David Goffin se hisse en quarts de finale à Cincinnati

David Goffin est solidement venu à bout d’Adrian Mannarino (7-6, 6-2) ce jeudi à Cincinnati. Le Belge se qualifie pour les quarts de finale du Masters 1000 où il affrontera le Japonais Yoshihito Nishioka.
Ouvrir plus
Lire l'article complet sur: myprivacy.dpgmedia.be
Comme un pendule, le monde oscille entre le "moi" et le "nous"
04:00 Il existerait une alternance temporelle entre le cycle du " moi " caractérisé par une demande de liberté d’expression, un certain individualisme et le cycle du " nous " qui prétend créer un monde meil...
www.lecho.be
Votre horoscope du mercredi 21 octobre: amour, argent, travail, santé…
Ce mercredi 21 octobre 2020 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
Sudinfo.be
Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific bevestigt 5.900 banen te schrappen
De Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific gaat 5.900 banen schrappen en haar filiaal Cathay Dragon sluiten. Dat heeft het bedrijf, dat net als zijn sectorgenoten lijdt onder de coronacrisis en het stilvallen van het luchtverkeer, woensdag bevestigd. Eerder meldde de Hongkongse krant South China Morning Post het nieuws al.
De Standaard
Trump loopt boos weg uit interview en dreigt met vroegtijdig publiceren
De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdagavond (plaatselijke tijd) gedreigd met het vroegtijdig vrijgeven van een interview met nieuwszender CBS nadat hij uit het interview was weggelopen. Daarmee wilde Trump naar eigen zeggen aan de kaak stellen dat CBS-interviewer Lesley Stahl bevooroordeeld zou zijn.
HLN.be
Thierry Van Damme, Albert Michiels et Serge Litvine, restaurateurs: "Pour éviter un tsunami social, les aides doivent être liées à l'emploi"
03:30 Trois restaurateurs (27 adresses, 500 emplois) jugent la décision de fermer l'horeca "illégale". Ils n'iront pas en justice mais exigent bien plus que des aides forfaitaires.
www.lecho.be
Positief advies voor Kim De Gelder
Kim De Gelder (31), de dader van de steekpartij in kinderdagverblijf Fabeltjesland in 2009, heeft van de gevangenisdirectie in Merksplas een positief advies gekregen om naar een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) te verhuizen. Dat bevestigt zijn advocaat Jaak Haentjens aan onze redactie.
www.hbvl.be
De schietkraam van Trump
“Ik ben niet bang, ik ben woest”, liet Trump zich onlangs ontvallen. Het is eraan te merken. Dokters, de pers, atleten, zelfs zijn eigen stafchef: iedereen die ook maar een beetje tegen zijn kar rijdt, krijgt dezer dagen de volle laag. Maar een populaire viroloog of basketter aanvallen als je achterop hinkt in de peilingen, is dat wel een goed idee?
www.hbvl.be
Interparking kondigt ontslag aan van één op de vier Belgische jobs
www.hbvl.be
Saskia Deboutte: “Ondanks corona blijven doordoen”
Het officiële competitieseizoen van Millennium zit erop. Toch geen ontgoocheling bij Saskia Deboutte, één van de Paalse veelspelers. Want corona of niet, men gaat in de winter door met wedstrijden. Met de nodige veiligheidsmaatregelen, die haast het hele voorbije seizoen van kracht waren. Haar ‘Route 36-ers’ zorgen er zelfs voor dat Deboutte breed kan glimlachen.
www.hbvl.be
Hassan Cancro (29): van de club van Del Piero naar KVK Wellen
Covid-19 riep begin dit jaar het seizoen van Hassan Cancro in de Verenigde Staten prompt een halt toe. De 29-jarige Luikenaar sloot daarop een akkoord met KVK Wellen om zijn vorm op peil te houden voor zijn terugkeer naar LA10, de club met Alessandro Del Piero als voorzitter. “Ik wil een leven uitbouwen in de VS”, droomt Cancro luidop.
www.hbvl.be
Trekt Nazon Kanaries uit dal? “Ik sta scherper dan ooit”
In de blamage tegen Beerschot maakte Duckens Nazon (26) zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van STVV. De spits uit Haïti lijkt pas in zijn laatste contractjaar onder stoom te komen. Met twee scherpe invalbeurten solliciteert hij naar een basisplaats. “Ik wil de ploeg helpen met mijn goals.”
