Cinq bonnes raisons pour les Diables Rouges de gagner le match contre l'Italie

Un match totalement inutile ? Pas forcément, on a même trouvé cinq raisons de gagner.
Read full article on: dhnet.be
Plots gaan alle corona-alarmen weer af: “We hebben de stolp over de maatschappij nogal bruusk weggenomen”
Voor de vierde keer komt er een golf op ons af. Alweer liggen duizend mensen met corona in het ziekenhuis. Alweer stijgt het aantal besmettingen snel. Experts en politici zijn er niet gerust in – coronacommissaris Pedro Facon neemt straks zelfs zélf het woord op de wekelijkse persconferentie van Sciensano. Ging de vaccinatiecampagne ons niet uit deze miserie leiden? “Zonder vaccin zaten we nu in lockdown.”
www.nieuwsblad.be
Scholen sluiten, ziekenhuizen lopen vol: is het vechten tegen de corona-bierkaai? “Spaanse griep was 8 jaar. Misschien dit ook wel”
En hop, daar is covid weer. In de scholen, in de ziekenhuizen, en vooral in onze hoofden. Van nooit echt weggeweest, dat wel. Maar gingen de vaccins dat virusvenijn niet voorgoed verjagen? En als het dan toch hier is om te blijven: zijn we dan niet aan het vechten tegen de bierkaai? Niet verwonderlijk dat we daar wat moedeloos van worden.
www.nieuwsblad.be
Plots ligt Vlaamse coronapas toch op tafel: “Eventjes je app tonen, is toch niet zo’n probleem?”
CD&V wil dat het Covid Safe Ticket ook in Vlaanderen meer wordt ingezet. “Kleine evenementen, horeca, fitness, het moet allemaal bespreekbaar zijn”, zegt Kamerlid Franky Demon. CD&V zet zich daarmee op de lijn van haar burgemeesters. Zeer tegen zijn zin krijgt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de kwestie dus opnieuw op zijn bord.
www.nieuwsblad.be
De droomreis die een nachtmerrie werd en nu voor altijd een raadsel lijkt te blijven: na Gabby Petito nu ook lichaam van Brian Laundrie gevonden
Het was een zoektocht die in de hele wereld werd gevolgd, die naar Gabby Petito, de 22-jarige influencer die verdween tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten. Nadien – toen haar lichaam vermoord was teruggevonden – verschoof de focus naar haar verdwenen verloofde Brian Laundrie (23). Nu ook zijn lichaam gevonden is, dreigt de moord op Gabby Petito er een zonder antwoorden te worden.
www.nieuwsblad.be
In Elsene, waar vrouwen steeds meer moeten oppassen in cafés: “Het volgende dat ik herinner, is dat hij me penetreerde”
Na de getuigenissen van vrouwen die gedrogeerd en vervolgens verkracht werden in twee bars in Elsene, verschenen er de voorbije dagen heel wat anonieme getuigenissen over andere Brusselse bars. Met woedende reacties van de uitbaters tot gevolg, of een wel héél merkwaardig advies aan vrouwen: “Eet voor je uitgaat.” Maar dat er een écht probleem is met seksueel misbruik, dat lijkt niemand meer te kunnen negeren.
www.nieuwsblad.be
Ondanks heisa gaan deze jongeren betogen voor het klimaat: “Wat moet ik op school doen als er geen toekomst is?”
De politieke heisa rond het spijbelen leggen deze vijf klimaatjongeren naast zich neer. Zij gaan vrijdag naar de klimaatmars in Gent, met dezelfde motivatie als inmiddels anderhalf jaar geleden. “De toekomst staat op het spel. We moeten een sterk signaal geven.”
www.nieuwsblad.be
Wie Maestro-bankkaart heeft, zal andere betaalkaart krijgen, maar omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan
Dertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan.
www.nieuwsblad.be
Verdachte van zware agressie op Belgische Manchester City-fan duikt op in promofilmpje van Club Brugge
Club Brugge heeft het zware geweld na de topper tegen Manchester City met klem veroordeeld, maar pijnlijk is wel dat een van de aangehouden verdachten opduikt in een filmpje dat de club dinsdag voor de match op Facebook zette.
www.nieuwsblad.be
Jean-Marc Mwema amuseert zich kostelijk in ‘De slimste mens’: “Toen stond plots de helft van mijn ploeg in de wc”
In 2012 stak Tomas Van Den Spiegel al eens de titel van ‘Slimste mens ter wereld’ op zak en opnieuw stoomt een basketter stevig door. Na twee keer winst is Jean-Marc Mwema (31) al zeker van drie deelnames, “maar de schoenen van Tomas zijn groot om te vullen. Figuurlijk en letterlijk.”
