Combativité et efficacité, les Zèbres ont retrouvé leurs valeurs (Mise à jour)

Les Carolos ont ouvert le score et se sont imposés, une première en 2021.
Read full article on: dhnet.be
Topkinesist Lieven Maesschalck legt uit hoe en waarom we meer moeten bewegen: “Sporten als je twintig, dertig of veertig bent, zorgt ervoor dat je een vitale en energieke tachtiger wordt”
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lieven Maesschalck (57), kinesist van de Rode Duivels en andere topsporters. Een groter verdediger van beweging is er niet. Het liefst zou hij iedereen ‘iets’ zien doen, laat het dan wandelen, fietsen of dansen zijn. “Wil je vitaal en energiek blijven, dan moet je sporten. Wie dat niet doet, vraagt om problemen. We moeten echt beseffen dat we in ons lichaam moeten investeren.”
1m
HLN.be
Plus de 36.000 zombies polluent le tissu entrepreneurial belge
03:30 Plus de 8% des entreprises de plus de cinq ans survivent sans moyens propres. Ces "zombies" faussent la concurrence et pompent une partie des aides covid…
www.lecho.be
Kortere zomervakantie in Franstalige scholen
www.hbvl.be
Hasseltse studente middenin raketvuur in Tel Aviv
De Hasseltse studente Maaike Machiels (25) studeert in Tel Aviv, de Israëlische kuststad die nu bestookt wordt door raketten vanuit Gaza. “Ik tuur voortdurend in de lucht.”
www.hbvl.be
152.070 Vlamingen hebben ondanks riolering geen gezuiverd afvalwater
www.hbvl.be
Stoffelijk overschot baby gevonden in Nederland, net over de grens
www.hbvl.be
Franse dj gaat proefdraaien in Zwitserse Alpen
www.hbvl.be
Na de finale: vierde seizoen in de maak
www.hbvl.be
Hilde Van Mieghem werkt aan derde reeks
www.hbvl.be
Van Aert zal titel wél verdedigen op BK tijdrijden
www.hbvl.be
Beweging.net: “Laat internetgiganten mee betalen voor kosten coronacrisis”
Beweging.net, de koepelorganisatie van de christelijke arbeidersbeweging, eist dat alle bedrijven een minimale belastingbijdrage leveren. “We denken vooral aan de internetgiganten zoals Google en Amazon, die nu vaak de fiscale dans ontspringen”, zegt voorzitter Rik Bloemen van de Limburgse afdeling.
www.hbvl.be
Nu op Netflix: wij keken al naar ‘Ferry’, de spinoff van hitserie ‘Undercover’
Zelfs gangsters zoals Ferry Bouman zijn ooit jong geweest. Na hitserie ‘Undercover’, gebaseerd op waargebeurde feiten, schetst de Netflix-film ‘Ferry’ hoe de charismatische Brabander het kon schoppen tot de drugsbaron die zijn zaakjes regelde vanuit Lommel.
www.hbvl.be
Marco Z flirt met jaren 80 op nieuwe plaat: “Het loopt nooit perfect in mijn songs”
Kent u de hit ‘I’m a Bird’ nog? Het is al negen jaar geleden dat Hasselaar Marco Z ermee debuteerde. Op zijn derde plaat Los Connections, vol catchy popsongs, experimenteert hij met drumcomputers en synthesizers: “Gewoon omdat het kan.”
www.hbvl.be
Axel Witsel zit in EK-selectie
Van de selectie voor het EK is één Rode Duivel al zeker van zijn plaats: Axel Witsel (32), die momenteel aan het revalideren is van zijn achillespeesblessure. Dat er door de coronacrisis niet 23 maar 26 spelers naar het EK mogen, gaf de doorslag voor bondscoach Roberto Martinez.
www.hbvl.be
Carrasco in bloedvorm op maand van het EK
Atlético Madrid staat op kop in La Liga en dankt dat aan de goals en assists van Yannick Carrasco. Bondscoach Roberto Martinez zal het graag zien. “Hopelijk houdt hij die topvorm nog twee maanden vast”, zegt analist Eddy Snelders.
