Classement des meilleures universités du monde : aucun établissement belge francophone dans le Top 100

Harvard et les universités américaines dominent encore le classement de Shanghai, UGent est la première institution belgeHarvard, en tête pour la 17e année consécutive, et les universités américaines continuent de dominer le classement de Shanghai publié jeudi, avec huit places dans le top 10. L'Université de Gand (UGent), première institution universitaire belge, ...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Des frais illégaux demandés par certaines écoles
03:30 Qui dit rentrée scolaire dit également frais de scolarité. Dans certains cas, ils peuvent se révéler être des dépenses lourdes à assumer pour les parents. La Ligue des familles a recueilli des témoign...
www.lecho.be
Moskou noemt Amerikaanse rakettest provocatie
www.hbvl.be
Joost Van Hyfte in Oudsbergen
www.hbvl.be
Vogels, vissen en verliefde koppeltjes spotten in Het Vinne
De hele zomer lang tippen de journalisten van Het Belang van Limburg u opnieuw bijzondere plekjes. Dit jaar delen we onze mooiste ervaringen van dicht bij huis. In Limburg of net over de grens, u kunt nu vertrekken en genieten. Vandaag Nele Coune in Provinciedomein Het Vinne.
www.hbvl.be
Na drie jaar cel toch vrijgesproken van babymoord
www.hbvl.be
Van Quickenborne wil Vlaams Belang aanklagen wegens laster over alcoholcontrole
www.hbvl.be
Jordan (19) heeft als wheelchair_man 70.000 fans op videoapp TikTok
De nieuwste held van uw kind is misschien een tiener die na een vroeggeboorte een hersenletsel kreeg en in een rolstoel zit. Antwerpenaar Jordan Decremer (19), alias wheelchair_man, is met 70.000 volgers een rijzende ster op de populaire videoapp TikTok. “Mijn leven is in een jaar tijd grondig veranderd. Door TikTok vergeet ik soms dat ik in een rolstoel zit.”
www.hbvl.be
“We zijn getrouwd!!! Gelukkiger kan ik niet zijn.”
www.hbvl.be
Raf Van Brussel zingt nieuwe ‘Thuis’-generiek
www.hbvl.be
Flip Kowlier versterkt ‘De Ideale Wereld’
www.hbvl.be
Fabrizio is nieuwe vlam mogelijk alweer kwijt
www.hbvl.be
Wim De Vilder twintig jaar anker: “De tijd vliegt”
www.hbvl.be
Kevin Janssens, vandaag 40, verrast als ‘De Patrick’
Vandaag wordt Kevin Janssens 40 jaar en morgen gaat Tim Wielants’ debuutfilm ‘De Patrick’ in avant-première. De Antwerpse acteur is daarin te zien als stille meubelmaker die nog bij zijn ouders woont, die een naturistencamping in de Ardennen uitbaten.
www.hbvl.be
“Onderschat stress en druk niet”
Na de nederlaag op de Bosuil kaartte Marc Brys aan dat hij te veel jonge spelers moet verbranden. Zij zijn nog niet in staat om de ploeg te dragen. Het verschil in ervaring was duidelijk, Antwerp (26,1 jaar) heeft de meest rijpe kern van eerste klasse, STVV (23,8 jaar) bengelt eerder onderaan. Fysiek zijn de jonkies er klaar voor, maar een gebrek aan ervaring speelt hen parten. “Stress en wedstrijddruk zijn niet te onderschatten”, weet physical coach Bart Van Lancker.
www.hbvl.be
“Champions League is kinderdroom”
“Wie mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik op mijn 21ste zou debuteren in de Champions League als één van de dragende spelers van een team, zou ik gegarandeerd voor gek verklaard hebben. Het is een kinderdroom”, grijnst Sander Berge. Het is zijn manier om te zeggen dat de kans erg groot is dat hij ook na 2 september nog bij KRC Genk zal spelen. Mét zijn volle goesting. “Ik ben 21 jaar, mijn beste jaren moeten nog komen.”
www.hbvl.be
Thijssen rijdt eerste rittenkoers als prof
Van woensdag tot zondag staat de 29ste Ronde van Denemarken geprogrammeerd. Eentje met een flinke Limburgse inslag bovendien. Met Gerben Thijssen, Jelle Vanendert (Lotto-Soudal), Milan Menten en Amaury Capiot (Vlaanderen-Baloise) staan er vier provinciegenoten aan de start.