www.hbvl.be
Corona derde keer spelbreker voor Creemers
Hij werd gepolst om eersteklasser KV Oostende te coachen, stond dicht bij een transfer naar het Midden-Oosten en zou vorig weekend zijn debuut maken als coach van eersteprovincialer SV Herkol. Maar drie keer was de coronacrisis spelbreker voor Patrick Creemers. “Ik vrees dat we voor Nieuwjaar niet meer gaan spelen”, zegt de 53-jarige Perenaar.
www.hbvl.be
Klok tikt genadeloos voort voor Van Tichelt: forfait voor Boedapest
Komend weekend wordt voor het eerst in acht maanden op niveau gejudood, maar Dirk Van Tichelt is er niet bij. Zijn nekhernia houdt hem weg uit Boedapest. Matthias Casse en Charline Van Snick zijn er ook niet bij. Net als 150 anderen.
www.hbvl.be
Botst Europees landbouwbeleid met Green Deal?
Belgische boeren zullen in de periode 2021-2027 per jaar zo’n 60 miljoen euro minder subsidies krijgen van Europa, maar tegelijkertijd kunnen ze wel beloond worden voor duurzame initiatieven. “Het plan waarover we deze week stemmen, is een realistisch compromis”, zegt Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld).
www.hbvl.be
Wat betekent de nieuwe teststrategie voor u?
Onze testcapaciteit zit aan zijn limieten. Met 65.000 testen per dag zitten we aan de top in Europa, maar daar ligt ook onze grens. De overheid schroeft het aantal testen terug. En wij mogen ons schrap zetten voor nieuwe regels.
www.hbvl.be
Calvo verzoent zich met missen van ministerspost, maar wat nu?
In een boodschap op zijn sociale media verzoent Groen-kopstuk Kristof Calvo zich met zijn gemiste ministerschap. Maar de relatie met partijvoorzitter Meyrem Almaci blijft gespannen. Wat doet Calvo?
www.hbvl.be
Platform voor aanbestedingen in Limburg
De provincie Limburg en de werkgeversorganisaties VKW en Unizo Limburg zijn er na een half jaar klaar mee: het digitale platform voor aanbestedingen in Limburg.
www.hbvl.be
Jits Van Belle verdwijnt uit ‘Familie’
www.hbvl.be
Veerle Baetens stelt Frans-Belgische reeks ‘Cheyenne & Lola’ voor: “Sinds The Broken Circle Breakdown weten de Fransen me wonen”
Vijf jaar geleden las ze het scenario voor de eerste keer, maandagavond mocht Veerle Baetens haar nieuwe fictiereeks Cheyenne & Lola voorstellen op het Film Fest Gent. In Frankrijk verschijnt die volgende maand al op de buis, wij moeten wellicht wachten tot volgend jaar. “Maar een tweede seizoen is al in de maak.”
www.hbvl.be
Jan Verheyen lanceert boek over cultfilms
Duizendpoot Jan Verheyen is dol op cultfilms. In zijn boek Alle Remmen Los! brengt hij een overzicht van vooral films uit de jaren 70 die anno 2020 ondenkbaar zijn. Een must voor de filmliefhebber.
www.hbvl.be
Grote namen kruiden ‘coronareeksen’ op Eén
Eén heeft de eerste beelden gelost van de vier mini-fictiereeksen die onder de coronarestricties zijn gedraaid. Leef, De Shaq, We moeten eens praten en Lockdown brengen volgend voorjaar Vlaanderens beste acteurs op tv.
www.hbvl.be
Marc de Bel laat Blinker na twaalf jaar comeback maken
De coronapandemie heeft ook zo zijn onverwacht positieve kanten: ze zorgt na twaalf jaar voor de terugkeer van een stukje Vlaams erfgoed. Jeugdauteur Marc de Bel kreeg sinds de lockdown zo veel vraag naar een nieuw Blinker-avontuur dat de jeugdheld over enkele dagen zijn comeback maakt.
www.hbvl.be
Real Madrid nog steeds zonder Hazard
www.hbvl.be
Tranen van geluk bij Horvath
Héél lang geen enkele redding, dan een pechmoment en uiteindelijk twee gouden saves en een stuntzege. Ethan Horvath kende een droom van een comeback. De Amerikaan, zwaar ontroerd, werd na het laatste fluitsignaal met tranen in de ogen doodgeknuffeld door zijn ploegmaats. Niemand die het over Mignolet of corona had.
www.hbvl.be
Lazio te sterk voor Dortmund, Europees debuut voor Doku
www.hbvl.be
Portugees Simão nieuwe trainer Moeskroen
www.hbvl.be
Jean-Pierre Di Bartolomeo: "Sowalfin va aider les PME wallonnes à sortir plus fortes de la crise"
03:15 Sowalfin, l'outil wallon d'aide au financement des PME, a déjà soutenu plus de 3.000 entreprises pour 421 millions depuis janvier. Il va viser plus large, dit son président.
