtois in minuut 90 in de Clásico naar de knie greep en het uitschreeuwde van de pijn. Maar hij speelde de wedstrijd uit en maakte nadien een video óp het veld van Camp Nou - goede signalen. Volgens het Spaanse ‘COPE’ sloten onderzoeken deze middag elke vorm van een blessure uit.
HLN.be
Jeugddienst en jeugdraad trakteren op de Dag van de Jeugdbeweging
Vrijdag 21 oktober was het de nationale Dag van de Jeugdbeweging en die ging ook in Lanaken niet ongemerkt voorbij. “In de voormiddag bezochten we alle lagere en middelbare scholen in de gemeente en wie gespot werd in het uniform van zijn of haar jeugdvereniging, ontving een leuke opnaaibadge”, vertelt Marijke Gerets van de gemeentelijke jeugddienst. De leerlingen van de middelbare scholen die in hun outfit aanwezig waren, werden na schooltijd in jeugdhuis Apollo getrakteerd op hotdog. Daar was het bij momenten dan ook behoorlijk druk. “Lanaken telt zeven jeugdverenigingen met bijna 500 leden”, vertelt schepen van jeugd Astrid Puts. “Daarvan hebben we er vandaag aardig wat kunnen bereiken. We hopen dat dit initiatief ook andere jongeren warm maakt voor jeugdverenigingen. Ze doen er immers ervaringen op die ze voor altijd meedragen en vaak ontstaan er levenslange vriendschappen.”
www.hbvl.be
Van Uytvanck niet in Fed Cup-selectie door relatiebreuk met Greet Minnen?
Zoals verwacht geen Kim Clijsters in de selectie voor de eindfase van de Billy Jean King Cup, in Praag volgende week, maar ook Alison Van Uytvanck (WTA 61) – Belgiës nummer twee – meldde zich af bij kapitein Johan Van Herck. Haar ex-partner Greet Minnen (WTA 69) is wel van de partij. Het één heeft mogelijks wat met het ander te maken...
HLN.be
Basket féminin: Grzesinski (Alleur) retourne à Braine en Coupe AWBB
Ce mardi soir, place à la première rencontre des seizièmes de finale de la Coupe AWBB avec une jolie affiche entre outsiders.
Lameuse.be
Feestelijke familiedag Gezinsbond Opglabbeek
De Gezinsbond blaast dit jaar honderd kaarsjes uit en in Opglabbeek vierden ze dat eeuwfeest met een namiddag vol activiteiten. “Net omdat we de Gezinsbond zijn, zetten we tijdens dit wandelfeest onze gezinnen centraal”, vertelt de bestuursploeg. “Na de wandelzoektocht was er tijd voor een hapje en drankje, randanimatie en voor elk gezin waren er leuke gadgets voorzien.” De Gezinsbond ijvert voor een kind- en gezinsvriendelijke samenleving. “Met aandacht voor de minder mobiele personen en 60-plussers. Onze focus ligt in het bijzonder op gezinnen met kinderen in kwetsbare situaties.”
www.hbvl.be
Levées de fonds pour les start-up européennes : voici le classement des pays qui attirent le plus d’investisseurs
L'agence belge IntoTheMinds a analysé 842 levées de fonds opérées, sur douze mois, par des start-up européennes. Le Royaume-Uni reste le pays qui attire le plus les investisseurs. La Belgique occupe la sixième place. Trois secteurs sortent du lot.
www.lalibre.be
Tracy Mpati veut se montrer face à Waregem : “Je rêve toujours de la D1A”
Tracy Mpati avait connu la D1 lors de son passage à Lokeren.
www.dhnet.be
Hygiène : ces surfaces que vous ne devez jamais nettoyer avec de l’eau de javel
L’eau de javel peut être utile pour le nettoyage. Mais ça reste un produit toxique qu’il faut manier avec la plus grande précaution… Attention, on ne peut pas l’utiliser sur toutes les surfaces.
Sudinfo.be
Vlaamse regering wil iedereen derde coronaprik geven, maar zijn centra daar wel klaar voor?
De Vlaamse regering blijft zich verzetten tegen een brede invoering van de coronapas en wil liever alle Vlamingen een derde prik geven. Maar zijn de vaccinatiecentra wel klaar voor een nieuwe massale volkstoeloop? “Het is niet logisch dat men ons de middelen ontneemt om dat te doen.”
www.nieuwsblad.be
Saint-Nicolas veut régler les problèmes d’entretien de ses cimetières
Herbes hautes et mauvaises herbes, des citoyens de Saint-Nicolas se sont plaints du manque d’entretien des cimetières. La commune réagit et veut régler la situation, au plus vite.
