Read full article on: lesoir.be
Proximus lance Doktr, son application santé pour consulter son médecin à distance
L'opérateur continue de se diversifier et proposera désormais une application d'eSanté à partir du mois de juin.
www.dhnet.be
Steven Van Gucht heeft enkel goed nieuws: “Daling volgt meest optimistische van de voorspellingen”
We zitten goed op schema om de drempels te halen die de overheid heeft opgelegd om op 9 juni - over drie weken - te kunnen versoepelen. Dat heeft Steven Van Gucht, viroloog bij het gezondheidsinstituut Sciensano, laten verstaan op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de coronacijfers in ons land.
HLN.be
Une nouvelle "session corona" davantage en présentiel à l'université: "Nous voulons passer nos examens à distance par cohérence"
Des règles spécifiques sont prévues pour les étudiants en quarantaine ou appelés à se faire vacciner.
www.lalibre.be
Flagrant geweld op dag tegen homofobie: jongen uitgescholden, geslagen en gestampt
Op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie is maandag in Oudenaarde een jongen geslagen en gestampt. Mogelijk gaat het om gaybashing. De politie kon twee verdachten oppakken.
www.hbvl.be
► Op dag tegen homo- en transfobie: daders slaan jongen ineen en gooien regenboogvlag in de Schelde
Uitgerekend op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie (17 mei) is in Oudenaarde een jongen op straat aangevallen. De twee vermoedelijke daders zijn opgepakt. Het gaat vermoedelijk om een geval van gaybashing.
www.demorgen.be
Les secteurs qui peuvent reprendre leurs activités à partir du 9 juin auront droit à la double prestation du droit passerelle de crise
Les secteurs qui peuvent reprendre leurs activités à partir du 9 juin auront droit à la double prestation du droit passerelle de crise pour le mois de juin, conformément à la réglementation en vigueur, a indiqué mardi le ministre des Indépendants, David Clarinval.
www.lalibre.be
Niels William en Miguel Wiels, de oprichters van K3: “Die eerste gewaagde fotoshoot hebben we weggegooid”
Ze stonden allebei aan de wieg van K3, maar de ene trok al na vier jaar de deur achter zich dicht, de andere bleef 23 jaar. Toch zijn Niels William (46) en Miguel Wiels (48) altijd vrienden gebleven. In dit unieke dubbelgesprek - hun allereerste interview samen - praten ze over de beginjaren van de groep, de bijhorende stevige discussies, de niet-zo-heel-brave originele formatie en de frustraties die zijn blijven hangen. “Ik begrijp nog altijd niet dat we nooit goed opgestart zijn geraakt in Duitsland, Frankrijk of Engeland.”
HLN.be
Tim Merlier sukkelt met zijn gezondheid en volgt voorbeeld van Caleb Ewan: sprinter van Alpecin-Fenix verlaat de Giro
In de Tour lukte het hem vorig jaar niet meer. Maar in de Giro pakte Peter Sagan al voor het tweede jaar op zijn ritzege mee. In Foligno was hij sneller dan Fernando Gaviria en ontfutselde hij een vermoeide Tim Merlier de paarse trui. Dat was meteen het laatste wapenfeit in deze Ronde van Italië voor onze landgenoot.
De Standaard
Voor deze elektrische bedrijfswagens betaal je de minimumbelasting
De kogel is door de kerk: vanaf 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn. En dat heeft ook een invloed op de belastingen van werknemers. Voor welke elektrische bedrijfswagens betaal je het minste belastingen? HLN Drive zocht het uit.
HLN.be
Goed nieuws voor Songfestival: artiesten Polen en IJsland testen negatief op corona
Goed nieuws voor de deelnemers van Polen en IJsland aan het Songfestival: ze zijn allemaal negatief getest op corona. De artiesten, die aantreden in de tweede halve finale, kunnen woensdag tijdens de juryshow dus gewoon het podium van de Rotterdamse Ahoy op. “Mooi nieuws”, zegt ook executive producer Sietse Bakker.
HLN.be
Eerlijk: hoeveel kan je nu echt lenen als alleenstaande?
Kunnen singles een lening krijgen voor de aankoop van een eigen huis of appartement? En hoeveel moeten ze dan afbetalen? Zijn de toekenningscriteria strenger dan voor een groter gezin? Spaargids.be dook in de cijfers en zocht het uit.
