David Goffin, libéré de sa quarantaine: "Je suis excité de commencer mon premier tournoi ici"

David Goffin (ATP 14) a donné lundi à Melbourne sa première conférence de presse depuis son arrivée en Australie, le 15 janvier dernier. Le Liégeois, 30 ans, libéré de sa quarantaine, s'est confié à deux jours de l'entame de sa tournée australienne, mercredi au Great Ocean Road Open, tournoi ATP 250 sur dur, qui servira d'ultime préparation avant l'Open d'Australie.
Read full article on: 7sur7.be
Rassemblements à Ixelles: le bourgmestre promet de durcir le ton
«On devra prendre des mesures plus strictes dès aujourd’hui», assure Christos Doulkeridis (Ecolo).
www.lesoir.be
GP d'Espagne: vers une nouvelle bagarre Hamilton-Verstappen? (Direct 15H)
Le Britannique, septuple champion du monde, a décroché la 100e pole position de sa carrière.
www.dhnet.be
Entorse de la cheville pour Dries Mertens: “Son état évalué au jour le jour”
Dries Mertens “est aux soins et son état sera évalué au jour le jour”, l'état de sa cheville plus précisément, a noté le club de Naples dans une note sur l'entraînement des Napolitains dimanche.
www.7sur7.be
Bill Jones moet vrienden en familie overtuigen dat hij nog leeft, na overlijdensbericht van… Bill Jones
William ‘Bill’ Jones (85) heeft er een bewogen maand opzitten. Eind april werd de bejaarde Brit - wiens vrouw Pam acht jaar geleden stierf - plots overspoeld met telefoontjes van kennissen, vrienden en familielieden die dachten dat hij overleden was. Maar toen bleek dat een andere William ‘Bill’ Jones, die getrouwd is met een vrouw die Pam heet en ongeveer dezelfde leeftijd heeft, gestorven is.
www.hbvl.be
Les terrasses autorisées à Liège…mais toujours interdites sur le marché de la Batte
Le restaurant ambulant «Chez Pascal», bien connu sur le marché de la Batte, n’a pas pu installer sa terrasse ce dimanche matin. Car si elles sont autorisées partout ailleurs, il est toujours interdit de consommer de la nourriture sur les marchés. Une situation que dénonce le secteur.
Lameuse.be
Conférence sur le futur de l’Europe: suivez l’événement en direct vidéo
Dans l’hémicycle du Parlement européen se succèdent, à partir de 14h, les discours du chef de l’Etat français et des trois institutions européennes.
www.lesoir.be
Dannebrog, le yacht de la reine du Danemark entretenu par l’État
La reine de Danemark est une chanceuse au regard des autres familles royales.
www.dhnet.be
Dacia Spring : la voiture électrique accessible
La voiture électrique la moins chère du marché est là ! Enfin presque. C’est en septembre que Dacia commencera à la livrer.
www.dhnet.be
Erika Vlieghe vindt augustus te vroeg voor festivals: “GEMS steunt voorstel premier niet”
Erika Vlieghe, voorzitter van de GEMS, vindt het onvoorzichtig om al in augustus festivals te laten doorgaan. Dat idee lanceerde premier Alexander De Croo eerder vandaag, en hij lijkt daarvoor brede politieke steun te krijgen. Maar de GEMS steunt hem niet, zegt Vlieghe. “Wij zijn er net zoals de regering voorstander van om deze zomer steeds meer vrijheid aan de mensen terug te geven, maar voor moeilijk controleerbare massa-events met een internationaal publiek, vinden wij het in augustus echt nog te vroeg.”
HLN.be
LIVE F1 (15u). Hamilton start voor 100ste keer op de pole, wie wint in Barcelona?
Lewis Hamilton vertrekt straks voor de 100ste keer vanop de pole in de Grote Prijs van Spanje, de vierde WK-manche van het seizoen. Max Verstappen (Red Bull) en Mercedes-collega Valtteri Bottas starten in zijn zog. Haalt de zevenvoudige wereldkampioen ook op het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn slag? Of is het weer aan Verstappen, die vijf jaar geleden op dit circuit zijn eerste GP won? Volg hier alles LIVE vanaf 15u.
HLN.be
LIVE F1 (15u). Hamilton start voor 100ste keer op de pole, wie wint in Barcelona?
Lewis Hamilton vertrekt straks voor de 100ste keer vanop de pole in de Grote Prijs van Spanje, de vierde WK-manche van het seizoen. Max Verstappen (Red Bull) en Mercedes-collega Valtteri Bottas starten in zijn zog. Haalt de zevenvoudige wereldkampioen ook op het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn slag? Of is het weer aan Verstappen, die vijf jaar geleden op dit circuit zijn eerste GP won? Volg hier alles LIVE vanaf 15u.