Lameuse.be
“Maak de vaccinatie verplicht en het is opgelost”: artsen bij opkomst vierde golf
De ziekenhuizen waren eigenlijk nog niet klaar met de vorige golven en moeten zich nu weer opmaken voor nummer vier. Omdat er nu al te weinig personeel is, maken artsen zich ernstige zorgen. “Sommige artsen zijn over hun limiet gegaan.”
HLN.be
Les jours d'Ole Gunnar Solskjaer sont-ils comptés à Manchester United ?
L'avenir du Norvégien sera décidé ce lundi. Sans emploi après avoir quitté l'Inter Milan, Antonio Conte est intéressé par le poste selon The Guardian.
www.dhnet.be
Gezinsbond viert 100-jarig bestaan met tweedehandsbeurs
De Vlaamse Gezinsbond bestaat honderd jaar en dat ging in Houthalen niet onopgemerkt voorbij. In het parochiaal centrum werd een tweedehandsbeurs georganiseerd, die met zo’n 200 bezoekers een succes was. “We zijn een pluralistische vereniging die de belangen van de gezinnen verdedigt”, vertelt voorzitter Jan Geuens. “Dat er kindergeld bestaat bijvoorbeeld, hebben we te danken aan het lobbywerk van de Gezinsbond. Onze lokale afdeling telt 185 leden. Zij krijgen informatie en vorming over alles wat met het gezin te maken heeft. Ook kunnen ze genieten van tal van kortingen, niet alleen voor onze activiteiten, maar ook in sommige winkels. Zoals zoveel verenigingen lijden we aan ouderdomsverschijnselen. We zijn op zoek naar jonge bestuursleden. Wie zich geroepen voelt, mag contact opnemen.”
www.hbvl.be
Artsen bij opkomst vierde golf: “Maak de vaccinatie verplicht en het is opgelost”
De ziekenhuizen waren eigenlijk nog niet klaar met de vorige golven en moeten zich nu weer opmaken voor nummer vier. Omdat er nu al te weinig personeel is, maken artsen zich ernstige zorgen. “Sommige artsen zijn over hun limiet gegaan.”
HLN.be
Wanhopige Erdogan naar ongeziene clash met Westen
17:57 In een poging de aandacht van het inflatiemonster weg te halen en zijn belabberde populariteit op te krikken is de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bereid de betrekkingen met het Westen op te bla...
www.tijd.be
Karel Bos jr. moet opnieuw aan de slag bij Bosal
17:57 Bestuursvoorzitter Karel Bos jr. gaat opnieuw de touwtjes in handen nemen bij Bosal, bekend om zijn uitlaten en katalysatoren. Hij vervangt René De Wit.
www.tijd.be
Un jeune homme de 18 ans meurt coincé sous un box dans un abattoir en Bretagne
Un jeune homme de 18 ans est mort lundi dans un abattoir à Lanfains (Côtes-d’Armor) après s’être retrouvé pour une raison encore indéterminée sous un box d’une demi-tonne contenant de la volaille, a-t-on appris lundi auprès des pompiers et de la gendarmerie.
Sudinfo.be
KSA Roy bakt spek en eitjes voor 350 leden
De Dag van de Jeugdbeweging ging in Gruitrode traditioneel van start met een gratis ontbijt in openlucht. Van 6 tot 9 uur ’s ochtends werd er spek gebakken, werden broodjes met beleg gesmeerd en werd er koffie en warme chocolademelk klaar gezet. “Dat was toch al wat aantrekkelijker dan de broodzak met ontbijt die we vorig jaar door corona mochten aanbieden”, vertelt Merijn Quik van KSA Roy. Maar het was vooral weer een gewaardeerde activiteit waar de jeugd en de leiding voluit van genoten. “Een echt ‘grootmoedersontbijt’, met de nodige zorg klaargemaakt voor zo’n 350 Royse jongeren.”
www.hbvl.be
"On est payé comme des rois": Vincent Moscato dévoile son salaire pour "Danse avec les stars"
Le rugbyman, qui avait foulé le parquet de Danse avec les stars en 2018, a révélé à Jordan De Luxe -dans son émission sur Télé Star Play- la somme "magnifique" qu'il a empoché sur TF1. Avant, aussi, de la tacler. "C'est une compétition en bois."
www.lalibre.be
Soupçons de fraude sociale chez Jost Group: une transaction pénale... ou "prime au dumping social" ?
Pour la CSC Transcom, la transaction pénale qui pourrait avoir lieu serait "un aveu de fraude".
www.lalibre.be
En cas de départ de Solskjaer, qui pour lui succéder ?
