Colombiaanse partij FARC verandert van naam om zich te onderscheiden van guerrillastrijders

De ex-guerrilla’s van de FARC hebben elke connotatie met hun oorlogsnaam verbroken en hun politieke organisatie omgedoopt tot Partido Communes. Dat is zondag beslist op het tweede congres van de partij sinds de ondertekening van de vredesakkoorden in 2016.


Read full article on: nieuwsblad.be
Les chiffres du coronavirus sont-ils aussi en hausse dans votre commune?
Nombre de cas Covid-19 et incidence, le point sur la situation épidémiologique dans votre commune ce mercredi 3 mars 2021.
Lameuse.be
Ryanair réitère son appel à réduire "de toute urgence" les taxes d'atterrissage dans les aéroports belges
Ryanair salue l'acceptation par le personnel navigant belge de Ryanair de l'accord social négocié hier et en profite pour appeller de nouveau le gouvernement belge à mettre en œuvre "de toute urgence", des programmes incitatifs réduisant les taxes d'atterrissage dans les aéroports du pays.
www.dhnet.be
Orban trekt Europarlementsleden terug uit grootste fractie in Europees Parlement
De Hongaarse premier Viktor Orban trekt de dertien Europarlementsleden van zijn partij Fidesz terug uit de fractie van de Europese Volkspartij (EVP). Dat heeft hij vanmorgen aangekondigd nadat de fractie een aanpassing van het reglement had goedgekeurd die het mogelijk maakt om nationale delegaties te schorsen of uit te sluiten.
HLN.be
Carrasco de retour pour le derby madrilène ce week-end ?
Yannick Carrasco pourrait faire son retour contre le Real Madrid de Thibaut Courtois ce dimanche.
www.dhnet.be
Bella Hadid dévoile une image de son quotidien éprouvant avec la maladie de Lyme
Le mannequin se bat avec la maladie depuis près d'une décennie.
www.dhnet.be
Zo proberen BV’s Vlamingen te overtuigen om zich te laten vaccineren
Iets meer dan een half miljoen Belgen kreeg al een eerste prikje van een coronavaccin. Binnenkort is de brede bevolking aan de beurt. Om zo veel mogelijk mensen te overtuigen, bestaan er verschillende informatiefilmpjes. Zo werken sommige vaccinatiecentra samen met een BV om de werking uit te leggen.
HLN.be
Fluxys stapt in nieuwe gasterminal in Hamburg
11:36 Het gasnetbedrijf Fluxys gaat bij Hamburg een nieuwe terminal bouwen voor vloeibaar aardgas (lng). Het gaat om een investering van al gauw 1 miljard euro, waarin Fluxys een minderheidsbelang neemt.
www.tijd.be
À 53 ans, Pamela Anderson souhaite redevenir mère
Pamela Anderson (53 ans) s’est mariée pour la cinquième fois la veille de Noël avec son garde du corps Dan Hayhurst. Selon un proche de la star, Pamela souhaite redevenir mère et veut fonder une famille avec son nouveau compagnon.
www.7sur7.be
Het gaat weer vriezen, maar voorlopig geen paniek bij Limburgse fruitboeren
Het lijkt overdag dan wel lente te zijn, maar de volgende dagen worden er ’s nachts weer temperaturen onder het vriespunt verwacht. De Limburgse fruitboeren boeren blijven er rustig onder.
www.hbvl.be
Coördinator vaccinatiecentrum Antwerpen vraagt andere aanpak: “Laat mensen online zelf hun tijdstip voor de vaccinatie kiezen”
Jan Stroobants, de coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum, het grootste van Vlaanderen, pleit voor een ander systeem voor de uitnodigingen in de centra. Laat mensen zelf een tijdsslot kiezen wanneer ze per sms of mail een uitnodiging krijgen om zich te laten inenten, stelt hij voor. Het Antwerpse vaccinatiecentrum werkt zo al, en de mensen geraken er veel sneller gevaccineerd dan elders.
HLN.be
La culture non subsidiée, grande oubliée de la crise
La task force #Nope for Culture pointe les discriminations en matière d’aides en cette période de crise sanitaire.
www.lalibre.be
Le président de la Cour suprême d’Inde offre à un violeur présumé d’épouser sa victime: «Sinon, vous perdez votre emploi et allez en prison»
Plus de 5.000 personnes exigent la démission du président de la Cour suprême d’Inde pour avoir proposé, au cours d’une audience, à un violeur présumé d’épouser sa victime mineure pour éviter la prison, selon des défenseurs des droits des femmes mercredi.
