Coronavirus: le gouvernement envisage un fonds «voucher» pour les voyagistes

Le gouvernement a l’intention de créer un fonds pour aider les voyagistes à surmonter la crise du coronavirus, a annoncé la secrétaire d’État à la protection des consommateurs, Eva De Bleeker, dimanche sur la VRT.
Read full article on: sudinfo.be
‘Lisa’ eindigt met hevige ruzie en fatale klap
De bom is ontploft in ‘Lisa’. In de aflevering van donderdagavond werd Mark (Lucas Van den Eynde) tijdens een ruzie met Dorine (Hilde Heijnen) de kop ingeslagen door Gert (Bert Verbeke). De VTM-telenovelle vertrekt pas op 1 juli met vakantie, maar brengt nu duidelijk alles al in stelling om er eerst nog een pittige finaleweek van te maken en er vervolgens met een knal uit te gaan.
7 m
HLN.be
Feu vert pour le plan faramineux de Biden sur les infrastructures
20:35 Après des mois de négociations entre la Maison-Blanche et le Congrès, le président américain Joe Biden a annoncé un accord bipartisan sur un plan d'investissements de plusieurs centaines de milliards ...
7 m
www.lecho.be
Wout van Aert in exclusieve babbel met Stijn Vlaeminck: “Tot en met de tijdrit is geel een doel voor mij”
Droomt hij van de gele trui? Wat doet het met een mens om vrouw en kind zes weken achter te laten? En is Wout van Aert klaar om succes in de Tour te koppelen aan eremetaal op de Olympische Spelen? Een pak pertinente vragen twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk. Stijn Vlaeminck kon in een exclusief gesprek in het teamhotel van Jumbo-Visma de kersverse Belgisch kampioen op de weg aan de tand voelen. “Ik denk dat Georges al zal rondkruipen wanneer ik thuiskom. En Roglic? Die oogt heel ontspannen.”
7 m
HLN.be
Zwerfvuilactie in Beringen: schoolkinderen ontdekken de vreemdste dingen
Jong geleerd, is oud gedaan. In Beringen hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar van juffrouw Hatice liefst 82 kg zwerfvuil ingezameld. Als volleerde Mooimakers trokken ze er 6 dinsdagen samen op uit, met de grijper in de hand. Helaas, als ze de volgende week weer langsgingen, lag dezelfde buurt opnieuw vol met afval. De kinderen hebben zelfgemaakte affiches opgehangen om de volwassenen attent te maken op hun gedrag. Beringen telt 100 Mooimakers, vrijwilligers die zwerfvuil inzamelen. En daarbovenop is er nog een speciale afvalploeg. Maar het zwerfvuil groeit Beringen boven het hoofd. Het is dweilen met de kraan open.
9 m
www.hbvl.be
Straks kan je ook bankieren vanuit de krantenwinkel
Een bankrekening met een betaalkaart openen vanuit uw plaatselijke krantenwinkel? Als het van de Franse neobank Nickel afhangt, moet het straks ook in ons land kunnen. Nickel mikt op 1.400 dergelijke verkooppunten in ons land.
www.hbvl.be
Onderwijs: directeur van een lagere school is knelpuntberoep geworden.
Directeur van een lagere school is een knelpuntberoep geworden. De laatste jaren haken heel wat mensen af, omdat het werk niet stopt. De coronacrisis heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Nu blijkt ook dat de middelen uitblijven voor beleidsondersteuning. Volgens de directies van de katholieke basisscholen heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts 23 miljoen euro beloofd. De directies trekken nu aan de alarmbel en schrijven een open brief naar de minister om alsnog middelen vrij te maken
www.hbvl.be
Jasper Stuyven veut performer sur le Tour : "Je ne pense pas au maillot jaune"
Jasper Stuyven veut briller sur le Tour avant de penser à ses objectifs de fin de saison.
www.dhnet.be
ABVV zal sociaal akkoord ondertekenen, maar kondigt al actie aan tegen loonnorm
De nipte goedkeuring van het sociaal akkoord door de socialistische vakbond ABVV eerder deze week blijft behouden. Dat heeft de vakbond beslist. Het akkoord over onder meer hogere minimumlonen en landingsbanen wordt dus ondertekend. Maar de vakbond kondigt meteen wel actie aan tegen de loonnorm: een betoging in september, aldus ABVV-voorzitter Thierry Bodson.
