Commerce: la lourde facture financière et psychique du covid

Une coiffeuse, des restaurateurs et une commerçante confient ce que les dix premiers mois de la pandémie leur ont coûté, à tout point de vue. Bilan d’une crise entre galère, espoirs et colère.
Load more
Read full article on: plus.lesoir.be
"Nethys crée de la valeur pour ses actionnaires"
06:02 Le nouveau management de Nethys veut tourner la page Moreau. Son argument? Le tandem Levaux-Witmeur pointe le retour de la croissance en 2020 et la création de valeur pour les actionnaires.
8 m
www.lecho.be
Geen negatieve test? Retour! Al 69 reizigers teruggestuurd vanuit België
Reizigers die vanuit Londen met de Eurostar naar Brussel reizen, zijn volgens virologen voor een groot deel verantwoordelijk voor de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus in ons land. Voortaan moeten ook treinreizigers die niet in ons land resideren een negatieve test kunnen voorleggen wanneer ze naar ons land sporen. Anders worden ze op de volgende trein teruggezet. Tot nog toe kregen al 69 trein - en luchtpassagiers een pv én een retourticket omdat ze geen negatieve test konden aantonen.
9 m
HLN.be
INTERVIEW. Jeroom, op zijn 43ste ineens ook presentator: “Ik ben de spreekwoordelijke tang op het varken, maar dat wérkt wel”
Op zijn 43ste blijkt cartoonist en Slimste Mens jurylid Jeroom Snelders ineens ook een gedroomde tv-presentator. Alleen al door zijn grappen is Junior Bake Off Vlaanderen (VIER) het bekijken meer dan waard, zelfs al kunt u geen clafoutis van een kaastaart onderscheiden. De doorgaans beenharde humorist kan er bovendien ook zijn zacht kantje tonen. “Mijn broer is jong gestorven. Als hij nog leefde, zou ik vandaag veel minder zwartgallige humor maken.”
9 m
HLN.be
Werknemers getuigen over corona-inbreuken: “Allemaal gaan skiën, niemand in quarantaine”
De werkvloer blijft de grootste besmettingshaard voor het coronavirus in ons land, zo blijkt uit cijfers van Sciensano. In de tweede week van januari vonden de meeste clusterbesmettingen - twee of meer Covid-gevallen - in bedrijven plaats (38%), meer dan in woonzorgcentra (34%) en scholen (9%). En hoewel het aantal flitscontroles op telewerk sinds anderhalve week is opgekrikt, blijven werkgevers de maatregelen (stevig) met de voeten treden. “Het is een van de redenen waarom ik ander werk heb gezocht", vertelt iemand anoniem. Zelfs overheidsbedrijven lopen niet helemaal in de pas.
9 m
HLN.be
“Onze mening is dus niets waard”: niet iedereen is blij met terugkeer Lamkel Zé, kan Vercauteren tijdbom ontmantelen?
‘C’est la guerre’, het is oorlog, reageerden supporters op sociale media. Dat belooft... Niet iedereen is blij met de terugkeer van Didier Lamkel Zé (24) in de A-kern van Antwerp. Ook de spelersgroep niet. Die liet weten een terugkeer van de Kameroener niet te aanvaarden. “Maar onze mening is dus niets waard...” Explosiegevaar loert. Aan Franky Vercauteren om het juiste draadje van de tijdbom op tijd door te knippen.
9 m
HLN.be
L'ex-numéro deux de BNP Paribas Fortis attaque la banque en justice
06:00 Avoir avoir échoué à prendre la présidence de Belfius, Filip Dierckx intente une action contre BNP Paribas Fortis pour rétablir son honneur et récupérer des indemnités.
www.lecho.be
Rudi Vervoort au «Soir»: «C’est couillon d’être loyal? Non!»
Le ministre-président bruxellois défend la répartition des fonds européens pour la relance. Au passage, le socialiste acte la «distanciation» entre Wallons et Bruxellois.
www.lesoir.be
Grote belastingfraudeurs kunnen nog ontsnappen
05:55 Ondanks de massale toevloed van bankrekeninggegevens uit het buitenland slaagt onze fiscus er amper in de grote fraudeurs op de radar te krijgen. Dat blijkt uit een rapport van het Rekenhof, dat waars...
www.tijd.be
Vacances à l’étranger: voici les pays où les Belges ont été le plus contaminés
La semaine dernière, Yves Van Laethem avait évoqué des différences de taux incroyables selon que les vacanciers de retour en Belgique soient revenus de tel ou tel pays. Il parlait de variations allant de 2% de contaminés à 12%. Sciensano vient enfin de dévoiler les chiffres. Il valait mieux éviter la Roumanie, le Maroc, les EAU, la Pologne, la Turquie et le Royaume-Uni…
Sudinfo.be
Francken loog tegen Kamer over Kucam, blijkt uit geheim strafdossier
'Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa.' Dat schrijft De Standaard op basis van eigen onderzoek. Ook Het Nieuwsblad bericht erover.
