Read full article on: dhnet.be
«Votre colis est en route, suivez le ici»: prudence si vous recevez ce SMS de Bpost! (photo)
Vous avez reçu un message de Bpost vous invitant à suivre votre colis? Prudence, il s’agit d’une arnaque.
Sudinfo.be
Leah Thys is aan de beterhand, maar ‘Thuis’ gooit scenario sowieso om: “Het zal misschien wel wat opvallen”
Leah Thys (75) is opnieuw thuis. Na het plotse overlijden van haar echtgenoot Jos De Man (88) aan de gevolgen van corona werd de ‘Thuis’-actrice zelf ook meer dan een week opgenomen vanwege het virus. Ze mocht het ziekenhuis zaterdag verlaten, al is ze nog niet helemaal hersteld. “We weten nog niet wanneer ze zal kunnen terugkeren, maar dat ze weer naar haar vertrouwde omgeving mag, is hoopvol nieuws”, reageert ‘Thuis’-producer Hans Roggen.
HLN.be
Le premier Belge vacciné contre le coronavirus est décédé
Jos Hermans avait été le tout premier belge à recevoir une injection du vaccin anti-Covid en décembre dernier. Sa mort n'est pas liée à la pandémie.
www.dhnet.be
Le premier Belge vacciné contre le coronavirus est décédé (Mise à jour)
Jos Hermans avait été le tout premier belge à recevoir une injection du vaccin anti-Covid en décembre dernier. Sa mort n'est pas liée à la pandémie.
www.lalibre.be
Les promos 1+1 ont la cote chez les consommateurs belges
Les Belges apprécient les actions sur la bière, les pâtes, les produits petfood…
www.lalibre.be
L’Avis de l’Expert : Le drapeau “Believe” et… Dieu ont aidé Miazga à égaliser
Voici l'avis de notre expert de la maison Mauve, Yves Taildeman.
www.dhnet.be
"Stupéfiant", "incroyable", "une bombe": en Islande, l'éruption se transforme en grandioses geysers de lave (PHOTOS)
Des périodes de calme, et soudain de grands geysers de lave pouvant atteindre des centaines de mètres de haut: l'éruption volcanique en cours depuis plus de cinquante jours près de Reykjavik offre un nouveau spectacle, visible même depuis la capitale islandaise.
www.lalibre.be
L’Europe ne renouvelle pas son contrat avec AstraZeneca
Le commissaire au Commerce intérieur, Thierry Breton, a annoncé que l’Union européenne ne renouvellerait pas son contrat avec la firme pharmaceutique suédo-britannique AstraZeneca pour l’achat de doses supplémentaires du vaccin anti-Covid au-delà du mois de juin.
www.7sur7.be
Bent Van Looy tipt zijn favoriete topadresjes voor Parijs in nieuwe reisgids. “Ik wilde ze lange tijd met niemand delen”
Intiem, verhelderend, intrigerend. Adjectieven te kort om de reisgids te omschrijven die Bent Van Looy tijdens en tussen de lockdowns maakte van zijn Parijs. “De laatste keer dat ik er was, moest ik om 18 uur binnen zijn, door de avondklok. Dan ging ik nog stiekem ’s avonds van mijn hotel naar de Chinees om de hoek om eten.” Het is een boek vol verborgen parels en petites histoires. Of wist jij dat tikken tegen een appel je vertelt of je een goed exemplaar vast hebt? Hoe hoger de klank, hoe sappiger. Zeg dat Bent het je verteld heeft.
HLN.be
Tim Merlier sprint vandaag mee voor de zege: “Gewoon mijn ding doen, en bewijzen dat ik rappe benen heb”
Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft z'n debuut in een grote ronde achter de rug. Vandaag staat hij meteen in het lijstje met favorieten. “Laat ons hopen, het zou heel mooi zijn om zo m’n debuut te beginnen. Ik ben er toch al wel lang mee bezig. Sinds ik weet dat ik naar de Giro zou komen, zit het in mijn hoofd. Ik denk dat iedereen er een beetje zal zijn vandaag. Ik verwacht een heel hectische finale, en hopelijk kan ik op het juiste moment toeslaan. Het is onze eerste keer in een grote ronde, dus we gaan een beetje moeten zoeken en een beetje afwachten wat het niveau is. Als we onze trein op rails krijgen, dan heb ik er alle vertrouwen in. Ik wil gewoon mijn ding doen en bewijzen dat ik rappe benen heb.”
