De Caigny wint eerste Gouden Schoen, Wullaert wenst ploeggenote proficiat en verbijt de ontgoocheling: “Ik knal gewoon verder”

Het knalseizoen krijgt een gouden randje. Tine De Caigny (23) heeft haar eerste Gouden Schoen beet. Ze klopte drievoudig winnares Tessa Wullaert en Kassandra Missipo. De volledige top drie komt uit het Anderlecht-kamp. “Dit moment vergeet ik nooit”, sprak een trotse laureate. Het competitiebeest in Wullaert baalde. “Bijna niet uit te leggen, was mijn eerste reactie. Maar Tine staat heel mooi op de erelijst.”
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
23,5 millions d’euros pour lutter contre le bruit le long des grands axes
C’est un enjeu de santé publique, souligne le ministre wallon des Travaux publics, Philippe Henry.
1m
Lameuse.be
RECONSTRUCTIE. Hoe Overlegcomité besliste over reisverbod en (voorwaardelijke) heropening van kappers: “Allez, maar de 14de is het Valentijn!”
Weinig grote verrassingen op het Overlegcomité gisteren. Zoals verwacht zullen zelfs de hardnekkigste reizigers hun valies nog minstens tot 1 maart mogen opbergen. Maar als alles “gunstig evolueert” - wat dat ook moge betekenen - kunnen we vanaf half februari wel opnieuw naar de kapper. De Croo stelde 15 februari voor, Crevits pitste er nog 2 dagen af - in naam van Sint-Valentijn.
HLN.be
Zo werkt de revolutionaire gazondolk in uw tuin
CurieuzeNeuzen lanceert het grootste burgeronderzoek naar droogte en hitte: CurieuzeNeuzen in de Tuin. Op 5.000 plaatsen in Vlaanderen worden hoogtechnologische sensoren geplaatst die een halfjaar lang de droogte en hitte van uw gazon gaan meten. Maar hoe werken die zogenaamde ‘gazondolken’ precies? In bovenstaande video leggen we het u uit.
De Standaard
Valentijnsgeschenk of valse hoop voor kappers?
Echt veel perspectief had premier Alexander De Croo (Open Vld) niet te bieden na afloop van het Overlegcomité. Ten vroegste op 13 februari mogen de kappers en andere contactberoepen weer open. Tenminste als de cijfers blijven zakken, de besmettelijke mutanten onder controle blijven en ga zo maar door. De vraag is alleen of de politiek het kan maken om na deze aankondiging nog terug te krabbelen.
www.gva.be
Lange wachttijden om Britse producten in Vlaamse winkels te krijgen
Nog geen maand na de Brexit is het voor veel Belgische handelaars moeilijk om nog producten vanuit het Verenigd Koninkrijk in de winkels te krijgen.
www.gva.be
Ook de Chinezen weten het: ‘Vlaanderen is de parkeerplaats van Antwerpen’
Wikipedia bestaat 20 jaar. De online encyclopedie die je zelf mag aanvullen is ondertussen te raadplegen in 317 talen. Altijd handig, maar doe toch een beetje voorzichtig. Wij ploeterden door 119 Wikipedia-pagina’s over de stad Antwerpen en kwamen toch op zijn minst merkwaardige dingen tegen.
www.gva.be
Deadline nadert: Antwerp volop bezig met komst van spitsbroer/concurrent voor Mbokani
Frank Vercauteren gaat vanavond met Antwerp voor een 9 op 9 - wat een intrede zou dat zijn. En intussen gaat het bestuur vol voor een extra spits. Luciano D’Onofrio ziet de noodzaak, want alle druk ligt nu bij Mbokani - de sportieve baas is er dus mee bezig. De coach, spelers en fans zijn in blijde verwachting.
www.gva.be
COLUMN. Meester Platteau in de Magnetron
Onze misdaadjournalist Joris van der Aa gunt je wekelijks een blik in de Antwerpse onderwereld.
www.gva.be
Ondanks corona floreert IJzerenleen: nog meer nieuwe zaken op komst
De voorbije jaren zijn er heel wat zaken bijgekomen op de IJzerenleen in Mechelen. Vooral horeca. Ondanks de coronacrisis blijft de winkelstraat floreren. Deze week opende Bavet er een spaghettirestaurant en er zijn nog meer nieuwigheden op komst. Onder andere een vestiging van Thai Café, kledingzaak Wear en een winkel van Bang & Olufsen.
www.gva.be
Ferdy Druijf, de man die bij KV Mechelen zijn status van supersub wil ontgroeien
Het gaat hard voor Ferdy Druijf (22). De Nederlandse spits is nog maar een dikke week speler van KV Mechelen - hij werd gehuurd van AZ - maar speelt straks tegen Eupen wel al zijn derde wedstrijd voor zijn nieuwe club. “Ik ga voor een basisplaats, ik wil niet elke keer invallen.”
