Covid-19: les variants se répandent, l'OMS se réunit en urgence

Le comité d'urgence de l'Organisation mondiale de la santé (OMS) se penche jeudi sur les nouveaux variants du coronavirus, qui inquiètent les autorités dans le monde, où la lutte contre le regain de la pandémie s'intensifie à coups de confinements, couvre-feux et campagnes de vaccination.
Load more
Read full article on: dhnet.be
Virginie a été attaquée par des chiens à Thy pendant qu’elle courait avec une amie, qui a été mordue au mollet: «Il s’est lancé sur Anne-Catherine!»
La publication de Virginie sur les réseaux sociaux a été partagée plus de 1.000 fois. Dimanche, alors qu’elle courait avec Anne-Catherine, une amie, à Thy-le-Château (Walcourt), elles ont été attaquées par deux chiens style malinois.
4 m
Sudinfo.be
Tandengeknars bij mindere goden in Melbourne: Djokovic kan wél een luchtje scheppen in Adelaide
Twee weken quarantaine in de aanloop naar de Australian Open is voor niemand gemakkelijk. Maar terwijl in Melbourne de spelers de ramen van hun hotelkamers niet kunnen opendoen tenzij op een kleine kier - Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck en Greet Minnen communiceerden zo de afgelopen dagen met elkaar - profiteren de toppers in Adelaide van een veel grotere bewegingsvrijheid.
4 m
HLN.be
Trump annonce la réouverture des frontières aux Européens et Brésiliens, Biden le contredit
La réouverture des frontières américaines à l’Europe et au Brésil n’est pas à l’ordre du jour, a déclaré lundi la future porte-parole de la Maison Blanche Jen Psaki, contredisant une précédente annonce en ce sens du président Donald Trump.
5 m
www.7sur7.be
Coronavirus: la moyenne des nouvelles infections quotidiennes se maintient au-dessus des 2.000
20.472 personnes sont décédées des suites du virus
5 m
www.lesoir.be
Timing is alles wanneer u in cyclische aandelen belegt
06:20 Beleggen in cyclische waarden kan mooie winsten opleveren, maar vereist een grondige voorbereiding. En dan komt het erop aan het optimale instapmoment te kiezen – én het meest gunstige uitstapmoment.
6 m
www.tijd.be
Vuurdoop voor Julie en véél liefde: VTM en VTM2 kleuren voorjaar met nieuwigheden en vaste waarden
Een mix van vernieuwing, met onder meer de vuurdoop van Julie Van den Steen (28) als gastvrouw in 'Game of Talents', en titels die hun succes bewezen hebben, met 'Blind Getrouwd' als hoofdvogel. Dat is het voorjaarsoffensief waarmee VTM de komende maanden uitpakt. Kleine broer VTM 2 mikt op nog meer verslavende reality met opvallende datingprogramma's.
7 m
HLN.be
Temperaturen worden zachter en het kan stevig waaien
Het is vandaag betrokken met regen, in de Hoge Ardennen aanvankelijk (smeltende) sneeuw of eventueel wat lokale aanvriezende regen. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen met soms enkele korte opklaringen, zegt het KMI.
8 m
HLN.be
"Ik werd afgestraft in mijn job omdat ik niet inging op avances": Ex-Miss Belgian Beauty Nele Somers (36) duikt op in ‘Missie Callcenter’
'Hallo, met Nele Somers. Hoe kan ik je helpen?' Geen toga maar een headset voor de ex-Miss Belgian Beauty vanavond in 'Missie callcenter' op VTM 2. Een eenmalige tv-opdracht, want de advocate mét eigen kantoor heeft het naar eigen zeggen al moeilijk genoeg om haar mannetje te staan in die wereld. "Intussen ben ik immuun voor avances van mannen, maar ooit ben ik professioneel afgestraft omdat ik er niet op inging", zegt ze.
HLN.be
Jacky Lafon verliest zus aan corona: “Toen haar dochter er was, is ze nog één keer wakker geworden”
2021 is voor Jacky Lafon (74) allesbehalve goed begonnen. Vlak na Nieuwjaar is haar zus Liliane op 75-jarige leeftijd bezweken aan Covid-19. "In totaal heeft ze vijf weken op de corona-afdeling gelegen, maar eigenlijk heeft ze die periode niet meer bewust meegemaakt. Alleen toen haar dochter bij haar was, is ze nog één keer wakker geweest", aldus Jacky Lafon in 'Primo'.
HLN.be
Giro wordt nu echt wel kort dag voor Remco Evenepoel: “Niet nóg een keer dezelfde fout maken”
Remco Evenepoel toch. Het zit het Belgisch goudhaantje, volgende week 21, niet mee. Een nieuwe MRI-scan wees uit dat zijn schaambeenbreuk nog niet volledig is genezen. Gevolg: drie weken extra zonder fiets. Wat hem op exact drie maanden voor de start van de Giro brengt. Echt kort dag, nu wel.
