Coronavirus: vers une réouverture des bars et des restaurants? «Si tout va bien, on peut espérer l’ouverture d’autres secteurs en mars»

Ce lundi 1er février, David Clarinval, ministre des indépendants et des classes moyennes du gouvernement fédéral, était invité sur Bel RTL. Il y a évoqué une possible réouverture des bars et restaurants.
Read full article on: sudinfo.be
La Toyota Yaris élue voiture européenne de l'année
La quatrième génération de la Toyota Yaris a été désignée lundi voiture européenne de l'année, succédant à la Peugeot 208, lors d'une cérémonie retransmise en ligne.
www.7sur7.be
China heeft nog "grote zorgen" over veiligheid Boeing 737 MAX
Terwijl de Boeing 737 MAX in onder meer Europa en Noord-Amerika weer mag vliegen, staat het toestel in China nog aan de grond. Volgens de Chinese toezichthouder zijn er nog steeds grote zorgen over de veiligheid van het vliegtuig. Zodra die zorgen zijn weggenomen, zal China het toestel nog uitgebreid testen voordat het weer mag vliegen.
HLN.be
Sur base annuelle, le nombre de chômeurs a augmenté plus vite en Flandre qu'en Wallonie
Entre janvier 2020 et janvier 2021, le nombre de nouveaux chômeurs complets a augmenté plus vite en Flandre qu'en Wallonie. Le nombre de chômeurs temporaires a quant à lui explosé.
www.dhnet.be
Prins Charles bezocht prins Philip voor gesprek over de toekomst: “Op een dag zul jij de leider van de familie zijn”
Prins Philip (99) ligt al dertien dagen in het ziekenhuis. Meer en meer lijkt het een ernstige situatie te worden. Niet alleen werd de hertog van Edinburgh overgeplaatst naar een ander ziekenhuis om een verdere behandeling van zijn hardnekkige infectie te krijgen. Ook riep hij zijn zoon prins Charles (72) bij zich om over de ‘toekomst’ te praten. Dat meldt de ex-perschef van de koningin, Dickie Arbiter.
HLN.be
Le Carolo Bastien, 32 ans, candidat de l’émission de RTL-TVI «Mariés au premier regard»: «Je fais confiance aux experts»
Vous l’avez sûrement vu ce dimanche sur RTL-TVI: un Carolo vient de faire son apparition dans l’émission «Mariés au premier regard». Bastien, 32 ans, originaire d’Ham-sur-Heure/Nalinnes, a eu de la chance: il a intégré l’expérience suite à l’abandon d’un candidat. Il nous livre son ressenti.
Sudinfo.be
Beerschot - Mouscron en chiffres : A 20 secondes près, l'Excel reste la plus mauvaise équipe à l'extérieur
Retour en chiffres sur le nul au Kiel décroché par Mouscron.
www.dhnet.be
Des supporters d’Anderlecht titillent les fans du Standard en leur rappelant la date du jour (photo)
Nous sommes le premier jour du troisième mois. Le 1/3 donc…
Sudinfo.be
Faut-il se faire vacciner si l’on a déjà contracté la Covid-19?
Pas épargnée par les couacs, la campagne de vaccination suscite de nombreuses interrogations au sein de la population. Certains citoyens se demandent notamment quand ils pourront recevoir leurs injections, d'autres si elles sont réellement nécessaires alors qu’ils ont déjà contracté le coronavirus et qu’ils disposent d'anticorps. Invité à apporter des précisions à ce sujet par nos confrères de RTL Info, Yves Van Laethem assure que “faire le vaccin en ayant déjà été testé positif a du sens”.
www.7sur7.be
‘The Father’-acteur Anthony Hopkins is al jaren vervreemd van dochter Abigail: “Ik kijk niet meer achterom”
Zondagavond greep Anthony Hopkins (83) nét naast een Golden Globe voor zijn rol in ‘The Father’. Daarin speelt hij een dementerende man die wordt verzorgd door zijn dochter (Olivia Colman). In het echte leven lijkt het onwaarschijnlijk dat Hopkins in een gelijkaardige situatie door zijn eigen dochter zou worden verzorgd, want de twee zijn al jaren van elkaar vervreemd.
