Coronavirus: près de 30.000 voyageurs sont revenus d’une zone rouge en Belgique sans se faire tester

Les 30.000 voyageurs n’auraient pas fait le test obligatoire à leur retour de zone rouge en Belgique.
Read full article on: sudinfo.be
VS: Mensen geweigerd om inreisverbod mogen opnieuw visum aanvragen
De meeste mensen die eerder een Amerikaans visum werd geweigerd vanwege het tijdelijke inreisverbod voor sommige islamitische landen, mogen opnieuw een aanvraag doen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie voor Buitenlandse Zaken maandag.
HLN.be
Joan Laporta, FC Barcelona's hoop in barre sportieve en economische tijden
04:00 Vier maanden na het ontslag van Josep Maria Bartomeu hebben tienduizenden 'socio's' van FC Barcelona Joan Laporta op het schild gehesen als nieuwe voorzitter. Ze hopen dat de overtuigde nationalist de...
www.tijd.be
LIVE. Estland voert lockdown van een maand in - Maatregelen in Nederland verlengd tot 30 maart
We mogen sinds gisteren buiten weer met 10 personen samen zijn. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen afgelopen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
HLN.be
L’espoir d'embellie économique hisse le taux à dix ans au-dessus de zéro
03:30 La révision à la hausse des prévisions de croissance et d’inflation a fait repasser le taux belge à long terme au-dessus de zéro. La hausse va-t-elle se poursuivre et quelles en seraient les conséquen...
1 h
www.lecho.be
De Annie Cordytunnel
Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
2 h
www.hbvl.be
“Grondwaterput is voor gezinnen niet noodzakelijk”
In de strijd tegen het ille­gaal aanboren van grondwater kijkt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vooral richting boorbedrijven. Maar ook gewone gezinnen dragen een verantwoordelijkheid.
2 h
www.hbvl.be
Jonge vechtjassen met één doel: homo’s beroven
David Polfliet (42) ging volgens zijn beste vriend zelden op date laat op de avond. Maar vrijdagavond werd hij door drie minderjarigen, amper 16 en 17 jaar, misleid en naar een park in Beveren gelokt. De drie homohaters wilden Polfliet beroven en hem de schrik van zijn leven bezorgen. Hij overleefde het niet.
2 h
www.hbvl.be
--> --> Een appeltje voor de dorst
2 h
www.hbvl.be
Terug van weggeweest bij FC Limburg regio
Er stonden de voorbije week weer enkele opmerkelijke transferberichten in onze rubriek ‘FC Limburg regio’. Transfers van spelers, die terug zijn van weggeweest. Zoals Saverio Adenie, die vanuit Robin Hood Suriname terugkeert naar ESK Leopoldsburg. Of bekende namen als Ali Yildiz (terug na enkele seizoenen bij niet-Limburgse clubs) of Willem Ofori (terug uit voetbalpensioen), die respectievelijk voor Termien en Helson kozen. Maar het strafst uit de hoek komt toch Lanklaar VV. De vierdeprovincialer haalde liefst zeven (!) spelers terug uit haar kampioenenploeg van zes jaar geleden.
2 h
www.hbvl.be
16 miljoen euro voor slimme maakindustrie op Thor Park
Op het Thor Park in Genk wordt ruim 16 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw gebouw voor slimme maakbedrijven. De campus voor slimme maakindustrie is goed voor 600 extra jobs en de eerste module van 8.000 vierkante meter is eind volgend jaar operationeel.
2 h
www.hbvl.be
Ford moet twee arbeiders uit Genkse fabriek 100.000 euro pensioen uitkeren
Twee ex-arbeiders van Ford Genk die bediendenwerk deden, hebben voor het Hof van Cassatie gelijk gekregen. Daarmee eindigt een juridische lijdensweg die ruim elf jaar heeft geduurd. Ford moet hen elk zo’n 100.000 euro aan pensioen uitkeren.
2 h
www.hbvl.be
Familie Agnelli koopt voor 541 miljoen euro kwart van schoenenmerk Louboutin
2 h
www.hbvl.be
John de Mol laat in Nederland koppels 50 uur lang dansen
2 h
www.hbvl.be
Ella Leyers wordt ambassadrice van ‘De Roze Mars’
2 h
www.hbvl.be
Hoe straatcrimineel Salah Abdeslam een notoir terrorist werd
Hoe slaagde een kleine straatcrimineel uit Molenbeek erin op te klimmen tot een van de meeste notoire terroristen sinds de Tweede Wereldoorlog? Eric Goens zoekt het uit in Salah, de docureeks over Salah Abdeslam en zijn aandeel in de aanslagen in Parijs en Brussel.