HLN.be
Waasland-Beveren stelt Zwitser Marc Schneider aan als nieuwe coach
De Zwitser Marc Schneider is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. Dat hebben de Leeuwen, die volgend seizoen in de 1B Pro League voetballen, dinsdag bevestigd. Schneider volgt Nicky Hayen op, die na de degradatie moest vertrekken.
De Standaard
Pollution au plomb: le parvis de Notre-Dame de Paris fermé provisoirement
Le parvis de la cathédrale Notre-Dame de Paris, ravagée il y a deux ans par un incendie, a été fermé provisoirement au public en raison de la concentration trop importante de plomb, a indiqué mardi la préfecture de police (PP).
www.lalibre.be
L'Autriche va cesser d'utiliser AstraZeneca
L'Autriche va cesser d'utiliser le vaccin d'AstraZeneca, évoquant les problèmes de livraison et sa mauvaise réputation, après des décisions similaires de la Norvège et du Danemark qui avaient, eux, justifié leur choix par les risques rares mais graves de complications.
www.7sur7.be
Karim Benzema comme invité surprise de la France à l'Euro?
La rumeur enfle ce mardi: Karim Benzema pourrait faire son grand retour chez les Bleus.
www.lalibre.be
Alain Ducasse évincé du palace parisien Le Plaza Athénée
Alain Ducasse, le chef français le plus étoilé au monde, quittera le restaurant du palace parisien Le Plaza Athénée qu’il dirige depuis 2000 et où il a imposé le très avant-gardiste concept de «naturalité».
www.lesoir.be
900 plants de cannabis découverts dans un appartement de la rue Grétry à Liège
La police de Liège a fait la découverte lundi, dans le courant de l’après-midi d’une plantation de cannabis de 900 plants. Sur place, les forces de l’ordre ont intercepté un individu qui était visiblement chargé de prendre soin des plantes.
Lameuse.be
Touroperators: "Positief advies van experten voor corridorreizen”
Het voorstel waarmee de reissector naar de federale regering is gestapt om zogenaamde 'corridorreizen' te organiseren naar landen die wegens de coronapandemie als risicovolle of rode zone worden beschouwd, heeft een positief advies gekregen van de experten. Dat heeft Gunther Hofman, directeur van TUI fly voor de 'western region' vandaag gezegd tijdens een gezamenlijke persconferentie met de CEO's van Brussels Airport, Arnaud Feist, en Brussels Airlines, Peter Gerber. "Het is nu aan de regering om hierover een ei te leggen."
HLN.be
Amazon.com en discussions pour acquérir la MGM
11:56 L'acquisition potentielle de la Metro-Goldwyn-Mayer par Amazon.com ferait disparaître du marché l'un des derniers grands studios de cinéma indépendants, couronnant ainsi une vague d'accords de streami...
www.lecho.be
Zes keer zoveel vogels als mensen op aarde, volgens een nieuwe studie
Volgens een nieuwe studie zijn er zo’n 50 miljard individuele vogels op onze planeet. Dat betekent dat er zes keer zoveel vogels op aarde zijn als mensen. Deze ontdekking was mogelijk door online database eBird.
HLN.be
La “fête de la libération” du fils du vaccinologue Pierre Van Damme affiche complet en une minute: “Ce sera un festival comme au bon vieux temps”
1.000 billets supplémentaires pour la grande “fête de la libération”, organisée par “Route du Soleil” et “TAGMAG”, ont été vendus “en 62 secondes seulement” dimanche. “Il est clair que l’envie de faire la fête n’a jamais été aussi forte”, témoigne Tom, initiateur et fils du vaccinologue Pierre Van Damme, pour Het Laatste Nieuws. Le festival, qui rassemblera au total 5.000 personnes, aura lieu dans le Brabant flamand le 30 juillet prochain.
www.7sur7.be
Moordverdachten folterden ook 23-jarige Hasselaar: “Net niet bewusteloos”
Met elektriciteitskabels vastgebonden aan een radiator, een papje op basis van afwasmiddel toegediend krijgen en meerdere slagen moeten incasseren. Het overkwam een Hasselaar die twee dronken gasten uit zijn flat wilden zetten. De verdachten, ook genoemd in een moordzaak, riskeren elk 48 maanden cel.
www.hbvl.be
Wat betekent de nieuwe regeling voor uw bedrijfswagen?
Alleen bedrijfwagens die emissievrij zijn, zullen vanaf 2026 nog fiscaal aftrekbaar zijn. Dat geldt voor salariswagens, maar evengoed voor de wagen die bijvoorbeeld de verzekeringsmakelaar gebruikt voor zijn bezoeken. Bestelwagens vallen buiten de regeling.