HLN.be
230 points lumineux vont être remplacés dans trois parties de Charleroi dès ce 3 mars
La Ville de Charleroi et l’Opérateur des Réseaux Gaz et Électricité (ORES) avaient lancé officiellement le jeudi 19 décembre 2019 un vaste plan de remplacement de l’éclairage public à Charleroi. Ces travaux s’inscrivent dans le cadre de l’Arrêté du Gouvernement wallon du 14 septembre 2017 qui prévoit le remplacement des éclairages existants par des luminaires LED (NDLR. Light-Emitting Diode ou diode électroluminescente en français). Ce programme baptisé e-LUMin concerne 25.000 points lumineux à Charleroi.
www.7sur7.be
Le calendrier des Belgian Cats aux JO a été dévoilé
La Belgique entamera son tournoi olympique par un choc face à l’Australie.
www.dhnet.be
Persfotograaf (65) kritiek na agressie in Reims, politie doet oproep tot getuigen
In de noordoostelijke Franse stad Reims is een persfotograaf van de lokale krant L’Union in kritieke, maar stabiele toestand na vermoedelijke zware agressie. Christian Lantenois (65) kreeg zaterdagnamiddag de opdracht om uit te rukken naar de probleemwijk Croix-Rouge waar zo’n veertigtal jongeren met ijzeren staven en golfclubs rondliepen. Hij reed in een auto met het logo van de krant, maar werd volgens de L’Union-hoofdredactie snel zelf een doelwit.
HLN.be
‘The Crown’-acteurs zijn prins Harry dankbaar: “Hij is in staat om te beoordelen wat feit en wat fictie is”
‘The Crown’-actrices Gillian Anderson (52) en Emma Corrin (25) vertelden na de ‘Golden Globe’-uitreiking blij te zijn met de reactie van prins Harry op de bejubelde Netflix-serie. Hij vertelde in een interview met James Corden (42) dat het een realistisch beeld geeft van hoe het er in een koninklijke familie aan toe gaat.
HLN.be
Nieuwe tool moet uitnodigingen vaccinaties stroomlijnen
16:17 Problemen en bizarre keuzes rond de vaccinuitnodigingen deden de jongste dagen meermaals de wenkbrauwen fronsen. Een onlinetool moet soelaas brengen.
www.tijd.be
Stad Gent tekent krijtcirkels op Sint-Pietersplein “om studenten te helpen in hun bubbel te blijven”
De stad Gent laat - op vraag van de studenten zelf - 100 krijtcirkels tekenen op het Sint-Pietersplein. Dat moet jongeren “helpen” om met 4 - en niet met meer - te genieten van de zon op het plein. De cirkels hebben een diameter van 6 meter, en liggen op telkens 4 meter van de volgende cirkel.
HLN.be
Op zoek naar een speeltje? Brits veilinghuis veilt unieke Porsche van Diego Maradona
Een Porsche 911 Carrera 2 ‘works turbo look’ cabriolet die in 1992 door wijlen Diego Maradona gekocht werd en waar de voetballegende mee reed toen hij in 1993 speelde voor Sevilla, gaat online onder de hamer bij veilinghuis Bonhams. De veiling ‘Les grandes marques du monde à Paris’ start woensdag en loopt een week later af, op woensdag 10 maart. Geschatte opbrengst van de sportwagen: 150.000 euro tot 200.000 euro.
www.hbvl.be
Anderlecht-fans kunnen abonnement gratis verlengen voor volgend seizoen
In dit coronajaar speelt de Jupiler Pro League zich af achter gesloten deuren. Nochtans hadden veel fans een abonnement gekocht voor dit seizoen. Anderlecht werkte nu een regeling uit voor zijn gedupeerde supporters. RSCA-abonnees kunnen hun abonnement gratis verlengen voor de reguliere competitie van volgend seizoen.
www.hbvl.be
L'activité manufacturière en zone euro à un pic de 3 ans
16:11 La demande en Asie et surtout en Chine a porté le secteur manufacturier en zone euro à un rythme d'activité inédit depuis trois ans selon l'institut IHS Markit.
www.lecho.be
“Hij heeft letterlijk met Zoë haar leven gespeeld”: familie van jonge mama (29) vol onbegrip voor chauffeur die ongeval veroorzaakte waarbij eigen vriendin om het leven kwam
“Iedereen kan een ongeval veroorzaken, maar niet op die manier. Pas een hele tijd na het ongeval hebben we gezien dat hij letterlijk met haar leven heeft gespeeld.” De familie van Zoë Bouquet (29) uit Knokke heeft weinig begrip voor de spijtbetuiging van K.D. (27), die in de zomer van 2019 een ongeval veroorzaakte waarbij Zoë om het leven kwam. De beklaagde vormde sinds een maand een koppel met het slachtoffer en had er net een avondje stappen opzitten toen K. met 1,59 promille in z'n bloed achteraan inreed op een vrachtwagen. Hij reed ook te snel. De BMW belandde in de gracht. Zoë, mama van een zoontje, stierf enkele uren later in het ziekenhuis. De beklaagde hoopt niet naar de gevangenis te moeten.
