Covid Safe Ticket vanaf 15 oktober verplicht in Brussel: dit zijn de richtlijnen

Het Brussels Parlement heeft op vrijdag 8 oktober de ordonnantie die het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitbreidt, goedgekeurd. Vanaf 15 oktober zal het CST in Brussel uitgebreid worden. Dat zal zijn in horeca, dancings, sportclubs, commerciële beurzen, congressen, de cultuursector en instellingen voor kwetsbare personen. Ook voor massa-evenementen, ziekenhuizen en woon-zorgcentra zullen bezoekers een CST nodig hebben.


Read full article on: nieuwsblad.be
Wendy Van Wanten werd er betrapt, een groot schandaal bracht Laurent voor de rechter: Villa Clémentine geeft geheimen prijs
Waar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In deze reeks verkennen we de ‘verborgen’ koninklijke verblijven van België, met deze week Villa Clémentine, al sinds 1993 de officiële residentie van prins Laurent en zijn gezin. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat zijn naam niet toevallig kreeg en het toneel was van een berucht schandaal rond de prins.
HLN.be
Vlaamse stadsgids Ann (54) woont al 20 jaar in Barcelona: “Mensen werken hier hard, maar genieten ook volop”
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Ann Sleebus (54) uit Mol wist al op jonge leeftijd dat ze niet in België zou blijven en vond twintig jaar geleden een nieuwe thuis in Barcelona. “Ik heb hier geleerd om te genieten van het moment, dankbaar te zijn en minder te klagen.”
HLN.be
Le triste destin de Mary Mallon, la femme qui voyait des épidémies meurtrières éclater là où elle se rendait
"Il a été établi que la famille a changé de cuisinière le 4 août 1906. C'était deux semaines avant que l'épidémie de fièvre typhoïde ne se déclare..." Alors que le docteur George A. Soper, "guerrier des épidémies", est appelé à la rescousse par la famille Warren, il pense être confronté au schéma traditionnel de contaminations. Pourtant, après avoir réalisé toutes ses analyses, il ne trouve aucune explication aux nombreux cas de grippes typhoïdes observés dans la magnifique demeure de l'Etat de New York. Toutefois, un détail le turlupine: qui est cette cuisinière arrivée quelques semaines avant que la maladie ne fasse son entrée dans la maison et qui est partie dans la foulée ? Après avoir enquêté sur cette mystérieuse Mary Mallon, le médecin comprend vite que ce n'est pas la première épidémie qui apparaît dans une famille pour laquelle elle travaille... Dans le cadre de son dossier "Il était une fois", LaLibre.be raconte l'histoire troublante de celle qui a donné lieu à l'expression anglaise "Typhoïd Mary".
www.lalibre.be
VW boekt Elon Musk om managers te motiveren
11:58 Tijdens een evenement voor zijn 200 belangrijkste managers kwam de Duitse autobouwer Volkswagen met een bijzondere 'surprise guest': Elon Musk, de CEO van Tesla.
www.tijd.be
Action de la police à la gare de Louvain: 2.000 personnes contrôlées, le chien renifleur de drogue s’est arrêté sur 130 passants
La police de Louvain a mené vendredi après-midi et en soirée une vaste action de contrôle en collaboration avec l’Office des étrangers, indique dimanche la police locale. Quelque 2.000 passants ont été contrôlés avec notamment un chien renifleur de drogue.
Sudinfo.be
Frank Vandenbroucke regrette que le gouvernement flamand ne permette pas l'usage du Covid Safe Ticket: "C'est un instrument de sécurité et de liberté"
Invité dans l'émission "C'est pas tous les jours dimanche", Frank Vandenbroucke a fait le point sur la situation actuelle.
www.lalibre.be
Valéry Demory voorgesteld als bondscoach Belgian Cats: “Wil de ploeg naar een nóg hoger niveau stuwen”
Valéry Demory (58) is deze voormiddag officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van de Belgian Cats. De Fransman wil de Belgische basketbalvrouwen nog een extra stap laten zetten. “Vooral in de cruciale matchen moeten we nog progressie maken.”
HLN.be
Action de la police à la gare de Louvain: 2.000 personnes contrôlées
La police de Louvain a mené vendredi après-midi et en soirée une vaste action de contrôle en collaboration avec l'Office des étrangers, indique dimanche la police locale.
www.dhnet.be
Football Talk. Vertonghen en Benfica pas na verlengingen langs tweedeklasser in Portugese beker - Mangala (Stuttgart) testte mogelijk vals positief
VfB Stuttgart kan misschien sneller dan verwacht opnieuw een beroep doen op Orel Mangala. De middenvelder had positief getest op het coronavirus maar een tweede PCR-test leverde een negatief resultaat op. “Het is mogelijk dat Orel vals positief was”, bevestigt Sven Mislintat, de sportief directeur van Stuttgart. “Maandag zullen we een nieuwe PCR-test laten afnemen. Dan zullen we zien wat het resultaat is.” Mangala bleek vrijdag als zesde VfB-speler in enkele dagen tijd positief en zit sindsdien thuis in quarantaine. De 23-jarige middenvelder miste daardoor de competitiewedstrijd op het veld van Borussia Mönchengladbach (1-1).
