Live | Minister Dalle over positie Delaplace: “Je beslissing bijsturen is ook een belangrijk teken van leiderschap”
De documentaire over Bart De Pauw brengt de VRT en ceo Frederik Delaplace in steeds nauwere schoentjes. Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) geeft vandaag uitleg. Volg het hier live.
De Standaard
“Moest ik dan handdoek gooien?” Jorgenson pareert kritiek op koersgedrag en vreugde terwijl kopman Van Aert vergaat van de pijn
Matteo Jorgenson (24) bleef met een dubbel gevoel achter. Enerzijds winnaar van Dwars door Vlaanderen. Anderzijds zag hij kopman Wout van Aert (29) na een zware val uitvallen. Een dag later voelt de Amerikaan zich genoodzaakt om zich te verantwoorden. Omdat er her en der kritiek is omdat hij na de val nog vol voor de zege ging. En aan de streep zijn vreugde even niet verstopte. “Moesten we dan gewoon de handdoek in de ring gooien?”, schrijft hij op sociale media.
HLN.be
Thierry Baudet dreigt Jesse Klaver “op zijn bek te slaan” in parlement
Na afloop van het debat in de Nederlandse Tweede Kamer woensdag, heeft FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet GroenLinks-PvdA-Kamerlid Jesse Klaver bedreigd.
De Standaard
Bart De Pauw-docu ‘Het proces dat niemand wou’ lokt dubbel zoveel kijkers als normaal naar Canvas
De documentaire ‘Het proces dat niemand wou’, waarin de slachtoffers in de zaak-De Pauw hun verhaal doen, is woensdagavond door 542.671 mensen bekeken. Dat is ruim dubbel zoveel kijkers als normaal in dat tijdsslot op VRT Canvas. Dat heeft de VRT donderdag gezegd. Bij die cijfers is het uitgesteld kijken via VRT MAX nog niet meegerekend. Die kijkcijfers volgen later, zegt de VRT.
HLN.be
Metejoor ziet kinderdroom uitkomen en investeert in vegan pizzarestaurant: “Echte bourgondiërs zoals ik gaan vlees hier niet missen”
“Als kind droomde ik er al van om ooit iets in de horeca te doen, nu wordt die wens werkelijkheid.” Metejoor (33) is duidelijk is in zijn nopjes tijdens de opening van de nieuwe vegan pizzeria Plant A Pizza in Antwerpen. Joris trekt niet zelf zijn bakkersschort aan, maar investeert in het horeca-project van één van zijn bandleden: “Ons doel is niet alleen om vegans aan te trekken, maar ook echte bourgondiërs zoals ik kennis te laten maken met plantaardig eten.” Wij waren er exclusief bij tijdens de opening.
HLN.be
Documentaire over Bart De Pauw lokt dubbel zoveel kijkers als normaal naar Canvas
De documentaire ‘Het proces dat niemand wou’, waarin de slachtoffers in de zaak-De Pauw hun verhaal doen, is woensdagavond door 542.671 mensen bekeken. Dat is ruim dubbel zoveel kijkers als normaal in dat tijdslot op VRT Canvas. Dat meldt de openbare omroep. Bij die cijfers is het uitgesteld kijken via VRT MAX nog niet meegerekend: die kijkcijfers volgen later, zegt de VRT.
www.hbvl.be
‘Temptation’-Megan duikt opnieuw op in ‘Ex on the beach: double Dutch’
‘Ex on the beach: double Dutch’ komt terug op MTV met een zogenaamd ‘All Stars’-seizoen. En de eerste ex spoelt ze zondag al meteen aan bij de première. Niemand minder dan Megan Desaever keert terug.
www.hbvl.be
Thierry Baudet excuseert zich voor fors taalgebruik: “Als je er nou nog over begint, dan sla ik je op je bek”
Thierry Baudet, de leider van de Nederlandse extreemrechtse partij Forum voor Democratie, heeft in een video op Twitter zijn excuses aangeboden voor de taal die hij woensdag gebruikte richting collega-Kamerlid Jesse Klaver. Hij ontkent wel dat het om een bedreiging ging. “De parlementaire omgangsvormen zijn anders. En die moeten we ook honoreren. En het is geen goed voorbeeld voor Nederland.”