2 h
www.hbvl.be
Gebroken rug leidt tot kunst vol beweging
Hij was goed op weg om in het leger te gaan, maar een gebroken rug zorgde ervoor dat Anthony Mary Mr Donka werd. In De Boogaard in Sint-Truiden kan u zijn schilderijen vol kleur en beweging ontdekken.
2 h
www.hbvl.be
Harry Styles en Billie Eilish fleuren virtuele Grammy’s op
2 h
www.hbvl.be
Ben Hermans deelt huis met Chris Froome op Teidevulkaan
Terwijl renners hunkeren naar succes in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, vertoeven talloze collega’s op hoogte. Aan de Teidevulkaan op Tenerife stomen ze zich klaar voor een nieuwe blok van wedstrijden. Onder hen ook Ben Hermans en Chris Froome van Israel Start-Up Nation.
2 h
www.hbvl.be
Benoot rolt de loper uit voor Cees Bol
Tiesj Benoot is alive and kicking. Het valt voorlopig uit de uitslagen niet af te lezen, maar de dagwinnaar Cees Bol zong in Amilly de lof van de Drongenaar. “Als ik hier win, is dat in de eerste plaats zijn verdienste”, aldus de Nederlander van Team DSM.
2 h
www.hbvl.be
“Mathieu reed in de finale twee crossen na elkaar”
Eerst een minuut lang 738 watt tijdens zijn aanval op de grindstrook van Le Tolfe. Dan 1.004 watt gedurende twintig seconden tijdens zijn sprint in Siena. Een totaal van 389 watt Normalized Power tijdens de hele koers. U hoort het donderen in Keulen? Kristof De Kegel, Performance Manager van Alpecin-Fenix, geeft tekst en uitleg bij de knalprestatie van zijn poulain in de Strade Bianche.
2 h
www.hbvl.be
Shorttackster na WK-zilver: “Mannen zijn cooler dan vrouwen. Helaas”
Het gaat razendsnel, blijft spannend tot de laatste meter en er vliegt wel eens iemand het decor in. Spectaculaire discipline, dat shorttrack waarop Hanne Desmet zondag WK-zilver won. “Ik kijk liever naar wedstrijden bij de mannen.”
2 h
www.hbvl.be
Webshopfraude verviervoudigd in 2020
Vorig jaar werd voor 21 miljoen aan webshopfraude gemeld. Dat is vier keer zoveel als in de voorgaande jaren. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) wil nog harder inzetten op preventie en sensibilisering.
2 h
www.hbvl.be
Zes extra OverKop-huizen bieden jongeren luisterend oor
Het ziet ernaar uit dat Limburg dit jaar zes bijkomende OverKop-huizen krijgt. Daar vinden jongeren een luisterend oor, meer dan ooit een must in deze coronacrisis. Voorlopig ligt het enige in Genk, maar ook voor Hasselt, Sint-Truiden, Beringen, Peer, Pelt en Lommel zijn er nu concrete plannen.
2 h
www.hbvl.be
Vlaams Landmaatschappij zorgt voor meer beleving aan De Wijers
Natuurgebied De Wijers krijgt liefst acht onthaalpunten. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) investeert 1,5 miljoen euro om bezoekers te laten beleven wat het gebied te bieden heeft.
2 h
www.hbvl.be
Kaartjesketting eert straffe Genkse vrouwen
De Genkse schepen Anniek Nagels schonk gisteren een doosje met tien wenskaarten aan onze hoofdredactrice Indra Dewitte en aan An Smets, chef van het magazine Sjiek. Bedoeling is dat zij de kaartjes doorgeven aan andere straffe madammen uit Genk.
2 h
www.hbvl.be
Rolmodellen moeten twijfelaars in Genk overtuigen zich te vaccineren
De stad Genk wil vijftien rolmodellen uitspelen om twijfelaars te overtuigen om zich toch te vaccineren. De campagne met bekende en minder bekende Genkenaren wordt in mei uitgerold.
2 h
www.hbvl.be
Website moet organisaties voor Genk voor warm maken
2 h
www.hbvl.be
“Nederland nog steeds een van de grootste belastingparadijzen”
Nederland is nog altijd een van de belangrijkste landen wereldwijd voor het ontwijken van belastingen. Dat zegt de organisatie Tax Justice Network in haar tweejaarlijkse ranglijst van belastingparadijzen. Alleen de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda spelen volgens de index een grotere rol in belastingontwijking dan Nederland.
