‘Dat Thomas Cook België wordt overgenomen door een Spaanse organisatie, is niet meer dan logisch’

De Spaanse reisorganisatie Wamos neemt 63 van de 91 Belgische filialen van Thomas Cook over. Dankzij de overname kunnen bijna 200 personeelsleden toch aan de slag blijven.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Leuvense salafist ook in andere moskeeën actief
De hulpimam die de Leuvense moskee Al Ihsaan in opspraak heeft gebracht, is ook in Zaventem actief en geeft lezingen in andere moskeeën. Dat...
HLN.be
Accident mortel sur l’A604: «Comme si j’avais perdu un frère»
Les circonstances du décès du quadragénaire serésien sont encore floues. Sa BMW s’était écrasée contre la berme centrale dimanche soir. Aujourd’hui, ses amis rendent un vibrant hommage à l’homme et au père de famille qu’il était. Tous sont inconsolables.
Lameuse.be
Détenue droguée, servante écarlate et strip-teaseuse: “Ce n’était pas mon rêve”
Madeline Brewer nous appelle depuis le jardin de la maison de ses parents, dans le New Jersey. C’est là qu’elle a grandi. Elle s’accorde quelques jours de repos après la promotion intense de “Queens” au Festival de Toronto. Elle joue Dawn, une strip-teaseuse qui rejoint le gang de Ramona (Jennifer Lopez) juste avant la chute. Si son nom ne vous dit rien, son visage vous est sûrement familier.
www.7sur7.be
Chirurg vrijgesproken van implantatenzwendel
De rechtbank van eerste aanleg in Ieper heeft maandag een arts vrijgesproken die beschuldigd werd van handel in medische implantaten zonder Europees keurlabel. Knack en De Tijd konden het vonnis inkijken.
Knack.be
Frederik (32) zwaargewond na aanval met luchtdrukgeweer op café: “Aan de dood ontsnapt, maar dader is alweer vrij”
Frederik Offeciers (32) is dit weekend op het nippertje aan de dood ontsnapt. Toen hij in het gangetje van café Briard in Schilde stond, vuurde een man enkele malen met een luchtdrukgeweer in de richting van de zaak. Frederik kreeg een projectiel in de halsstreek en buik en moest een spoedoperatie van drie uur lang ondergaan.
www.gva.be
Verre toekomstmuziek: douane wil techniek die kan ‘ruiken’ of er drugs in een container zitten
De douane wil havenkranen uitrusten met technologie die kan ‘ruiken’ of er drugs in een container zitten. “We willen naar een 100%-screening zonder de goederenstroom te onderbreken”, zegt administrateur-generaal Kristian Vanderwaeren.
www.gva.be
Het raadsel van de “verwisselde” roze diamant: parket weigert plots onderzoek
Het verhaal van de 'verdwenen' roze topdiamant van wapenhandelaar Serge Muller neemt opnieuw een bizarre wending. De federale politie nam in 2012 een roze diamant van 10,32 karaat in beslag, maar de diamant die in de kluis van justitie ligt, blijkt helder wit te zijn. Ondanks een eerdere belofte weigert het parket een nieuw onderzoek naar de diamant.
www.gva.be
Schoonvader vermoorde Julie Van Espen geeft cursus zelfverdediging aan UA: “Spugen is heel efficiënt om de aandacht af te leiden”
Dinsdagavond werd op Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen de eerste van een driedelige reeks gratis cursussen zelfverdediging gegeven. Het project is een initiatief van Peter Huyghe, de schoonvader van de eerder dit jaar in Merksem vermoorde Julie Van Espen.
www.gva.be
Antwerpse CD&V-politicus Orry Van de Wauwer openhartig over verkiezingen en adoptieplannen in Eén-programma ‘Het Gezin’
CD&V-politicus Orry Van de Wauwer (31) en zijn man Steve Vermaelen (30) lieten zich filmen voor Het Gezin op Eén. Daarin praten ze openhartig over onder meer de verkiezingen en hun adoptieplannen. “Al paste een kind de voorbije twee jaar niet in onze drukke levens.”