HLN.be
“Hij heeft letterlijk met het leven van Zoë gespeeld”: familie van jonge mama (29) vol onbegrip voor chauffeur die eigen vriendin verliest bij ongeval
“Iedereen kan een ongeval veroorzaken, maar niet op die manier.” De familie van Zoë Bouquet (29) uit Knokke heeft weinig begrip voor de spijtbetuiging van K.D. (26). De beklaagde vormde sinds een maand een koppel met Zoë en had er net een avondje stappen opzitten toen hij onder invloed - met haar BMW - botste op een bestelwagen. Hij reed ook te snel. Zoë, mama van een zoontje, stierf enkele uren later in het ziekenhuis. De beklaagde hoopt dat hij niet naar de gevangenis moet.
HLN.be
Fin de carrière voor Nicolas Sarkozy na veroordeling wegens corruptie: vliegt ex-president straks ook echt achter tralies?
Drie jaar cel, waarvan twee met uitstel. Die straf heeft Nicolas Sarkozy gekregen in de affaire-Bismuth, een afluisterzaak rond mogelijk machtsmisbruik van de voormalige Franse president. Na Jacques Chirac, zijn mentor, is Sarkozy daarmee het tweede Franse staatshoofd dat door een rechter wordt veroordeeld.
www.nieuwsblad.be
L'UE sanctionne quatre hauts fonctionnaires russes pour l'emprisonnement de Navalny
Les Etats membres de l'UE ont officialisé lundi des sanctions contre quatre hauts fonctionnaires russes impliqués dans les procédures judiciaires engagées contre l'opposant russe Alexeï Navalny et dans la répression menée contre ses partisans.
www.lalibre.be
Geen sneller vaccin voor wie kinderen opvangt: “Nu zijn we plots minderwaardig”
Ferm, de grootste organisator van kinderopvang in Vlaanderen, vraagt de overheid om ook onthaalouders en personeel in de kinderdagverblijven prioritair te vaccineren. “Tijdens de eerste golf moesten we openblijven voor kinderen van zorgverleners, nu zijn we plots minderwaardig.”
www.hbvl.be
Coronavirus: les indicateurs poursuivent leur hausse
Le taux de reproduction (Rt) du coronavirus s’établit à 1,12. Lorsqu’il est supérieur à 1, cela signifie que la transmission du virus progresse.
www.lesoir.be
Psycholoog van dokter André Gyselbrecht riskeert maximumstraf voor schending beroepsgeheim in kasteelmoord: “Hij toonde geen greintje empathie tegenover ouders die hun kind verloren zijn”
“Wees gewaarschuwd als je als patiënt z'n kabinet binnenstapt. Hij zou u wel eens niet kunnen beschouwen als cliënt, met alle gevolgen van dien.” Procureur Fien Maddens haalde maandagmorgen bikkelhard uit naar psycholoog Johan M. (69) uit Damme. Volgens het parket schond die z'n beroepsgeheim door attesten over gesprekken met Stijn Saelens - slachtoffer van de kasteelmoord - door te spelen aan diens schoonvader André Gyselbrecht, opdrachtgever van de moord. De psycholoog riskeert de maximumstraf, maar ontkent de tenlastelegging met klem.
HLN.be
La société liégeoise qui a commercialisé les tests de l’ULiège rachetée 130 millions€
La société liégeoise Diagenode, spécialisée dans le diagnostic moléculaire et les produits épigénétiques, connue notamment pour avoir commercialisé les tests salivaires de dépistage de la Covid-19 développés par l’université de Liège, est rachetée par l’américain Hologic Inc., géant de la santé féminine, a-t-on appris lundi dans un communiqué.