2 h
HLN.be
Grote meerderheid Syrische kinderen ziet geen toekomst in Syrië
Tien jaar duurt de oorlog in Syrië al, en voor veel kinderen betekent dit dat ze nooit anders hebben gekend. Ze geloven dan ook niet meer in een toekomst in hun land, blijkt uit een rondvraag van de ngo Save The Children bij kinderen in Syrië en onder vluchtelingen in de buurlanden.
2 h
Knack.be
Le Parlement bruxellois s'installera dans l'ancien bâtiment de Belgacom
03:00 À l'étroit dans ses murs de la rue du Lombard, le Parlement bruxellois doit délocaliser une partie de ses services. Son choix s'est porté sur l'ancien hôtel téléphonique de la rue de la Paille.
2 h
www.lecho.be
‘Als het vonnis over de dood van George Floyd verkeerd is, breken we de boel af’
03:00 Minneapolis maakt zich op voor gespannen weken, nu de rechtszaak tegen de agent die George Floyd doodde, begint. Het broeit in de stad en het aanpakken van politiegeweld blijft een thema.
2 h
www.tijd.be
Nooit eerder lastiggevallen tot David door minderjarige ‘homorovers’ in de val werd gelokt en dat met de dood moest bekopen
David Polfliet ging volgens zijn beste vriend zelden op date laat op de avond. Maar vrijdagavond werd hij misleid door drie minderjarigen – amper 16 en 17 jaar oud – en naar een park in Beveren gelokt. De drie homohaters wilden de veertiger beroven en hem de schrik van zijn leven bezorgen. Polfliet zou het niet overleven. Het drietal, dat zich intussen meldde bij de politie, wordt gelinkt aan minstens twee andere feiten van gaybashing. “David was op zijn hoede, maar werd nooit eerder lastiggevallen”, getuigt zijn beste vriend.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Levenslang is uitgesloten”: wat gebeurt er nu met de minderjarige verdachten en wat riskeren zij na moord op David?
Een 16-jarige en twee 17-jarigen zijn opgepakt in het onderzoek naar de dood van David P. Het slachtoffer zou zijn vermoord omdat hij op mannen viel. Hoe gaat het nu verder met de drie minderjarige verdachten en welke straf riskeren zij? Advocaat Jan De Winter geeft antwoord.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vaccinatie betekent nog geen vrijheid: waarom maatregelen blijven gelden ook al ben je al ingeënt
Huisartsen hebben van Sciensano de duidelijke instructie gekregen dat er voor hun gevaccineerde patiënten (nog) niks verandert. “Wie symptomen heeft, moet nog steeds worden getest.” Wie in het buitenland was of nauw contact had met een besmette persoon moet nog altijd in quarantaine. Volgens viroloog Steven Van Gucht is dat nog zeker nodig tot ten minste alle 65-plussers en risicopatiënten zijn ingeënt.
2 h
www.nieuwsblad.be
Van 33 tot 91 jaar, zij kregen al een vaccinatie-uitnodiging: “Ik leef al mijn hele leven in een bubbel”
Er zijn ons land intussen meer dan 320.000 vaccinatie-uitnodigingen verstuurd. Dat zegt Frank Robben, de CEO van Smals, het bedrijf dat de reservatietool voor de vaccinatiecentra uitwerkte. “Nu aan de beurt zijn de zorgverstrekkers in eerste lijn, de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Antivaxbeweging spant nietsvermoedende artsen voor de kar: “Ik weet zelfs niet wat dat is”
Artsen Voor Vrijheid, de organisatie die wil dat de vaccinaties tegen het coronavirus stoppen, heeft een lijst met artsen gepubliceerd van wie ze suggereren dat ze hen steunen. Maar de artsen op die lijst blijken van niets te weten. “Ik vind het schandalig dat ik op hun lijst sta”, zegt een huisarts uit Deinze. “Vaccinatie is de enige uitweg uit de crisis. Bovendien ben ik zélf al gevaccineerd.”
2 h
www.nieuwsblad.be
De strijd om West-Vlaanderen: regering raakt het maar niet eens over hertekening van Vlaanderen
Het kluwen aan lokale samenwerkingsverbanden eenvoudiger maken en vooral afslanken. Met dat doel voor ogen werkt de Vlaamse regering aan een plan om Vlaanderen op te delen in zo’n 12 tot 15 regio’s. Ook maandagavond kwam het niet tot een akkoord, want CD&V blijft zich verzetten tegen het plan van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD).
