Christie Morreale amène un chien au gouvernement!

C’est sans doute une première en Wallonie. Christie Morreale, nouvelle ministre socialiste en charge de l’Emploi, de la Formation, de l’Action sociale, de la Santé et de l’Egalité des Chances, ne siégera pas seule au gouvernement wallon. Elle y sera accompagnée de Kama, un chien d’assistance qu’elle forme pour une association.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Meer dan helft bussen in Vlaanderen vertraagd
Meer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn rijdt met vertraging. Vooral in de provincie Limburg is de situatie vorig jaar verslechterd....
HLN.be
Gaat de Amerikaanse volkstelling mislukken? 'Dit is zowel incompetentie als kwaad opzet'
In 2020 is het weer tijd voor de volkstelling die de Verenigde Staten elk decennium moeten houden. De belangrijke telling is op de beste momenten al lastig, maar het land stevent nu af op een potentieel debacle, waarschuwen kenners.
Knack.be
'Boris Johnson nipt winnaar televisiedebat'
De Britse premier Boris Johnson is volgens een opiniepeiling nipt de winnaar van het BBC-televisiedebat met Labour-leider Jeremy Corbyn dat...
HLN.be
Les indemnités des ex-dirigeants de Nethys pourraient être annulées
03:30 Après avoir pris des arrêtés pour annuler les ventes des filiales de Nethys, la tutelle régionale s’apprête à remettre le couvert pour, cette fois, annuler les indemnités des ex-dirigeants de Nethys.
2 h
www.lecho.be
Het Engels maakt het Nederlands kapot
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
2 h
www.hbvl.be
“Moord, overval en moord”
De moord op Brouns, een brutale overval op de bewoners van kasteel Vilain XIIII en de liquidatie van Gedik. Voor aanklager Boyen bestaat er geen twijfel dat de twee in de beschuldigdenbank het Maasland in het najaar van 2012 geteisterd hebben. Onzin, vond de verdediging.
2 h
www.hbvl.be
Knippen en plakken met het bouwplan van het leven
Het wordt in wetenschappelijke kringen omschreven als de grootste uitvinding van de laatste decennia: CRISPR. Een acroniem dat verwijst naar de technologie waarmee stukjes DNA geknipt en geplakt kunnen worden. En waarin de hoop schuilt om definitief een einde te maken aan erfelijke ziekten of afwijkingen. Al rijzen er ook een heleboel ethische vragen.
2 h
www.hbvl.be
Een high five van de koningin
2 h
www.hbvl.be
Gouverneurs worden opnieuw politiek benoemd
2 h
www.hbvl.be
Gevangenismoordenaar is Nederlander die vastzat voor diefstal
2 h
www.hbvl.be
Aantal stomdronken 12-13-jarigen op spoed nog nooit zo hoog
Elke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar: 116, waarvan zestig procent meisjes. Ter vergelijking, de cijfers in België liggen drie keer hoger dan in Nederland.
2 h
www.hbvl.be
Eerbetoon aan Marieke Vervoort
The New York Times heeft de Diestse rolstoelatlete Marieke Vervoort drie jaar lang gevolgd, tot op haar allerlaatste dag. Zo verlegt Wielemie weer een grens.
2 h
www.hbvl.be
Salvini wil Nutella boycotten omdat het niet Italiaans genoeg is
2 h
www.hbvl.be
Merkel brengt eerste bezoek aan Auschwitz
2 h
www.hbvl.be
Straat
Jan Brueghel betrapt met zijn tekenpen het leven van alledag. Een dorpsstraat vol verkeer - van zwakke weggebruikers geen spoor.
2 h
www.hbvl.be
“Verschil tussen abortus op 12 en 18 weken niet zo groot”
Een parlementaire meerderheid wil de abortus­wet uitbreiden tot 18 weken zwanger­schap. CD&V en de N-VA hopen dat te kunnen tegenhouden. De Belgisch-Nederlandse gynaecoloog Erik Boss voert in Hasselt en Antwerpen vroege afbrekingen uit, in Nederland ook latere. ”Het verschil is heus niet zo groot.”