HLN.be
"Icônes", la permanence du sacré
Un pan de la survivance de la tradition de l’icône, de l’Antiquité à nos jours.
www.lalibre.be
«Votre colis est en route, suivez le ici»: prudence si vous recevez ce SMS de Bpost! (photo)
Vous avez reçu un message de Bpost vous invitant à suivre votre colis? Prudence, il s’agit d’une arnaque.
Sudinfo.be
Leah Thys is aan de beterhand, maar ‘Thuis’ gooit scenario sowieso om: “Het zal misschien wel wat opvallen”
Leah Thys (75) is opnieuw thuis. Na het plotse overlijden van haar echtgenoot Jos De Man (88) aan de gevolgen van corona werd de ‘Thuis’-actrice zelf ook meer dan een week opgenomen vanwege het virus. Ze mocht het ziekenhuis zaterdag verlaten, al is ze nog niet helemaal hersteld. “We weten nog niet wanneer ze zal kunnen terugkeren, maar dat ze weer naar haar vertrouwde omgeving mag, is hoopvol nieuws”, reageert ‘Thuis’-producer Hans Roggen.
HLN.be
Le premier Belge vacciné contre le coronavirus est décédé
Jos Hermans avait été le tout premier belge à recevoir une injection du vaccin anti-Covid en décembre dernier. Sa mort n'est pas liée à la pandémie.
www.dhnet.be
Le premier Belge vacciné contre le coronavirus est décédé (Mise à jour)
Jos Hermans avait été le tout premier belge à recevoir une injection du vaccin anti-Covid en décembre dernier. Sa mort n'est pas liée à la pandémie.
www.lalibre.be
Les promos 1+1 ont la cote chez les consommateurs belges
Les Belges apprécient les actions sur la bière, les pâtes, les produits petfood…
www.lalibre.be
Huisdier is geen impulsaankoop: “Bij broodfokker kopen, is gegarandeerd problemen”
Een impulsaankoop is zelden een goed idee, en al helemaal niet als daar levende wezentjes bij betrokken zijn. “De vraag naar pups en kittens overstijgt in ruime mate het aanbod”, zegt dierendokter Rob Lückerath. “Mensen hebben geen geduld en willen nu direct een pup of een kitten. Broodfokkers doen letterlijk gouden zaken. En de dieren zijn, alweer, de dupe.”
www.hbvl.be
L’Avis de l’Expert : Le drapeau “Believe” et… Dieu ont aidé Miazga à égaliser
Voici l'avis de notre expert de la maison Mauve, Yves Taildeman.
www.dhnet.be
"Stupéfiant", "incroyable", "une bombe": en Islande, l'éruption se transforme en grandioses geysers de lave (PHOTOS)
Des périodes de calme, et soudain de grands geysers de lave pouvant atteindre des centaines de mètres de haut: l'éruption volcanique en cours depuis plus de cinquante jours près de Reykjavik offre un nouveau spectacle, visible même depuis la capitale islandaise.
www.lalibre.be
L’Europe ne renouvelle pas son contrat avec AstraZeneca
Le commissaire au Commerce intérieur, Thierry Breton, a annoncé que l’Union européenne ne renouvellerait pas son contrat avec la firme pharmaceutique suédo-britannique AstraZeneca pour l’achat de doses supplémentaires du vaccin anti-Covid au-delà du mois de juin.
www.7sur7.be
Bent Van Looy tipt zijn favoriete topadresjes voor Parijs in nieuwe reisgids. “Ik wilde ze lange tijd met niemand delen”
Intiem, verhelderend, intrigerend. Adjectieven te kort om de reisgids te omschrijven die Bent Van Looy tijdens en tussen de lockdowns maakte van zijn Parijs. “De laatste keer dat ik er was, moest ik om 18 uur binnen zijn, door de avondklok. Dan ging ik nog stiekem ’s avonds van mijn hotel naar de Chinees om de hoek om eten.” Het is een boek vol verborgen parels en petites histoires. Of wist jij dat tikken tegen een appel je vertelt of je een goed exemplaar vast hebt? Hoe hoger de klank, hoe sappiger. Zeg dat Bent het je verteld heeft.
