Read full article on: dhnet.be
Internationale Rode Kruis getroffen door grootschalige cyberaanval
Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) is het slachtoffer geworden van een massale cyberaanval. Hackers hebben beslag weten te leggen op gegevens van meer dan 515.000 "extreem kwetsbare mensen", van wie sommigen op de vlucht waren voor conflicten, meldt het ICRC op zijn website.
HLN.be
Eerste hulpvliegtuigen vijf dagen na vulkaanuitbarsting onderweg naar Tonga
Vijf dagen na de vulkaanuitbarsting nabij de eilandengroep Tonga zijn de eerste hulpvliegtuigen vertrokken. Dat hebben de Australische en Nieuw-Zeelandse autoriteiten meegedeeld.
HLN.be
Biden verwacht dat Poetin Oekraïne zal binnenvallen ‘maar het zich zal betreuren’
De Amerikaanse president Joe Biden verwacht dat Rusland soldaten zal sturen naar Oekraïne, maar daarvoor een hevige prijs zal betalen. Dat zei hij op een persconferentie. Hij onthulde ook dat er binnen de Nato geen volledige consensus is over de situatie.
1 h
De Standaard
Vriendin R. (25) nog aangehouden na dood Dean (4): “Ik denk dat ze bang was”
“Een lieve vrouw, maar onzeker en makkelijk in te palmen.” Zo wordt de vriendin van Dave De Kock in haar omgeving omschreven. Ze groeide op in een normaal gezin in een klein dorpje in het Nederlandse Zeeland, maar nu zit ze in de cel op verdenking van moord en ontvoering. Wat haar aandeel bij de dood van Dean is, moet nu uitgeklaard worden. Maar wat vaststaat: zowel zij als De Kock had alle moeite van de wereld om te weerstaan aan de verslaving aan de roes.
1 h
www.nieuwsblad.be
Tot 660 euro korting op energiefactuur door btw-verlaging
Ook de liberalen lossen hun verzet voor een btw-verlaging op energie. Als de regering de btw op gas en stroom terugbrengt van 21 naar 6 procent, ziet het modale gezin de jaarfactuur met zo’n 508 à 664 euro afnemen. Al ligt ook nog een piste op tafel om de btw op gas gewoon op 21 procent te laten. Hogere accijnzen moeten de misgelopen btw-inkomsten voor de overheid op termijn vervangen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Cafés en feestzalen bloeden: Horeca Vlaanderen wil sluitingsuur zo snel mogelijk weg
Een kwart van de cafés en zowat alle cateraars hebben hun omzet met meer dan de helft zien zakken door de huidige coronamaatregelen. “We zijn open maar we bloeden dood”, zegt cafébaas Bart Boelens. Ze willen het sluitingsuur zo snel mogelijk afgeschaft zien.
1 h
www.nieuwsblad.be
Viroloog Marc Van Ranst hoopt dat België het Britse voorbeeld kan volgen: “Nog even volle bak en dan...”
Engeland en Schotland laten vanaf volgende week zo goed als alle coronamaatregelen vallen. Zijn ze roekeloos of bieden ze ons land een hoopvol perspectief? Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) vermoedt het tweede. “Als de mogelijkheid zich voordoet om te versoepelen, dan moet je dat doen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Opnieuw klachten voor foltering tegen kersverse baas Interpol
Amper zette de kersverse baas van Interpol voet op Franse bodem, of generaal Ahmed Naser al-Raisi kreeg meteen twee nieuwe klachten aan de broek wegens foltering en onmenselijke behandeling. In theorie zou het Franse gerecht hem voor verhoor kunnen oppakken.