De Standaard
Fraude à la vaccination : "On est là pour vacciner, pas pour contrôler"
En mentant sur leur code postal, quelques milliers de Flamands et Wallons ont fraudé en se faisant vacciner à Bruxelles. La Commission communautaire commune (Cocom) a décidé de durcir ses moyens de contrôle. Entretien avec Inge Neven, responsable du Service de l'inspection de l'hygiène de la Cocom.
Levif.be
Armoederisico bij kinderen blijft hoog ondanks hervormingen kinderbijslag
Ondanks de hervormingen van de kinderbijslag blijft het armoederisico bij kinderen in ons land hoog. De problematiek zou het grootst zijn in Brussel, gevolgd door Wallonië en Vlaanderen. Dat meldt het Planbureau.
HLN.be
Armoederisico bij kinderen blijft hoog ondanks hervormingen van kinderbijslag
Ondanks de hervormingen van de kinderbijslag blijft het armoederisico bij kinderen in ons land hoog. De problematiek zou het grootst zijn in Brussel, gevolgd door Wallonië en Vlaanderen. Dat meldt het Planbureau.
HLN.be
Steven Van Gucht: "La situation est actuellement conforme aux prévisions les plus optimistes"
"Nous n'avons que de bonnes nouvelles à annoncer aujourd'hui", a lancé de bonne humeur le virologue Steven Van Gucht lors de la conférence de presse du centre de crise.
Levif.be
Limburg kent grootste daling van besmettingen, druk op ziekenhuizen neemt af
In geen enkele andere provincie daalt het aantal besmettingen zo snel als in Limburg. Afgelopen week raakten er nog 1.069 Limburgers besmet, 43 procent minder dan de week daarvoor. De Limburgse ziekenhuizen gaan van fase 2a naar 1b, waardoor ze minder intensieve bedden moeten vrijhouden voor covidpatiënten.
www.hbvl.be
Plus de 200 millions de doses de vaccin anti-Covid administrées dans l’Union européenne
Plus de 200 millions de doses de vaccins anti-Covid ont été administrées dans l’Union européenne, selon un décompte réalisé mardi par l’AFP, et près de 53 millions d’Européens sont désormais entièrement vaccinés.
Sudinfo.be
Les cinq plus beaux musées du monde
Pour célébrer comme il se doit la journée internationale des musées en ce 18 mai, voici une liste des plus beaux musées au monde.
www.lesoir.be
Un nouvel assistant pour Kompany à Anderlecht: “Aaron Danks apportera le soutien nécessaire à Vincent"
L’Anglais Aaron Danks sera le nouvel entraîneur adjoint de Vincent Kompany à Anderlecht la saison prochaine, a annoncé mardi le club bruxellois. Il succèdera à Jonas De Roeck qui quittera le club à la fin de la saison.
www.7sur7.be
Jongen uitgescholden, geslagen en gestampt op dag tegen homofobie
In Oudenaarde is maandag een jongen geslagen en gestampt. Mogelijk gaat het om gaybashing. Maandag was de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. De politie pakte twee verdachten op.
De Standaard
Vermoeid bizonkalf veroorzaakt file in Yellowstone
In het Amerikaanse nationaal park Yellowstone heeft een uitgeput bizonkalfje vorige week tot oponthoud geleid. Het diertje vleide zich neer op de rijbaan, waardoor tientallen wagens in de file kwamen te staan. De bezoekers konden evenwel van dichtbij genieten van de kudde bizons. Kijk mee in bovenstaande video.
De Standaard
À quoi ressemblera une vie sans s’inquiéter du Covid?
Dix jours de terrasses sous la pluie… Le soulagement n’aura pas duré longtemps. On commençait à peine à rêver d’une suite entre port du masque allégé et troisième dose qu’il est déjà question de ce qui nous attend dans vingt ans. Il faut savoir qu’à chaque nouveau président américain, la CIA offre le même cadeau: un rapport sur l’état du monde à venir.
www.lavenir.net
Speurders halen verhaal moordverdachte Sofie Muylle onderuit op tweede procesdag
Op de tweede dag van het proces Sofie Muylle (27) kwamen de speurders vertellen dat ze alleen maar een sleepspoor hebben gevonden op het verhoogde stuk van het strand in Knokke-Heist. Opvallend, want de beschuldigde Alexandru Caliniuc verklaarde dat hij het slachtoffer aan de waterlijn aantrof.