www.hbvl.be
Mignolet geeft toe: er was onrust bij de leider
Club Brugge keerde gisteravond met een punt op zak tevreden terug naar huis. Na de één op zes tegen Anderlecht en Genk was er toch wat twijfel in de groep geslopen. “We wilden tegen Antwerp de rust en de stabiliteit binnen de club laten terugkeren”, gaf Simon Mignolet toe.
www.hbvl.be
Kompany zet druk op management Verschaeren
www.hbvl.be
Evenepoel klaar voor absolute hoofdrol
Het helse weer, de lange slotklim, een putsch van Ineos en de aanvallen van Bernal: Evenepoel pareerde het in de eerste echte bergrit allemaal. Alleen een aanklampende Hongaar houdt hem uit het roze. Maar hoelang nog? Morgen wacht al een nieuwe kans op de geschiedenis.
www.hbvl.be
Zo zus, zo broer: ook Artuur Peters naar Tokio
Zij is 26 jaar, hij is 24, en beiden zijn verslingerd aan kajakken. Denk daarbij vooral niet aan een toeristische afvaart van de Lesse, wel aan strijden tegen de wereldtop. Want sinds gisteren is, twee jaar na Hermien Peters, ook broer Artuur zeker van Tokio. “Samen op de Spelen, zalig.”
www.hbvl.be
Nieuwe toeristische antenne in het centrum van Zutendaal
De nieuwe horecazaak Robuust in het centrum van Zutendaal wordt ook de nieuwe toeristische antenne voor de gemeente. Daar kan je vanaf eind deze maand terecht voor info over wat er allemaal te beleven valt in Zutendaal.
www.hbvl.be
Na het schepencollege is ook de gemeenteraad akkoord om fusiegesprekken stop te zetten
www.hbvl.be
Reisagent en Truienaar Willy-Paul Carlier (81) vertrekt voor eeuwig naar Lourdes
In 42 steden in heel de wereld is Truienaar Willy-Paul Carlier (81) ereburger. Maar het liefst van al kwam hij toch in zijn Lourdes, de stad die zijn reisbureau De Blauwe Vogel net na de Tweede Wereldoorlog weer groot maakte. Begin deze maand is hij onverwacht aan zijn laatste reis begonnen, treurt zijn familie. Nog één keer gaat hij naar Lourdes: om er verstrooid te worden in de rivier de Gave.
www.hbvl.be
Ouders SuperBent zetten stickeractie op om kinderboek over zeldzame ziekte te financieren
Bent Philtjens, het kind dat zo vaak lacht, is amper 4,5 als hij op 11 oktober 2020 sterft aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Op zijn verjaardag, zaterdag 29 mei, zal mama Tine te voet van Lommel naar Scherpenheuvel stappen om daar een sticker te onthullen. Wie de sticker koopt, draagt bij aan de financiering van een kinderboekje over stofwisselingsziektes.
www.hbvl.be
Petra De Sutter, ministre des Télécoms: "Ecolo a dit oui à l'accord du gouvernement, ils ont donc dit oui à la 5G"
03:15 Petra De Sutter était en visite à CAP Innove ce mercredi pour découvrir le potentiel des drones et de la 5G. L'occasion de revenir avec la ministre des Télécoms sur l'évolution du dossier.
www.lecho.be
Picasso-schilderij in New York geveild voor 85 miljoen euro
Een schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973) is donderdagavond in New York geveild voor een bedrag van omgerekend ongeveer 85 miljoen euro. Het topstuk ging onder de hamer bij veilinghuis Christie’s.
HLN.be
Zware aardbeving nabij Fukushima
In het noordoosten van Japan heeft vandaag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima, op een diepte van 40 kilometer, melden de meteorologische autoriteiten. Er werd geen tsunami-alarm afgekondigd.
1 h
www.demorgen.be
Vaccineren aan kruissnelheid: binnenkort 750.000 prikjes per week en half augustus alle volwassenen volledig gevaccineerd
We mogen het eindelijk schrijven: de vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Volgende week vertrekken de eerste uitnodigingen voor de brede bevolking. Vanaf 24 mei zet Vlaanderen 750.000 prikken per week. En de wachttijd voor een tweede prik van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht naar acht weken.