1 h
www.lecho.be
“Getuigenis Epstein-getrouwe Maxwell donderdag openbaar”
Een rechtbank in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat een getuigenis van Ghislaine Maxwell, de rechterhand van de veroordeelde pedofiel en multimiljonair Jeffrey Epstein, donderdag Amerikaanse tijd openbaar moet worden gemaakt. Maxwell heeft lang geprobeerd om de openbaarmaking van de verklaring uit 2016 tegen te houden.
1 h
HLN.be
Slapeloze busnacht voor Staf Cars
03:00 Het Lommelse busbedrijf Staf Cars houdt dit jaar 10 procent van zijn omzet over.
1 h
www.tijd.be
Niet alleen de cafébaas en kok zien af door sluiting: “Maandelijks vliegt hier goeie 90.000 euro weg”
De horeca luidde de afgelopen dagen de alarmbel. Maar in hun schaduw bloeden nog veel andere sectoren, waarvan het klantenbestand vooral bestaat uit cafés en restaurants. Werkgevers- en zelfstandigenfederaties roepen daarom op om naast de restaurants en cafés, ook hun leveranciers niet te vergeten. De federale regering maakte sowieso al 500 miljoen euro vrij om zwaar geraakte zelfstandigen en ondernemingen te steunen. Al vrezen de organisaties “dat dat niet genoeg zal zijn”.
1 h
www.nieuwsblad.be
Vorig jaar “interesseerde het hem niet”, nu “maakt hij inhaalbeweging”: positief advies voor Kim De Gelder
Kim De Gelder (31), de dader van de steekpartij in kinderdagverblijf Fabeltjesland in 2009, heeft van de gevangenisdirectie in Merksplas een positief advies gekregen om naar een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) te verhuizen. Dat bevestigt zijn advocaat Jaak Haentjens aan onze redactie. Hij verschijnt woensdag voor de kamer voor de bescherming van de maatschappij (KBM) die daarover eerstdaags een definitief oordeel moet vellen. “Vorig jaar was er nog de vrees dat Kim De Gelder geen bereidheid toonde om zich te laten behandelen. Dat was ook niet uit de lucht gegrepen. Het interesseerde hem toen allemaal niet”, zegt Haentjens. “Maar ik lees in het positief verslag van de gevangenisdirectie dat hij het afgelopen jaar een evolutie heeft doorgemaakt en dat hij dus wel bereid is om zich te laten behandelen. Hij heeft een inhaalbeweging gemaakt in zijn gedrag.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Blinker maakt na 12 jaar comeback, maar het wordt geen nostalgische trip: “Hij hoeft niet langer telefooncel te zoeken”
De coronapandemie heeft ook zo zijn onverwacht positieve kanten: ze zorgt na twaalf jaar voor de terugkeer van een stukje Vlaams erfgoed. Jeugdauteur Marc De Bel kreeg sinds de lockdown zo veel vraag naar een nieuw Blinker-avontuur dat de jeugdheld over enkele dagen zijn comeback maakt.
1 h
www.nieuwsblad.be
Digitale gemeenteraad mag alleen als inwoners kunnen meekijken én luisteren
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) komt met strenge regels voor gemeenten die als gevolg van de coronacrisis hun maandelijkse gemeenteraad digitaal organiseren, waarbij bijvoorbeeld de gemeenteraadsleden thuis vanachter hun computer aanwezig zijn.
1 h
www.nieuwsblad.be
Vincent Kompany wil volleybalcoach als mentor: Anderlecht zoekt piste voor samenwerking met Gert Vande Broek
Het groeiproces van Vincent Kompany (34) gaat voort. De jonge Anderlecht-trainer wil zich – in samenspraak met de club – extra laten begeleiden op het vlak van coaching. Daarom nam RSCA contact op met Gert Vande Broek (53), bondscoach van de Yellow Tigers en gerenommeerd volleybaltrainer, die 10 titels en 13 bekers pakte met Kieldrecht. Vande Broek is ook hoogleraar aan de KU Leuven. De eerste contacten waren positief.Jürgen Geril
1 h
www.nieuwsblad.be
Deze opvoedingstips zag je niet op tv: mag je een moederdagcadeau weggooien of vrijen terwijl je peuter in dezelfde kamer slaapt?