Lameuse.be
La Chine interdit les punitions trop rudes à l'école
La Chine interdit à partir de lundi aux enseignants d'avoir recours à des punitions susceptibles de provoquer des traumatismes physiques ou mentaux, après la mort ces dernières années de plusieurs élèves qui avaient été sévèrement punis.
www.7sur7.be
Psycholoog van dokter André Gyselbrecht riskeert celstraf voor schending beroepsgeheim in kasteelmoord: “Hij toonde geen greintje empathie tegenover ouders die hun kind verloren zijn”
“Wees gewaarschuwd als je als patiënt z'n kabinet binnenstapt. Hij zou u wel eens niet kunnen beschouwen als cliënt, met alle gevolgen van dien.” Procureur Fien Maddens haalde maandagmorgen bikkelhard uit naar psycholoog Johan M. (69) uit Damme. Volgens het parket schond die z'n beroepsgeheim door attesten over gesprekken met Stijn Saelens - slachtoffer van de kasteelmoord - door te spelen aan diens schoonvader André Gyselbrecht, opdrachtgever van de moord. De psycholoog riskeert de maximumstraf, maar ontkent de tenlastelegging met klem.
HLN.be
Un passeport Covid digital? «Il n’est pas question de lier la vaccination à la liberté de se déplacer en Europe»
La Commission européenne formulera avant la fin du mois une proposition législative visant à créer un «digital green pass», sorte de certificat médical numérique destiné à prouver qu’une personne a été vaccinée, ou à enregistrer les résultats de tests pour ceux qui n’ont pas encore reçu le vaccin, a annoncé lundi sa présidente Ursula von der Leyen.
Sudinfo.be
Les Marseillais ébranlés par une folle histoire de sorcellerie
L’affaire fascine les fans de télé-réalité depuis ce week-end. Dimanche, Carla Moreau, candidate des Marseillais, a été accusée de sorcellerie par sa proche amie Maeva Ghennam. Depuis, les rebondissements et les révélations via story Snapchat interposées s’enchaînent. On fait le point sur cette histoire rocambolesque qui secoue la célèbre famille des Marseillais.
www.7sur7.be
Internationale atletiekbond keurt ‘herstelplan’ Rusland goed na dopingschandaal, nieuwe sancties afgewend
Het bestuur van de internationale atletiekfederatie World Athletics IAAF heeft het herstelplan goedgekeurd dat de Russische atletiekbond heeft opgesteld. De Russen ontsnappen daarmee aan nieuwe sancties.
www.hbvl.be
Deze kinderen zweren bewust vlees af: “Ik heb al kei veel dieren gered”
Kikkererwten, tofu en veggieburgers zullen deze maand elke dag op het menu staan van meer dan 19.000 Belgen. Zij doen namelijk allemaal mee aan de Veggie Challenge. Een uitdaging voor velen, maar voor anderen gewoon dagelijkse kost. En onder hen ook steeds meer kinderen en jongeren.
www.nieuwsblad.be
Juwelendief vermomd als bewakingsagent maakt 450.000 euro buit
De dief die begin december voor 450.000 euro aan juwelen heeft buitgemaakt in het Century Center aan de De Keyserlei heeft zich een hele nacht laten opsluiten in het winkelcentrum. Dat blijkt uit camerabeelden. De man had zich ook verkleed als bewakingsagent om niet op te vallen.
www.nieuwsblad.be
Coronacijfers: Situatie al enkele dagen stabiel in Limburg
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. Maar er is één uitzondering en dat is Limburg. Onze provincie doet het minder slecht en bij ons is de situatie al enkele dagen stabiel. Dat blijkt uit de dagelijkse analyse van de provinciale cel Noodplanning en Crisisbeheer.
www.hbvl.be
China verbiedt harde straffen op school
China verbiedt leraren vanaf maandag hun toevlucht te nemen tot straffen die mogelijk lichamelijke of geestelijke trauma's zouden veroorzaken. De stap volgt na de dood van meerdere leerlingen de afgelopen jaren die té zwaar werden gestraft.
HLN.be
Valt Hezbollah van zijn voetstuk in Libanon?
De moord op Lokman Slim, intellectueel en politiek activist, veroorzaakte een nieuwe schokgolf door Libanon. De machtige Hezbollah, verdacht van de afrekening, verliest aan invloed binnen de Libanese krachtsverhoudingen, zeggen analisten. 'Ze staan onder immense druk van het volk'.
Knack.be
Une salle de jeu clandestine découverte à La Louvière: 16 personnes prises en flagrant délit, une somme de 7.795 euros saisie par les policiers
Seize joueurs ont été découverts en flagrant délit dans une salle de jeux clandestine à La Louvière, a indiqué le parquet de Mons. Deux personnes ont été privées de liberté.
Sudinfo.be
Très mauvaise surprise pour Gilles en ouvrant la boîte de l'iPhone 12 à 793 euros qu'il venait d'acheter sur Amazon...