HLN.be
‘Ex On The Beach’-kandidate Lesley wil zo veel mogelijk seks: “Niet alleen mannen mogen dat toegeven”
Het zevende seizoen van onze favoriete natuurdocumentaire genaamd ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ is slechts enkele afleveringen ver, maar toch doen de kandidaten nu al van zich spreken. Zo ook de Nederlandse deelneemster Lesley, die er geen geheim van maakt dat ze zoveel mogelijk seks wil. “Als een man zich zo gedraagt klinkt er applaus, een vrouw is meteen een slet. Met die onzin wil ik komaf maken.”
HLN.be
Jos Hermans (97), de eerste gevaccineerde Belg, is overleden
Jos Hermans (97), de eerste Belg die eind vorig jaar gevaccineerd werd tegen het coronavirus, is vannacht overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. “Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
www.hbvl.be
Les légumes secs: de super alliés santé !
Souvent oubliés de nos menus, ils figurent pourtant parmi les aliments santé à privilégier. Voici leurs multiples vertus, et des conseils pour mieux les consommer et les digérer.
www.dhnet.be
À l’heure du bilan au Standard, l’avènement des jeunes comptera (Mise à jour)
L'avis de l'expert Kevin Sauvage.
www.dhnet.be
Jos Hermans, eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans, de eerste Belg die een vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend in ons land, is overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. ‘Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken’, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). Hij werd 97 jaar.
De Standaard
Le Manneken-Pis a revêtu un costume aux couleurs européennes à l’occasion de la «Journée de l’Europe»
Il s’agit du 1055ème costume du Manneken-Pis.
www.lesoir.be
Dries Mertens souffre d’une entorse à la cheville: «Son état sera évalué au jour le jour», indique son club de Naples
Le Diable rouge est sorti sur blessure samedi face à La Spezia, moins de dix minutes après sa montée au jeu.
Sudinfo.be
Door een slimme inrichting gaf Alexis (37) zijn woning de charmes van een herenhuis: “De ziel van het huis is zeker nog aanwezig”
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzondere woning. Deze keer ging hij langs bij het gezin van architect en interieurvormgever Alexis Lagae (37). Hij kocht in Kortrijk een huis met een cottagegevel, dat door subtiele vernieuwingen binnen de allure kreeg van een herenhuis.
HLN.be
Jules Hanot schrijft een brief aan Kristel Verbeke: “Eigenlijk had ik niet verwacht je nog terug te zien”
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Kristel Verbeke, die in ‘Zorgen voor Mama’ langsgaat bij kansarme moeders. “Het overtuigende bewijs dat er achter dat zorgvuldig gecultiveerde imago van ‘huppeltrutje’ een geëngageerde vrouw met ballen school.”
HLN.be
Entorse de la cheville pour Dries Mertens: "Son état évalué au jour le jour"
Dries Mertens "est aux soins et son état sera évalué au jour le jour", l'état de sa cheville plus précisément, a noté le club de Naples dans une note sur l'entraînement des Napolitains dimanche.
www.dhnet.be
Jos Hermans, 96 ans, le premier Belge dans le pays à être vacciné contre le Covid-19, est décédé
Jos Hermans, 96 ans, a reçu le vaccin contre le coronavirus un peu avant 11 heures le 28 décembre dernier dans sa maison de repos de Puurs. Il était le premier Belge dans le pays à être vacciné contre le Covid-19.
Sudinfo.be
À gagner ce dimanche 9 mai: la Funko Pop à l’effigie de Joyce Byers de Stranger Things
En 2021, Sudinfo et Road Sixty Geek continuent à vous offrir, chaque dimanche, un objet «geek». Bonne chance à toutes et tous!
Sudinfo.be
EU stopt met bestelling vaccins AstraZeneca
De Europese Unie heeft besloten om haar contract met AstraZeneca niet te verlengen. Dat heeft Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, verklaard aan radiozender France Inter.
HLN.be
EU heeft contract met AstraZeneca niet verlengd
De Europese Unie heeft besloten om haar contract met AstraZeneca niet te verlengen. Dat heeft Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, verklaard aan radiozender France Inter.