1 h
www.nieuwsblad.be
Als gezin op reis met verplichte coronatest? Dat is dan 200 euro
Wie deze zomer op reis wil en nog niet volledig gevaccineerd is, kijkt voor de verplichte pcr-tests aan tegen een rekening van al snel honderden euro’s per gezin. “Maak die tests gratis”, eisen de Vlaamse reisbureaus. De experts geven hen gelijk. “Het is niet fair dat wie nog geen kans heeft gekregen op een prik, met de kosten wordt opgezadeld”, zegt Steven Van Gucht van Sciensano.
1 h
www.nieuwsblad.be
“De weg naar de vrijheid dreigt financieel door te wegen voor wie nog geen kans kreeg op een vaccin”
Na het Overlegcomité van afgelopen dinsdag kijkt iedereen reikhalzend uit naar de vrijheid die lonkt. Alleen zijn er heus nog wat obstakels onderweg naar dat nieuwe – of de terugkeer naar dat oude – leven. Het grootste obstakel is de ongelijkheid tussen wie al de kans kreeg om gevaccineerd te worden en wie nog wacht op een uitnodiging. Die eerste groep kan de vrijheid al bijna voelen, de tweede kan enkel knarsetandend toekijken en wachten op wat komt. Tot het zover is, wordt wel verwacht dat iedereen dezelfde regels volgt.
1 h
www.nieuwsblad.be
Al 10.000 gsm’s besmet door valse Bpost-sms’jes: “Zoiets hebben we nog nooit gezien”
Een tsunami van gevaarlijke sms’en overspoelt al dagen Belgische smartphones. Wees gewaarschuwd: er is helemaal geen pakje van Bpost onderweg. En klik vooral nooit op de link, want de gevolgen zijn allesbehalve min.
1 h
www.nieuwsblad.be
Minder kilometers nieuw fietspad dan vroeger, ondanks recordbudget: wat gebeurt er dan met dat geld?
Ondanks de beloftes dat er recordbedragen naar nieuwe fietspaden in Vlaanderen gaan, blijkt de realiteit vaak tegen te vallen. Het aantal kilometers nieuw fietspad ligt lager dan vroeger, en de beloofde budgetten geraken lang niet altijd op. “Er is meer transparantie nodig over dat geld”, zegt de Fietsersbond.
1 h
www.nieuwsblad.be
Liet Remco Evenepoel roze trui met opzet schieten?
Opmerkelijk: drie uur na aankomst had Remco Evenepoel nog geen enkele reactie gegeven op zijn puike prestatie. Aan de finish zelf wilden noch Evenepoel zelf, noch zijn ploegleider Lodewyck zelfs maar de minste commentaar geven. Het deed vermoeden dat elk woord gewikt en gewogen moest worden. Daarbij rees vooral één vraag: liet Evenepoel – in opdracht van de ploegleiding – bewust de roze trui liggen?
1 h
www.nieuwsblad.be
Is Buienradar het betrouwbaarst of gebruik je beter KMI of een alternatief? De beste weerapps zodat je onbezorgd op terras kan
Een frisse pint drinken op café of genieten van een menu op restaurant: op een buitenterras is het weer mogelijk. Al zit er een addertje onder het gras, want niets is zo onvoorspelbaar als het Belgische weer. Of toch niet? Talloze weerapplicaties op de smartphone doen hun best om zo accuraat mogelijk het weer te voorspellen. Een overzicht van de min- en pluspunten van de meest gedownloade weerapps.
1 h
www.nieuwsblad.be
Gemeente weigert homokoppel te erkennen als vaders, maar vraagt hen wel om ‘gaybrapad’ in te huldigen: “Hoe hypocriet kan je zijn?”
Evergem wijdt straks een regenboogzebrapad in, ten teken van zijn holebivriendelijkheid. De gemeente vroeg ook aan Bastiaan en Lars om bij het gaybrapad te komen poseren met hun kinderen. Alleen: diezelfde gemeente wil die kinderen niet inschrijven in het bevolkingsregister en weigert hun papa’s te erkennen als officiële vaders. “Het is stuitend hypocriet. We mogen opdraven als postergezin, maar ondertussen blijven onze kinderen op papier wees.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Groen voert druk op voor statiegeld op blikjes
Groen, in de Vlaamse regering in oppositie, voert de druk op om meteen statiegeld voor blikjes en plastic flessen in te voeren in Vlaanderen. “Je kan jezelf niet op de borst kloppen met je natuurbeleid en het aantal bomen dat je plant, als je tegelijk weigert statiegeld in te voeren”, zegt partijvoorzitster Meyrem Almaci.