HLN.be
Jos Hermans (96), eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans is, de 96-jarige man uit Puurs-Sint-Amands die als eerste Belg het coronavaccin kreeg toegediend, is overleden. Zijn overlijden is niet-coronagerelateerd, meldt VTM Nieuws.
www.demorgen.be
Loopgraven van 1940 in ere hersteld in Lummen
Zondag werden de herstelde loopgraven van 1940 en een bijhorend infobord officieel ingehuldigd tijdens de herdenking van De Slag van Lummen. Jos Lemmens van de Lummense heemkring ontdekte de voorbije jaren heel wat loopgraven en dook ook in de archieven om het verhaal van de gevechten te reconstrueren.
www.hbvl.be
Tim Merlier sprint vandaag mee voor de zege: “Gewoon mijn ding doen, en bewijzen dat ik rappe benen heb”
Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft z'n debuut in een grote ronde achter de rug. Vandaag staat hij meteen in het lijstje met favorieten. “Laat ons hopen, het zou heel mooi zijn om zo m’n debuut te beginnen. Ik ben er toch al wel lang mee bezig. Sinds ik weet dat ik naar de Giro zou komen, zit het in mijn hoofd. Ik denk dat iedereen er een beetje zal zijn vandaag. Ik verwacht een heel hectische finale, en hopelijk kan ik op het juiste moment toeslaan. Het is onze eerste keer in een grote ronde, dus we gaan een beetje moeten zoeken en een beetje afwachten wat het niveau is. Als we onze trein op rails krijgen, dan heb ik er alle vertrouwen in. Ik wil gewoon mijn ding doen en bewijzen dat ik rappe benen heb.”
HLN.be
‘Ex On The Beach’-kandidate Lesley wil zo veel mogelijk seks: “Niet alleen mannen mogen dat toegeven”
Het zevende seizoen van onze favoriete natuurdocumentaire genaamd ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ is slechts enkele afleveringen ver, maar toch doen de kandidaten nu al van zich spreken. Zo ook de Nederlandse deelneemster Lesley, die er geen geheim van maakt dat ze zoveel mogelijk seks wil. “Als een man zich zo gedraagt klinkt er applaus, een vrouw is meteen een slet. Met die onzin wil ik komaf maken.”
HLN.be
‘Ex On The Beach’-kandidate Lesley wil zo veel mogelijk seks: “Niet alleen mannen mogen dat toegeven”
Het zevende seizoen van onze favoriete natuurdocumentaire genaamd ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ is slechts enkele afleveringen ver, maar toch doen de kandidaten nu al van zich spreken. Zo ook de Nederlandse deelneemster Lesley, die er geen geheim van maakt dat ze zoveel mogelijk seks wil. “Als een man zich zo gedraagt klinkt er applaus, een vrouw is meteen een slet. Met die onzin wil ik komaf maken.”
HLN.be
Jos Hermans (97), de eerste gevaccineerde Belg, is overleden
Jos Hermans (97), de eerste Belg die eind vorig jaar gevaccineerd werd tegen het coronavirus, is vannacht overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. “Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
www.hbvl.be
Les légumes secs: de super alliés santé !
Souvent oubliés de nos menus, ils figurent pourtant parmi les aliments santé à privilégier. Voici leurs multiples vertus, et des conseils pour mieux les consommer et les digérer.
www.dhnet.be
À l’heure du bilan au Standard, l’avènement des jeunes comptera (Mise à jour)
L'avis de l'expert Kevin Sauvage.
www.dhnet.be
Jos Hermans, eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans, de eerste Belg die een vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend in ons land, is overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. ‘Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken’, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). Hij werd 97 jaar.
De Standaard
Scherpe veroordelingen voor massa feestvierders Elsene
Het spontane ‘volksfeest’ op het Heilig-Kruisplein in de Brusselse gemeente Elsene stuit op onbegrip en boosheid. ‘Ik maak me zeer veel zorgen’, aldus virologe Erika Vlieghe. De burgemeester waarschuwt voortaan strenger te zullen optreden.
De Standaard
Le Manneken-Pis a revêtu un costume aux couleurs européennes à l’occasion de la «Journée de l’Europe»
Il s’agit du 1055ème costume du Manneken-Pis.
1 h
www.lesoir.be
Dries Mertens souffre d’une entorse à la cheville: «Son état sera évalué au jour le jour», indique son club de Naples
Le Diable rouge est sorti sur blessure samedi face à La Spezia, moins de dix minutes après sa montée au jeu.
1 h
Sudinfo.be
Dries Mertens souffre d’une entorse à la cheville: «Son état sera évalué au jour le jour», indique son club de Naples
Le Diable rouge est sorti sur blessure samedi face à La Spezia, moins de dix minutes après sa montée au jeu.
