Coronavirus: arrestation de dizaines de personnes soupçonnées de contrefaçon de vaccin en Chine

Les autorités chinoises ont arrêté 80 personnes soupçonnées de produire des vaccins contrefaits contre le coronavirus, rapporte lundi l’agence de presse officielle Xinhua.
Read full article on: sudinfo.be
Le ciel s’est obscurci au-dessus des branches 23
02:48 Certains produits d’assurance-vie sont susceptibles d’être visés par la taxe Caïman, sans compter l'impact possible de la nouvelle taxe sur les comptes-titres...
www.lecho.be
Legt bidenomics de economie in nieuwe plooi?
02:30 40 jaar nadat Ronald Reagan de overheid verketterde en de sleutels aan de markt gaf, lijkt de slinger terug te slaan. Joe Biden wil het geloof in de overheid herstellen door de klimaatverandering en d...
www.tijd.be
L'hydrogène s'invite sur les locomotives européennes
02:30 Le train à hydrogène gagne en maturité. Alstom a des contrats en Allemagne et en France. Toyota travaille depuis Bruxelles à des modules à installer sur des rames existantes.
www.lecho.be
We leven meer online, en dat gaat voor velen te snel
02:15 De pandemie heeft onze digitale gewoonten danig versneld. Meer Vlamingen staan positiever tegenover nieuwe technologieën. Maar een deel dreigt af te haken omdat het te snel gaat en te complex is.
www.tijd.be
Apple laat omstreden app Parler terugkeren in App Store
Apple staat toe dat een aangepaste versie van de omstreden socialenetwerk-app Parler terugkeert in de App Store. Het Republikeinse congreslid Ken Buck heeft op Twitter een brief gedeeld waarin Apple dit nieuws bevestigt.
1 h
HLN.be
Wafers galore!
02:00 Bedrijven die dingen maken waar een tekort aan is, zijn nog geen garantie voor euforische kwartaalcijfers.
1 h
www.tijd.be
Voici votre horoscope de ce mardi 20 avril 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce mardi 20 avril 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
1 h
Sudinfo.be
Real Madrid-voorzitter Pérez geeft uitleg bij Super League: “Jeugd tussen 16 en 24 kijkt niet meer naar voetbal”
Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez gaf om middernacht in de bekende Spaanse tv-voetbalshow ‘El Chiringuito’ uitleg bij de Super League. Pérez gaf aan dat de topclubs haast geruïneerd zijn door de pandemie: “De Champions League trekt geen aandacht meer. Het spektakel voor de jeugd moet omhoog.”
1 h
HLN.be
CDU kiest Laschet als kandidaat-bondskanselier voor verkiezingen
De leiding van de Duitse christendemocratische partij CDU heeft maandagavond tijdens een interne stemming gekozen voor Armin Laschet als kandidaat-bondskanselier. Laschet wordt zo de beoogde opvolger van Angela Merkel.
2 h
HLN.be
CDU kiest Laschet als kandidaat-bondskanselier voor verkiezingen
De leiding van de Duitse christendemocratische partij CDU heeft maandagavond tijdens een interne stemming gekozen voor Armin Laschet als kandidaat-bondskanselier. Laschet wordt zo de beoogde opvolger van Angela Merkel.
2 h
HLN.be
Omstanders vallen Nederlandse persfotografen aan bij fotograferen autobrand
Een persfotograaf en zijn partner zijn in Lunteren in de Nederlandse provincie Gelderland aangevallen door omstanders tijdens het fotograferen van een autobrand. De auto van de fotograaf werd volgens getuigen opzettelijk in de sloot geduwd met een shovel. Dat meldt de regionale krant De Gelderlander.
2 h
HLN.be
Omstanders vallen Nederlandse persfotografen aan bij fotograferen autobrand
Een persfotograaf en zijn partner zijn in Lunteren in de Nederlandse provincie Gelderland aangevallen door omstanders tijdens het fotograferen van een autobrand. De auto van de fotograaf werd volgens getuigen opzettelijk in de sloot geduwd met een shovel. Dat meldt de regionale krant De Gelderlander.
2 h
HLN.be
CDU kiest voor Laschet als kandidaat-bondskanselier
De leiding van de Duitse christendemocratische partij CDU heeft maandagavond tijdens een interne stemming gekozen voor Armin Laschet als kandidaat-bondskanselier, voor de parlementsverkiezingen in september.