1 h
www.nieuwsblad.be
Slechts één belofte kon hij waarmaken: balans van één jaar presidentschap Biden
Een jaar geleden legde Joe Biden de eed af als 46ste president van de VS. In zijn speech op 20 januari waren het herstellen van de eenheid van het verscheurde land en ommekeer na de periode-Trump de twee rode draden. Na een jaar is het rapport niet om over naar huis te schrijven. Biden maakte een makke indruk, reageerde te traag, kende meer terugslagen dan successen en zat te lang vastgeroest in het politieke verleden. Dit was wat hij beloofde en wat hij ervan terechtbracht.
1 h
www.nieuwsblad.be
Verplichte app voor Winterspelen Peking zo lek als een zeef
Een app die bezoekers van de Winterspelen van Peking verplicht moeten downloaden, is zo lek als een zeef. Dat blijkt uit onderzoek van Citizen Lab aan de Universiteit van Toronto.
1 h
www.nieuwsblad.be
De trieste balans van Corona: al 14 Belgische voetbalclubs legden jaarrekening neer, goed voor 81 miljoen euro verlies
De pas neergelegde jaarrekeningen van de (meeste) clubs in 1A kleuren bloedrood. KV Oostende, Seraing, Eupen en OHL ontbreken nog, maar 14 ploegen zijn tot dusver al goed voor een verlies van 81 miljoen euro. Elke profclub verwijst naar de uitzonderlijke omstandigheden door de Covid-19-situatie.
1 h
www.nieuwsblad.be
Meer coronapatiënten, maar dat is niet de grootste zorg in ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen gaat opnieuw omhoog. Toch maken ziekenhuizen zich (nog) niet te veel zorgen, omdat patiënten vaak sneller weer op de been zijn. Bovendien dient zich wel een dringender probleem aan.
1 h
www.nieuwsblad.be
Belgische Zara (19) is jongste vrouw die solovlucht rond de wereld maakte: “Ik was vaak alleen, maar nooit eenzaam”
De jongste vrouw ooit die een solovlucht rond de wereld maakte. Dat is het record dat de 19-jarige Zara Rutherford uit Sint-Genesius-Rode haalt, als ze vandaag na vijf maanden weer landt in Wevelgem. Tenminste als het weer meezit. Ze vloog over 52 landen, van Groenland naar Amerika, Siberië, Japan, en zo terug naar Europa. “Het zal gek zijn om weer thuis te zijn en mij geen zorgen te moeten maken over welk weer het is.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Welke toppers rijden welke klassiekers in België? Zelfs Tourwinnaars zakken af naar Vlaanderen: een overzicht!
Nog een goede maand en het wielergeweld in België barst weer los. De organisatoren van de Belgische eendagskoersen in de World Tour kregen de laatste dagen te horen dat er een pak schoon volk aan de start wil staan in ons land, zoals Peter Sagan en Tom Pidcock in de Omloop Het Nieuwsblad. Een overzicht: wie rijdt waar in België? Met nog één open vraag: waar mogen we Mathieu van der Poel, voorlopig op gedwongen rust gezet, straks nog bijvoegen?
1 h
www.nieuwsblad.be
Komt er toch een oplossing uit de bus voor Adrien Trebel? Charleroi informeert bij Anderlecht
Komt er toch een oplossing uit de bus voor Adrien Trebel (30)? De Fransman zit al maanden in de B-kern bij Anderlecht zonder uitzicht op speelminuten. Charleroi – waar zijn makelaar Mogi Bayat kind aan huis is – informeerde nu om de middenvelder te huren. Dat leidde nog niet tot een concreet bod bij RSCA, maar het dossier wordt wel onderzocht.
1 h
www.nieuwsblad.be
Komt het nog goed tussen Poetin en het Westen?
Zeker 100.000 soldaten wachten aan de grens tussen Rusland en Oekraïne op een vingerknip van Vladimir Poetin. Niet alleen Oekraïne houdt de adem in, want de Koude Oorlog woedt volop en de vergelijking met de rakettencrisis van 1962 is echt niet vergezocht.