2 h
www.hbvl.be
We mogen niet meer op zelfde manier en aan zelfde tempo blijven bouwen
Deze week is de COP 25 gestart, de klimaatconferentie in Madrid. De bouwsector is zonder meer een van de hoofdschuldigen van de klimaatproblematiek, maar tegelijk vormt ze ook een belangrijk deel van de oplossing.
2 h
www.hbvl.be
Besparen op De Lijn is complete waanzin
De Lijn zit al maanden in een vicieuze cirkel: een recordaantal afgeschafte ritten, historisch lage stiptheid van bus en tram, het gevolg van jaren wanbeleid en besparingen, van de vorige en de huidige Vlaamse regering. Achter die besparingen zit een bewuste strategie om de deur open te zetten naar privé-busbedrijven.
2 h
www.hbvl.be
Steeds minder boetes voor voetgangers die oversteken bij rood
2 h
www.hbvl.be
Angeline Flor Pua gaat naar finale van Miss Universe
“Ik wil een verschil maken, voor jongeren over de hele wereld. Als Miss Universe kan je de spotlight zijn die de duisternis van jongeren oplicht.” Het verkooppraatje heeft Angeline Flor Pua (24) al onder de knie, en volgens kenners zou ze zondagavond weleens kunnen bekroond worden als allermooiste meisje van het universum.
2 h
www.hbvl.be
Tussen kunst en de sterren
De grootste artiesten, galerijen, liefhebbers en designers verzamelen deze week in Miami voor de gerenommeerde kunstbeurs Art Basel Miami. Ook de Lanakense juweelontwerper Jochen Leën is van de partij. Hij organiseert samen met Granada Gallery een uniek project in het exclusieve prairiehuis in South Beach.
2 h
www.hbvl.be
Finale én Belgisch record op 50 meter vrije slag
2 h
www.hbvl.be
Kwieke Thordarson forceert zwaarbevochten zege
Een bloednerveus, maar enorm wilskrachtig Lommel sleepte tegen OHL een erg belangrijke driepunter uit de brand. Hendrickx trof twee keer raak vanop de stip, Sanyang scoorde de derde treffer. Bezoekers Aguemon en Maertens hielden het razend spannend tot op het einde: 3-2. “Er zijn nog pijnpunten en we blijven kwetsbaar, maar de overlevingsdrang van deze groep is enorm groot”, pufte een stralende Maes na afloop.
2 h
www.hbvl.be
Tans verwijt coach niks
2 h
www.hbvl.be
Antwerp voorlopig weer tweede dankzij twee goals van zijn artiest
CR7 kende iedereen al, maar gisteren maakte de Belgische voetbalfan kennis met LZ7, tot nader order de grootste artiest van de Bosuil. Met twee goals zette hij Antwerp op weg naar een vlotte zege tegen Waasland-Beveren (0-4) en de voorlopige tweede plaats. Dat we het over Didier Lamkel Zé hebben, had u allicht al wel begrepen.
2 h
www.hbvl.be
Rechtsback Murillo is er al, nu mikt Anderlecht nog op linksback en spits
De rechtsback is er al. Anderlecht heeft de Panamees Amir Murillo (23) aangetrokken. Deze winter moeten een linksachter en een spits volgen.
2 h
HLN.be
Lestienne openhartig over de dood van zijn ouders en de moeilijke jaren die volgden: “Zonder mijn vrouw had ik het voetbal losgelaten”
“Na de dood van mijn ouders had ik geen zin meer – ik ga niet zeggen ‘om te leven’, maar...” Het ontroerparcours van Maxime Lestienne (27).
2 h
HLN.be
Felice Mazzu over zijn eerste ontslag in 25 jaar: “Ik had te veel respect voor de Genkse filosofie”
De grens tussen woede en berusting is heel dun. Felice Mazzu (53) heeft begrip voor zijn ontslag, maar voelt ook woede omdat hij niet de tijd kreeg...