2 h
www.nieuwsblad.be
De identiteitscrisis van een Brits-Pakistaanse rapper
01:00 Niet aanvaard door de westerse wereld, afkerig van de eigen traditionele cultuur. Het energieke drama ‘Mogul Mowgli’ delft diep in de identiteitstrauma’s van jonge Britten met Pakistaanse roots. Te be...
2 h
www.tijd.be
Nepsollicitaties bij bedrijven in strijd tegen discriminatie
01:00 Bedrijven die vacatures uitschrijven, kunnen daar binnenkort fictieve sollicitaties op krijgen. De Vlaamse regering heeft daarover akkoorden gesloten met 33 sectoren, waaronder de horeca, kappers, ele...
2 h
www.tijd.be
Agent die bezweek na bestorming Capitool stierf natuurlijke dood
De agent die een dag na de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool stierf, is aan een natuurlijke oorzaak overleden. Twee beroertes werden hem fataal, aldus de forensisch patholoog van Washington. Tot nu toe was aangenomen dat agent Brian Sicknick bezweek aan verwondingen die hij tijdens de stormloop door aanhangers van toenmalig president Trump opliep.
2 h
www.nieuwsblad.be
KCE: duidelijke opnamecriteria voor jeugdpsychiatrie nodig
Om van intensieve behandelingseenheden in de forensische jeugdpsychiatrie permanente voorzieningen te maken, moeten nog enkele struikelblokken weggewerkt worden. Dat stelt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in een rapport.
2 h
HLN.be
Le Passage du Nord, version Cohabs, à l'enquête publique
00:40 Le projet mixte porté par le gestionnaire d’immeubles résidentiels Cohabs, au cœur du Passage du Nord à Bruxelles, est à l'enquête publique pour un mois.
2 h
www.lecho.be
Leeds maakt statement én speelt gelijk tegen Liverpool, James Milder: “Hopelijk komt er geen Super League”
Het Europese voetbal davert op z’n grondvesten nu twaalf grote clubs een ‘Super League’ willen oprichten. En dus waren alle ogen vanavond ook op het duel tussen Leeds United en Liverpool gericht. Er kwam een statement van Leeds, dat ook nog eens een gelijkspel afdwong. En ook James Milder, middenvelder van Liverpool, liet zich negatief uit over de plannen van zijn club.
3 h
HLN.be
Leeds United maakt statement én speelt gelijk tegen Liverpool, James Milner: “Hopelijk komt er geen Super League”
Het Europese voetbal davert op z’n grondvesten nu twaalf grote clubs een ‘Super League’ willen oprichten. En dus waren alle ogen vanavond ook op het duel tussen Leeds United en Liverpool gericht. Er kwam een statement van Leeds, dat ook nog eens een gelijkspel afdwong. En ook James Milner, middenvelder van Liverpool, liet zich negatief uit over de plannen van zijn club.
3 h
HLN.be
Coronavirus: appel à revoir le calendrier vaccinal des détenus
L’ensemble des personnes détenues doivent être prioritaires dans le programme de vaccination contre le Covid-19, au même titre que le personnel pénitentiaire, plaident les asbl I.Care et la section belge de l’Observatoire international des prisons (OIP) dans un communiqué diffusé lundi soir.
3 h
Sudinfo.be
Vandenhaute wil jongeren bij Anderlecht houden: “Maar ik kan niet garanderen dat pakweg Sambi Lokonga blijft”
Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute was vanavond te gast bij RTBF en Sporza. “We willen onze jongeren houden”, sprak hij. “We willen bijvoorbeeld dat Yari Verschaeren (contract tot 2023, red.) bijtekent. Ook met Lukas Nmecha zijn we bezig. Als we goeie play-offs afwerken, is het niet uitgesloten dat hij blijft. Maar ik kan niet garanderen dat pakweg Sambi Lokonga volgend jaar nog bij ons speelt.”
4 h
HLN.be
Tussen alle Super League-gedoe door: Liverpool laat belangrijke punten liggen op bezoek bij Leeds United
Liverpool, een van de stichtende leden van de nieuwe Super League, heeft maandagavond belangrijke punten laten liggen op bezoek bij Leeds United. Door de 1-1 laten The Reds een kans liggen om (tijdelijk) over Chelsea te springen.
4 h
www.hbvl.be
Metejoor heeft gouden plaat te pakken met ‘1 Op Een Miljoen’
Goed nieuws voor Metejoor aka Joris van Rossem. De zanger heeft een gouden plaat gekregen voor zijn nummer ‘1 Op Een Miljoen’. Dat maakten James Cooke en Gert Verhulst bekend tijdens de allereerste aflevering van ‘De Cooke & Verhulst Show’.