Après la déroute de Manchester United face à Liverpool (5-0) dimanche devant son public, son entraîneur norvégien Ole Gunnar Solskjaer, qui a prolongé en juillet son contrat de trois ans jusqu’en 2024, est sur la sellette.
www.7sur7.be
Marijuana et cocaïne : l'impressionnante découverte d'un chien policier à Ixelles
Une patrouille pédestre accompagné d'un chien spécialisé dans la détection de stupéfiants a découvert, dans l'après-midi de jeudi dernier, un bloc de 290 grammes de cocaïne, dissimulé derrière des détritus près d'un local technique dans un parking
www.lalibre.be
Everybody (h)appy? Deze vijftien apps willen je mentale gezondheid opkrikken
Een mindere dag of een dipje dat toch wel even aanhoudt? Dan kun je in de digitale wereld heel wat tools vinden om je er weer bovenop te helpen. Wij staken ons licht op bij een expert en zetten vijftien apps op een rij die focussen op de zorg voor jezelf en leiden tot een betere mentale gezondheid. “Als een app helpt om met jezelf in dialoog te gaan, is hij nuttig.”
www.hbvl.be
Pour 73% des patrons, l'école ne fait pas le job
17:50 Jeunes et employeurs sont-ils sur la même longueur d'onde? La FEB et AG ont commandité un sondage pour pointer divergences et convergences sur toute une série de thématiques.
www.lecho.be
Wouter Deprez maakt zich zorgen, leeszorgen
Lerarenopleidingen slagen er onvoldoende in om goede methodes voor begrijpend lezen aan te leren aan hun studenten. En dat merk je op de schoolbanken waar het aantal lesuren over lezen en het aantal leesopdrachten sterk daalt. Boekbesprekingen? Leerlingen krijgen de opdracht om een alternatieve boekcover te bedenken. Toch ziet Wouter Deprez licht aan het einde van de tunnel.
De Standaard
"On est payé comme des rois": Vincent Moscato dévoile son salaire pour "Danse avec les stars"
Le rugbyman, qui avait foulé le parquet de Danse avec les stars en 2018, a révélé à Jordan De Luxe -dans son émission sur Télé Star Play- la somme "magnifique" qu'il a empoché sur TF1. Avant, aussi, de la tacler. "C'est une compétition en bois."
www.dhnet.be
Plus de peur que de mal pour Thibaut Courtois: aucune blessure à signaler après le Clasico
Le gardien de but belge a ressenti une douleur en dégageant un ballon.
Sudinfo.be
Slachtoffers van Nederlands-Limburgse sekteleider: “Hij overgoot me met lampenolie”
René L. uit het Nederlands-Limburgse Roggel gebruikte volgens zijn vermeende slachtoffers zwepen, kachelpoken en een riek om zijn schrikbewind te vestigen, maar de man zelf bagatelliseerde voor de rechterzijn daden in het groepshuis. “Als ik had gewild, had ik hem doorboord, maar dat was ik niet van plan. Ik heb alleen gedreigd.”
www.hbvl.be
Plus de peur que de mal pour Thibaut Courtois: aucune blessure à signaler après le Clasico
Le gardien de but belge a ressenti une douleur en dégageant un ballon.
www.lesoir.be
Marijuana et cocaïne: l'impressionnante découverte d'un chien policier à Ixelles
L'ensemble des stupéfiants a été saisi pour destruction.
www.dhnet.be
Daarom mislukte de entree van Conner Rousseau grandioos
De entree van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is waarschijnlijk het meest besproken beeld van afgelopen weekend. Wat veel mensen niet weten, is dat Q dj’s Maarten & Dorothee daar voor iets tussen zitten. Bekijk de beelden achter de schermen hierboven.
HLN.be
Les Pays-Bas craignent une montée des eaux encore pire que prévu
Le niveau de la mer pourrait augmenter bien plus que prévu au large des côtes néerlandaises, jusqu’à deux mètres vers 2100, a déclaré lundi l’Institut météorologique des Pays-Bas, pays vulnérable à la montée des eaux.
www.7sur7.be
Megabestelling en bestverkochte auto in Europa: beurskoers autobouwer Tesla op recordniveau
De Tesla Model 3 was in september het best verkochte automodel in Europa, voor de Renault Clio en de Dacia Sandero. Het is voor het eerst dat een elektrische auto de eerste plaats op het podium inneemt, klinkt het. Ook stond nooit eerder een auto die buiten Europa gebouwd wordt bovenaan het klassement. En het is niet het enige goede nieuws voor de elektrische autobouwer.
www.demorgen.be
On s’oriente vers une transaction pénale concernant le dumping social chez Jost
Soupçons de fraude sociale chez Jost Group, la société originaire de Waimes: on s’orienterait vers une transaction pénale. Une prime au dumping social selon la CSC.