www.nieuwsblad.be
Je slaaptekort inhalen? Dan pak je toch de dutjesbus
Wie ooit een slapeloze baby in slaap probeerde te wiegen, weet het: een autoritje is de snelste route naar dromenland. Ook voor sommige volwassenen werkt dat. Speciaal daarom is er nu in Hongkong een bus specifiek voor mensen die graag en goed slapen in rijdende voertuigen.
www.nieuwsblad.be
Hebben we binnenkort een vaccin tegen alle virussen?
Corona heeft alles op z’n kop gezet. Een voordeel: wetenschappers zijn er een pak creatiever door gaan werken, en dat werpt z’n vruchten af. We hebben het over een AR-bril met AI, een slimme blindenstok en over end-to-end-encryptie.
De Standaard
Pokémonkaarten zijn zo schaars dat er ramkraken voor worden gepleegd: “Ze kunnen honderden euro’s per stuk opleveren”
Vergeet de Bitcoin even en haast u naar zolder: Pokémonkaarten zijn het nieuwe goud. In elke winkel waar de speelkaarten binnenkomen, vliegen ze meteen weer de deur uit. Volwassenen slaan hele voorraden in als investering, winkels wapenen zich tegen diefstal. Wat is er aan de hand?
HLN.be
La SFPI pas vraiment contrainte à sortir des énergies fossiles
02:55 Le Fédéral dit vouloir sortir des énergies fossiles. Mais cette obligation est traduite de manière minimaliste dans le contrat de gestion de la SFPI.
www.lecho.be
Gilles Vanden Burre (Ecolo): "D'ici 2025, plus un euro ne doit être investi dans les fossiles"
02:50 Le député écologiste Gilles Vanden Burre espère que le gouvernement fera preuve d'ambition au moment de redéfinir le contrat de gestion de la SFPI en 2023.
www.lecho.be
Les rendements de l'immobilier en baisse
02:45 La forte croissance des prix de l'immobilier ces dernières années comprime les rendements pour les nouveaux investissements.
www.lecho.be
ONZE OPINIE. “We weten niet wie nu in het ziekenhuis belandt door een COVID-19-besmetting. Dáár worden wij opstandig van”
In een VRT-studio opduiken met een mondmasker. Erika Vlieghe joeg zo deze week een pak Vlamingen de gordijnen in. Een goed geventileerde televisiestudio met aan tafel allicht drie gevaccineerde gasten en een geprikte presentator. Waarom dan nog dat masker dragen? Die vraag is niet helemaal onterecht. Maar al die vrijheidsstrijders die een scheut Ierse rebellie voelden bij dat beeld, moeten stilstaan bij het begrip “vrijheid”. Vrijheid is er ook voor mogen kiezen om een masker te dragen. Omdat je je daar comfortabel bij voelt. Of als je zelf van mening bent dat het nog nodig is. Of als signaal. Want met die klim in de cijfers, trekt ook Frank Vandenbroucke (Vooruit) het masker weer aan, ook buiten voor de camera van VTM. Wil hij zeggen: ‘En garde!’
HLN.be
EU-leiders schuiven langetermijnmaatregelen tegen hoge energieprijzen voor zich uit
De EU-leiders willen een onderzoek naar het functioneren van de Europese gas- en elektriciteitsmarkt en het Europese systeem voor de handel in uitstootrechten (ETS). De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) zal bij het onderzoek naar het ETS worden ingeschakeld om uit te zoeken of er sprake is van marktspeculatie door beleggers. Dat hebben de 27 leiders in Brussel afgesproken.
HLN.be
126 millions d'investissements dans les soins de santé
02:30 En plus d'1,2 milliard d’euros structurel supplémentaire pour les soins de santé, le ministre Frank Vandenbroucke a décroché 126 millions pour une série de projets dans le secteur.
www.lecho.be
Nieuw-Zeeland heft lockdown pas op als 90 procent van inwoners volledig is gevaccineerd
De lockdowns die op dit moment van kracht zijn in sommige delen van Nieuw-Zeeland worden pas opgeheven zodra negentig procent van de inwoners volledig gevaccineerd is. Premier Jacinda Ardern kondigde vrijdag ook aan dat de huidige alarmniveaus vervangen worden door een verkeerslichtsysteem.