HLN.be
Bouchez over potentiële sancties voor langdurig zieken: “Je haalt geen 80 procent werkenden door lief te zijn”
In de afgelopen week afgeklopte begroting van de federale regering riskeren langdurig werklozen sancties. De maatregel daarrond gaat voor de ene te ver, voor de andere niet ver genoeg. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez liet er in De zevende dag geen twijfel over bestaan wat zijn mening is: “Je haalt geen 80 procent werkenden bereiken door lief te zijn.”
www.nieuwsblad.be
Une violente dispute entre voisins éclate à Courtrai: Caroline, 65 ans, se bat pour sa vie, l’un des suspects arrêté
Un des suspects impliqués dans un acte de violence sur une femme de 65 ans, Caroline C., dans un appartement à Courtrai, a été arrêté pour négligence coupable sur sa voisine. Deux autres individus ont été relâchés sous conditions.
Sudinfo.be
Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
“Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. In Wakker op Zondag op de regionale zender ATV noemt hij de hele affaire, die volgens hem in de kranten gevoerd wordt, ‘absurd en nonsensicaal’.
HLN.be
Nicolas Gerits (Visé-N1): «L’erreur d’Arthur, ça peut arriver à tout le monde»
Averti contre Heist, Nicolas Gerits manquera la réception de Knokke samedi prochain.
Lameuse.be
Leider Achel overtuigt niet tegen zwaar gehavende buur Herkol
Achel VV kon zaterdagavond niet overtuigen. De leider had een discutabele penalty nodig om tegen een zwaar gehavend Herkol de drie punten thuis te houden: 1-0. Moerenhout voelde Craeghs komen en ging met een gewillige duik tegen de mat. “Slim gedaan,” klonk het bij de thuisaanhang. In het Herkolkamp had men z’n gedacht over de ref.
www.hbvl.be
Avec Cullen et Murillo ? Suivez Saint-Trond - Anderlecht en direct dès 13h30
Anderlecht se déplace sur le terrain synthétique de Saint-Trond avec l'envie de renouer avec la victoire après trois matches nuls consécutifs.
www.dhnet.be
“We hebben ze drie punten cadeau gegeven”: het verhaal achter het zure verlies van gemakzuchtig Antwerp
Gemakzucht sloop in de ploeg. En dus ging Antwerp finaal onderuit op het veld van Zulte Waregem. Weg leidersplaats. “Er stonden in de tweede helft elf individuen op het veld”, aldus een ontgoochelde Brian Priske.
HLN.be
Un homme de 56 ans vole huit bouteilles d’alcool chez Carrefour pour payer la caution de son appartement
Comme le rapporte la DH, un homme âgé de 56 ans, originaire de Mons, a été interpellé ce samedi par la police après avoir volé huit bouteilles d’alcool au magasin Carrefour situé à Ans. L'homme aurait agi de la sorte dans le but de payer la caution de son appartement.
www.7sur7.be
Minstens 10 doden en 11 vermisten bij zware regenval in India
In de Indiase staat Kerala zijn minstens tien mensen om het leven gekomen na hevige regenval, die aardverschuivingen en overstromingen heeft veroorzaakt. De autoriteiten in de staat hebben de hulp van het leger ingeroepen. Er zijn ook elf vermisten in de districten Idukki en Kotayyam, aldus staatszender All India Radio. Onder de vermisten zijn vijf kinderen.
www.hbvl.be
Van chili met chocolade tot Russische gehaktballen: het kookboek dat je met een bakplaat op wereldreis neemt
“Goh, zouden we toch ook niet eens HelloFresh bestellen, want dat is naar het schijnt toch een gemak?” Als die vraag weerklinkt in ons huishouden ben ik blij dat er een kookboek als De wereldse bakplaat op het keukenaanrecht landt.
www.hbvl.be
Gluren bij BV’s: Familie-actrice topless in het bos, T-shirt van Lotte Vanwezemael is er een met een boodschap
Bloot in het bos, redenen om te vieren en een duidelijke boodschap op een kledingstuk: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram – die we graag even voor je bundelen.
www.hbvl.be
30-jarige vrouw voorgeleid voor poging moord op buurvrouw, broer aangehouden voor schuldig verzuim
De verdachte van de moordpoging op een 65-jarige vrouw in een appartement in de Minister Tacklaan Kortrijk zal zondagmiddag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.
www.hbvl.be
Acteur, regisseur en theaterdocent Sam Bogaerts overleden
Sam Bogaerts stond mee aan de wieg van verschillende theatergroepen en gaf zijn kennis door aan nieuwe generaties acteurs. Hij overleed zaterdagochtend op 73-jarige leeftijd.