Knack.be
Minister Peeters fluit De Lijn terug over megaorder e-bussen
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil dat De Lijn zijn strenge selectiecriteria voor de bestelling van honderden elektrische bussen herbekijkt, omdat ze Belgische busbouwers, in dit geval, Van Hool, uitsluiten. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
HLN.be
Verwijdering criminelen zonder papieren stabiel ondanks daling terugkeercijfers
Net zoals het aantal asielaanvragen, is ook het terugkeercijfer van mensen zonder papieren vorig jaar gedaald. De verwijdering van criminelen zonder papieren is dan weer stabiel gebleven. Dat blijkt uit cijfers van Fedasil en de Dienst Vreemdelingenzaken.
HLN.be
Francis Bekaert: «Disponible pour Seraing en 2024 mais Alain Mathot pourrait revenir»
Il devait simplement assurer l’intérim en attendant de trouver un remplaçant ou une remplaçante à l’ancien bourgmestre Alain Mathot, empêtré dans une affaire de corruption. Mais finalement, contre toute attente, il se murmure que Francis Bekaert a décidé de se représenter en 2024 et de continuer de siéger en tant que maïeur.
Lameuse.be
Tuchtrechter die Kaat Bollen mee veroordeelde op non-actief na klacht sekswerker: “Hij was mijn psycholoog. En hij wilde seks met mij”
Eén van de drie tuchtrechters die psychologe Kaat Bollen (35) veroordeelden na onder meer de pikante foto’s, is op non-actief gezet na een klacht over grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt de Psychologencommissie. De man maakte gebruik van de diensten van de Limburgse prostituee Sigrid Schellen (33), nadat hij haar twee jaar in therapie had gehad.“Hoe hypocriet is dat niet?”, zegt Schellen, die de klacht indiende.
HLN.be
La justice liégeoise enquête sur 7 avocats liés à Nethys
Ces sept avocats ont travaillé pour Nethys ou ils ont été payés par Nethys. Le parquet général vérifie que les factures, les prestations et les honoraires étaient conformes. Tous nient, avec force et détermination, avoir commis des irrégularités. Parmi ceux-ci, on retrouve quelques pointures comme l’ancien bâtonnier liégeois Eric Lemmens, le président du RFC Liège Jean-Paul Lacomble ou encore Jean-Dominique Franchimont.
1 h
Lameuse.be
Kempens bouwbedrijf krijgt buitenlandse werknemers maar met moeite getest
Het Turnhoutse bouwbedrijf DK-Bouw wilde enkele Poolse onderaannemers die tijdelijk in België verblijven na zeven dagen quarantaine laten testen. Dat bleek een haast onmogelijke opgave. “We willen alle mogelijke regels nauwgezet volgen, maar laat het alstublieft praktisch haalbaar zijn”, klaagt Gwen Verbeek.
1 h
www.gva.be
1.200 euro om woede over zonnepanelen te temperen
Amper een dag nadat het Grondwettelijk Hof het principe van de terugdraaiende elektriciteitsmeter heeft vernietigd, komt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) al met een compensatie. Goed nieuws zou je denken, maar die premie zal de belastingbetaler uiteindelijk wel een half miljard euro kosten.
1 h
www.gva.be
Ondertussen aan de Zuiderdokken: de laatste foto vanop sociale woontoren
Soms zegt een foto meer dan woorden. Vanaf de uitgeleefde en bijna volledig gesloopte sociale woontoren in de Van der Sweepstraat is te zien hoe de Gedempte Zuiderdokken langzaam van gezicht veranderen.
1 h
www.gva.be
Zanger Daalman over zijn liefde voor Isabelle A en de Kempen
Het gaat goed met singer-songwriter en ondernemer Davy Macquoi alias Daalman. Eind januari lanceert hij de opvolgervan zijn veelgedraaide single Niemand en begint hij aan een nieuw hoofdstuk met zijn vriendin Isabelle A. “In Geel stond mijn droomhuis te koop.”
1 h
www.gva.be
COLUMN. Het gratis reisbureau voor gezochte gangsters: de Dienst Vreemdelingenzaken
Onze misdaadjournalist Joris Van der Aa gunt je wekelijks een blik in de Antwerpse onderwereld.
1 h
www.gva.be
Gloria Monserez: “Ik heb hoge pieken en diepe dalen. Zoals iedereen zeker?”
“Ik ween duizend liter, ik voel mij ook alleen. Fuck dit.” Het brede publiek leerde Gloria Monserez (19) kennen door een Instagrampost, als een openhartige tiener over de eenzaamheid in de lockdown. Maar wat ze óók is, is een enthousiaste spring-in-’t-veld die alle kansen grijpt als Ketnet-wrapster en sinds kort ook als Studio Brussel-presentatrice. En die tegelijk nog met één been in het studentenleven staat, tenminste als ze zich niet vergat in te schrijven. “Door alle chaos was ik te laat.”