2 h
HLN.be
Deze 15 laten zich onder leiding van Tom Waes trainen tot ‘Special Forces’: “Het slaaptekort leidt tot een voortdurend gevecht met jezelf”
Vijftien fitte onbekende Vlamingen die een verkorte opleiding van de Special Forces volgen: ziedaar ‘Kamp Waes’. “Nog geen 24 uur slapen in zeven dagen, dat gaat aan je knagen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Leuk, zo’n gekke kersttrui, maar de planeet lacht er niet mee
Is het bij u ook traditie dat iedereen in dezelfde zotte kersttrui rond­wandelt? Helaas dan: een Britse studie heeft aan­getoond dat die wel eens erg schadelijk kan zijn voor het milieu.
2 h
www.nieuwsblad.be
Nooit eerder belandden zoveel 12- tot 13-jarigen stomdronken op spoed: “Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg”
Elke dag belanden zes tieners straalbezopen op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar: 116. Ter vergelijking, de cijfers in België liggen drie keer hoger dan in Nederland. “Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg”, zegt arts-onderzoeker Michiel Callens.
2 h
www.nieuwsblad.be
Tara (34) verloor haar armen en benen: “Ik wil niet klagen. Ik wil mijn kinderen zien lachen”
Van de drukke moeder die nooit tijd had om stil te zitten naar de vrouw die zonder armen en benen aan een rolstoel zit gekluisterd. Voor Tara De Bolle (34) uit Liedekerke was 2019 een rampjaar. Een jaar waarin haar gemoed schommelde van dankbaarheid dat ze het nog kan navertellen tot diepe frustraties dat uitgerekend zij een slachtoffer van de vleesetende bacterie werd. “Maar klagen zit niet in mij”, zegt ze. Want er is ook goed nieuws: na een jaar in het ziekenhuis mag ze sinds deze week terug thuis bij haar man en kinderen wonen. “Het was mijn grote wens om met de feestdagen weer thuis te zijn.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Nieuwe voorzitter Joachim Coens wil CD&V uit het slop halen: “Weer 24 procent. Ja, ik geloof dat echt!”
Zoals iedereen had verwacht, is Joachim Coens de nieuwe voorzitter van CD&V. Het verschil met opponent Sammy Mahdi – nauwelijks drie procent – was een pak nipter dan voorspeld, maar de West-Vlaming komt na 20 jaar wel langs de grote poort de politiek weer binnen. De CD&V-militanten hebben gekozen voor continuïteit en minder risico.
2 h
www.nieuwsblad.be
Dankzij alcohol zijn we nog niet uitgestorven
Onderzoekers komen met een opvallende conclusie in het boek, Alcohol and humans: A long and social affair. Daarin stellen ze dat het dankzij onze tolerantie voor alcohol is dat we niet zijn uitgestorven. Onze aapachtige voorouders konden namelijk het afgevallen fruit dat al weken op de grond lag te fermenteren wel verdragen en verteren. Dat gaf hen een voorsprong op andere dieren.
2 h
www.nieuwsblad.be
Advertenties voor auto’s liggen onder vuur: Fietsersbond en milieuverenigingen vragen om een totaalverbod
Na tabaks- en alcoholreclame liggen ook de advertenties voor auto’s nu onder vuur. De vraag om een totaalverbod komt van een aantal verenigingen, waaronder de Fietsersbond en de klimaatactivisten van Extinction Rebellion. “Realiteit en reclame liggen te ver uit elkaar”, redeneren ze.