HLN.be
RFC Seraing: trois joueurs en test et un succès sur La Gantoise (0-1)
Première sortie et première victoire du RFC Seraing. Les hommes de Jordi Condom disputaient un amical face à La Gantoise ce mercredi en fin d’après-midi. La rencontre s’est déroulée à Horst, aux Pays-Bas, où les Gantois sont actuellement en stage. Le succès fut au rendez-vous (0-1).
Lameuse.be
Inquiétude en France: une cascade de blessés avant les huitièmes de finale de l’Euro
Qualifiés en huitièmes de l’Euro avec la première place et un Karim Benzema retrouvé, les Bleus sont traversés par plusieurs tourments avant d’affronter lundi la Suisse, avec deux nouveaux blessés jeudi, un jeu qui inquiète et une grande fatigue.
www.lesoir.be
Inquiétude en France: une cascade de blessés avant les huitièmes de finale de l’Euro
Qualifiés en huitièmes de l’Euro avec la première place et un Karim Benzema retrouvé, les Bleus sont traversés par plusieurs tourments avant d’affronter lundi la Suisse, avec deux nouveaux blessés jeudi, un jeu qui inquiète et une grande fatigue.
Sudinfo.be
La FGTB signera l'accord social mais annonce une manifestation
La FGTB a décidé jeudi de maintenir le vote très serré en faveur du projet d'accord social du Groupe des Dix, malgré la non-prise en compte de certaines voix. Le syndicat socialiste confirme qu'il signera l'accord mais rappelle contester la norme salariale de 0,4% qui sera imposée par le gouvernement fédéral. Il annonce déjà une manifestation en septembre.
www.7sur7.be
Charleroi: un arrêté de Magnette oblige le So You à fermer à 20 heures ce week-end après trois P.-V. Covid rédigés à son encontre
Le bourgmestre Paul Magnette a signé un arrêté de police ordonnant la fermeture de l’établissement carolo «So You» à 20 heures du 25 au 27 juin inclus, pour «trouble à la sécurité et à la salubrité publiques». Une aberration sans nom pour le gérant de l’établissement, Sébastien Brohette, qui parle d’acharnement.
Sudinfo.be
Homosexualité dans le sport: «Certains ont des vies cachées»
Aline Zeler et Ann Wauters témoignent de leur coming-out dans le milieu sportif professionnel. Une rencontre unique entre deux sportives de haut niveau autour de l’homosexualité, des conséquences sur leur carrière, et du rôle qu’elles assument aujourd’hui, alors que l’omerta règne encore du côté des hommes.
www.lesoir.be
“2 miljoen euro omzet door de neus geboord”: schrappen Tomorrowland is drama voor meer dan 2.500 bedrijven en leveranciers
Ook de zomer van 2021 wordt er één zonder Tomorrowland. Dat is niet alleen een streep door de rekening van de festivalorganisatie en de Vlaamse overheid, die 1,8 miljoen euro steun aan het festival definitief kwijtspeelt. Door de afgelasting zien tal van bedrijven en leveranciers voor meer dan 50 miljoen euro bestellingen geannuleerd. Een taxibaas, een cateraar, een podiumbouwer en een hotelier maken hun rekening.
HLN.be
Plus de véhicules à essence en 2035 à Bruxelles: le MR critique fortement la décision du gouvernement
Le député David Weytsman, vice-président de cette commission, se désole également de constater qu’au niveau de l’infrastructure de recharge électrique.
www.lesoir.be
Wout van Aert zal extra opvallen: waarom Jumbo-Visma met een blauwe voorband rijdt in de Tour
Donderdag presenteert Jumbo-Visma tijdens de ploegenpresentatie van de Tour officieel zijn fietsen met een blauwe voorband. De iconische band van Swapfiets, het eerste ‘bicycle as a service’-bedrijf ter wereld, wordt daarmee onderdeel van het profpeloton en zal in meerdere etappes door onder anderen Belgisch kampioen van Aert worden gebruikt. Het is voor het eerst dat een wielerploeg een gekleurde fietsband in het peloton introduceert.
www.hbvl.be
Flyboarder voert spectaculaire show op bij cruiseschip
De opvarenden van cruiseschip Marella Discovery krijgen een bijzondere show van flyboarder James Prestwood (37). De stunt vindt plaats op de Filipijnse nationale feestdag omdat op de boot veel Filipino’s werken. En zij genieten met volle teugen.