Gilles Fauvie, un habitant de Jodoigne, a commandé un iPhone 12 sur Amazon la semaine dernière. Une bien mauvaise surprise l’attendait quand il a reçu son colis le lendemain…
Sudinfo.be
Très mauvaise surprise pour Gilles, de Jodoigne, après avoir commandé un iPhone 12 à 793€ sur Amazon: dans la boîte, tout y est… sauf le téléphone!
Gilles Fauvie, un habitant de Jodoigne, a commandé un iPhone 12 sur Amazon la semaine dernière. Surprise quand il a reçu son colis le lendemain… la boîte contenait bien tous les accessoires du téléphone mais il manquait le téléphone en question! Hospitalisé, il essaye tant bien que mal de prendre contact avec Amazon. Plus de 72 heures plus tard, il reste toujours sans nouvelle.
Sudinfo.be
Ex-winnaar Florian Sénéchal (Deceuninck - Quick Step) met ambitie naar Le Samyn: “Ik heb geen schrik van Mathieu”
Florian Sénéchal staat morgen als één van de favorieten aan de start van Le Samyn. “Ik kijk ernaar uit om opnieuw te starten”, aldus de renner van Deceuninck-Quick.Step. “En met slechts één ambitie: de overwinning met de ploeg naar huis halen.”
www.hbvl.be
Russisch dopingschandaal: Internationale atletiekbond keurt herstelplan Rusland goed
Het bestuur van de internationale atletiekfederatie World Athletics heeft het herstelplan goedgekeurd dat de Russische atletiekbond heeft opgesteld. De Russen ontsnappen daarmee aan nieuwe sancties.
HLN.be
Nederlandse garage geeft oude brandweerwagen mee als vervangauto
De politie in Amsterdam deed vorige week een nogal speciale interventie. Ze moesten een oude brandweerwagen aan de kant zetten, omdat er een gewone burger achter het stuur zat. Het voertuig bleek uiteindelijk in het bezit van een garagebedrijf te zijn, die de auto regelmatig uitleende aan klanten.
HLN.be
Nederlandse garage geeft oude brandweerwagen mee als vervangauto
De politie in Amsterdam deed vorige week een nogal speciale interventie. Ze moesten een oude brandweerwagen aan de kant zetten, omdat er een gewone burger achter het stuur zat. Het voertuig bleek uiteindelijk in het bezit van een garagebedrijf te zijn, die de auto regelmatig uitleende aan klanten.
HLN.be
Na dood van meerdere leerlingen: China verbiedt harde straffen op school
China verbiedt leerkrachten vanaf maandag om hun toevlucht te nemen tot straffen “die mogelijk lichamelijke of geestelijke trauma’s zouden veroorzaken?. Een gevolg van de dood van meerdere leerlingen die de afgelopen jaren die te zwaar gestraft werden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Zelfs als eerste werkkracht 3 miljoen verdient, moet werkgever geen RSZ betalen: regel die jobs moest creëren blijkt vooral subsidie voor rijken
Bedrijfjes moeten voor hun eerste werknemer geen sociale bijdragen betalen, besliste de regering-Michel. Maar die regel blijkt vooral zeer veel geld te kosten voor bitter weinig banen, zo blijkt uit een audit van het Rekenhof.
1 h
www.nieuwsblad.be
PORTRET. Josep Maria Bartomeu, de Barça-voorzitter die gedoemd was om te mislukken
Van je sterspeler haal je het nooit. Toen Josep Bartomeu figuurlijk neus aan neus ging staan met Lionel Messi tekende hij zijn eigen doodvonnis. Een portret van de ex-voorzitter van FC Barcelona.
1 h
HLN.be
Zoektocht naar verloren bal in vijver wordt golfspeler fataal
Toen Hermilo Jazmines (74) aan de derde hole zijn golfbal met zijn ogen volgde en in de buurt van de vijver zag verdwijnen, aarzelde hij geen seconde om het kleinood te gaan zoeken. Het was toen dat het drama zich ontspon in de East Lake Woodlands Country Club in Oldsmar in de Amerikaanse staat Florida.
1 h
HLN.be
Maasmechelse zwerver gevonden in bushokje met messteek in bovenbeen
Maandag rond 13.15 uur is aan een bushalte in het centrum van Maasmechelen een zwerver aangetroffen. Hij bloedde fel en had een messteek in zijn bovenbeen. De man werd ter plaatse verzorgd door de ambulance, maar wilde niet mee naar het ziekenhuis.
1 h
www.hbvl.be