HLN.be
Hockey: le Léopold retrouvera l’Europe la saison prochaine
Les Ucclois ont sauvé leur fin de saison en s’emparant du 3e et dernier ticket européen face à une équipe de l’Orée qui n’a pas été à la hauteur de l’enjeu lors de la seconde rencontre.
www.lesoir.be
"Stupéfiant", "incroyable", "une bombe": en Islande, l'éruption se transforme en grandioses geysers de lave (PHOTOS)
Des périodes de calme, et soudain de grands geysers de lave pouvant atteindre des centaines de mètres de haut: l'éruption volcanique en cours depuis plus de cinquante jours près de Reykjavik offre un nouveau spectacle, visible même depuis la capitale islandaise.
www.dhnet.be
Jos Hermans (96) uit Puurs, eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans uit Puurs, de allereerste Belg die een vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend in ons land, is overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. “Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
www.gva.be
Exitplan van Jambon vindt genade in ogen van De Croo, meer details bekend
Premier Alexander De Croo en de vicepremiers hebben zondagvoormiddag hun waardering uitgesproken voor het Vlaamse exitplan. Dat verklaarde Jan Jambon in ‘De Zevende Dag’. De Vlaams minister-president maakte daar ook meer details van het plan bekend, die - net zoals ook De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zondag aankondigden - tot een vrije zomer zou moeten leiden.
www.nieuwsblad.be
Nog niet duidelijk of Dries Mertens moet vrezen voor EURO 2020: Napoli zegt dat “zijn toestand dagelijks geëvalueerd wordt”
Napoli volgt de toestand van Dries Mertens, die zaterdag met een blessure van het veld moest, dagelijks op. Dat heeft de Italiaanse club, die verder niet veel info geeft, zondag gemeld.
www.nieuwsblad.be
Nog niet duidelijk of Dries Mertens moet vrezen voor EURO 2020: Napoli zegt dat “zijn toestand dagelijks geëvalueerd wordt”
Napoli volgt de toestand van Dries Mertens, die zaterdag met een blessure van het veld moest, dagelijks op. Dat heeft de Italiaanse club, die verder niet veel info geeft, zondag gemeld.
www.hbvl.be
38 PV dressés par le police suite à une fête privée dans un logement du centre-ville à Tournai
La police a également dû faire face à deux rébellions.
www.dhnet.be
Jos Hermans (96), eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans is niet meer. De 96-jarige man uit Puurs-Sint-Amands kreeg eind vorig jaar als eerste Belg het coronavaccin toegediend. Zijn overlijden is niet-coronagerelateerd, meldt VTM Nieuws.
HLN.be
La nouvelle CEO de Marsh veut rendre le métier de courtier en assurance "plus sexy"
Rebecca Tielemans est à la tête du courtier en assurance Marsh Belgique-Luxembourg.
www.lalibre.be
Jos Hermans (97), de eerste gevaccineerde Belg, is overleden
Jos Hermans (97), de eerste Belg die eind vorig jaar gevaccineerd werd tegen het coronavirus, is vannacht overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. “Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
www.nieuwsblad.be
Le retour des Flippos dans des paquets de chips !
Croky profite de l’Euro pour relancer ces collectors qui ont fait fureur il y a 20 ans.
www.dhnet.be
Une minute de silence pour Wouter Weylandt au départ de la 2e étape du Giro, dix ans après sa mort en course
Une minute de silence a été respectée à la mémoire de Wouter Weylandt au départ de la deuxième étape du Tour d'Italie (WorldTour) dimanche à Stupinigi.
www.dhnet.be
Plusieurs résidents contaminés par le variant indien dans une maison de repos de Borsbeek: une personne est malheureusement décédée
Un cluster de petite taille a été constaté dans une maison de repos de Borsbeek, dans la province d’Anvers. Cinq personnes sont infectées par le coronavirus, dont trois par le variant indien. Une d’entre elles est décédée.
Sudinfo.be
Brokstukken Chinese raket over hele wereld gefilmd
Zondagnacht zijn brokstukken van een Chinese raket de atmosfeer binnengekomen en neergestort ergens op onze planeet. De brokstukken werden over de hele wereld gefilmd, zoals u hierboven ziet.
De Standaard
Einde seizoen voor Red Flames Van Kerkhoven en Missipo? “Hoop dat niemand nog op dat veld moet spelen”
Gent is Van Kerkhoven voor een hele tijd kwijt. Anderlecht moet Missipo zo goed als zeker voor de rest van het jaar missen. Misschien zit voor de twee Red Flames het seizoen er dus al op. RSCA won met 2-0 van Gent Ladies. Soms ligt een resultaat in de schaduw van de opgelopen lichamelijke schade.
1 h
HLN.be
RECONSTRUCTIE. Hoe verboden maar gezellig feestje toch weer ontaardde in geweld: “Steeds meer mensen met slechte intenties... en dan loopt het fout af. Al-tijd”
Een regen een projectielen, het waterkanon, gewonde agenten en drie arrestaties. Omstreeks 1.30 uur vannacht liep het dan toch weer fout in onze hoofdstad. Nochtans leek omstreeks middernacht alles nog koek en ei. Niet chargeren maar kalmeren was deze keer de tactiek van de politie en de burgemeester. Maar het liep alweer mis. Een reconstructie van een mooie dag die eindigde met een sisser.