www.hbvl.be
“Ik had de sleutels van zijn huis”
Afgelopen weekend werd een hartfalen hem fataal, gisteren vond Felice Gimondi zijn eeuwige rustplaats. Afscheid van een gentleman, één van de grootste renners die het peloton ooit rijk was. Dat zegt ook Tony Houbrechts uit Tongeren, die acht jaar lang ploegmaat was van ‘de buizerd van Bergamo’. “Het is vreemd dat Felice stierf aan de gevolgen van een hartinfarct. Zo een rustige en vriendelijke mens.”
www.hbvl.be
“Maar in Canada speelt iedereen ijshockey”
Ben Quesnel kroonde zich verleden week tot “Leftie Champion”. Hij won op Millennium de nationale wedstrijd waar alleen maar linkshandige golfers in startten. Rudi Stiers en Bart Celen deden het eveneens goed, maar moesten toch het hoofd buigen voor de Canadees die Geel en omstreken leerde ijshockeyen.
www.hbvl.be
Sofie Oyen domineert Belgian Circuit
Met Sofie Oyen, Klaartje Liebens en Elyne Boeykens is de top 3 van het Belgian Circuit present op het vijfsterrentornooi in Tongeren. In Limburg kan overigens enkel Tenniscentrum Alken prat gaan op een tornooi van de hoogste categorie.
www.hbvl.be
60.000 mensen wachten op woning van sociaal verhuurkantoor
BrusselIn Vlaanderen is het aantal woningen dat verhuurd wordt via een sociaal verhuurkantoor de laatste vijf jaar met bijna de helft gestegen. “Maar het aantal kandidaat-huurders is met bijna 75 procent toegenomen”, zegt An Christiaens (CD&V). “Momenteel wachten 60.000 mensen op zo’n huis of flat.”
www.hbvl.be
Startnota N-VA doorkruist alleen al in Genk bouw van 100 sociale woningen
BrusselVolgens de startnota van N-VA mogen gemeenten die hun streefcijfer voor sociale woningen al hebben gehaald, er geen meer bijbouwen. “Dat zou heel jammer zijn, want we plannen in Genk 100 nieuwe woningen en in As 50”, klinkt het bij Nieuw Dak.
www.hbvl.be
Selamcollege start desnoods zonder subsidies
GenkDeze week nog krijgt het Selam College in Genk bezoek van de onderwijsinspectie. Die zal tegen 31 augustus laten weten of de secundaire school die zich vooral richt op moslimjongeren, op 2 september kan starten.
www.hbvl.be
Deux nouveaux visages au sommet d'Engie en Belgique
03:15 Johnny Thijs devrait devenir président du conseil d’administration d’Electrabel et Etienne Denoël, vice-président, apprend L’Echo.
www.lecho.be
Les murs wallons les moins chers sont bradés
03:00 Sur la période 2010-2018, les augmentations de prix ont fortement varié selon la région et la classe de biens. C’est ce que constate L’Echo en décortiquant les chiffres de Statbel, l’agence belge de l...
www.lecho.be
Na één maand controles al dertien zwemmers op zwarte lijst: van billenknijper tot man die stiekem vrouwen filmde
Dertien mensen mogen niet meer binnen in vier zwembaden van de Lago-groep. Daar werden een maand geleden identiteitscontroles ingevoerd, na een reeks incidenten. In Kortrijk is acht mensen de toegang ontzegd, in Gent en Beveren twee en in Lier, waar het systeem al langer bestaat, één. Wie op zo’n lijst terechtkomt, mag gedurende drie maanden niet meer binnen. Na die periode wordt de toegang opnieuw bekeken.
www.nieuwsblad.be
Mama van overleden Kenric (5): “Een begrafenis regelen terwijl je wil genieten van je laatste tijd samen: dat is het moeilijkste wat er is”
Wat doe je als je te horen krijgt dat je zieke kind het niet zal halen? Hoe ga je dan toch door met je leven? Livia Raskin (38) maakte het mee. Een half jaar geleden overleed haar zoontje Kenric (5) aan kanker, vandaag lanceert ze Vilomah, een organisatie die lotgenoten wil bijstaan. “Een hele behandeling lang heb je gestreden, en nu moet je plots leren het ondenkbare te aanvaarden. Terwijl je een begrafenis te regelen hebt, en je ook wil genieten van de weinige tijd die je nog samen hebt. Dat is het moeilijkste wat er bestaat.”