HLN.be
Coronavirus: les mesures fédérales d’aides aux sans-abri prolongées jusqu’à la fin septembre
Sur proposition de la ministre chargée de la Lutte contre la pauvreté Karine Lalieux, le Conseil des ministres a marqué jeudi son accord sur le prolongement de l’accueil des sans-abri et l’octroi de ressources supplémentaires dans le cadre de la crise du coronavirus jusqu’à la fin du mois de septembre.
Sudinfo.be
Ongerustheid: bijna honderd coronabesmettingen bij Finse fans na duel met België in Sint-Petersburg
In Finland is ongerustheid ontstaan nadat bij terugkeer in het land gebleken is dat bij bijna honderd fans die het EK-duel tegen België in het Russische Sint-Petersburg bijwoonden, besmetting met het coronavirus is vastgesteld, zo melden de Finse autoriteiten donderdag.
www.hbvl.be
Begrotingscontrole krijgt groen licht in de Kamer
De plenaire vergadering van de Kamer heeft vanavond de begrotingscontrole goedgekeurd. Die werd in april al afgeklopt op regeringsniveau, maar er waren sindsdien nog aanpassingen nodig om de begroting volledig in lijn te brengen met de meest recente steun- en relancemaatregelen in het kader van de coronacrisis.
HLN.be
Begrotingscontrole krijgt groen licht in de Kamer
De plenaire vergadering van de Kamer heeft vanavond de begrotingscontrole goedgekeurd. Die werd in april al afgeklopt op regeringsniveau, maar er waren sindsdien nog aanpassingen nodig om de begroting volledig in lijn te brengen met de meest recente steun- en relancemaatregelen in het kader van de coronacrisis.
HLN.be
Le fédéral approuve l'accord de coopération sur les données liées au certificat Covid
Le gouvernement fédéral a approuvé jeudi en première lecture l'accord de coopération entre l'État fédéral et les entités fédérées concernant le traitement des données liées au certificat Covid numérique de l'Union européenne, au Covid Safe Ticket et au PLF et le traitement des données à caractère personnel des travailleurs salariés et des travailleurs indépendants vivant ou résidant à l'étranger q...
Levif.be
Prêcheurs sur gages
20:07 "Les femmes n'ont pas d'histoire", le premier roman d'Amy Jo Burns, ficelé comme une bonne série, donne voix à des épouses sans destin.
www.lecho.be
Hécatombe chez les Bleus : après Hernandez et Digne, Lemar et Thuram se blessent à leur tour
Qualifiés en huitièmes de l'Euro avec la première place et un Karim Benzema retrouvé, les Bleus sont traversés par plusieurs tourments avant d'affronter lundi la Suisse, avec deux nouveaux blessés jeudi, un jeu qui inquiète et une grande fatigue
www.lalibre.be
Hécatombe chez les Bleus : après Hernandez et Digne, Lemar et Thuram se blessent à leur tour
Qualifiés en huitièmes de l'Euro avec la première place et un Karim Benzema retrouvé, les Bleus sont traversés par plusieurs tourments avant d'affronter lundi la Suisse, avec deux nouveaux blessés jeudi, un jeu qui inquiète et une grande fatigue
www.dhnet.be
Getuigenis tijdens herdenking ramp Nieuw Zuid gaat door merg en been
Ronny Matthysen, de provinciaal secretaris van de christelijke vakbond ACV BIE Antwerpen, heeft tijdens de herdenking van de ramp op Nieuw Zuid een getuigenis voorgelezen van een loodgieter die op het moment van de instorting aanwezig was. De brief gaat door merg en been.
www.hbvl.be
Pogacar encore favori pour le Tour : "Le défi sera encore un peu plus grand cette année…"
Vainqueur sortant, Tadej Pogacar incarne aussi l’un des grands favoris de ce Tour.