1 h
De Standaard
Instagram gaat experimenteren met betalende abonnementen
Instagram gaat influencers de mogelijkheid geven om betalende abonnementen aan te bieden aan hun volgers. Dat heeft Instagram-baas Adam Mosseri woensdag lokale tijd aangekondigd.
1 h
HLN.be
Des algues pour produire de l’hydrogène de manière propre
02:30 Une jeune pousse wallonne donne un coup de pied dans la fourmilière des producteurs d’hydrogène. En recourant au biomimétisme, H2Win a développé un processus révolutionnaire.
2 h
www.lecho.be
Zijn Walen linkse ratten en Vlamingen rechtse zakken?
02:30 Wordt de actualiteit in het noorden en het zuiden van het land anders bekeken? Die vraag proberen we te beantwoorden in onze wekelijkse kroniek van Alain Narinx (L’Echo) en Wim Van de Velden (De Tijd)...
2 h
www.tijd.be
Hooggerechtshof VS verwerpt Trumps poging om presidentiële archieven geheim te houden
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek afgewezen van oud-president Donald Trump om de vrijgave van Witte Huis-documenten aan een parlementaire onderzoekscommissie te blokkeren. Dat betekent dat de dossiers kunnen worden vrijgegeven aan de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming op 6 januari 2021 van het Capitool onderzoekt, zelfs als er nog rechtszaken lopen bij andere rechtbanken.
2 h
HLN.be
Azië: zegen voor Netflix, vloek voor Sofina?
02:00 Twee aandelen die al een tijdje in de verdrukking zitten, staan donderdag in de kijker. Terwijl Netflix zijn hoop vestigt op Zuid-Koreaanse succesnummers, heeft Sofina af te rekenen met Indiase parels...
2 h
www.tijd.be
Oekraïense president roept media op om dreiging Russische invasie niet te overroepen
De Oekraïense president Volodymyr Zelenski heeft in een videoboodschap de dreiging van een Russische inval enigszins getemperd. Zelenski haalde ook uit naar de media, die volgens hem "massahysterie" veroorzaken. "Het risico op een Russische inval dateert niet van vandaag en is ook niet toegenomen. Het enige wat is toegenomen, is de hype erover", aldus Zelenski.
3 h
HLN.be
Club Brugge gaat doelpunten verkopen als NFT's
01:20 Club Brugge lanceert een marktplaats waar fans digitaal eigenaar kunnen worden van uitzonderlijke items van blauw-zwart of zelfs van winnende doelpunten.
3 h
www.tijd.be
Nieuwe rugwind voor vrouwenquota in bedrijfsleven
01:00 De ondervertegenwoordiging van vrouwen in de Europese bedrijfstop is een oud zeer. De tandem Ursula von der Leyen en Emmanuel Macron wil daar komaf mee maken.
3 h
www.tijd.be
Von der Leyen wil 40 procent vrouwen in raden van bestuur
01:00 Hangt het af van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, dan dwingt Europa beursgenoteerde bedrijven meer vrouwen op te nemen in de raad van bestuur. Ook Belgische topbedrijven moeten dan e...
3 h
www.tijd.be
Noord-Korea zinspeelt op hervatten kernwapentesten
Noord-Korea dreigt met het verstevigen van zijn verdediging tegen de Verenigde Staten en mogelijk ook met het hervatten van het testen van nucleaire wapens. Het land vindt volgens het Noord-Koreaanse persbureau KCNA dat de VS zich dreigend opstellen "ondanks onze inzet om spanningen te kalmeren".
3 h
HLN.be
La Corée du Nord évoque une reprise possible de ses essais de missiles nucléaires
La Corée du Nord a évoqué jeudi une possible reprise de ses essais de missiles nucléaires et à longue portée, lors d'une réunion du bureau politique sous la direction de Kim Jong Un qui se prépare à "une confrontation de longue haleine" avec les Etats-Unis, a rapporté l'agence officielle nord-coréenne KCNA.