1 h
De Standaard
Top vier laat geen steekjes vallen in BENE-League handbal
Lions, Bocholt, Pelt en Aalsmeer zonderen zich af van de rest van het deelnemersveld in de BENE-League.
1 h
www.hbvl.be
Député tué au Royaume-Uni: le gouvernement envisage une protection policière pour les élus
La ministre de l'Intérieur britannique Priti Patel a déclaré dimanche que le gouvernement étudiait la mise en place d'une protection policière pour les députés après le meurtre terroriste d'un parlementaire dans sa permanence.
1 h
www.dhnet.be
Député tué au Royaume-Uni: le gouvernement envisage une protection policière pour les élus
La ministre de l'Intérieur britannique Priti Patel a déclaré dimanche que le gouvernement étudiait la mise en place d'une protection policière pour les députés après le meurtre terroriste d'un parlementaire dans sa permanence.
1 h
www.lalibre.be
Politieactie aan station Leuven: 2.000 voorbijgangers gecontroleerd
De Leuvense politie heeft vrijdagnamiddag- en avond een grote controleactie opgezet, in samenwerking met de Dienst Vreemdelingenzaken. Dat meldt de politie zondag. Zowat 2.000 voorbijgangers werden gecontroleerd, onder andere met een drugshond. Daarnaast vond ook een andere actie plaats van de Leuvense politie.
1 h
www.hbvl.be
Gilkinet veut doper les trains de nuit
Un montant de 2 millions € débloqué. Mais l’autorisation traîne pour deux opérateurs.
1 h
www.lalibre.be
Député tué au Royaume-Uni: le gouvernement envisage une protection policière pour les élus
La ministre de l’Intérieur britannique Priti Patel a déclaré dimanche que le gouvernement étudiait la mise en place d’une protection policière pour les députés après le meurtre terroriste d’un parlementaire dans sa permanence.
1 h
Sudinfo.be
Is het een aardappel of een penis? Internet spot met Cypriotisch standbeeld
De poging van een Cypriotisch dorpje om de Spinta, hun voornaamste aardappelsoort, te eren gaat viraal op sociale media. Het vijf meter hoge standbeeld wordt namelijk vergeleken met een gigantische penis. De glasvezel constructie kostte 8.000 euro en staat aan de ingang van het dorpje Xylofagou.
1 h
De Standaard
Romo ondervindt nog steeds hinder aan oor nadat voetzoeker naast hem ontploft op Sclessin, houdt OHL-keeper er blijvende schade aan over?
In het slot van de wedstrijd tegen Standard ontplofte een voetzoeker naast OHL-keeper Rafael Romo hem. De Venezolaan ondervindt ook vandaag nog last aan zijn rechteroor en trekt morgen naar een keel-neus-oorarts in de hoop om blijvende gehoorschade te vermijden.
1 h
HLN.be
Romo ondervindt nog steeds hinder aan oor nadat voetzoeker naast hem ontploft op Sclessin, houdt OHL-keeper er blijvende schade aan over?
In het slot van de wedstrijd tegen Standard ontplofte een voetzoeker naast OHL-keeper Rafael Romo hem. De Venezolaan ondervindt ook vandaag nog last aan zijn rechteroor en trekt morgen naar een keel-neus-oorarts in de hoop om blijvende gehoorschade te vermijden.
1 h
HLN.be
Olympische vlam wordt maandag achter gesloten deuren aangestoken
Maandag zal het aansteken van de olympische vlam voor de Winterspelen van Peking plaatsvinden in een leeg Olympia. Net zoals het was voor de Zomerspelen van Tokio is de coronapandemie spelbreker.
1 h
www.hbvl.be
Giuliano opent academie om horecapersoneel op te leiden: “Geen ervaring nodig”
Giuliano Bruno van de gelijknamige restaurants in Hasselt, Genk en Maasmechelen gaat van start met een academie waar horecapersoneel wordt opgeleid. Ook mensen zonder scholing kunnen er aankloppen voor een opleiding op maat.
1 h
www.hbvl.be
«N’oubliez pas les paroles»: voici ce que Margaux, plus grande championne de l’émission, a fait de ses gains!
Margaux avait un rêve avant de commencer l’émission, elle a pu le réaliser!