www.gva.be
Requiem voor de grootste ster van San Daniele
04:30 Tussen het versnijden van fazant en het verdelen van zeebaars aan tafel hoorde Antonio Spinelli 37 jaar lang alles: over contracten, coalities, liefdes. Maar de baas van restaurant San Daniele in Gans...
www.tijd.be
De gezichten achter de beslissingen van het Overlegcomité: “Ze hebben een gemakkelijk slachtoffer gevonden”
Het is even slikken voor veel mensen die (opnieuw) getroffen worden door de beslissingen van het Overlegcomité. Hoe reageren zij op de maatregelen die hun dagelijks leven of reisplannen doorkruisen? Het Laatste Nieuws sprak met de kapper, de reisorganisator, de restauranthouder en een gezin dat nog even wilde genieten van een skivakantie.
HLN.be
Nulrente doet klassieke 60/40-portefeuille wankelen
04:05 Het fundament van een gespreide beleggingsportefeuille - een mix van 60 procent aandelen en 40 procent obligaties - wankelt. Vooral obligaties ogen problematisch. Ze brengen amper iets op en zijn stee...
1 h
www.tijd.be
Léa, 20 ans, vit un véritable cauchemar à cause du Covid: sa maman vient de décéder et son papa est toujours plongé dans le coma
Béatrice Cordier avait 54 ans et elle résidait à Binche. Enseignante, elle adorait son métier ainsi que ses élèves de deuxième primaire de l’école Libre du Congo, à Fontaine-l’Évêque. Ce 15 janvier, elle est décédée des suites du Covid, après presque trois mois de coma. Sa fille Léa, 20 ans, a accepté de témoigner malgré son chagrin pendant que son papa, lui aussi plongé dans le coma, continue à lutter contre le virus.
1 h
Sudinfo.be
‘Het is alle hens aan dek om de punten op te halen’
04:00 Bijleskantoren zien sinds begin dit jaar de aanvragen door het dak gaan. De tegenvallende examenresultaten doen veel ouders naar extra hulp grijpen. ‘Leerlingen waren het niet meer gewoon grote pakket...
1 h
www.tijd.be
De balans van Karl van den Broeck
04:00 De rechtbank oordeelde deze week dat Apache de privacy van projectontwikkelaar Erik Van der Paal niet heeft geschonden toen het verborgen camerabeelden maakte aan het Antwerpse restaurant ’t Fornuis. ...
1 h
www.tijd.be
Kroniek van de week over de krukkige vaccinatiestrategie
Het ging de voorbije week vooral over de toediening het coronavaccin, die bij ons in de soep draaide. Pfizer, de federale en Vlaamse regering, sommige virologen en parlementsleden droegen daartoe bij. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
1 h
Knack.be
Van al dat telewerk wordt een mens niet gelukkiger
Wat we al aanvoelden, is nu bevestigd met staalharde wetenschap: corona is nefast voor ons geluksgevoel. Een bevraging van de UGent bij 4.500 Belgen legt onthutsende feiten bloot over hoe we ons vandaag voelen. Meer dan 7 op 10 zijn eenzaam, 3 op 10 zijn uitgesproken ongelukkig.
1 h
HLN.be
Hoe de miljardensneeuwbal van de zonnepanelen blijft rollen
03:45 Met een nieuwe compensatie van een half miljard euro probeert de Vlaamse regering de bittere pil voor mensen met zonnepanelen te verzachten. Opnieuw draait de belastingbetaler op voor een uit de hand ...
1 h
www.tijd.be
Georges-Louis Bouchez : "Nous voulons un bouclier fiscal à 33% sur le travail"
03:30 Limitons à 33% les impôts sur le travail, plaide Georges-Louis Bouchez, le président du MR, avec la grande réforme fiscale en ligne de mire.
2 h
www.lecho.be
Biden moet Poetin slaan en zalven
De kersverse president Joe Biden staat al snel voor een eerste lastige internationale uitdaging. Hij wil zoals beloofd een vuist maken tegen Vladimir Poetin, maar tegelijk moet hij met de Russische leider over twee weken wel al tot een akkoord komen over de verlenging van het laatste kernwapenakkoord. Anders dreigt een nieuwe wapenwedloop.
2 h
www.hbvl.be
“Plots spelen we een match tegen Messi”
“Zeer zorgwekkende toename van de Britse variant” en “grote dreiging voor derde golf”. De anders zo bedaarde microbioloog Herman Goossens (UZ Antwerpen) schuwt de harde woorden niet. Want de data in zijn labo zijn om ongerust van te worden.