2 h
www.nieuwsblad.be
Het bedrijf dat miljoenen verdiende aan een product waarmee het zo snel mogelijk wil stoppen
De voorbije tien jaar werden wereldwijd al meer dan 10 miljoen herbruikbare ‘Doppers’ verkocht. En toch is CEO Merijn Everaarts niet onverdeeld gelukkig. “Ik kijk uit naar de dag dat we de productie kunnen stopzetten.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Scholen zijn bezorgd om ‘luxeverzuim’ dat zich uitspreidt over hele schooljaar
Het luxeverzuim in het onderwijs beperkt zich niet langer tot de laatste dagen voor de vakantie. Ook op andere momenten in het schooljaar houden ouders hun kinderen weg van school om op reis te gaan. Om wat langer van het weekend te genieten, om de prijs te drukken, of om in de drukke vakantiemaanden te kunnen werken. Een school in Blankenberge stuurde een brief met richtlijnen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Politie schiet vier verkrachters dood tijdens reconstructie, maar daar ligt de bevolking niet wakker van: “Eindelijk gerechtigheid”
De politie in India heeft vier arrestanten doodgeschoten. Volgens de agenten probeerden de mannen te vluchten tijdens de reconstructie van een verkrachting- en moordzaak. Amnesty International vraagt een onderzoek naar hun dood. Maar daar liggen de Indiërs zelf niet wakker van. Gerechtigheid is geschied, klinkt het bij duizenden betogers.
2 h
www.nieuwsblad.be
Niels Destadsbader pakt het Sportpaleis in
In 2018 trakteerde Niels Destadsbader zichzelf voor zijn dertigste verjaardag op twee concerten in het Sportpaleis. Dat smaakte bij zowel de zanger als het publiek kennelijk naar meer, want dit weekend keert de zanger terug naar Antwerpen voor liefst drie uitverkochte optredens in de grootste zaal van het land, in totaal goed voor 54.000 bezoekers. Het werd een spektakelstuk met obligate special guests als Nielson, Bart Peeters en – jawel – de cast van Safety First.
2 h
www.nieuwsblad.be
Leonie (7) verloor beide ouders aan kanker, maar nu is ze pleegzusje van beste vriendin en danst ze mee in bijzondere K3-clip
“Voor mij is een pleegzusje hebben echt perfect. Al maken we ook weleens ruzie, zoals echte zusjes.” Celeste (7) en Leonie (7) uit West-Vlaanderen zijn de beste vriendinnetjes, al sinds ze samen naar school gaan. Sinds een jaar woont Leonie nu ook bij haar. “Op zes maanden tijd zijn haar beide ouders gestorven, ze hebben ons gevraagd om voor haar te zorgen”, zegt pleegmama Giselle (43). Samen met zo’n veertig andere pleegkinderen mochten de meisjes meedansen in de nieuwste clip van K3 om pleegzorg in Vlaanderen in de kijker te zetten.
2 h
www.nieuwsblad.be
Rode Duivels in maart vrijwel zeker naar Doha voor vierlandentoernooi
De Rode Duivels spelen zo goed als zeker in de week van 18 tot 26 maart in Doha, Qatar een vierlandentoernooi met Portugal, Zwitserland en Kroatië....
2 h
HLN.be
VS gaan Mexicaanse drugkartels toch niet als terroristen aanduiden
De Amerikaanse regering gaat Mexicaanse drugkartels dan toch niet aanduiden als terroristen. Alle officiële voorbereidingen waren getroffen, maar...
3 h
HLN.be
Diego Maradona op Netflix: Pluisje blijkt allesbehalve pluis
Een voetbalgod, dat is Diego Maradona al even niet meer. In Maradona En Sinaloavolgt Netflix Pluisje een jaar lang terwijl hij zich aan een gedoemd avontuur als trainer in Mexico waagt.
3 h
www.hbvl.be
Baby lacht dolgelukkig als hoorapparaten aangaan
Sommige gelukzalige momentjes met je kind wil je als ouder het liefst met de hele wereld delen. Zo ook de 32-jarige Paul Addison, die een heel...
3 h
HLN.be
Topman Ahold-Delhaize: 'We moeten harden roepen over mooie Belgische bedrijven'
01:04 De CEO van Ahold Delhaize stuurt 370.000 mensen aan. En als een klant in ‘zijn’ Albert Heijn de kaas slecht gepresenteerd vindt, stuurt hij ‘een appje’. Ontbijt met De Tijd.
4 h
www.tijd.be