1 h
HLN.be
Windows 11: innover sans perturber
02:15 Microsoft a sorti la dernière version de son système d'exploitation avec comme défi majeur: satisfaire ses utilisateurs ainsi que les fabricants de PC.
1 h
www.lecho.be
Overheid mee in bad bij bedrijven Van Coppenolle
02:10 Als opnieuw bedrijven van de ondernemers Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael (beiden ex-Metris) failliet worden verklaard, kan dat ook de belastingbetaler geld kosten.
1 h
www.tijd.be
Valt er iets te vieren bij de liberalen?
02:00 Broederlijk zij aan zij vieren de MR en Open VLD vanavond 175 jaar liberale partij in België. Maar parelen hun bubbels straks even fel? Terwijl de ene van Vivaldi een slagveld maakt, wordt het voor de...
1 h
www.tijd.be
Wat heeft ons land te zoeken op de wereldexpo in Dubai?
De 35ste wereldexpo vindt, met een jaar vertraging, voor het eerst plaats in het Midden-Oosten en ook ons land is van de partij. Ooit werden er de auto, de telefoon en de ritssluiting voorgesteld, het Atomium en de Eiffeltoren werden voor de gelegenheid gebouwd – maar is een wereldexpo nog wel van deze tijd? En hoe ziet het Belgisch paviljoen er dan uit, wat doen we daar überhaupt?
1 h
De Standaard
Cash voor gouden tip: klokkenluider krijgt recordbeloning van 200 miljoen dollar
Een Amerikaanse beurswaakhond heeft 200 miljoen dollar (circa 172 miljoen euro) toegekend aan een klokkenluider. In de Verenigde Staten is het belonen van tipgevers gewoon, maar nog nooit gaf deze toezichthouder zo veel geld voor het aankaarten van misstanden.
2 h
HLN.be
Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuis
De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben.
2 h
De Standaard
Ablynx werkt aan opvolger voor miljardenmedicijn van Sanofi
01:20 Het werk van de Gentse Ablynx-onderzoekers komt in een stroomversnelling. Drie jaar na de overname door Sanofi wordt stilaan duidelijk waarom de Fransen 3,9 miljard euro betaalden. ‘We hebben ons in h...
2 h
www.tijd.be
Al ruim een kwarteeuw Maaseik (15) of Roeselare (11) kampioen, maar daar komt VHL: “Tuerlinckx naar Leuven? Dat zal nooit lukken...”
Vanavond start de nieuwe volleybalcompetitie met het vooruitgeschoven duel Gent - Menen. In het weekend volgen de anderen. De ongenaakbare top twee Maaseik (15 titels) en Roeselare (11) bewaken nu al 27 jaar hun dominantie. Maar... de nivellering bij de ‘uitdagers’ oogde nooit zo dreigend. Aalst komt weer sterk opzetten, Menen drukt door, Achel rukt op, maar dé spraakmakendste ‘move’ deed VH Leuven met de transfer van Hendrik Tuerlinckx (33), jaren het boegbeeld van meervoudig kampioen Roeselare.
2 h
HLN.be
Energiewaakhond heeft vragen bij uitbreiding windenergie op zee
01:10 De kosten om de windcapaciteit op zee te verdrievoudigen kunnen hoger oplopen dan gedacht. Daarvoor waarschuwt de energieregulator CREG in een advies aan minister van Energie Tinne Van der Straeten.
2 h
www.tijd.be
Belgen lenen recordbedrag van 50 miljard voor aankoop woning
01:00 De aanhoudende stijging van de vastgoedprijzen heeft tot gevolg dat de gezinnen steeds meer moeten lenen om een woning te kopen of te (ver)bouwen.
2 h
www.tijd.be
95-jarige Queen moest nacht in ziekenhuis doorbrengen
De Britse koningin Elizabeth heeft de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis doorgebracht, melden bronnen rond Buckingham Palace. Donderdag ging het beter met de 95-jarige koningin en kon ze weer naar huis, waar ze “lichte taken” heeft volbracht.
3 h
HLN.be
Ex-Miss België Céline Van Ouytsel met nieuwe vriend op rode loper
Céline Van Ouytsel, Miss België 2020, heeft donderdagavond haar nieuwe vriend voorgesteld. Ze poseerde met Andreas, een tandarts, op de rode loper van de film ‘Red Sandra’.
3 h
www.hbvl.be
Ex-Miss België Céline Van Ouytsel met nieuwe vriend op rode loper
Céline Van Ouytsel, Miss België 2020, heeft donderdagavond haar nieuwe vriend voorgesteld. Ze poseerde met Andreas, een tandarts, op de rode loper van de film ‘Red Sandra’.