www.gva.be
Zo ziet de woning van modeontwerper Tim Van Steenbergen er langs binnen uit
Veel licht, design, kunst en geschiedenis. Zo vat je de woning samen van modeontwerper Tim Van Steenbergen. Hij en zijn partner vonden samen hun droomplek in Berchem, vlak bij het Groen Kwartier. Gazet van Antwerpen kon een kijkje nemen in het monumentale pand en keek haar ogen uit.
www.gva.be
Een op de zeven werknemers in ons land is geen Belg
Een op de zeven werknemers op de Belgische arbeidsmarkt heeft niet de Belgische nationaliteit. Het aandeel niet-Belgische werknemers is op vijf...
HLN.be
Washington wil blijven samenwerken met Koerden in strijd tegen IS
De Verenigde Staten willen blijven samenwerken met de Koerdische strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) in de strijd tegen...
1 h
HLN.be
“Giuliani wilde dat Trump Turkse prediker Gülen zou uitleveren”
Rudoph Giuliani, de raadsman van Donald Trump, heeft in 2017 bij Amerikaanse president er meermaals op aangedrongen de Turkse islamitische...
2 h
HLN.be
Le port d'Anvers veut écraser le trafic de cocaïne
03:30 100% des containers scannés au port d’Anvers: tel est l’objectif de l’administration générale des Douanes. Le projet, colossal et pas encore chiffré, se base sur une étude de l’Université d’Anvers. Re...
2 h
www.lecho.be
Honderden Belgische websites overtreden privacywetten
2 h
www.hbvl.be
“Het zou voor mij makkelijk zijn om u de hemel te beloven tegen 2050. Ik ben dan negentig denk ik”
2 h
www.hbvl.be
Negen jaar wachten op einde der tijden
De Nederlandse politie heeft een 58-jarige man opgepakt die een afgelegen boerderij huurde in de provincie Drenthe, waar al negen jaar lang een man met zijn vijf kinderen volledig afgesneden van de wereld leefden. Ze hielden zich in leven met de groentetuin en geit op het erf, en wachtten er mogelijk op “het einde der tijden”. “We dachten dat op die boerderij drugs werd geteeld”, zeggen buurtbewoners. “Maar dit?”
2 h
www.hbvl.be
“Heeft die smeerlap het gedaan?”
Maasmechelen/Tongeren“Hij heeft ons alles afgepakt. Rust, vrijheid, vertrouwen, onze goede naam die nu besmeurd is en natuurlijk onze lieve, lieve mama en oma”, huilde C. Beaumont (38), dochter van slachtoffer en beschuldigde. Sterk en waardig beschreef ze haar hel. Zo goed als niemand in de assisenzaal bleef onbewogen. Behalve één man...
2 h
www.hbvl.be
Treinrit als ecologisch statement
BrusselOns vorstenpaar is drie dagen op staatsbezoek in het Groothertogdom Luxemburg. Koning Filip besliste zelf om met de trein te reizen, verklaarde hij op de heenreis tegenover zijn medepassagiers. Hij wil een “ecologisch statement” maken, door een minder vervuilend transportmiddel te kiezen dan de auto.
2 h
www.hbvl.be
Regio’s en gemeenten krijgen rekening van belastingverlaging
brusselRuim een kwart van de verlaging van de personenbelasting die de regering-Michel in 2015 lanceerde, komt op rekening van de regio’s en de gemeenten.
2 h
www.hbvl.be
Stromae wil klacht indienen tegen Franse conservatieven
2 h
www.hbvl.be
Winkels doneren drie keer meer aan voedselbanken
2 h
www.hbvl.be
Unizo wil dat overheid verbod op exclusief elektronisch betalen schrapt
HasseltOns land hinkt achterop op het vlak van elektronisch betalen. Volgens zelfstandigenorganisatie Unizo moet de overheid daarom dringend toestaan dat zaken cash betalen bannen.