4 h
HLN.be
« Top chef 2021 », épisode 10 : il joue avec le feu et se brûle, après sa quatrième « dernière chance »
Le candidat éliminé ce lundi soir aimait se mettre en danger. Mais cette fois, ça n’a pas payé.
4 h
Sudinfo.be
Agent Capitoolpolitie stierf na beroertes
De agent die een dag na de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool stierf, is aan een natuurlijke oorzaak overleden. Twee beroertes werden hem fataal, aldus de forensisch patholoog van Washington. Tot nu toe was aangenomen dat agent Brian Sicknick tijdens de stormloop door aanhangers van toenmalig president Trump gewond was geraakt en daaraan bezweek.
4 h
HLN.be
Slotpleidooien in proces van George Floyd zijn afgelopen, nu moet jury zich buigen over schuldvraag
De pleidooien zijn rond. Nu moet de jury zich beraadslagen: is Derek Chauvin (45) verantwoordelijk voor de dood van George Floyd (46)? In zijn slotpleidooi vroeg zijn advocaat de vrijspraak. Maar de openbare aanklager opperde: “Wat de beklaagde deed, was geen politiewerk. Het was een moord.” Volgt de jury die redenering? In Minnesota staan alvast vierduizend manschappen paraat om eventuele straatprotesten op te vangen.
4 h
www.nieuwsblad.be
Enseignement: un expert belge plaide pour la réduction des vacances d’été
Comme l’année dernière, le pédagogue et expert de l’OCDE plaide dès lors pour un raccourcissement des vacances d’été.
4 h
www.lesoir.be
Dimitri Van den Bergh klopt Jonny Clayton met 7-3 en springt naar leiding in Premier League darts
Dimitri Van den Bergh is opnieuw naar de leiding gesprongen in de Premier League darts. De Belg klopte maandagavond op speeldag zes Jonny Clayton, de winnaar van de Masters. Van den Bergh haalde het met knappe 7-3-cijfers.
4 h
www.hbvl.be
Blijft Vooruit dan toch De Vooruit?
De socialistische partij Vooruit biedt het gelijknamige Gentse kunstencentrum aan om de onderlinge afspraken over de naam opnieuw te bespreken, mogelijk nog deze week.
4 h
www.nieuwsblad.be
Coronavirus: un expert de l’OCDE belge plaide à nouveau pour la réduction des vacances d’été
Le pédagogue belge Dirk Van Damme, expert au sein de l’Organisation de coopération et de développement économiques (OCDE), estime que le problème du déficit d’apprentissage dû à la crise du coronavirus constitue le moment idéal pour relancer le débat sur la réduction de la durée des vacances d’été. «Une interruption de neuf semaines est néfaste pour de nombreux élèves», a-t-il confié lundi sur la VRT.
4 h
Sudinfo.be
Un expert de l'OCDE belge plaide à nouveau pour la réduction des vacances d'été
Le pédagogue belge Dirk Van Damme, expert au sein de l'Organisation de coopération et de développement économiques (OCDE), estime que le problème du déficit d'apprentissage dû à la crise du coronavirus constitue le moment idéal pour relancer le débat sur la réduction de la durée des vacances d'été.
4 h
www.lalibre.be
Westerlo pakt volle buit in Deinze: Kyan Vaesen zorgt voor enige goal van de match
Westerlo heeft maandagavond in de slotwedstrijd van de 27e en voorlaatste speeldag in de 1B Pro League met 0-1 gewonnen bij Deinze.
4 h
www.hbvl.be
Enodia met la main sur 100% des parts de Brutélé
22:41 L'opération doit permettre à Enodia, ex-Publifin et maison mère de Nethys, de vendre l'opérateur VOO.
4 h
www.lecho.be
Wat vinden ze bij de clubs van het speelschema van de play-offs? “Jammer dat het niet meer om het kampioenschap zal gaan”
Antwerp en Racing Genk trekken vrijdag 30 april de eerste Champions’ play-offs op gang, gevolgd door de kraker Club Brugge - Anderlecht op zondag. Club wordt kampioen, de strijd om de tweede plaats kan beginnen!
4 h
HLN.be
Procès George Floyd: l’avocat de Derek Chauvin demande l’acquittement pour son client
L’avocat de Derek Chauvin, le policier jugé à Minneapolis pour la mort de George Floyd l’an dernier, a demandé lundi l’acquittement de son client, affirmant que l’accusation n’avait pas fourni la preuve irréfutable de sa culpabilité.