1 h
HLN.be
Evenepoel feliciteert mama voor Moederdag vanuit Giro: “Mooiste cadeau voor haar is dat ik weer op de fiets zit”
Voor Deceuninck-Quick Step is de Giro goed begonnen met top tien-plaatsen voor kopmannen Remco Evenepoel en Joao Almeida in de openingstijdrit. In de tweede etappe, die voer lijkt voor de sprinters, is het voor hen vooral zaak veilig binnen te raken, vertelde Evenepoel voor de start. De jonge Belg feliciteerde ook zijn moeder Anja met Moederdag.
1 h
www.nieuwsblad.be
Evenepoel feliciteert mama voor Moederdag vanuit Giro: “Mooiste cadeau voor haar is dat ik weer op de fiets zit”
Voor Deceuninck-Quick Step is de Giro goed begonnen met top tien-plaatsen voor kopmannen Remco Evenepoel en Joao Almeida in de openingstijdrit. In de tweede etappe, die voer lijkt voor de sprinters, is het voor hen vooral zaak veilig binnen te raken, vertelde Evenepoel voor de start. De jonge Belg feliciteerde ook zijn moeder Anja met Moederdag.
1 h
www.hbvl.be
Meghan Markle va publier un livre pour enfant: ce n'est pas une première chez les Royaux, Fabiola est même la pionnière
L’annonce de la prochaine parution d’un livre pour enfants écrit par la duchesse de Sussex a bien évidemment fait le buzz cette semaine. Intitulé The Bench (le banc), il sera publié le 8 juin 2021 aux Etats Unis aux éditions Random House Books for Young Readers, les illustrations sont de Christian Robinson.
1 h
www.dhnet.be
Evenepoel “relaxed” aan start van tweede etappe: “Alle vertrouwen dat ploegmaats ons veilig naar finish begeleiden”
De kop is eraf voor Remco Evenepoel en dus staat hij vandaag naar eigen zeggen “relaxed” aan de start van de eerste etappe in lijn in de Giro. “Ik heb er alle vertrouwen in. Vandaag ga ik vooral genieten en proberen te wennen aan het gevoel van in een peloton te rijden. De ploegmaats zullen ons veilig begeleiden naar de finish. Of Iljo (Keisse, red.) daarin een belangrijke rol speelt? Ik denk dat ik niemand beter kan vinden dan hem. Iljo weet blindelings wat hij moet doen om ons te begeleiden. Het is best logisch dat ik een beetje stress heb, maar ik vertrouw erop dat het beter zal zijn naar het einde van de rit toe.”
1 h
HLN.be
Schotland strijdt binnenkort misschien voor onafhankelijkheid
Na de overwinning van de Schotse nationalisten bij de parlementsverkiezingen, wijst de Britse minister Michael Gove een referendum over de onafhankelijkheid van Schotland af. “Zover zal het niet komen”, zei hij vandaag aan de zender Sky News. Daar tegenover staat Schots premier Nicola Sturgeon die een referendum niet uitsluit.
1 h
HLN.be
L'Europe ne renouvelle pas son contrat avec AstraZeneca
13:27 La Commission européenne n'a pas renouvelé sa commande de vaccins contre le Covid-19 auprès du laboratoire AztraZeneca au-delà de l'expiration du contrat actuel à la fin du mois de juin, a déclaré dim...
1 h
www.lecho.be
Réouverture de l’horeca: voici la situation chez nos voisins (carte interactive)
Depuis le 8 mai, les établissements horeca belges ont pu rouvrir leurs portes. Nos voisins ont également, pour la plupart, entamé la réouverture du secteur mais les règles varient d’un pays à l’autre.
1 h
www.lesoir.be
Le Léopold bat l'Orée 5-1 en finale des plays-offs et décroche le 3e ticket européen
Vainqueur 5-1 de l'Orée lors de la 2e manche de la petite finale messieurs des playoffs de la Belgian Hockey League, le championnat de Belgique de hockey, le Léopold a confirmé son succès de samedi (4-3) lors du match initial pour s'emparer du 3e et dernier ticket qualificatif pour l'Euro Hockey League (EHL), dimanche matin, à la Wilrijkse Plein d'Anvers.
1 h
www.dhnet.be