"Ce Bruges-là était trop fort": voici toutes les réactions d'après match entre les Rouches et les Blauw en Zwart

Découvrez les différentes réactions au micro d'Eleven Sports après la défaite du Standard à Bruges (3-1).
Read full article on: dhnet.be
Des Finlandais construisent le plus grand "manège de glace" au monde: "C'est assez fou"
Plusieurs jours à déneiger et à découper à la tronçonneuse un immense cercle de glace de plus de 300 mètres de diamètre pour le faire tourner sur un lac gelé: en Finlande, une équipe tente ce week-end de battre le record du monde du plus grand "manège de glace".
www.dhnet.be
Au moins 11 personnes abattues lors d'une fête au Mexique
Une attaque armée contre une fête dans la ville de Tonala, au Mexique, a fait au moins 11 morts samedi.
www.dhnet.be
Coronavirus: les hospitalisations et nouvelles contaminations toujours en hausse
Si, sur la seule journée de vendredi, il y avait eu 204 hospitalisations, cet indicateur s’est arrêté à «seulement» 152 samedi, dans la lignée de la moyenne quotidienne enregistrée en début de semaine.
www.lesoir.be
Wat een comeback: Raymond van Barneveld wint al na drie dagen (!) zijn eerste dartstoernooi bij terugkeer als prof
Raymond van Barneveld heeft zaterdag zijn eerste succes na zijn terugkeer op de PDC ProTour behaald. De vijfvoudige wereldkampioen schreef in Bolton het derde toernooi van het Players Championship op zijn naam. In de finale versloeg hij de Engelsman Joe Cullen, die donderdag het eerste toernooi had gewonnen, met 8-6. Voor de 53-jarige Nederlander betekende het de eerste rankingtitel in acht jaar tijd.
www.hbvl.be
Le gouverneur de New York accusé de harcèlement sexuel par une 2e femme
Une deuxième ex-employée du puissant gouverneur de l’État de New York, Andrew Cuomo, l’a accusé de harcèlement sexuel, accusations que le gouverneur a réfutées samedi.
Sudinfo.be
“C’est vraiment important”: le prince William et Kate encouragent à la vaccination
Le prince William a mis en garde ses compatriotes britanniques contre les messages anti-vaccins sur les réseaux sociaux dans une vidéo publiée samedi soir, faisant suite à un appel similaire mardi de la reine Elizabeth II, sa grand-mère.
www.7sur7.be
Eva Daeleman over de toenemende mentale problemen: "We grijpen snel naar pillen, maar kan de media alsjeblieft ook wat positiever zijn?”
Door de emotionele gevolgen van de coronacrisis zijn psychische klachten alom tegenwoordig. Eva Daeleman (30), die in het verleden wel vaker openhartig sprak over haar mentale perikelen, vindt dat de media haar verantwoordelijkheid moet nemen. “We worden voortdurend bang gemaakt, en hebben dringend nood aan handvatten om ons welzijn te verbeteren”, vertelt ze aan Magali in een nieuwe HLN Talks.
HLN.be
Zwemmer (57) sterft bij aanval door haai in Nieuw-Caledonië
Een man van 57 jaar oud is zondagmiddag lokale tijd aangevallen door een haai in Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebied in de Stille Oceaan. De vijftiger heeft de aanval van het dier niet overleefd.
HLN.be
Droomfinale tussen mannen in bloedvorm O’Sullivan en Higgins: “Ik heb altijd gezegd dat Ronnie de beste ooit is”
Het Players Championship snooker in Milton Keynes krijgt zondag een droomfinale tussen Ronnie O’Sullivan (WS-2) en John Higgins (WS-6). O’Sullivan plaatste zich vrijdag al voor de finale door Barry Hawkins (WS-18) met 6-4 te verslaan, zaterdag zette Higgins Kyren Wilson (WS-5) met 6-1 opzij.
www.hbvl.be
Belandt Nicolas Sarkozy als eerste Franse ex-president achter de tralies?