www.hbvl.be
Pep Guardiola fête le titre de Manchester City avec un cigare à la bouche et en chantant du Oasis (VIDEO)
Pep Guardiola s'est bien relâché pour fêter le titre de Manchester City.
www.dhnet.be
Wat als ik geen elektrische wagen wil? Verandert er iets voor mensen zonder bedrijfswagen? Vragen over akkoord beantwoord
De federale regering is tot een akkoord gekomen over de vergroening van het woon-werkverkeer: vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. Maar hoe haalbaar is dat? Kan ik ook een hybride kiezen? En zijn er wel voldoende laadpalen voor elektrische wagens in ons land? De belangrijkste vragen beantwoord.
www.nieuwsblad.be
Zes haren van Kurt Cobain brengen 11.600 euro op
Zes haren van grunge-icoon Kurt Cobain hebben maandag op een veiling in de VS 14.145 dollar (11.600 euro) opgebracht. Wie het haar heeft gekocht is niet bekendgemaakt.
De Standaard
Un Verviétois condamné pour avoir détenu 36 coups-de-poing américains
Un Verviétois âgé de 22 ans a été condamné mardi par la cour d'appel de Liège à une peine de 150 heures de travail pour avoir détenu des armes illégales. Le prévenu avait été intercepté à deux reprises en possession d'armes, dont une fois avec un stock de 36 coups-de-poing américains destinés à la vente.
www.7sur7.be
"Égocentrique et rancunier": le prince Harry aurait suivi trop de thérapies selon un expert
Un expert a analysé la relation du duc de Sussex avec la santé mentale.
www.dhnet.be
Koopadviezen laden Alfen-koers bij
11:43 Het regent koopadviezen voor Alfen, de Nederlandse specialist in laadpalen, transformatoren en opslagsystemen voor energie.
www.tijd.be
Quelque 200 millions de doses de vaccin anti-Covid administrées dans l'UE
Plus de 200 millions de doses de vaccins anti-Covid ont été administrées dans l'Union européenne, selon un décompte réalisé mardi par l'AFP, et près de 53 millions d'Européens sont désormais entièrement vaccinés.
www.dhnet.be
Waasland-Beveren a trouvé son nouvel entraîneur
Le Suisse Marc Schneider succède à Nicky Hayen au poste d’entraîneur à Waasland-Beveren, a communiqué mardi le club waeslandien, relégué en D1B la saison prochaine. Son assistant Pascal Cerrone rejoint également le club.
www.7sur7.be
Speurders weerleggen versie van moordverdachte Sofie Muylle, maar van wie was schoenafdruk?
Op de tweede dag van het proces Sofie Muylle (27) werden de juryleden en nabestaanden geconfronteerd met de beelden van het overleden slachtoffer. Ook kwamen de speurders vertellen dat ze alleen maar een sleepspoor hebben gevonden op het verhoogde stuk van het strand in Knokke-Heist. Dat roept vragen op bij de verklaring van beschuldigde Alexandru Caliniuc.
www.nieuwsblad.be
La vidéo de la honte en Flandre: ils tabassent un ado gay et détruisent un drapeau LGBT lors de la Journée internationale contre l’homophobie (vidéo)
Ce lundi, on célébrait partout dans le monde la Journée internationale contre l’homophobie et la transphobie. À Oudenaarde, un jeune homosexuel a été tabassé et pris à partie violemment par d’autres adolescents. Ceux-ci ont ensuite détaché un drapeau LGBT, avant de le jeter à l’eau. La police a arrêté deux suspects.
Sudinfo.be
Anderlecht versterkt sportieve staf van Vincent Kompany met Engelsman
RSC Anderlecht heeft met de Engelsman Aaron Danks een vervanger aangetrokken voor assistent-trainer Jonas De Roeck, die de club aan het einde van dit seizoen verlaat, zo maakte RSCA dinsdag bekend.
www.hbvl.be
La mise en garde de Sophie Davant («Affaire conclue») à Caroline Margeridon: «J’ai peur pour elle»
La présentatrice de l’émission de France 2 a tenu à mettre en garde l’acheteuse Caroline Margeridon sur les dangers de la notoriété.
Sudinfo.be
Les trains ne circulent plus entre Braine-l’Alleud et Holleken à la suite d’un heurt de personne à Waterloo
Le trafic ferroviaire est interrompu mardi matin entre Braine-l’Alleud et Holleken à la suite d’un heurt de personne à hauteur de Waterloo, indique une porte-parole d’Infrabel, gestionnaire de l’infrastructure ferroviaire.
Sudinfo.be