5 h
Sudinfo.be
Advocaat van Derek Chauvin vraagt vrijspraak in slotpleidooi
Het proces tegen Derek Chauvin in de zaak rond de dood van George Floyd nadert de ontknoping. In zijn slotpleidooi vroeg de advocaat van de voormalige politieagent de vrijspraak voor zijn cliënt.
5 h
HLN.be
Advocaat van ex-agent vraagt vrijspraak in slotpleidooi proces George Floyd, jury buigt zich nu over schuldvraag
Het proces rond de spraakmakende dood van de zwarte Amerikaan George Floyd nadert de ontknoping. De juryleden hebben zich afgezonderd om zich te buigen over de vraag of de witte ex-agent Derek Chauvin schuldig is aan het overlijden van Floyd tijdens diens arrestatie vorig jaar in Minneapolis. Het is nog koffiedik kijken hoe lang dat zal duren. In zijn slotpleidooi vroeg de advocaat van Chauvin de vrijspraak voor zijn cliënt.
5 h
HLN.be
«Super League»: le Prince William sort de sa réserve
Il s’est exprimé sur ses réseaux sociaux.
5 h
Sudinfo.be
Procès George Floyd: l'avocat du policier Derek Chauvin demande l'acquittement
L'avocat de Derek Chauvin, le policier jugé à Minneapolis pour la mort de George Floyd l'an dernier, a demandé lundi l'acquittement de son client, affirmant que l'accusation n'avait pas fourni la preuve irréfutable de sa culpabilité. L'accusation "a ...
5 h
www.dhnet.be
Procès George Floyd: l'avocat du policier Derek Chauvin demande l'acquittement
L'avocat de Derek Chauvin, le policier jugé à Minneapolis pour la mort de George Floyd l'an dernier, a demandé lundi l'acquittement de son client, affirmant que l'accusation n'avait pas fourni la preuve irréfutable de sa culpabilité. L'accusation "a ...
5 h
www.lalibre.be
Ben Weyts (N-VA) leest dreigmails voor in ‘De Cooke & Verhulst show’: “U bent een massamoordenaar!”
De kop is eraf: de nieuwe De Cooke & Verhulst show onderging maandag zijn vuurdoop. In de eerste aflevering van de gloednieuwe talkshow was Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) te gast. Hij krijgt regelmatig doodsbedreigingen in de brievenbus of via mail. Bij Gert en James leest hij twee zo’n mails voor.
5 h
www.hbvl.be
Advocaat Derek Chauvin vraagt vrijspraak in slotpleidooi
Het proces tegen Derek Chauvin in de zaak rond de dood van George Floyd nadert de ontknoping. In zijn slotpleidooi vroeg de advocaat van de voormalige politieagent de vrijspraak voor zijn cliënt.
5 h
De Standaard
Thaise monnik hakte eigen hoofd af als offer aan Boeddha
Een Thaise monnik heeft zijn eigen hoofd afgehakt met een guillotine in de hoop dat hij door zijn offer aan Boeddha zou reïncarneren als een ‘hoger spiritueel wezen’.
5 h
www.hbvl.be
“Prins Harry keert pas later deze week terug naar de Verenigde Staten”
Tegen alle verwachtingen in is prins Harry (36) na de uitvaart van prins Philip mogelijk tóch in het Verenigd Koninkrijk gebleven. Hij zou vandaag eigenlijk met rasse schreden terugkeren naar Meghan (39) in de VS, maar volgens Britse media heeft hij zijn ticket verlengd. Dit allemaal omdat hij de verjaardag van zijn grootmoeder, koningin Elizabeth, mee wil maken. Elizabeth viert woensdag haar 95ste verjaardag.
5 h
HLN.be
Socialisten bereid kunstencentrum Vooruit naam te laten behouden
22:20 De beweging Vooruit is bereid de dading die ze sloot met het gelijknamige Gentse kunstencentrum te ontbinden.
5 h
www.tijd.be
Wouter Vandenhaute est ambitieux avant le début des playoffs: "Je nous vois terminer à la deuxième place"
Wouter Vandenhaute veut la deuxième place avant de redevenir champion.
5 h
www.dhnet.be
Procès George Floyd : l’avocat du policier Derek Chauvin demande l’acquittement
L’avocat de Derek Chauvin a demander l’acquittement à la fin de sa plaidoirie.
5 h
www.lesoir.be