HLN.be
La moyenne des nouvelles infections quotidiennes se maintient au dessus des 2.000
Entre le 9 et le 15 janvier, 2.017,7 cas de Covid-19 ont été dépistés en moyenne par jour (-2%), selon les chiffres provisoires de l'Institut de santé publique Sciensano publiés mardi matin.
www.7sur7.be
Dollars, drank... en één doodbraaf huwelijk: hoe is het de acteurs van ‘Friends’ vergaan?
Tien jaar een hoofdrol spelen in een waanzinnig populaire tv-reeks, het doet wat met een mens. Vraag maar aan de cast van 'Friends', die binnenkort te zien is in een reünie-aflevering. De opnames daarvoor zijn intussen gestart. Van een burn-out tot een jarenlang gevecht tegen verslavingen of - zo kan het ook - een rijkgevulde carrière met heel wat awards: zo verging het de zes hoofdrolspelers.
HLN.be
Vier soldaten omgekomen door zelfgemaakte mijn in Niger
In Niger zijn maandag vier soldaten om het leven gekomen en acht anderen zwaargewond geraakt toen een zelfgemaakte mijn ontplofte. Dat meldt het ministerie van Defensie maandagavond.
De Standaard
Insécurité à Bruxelles: "non, la ville n'est pas le trou à rats que certains prétendent" (analyse)
Le rapport de l'Observatoire pour la prévention et la sécurité à Bruxelles, dont voici les chiffres en primeur, donne une autre image de la capitale que les incidents montés en épingle, soulignent ses responsables.
Levif.be
Vier beschuldigden schuldig aan onopzettelijke doodslag op Jean-Marie Monzibila
Het hof van assisen van Brussel heeft dinsdag iets na middernacht de vier beschuldigden schuldig bevonden aan slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie om te doden op Jean-Marie Monzibila.
De Standaard
Alleen Messi doet nog iets beter dan De Bruyne: de twee assistkoningen tegenover elkaar afgewogen
Aan de strafste aller tijden komt hij net niet. Zonder die drie vervelende blessures in 2018-2019 was Kevin De Bruyne de 100 assists bij Manchester City al een tijdje gepasseerd en stond Lionel Messi (104 assists) hieronder in zijn schaduw. In het all-round aanvalspel moet de Rode Duivel meer dan zijn meerdere erkennen in Messi, maar een schande is dat niet. De Bruyne heeft naast zijn geweldige vista en gevarieerde passing nog andere troeven - een teamspeler eerst, ook op defensief vlak. Twee PSG-boys zitten De Bruyne op de hielen, maar dat heeft zijn logische verklaring: een veel minder evenwichtige competitie dan de Premier League. In Engeland kent ‘KDB’ sinds zijn transfer naar City eind augustus 2015 zijn gelijke niet qua constante en assists. In beslissende passes en kansencreatie staat werkelijk niemand nog op de foto.
HLN.be
EXCLUSIEF. Het eerste interview met nieuwe Anderlecht-spits Abdoulay Diaby: “Club Brugge? Dat is nu eenmaal voetbal”
Vincent Kompany mag gerust zijn. “Ik wil voor de coach door het vuur gaan”, belooft Abdoulay Diaby (29). Het eerste - weliswaar korte - gesprek met de nieuwe Anderlecht-spits. “Scoren is mijn job.”
HLN.be
Niels Albert over niet-selectie van Thibau Nys: “Het getuigt dat er binnen het selectiewerk niet aan vriendjespolitiek wordt gedaan”
Thibau Nys werd niét geselecteerd voor het WK veldrijden. “Hard, maar eerlijk”, vindt onze columnist Niels Albert. “Chapeau dat Sven Vanthourenhout, de boezemvriend van papa Sven, die beslissing dúrfde te nemen.”
HLN.be
Nadenken, overleggen... en wachten: pas vrijdag wordt knoop over strengere reisregels doorgehakt
De Britse coronavariant lijkt bezig aan een opmars in ons land, maar toch zal het Overlegcomité pas vrijdag beslissen over strengere maatregelen voor reizigers. “Donderdag zit de Europese top samen. Het zou vreemd zijn als België met een unilaterale beslissing komt, als er dan mogelijk een Europees plan van aanpak komt.”
HLN.be
Diverser dan ooit en bakken ervaring, maar ook omstreden figuren: dit is het kabinet van Joe Biden
Zoals de Verenigde Staten het nog nooit gezien hebben. Joe Biden wil straks met een ervaren en historisch divers kabinet voor “het meest progressieve beleid sinds Franklin Roosevelt” zorgen. Al is niet iedereen even enthousiast. Zelfs binnen de eigen partij rijzen vragen over belangenvermenging.