1 h
Sudinfo.be
Meeuwen straft gewaagde tactiek van Hoepertingen genadeloos af
Het feestgedruis van Mieve-kermis was amper uitgedoofd of er diende zich zaterdagavond al een nieuw feestje aan in Oudsbergen: een doelpuntenkermis aan de Kerkhofstraat. In een topper die nooit een echte wedstrijd werd, hakte een flitsend Meeuwen een zwak Hoepertingen reeds voor de rust in de pan: 5-0. De Zuid-Limburgers tuimelen voor de eerste maal dit seizoen uit de top vier.
1 h
www.hbvl.be
Okapi Aalst huldigde gisteravond voormalig succescoach Brad Dean
Het Aalsterse Forum huldigde gisteravond zijn voormalige succescoach Brad Dean (68). De Amerikaan was met zijn vaste sidekick Frank Van Impe de eregast bij de wedstrijd tegen Limburg United.
1 h
HLN.be
Okapi Aalst huldigde gisteravond voormalig succescoach Brad Dean
Het Aalsterse Forum huldigde gisteravond zijn voormalige succescoach Brad Dean (68). De Amerikaan was met zijn vaste sidekick Frank Van Impe de eregast bij de wedstrijd tegen Limburg United.
1 h
HLN.be
Son fils prématuré à 5 mois et demi, la mort de ses parents : Elie Semoun, parrain de CAP 48, revient sur les drames de sa vie
La grande opération de solidarité de la RTBF se clôture avec le traditionnel prime time ce 17 octobre. Le parrain de cette édition entend le placer sous le sceau de l’esprit belge qu’il apprécie tant chez nous.
1 h
Sudinfo.be
Burenruzie Kortrijk: nu ook bewoner (25) aangehouden wegens schuldig verzuim nadat zus (30) buurvrouw kritiek sloeg
Bewoner T. M. (25) van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk waar vrijdag zijn 65-jarige buurvrouw levensgevaarlijk werd verwond door zijn zus, blijft verder aangehouden. Dat laat het parket weten. Hij wordt verdacht voor schuldig verzuim. Zijn zus wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.
1 h
HLN.be
Burenruzie Kortrijk: nu ook bewoner (25) aangehouden wegens schuldig verzuim nadat zus (30) buurvrouw kritiek sloeg
Bewoner T. M. (25) van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk waar vrijdag zijn 65-jarige buurvrouw levensgevaarlijk werd verwond door zijn zus, blijft verder aangehouden. Dat laat het parket weten. Hij wordt verdacht voor schuldig verzuim. Zijn zus wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.
1 h
HLN.be
L'avis de l'expert: avec une attente de sept minutes, la ligne 3D s’offre une entrée controversée
L'avis de notre expert Maxime Jacques.
1 h
www.dhnet.be
Un dealer de cocaïne arrêté jeudi dernier à Seraing
Un dealer de cocaïne a été arrêté en flagrant délit de vente de stupéfiants ce jeudi à Seraing. Il a été interpellé avec de faux documents d’identité et fait l’ojet d’une demande de mandat d’arrêt.
1 h
Lameuse.be
Kody et Clément Manuel deviennent commentateurs sportifs sur Be TV
Pour cela, les deux acteurs ont suivi les conseils d'anciens joueurs et consultants.
1 h
www.dhnet.be
Cette Australienne est née avec deux vagins: “J’ai été méprisée”
L’Australienne Tee Bartlett est née avec deux vagins. Dans les colonnes du média australien 7News, elle raconte avoir découvert très tard que sa particularité physique n’était pas partagée par toutes les femmes. Avant de recevoir un diagnostic correct, la jeune femme a été “méprisée” par les médecins.
1 h
www.7sur7.be
Enseignement: le réseau libre sollicite la Cour constitutionnelle
Le plus grand réseau estime en effet avoir été lésé dans la répartition des fonds européens affectés à la rénovation des bâtiments
1 h
www.dhnet.be
Envie de manger Thai? Découvrez les délices de Sao
A deux pas de la place du Châtelain, dans un décor de rêve, une magnifique cuisine thaïe
1 h
www.dhnet.be
ROYAL BITS. Koningin Máxima krijgt luide verrassing en de verloofde van Japanse prinses Mako wacht allesbepalende ontmoeting
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
1 h
HLN.be
AstraZeneca wil het vertrouwen in zijn coronavaccin terugwinnen: “Onze taak is nog niet volbracht”
Het Brits-Zweedse AstraZeneca bracht als eerste een covid-vaccin op de markt, tegen kostprijs. Toch, in het jaar dat volgde, kelderde het vertrouwen. Alexandra Bishop, directeur van AstraZeneca Nederland, wil dat vertrouwen terugwinnen.
1 h
HLN.be