Nicolas Sarkozy loopt dezer dagen rond met klamme handjes. Maandag kent de voormalige Franse president zijn lot in de zogenaamde “afluisteraffaire”. De 66-jarige politicus stond terecht wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwering.
www.hbvl.be
CD&V wil ouders van ongeboren kinderen meer rechten en ondersteuning geven
Ouders die tijdens de zwangerschap hun kindje verliezen, moeten recht hebben op meer erkenning en ondersteuning. Dat zegt Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V). Zij werkte een conceptnota uit met een reeks voorstellen, gaande van een betere registratie tot het toegankelijk maken van moederschapsrust en kraamgeld voor meer ouders van levenloos geboren kinderen.
www.hbvl.be
Un baigneur de 57 ans tué par un requin en Nouvelle-Calédonie: «D’après les témoins, l’homme a été mordu à la jambe»
Un homme de 57 ans a été mortellement attaqué par un requin dimanche à la mi-journée alors qu’il se baignait au large d’un îlot à Nouméa en Nouvelle-Calédonie, a indiqué la sécurité civile.
Sudinfo.be
Italië en Slovenië verwikkeld in conflict over balsamico-azijn
De azijnproducenten van Italië zijn in een strijd verwikkeld met hun concurrenten in Slovenië over balsamico-azijn. Het consortium voor de bescherming van Aceto Balsamico di Modena, de traditionele balsamico-azijn die in de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië wordt gemaakt, voelt zich aangevallen door azijnmakers in het oostelijke buurland.
www.hbvl.be
Ziekenhuisopnames blijven stijgen, overlijdens dalen
Tussen 21 en 27 februari werden elke dag gemiddeld 143,7 personen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19, wat een stijging van 20 procent betekent in vergelijking met de zevendaagse periode ervoor. Dat blijkt zondagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
De Standaard
Coup d’envoi d’une campagne de sensibilisation contre le cancer du côlon
Le Premier ministre Alexander De Croo donnera ce dimanche le coup d’envoi d’une campagne de sensibilisation contre le cancer colorectal, organisée par l’ASBL Stop Cancer côlon pendant tout le mois de mars.
Sudinfo.be
Hoe een plastic zak het leven van ‘Mini Messi’ compleet verwoeste
Zo’n vijf jaar geleden ging de vijfjarige Murtaza Ahmadi viraal toen hij aan het voetballen was rond het huis van zijn familie in Afghanistan. Het jongetje droeg namelijk een blauw-witte plastic zak met daarop ‘Messi 10’ geschreven. Murtaza kwam in een niet te stoppen lawine van aandacht terecht en ontmoette zelfs zijn grote idool. Maar beter werd hij er niet van, integendeel...
www.hbvl.be
Coronacijfers opnieuw verkeerde kant uit: “Stijgende trend moet dringend stabiliseren”
De coronacijfers blijven de verkeerde richting uitgaan. Er waren zaterdag 152 nieuwe ziekenhuisopnames. “Verleden zaterdag was dat cijfer met 111 nieuwe opnames nog veel lager”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De stijgende trend zet zich dus jammer genoeg door.” Ook op zondag stijgen de meeste coronacijfers verder. Enkel het aantal overlijdens aan Covid-19 daalt.
www.hbvl.be
Onwaarschijnlijk doelpunt van onbekende Antwerpse voetballer gaat de wereld rond
Een doelpunt van de onbekende Belg Elisha Sam gaat de wereld rond. De 23-jarige spits scoorde zaterdag vanop 15 meter met een achterwaartse hakbal, een nominatie voor de Puskas Award waardig.
www.gva.be
Une partie de la Belgique placée en double alerte jaune ce dimanche matin: voici les prévisions météo dans votre région
Avant une deuxième partie de journée plus douce, une partie du pays est placée en double alerte par l’IRM ce dimanche matin.
Sudinfo.be
Un baigneur tué par un requin au large de la Nouvelle-Calédonie
Un homme de 57 ans a été mortellement attaqué par un requin dimanche à la mi-journée alors qu'il se baignait au large d'un îlot à Nouméa en Nouvelle-Calédonie, a indiqué la sécurité civile.
www.7sur7.be
Dierenbeul in Nederland martelt padden en hangt ze aan prikkeldraad
Een dierenbeul heeft in Nederland zo’n twintig padden gemarteld door ze aan een prikkeldraad rond een weiland te hangen. De dierenpolitie deed de lugubere vondst in een buitengebied bij Landgraaf, niet ver van de Belgische grens.