Mag een kind klusjes doen voor zakgeld of een half uur alleen thuis blijven? Over dit soort vragen boog het BV-panel van Pedro Elias zich de afgelopen weken in het humoristische programma Opvoeden doe je zo. Maar los van de humor, hoe zit het nu écht? We legden enkele kwesties voor aan pedagogen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Robyn verdwijnt weer uit ‘Familie’ en ditmaal voorgoed
Jits Van Belle (44) dook de voorbije dagen weer op in de VTM-serie Familie, maar haar verschijning is maar van korte duur.
1 h
www.nieuwsblad.be
“Het is heel erg dat zelfs sommige refs de handsregels niet snappen”
Topcoach Hein Vanhaezebrouck fileert het (Belgische) topvoetbal. Deze keer gaat hij dieper in op de commotie die was ontstaan over scheidsrechterlijke beslissingen in ons voetbal.
1 h
www.nieuwsblad.be
Romantiek op de werkvloer van MNM: dj’s Sander en Cato zijn een koppel: “Ons verhaal is al een tijdje bezig”
Romantiek op de werkvloer bij radiozender MNM. Presentatoren Sander Gillis (28) en Cato Peeters (22) vormen sinds kort een stel. Dat bevestigt Gillis aan Story.
1 h
www.nieuwsblad.be
Kristof Calvo laat verbittering over gemist ministerschap achter zich, maar onrust binnen Groen is daarom nog niet weg
Groen-boegbeeld Kristof Calvo (33) heeft de knop omgedraaid. Hij laat de verbittering over het gemiste ministerschap achter zich en gaat voluit verder als fractieleider. Al is daarmee de onrust in de partij nog niet weg.
1 h
www.nieuwsblad.be
Van moordmysterie tot quarantaine met je (bijna) ex: Eén pakt uit met ‘coronareeksen’
Eén heeft de eerste beelden gelost van de vier mini-fictiereeksen die onder de coronarestricties zijn gedraaid. Leef, De Shaq, We moeten eens praten en Lockdown brengen volgend voorjaar Vlaanderens beste acteurs op tv.
1 h
www.nieuwsblad.be
Het ‘saccochengevecht’ om Delvaux: moet ‘s werelds oudste lederhuis een luxemerk blijven?
Het zit er bovenarms op bij handtassenmaker Delvaux, opgericht in 1829 en zodoende het oudste lederhuis ter wereld. Vorige week stapte artistiek directeur Christina Zeller op. Om persoonlijke redenen, zo werd benadrukt. En nu ruzieën aandeelhouder Jean-Marc Loubier en CEO Marco Probst over welke richting Delvaux uit moet. Een sjakosjengevecht tussen twee heren, voorwaar...
1 h
www.nieuwsblad.be
Gouden redding én tranen in de ogen: de comeback van Ethan Horvath bij Club Brugge
Erg lang geen enkele redding, dan een pechmoment en uiteindelijk twee gouden saves en een stuntoverwinning op het veld van Zenit. Ethan Horvath kende een droom van een comeback. De Amerikaan, zwaar ontroerd, werd na het laatste fluitsignaal met tranen in de ogen doodgeknuffeld door zijn ploegmaats. Niemand die het had over Mignolet of corona.
1 h
www.nieuwsblad.be
Veerle Baetens stelt Frans-Belgische reeks voor: “Het gaat arrogant klinken, maar de Fransen weten me wonen”
Vijf jaar geleden las ze het scenario voor de eerste keer, gisteravond mocht Veerle Baetens haar nieuwe fictiereeks Cheyenne & Lola voorstellen op het Film Fest Gent. In Frankrijk verschijnt die volgende maand al op de buis, wij moeten wellicht wachten tot volgend jaar. “Maar een tweede seizoen is al in de maak.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Interférences dans la vente de BICS
03:00 La cession partielle de la filiale internationale de Proximus s'enlise. En cause? La crise corona et ses effets négatifs sur le roaming, métier de base de l'entreprise.
1 h
www.lecho.be
"Les élections présidentielles aux USA pourraient faire reculer le dollar"
03:00 "Les élections américaines pourraient avoir d’importantes conséquences sur les marchés obligataires et le dollar. Le plus grand risque en cas de victoire de Joe Biden serait qu’elle ne soit pas reconn...
1 h
www.lecho.be
Donald Trump overwint corona, maar president Trump wellicht niet
Nog twee weken en Amerika kiest een nieuwe president. Even leek Donald Trump uitgeteld door corona, maar hij krabbelde snel recht en hij blaakt weer van vechtlust. Hij heeft dan wel corona overwonnen, toch lijkt het er sterk op dat corona zijn kansen op een tweede termijn verkleind heeft.
1 h
De Standaard