www.hbvl.be
Man verzon gijzeling zodat vriendin het zou uitmaken, politie eist schadevergoeding
Het openbaar ministerie heeft dertig maanden cel en 1.600 euro boete gevorderd tegen Khalid B. uit Antwerpen, die vorig jaar had laten uitschijnen dat hij gegijzeld werd. B. bleek alles verzonnen te hebben in de hoop dat zijn vriendin hem zou dumpen.
www.hbvl.be
Trump-vertrouwelinge na amper één ‘politieke analyse’ ontslagen bij het Amerikaanse NBC
Ronna McDaniel (51), tot voor kort partijvoorzitter van de Republikeinen, versierde vorige week een job als politiek analiste bij het tv-netwerk NBC. Omdat ze weinig afstand nam van Donald Trumps ‘grote leugen’, leidde haar aanstelling tot rebellie bij de schermgezichten. McDaniel werd aan de deur gezet.
De Standaard
In de briefing van Visma-Lease a Bike stond een rood zwaailicht bij plek waar Wout van Aert viel: “De afdaling wordt chaos, maar vecht om bij de ploeg te blijven”
De passage waar Wout van Aert viel, stond in de briefing van de ploeg aangeduid als het sleutelpunt in de koers. De renners moesten vooraan zitten in de afdaling om op de daaropvolgende Kanarieberg de wedstrijd te dynamiteren. “Het zal chaos zijn in de afdaling”, stond er.
www.hbvl.be
Mithra vraagt gerechtelijke bescherming aan
Het noodlijdende Waalse farmabedrijf Mithra, dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten voor vrouwen, heeft bij de ondernemingsrechtbank van Luik gerechtelijke bescherming aangevraagd. Dat meldt Mithra donderdagochtend in een persbericht.
De Standaard
"On essaie chaque année d'avoir de nouveaux brasseurs": la huitième édition de la brassicole a remeuté les foules à Louvain-la-Neuve
Festival de la bière organisé par le Bassikot, la Brassicole a rassemblé une vingtaine de microbrasseurs belges sur la Grand-Place de Louvain-la-Neuve. ...
www.lalibre.be
Twee broers opgepakt voor aanslagdreigingen tegen Franse scholen
Meer dan honderd scholen in Frankrijk werden de afgelopen weken bedreigd met aanslagen via het digitale leerplatform. Leerkrachten, ouders en scholieren kregen in sommige gevallen tot hun ontzetting ook onhoofdingsvideo’s te zien. Volgens ‘BFMTV’ vordert het politieonderzoek goed en zijn nu twee broers opgepakt in Malakoff, een voorstad van Parijs.
HLN.be
22 arrestaties na nieuw geweld tussen Turken en Koerden in Gent, ook wapens gevonden
De spanningen tussen de Turkse en de Koerdische gemeenschap in Gent blijven hoog oplopen. In de nacht van woensdag op donderdag werd een Koerdische bakkerij vernield. De politie kon 22 relschoppers arresteren, de helft van hen minderjarigen.
De Standaard
Inflatie blijft op 3,2 procent: welke producten zijn (fors) duurder geworden? En wat met onze lonen?
De inflatie - het cijfer dat aangeeft hoe snel de prijzen stijgen - is in maart nagenoeg stabiel gebleven op 3,2%. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. Wat vorig jaar 100 euro kostte, kost nu een dikke 103 euro. Bekijk onderaan wat er goedkoper en duurder is geworden.
HLN.be
Klopt het dat je rijst niet opnieuw mag opwarmen? En moet je rijst wassen voor je het kookt? 7 vragen beantwoordt door 3 experts
Rijst is al lang niet meer alleen populair in Azië. Ook bij ons is het de afgelopen jaren steeds meer een basisingrediënt in de voorraadkast geworden. Maar is dat echt zo gezond? Bevatten rijst en kookbuiltjes schadelijke stoffen? En klopt het dat je rijst beter niet opnieuw opwarmt? Toxicoloog Jan Tytgat, diëtiste Sanne Mouha én de Aziatische sterrenchef Dokkoon Kapueak geven zeven antwoorden. “Rijst kan een dikmaker zijn, maar alleen als je hier geen rekening mee houdt.”