HLN.be
Coronavirus en Belgique: les hospitalisations et nouvelles contaminations toujours en hausse
Entre le 21 et le 27 février, il y a eu en moyenne 143,7 admissions à l'hôpital par jour, soit une augmentation de 20% par rapport à la période de référence précédente.
www.lalibre.be
Coronavirus en Belgique: les hospitalisations et nouvelles contaminations toujours en hausse
Entre le 21 et le 27 février, il y a eu en moyenne 143,7 admissions à l'hôpital par jour, soit une augmentation de 20% par rapport à la période de référence précédente.
www.dhnet.be
Coronacijfers blijven stijgen: 23 procent meer besmettingen, ziekenhuisopnames stijgen met 20 procent
De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zevende dag op rij, tot gemiddeld 2.400,6 per dag (+23 procent). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,15 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van Sciensano liggen 1.841 mensen in het ziekenhuis, waarvan 399 op intensieve zorgen.
www.demorgen.be
Minstens elf mensen doodgeschoten op feestje in Mexico
In Mexico zijn minstens elf mensen doodgeschoten bij een aanval op een feestje in Tonalá, in het westen van het land. “Op het voetpad werden de lichamen van tien mannen gevonden”, verklaarde het parket van Jalisco, waar Tonalá is gelegen. De lichamen vertoonden schotwonden. In een woning werd vervolgens ook een minderjarige dood aangetroffen.
www.hbvl.be
Toezichthouder VS keurt vaccin Johnson & Johnson goed: 4 miljoen doses direct leverbaar
De Amerikaanse toezichthouder op medicijnen (FDA) adviseert het coronavaccin van Johnson & Johnson toe te laten op de Amerikaanse markt. Het middel kan nu snel worden ingezet om mensen in te enten. Eerder had de FDA het middel al veilig genoemd en voor ongeveer 72 procent effectief.
HLN.be
Coronavirus: feu vert des États-Unis à un troisième vaccin anti-Covid, celui de Johnson & Johnson
Les États-Unis ont accordé samedi une autorisation en urgence au vaccin de Johnson & Johnson contre le Covid-19 pour les personnes âgées de 18 ans et plus, a annoncé l’Agence américaine des médicaments (FDA).
Sudinfo.be
Le nombre d’hospitalisations et de nouvelles contaminations toujours en hausse
Entre le 21 et le 27 février, il y a eu en moyenne 143,7 admissions à l'hôpital par jour, soit une augmentation de 20% par rapport à la période de référence précédente. Au total, 1.841 personnes sont hospitalisées en raison de la Covid-19, dont 399 (+2%) aux soins intensifs, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano mis à jour dimanche matin. Le taux de positivité atteint désormais 6,8%.
www.7sur7.be
CD&V wil ouders van ongeboren kinderen meer rechten en ondersteuning geven
Ouders die tijdens de zwangerschap hun kindje verliezen, moeten recht hebben op meer erkenning en ondersteuning. Dat zegt Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V). Zij werkte een conceptnota uit met een reeks voorstellen, gaande van een betere registratie tot het toegankelijk maken van moederschapsrust en kraamgeld voor meer ouders van levenloos geboren kinderen.
HLN.be
Lady Gaga’s vader wil dat hondendieven worden gestraft
Joe Germanotta, de vader van zangeres Lady Gaga (34), is maar wat opgelucht dat de hondjes van zijn dochter weer terug thuis zijn. Die werden woensdag tijdens een wandelrondje gestolen, waarbij de uitlater werd neergeschoten.
1 h
HLN.be
Onze huisanalist Marc Degryse woonde de persconferentie van Kompany bij: “Ik zie in hem een toekomstige grote trainer”
Anderlecht komt uit een historisch slechte partij tegen KV Kortrijk – in de aanloop naar de clásico tegen Standard. Marc Degryse keek naar de persconferentie van Vincent Kompany en liet twee vragen stellen aan de trainer: “Ik zag geen verheven wereldster achter de microfoon.”