Sudinfo.be
Fans van Taylor Swift halen uit naar John Mayer op TikTok
John Mayer (43) heeft het de afgelopen dagen hard te verduren gekregen. De zanger maakte begin deze week een account op TikTok aan, maar fans van Taylor Swift (31) waren absoluut niet blij met zijn komst. Iets wat ze Mayer ook duidelijk laten weten hebben…
HLN.be
Vaccinatie zorgkundigen Nederlandse loondienst
Vlaamse zorgverleners in Nederlandse loondienst, die niet op de prioritaire lijst staan om gevaccineerd te worden, kunnen als ze dat willen zich melden voor vaccinatie.
www.hbvl.be
Le procès du remboursement des indemnités de Nethys est reporté
11:30 Le procès intenté par la nouvelle direction de Nethys en vue d'obtenir le remboursement des indemnités de rétention à Stéphane Moreau, Pol Heyse et Bénédicte Bayer, tous trois anciens dirigeants de Ne...
www.lecho.be
Deceuninck - Quick-Step rekent in Parijs-Nice op Bennett, ook Declercq en Lampaert aan de start
Deceuninck - Quick-Step heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor Parijs-Nice (7-14 maart), de rittenkoers die zondag van start gaat. De Ier Sam Bennett, die vorige week in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten twee etappes op zijn naam schreef, moet de Belgische ploeg aan nieuw succes helpen.
www.hbvl.be
Hilde Van Mieghem maakt programma over partnergeweld: “Heel bang om in foute relaties te stappen na wat ik heb meegemaakt”
Op Canvas start op dinsdag 9 maart een vierdelige documentaire over intrafamiliaal geweld van actrice en regisseur Hilde Van Mieghem (62). In haar kindertijd werd ze zelf geconfronteerd met die problematiek, en het drukte een stempel op haar verdere leven. In een uitgebreid gesprek vertelt ze over die ervaringen, maar ook over de band met haar kleinkind, de zaak-Bart De Pauw en haar eigen liefdesleven. “Ik heb al zo veel therapie achter de rug dat ik nu in staat moet zijn om een gezonde relatie aan te gaan.”
HLN.be
Deux hommes violent une jeune femme dans les toilettes d’un café et diffusent la scène sur les réseaux sociaux: «Elle est traumatisée»
Les faits se sont produits dans les toilettes du café Lime, situé sur l’Overpoortstraat, à Gand.
Sudinfo.be
Règles douloureuses : et si la solution était... la masturbation ?
Preuve est apportée par une étude mondiale que la masturbation soulage les douleurs menstruelles.
www.dhnet.be
La Ville de Charleroi annule de nouveau un événement pour les enfants
Le comité de concertation du vendredi 26 février n’a permis d’aboutir sur aucune forme d’assouplissement. Les chiffres d’hospitalisations recueillis par l’Institut scientifique belge de santé publique, Sciensano, étaient devenus inquiétants.
www.7sur7.be
Parket onderzoekt politiegeweld in Antwerpen: ‘Op dat moment dacht ik dat hij dood was’, getuigen jongeren
Het Antwerps parket onderzoekt vermeend politiegeweld tijdens een avondlijke interventie op de Antwerpse Dageraadplaats op 14 december 2020. Op beelden is te zien hoe een zwarte jongen van 16 een vuistslag krijgt van een agent en knock-out gaat. Daarna moest de jongen de nacht doorbrengen in een politiecel, net als zijn beste vriend.
www.demorgen.be
Orbans Fidesz-partij stapt uit EVP-fractie
De Hongaarse premier Viktor Orban trekt de dertien Europarlementsleden van zijn partij Fidesz terug uit de fractie van de Europese Volkspartij (EVP). Dat heeft hij aangekondigd nadat de fractie een aanpassing van het reglement had goedgekeurd die het mogelijk maakt om nationale delegaties te schorsen of uit te sluiten.
www.demorgen.be
Groene deelfietsen van Mobit verdwijnen nog deze maand uit Genk
Het proefproject dat het stadsbestuur van Genk twee jaar geleden aanging met fietsbedrijf Mobit wordt niet verdergezet. Dat betekent dat de groene Mobitfietsen tegen het eind van deze maand uit het straatbeeld verdwijnen.
www.hbvl.be
Remède à la misogynie
"Moi les hommes, je les déteste", premier essai de Pauline Harmange: phénomène d'édition et œuvre utile.
www.lalibre.be
Le pape déclare maintenir son voyage en Irak en dépit des tirs de roquettes
Le pape François a déclaré maintenir son voyage du 5 au 8 mars en Irak, alors qu'au moins dix roquettes se sont abattues mercredi sur une base américaine dans l'ouest du pays tuant une personne.
www.lalibre.be
Ronkende namen aan de start van de Trofeo Laigueglia
Zaterdag staat de Strade Bianche op het programma, maar een deel van het profpeloton bevindt zich al in Italië om te kunnen koersen. Vandaag gaat namelijk het Italiaanse seizoen van start met de Trofeo Laigueglia. Grote namen als Egan Bernal, Nairo Quintana staan aan de start. Maar ook de winnaar van de Omloop en enkele Belgen willen zich tonen.