2 h
www.hbvl.be
Vakbonden VRT dienen stakingsaanzegging in
2 h
www.hbvl.be
Belgen aangehouden die vrouwen uit Syrische cel wilden bevrijden
2 h
www.hbvl.be
“We moeten beredeneerd kiezen voor technologische vooruitgang en niet gewoon omdat het kan”
Wetenschapsfilosofe Sylvia Wenmackers (39) uit Dilsen-Stokkem is als onderzoeksprofessor verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Als doctor in de fysica én in de filosofie verbindt ze exacte wetenschappen aan humane, en stelt ze essentiële vragen over waar het met mens en wetenschap naartoe moet.
2 h
www.hbvl.be
Het verdriet van de aarde
2 h
www.hbvl.be
J.Lo scoort op haar 50ste in g-string
Op een leeftijd die de meeste actrices in Hollywood dwingt om aan hun pensioen te denken, haalt Jennifer Lopez met ‘Hustlers’ haar grootste artistieke hit binnen. “Mijn beste jaren moeten nog komen”, zegt J.Lo op haar 50ste.
2 h
www.hbvl.be
Er is leven na ‘Zoutelande’
Liefst acht jaren gapen er tussen Geikes solodebuut en opvolger ‘Lost in Time’. Na hits met Bløf en Hooverphonic vaart de zangeres opnieuw onder eigen vlag. Dus nee, ‘Zoutelande’ of ‘Mad About You’ zal ze vrijdag in Hasselt niet zingen.
2 h
www.hbvl.be
Halve finale in de baktent
Bij ‘Bake Off Vlaanderen’ staat de halve finale in de oven. Twee mannen en twee vrouwen zijn nog in de running maar eentje zal vanavond sneuvelen. Philip, Peter, Jaline en Tine - ‘the Pink Lady’ uit Diest- worstelen met cupcakes, IJslands laufabrauð en taarten gebaseerd op kindertekeningen. De spanning en vermoeidheid nemen toe en tranen wellen op.
2 h
www.hbvl.be
Na haar exit bij de VRT: Julie Van den Steen aan boord bij VTM
Eind mei trok ze de deur van de ‘Ochtendshow’ op MNM, en bij uitbreiding die van de VRT, achter zich dicht. Nu raakte bekend dat Julie Van den Steen (27) aan boord is bij VTM. “We hebben fijne plannen met haar.”
2 h
www.hbvl.be
Pommeline begint eigen tattoozaak
2 h
www.hbvl.be
“Er is ooit een geest op me gaan zitten in een Belgisch hotel, een voormalig klooster”
2 h
www.hbvl.be
Marilou Mermans duikt na tien jaar weer op in ‘Thuis’
2 h
www.hbvl.be
Beste start ooit voor ‘De Slimste Mens’
2 h
www.hbvl.be
Van Proeyen wint BK marathon
Niet alleen in Hasselt werd zondag snel gelopen. Ook in Eindhoven werd er duchtig de pees op gelegd. Op de marathon, die voor de Belgische atleten als Belgisch kampioenschap gold, snelde de Hasseltse Karen Van Proeyen naar het goud bij de vrouwen.
2 h
www.hbvl.be
Le léger mieux de Makro convainc Metro de lui donner un nouveau coup de pouce
03:15 En léger redressement, Makro a convaincu la maison mère allemande Metro d’injecter 21 millions d’euros d’argent frais. Depuis 2015, celle-ci a injecté 340 millions d’euros de capitaux pour renflouer s...
2 h
www.lecho.be
'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis
De Amerikaanse actrice Felicity Huffman, bekend van de tv-serie ‘Desperate Housewives’, heeft zich vandaag aangemeld in een gevangenis in...