HLN.be
‘Molswupkes’ of ‘wortelpetatn me eiers’: vier stevige gerechten van twee West-Vlaamse broers
Van veugelnesten tot wortelpetatn me eiers. Billie serveert vier gerechten met ei, overgoten met een sappig West-Vlaams karakter en persoonlijke verhalen. Inclusief supplement Spotify-inspiratie om op te koken. Zet je broek maar open, dit zijn lichte receptjes. Deze Pasen wordt rock- ’n-roll.
www.hbvl.be
TACTISCH BEKEKEN. Hier zijn ze goed in en daar zijn ze te pakken: wij lichtten alle Play-off 1 ploegen tactisch door
Voor de aftrap van Play-off 1 lichtten wij Union, Anderlecht, Antwerp, Club Brugge, Cercle Brugge en Genk kort tactisch door. Waar zijn ze goed in? En waar zijn ze te paken?
www.hbvl.be
Drugsbaron Flor Bressers mag 20 jaar lang Zwitserland niet binnen
Drugsbaron Flor Bressers (37) mag 20 jaar lang Zwitserland niet binnen. Dat hebben de Zwitserse autoriteiten bekendgemaakt. Bressers, die in de gevangenis van Beveren zit, leefde met zijn vrouw en kind minstens twee jaar ondergedoken in Zwitserland en spendeerden er miljoenen drugsgeld.
1 h
HLN.be
Une importante bagarre à Schaerbeek fait trois blessés
Trois personnes ont été blessées lors d'une importante bagarre survenue mercredi soir dans la commune bruxelloise de Schaerbeek. ...
1 h
www.lalibre.be
Siebe Horemans trekt na dit seizoen van Excelsior naar FC Utrecht
Siebe Horemans verruilt de Nederlandse eersteklasser Excelsior na dit seizoen transfervrij voor reeksgenoot FC Utrecht. De 25-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in de Domstad. Bij Excelsior is onze landgenoot nu bezig aan zijn zesde seizoen.
1 h
www.hbvl.be
Comment Donald Trump a triplé sa fortune en l’espace d'un jour
La fortune de Donald Trump a été multipliée par trois en l’espace d’un jour, passant de 2,3 milliards à 6,3 milliards. D’après le magazine économique américain Forbes, l’ancien président des États-Unis est entré pour la première fois dans la liste des 500 personnes les plus riches de la planète.
1 h
www.7sur7.be
Les pertes des entreprises occidentales liées au départ de la Russie dépassent les 100 milliards de dollars
Les répercussions financières de ces vagues de départ ont des conséquences lourdes sur l’économie mondiale. ...
1 h
www.lalibre.be
Un agent de la Stib agressé et frappé au visage à la Gare du Midi lors d'un contrôle
Les faits se sont déroulés ce mardi soir lors d’un simple contrôle. ...
1 h
www.lalibre.be
“Ze bekeken me als een loser”: Aaron Blommaert werd regelmatig achterna geroepen door bekendheid op jonge leeftijd
Aaron Blommaert is amper 21 jaar maar zijn mediacarrière werd al bekroond met verschillende prijzen, waaronder een MIA, een Kastaar én een Gouden K. Maar het was niet altijd makkelijk voor hem om op zo’n jonge leeftijd in de media te verschijnen. “Ik werd regelmatig achterna geroepen en heb me daar echt slecht door gevoeld”, vertelt hij nu in de podcast ‘Zandloper’ met Peter Van de Veire.
1 h
HLN.be
Patience dans les ruines
Pourquoi Dieu infiniment bon permet-il le mal ? Dans son dernier livre, Michel Onfray débat de cette question avec le père Michel, de l’abbaye de Lagrasse, en omettant de parler du Christ. N’est-Il pas la figure même de l’innocent humilié, torturé, mis à mort ? ...
1 h
www.lalibre.be
Wapens aangetroffen en Koerdische bakkerij vernield: politie doet 22 arrestaties tijdens woelige nacht
De spanningen tussen Turken en Koerden blijven te snijden in Gent. In de Bloemekenswijk is donderdagochtend het raam van een Koerdische bakkerij vernield. Gedurende heel de nacht werden 22 mensen gearresteerd, waarvan de helft minderjarig, en er werden messen en molotovcocktails in beslag genomen.