4 h
www.lalibre.be
Votre horoscope du jeudi 20 janvier 2022: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce jeudi 20 janvier 2022 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
4 h
Sudinfo.be
La Corée du Nord évoque une reprise possible de ses essais de missiles nucléaires
La Corée du Nord a évoqué jeudi une possible reprise de ses essais de missiles nucléaires et à longue portée, lors d'une réunion du bureau politique sous la direction de Kim Jong Un qui se prépare à "une confrontation de longue haleine" avec les Etats-Unis, a rapporté l'agence officielle nord-coréenne KCNA.
4 h
www.dhnet.be
Joe Biden assure qu'il se représentera avec Kamala Harris à la présidentielle de 2024
Le président américain Joe Biden a annoncé mercredi qu'il choisirait à nouveau son actuelle vice-présidente, Kamala Harris, pour être sa colistière s'il se représente à l'élection présidentielle en 2024.
4 h
www.dhnet.be
‘Inspiratie om groene waterstof te produceren komt van natuur’
00:05 Het Waalse greentechbedrijf H2WIN werkt aan een manier om waterstof te produceren of om te zetten in elektriciteit met enzymen uit planten in plaats van met het dure platina. Voor dit mogelijk revolut...
4 h
www.tijd.be
La Corée du Nord évoque une reprise possible de ses essais de missiles nucléaires
La Corée du Nord a évoqué jeudi une possible reprise de ses essais de missiles nucléaires et à longue portée, lors d’une réunion du bureau politique sous la direction de Kim Jong Un qui se prépare à «une confrontation de longue haleine» avec les États-Unis, a rapporté l’agence officielle nord-coréenne KCNA.
4 h
Sudinfo.be
Ballonnen, knuffels en veel tranen voor kleuter Dean
Naar schatting 250 mensen hebben woensdagavond deelgenomen aan een stille wake voor de vermoorde Dean (4) aan de kerk in Verrebroek. Ook de moeder van Dean, die in het dorp woont, was aanwezig. Het werd een emotionele bijeenkomst met veel tranen, knuffels en ballonnen.
4 h
www.hbvl.be
Militair voertuig over de kop: twee mariniers dood
Twee Amerikaanse mariniers zijn om het leven gekomen toen een militair voertuig waar ze inzaten, over de kop ging in Onslow County in het Amerikaanse North Carolina.
4 h
www.hbvl.be
Ruim 80 procent van bevolking Tonga getroffen door vulkaanuitbarsting, trillingen over de hele wereld gemeten
Ongeveer 84.000 mensen zijn door de uitbarsting van de vulkaan Tonga-Hunga Ha’apai en de daaropvolgende tsunami getroffen. Dat hebben de Verenigde Naties gezegd. Het gaat om ruim 80 procent van de bevolking van de Tonga-eilanden. Evacuaties van de hardst getroffen gebieden zijn aan de gang.
4 h
HLN.be
Vijf meetstations waarschuwen voor mogelijke verspreiding van PFOS op Linkeroever
Om snel te kunnen ingrijpen bij mogelijke verspreiding via de wind van PFOS/PFAS op Linkeroever, plaatst de bouwheer van de Oosterweelverbinding Lantis vijf stofmeetstations. “Als er stofpieken zijn, wordt de stofverantwoordelijke voor de werf gewaarschuwd en worden extra maatregelen genomen,” zegt Lantis-woordvoerster Annik Dirkx.
4 h
www.gva.be
Nieuwe subversie van omikron maakt één procent van de besmettingen uit
De nieuwe subversie BA.2 van de omikronvariant van het coronavirus maakt 1,1 procent van alle coronagevallen uit in België. Dat zegt viroloog Piet Maes (KU Leuven).