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Monstermoeder’ werd 20 jaar geleden veroordeeld voor de moord op haar 4 kinderen, nu pleit wetenschap haar vrij
Ze staat bekend als “monster mother”, en als “Australiës vreselijkste vrouwelijke seriemoordenaar”. Kathleen Folbigg werd veroordeeld voor de moord op alle vier haar kleine kinderen, maar nu vragen 90 vooraanstaande wetenschappers haar vrij te laten omdat genetisch onderzoek aantoont dat de kinderen wellicht een natuurlijke dood stierven. “Ik ben niet wie ze zeggen dat ik ben.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Scholen die sneeuwklassen in het water zagen vallen, trekken nu in de zomer naar de bergen
Tientallen lagere scholen die hun sneeuwklassen in het water zagen vallen door de coronacrisis hebben beslist om in mei of juni alsnog naar de bergen te trekken. Niet om te skiën, maar om te wandelen. “Normaal organiseert een 100-tal scholen zijn sneeuwklassen via ons”, zegt Marina Claes van de Vereniging Openluchtklassen (VOK), een vzw van het katholiek onderwijs. “Die zijn allemaal afgeschaft. Leerlingen vinden dat uiteraard heel spijtig want ze zijn er vaak al van het vierde leerjaar mee bezig om in het zesde te gaan skiën.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Ervaring niet nodig voor BV’s, “pittige leerlingen” gezocht en (bijna) alles kan: achter de schermen bij ‘De klas’
Hoe kijkt een 17-jarige aan tegen het leven en de toekomst? “De vraag is relevanter dan ooit in deze Covid 19-tijden die veel jongeren erg zwaar vallen”, zeggen de makers van het Eén-programma De klas. Dieter Coppens is vanavond de eerste gelegenheidsleraar en corona staat uiteraard op zijn lijstje. Maar voor daar het laatste woord over is gezegd, gaat er heel wat aan vooraf.
2 h
www.nieuwsblad.be
Webshops kenden een enorme boost en dat is ook de oplichters niet ontgaan
Vorig jaar werd voor 21 miljoen aan webshopfraude gemeld. Dat is vier keer zoveel als in de voorgaande jaren. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) wil nog harder inzetten op preventie en sensibilisering.
2 h
www.nieuwsblad.be
Serge (53) doorbreekt taboe rond partnergeweld tegen mannen: “Te beschaamd om klacht in te dienen”
Na kindermisbruik houdt Hilde Van Mieghem (62) een loep boven partnergeweld, in haar tweede reeks van ‘Als je eens wist’. In de eerste aflevering laat ze slachtoffers aan het woord, waaronder de 53-jarige Serge. “Mijn vrouw sloeg me, maar ik was te beschaamd om klacht in te dienen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Eric Goens kijkt in het hoofd van Salah Abdeslam: “Ik ga geen held van hem maken”
Hoe slaagde een kleine straatcrimineel uit Molenbeek erin op te klimmen tot een van de meeste notoire terroristen? Eric Goens zoekt het uit in ‘Salah’, de docureeks over Salah Abdeslam en zijn aandeel in de aanslagen in Parijs en Brussel.
2 h
www.nieuwsblad.be
De eerste horde van het proces-George Floyd: wie is er nog niet bevooroordeeld?
Negen maanden na de dood van George Floyd begon maandag in Minneapolis het proces tegen Derek Chauvin, de politieagent die hem negen minuten lang onder zijn knie gekneld hield. De zoektocht naar neutrale juryleden belooft een eerste grote moeilijkheid te worden.
2 h
www.nieuwsblad.be
Rookworstmerk Unox wil consument meer groenten doen eten
Unilever wil verduurzamen en daar hoort minder vlees bij. Uitgerekend via hun merk Unox – bekend van de rookworst – willen ze consumenten minder vlees en méér groenten doen eten.
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Lili & Marleen’-acteur Steven De Lelie (43) voor de tweede keer papa
Voormalig televisieacteur Steven De Lelie (43) is opnieuw papa geworden. De Antwerpenaar, die lang geleden Rikki speelde in Lili & Marleen en Bert Van den Bossche in Familie, verwelkomt samen met zijn partner Katrien Vergauwen een dochter, Emma. Zondag kwam het kindje ter wereld.
2 h
www.nieuwsblad.be
6.500 doden blijken niet genoeg om het WK voetbal te boycotten
Later deze maand beginnen de Rode Duivels aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal in Qatar. Maar dat WK is omstreden. Bij de bouw van de sportinfrastructuur vielen al 6500 doden.
2 h
De Standaard