1 h
www.hbvl.be
Tournai: le restaurant social “Une Assiette pour tous” fermé jusqu’à lundi à cause d’usagers violents et incontrôlables
Malgré leur précarité alimentaire, des habitués du restaurant social “Une Assiette pour tous” évitaient les lieux en raison de la multiplication de situations violentes. L’équipe du restaurant était aussi au bout du rouleau. La réouverture est programmée mardi prochain. Des comportements agressifs d’un nouveau public sont pointés du doigt, là et dans certains quartiers tournaisiens dont celui de la place Crombez. ...
1 h
www.lalibre.be
Moskou pakt vijf journalisten van onafhankelijke media op
Vijf Russische journalisten die voor onafhankelijke media werken, zijn woensdagavond en vandaag opgepakt. De politie pakte in de nacht van woensdag op donderdag Ekaterina Anikievitsj (SOTAvision) en Konstantin Zjarov (RusNews) op, meldt de ngo OVD-Info op zijn Telegram-kanaal.
1 h
HLN.be
Le ministre Van Tigchelt assure avoir d’autres mesures “de court terme” contre la surpopulation carcérale
Le ministre de la Justice Paul Van Tigchelt (Open VLD) assure ne pas être venu les mains vides face aux syndicats qu’il rencontre jeudi, et qui ont déposé un nouveau préavis de grève dans les prisons.
1 h
www.7sur7.be
Bientôt moins de frais pour renégocier son prêt immobilier?
Les banques ne pourront plus facturer d'indemnité de remploi aux clients qui souhaitent refinancer leur crédit hypothécaire. Le gouvernement fédéral souhaite prendre des mesures avant la fin de la législature pour réduire les coûts en la matière, écrivent jeudi L'Echo et De Tijd. ...
1 h
www.lalibre.be
Drugszaak Costa: Limburgse kopstukken present, geen spoor van Kempense spilfiguur
Tom B., de zakenman uit Kasterlee, is op dit moment op de vlucht voor politie en gerecht. De Kempenaar is een van de hoofdverdachten in de drugszaak Costa, een gigantisch dossier van minstens 27 ton aan geïmporteerde cocaïne.
1 h
www.hbvl.be
Plus que quelques heures d’attente: ce qu’il faut savoir sur le premier album country de Beyoncé
Ce vendredi à minuit, Beyoncé sort “Cowboy Carter”, acte II de sa trilogie “Renaissance”. Avec ce disque, la reine mondiale du R’n’B et de la pop dégaineainsi son premier album étiqueté musique country, nourri par son Texas natal et mettant en lumière l’influence afro-américaine dans ce genre populaire à l’image très conservatrice.
1 h
www.7sur7.be
Beeld van Bernadette in Hoeseltse Lourdesgrot wordt gerenoveerd
De Lourdesgrot aan de Dorpsstraat in Hoeselt is al sinds 1941 een gekend bedevaardsoord. De grot werd in 1989 en 2015 al eens gerenoveerd.
1 h
www.hbvl.be
Coup dur pour les Belgian Cats: Julie Allemand absente trois à quatre mois et très incertaine pour les Jeux Olympiques
Julie Allemand va devoir rester sur la touche durant trois à quatre mois à cause d'une blessure à la cheville et sa participation aux Jeux Olympiques est très incertaine, ont communiqué jeudi son club de Lyon et la fédération belge de basketball. ...
1 h
www.lalibre.be
Gosselies: il incendie le studio de sa soeur et la bloque à l'intérieur
Le prévenu écope de 40 mois. Il a réagi de la sorte à la suite d’une futile dispute pour une histoire de clés. La victime a été sauvée par un voisin. ...
1 h
www.dhnet.be
Joedrick Pupe baat met schoonbroer koffiehuis in Oostende uit, maar wil met Dender naar Jupiler Pro League: “Club NXT wordt sleutelmatch”
Voor Club NXT begint de 27ste speeldag opnieuw al op vrijdagavond met de komst van FCV Dender, de ploeg die ook in blauw en zwart speelt en waar clubicoon Timmy Simons de coach is. Ook voor Joedrick Pupe (26) is het een weerzien met de club uit zijn geboortestad en waar hij de jeugdrangen doorliep. Pupe is een vaste waarde bij Dender en wil dat ook worden als kersverse uitbater van koffiehuis Fogato in Oostende.