4 h
www.nieuwsblad.be
Tielemans et Leicester s’écroulent en Angleterre, Januzaj buteur en Espagne
Tielemans et Leicester s’écroulent en Angleterre, Januzaj buteur en Espagne @Reuters Leicester a perdu 2-3 le match d’alignement de la 17e journée de Premier League face à Tottenham. Youri Tielemans a joué tout le match avec les Foxes, privés de Timothy Castagne, blessé. Au classement, les Spurs occupent la 5e position (36 points) et les Foxes restent 10es (25 points). Patson Daka (27e, 1-0) et James Maddison (76e, 2-1) ont pourtant donné deux fois l’avance à Leicester. Dans un premier temps, Harry Kane (38e, 1-1) avait redonné confiance aux Spurs mais la montée au jeu (79e) de Steven Bergwijn a tout changé. Après avoir reçu un carton jaune (90e+4), le Néerlandais a signé un doublé (90e+5, 90e+7). Januzaj marque un but en Coupe du Roi La Real Sociedad a éliminé l’Atlético Madrid 2-0 mercredi soir en 8e de finale de la Coupe du Roi. Titulaire au coup d’envoi, Adnan Januzaj a lancé les Basques sur la voie du succès en ouvrant le score de la tête après 33 minutes de jeu. Le Norvégien Alexander Sorloth doublait la mise à la 47e minute. Januzaj a cédé sa place à Zubeldia à la 86e minute. Du côté des Colchoneros, Yannick Carrasco était dans le onze de base. Il a été remplacé par Martin à l a 76e. Boyata éliminé en Coupe d’Allemagne En Allemagne, les 8es de finale de la Coupe proposaient un derby entre le Hertha et l’Union Berlin. Dedryck Boyata a joué tout le match au sein de la défense du Hertha, qui s’est incliné 2-3. Hugo Siquet était lui sur le banc de Fribourg, qui s’est imposé 1-4 à Hoffenheim. Fortunes diverses pour les Belges ce mercredi soir. Par Belga Le 19/01/2022 à 23:38
4 h
www.lesoir.be
Auto slipt in ijskoud bergmeer: vier studenten overleden
Vier studenten, drie minderjarigen en een meerderjarige, zijn om het leven gekomen toen hun auto van de weg gleed en in een bergmeer terechtkwam in Juragebergte in Frankrijk.
5 h
www.nieuwsblad.be
Auto slipt in ijskoud bergmeer: vier studenten overleden
Vier studenten, drie minderjarigen en een meerderjarige, zijn om het leven gekomen toen hun auto van de weg gleed en in een bergmeer terechtkwam in Juragebergte in Frankrijk.
5 h
www.hbvl.be
Joe Biden assure qu’il se représentera avec Kamala Harris en 2024
Joe Biden assure qu’il se représentera avec Kamala Harris en 2024 Joe Biden a annoncé mercredi qu’il choisirait à nouveau son actuelle vice-présidente, Kamala Harris, pour être sa colistière s’il se présente à nouveau à l’élection présidentielle en 2024. « Elle sera ma colistière », a dit M. Biden. Première femme et première personne de couleur à accéder à la vice-présidence des Etats-Unis, Mme Harris a vu sa cote de popularité s’effondrer depuis qu’elle est à la Maison Blanche. À lire aussi Après un an au pouvoir, le bilan contrasté de Joe Biden à la Maison-Blanche Le président des Etats-Unis a tenu une conférence de presse à la veille de son premier anniversaire à la Maison Blanche. Par Belga Le 19/01/2022 à 23:25
5 h
www.lesoir.be
Geesten rijpen over slimme btw-verlaging
Geen enkele partij in de federale regering sluit een btw-verlaging op energie nog uit, als die op termijn gecompenseerd wordt door hogere accijnzen. Er blijven nog wel bezorgdheden bij de PS en de liberalen.