1 h
www.lesoir.be
Café Zeezicht, de pechvogel van het weekend kan dan toch openen: “Er komen weer frisse pintjes uit de tap”
Het zal je maar gebeuren als cafébaas: op de eerste dag van de heropening van de horeca vaststellen dat de koelinstallatie van de tapkraan kapot is. Het overkwam de uitbaters van café Zeezicht op de Dageraadplaats in Antwerpen. Toen bleek dat er alleen warm bier uit de tapkraan kwam, besloten ze de zaak noodgedwongen te sluiten. Maar zondag is de zaak gelukkig dan toch kunnen opengaan.
1 h
www.nieuwsblad.be
Door een slimme inrichting gaf Alexis (37) zijn woning de charmes van een herenhuis: “De ziel van het huis is zeker nog aanwezig”
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzondere woning. Deze keer ging hij langs bij het gezin van architect en interieurvormgever Alexis Lagae (37). Hij kocht in Kortrijk een huis met een cottagegevel, dat door subtiele vernieuwingen binnen de allure kreeg van een herenhuis.
1 h
HLN.be
Jules Hanot schrijft een brief aan Kristel Verbeke: “Eigenlijk had ik niet verwacht je nog terug te zien”
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Kristel Verbeke, die in ‘Zorgen voor Mama’ langsgaat bij kansarme moeders. “Het overtuigende bewijs dat er achter dat zorgvuldig gecultiveerde imago van ‘huppeltrutje’ een geëngageerde vrouw met ballen school.”
1 h
HLN.be
Entorse de la cheville pour Dries Mertens: "Son état évalué au jour le jour"
Dries Mertens "est aux soins et son état sera évalué au jour le jour", l'état de sa cheville plus précisément, a noté le club de Naples dans une note sur l'entraînement des Napolitains dimanche.
1 h
www.dhnet.be
Jos Hermans, 96 ans, le premier Belge dans le pays à être vacciné contre le Covid-19, est décédé
Jos Hermans, 96 ans, a reçu le vaccin contre le coronavirus un peu avant 11 heures le 28 décembre dernier dans sa maison de repos de Puurs. Il était le premier Belge dans le pays à être vacciné contre le Covid-19.
1 h
Sudinfo.be
À gagner ce dimanche 9 mai: la Funko Pop à l’effigie de Joyce Byers de Stranger Things
En 2021, Sudinfo et Road Sixty Geek continuent à vous offrir, chaque dimanche, un objet «geek». Bonne chance à toutes et tous!
1 h
Sudinfo.be
EU stopt met bestelling vaccins AstraZeneca
De Europese Unie heeft besloten om haar contract met AstraZeneca niet te verlengen. Dat heeft Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, verklaard aan radiozender France Inter.
1 h
HLN.be
EU heeft contract met AstraZeneca niet verlengd
De Europese Unie heeft besloten om haar contract met AstraZeneca niet te verlengen. Dat heeft Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, verklaard aan radiozender France Inter.
1 h
HLN.be
Hockey: le Léopold retrouvera l’Europe la saison prochaine
Les Ucclois ont sauvé leur fin de saison en s’emparant du 3e et dernier ticket européen face à une équipe de l’Orée qui n’a pas été à la hauteur de l’enjeu lors de la seconde rencontre.
1 h
www.lesoir.be
"Stupéfiant", "incroyable", "une bombe": en Islande, l'éruption se transforme en grandioses geysers de lave (PHOTOS)
Des périodes de calme, et soudain de grands geysers de lave pouvant atteindre des centaines de mètres de haut: l'éruption volcanique en cours depuis plus de cinquante jours près de Reykjavik offre un nouveau spectacle, visible même depuis la capitale islandaise.
1 h
www.dhnet.be
Jos Hermans (96) uit Puurs, eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans uit Puurs, de allereerste Belg die een vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend in ons land, is overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. “Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
1 h
www.gva.be
Exitplan van Jambon vindt genade in ogen van De Croo, meer details bekend
Premier Alexander De Croo en de vicepremiers hebben zondagvoormiddag hun waardering uitgesproken voor het Vlaamse exitplan. Dat verklaarde Jan Jambon in ‘De Zevende Dag’. De Vlaams minister-president maakte daar ook meer details van het plan bekend, die - net zoals ook De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zondag aankondigden - tot een vrije zomer zou moeten leiden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Nog niet duidelijk of Dries Mertens moet vrezen voor EURO 2020: Napoli zegt dat “zijn toestand dagelijks geëvalueerd wordt”
Napoli volgt de toestand van Dries Mertens, die zaterdag met een blessure van het veld moest, dagelijks op. Dat heeft de Italiaanse club, die verder niet veel info geeft, zondag gemeld.
1 h
www.hbvl.be