2 h
HLN.be
“Waarom zou je zaken verbieden om cash te verbieden? Elektronisch betalen is goedkoper, veiliger en makkelijker”
Ons land hinkt achterop op het vlak van elektronisch betalen. En daar moet volgens zelfstandigenorganisatie Unizo dringend werk van gemaakt worden. Door bijvoorbeeld toe te staan dat zaken cash betalen bannen. “De laatste twee jaar zie je dat allerhande vormen van elektronisch betalen door het plafond gaan”, zegt Lieven Cloots van de studiedienst van Unizo. “Het is goedkoper, veiliger en gemakkelijker.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Mysterie rond afgezonderde kinderen in Nederland wordt steeds groter: 25-jarige man die ‘ontsnapte’, was actief op sociale media
De zonderling die dit weekend opdook in het café en daar het verhaal vertelde van het jarenlange isolement van hemzelf en zijn broers en zussen, is volgens de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ Jan, een 25-jarige man die actief is op verschillende sociale media.
3 h
www.nieuwsblad.be
Eind mei trok ze de deur dicht bij VRT, nu werkt Julie Van den Steen bij VTM: “We hebben fijne plannen met haar”
Eind mei trok ze de deur van de Ochtendshow op MNM, en bij uitbreiding die van de VRT, achter zich dicht. Nu raakt bekend dat Julie Van den Steen (27) aan boord is bij VTM. “We hebben fijne plannen met haar.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Protest in Spanje gaat niet liggen: “Maandag pakten we de luchthaven, vandaag de straten. En morgen? Dat zien we dan wel”
Zowat 40.000 Catalanen trokken dinsdagavond in hartje Barcelona de straat op om de vrijlating te eisen van de negen veroordeelde nationalistische leiders. Het protest verliep eerst opvallend vreedzaam, maar ontvlamde nadien voor de tweede nacht op rij.
3 h
www.nieuwsblad.be
Overheid zet te koop: beschermd kasteel met 38 kamers dat nog gekocht werd met zwartgeld
Exact tien jaar nadat het door het Hof van Beroep in Antwerpen verbeurdverklaard werd, zoekt de FOD Financiën een nieuwe eigenaar voor het Kasteel Van Rivieren in Gelrode bij Aarschot. Het historische kasteel heeft een rijke geschiedenis. Maar ook een met een zwart randje, want de laatste eigenaars kochten het domein met zwartgeld.
3 h
www.nieuwsblad.be
Standard hofleverancier van eerste klasse, Anderlecht leidt meeste Rode Duivels op
Standard is de koploper onder de 24 Belgische profclubs als het de doorstroming van spelers naar de Jupiler Pro League betreft. Net voor Anderlecht, dat dan weer de meeste internationals heeft opgeleid. Cercle Brugge is dan weer het kneusje met slechts één speler, Siebe Blondelle van Eupen, die er zijn opleiding kreeg.
3 h
www.nieuwsblad.be
Pommeline begint eigen zaak
Binnenkort is ze te zien in Celebs gaan daten. Of ze daar ware liefde aan over houdt, weten we dan pas. Maar professioneel gaat het Pommeline Tillière alvast voor de wind. De ex-verleidster uit Temptation island heeft aangekondigd dat ze weldra haar eigen tattoozaak opent. Dat betekent meteen dat ze ook op professioneel vlak de banden met haar ex-vriend Fabrizio zal doorknippen.
3 h
www.nieuwsblad.be
#33: Bij de betogers in Barcelona. 'Mensen zijn zo kwaad'
De zware celstraffen die Catalaanse politici maandag kregen, zouden weleens averechts kunnen werken.
3 h
De Standaard
Dit jaar nog 15 dagen in de bollentrui, maar toch twijfelt Wellens aan de Tour in 2020
2019 was het jaar waarin Tim Wellens zich weer verzoende met de Tour. Na twee moeilijke edities, omwille van warmteproblemen, wist de Truienaar van Lotto Soudal zich afgelopen zomer meermaals in de kijker te fietsen. Zo mocht Tim 15 dagen lang in de bollentrui fietsen, wat hem uiteindelijk ook een derde plaats in het bergklassement opleverde. Aan bergen ook in 2020 geen gebrek. Maar liefst 29 cols van tweede categorie of zwaarder staan er op het menu. Gesneden koek voor Wellens, zou je dan denken. Maar…
3 h
www.hbvl.be