3 h
www.nieuwsblad.be
Solvay au cœur de la recherche sur la batterie du futur
00:30 Plus compacte, plus sûre et avec une densité énergétique plus élevée, la batterie à électrolyte solide représente le futur de l'industrie. Alors que l'Europe cherche à se créer une chaîne de valeur, l...
3 h
www.lecho.be
Votre horoscope du vendredi 22 octobre 2021: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce vendredi 22 octobre 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
FBI bevestigt: gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde Gabby Petito
De menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie (23) zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigt de FBI.
3 h
www.gva.be
Comment planifier votre succession sous le prisme du nouveau droit des biens?
00:16 Dans le cadre d’une planification successorale, le droit d’usufruit est fréquemment utilisé. Voici quelques nouvelles dispositions auxquelles il convient d’être attentif à cet égard.
3 h
www.lecho.be
FBI: gevonden beenderresten zijn van verdwenen verloofde Gabby Petito
De FBI heeft donderdag bevestigd dat de woensdag aangetroffen stoffelijke resten van Brian Laundrie zijn. Zij baseren zich daarbij op gebitsgegevens. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman werd gezocht als ‘person of interest’ in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.
3 h
HLN.be
FBI bevestigt: gevonden beenderresten zijn van Brian Laundrie, de verdwenen verloofde van Gabby Petito
De FBI heeft donderdag bevestigd dat Brian Laundrie's lichaam woensdag gevonden is. De Amerikaanse federale politie liet de stoffelijke resten onderzoeken en stelt op basis van de gebitsgegevens vast dat het inderdaad om de verloofde van Gabby Petito gaat. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman werd gezocht als ‘person of interest’ in de moordzaak van Petito. Laundrie zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.
3 h
HLN.be
Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuis
De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Britse Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben.
3 h
www.gva.be
Gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde influencer Gabby Petito
De menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito. Dat bevestigt de FBI.
3 h
www.nieuwsblad.be
Kristian Thorstvedt na opdoffer: “We schieten tekort voor beide doelen”
Ook voor Kristian Thorstvedt werd het een frustrerende avond. “We hielden lang gelijke tred, maar daar koop je niks voor”, besefte de Noorse middenvelder. “In het voetbal draait het om efficiëntie.”
3 h
www.hbvl.be
Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuis
De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Britse Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben.
3 h
www.nieuwsblad.be
European Open: fin de tournoi pour Murray, Schwartzman et Nakashima en quarts
Diego Schwartzman s'est qualifié pour les quarts de l'European Open jeudi soir à la Lotto Arena. L'Argentin, 14e mondial, a battu le Britannique Andy Murray (ATP 172), qu'il rencontrait pour la première fois, en deux sets 6-4, 7-6 (8/6) et 2h13 de jeu au 2e tour du tournoi ATP 250 d'Anvers, joué sur surface dure et doté de 508.600 euros.
3 h
www.7sur7.be
Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuis
De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee.
4 h
www.hbvl.be
West Ham-manager David Moyes na forse zege: “Genk had ook kansen”
West Ham-trainer David Moyes sprak na afloop van een verdiende overwinning voor zijn ploeg.
4 h
www.hbvl.be
Cuesta mist waarschijnlijk ook AA Gent met hamstringblessure
Mujaid Sadick moest bij de start van de tweede helft een feilloze Carlos Cuesta aflossen. “Carlos gaf aan dat hij te veel hinder ondervond aan de hamstrings”, verduidelijkte John van den Brom. Het is nog te vroeg om een precieze diagnose te stellen. Maar met deze spierblessure lijkt het een utopie dat Cuesta al opnieuw beschikbaar zal zijn tegen AA Gent.
4 h
www.hbvl.be
Lyon en Denayer zetten scheve situatie recht, PSV en Vertessen lopen tegen verlies aan
Op de derde speeldag van de Europa League stonden donderdagavond naast West Ham-Genk (3-0) zeven andere matchen gepland, waarin een aantal Belgen in actie kwamen.
4 h
www.hbvl.be
“Lekker, fijn, seks, seks”: Efteling-bezoeker verbijsterd over woordenschat van Holle Bolle Gijs
“Oh wat lekker. Hè, fijn. Seks, seks. Ik heb zo’n honger.” Die woorden ving een bezoeker van het Nederlandse pretpark Efteling op uit de mond van de bekende attractie ‘Holle Bolle Gijs’.
4 h
www.gva.be