HLN.be
Vlaamse arts in Londens grootste ziekenhuis: “Ik zou Belgische scholen sluiten”
Kinderarts Igor Fierens (49) werkt in het grootste ziekenhuis van Londen, het Royal London Hospital. Al weken ziet de Vlaming de kliniek uit zijn voegen barsten, een fenomeen dat wij hier in de tweede golf ook hebben meegemaakt. “Maar de variant die nu circuleert, is veel besmettelijker. Als België niet voorzichtig is, wacht hetzelfde scenario.”
HLN.be
Coronacrisis: aantal nieuwe besmettingen daalt licht, eerste daling in twee weken
Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Knack.be
61 jaar geleden dat de rode lantaarn in eerste klasse nog zoveel punten had
Het is een magere troost voor Waasland-Beveren, maar met 19 punten doet de hekkensluiter het eigenlijk nog niet zo slecht. Het is immers van 1959-60 geleden dat de laatste in de stand na 21 speeldagen nog zoveel punten had. Toen stond Beringen FC op de laatste plaats met – omgerekend naar het driepuntensysteem – eveneens 19 punten. Het had net als Waasland-Beveren vijf zeges, ook al het meeste in 61 jaar voor de laatste in de stand.
www.nieuwsblad.be
Britse coronavariant noopt (nog) niet tot strengere maatregelen
Ondanks de opmars van de Britse coronavariant in ons land voert de politiek voorlopig geen strengere maatregelen voor reizigers in. Omdat de Europese Raad zich donderdag over het probleem buigt, wordt het Overlegcomité niet vervroegd en zal het dus vrijdag doorgaan.
www.hbvl.be
“Eerst trekt er regen over heel Limburg, nadien droger”
Houd je paraplu in de aanslag voormiddag, want er trekt een regenvlaag over onze provincie.
www.hbvl.be
Gemeenteraad buigt zich over werken Opgrimbie
Vanavond om 20 uur komt de gemeenteraad voor het eerst dit jaar samen. Op de agenda staan slechts negen punten, waaronder een grondruil, verkoop van een strook grond en een overeenkomst om in de toekomst nauwer samen te werken met het Maaslands Huis.
www.hbvl.be
Nieuwe scholencampus voor technisch en beroepsonderwijs
Er komt een nieuwe scholensite tussen de Nieuwstraat en de Oude Tongersestraat in Bilzen. Daar worden alle leerlingen van zowel het TISJ uit Bilzen als het IKSO-Hoeselt ondergebracht. De huidige schoolgebouwen krijgen een nieuwe bestemming.
www.hbvl.be
Op pad met superfan van de Dommelbever: “Jammer dat ik hem nog nooit heb gezien”
De Dommelbever heeft in Pelt al een schare fans. Eentje daarvan is Leo ‘Lei’ Winters. Hij weet precies waar de bever in zijn hol duikt en welke vraatsporen het verst zijn. “Elke dag zie ik wel iets nieuws. Alleen de bever zelf, die heb ik nog nooit in het echt gezien...”
www.hbvl.be
Limburgse ziekenhuizen zijn klaar maar wachten op vaccins
De Limburgse ziekenhuizen zijn klaar om hun personeel te vaccineren, het is alleen nog wachten op vaccins. Jessa in Hasselt en Sint-Trudo in Sint-Truiden krijgen vandaag nieuwe Pfizer-vaccins geleverd. Sint-Trudo start mogelijk vandaag al met het inenten van personeel in de frontlinie.
www.hbvl.be
COLUMN ARMAND SCHREURS: Vaccineer ons in de kleerkast van Kaat Bollen
Armand Schreurs laat elke week zijn licht schijnen op een opvallend nieuwsfeit in Café Armand.
www.hbvl.be
Franse atleet beklimt toren van 33 verdiepingen met zijn fiets
Aurelien Fontenoy deed er 30 minuten over om 768 treden omhoog te werken zonder dat zijn voeten de grond raakten in een uitdaging voor een goed doel.
www.hbvl.be
COLUMN. Sil Janssen over de Litouwse gasten in het Natuurhulpcentrum
Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
www.hbvl.be
Herstal: André Namotte, échevin depuis près de 15 ans, démissionne de son mandat
Échevin depuis près de 15 ans, André Namotte a décidé de démissionner de cette fonction. Une décision qui n’est pas une surprise puisqu’on savait depuis 2019 qu’il n’irait pas au bout de son mandat. Restait à savoir quand? C’est désormais chose faite. Le nom de son ou sa remplaçant(e) n’est pas encore connu.