5 h
De Standaard
EuroMillions : en plus du jackpot, 100 joueurs remporteront un million ce vendredi
EuroMillions : en plus du jackpot, 100 joueurs remporteront un million ce vendredi Belga. Lors du tirage de l’EuroMillions de ce vendredi 21 janvier, une pluie de millionnaires est annoncée. Il y aura 100 gagnants d’1 million d’euros. Ces « pluies de millionnaires » organisées par les opérateurs de jeux commercialisant Euromillions sont financées par l’intermédiaire du « fond cagnotte » qui est doté par une partie des mises pour chaque tirage de l’Euromillions. En 2020 puis en 2021, les longues séries de tirages sans gagnant ayant amené les records historiques ont gonflé la trésorerie de ce « fond cagnotte », les opérateurs de jeux s’en serviront donc le 21 janvier 2022 en permettant à 100 joueurs d’être millionnaires. function get_dtkCxSegments() { if ('cxSegments' in localStorage) { // Récupération de cxSegments + initialisation de variables destinées à en limiter la longueur let cx = localStorage.getItem("cxSegments"), valueCx = cx.split(","), valueCxLimited = [], charLength = 0, limit = 2000; // Limitation de la longueur de la chaine de caractère for (var i = 0; i < valueCx.length; i++) { charLength = charLength + valueCx[i].length; if (charLength
5 h
www.lesoir.be
Le Comité international de la Croix-Rouge victime d'une vaste cyberattaque
Le Comité international de la Croix-Rouge (CICR) a annoncé mercredi avoir été victime d'une vaste cyberattaque au cours de laquelle les pirates se sont emparés des données de plus de 515.000 personnes extrêmement vulnérables, dont certaines ont fui des conflits et des prisonniers.
5 h
www.lalibre.be
Tensions avec la Russie, “croissance record” et ambition intacte pour 2024: Joe Biden fait le bilan de sa première année au pouvoir
Les Etats-Unis ont connu une année "de défis" mais aussi de "progrès": Joe Biden a tenté mercredi de minimiser la crise que traverse sa présidence, imputant la frustration des Américains à la pandémie tout en vantant son bilan sur le plan économique. "Je sais qu'il y a beaucoup de frustration et de fatigue dans ce pays", a reconnu le président depuis la prestigieuse "East Room" de la Maison Blanche lors d'une rare et très attendue conférence de presse, à la veille du premier anniversaire de sa prise de fonction.
5 h
www.7sur7.be
Tensions avec la Russie, “croissance record” et ambition intacte pour 2024: Joe Biden fait le bilan de sa première année au pouvoir
Les Etats-Unis ont connu une année "de défis" mais aussi de "progrès": Joe Biden a tenté mercredi de minimiser la crise que traverse sa présidence, imputant la frustration des Américains à la pandémie tout en vantant son bilan sur le plan économique. "Je sais qu'il y a beaucoup de frustration et de fatigue dans ce pays", a reconnu le président depuis la prestigieuse "East Room" de la Maison Blanche lors d'une rare et très attendue conférence de presse, à la veille du premier anniversaire de sa prise de fonction.
5 h
www.7sur7.be
Le Comité international de la Croix-Rouge victime d’une vaste cyberattaque: «Cela met encore plus en danger les personnes vulnérables»
Le Comité international de la Croix-Rouge (CICR) a annoncé mercredi avoir été victime d’une vaste cyberattaque au cours de laquelle les pirates se sont emparés des données de plus de 515.000 personnes extrêmement vulnérables, dont certaines ont fui des conflits et des prisonniers.
5 h
Sudinfo.be
Le nouveau sous-variant d'Omicron constitue 1% de tous les cas en Belgique
Le nouveau sous-variant BA.2 du variant Omicron du coronavirus représentait mardi 1,1% de toutes les nouvelles infections détectées, selon le virologue Piet Maes (KU Leuven) mercredi soir. Cette version présente une série de mutations identiques au BA.1, la version du variant connue à ce jour, mais présente aussi certaines différences notables. C'est pourquoi il est considéré comme un sous-variant et pas un variant à part entière.
5 h
www.7sur7.be