1 h
www.nieuwsblad.be
“De situatie voor Remco is ideaal. Hij verbetert duidelijk. Tactisch zit hij in een zetel”
De grootste aller tijden en bovendien vijfvoudig Giro-winnaar fileert samen met zoon - opleider van verschillende toppers in het Giro-peloton - drie keer per week de gebeurtenissen in Italië.
1 h
www.nieuwsblad.be
Simon Mignolet geeft toe dat het onrustig was bij Club Brugge : “We wilden tegen Antwerp de rust en stabiliteit laten terugkeren”
Club Brugge keerde gisteravond met een punt op zak met een goed gevoel terug naar huis. Na de één op zes tegen Anderlecht en Genk was er toch wat twijfel de club binnengeslopen. “We wilden tegen Antwerp de rust en de stabiliteit laten terugkeren. Dat is gelukt”, gaf Simon Mignolet toe. Ondanks de matige wedstrijd tegen Antwerp was iedereen bij Club dit keer wel tevreden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Vincent Kompany zet druk op management Verschaeren om in te gaan op contractverlenging: “Yari is hier thuis. Hij weet het, ik weet het, nu nog zijn entourage”
Yari Verschaeren (19) is bezig aan zijn productiefste seizoen ooit: zes goals en vier assists. Ook op Genk leverde hij de 0-1 aan voor El Hadj. En toch zoekt de dribbelaar soms naar zichzelf. Beslommeringen? Zijn contract dat afloopt in 2022 is nog niet verlengd en het lijkt vooral zijn omgeving die dat blokkeert. Daarom gaf coach Vincent Kompany een niet mis te verstaan signaal. “Over vijf jaar speelt Verschaeren hoog, nu hoort hij hier.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Preud’homme in beeld bij Seraing
De toekomst van Michel Preud’homme (62) ligt mogelijk nog in Luik, maar wellicht niet bij Standard. Hij is namelijk in beeld bij promovendus Seraing.
1 h
www.nieuwsblad.be
Vlaamse Hannelore zit al dagen vast in schuilkelder in Gaza: “Alles davert constant, ik weet niet eens hoe dichtbij de bommen vallen”
Hannelore Eykens (35), die voor Artsen Zonder Grenzen in de Gazastrook is, zit sinds drie dagen noodgedwongen in een schuilkelder. Terwijl rondom haar de bommen vallen, terwijl haar huis aanhoudend davert. “Je weet nooit of ze nu ver of dichtbij vallen. Voortdurend jaagt de adrenaline.”
1 h
www.nieuwsblad.be
12 millions, wallons et bruxellois, pour numériser la construction immobilière
03:00 À l'initiative de Noshaq et de finance&invest.brussels, le fonds Rise PropTech vise à soutenir la révolution numérique dans le secteur de la construction et de l'immobilier.
1 h
www.lecho.be
Lego: populair bij kind en crimineel
In Frankrijk zijn er afgelopen maand verschillende arrestaties geweest van leden van een internationale dievenbende. Hun prooi? Lego bouwsets. Wat maakt Lego t zo aantrekkelijk voor kinderen, ouderen en criminelen?
1 h
De Standaard
Zware aardbeving in noordoosten van Japan
In het noordoosten van Japan heeft vrijdag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden.
1 h
De Standaard
Zware aardbeving nabij Fukushima
In het noordoosten van Japan heeft vandaag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima, op een diepte van 40 kilometer, melden de meteorologische autoriteiten. Er werd geen tsunami-alarm afgekondigd.
1 h
HLN.be
Bijna een op de tien bedrijven ging coronacrisis in als zombie
02:30 Bijna één op de tien bedrijven in België is nog amper levensvatbaar, ook al had het de voorbije 15 maanden recht op coronasteun. Dat blijkt uit onderzoek van de bedrijfsdataexpert Graydon.
2 h
www.tijd.be