HLN.be
Eerste besmetting met rhinovirus in Limburg
Het dodelijke rhinovirus voor paarden is nu ook in Limburg vastgesteld. Naast vier besmettingen in West-Vlaanderen is er ook één geval van EHV-1 in onze provincie gemeld.
www.hbvl.be
Fidesz verlaat EVP-fractie
De EVP-fractie in het Europees Parlement keurde een aanpassing van de interne procedures goed waardoor het mogelijk wordt de Fidesz-leden te schorsen. De elf leden van de Hongaarse regeringspartij verlaten de fractie.
De Standaard
Le Kremlin dénonce les nouvelles sanctions occidentales, "absolument inacceptables"
Le Kremlin a dénoncé mercredi comme "absolument inacceptables" les nouvelles sanctions adoptées par l'UE et les Etats-Unis à l'encontre de hauts responsables russes pour l'empoisonnement et les poursuites judiciaires visant l'opposant Alexeï Navalny.
www.dhnet.be
Red Star Line herleeft in nieuwe Studio 100-musical
De mythische Red Star Line, verbinding tussen Antwerpen en de Verenigde Staten, komt opnieuw tot leven in een nieuwe spektakelmusical van Studio 100. De voorstelling laat zich inspireren op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers, zoals die ook in het gelijknamige museum worden verteld.
www.gva.be
Parlement européen: le parti d'Orban va quitter le groupe PPE
Le Fidesz, parti du Premier ministre hongrois Viktor Orban, va quitter le groupe du Parti populaire européen (PPE, droite, démocrates chrétiens) au Parlement européen, ont rapporté mercredi plusieurs médias pro-gouvernementaux en Hongrie.
www.lalibre.be
Greta Thunberg en Anuna De Wever ondervragen premier De Croo over Belgische klimaatbeleid
De vier jonge klimaatactivisten Greta Thunberg, Luisa Neubauer, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever hebben vandaag om 18 uur een online ontmoeting met premier Alexander De Croo. Daarin zullen ze hem ondervragen over het huidige Belgische klimaatbeleid. Hun afspraak met De Croo komt er ter gelegenheid van een open brief die de klimaatjongeren in 2020 aan de wereldleiders hebben gericht.
HLN.be
Genk heeft hoogste overschrijding drempel voor fijn stof
Er worden vandaag opnieuw te hoge fijnstofconcentraties gemeten in de lucht. Sinds woensdagmorgen zijn de informatiedrempels in Vlaanderen overschreden. Een Saharastofwolk kan later op de dag nog voor extra fijn stof zorgen.
www.hbvl.be
Statisticus Bart Mesuere pleit voor nuance in het vaccindebat: “Kijk niet alleen naar de grote voorraad, dat is te gemakkelijk”
Ja, het mag voor hem ook allemaal wat sneller gaan. Maar neen, zo problematisch zijn die grote vaccinvoorraden in de vriezers niet per se, vindt Bart Mesuere, onderzoeker aan de UGent en dankzij zijn dagelijkse coronacijfers ondertussen misschien wel Vlaanderens bekendste statisticus. Het debat moet volgens hem veel meer focussen op de ‘doorlooptijd’, het aantal dagen tussen de levering en de toediening van een vaccin. Volgens Mesuere kan die wel korter door mensen zelf te laten kiezen wanneer ze om hun vaccin komen.
HLN.be
Onderzoeker Bart Mesuere pleit voor nuance in het vaccindebat: “Kijk niet alleen naar de grote voorraad, dat is te gemakkelijk”
Ja, het mag voor hem ook allemaal wat sneller gaan. Maar neen, zo problematisch zijn die grote vaccinvoorraden in de vriezers niet per se, vindt Bart Mesuere, onderzoeker aan de UGent en dankzij zijn dagelijkse coronacijfers ondertussen misschien wel Vlaanderens bekendste datawetenschapper. Het debat moet volgens hem veel meer focussen op de ‘doorlooptijd’, het aantal dagen tussen de levering en de toediening van een vaccin. Volgens Mesuere kan die wel korter door mensen zelf te laten kiezen wanneer ze om hun vaccin komen.