www.dhnet.be
Belgen verdacht van miljoenenoplichting met onlineplatform Vitae
20:02 Het gerecht verdenkt een groep Belgen die schuilgaan achter Vitae, een cryptomunt en een socialemediaplatform, van een internationale piramidefraude. Daarbij zouden wereldwijd tientallen miljoenen dol...
www.tijd.be
Licentie Trumps advocaat Giuliani ingetrokken wegens leugens bij verkiezingen
Een gerechtshof in New York heeft de licentie van de raadsman van Donald Trump, Rudy Giuliani, ingetrokken wegens zijn rol na de presidentsverkiezingen van 2020 in de Verenigde Staten.
www.hbvl.be
Kapitein van Red Lions mag niet naar de Spelen: ‘Eerst dacht ik: ik ga een maand op een eiland zitten en zet mijn gsm af’
Ja, het kwam hard aan, zegt Thomas Briels (33), zo’n vijf jaar lang kapitein van de Red Lions. De spits is niet bij de zestien voor Tokio 2021. Hij zal de Olympische Spelen – het zouden zijn vierde zijn – van aan de zijlijn beleven. ‘Eerst dacht ik: ik ga een maand op een eiland zitten en zet mijn gsm af. Maar dat ligt niet in mijn aard: ik zal de groep blijven helpen.’
De Standaard
«De Monet à Kandinsky» : une expo interactive somptueuse à Liège
Ce jeudi s’ouvrait une nouvelle et grande exposition immersive au Palais des Congrès de Liège. «De Monet à Kandinsky, vers le modernisme», c’est 50 années de révolution artistiques qui vous attendent jusqu’au 12 septembre à Liège. Vous pourrez y découvrir près de mille œuvres virtuelles animées en provenance de musées du monde entier.
Lameuse.be
De tien Tour-favorieten die zaterdag in Brest aan de start staan: kan Ineos-Grenadiers het Sloveense zomerfestival verstoren?
Een tweede keer Pogacar? Een eerste keer Roglic? Een tweede keer Thomas? Een eerste keer Carapaz, of López als de tweede Zuid-Amerikaanse eindwinnaar ooit? Zelden deze eeuw kondigde de Tour zich zo open aan. Ziehier de tien favorieten die wij naar voren schuiven waaruit in principe de eindwinnaar zou moeten komen:
www.hbvl.be
ABVV bevestigt stemresultaat en zal sociaal akkoord ondertekenen
De nipte goedkeuring van het sociaal akkoord door de socialistische vakbond ABVV eerder deze week blijft behouden. Dat heeft de vakbond beslist. Hij zal het akkoord over onder meer hogere minimumlonen en landingsbanen dus ondertekenen. Maar de vakbond kondigt meteen wel actie aan tegen de loonnorm: een betoging in september, aldus ABVV-voorzitter Thierry Bodson.
www.hbvl.be
Coronavirus: le fédéral approuve l’accord de coopération sur les données liées au certificat Covid
Le gouvernement fédéral a approuvé jeudi en première lecture l’accord de coopération entre l’État fédéral et les entités fédérées concernant le traitement des données liées au certificat Covid numérique de l’Union européenne, au Covid Safe Ticket et au PLF et le traitement des données à caractère personnel des travailleurs salariés et des travailleurs indépendants vivant ou résidant à l’étranger qui effectuent des activités en Belgique.
Sudinfo.be
Onderzoekers in Brussel vinden sporen kaakchirurgie op Egyptische mummie
De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en de Universitaire Ziekenhuizen Saint-Luc in Brussel hebben sporen van kaakchirurgie ontdekt op een Egyptische mummie van 2.700 jaar oud. Daarvoor hebben ze moderne medische technieken, zoals een CT-scan, gebruikt. Dat meldden de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis donderdag.
www.hbvl.be
Belgique - Portugal : pas d'écran géant à Bruxelles, Namur, Liège et Charleroi
Une bonne gestion des rassemblements n'est pas encore possible, selon les bourgmestres.
www.dhnet.be
Belgique - Portugal : pas d'écran géant à Bruxelles, Namur, Liège et Charleroi
Une bonne gestion des rassemblements n'est pas encore possible, selon les bourgmestres.
www.lalibre.be
Jurist over getuigenis van Britney Spears: “Ze kwam erg vastberaden over”
Tijdens een explosieve getuigenis vertelde Britney Spears (39) woensdag voor het eerst publiekelijk hoe erg ze lijdt onder het voogdijschap van haar vader Jamie (68). Die heeft sinds 2008 controle over haar financiële en persoonlijke leven. Jurist Jonas Van Giel volgde de veelbesproken zitting vannacht via livestream. “Het gebeurt helaas niet vaak dat zo’n voogdijschap ongedaan gemaakt wordt.”