1 h
www.gva.be
Kerim Mrabti en Gustav Engvall, ambassadeurs van Malinwa in Zweden
Dertig jaar na het tijdperk van de betreurde Klass Ingeson en Kennet Andersson is het opnieuw ‘Zweden boven’ Achter de Kazerne. Met Kerim Mrabti (26) en Gustav Engvall (24) speelde KV de voorbije wedstrijden met een volledig Zweedse voorlinie. Geen evidentie in de Belgische competitie: de lijst met gefaalde ‘Vikingen’ in de Jupiler Pro League is lang. “Wij zien het als een uitdaging om hier wél te slagen.”
1 h
www.gva.be
Regeringen buigen zich over nieuw advies GEMS: “Verbod op niet-essentiële reizen óf quarantaine voor elke passagier”
De regeringen buigen zich vandaag over de nieuwste aanbevelingen van de GEMS-expertengroep. Die adviseren om ofwel een verbod in te voeren op niet-essentiële reizen, ofwel - als dat niet kan - elke reiziger te testen en in quarantaine te plaatsen, onafhankelijk van hoelang die is weggeweest. Mogelijk wordt het uiteindelijk iets tussen de twee.
2 h
HLN.be
Eén op zeven jonge bestuurders gebruikt lachgas voor ze achter stuur kruipen
Zes procent van de Belgische bestuurders rijdt minstens één keer per maand met de auto na het gebruik van lachgas. Bij jonge bestuurders gaat het zelfs om één op zeven. Dat blijkt uit een onderzoek van verkeersintsituut Vias. Experts waarschuwen nu voor de gevaren van het populaire roesmiddel, dat vrij verkrijgbaar en veel goedkoper is dan illegale drugs. “Ongevallen als gevolg van het gebruik van lachgas zijn niet zeldzaam, en kunnen zelfs fataal aflopen.”
3 h
HLN.be
Carl Devos: “Als kiezers in 2024 oordelen dat overheid onbetrouwbaar was, moet men niet schieten op partijen die daar beter van worden”
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscar
3 h
HLN.be
Kim Jong-un stelt “krachtigste wapen ter wereld” voor
Met het gebruikelijke machtsvertoon werd in Noord-Korea donderdagavond een militaire parade gehouden. Dictator Kim Jong-un keek breed lachend toe hoe ook “het krachtigste wapen ter wereld” passeerde.
3 h
www.hbvl.be
Nederlandse regering valt over schandaal rond kindergeld
Een schandaal rond kindergeld heeft de Nederlandse regering op de knieën gedwongen. De verpletterende verantwoordelijkheid van premier Mark Rutte en zijn kabinet is al een tijdje duidelijk. Toch is de val van de regering vooral een strategische zet in de aanloop naar de verkiezingen.
3 h
www.hbvl.be
Schrijvers meteen op de bank?
3 h
www.hbvl.be
In 2015 laatste STVV-OHL in 1A
3 h
www.hbvl.be
“Heerlijk dat Schrijvers naar OH Leuven gaat”
Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer beantwoordt ze in eigen stijl...
3 h
www.hbvl.be
LVL op zoek naar revanche
Een week na de bekeruitschakeling staat LV Limburg zaterdag voor haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is opnieuw Oudegem.
3 h
www.hbvl.be
BEERSCHOT - CLUB BRUGGE
ZONDAG 18.15 UURScheidsrechter: Lothar D’Hondt.
3 h
www.hbvl.be
Strengere regels voor reizigers die van buiten EU naar ons land komen
Ons land heeft strengere regels afgekondigd voor reizigers van buiten de Europese Unie. Intussen overweegt Europa voor reizen een vaccinpaspoort, zodat wie gevaccineerd is zich toch vrij kan bewegen.
3 h
www.hbvl.be
Econoom Gert Peersman: “Foute keuzes van voorbije 20 jaar kosten ons veel meer dan corona”
“Diverse regeringen hebben de voorbije twintig jaar nagelaten om structureel te investeren. Daardoor lopen we vandaag 70 miljard euro mis, of een veelvoud van wat de coronacrisis ons zal kosten.” Dat zegt econoom Gert Peersman.
3 h
www.hbvl.be
Ziekenhuispersoneel in frontlinie al vanaf maandag gevaccineerd
De vaccinatiecampagne komt vroeger dan voorzien in een nieuwe fase. Zo wordt al vanaf maandag het ziekenhuispersoneel ingeënt. “Het personeel op de Covid-afdelingen, de spoed en intensieve zorgen komt het eerst aan de beurt”, klinkt het bij Jessa in Hasselt.
3 h
www.hbvl.be
Eventbedrijven vrezen uit de boot te vallen bij uitbouw vaccinatiecentra
Na maanden zonder werk hadden heel wat bedrijven in de eventsector gehoopt hun graantje mee te pikken van de realisatie van de vaccinatiecentra. “Er zijn wel wat contacten, maar een grote stormloop zal het niet worden.”
3 h
www.hbvl.be
Volg ook dit weekend alle actie live in onze app
3 h
www.hbvl.be