1 h
HLN.be
Een huis kopen via de makelaar, notaris of rechtstreeks? Onze geldexpert legt uit welke impact het heeft op je budget: “Een bierviltje kan bindend zijn”
Vastgoed aankopen kan je op verschillende manieren doen. Je kan zelf een overeenkomst sluiten met een verkopende eigenaar. Of je kan werken via een professionele tussenpersoon, zoals een vastgoedmakelaar of een notaris. Meestal heb je als kandidaat-koper niet de keuze. Het is de verkoper die al beslist heeft op welke manier hij te werk wil gaan. En die keuze heeft ook financiële gevolgen voor de koper, waarschuwt onze geldexpert Paul D’Hoore.
1 h
HLN.be
Cinq choses à suivre lors de la cérémonie des Golden Globes
Pour la première fois depuis longtemps, les stars d'Hollywood ne fouleront pas dimanche soir le tapis rouge des Golden Globes, mais les premières grandes récompenses de l'année pour le cinéma et la télévision restent très importantes pour une industrie secouée par la pandémie.
1 h
www.7sur7.be
Le Clasico a-t-il perdu de sa superbe?
Par tradition, Standard-Anderlecht est un sommet du championnat. Dimanche en début d'après-midi (13h30) en match de la 28e journée de Jupiler Pro League, le "Clasico" joué à Sclessin sera très différent de tous les autres. Bien entendu parce qu'il se jouera dans un stade dépourvu de spectateurs. La petite forme affichée cette saison par les deux grands clubs historiques de notre compétition lui donnera un autre caractère particulier. Alors le Clasico a-t-il perdu de sa superbe? La rédaction sport de 7sur7 s’est penchée sur la question.
1 h
www.7sur7.be
Putain, trente ans
Diffusion le dimanche 28 à 21h05 sur La Trois Soulagement. Le documentaire qui lance la soirée, La Story Gainsbourg, le punchliner, ne nous fait pas le remake en images d’archives du film de Joann Sfar (Gainsbourg vie héroïque). Le documentariste et journaliste musical Stéphane Basset ne zappe pas l’aspect biographique et la chronologie. Mais il nous raconte tout autre chose. Il convoque des spécialistes et des musiciens autour de l’œuvre de l’artiste.
1 h
www.lavenir.net
Merveille Bokadi, entre leader et moteur du Standard
Le Standard contre Anderlecht, c’est l’un des moments forts de la saison. Pour sortir vainqueur, pas de place pour les petits, il faut des grands, tant physiquement que mentalement. Merveille Bokadi fait partie de cette catégorie rare, celle que l’on chérit pour pouvoir s’en délecter…
1 h
Sudinfo.be
Merveille Bokadi, entre leader et moteur du Standard
Le Standard contre Anderlecht, c’est l’un des moments forts de la saison. Pour sortir vainqueur, pas de place pour les petits, il faut des grands, tant physiquement que mentalement. Merveille Bokadi fait partie de cette catégorie rare, celle que l’on chérit pour pouvoir s’en délecter…
1 h
Lameuse.be
“Hij stierf met een lach, het afscheid was subliem”: John (63) koos voor euthanasie, zoon en boezemvrienden herdenken levensgenieter
“Doe het goed in het leven en zorg voor elkaar. Ik ben nu weg, maar jullie allen neem ik mee in mijn hart. Dikke zoen.” Dat schreef levensgenieter John Beeckaert (63) eind vorig jaar, net voor hij koos voor een verlossende euthanasie. Hij krijgt een postuum eerbetoon op maandag 1 maart in het Play4-programma Leef! met James Cooke. “We hebben nog samen getoost, met champagne. Hij is trots gestorven”, vertellen zijn drie beste vrienden en zijn zoon.