1 h
www.hbvl.be
Conflit israélo-palestinien: la Belgique condamne les colonies israéliennes en Cisjordanie, rappelle Hadja Lahbib
"Le premier jour, ils m'ont coupé l'eau et l'électricité. Le deuxième jour, ils sont rentrés dans ma maison et m'ont obligé à partir". Cet habitant du village de Mazra'ah Al Qibliyah, en Cisjordanie occupée, a témoigné devant la ministre belge des Affaires étrangères Hadja Lahbib de son départ forcé de son domicile par des colonies israéliennes. ...
1 h
www.lalibre.be
L’argent, le pouvoir et la reconnaissance: les raisons qui ont poussé Dewinter dans les bras de Pékin (et peut-être de Moscou)
Plus un homme d’affaires qu'un politicien. Avide de pouvoir, assoiffé de reconnaissance mais pourtant anticommuniste affirmé, Filip Dewinter a travaillé pendant des années pour le régime chinois. La figure de proue du Vlaams Belang aurait également des liens obscurs avec la Russie. Voici quatre raisons qui ont poussé le député flamand à collaborer avec Pékin et peut-être Moscou.
1 h
www.7sur7.be
Belgisch kampioen wiezen lokt 264 kaartspelers naar Stokkem
In zaal Nieuwenborgh te Stokkem had het Belgisch kampioenschap wiezen plaats.
1 h
www.hbvl.be
Eurocommissaris Reynders (MR) neemt onbetaald verlof om campagne te voeren voor nieuw postje
Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders neemt vanaf 25 april onbetaald verlof bij de Commissie om zich volledig op zijn campagne voor de verkiezing van de volgende secretaris-generaal van de Raad van Europa te kunnen toeleggen. Dat heeft de Commissie woensdagavond bekendgemaakt.
1 h
HLN.be
Opdoffer voor Julie Allemand: Belgian Cat moet enkeloperatie ondergaan en is onzeker voor Spelen
Zullen de Belgian Cats komende zomer op de Olympische Spelen wel kunnen rekenen op Julie Allemand? De 27-jarige point guard heeft bij haar Franse club ASVEL Lyon een enkelblessure opgelopen en moet geopereerd worden.
1 h
HLN.be
322 participants et plus de 160 sacs de déchets récoltés à Manage durant l'opération BeWapp
L'opération a de nouveau été une réussite dans la cité du Verre. ...
1 h
www.dhnet.be
Hadja Lahbib: “La Belgique condamne les colonies israéliennes en Cisjordanie”
“Le premier jour, ils m’ont coupé l’eau et l’électricité. Le deuxième jour, ils sont rentrés dans ma maison et m’ont obligé à partir”. Cet habitant du village de Mazra’ah Al Qibliyah, en Cisjordanie occupée, a témoigné devant la ministre belge des Affaires étrangères Hadja Lahbib de son départ forcé de son domicile par des colonies israéliennes.
1 h
www.7sur7.be
Dames van Xenia Bocholt maken mooie bloemstukken
De vrouwen van Xenia Bocholt lieten zich van hun creatiefste kant zien in een voorjaarsworkshop.
1 h
www.hbvl.be
“Het is misschien goed dat nog niet alles klopt”: tien dagen in het spoor van Oranje, dat krampachtig op zoek is naar een identiteit
André Hazes (’Nederland o Nederland — Jij Bent de Kampioen’) is uitgestorven. En heeft plaatsgemaakt voor een weinig sfeervol deuntje. Eerder Frans Bauer: ‘Een Trein Naar Niemandsland’. Tien dagen in het spoor van het Nederlands elftal, dat ons van Amsterdam naar Frankfurt bracht, toonde hoe Oranje krampachtig op zoek is naar een identiteit. Wie zijn ze? Wat doen ze? En wat drijft hen?
1 h
HLN.be
Un système porté vers l’avant, des joueurs offensifs (un peu) plus efficaces : le Standard peut-il être d’attaque pendant les Europe playoffs ?
Les Rouches ont retrouvé un élan offensif en fin de phase régulière. L’attaque à double tête peut expliquer ce regain, comme les circonstances de matchs. Mais, dans l’absolu, le Standard est-il de nouveau d’attaque ? ...
1 h
www.dhnet.be