www.nieuwsblad.be
Chauffeur (18) van ongeval waarbij Kayleigh (14) overleed is buiten levensgevaar: “Zijn auto ging plots aan het slippen”
De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval, waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, is buiten levensgevaar. Dat zegt zijn familie. “Hij heeft al over het ongeval verteld”, aldus de familie van X.M.. “Hij heeft ons verteld dat zijn auto plots aan het slippen ging. Hij is de controle over het stuur verloren.” De jongeman moest dinsdagmiddag een operatie ondergaan. Ook de vierde passagier, de vriendin van X.M., zou aan de beterhand zijn.
www.nieuwsblad.be
Met duizend in de rij om pizza te mogen leveren: fietskoerier is populaire job
Wie bij Deliveroo aan de slag wil als fietskoerier, staat soms maanden op de wachtlijst. De maaltijdbezorger krijgt namelijk zo’n duizend aanvragen per maand te verwerken. En dat terwijl de arbeidsomstandigheden van de werknemers al meermaals op de korrel werden genomen.
www.nieuwsblad.be
Vier redenen waarom Didier Reynders (MR) eindelijk zijn internationale topjob zal krijgen
De federale regering heeft nog maar een paar dagen de tijd om de Belgische kandidaat voor de Europese Commissie voor te stellen. Hoe langer de klok tikt, hoe beter de kaarten liggen voor minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Alle kandidaten houden de lippen op elkaar, maar de partijen van de andere gegadigden verkiezen een ministerspost boven Europa. Vier redenen waarom de MR-coryfee eindelijk zijn internationale topjob zal krijgen.
www.nieuwsblad.be
Gemiddeld vier jaar wachten op sociale woning: “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in miserie”
De wachtlijsten voor een sociale woning worden langer, en dat betekent ook dat de kandidaat-huurders langer moeten wachten. Gemiddeld vier jaar, tegenover drie jaar in 2014. Jaren waarin ze zich op de private huurmarkt moeten zien te behelpen, met alle gevolgen van dien. “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in de miserie.”
www.nieuwsblad.be
Jordan (19) heeft plots 70.000 fans: “Ik voelde me gevangen in mijn rolstoel, tot ik video’s begon te maken”
De nieuwste held van uw kind is misschien een tiener die na een vroeggeboorte een hersenletsel kreeg en in een rolstoel zit. Jordan Decremer (19), alias wheelchair_man, is met 70.000 volgers een rijzende ster op de populaire videoapp TikTok. “Mijn leven is in een jaar tijd grondig veranderd. Door TikTok vergeet ik soms dat ik in een rolstoel zit.”
www.nieuwsblad.be
Gedaan met rode ogen in zwembad: twee derde minder chloor dankzij nieuw filtersysteem
Prikkende, rode ogen? Een doordringende geur in je haar? Dan ben je vast gaan zwemmen in een stedelijk zwembad. Maar in Dilbeek hebben ze er iets op gevonden. Daar experimenteren ze met een nieuwe zuiveringstechniek voor een chloorarm zwembad, en met succes. Het Agentschap Zorg en Gezondheid geeft daarom een positief advies voor andere publieke zwembaden.
www.nieuwsblad.be
Callboys nu ook te boeken als band, inclusief “pornogitaren”
De avant-première van het tweede Callboys-seizoen staat vanavond op de agenda. Maar gisteren al stonden Rik Verheye, Matteo Simoni, Bart Hollanders en Stef Aerts in vol ornaat op de planken. Niet als gigolo’s, wel voor het eerst als muziekgroep. Samen met Mauro Pawlowski en Isolde Lasoen vormen ze de band Belga.
www.nieuwsblad.be
De jacht op de zwarte neushoorn is weer geopend en dat is niet per se een slechte zaak
Tijgers, giraffen en zelfs minder tot de verbeelding sprekende zeekomkommers. Allemaal kunnen ze vanaf volgende week rekenen op méér bescherming. Maar niet de zwarte neushoorn: die mag in Zuid-Afrika opnieuw sterker bejaagd worden. Maar dat is niet per se een slechte zaak, klinkt het bij het WWF.
www.nieuwsblad.be
Boma is getuige terwijl ‘Pascalleke’ gewurgd wordt in nieuw theaterstuk
Met een compleet onverwachte terugkeer op het podium zorgt Marijn Devalck (68) voor dé verrassing van het theaterseizoen. In ‘Assisen 3: de wurgmoord’ is hij getuige van de moord op zijn ‘F.C. De Kampioenen’-collega Danni Heylen (68).