1 h
HLN.be
Star des orthodontistes, ortho des stars: les patients affluent du monde entier chez Junior Dumu
C’est une success-story belge comme on aimerait en entendre plus souvent. À 40 ans, Junior Dumu, la motivation et l’amour des gens chevillés au corps, s’est fait un nom, mondialement, dans l’orthodontie esthétique. Des personnalités connues viennent le consulter, certaines traversent même des continents! Rencontre avec un médecin à part, dans un cabinet où tout le monde à le sourire…
1 h
Sudinfo.be
Negenhonderd kalveren op boot in Middellandse Zee moeten worden afgemaakt na weigering van meerdere landen
Bijna negenhonderd runderen die zich al twee maanden op een boot op de Middellandse zee bevinden, moeten worden afgemaakt. Dat heeft de Spaanse regering zaterdagavond bepaald. Meerdere landen weigerden de dieren toe te laten uit angst voor blauwtong.
1 h
HLN.be
OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt verder toe: 23 procent meer besmettingen, ziekenhuisopnames stijgen met 20 procent
De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zevende dag op rij, tot gemiddeld 2.400,6 per dag (+23%). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,15 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano liggen 1.841 mensen in het ziekenhuis, waarvan 399 op intensieve zorgen.
2 h
HLN.be
Belandt Nicolas Sarkozy als eerste Franse ex-president achter de tralies?
Nicolas Sarkozy loopt dezer dagen rond met klamme handjes. Maandag kent de voormalige Franse president zijn lot in de zogenaamde “afluisteraffaire”. De 66-jarige politicus stond terecht wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwering.
2 h
www.nieuwsblad.be
Gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag
Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, is door twee vrouwen beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. In de New York Times uit een 25-jarige vrouw zaterdag een beschuldiging, nadat afgelopen woensdag ook al een andere vrouw haar verhaal deed over misdragingen van Cuomo.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vriendendienst of corruptie? Nicolas Sarkozy mogelijk als eerste Franse ex-president achter de tralies
Nicolas Sarkozy loopt dezer dagen rond met klamme handjes. Maandag kent de voormalige Franse president zijn lot in de zogenaamde “afluisteraffaire”. De 66-jarige politicus stond terecht wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwerving.
2 h
HLN.be
VTM-reporter Robin Ramaekers trekt door Italië, één jaar na de uitbraak: "Ik durf niet te zeggen dat het ergste achter de rug is"
Precies één jaar nadat de coronapandemie losbarstte in het noorden van Italië, trok VTM Nieuws-reporter Robin Ramaekers terug naar de brandhaard. Hij sprak er met enkele sleutelfiguren uit de eerste golf, om vervolgens naar het zuiden van Italië te trekken, waar de situatie vandaag het meest prangend is. "Of ik denk dat het ergste achter de rug is? Zolang we niet héél kort op de bal blijven spelen, kan niemand gerust zijn dat er geen nieuwe apocalyps aankomt."
2 h
HLN.be
VTM-reporter Robin Ramaekers trekt door Italië, één jaar na de uitbraak: "Ik durf niet te zeggen dat het ergste achter de rug is"
Precies één jaar nadat de coronapandemie losbarstte in het noorden van Italië, trok VTM Nieuws-reporter Robin Ramaekers terug naar de brandhaard. Hij sprak er met enkele sleutelfiguren uit de eerste golf, om vervolgens naar het zuiden van Italië te trekken, waar de situatie vandaag het meest prangend is. "Of ik denk dat het ergste achter de rug is? Zolang we niet héél kort op de bal blijven spelen, kan niemand gerust zijn dat er geen nieuwe apocalyps aankomt."
2 h
HLN.be
Dochters van Veerle en Sven uit ‘Blind Getrouwd’: “Ze verdienen het zó hard om nieuw geluk te vinden”
‘Blind Getrouwd’ is een primeur rijker, nu Veerle (56) en Sven (50) vol overtuiging ‘ja’ hebben gezegd tegen elkaar. Twee 50-plussers, elk met flink wat bagage, leggen hun lot in handen van de wetenschap. Mét de zegen van hun kinderen. “Het wordt tijd dat mama mij niet meer op de eerste plaats zet”, zegt Veerles dochter Fien (21).
2 h
HLN.be
Le CPAS de Liège octroie 25.000€ aux infirmières de rue qui aident les sdf
L’ASBL «Smi-le» (Service mobile infirmier liégeois) a reçu une subvention de 25.000€ du CPAS de Liège. Une belle reconnaissance pour ces 2 infirmières.
2 h
Lameuse.be