HLN.be
Windows 11 komt dichter bij smartphone
Tiktok op je Windows laptop! Microsoft brengt zijn besturingssysteem voor personal computers dichter bij de wereld van smartphones en tablets. Zo zul je populaire Android apps vanuit de Microsoft Store kunnen installeren. Verder is Windows 11 vooral een discreet maar welkom likje frisse verf.
De Standaard
Italie: pourquoi Lukaku fait sensation en une de Vogue et en sous-vêtements
«L’homme de juillet», c’est lui! Pour le mois prochain, la version italienne de Vogue Hommes a décidé de faire sa une sur un personnage charismatique: le grand footballeur belge Romelu Lukaku. Mais attention: si cette photo de couverture fait beaucoup parler d'elle, ce n’est pas parce qu’il n’y a «que» Lukaku mais aussi parce qu’il apparaît en sous-vêtements. Un détail qui compte pour la presse, belge aussi bien qu’italienne, qui s’étonne de cette initiative inhabituelle.
www.lavenir.net
Italie: pourquoi Lukaku fait sensation à la une de Vogue en sous-vêtements
«L’homme de juillet», c’est lui! Pour le mois prochain, la version italienne de Vogue Hommes a décidé de faire sa une sur un personnage charismatique: le grand footballeur belge Romelu Lukaku. Mais attention: si cette photo de couverture fait beaucoup parler d'elle, ce n’est pas parce qu’il n’y a «que» Lukaku mais aussi parce qu’il apparaît en sous-vêtements. Un détail qui compte pour la presse, belge aussi bien qu’italienne, qui s’étonne de cette initiative inhabituelle.
www.lavenir.net
IN BEELD. Alpecin-Fenix springt in het oog op ploegenvoorstelling in Brest
We zouden het door alle EK-gekte bijna vergeten, maar zaterdag start de Ronde van Frankrijk. Twee dagen voor Le Grand Départ tonen de renners zich aan het publiek bij de ploegvoorstelling in Brest. Dat levert zoals gewoonlijk flink wat kiekjes op.
HLN.be
IN BEELD. Alpecin-Fenix springt in het oog op ploegenvoorstelling in Brest
We zouden het door alle EK-gekte bijna vergeten, maar zaterdag start de Ronde van Frankrijk. Twee dagen voor Le Grand Départ tonen de renners zich aan het publiek bij de ploegvoorstelling in Brest. Dat levert zoals gewoonlijk flink wat kiekjes op.
HLN.be
Une équipe de l'ULB ouvre une voie vers de nouvelles thérapies contre les métastases
19:53 L'équipe du professeur François Fuks a réalisé une avancée majeure dans la compréhension et le traitement des métastases. La société qu'il a fondée avec Jean Combalbert, Epics, devrait en profiter.
www.lecho.be
L’horreur totale à Renaix: 230 animaux dans un état déplorable saisis chez un particulier!
Les associations Animaux en Péril, The Lucky Stars, Help Animals, Bunny Tails et Rambi sont intervenues ce jeudi 24 juin dans la matinée pour extraire plus de 230 animaux d’une maison de la commune de Renaix.
Sudinfo.be
Toutes les nouveautés du nouveau Windows 11
www.lesoir.be
Verplichte vaccinatie zorgpersoneel ligt weer op tafel: “Zonder groepsimmuniteit zijn wzc-bewoners vogel voor de kat”
Na de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel ligt de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel weer op tafel. Het aantal voorstanders neemt toe. “De kwetsbare bewoners moeten kunnen vertrouwen op groepsimmuniteit. Anders zijn ze vogel voor de kat”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen), lid van de Gems en de Taskforce Vaccinatie.
www.gva.be