www.nieuwsblad.be
Zo veel tenten, voedsel en bier lieten Pukkelpoppers achter
Het is druk aan de magazijnen van de Kringwinkel op de Stadsheide in Kiewit. Werknemers zijn in de weer om tentjes op te zetten en twee ton aan materiaal te sorteren: tenten, luchtmatrassen, slaapzakken, vouwstoelen, piketten, luchtpompen… Allemaal achtergelaten door de Pukkelpoppers en maandag door vrijwilligers verzameld. De afvalberg op de drie campings bracht op: 6,5 ton aan tenten, stoeltjes, luchtmatrassen, slaapzakken en eten in blik.
www.nieuwsblad.be
Belgische dj scoort hit van de week op Britse radio
De Belgische dj Yves V (38) doet het goed in het buitenland. Heel goed, zelfs: met zijn nieuwe single ‘We got that cool’ schopt hij het tot ‘Tune of the week’ op de Britse radiozender BBC Radio 1.
www.nieuwsblad.be
Van gedecoreerde gevechtspiloot tot mensensmokkelaar in Amerikaanse cel: het onwaarschijnlijke levensverhaal van Louis Luyten (81)
Wat maakt van een getalenteerde gevechtspiloot een smokkelaar van drugs en illegale migranten? Op zijn oude dag dan nog. Antwerpenaar Louis Luyten bewaakte in volle koude oorlog met zijn jager-bommenwerper de grens met de Sovjet-Unie. Vandaag is hij 81 en zit hij in een Amerikaanse cel. Dit is zijn levensverhaal.
www.nieuwsblad.be
Colruyt veut renforcer sa présence en France
02:45 Colruyt a décidé de donner un coup d’accélérateur à l’extension de son parc de magasins en France. Sept ont été ouverts l’an dernier et six autres sont prévus cette année.
www.lecho.be
Australische rechter verwerpt beroep pedofiele kardinaal Pell
In Australië heeft de rechter het hoger beroep van kardinaal George Pell tegen zijn veroordeling afgewezen. De gewezen nummer drie van het Vaticaan...
1 h
HLN.be
Model tot wereldster gebombardeerd na spontane maar stomende fotoshoot op metro: “Ik wil haar zijn”
Een jonge vrouw hield onlangs een spontane fotoshoot op de metro van New York om enkele sexy selfies te maken, en werd daardoor wereldberoemd. Een pendelaar filmde de zelfverzekerde poses van Jessica George en zette de stomende beelden op sociale media. Daar werden de capriolen van het model al meer dan acht miljoen keer bekeken. Ondanks de ijdelheid van George, komen er heel wat positieve reacties. “Wat een zelfvertrouwen” en “zou ik nooit durven”, klinkt het. Eén iemand gaat nog een stapje verder: “Ik wil haar zijn.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Pompeo: laat Iraanse tanker niet aanleggen
De Verenigde Staten zullen al het mogelijke doen om te voorkomen dat een Iraanse tanker alsnog olie naar Syrië brengt. Dat zei de Amerikaanse...
2 h
HLN.be
Vakbonden De Lijn Vlaams-Brabant trekken stakingsaanzegging in
Na overleg met de directie van De Lijn Vlaams-Brabant hebben de vakbonden besloten om de stakingsaanzegging wegens de actuele onderbezetting bij de...
2 h
HLN.be
Vé Bobelyn gaat Boekenbeurs leiden
01:06 Onder impuls van haar nieuwe baas Vé Bobelyn wil de Boekenbeurs uit het dal kruipen. Signerende schrijvers krijgen een actievere rol en het evenement gaat outdoor in de Antwerpse haven.
3 h
www.tijd.be
Selectie migranten op geloof is juridisch riskant
01:03 Veel van de voorstellen voor een beter management van migratie die een vijftigtal bedrijfsleiders deze week deden, blijken in de praktijk al ingevoerd, of zijn niet meteen erg realistisch.
3 h
www.tijd.be
Johnny Thijs wordt voorzitter Electrabel
01:02 Het energiebedrijf Electrabel staat op het punt voormalig Bpost-topman Johnny Thijs tot voorzitter te benoemen. Zijn komst moet helpen in de gevoelige politieke discussies over de kerncentrales.
3 h
www.tijd.be