HLN.be
Pourquoi l'air est particulièrement chargé en particules fines ce mercredi
Des concentrations élevées de particules fines ont été relevées par les réseaux de mesure des trois Régions du pays, signale mercredi la Cellule interrégionale de l’environnement (Celine). Un phénomène créé par l’oxyde d’azote du trafic, l’ammoniac de l’agriculture en combinaison avec un nuage de poussières en provenance du Sahara.
www.7sur7.be
La Russie dénonce les nouvelles sanctions occidentales: “Absolument inacceptables”
Le Kremlin a dénoncé mercredi comme “absolument inacceptables” les nouvelles sanctions adoptées par l’UE et les États-Unis à l’encontre de hauts responsables russes pour l’empoisonnement et les poursuites judiciaires visant l’opposant Alexeï Navalny.
www.7sur7.be
Japanse miljardair zoekt compagnons voor maanvlucht
11:10 De techondernemer Yusaku Maezawa wordt in 2023 de eerste maantoerist. Acht uitverkorenen mogen gratis meevliegen met de Starship-raket van SpaceX.
www.tijd.be
La pépite du FC Bruges Noa Lang dans le collimateur de l’AC Milan
Les statistiques du jeune joueur du FC Bruges sont impressionnantes cette saison.
Sudinfo.be
Flobecq: neufs moutons morts de faim découverts dans une prairie !
Le refuge des Collines n'a rien pu faire pour sauver ces pauvres bêtes qui n'étaient pas nourries ni soignées correctement. Indigné, le bourgmestre compte engager des poursuites contre l'auteur de ces actes de maltraitance animale.
www.dhnet.be
De nombreuses personnes se sont rassemblées près du lac de Louvain-la-Neuve: «No comment!»
Du soleil et une motivation mise à rude épreuve, les jeunes n’avaient pas la tête à rester dans leur kot ce mardi après-midi.
1 h
Sudinfo.be
18-jarige Hasseltse met ongeneeslijke spierziekte ijvert voor snelle opsporing via hielprik
De 18-jarige Catharine Akichjev uit Hasselt lijdt aan een ongeneeselijke en erfelijke spierziekte SMA, beter bekend als de ziekte van baby Pia. In 2019 werd er bijna 2 miljoen euro verzameld via een sms-actie om de ontzettende dure gentherapie te kunnen betalen van baby Pia uit Wilrijk. Een vroege opsporing van de zeldzame ziekte is noodzakelijk en dat kan via een hielprik na de geboorte. Eerder deze maand besloten Wallonië en Brussel SMA die opsporing standaard mogelijk te maken. Vlaanderen springt niet mee op de kar en dat vindt de 18-jarige Catharine Akichjev uit Hasselt een gemiste kans. De ziekte verdient ook hier erkenning, klinkt het.
1 h
www.hbvl.be
Suspension du prononcé pour le cycliste qui avait bousculé une fillette dans les Fagnes
Le tribunal correctionnel de Verviers a accordé, mercredi, la suspension du prononcé au cycliste, né en 1959, qui avait fait tomber une fillette de 5 ans alors qu'elle se promenait dans les Fagnes avec sa famille le 25 décembre.
1 h
Levif.be
Coolblue verloot beschikbare Playstations 5 door te weinig voorraad
Het e-commerce bedrijf Coolblue organiseert een loting bij de verkoop van de nieuwe Playstation 5. “Er zijn meer dan 300.000 geïnteresseerden in de gameconsole, maar helaas hebben wij slechts 1600 stuks beschikbaar.”
1 h
HLN.be
Vader van Iljo Keisse is verplichte sluiting van zijn café beu: “Alles ben ik kwijt, zelfs mijn zoon en moeder moeten bijspringen”
“Is het bijna genoeg? Trop is te veel”, staat sinds kort te lezen op de ramen van ‘De Karper’. Voor Ronie Keisse, die het bekende café op de Kortrijksesteenweg uitbaat, duurt de verplichte sluiting veel te lang. “Zelfs mijn moeder en zoon moeten financieel bijspringen”, vertelt de vader van wielrenner Iljo.
1 h
www.nieuwsblad.be
Nog geen Playstation 5 kunnen kopen? Coolblue verloot 1.600 consoles
Het e-commerce bedrijf Coolblue organiseert een loting bij de verkoop van de nieuwe Playstation 5. “Er zijn meer dan 300.000 geïnteresseerden in de gameconsole, maar helaas hebben wij slechts 1600 stuks beschikbaar.”
1 h
HLN.be
Des assouplissements en mars ? "Pas une bonne idée", selon Steven Van Gucht
Avant le Codeco de ce vendredi, Steven Van Gucht a donné son avis sur de potentiels assouplissements.
1 h
www.lalibre.be
‘Vuilste’ beelden van het jaar? Nieuwe realityreeks volgt professionele cleaners: “Ooit was er een man die zijn behoefte in een doosje deed”
Vanaf maandag 15 maart komt VTM 2 met een nieuwe realityreeks. In ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’ volgt VTM 2 verschillende Vlamingen die als professionele cleaners beginnen. Waar anderen geen begin zien en vaak de meest hallucinante situaties meemaken, schieten zij in actie.
1 h
HLN.be