Lameuse.be
Résultats: un tiers du Bel 20 sous le feu des projecteurs
17:39 Sept sociétés de l'indice vedette de la Bourse de Bruxelles dévoilent leurs chiffres trimestriels dans les prochains jours. Voici les attentes à leur égard.
www.lecho.be
Vrijwilligers Vincentius delen nieuwe boeken uit aan kansarme kinderen
Voor het zesde jaar op rij hebben vrijwilligers in het lokaal van Sint-Vincentius van Genk boeken van uitgeverij Clavis gesorteerd en verdeeld onder 37 Sint-Vincentius-verenigingen. Elk kind tussen 0 en 16 jaar dat in een kansarm gezin woont, krijgt een gloednieuw exemplaar. “Er is rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen”, zegt Katleen Vande Reyde, coördinator van Sint-Vincentius Limburg. “Je hebt boeken voor de leeftijdscategorie tussen 0 en 2 jaar, 3 en 5 jaar, 6 en 8 jaar, 9 en 12 jaar en 13 en 16 jaar. We verspreiden de boeken bewust in het najaar. zo kunnen gezinnen ze als eindejaarsgeschenk aan hun kinderen geven.” Al is er ook een jammerlijk kantje aan het verhaal. Sint-Vincentius stelt immers vast dat de armoede, sinds het project in 2016 van start ging, jaar na jaar toeneemt.
www.hbvl.be
Julien Doré et Louane s'invitent ce soir au Meilleur Pâtissier et deviennent les juges
Un épisode qui s'annonce très gourmand mais également, dansant.
www.lalibre.be
Deux jours de congé pour les personnes vaccinées : Poutine ordonne de nouvelles mesures pour contrer le virus
Le président russe Vladimir Poutine a ordonné lundi davantage de restrictions à la vie publique alors que le nombre de cas de coronavirus continue d'augmenter dans le pays.
www.lalibre.be
Zoektocht naar getuigen van zware agressie op Schlagerfestival: “Papa kan ogen amper openen”
Zowel de familie van Jo Menten als politie LRH zoeken getuigen van een zwaar geval van agressie vrijdag op het Schlagerfestival in Hasselt. De Truienaar liep een schedelbreuk op na een discussie op het toilet. “De toestand van papa is stabiel, maar hij kan nauwelijks zijn ogen openen.”
www.hbvl.be
Julien Doré et Louane s'invitent ce soir au Meilleur Pâtissier et deviennent les juges
Un épisode qui s'annonce très gourmand mais également, dansant.
www.dhnet.be
Herlinde wint brons op Europese Dog Dance met hondje Sharilin
Herlinde Jans en haar hondje Sharilin van de Limburgse Hondenschool in Genk hebben samen de derde plaats behaald tijdens het Open Europees Kampioenschap Dog Dance in Albbruck in Duitsland. “Dog Dance is een internationaal erkende sport”, zegt Herlinde. “Veertig teams namen deel aan de wedstrijd in Duitsland. Daar waren zelfs liefhebbers uit Japan en Israël bij.”
www.hbvl.be
Au KIKK Festival, le futur approche à grands pas
17:33 Depuis 10 ans et grâce au KIKK Festival, la capitale wallonne secoue les enjeux de notre époque via les arts numériques.
www.lecho.be
Soudan : deux manifestants tués par l'armée en plein "coup d'Etat"
Deux manifestants ont tués par l'armée à Khartoum en plein "coup d'Etat", selon les médecins.Plus d'informations à venir
www.lalibre.be
Kleurrijke stenen versieren Engelenweide in Lanaken
Nu Allerheiligen in zicht komt, werd ook weer wat meer kleur gegeven aan de Engelenweide op de begraafplaats in Lanaken. “De Engelenweide is een herdenkingsplekje voor alle kindjes”, vertelt Diana Thora van het initiatief Lanaken Rocks. “Geen grijs hoekje, maar een speels, kleurrijk parkje waar iedereen een mooi beschilderde kei kan komen neerleggen.”
www.hbvl.be
Verwoestende regenstorm plaagt Amerikaanse westkust na droogtes deze zomer
Een zware regenstorm die sinds het weekend over de westkust van de Verenigde Staten trekt, veroorzaakt veel overlast. In de staten Californië, Oregon en Washington zitten zo'n 350.000 gezinnen zonder stroom. Ook zijn wegen geblokkeerd door overstromingen en modderstromen.
De Standaard
Geert Duyck: un dealmaker à la rescousse des "mauve et blanc"
17:32 Pour le supporter mauve et blanc, c'est l'invité surprise du nouveau tour de table dans l'actionnariat du RSC Anderlecht. Mais pour les insiders de la finance et du foot business, le nom de Geert Duyc...
www.lecho.be
Aux Mondiaux, les pistards belges ont privilégié la qualité à la quantité
État des lieux de la piste belge, qui a signé des Mondiaux exceptionnels.
www.dhnet.be