Lameuse.be
Marché de l’emploi: les tests anti-discrimination peinent à faire leurs preuves
Poussée dans le dos par Unia, une partie de l’opposition et de la majorité bruxelloise appelle le ministre à revoir rapidement le dispositif créé en 2017, afin qu’il puisse être utilisé de manière plus proactive.
www.lesoir.be
Bernard Rentier, virologue et ex-recteur de l’ULiège, relativise: «121 hospitalisations par jour? C’est à peine un patient par jour par hôpital»
Très attentif aux statistiques depuis le début de la pandémie, le virologue et ex-recteur de l’ULiège, Bernard Rentier, relativise à nouveau les chiffres actuels donnés par Sciensano et aimerait une réponse plus ciblée de la part du gouvernement.
Sudinfo.be
VS willen sancties opleggen tegen Russisch schip voor betrokkenheid bij Nord Stream 2
De Amerikaanse overheid wil sancties opleggen tegen het Russische schip Fortuna omdat het betrokken is bij de Nord Stream 2-pijplijn. De Amerikaanse ambassade in Berlijn bracht de Duitse overheid hiervan de op hoogte.
De Standaard
Dodentol na aardverschuivingen in Indonesië loopt op
De dodentol na twee aardverschuivingen eerder deze maand in Indonesië op West-Java, is opgelopen tot 40. De lichamen van acht vermisten werden teruggevonden, aldus een lid van de reddingsdiensten. Indonesië kampt op korte tijd met verschillende rampen, bij een recente aardbeving op eiland Sulawesi vielen al 81 doden.
De Standaard
Trump heft inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op, Biden fluit hem terug
De Amerikaanse president Donald Trump heft vanaf 26 januari het inreisverbod op voor Europeanen en Brazilianen. Dat meldde het Witte Huis. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan.
De Standaard
VS wil Russisch schip sanctioneren wegens betrokkenheid bij aanleg Nord Stream 2-pijplijn
De Amerikaanse overheid wil sancties opleggen tegen het Russische schip Fortuna omdat het betrokken is bij de Nord Stream 2-pijplijn. De Amerikaanse ambassade in Berlijn bracht de Duitse overheid hiervan de op hoogte.
HLN.be
ANNO 2021. Lisa Smolders (34) dj en ex-presentatrice op radio en televisie: "Kinderen warm maken voor David Bowie"
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Lisa Smolders (34), ex-presentatrice op radio en televisie en dj, die nu met haar vriend een gloednieuw podcastbedrijf heeft.
HLN.be
Kirsten Flipkens vraagt zich of Australian Open organiseren wel goed idee was: “Australiërs zien ons niet graag komen”
Na drie dagen quarantaine in Melbourne blijft de chaos duren. Er werd een zesde coronageval ontdekt en een groot deel van de eerste trainingsdag liep in de soep door een mank transportsysteem. “Ik verwacht dat de Australian Open zal doorgaan”, zei Kirsten Flipkens. “Maar het had in prettigere omstandigheden gekund.”
HLN.be
Une nouvelle compagnie à Liège Airport: des vols privatifs vers toute l’Europe!
La nouvelle compagnie wallonne FlyEurop met en place des vols privatifs de quelques jours partout à travers l’Europe au départ de l’aéroport de Liège. Son avion se voudra flexible et adapté aux besoins du client. Il pourrait, par exemple, vous emmener le matin à Prague et vous ramener en Belgique le soir même…
Lameuse.be
ANNO 2021. Lisa Smolders, dj en ex-presentatrice: "Op Wikipedia pitste ik enkele jaren van mijn leeftijd af"
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Lisa Smolders (34), ex-presentatrice op radio en televisie en dj, die nu met haar vriend een gloednieuw podcastbedrijf heeft. “Wij zijn radiomakers pur sang en die zijn gewoon om alles zelf te doen.”
HLN.be
Bernard Rentier (ULiège) relativise: « à peine un patient par jour par hôpital »
Très attentif aux statistiques depuis le début de la pandémie, le virologue et ex-recteur de l’ULiège, Bernard Rentier, relativise à nouveau les chiffres actuels donnés par Sciensano et aimerait une réponse plus ciblée de la part du gouvernement.
1 h
Lameuse.be
Op pad in coronabroeihaard Merkem, waar 2.000 inwoners binnenblijven: “Het is hier nooit zo stil geweest”
Geen voetgangers op straat. Geen fietsers die het lege dorpsplein passeren. Zelfs de bakker is er - toeval of niet - met verlof. Het West-Vlaamse Merkem (Houthulst), waar de Britse coronavariant voor een zware uitbraak zorgde, ligt er verlaten bij. De 2.000 inwoners blijven binnen. "Het is hier nog nooit zo rustig geweest."
1 h
HLN.be
Eén vrouw overtreedt regels, 5.000 mensen in quarantaine: sneeuwbaleffect na ‘onschuldig’ skireisje
"Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine.
1 h
HLN.be
Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant
De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden - en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
1 h
HLN.be
Onze opinie. Hoe zeggen experts en politici het zo graag? Opschalen, alsjeblieft!
Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
1 h
HLN.be