2 h
www.hbvl.be
“Van alle slechte kaarten trok ik de beste”
Het prille geluk van een zwangerschap dat overschaduwd wordt door een harde diagnose. Het overkwam ook Fien Putzeys (32) uit Gingelom. Amper 12 dagen na haar bevalling kreeg ze alweer een chemobehandeling voor lymfeklierkanker, afgelopen donderdag kreeg ze te horen dat alle kankercellen weg zijn. “Van alle slechte kaarten trok ik de beste.”
2 h
www.hbvl.be
Olivia Rodrigo heerst nu ook in Ultratop
2 h
www.hbvl.be
“Dit was Limburg United onwaardig”
2 h
www.hbvl.be
“Ik ben blij om terug in België te zijn”
2 h
www.hbvl.be
Achel wil zesde stek veiligstellen
Achel rondt de reguliere competitie vanavond af met een thuismatch tegen rode lantaarn Waremme. Een wedstrijd zonder inzet voor Tectum, dat wel zijn zesde plaats wil behouden.
2 h
www.hbvl.be
Gerrit Driessens versus Lummen
2 h
www.hbvl.be
Eerste basisplaats voor Harbaoui
2 h
www.hbvl.be
Straffe reeks op verplaatsing
2 h
www.hbvl.be
KV Mechelen - Eupen
zaterdag 16.15 uurScheidsrechter: Wesli De Cremer
2 h
www.hbvl.be
Nazon en Caufriez terug uit schorsing
2 h
www.hbvl.be
Veiling voor 5G-netwerk komt eraan, maar zonder Huawei
Een volwaardig 5G komt dan toch ook in ons land dichterbij. De veiling van de frequenties voor het supersnelle mobiele datanetwerk vindt eind dit jaar of begin 2022 plaats.
2 h
www.hbvl.be
“Met De Wever als voorzitter zal N-VA nooit samenwerken met Vlaams Belang”
“Bart De Wever wil niet de geschiedenisboeken ingaan als de man die het cordon sanitaire doorbrak. Wel met een andere erfenis.” Volgens uitgever Karl Drabbe, sterke man achter Doorbraak, mikt N-VA in 2024 op een ultiem akkoord met de PS. “We gaan naar een België met vier gewesten.”
2 h
www.hbvl.be
Grootste burgeronderzoek ooit naar droogte en hitte in Vlaanderen
Hoe wapenen we ons tegen droogte en hittegolven? CurieuzeNeuzen lanceert CurieuzeNeuzen in de Tuin, een ambitieus onderzoeksproject waarbij 5.000 Vlamingen een halfjaar droogte en hitte gaan meten.
2 h
www.hbvl.be
Word 1 van de 5.000 CurieuzeNeuzen en meet de hitte en droogte in uw tuin
De hitte- en droogterecords volgen elkaar op, en dat laat zich ook meer en meer voelen in uw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen, parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte, en wat maakt dat uw tuin tijdens een hittegolf koel blijft? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit.
2 h
De Standaard
Het cruciale keerpunt voor een verketterde kantoorwoestijn
03:00 Een mogelijke verhuizing van Proximus plaatst de Brusselse Noordwijk voor een ongeziene transformatie, met gerenoveerde wolkenkrabbers, meer woningen en groen. Maar gebouwen waar bedienden in pak bewo...
2 h
www.tijd.be
Supermarktpersoneel getuigt na ‘Jonagoldman’: “Ze gooien zelfs bevroren kippen naar ons hoofd. Corona brengt het slechtste in de mens naar boven”
Ze zijn het collectief kotsbeu, de winkelbedienden “die elke dag zonder applaus in de frontlinie staan”. De klanten met korte lontjes, de klanten zonder mondmasker of winkelkar, de dagelijkse verbale agressie, het spuwen op het plexiglas. Een rondvraag in Vlaamse supermarkten leert dat het incident met ‘Jonagoldman’ symbool staat voor de verruwing. “Corona brengt het allerslechtste in de mens naar boven. En wij zijn altijd de pispaal.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Google trekt de stekker uit zijn fameuze ‘internetballonnen’: wat ging er mis met het project dat de hele wereld online moest krijgen?
Googles moederbedrijf Alphabet trekt de stekker uit het spraakmakende ‘Project Loon’. Met enorme ballonnen (‘loon’ verwijst naar het Engelse balloon) wou Alphabet zelfs de meest afgelegen gebieden voorzien van internet. In de zomer startte de eerste opdracht in Kenia, toch is het nu einde verhaal.
2 h
www.nieuwsblad.be
Emma Bale maakt zich op voor debuutplaat met nieuwe single
In 2014 zette ze haar eerste stapjes in de schijnwerpers, als veertienjarige op het podium van The voice kids. 2021 moet het jaar worden waarin Emma Bale, intussen 21, haar debuutalbum uitbrengt. “Na enkele amuse-gueules is ze klaar voor het echte werk”, klinkt het.
2 h
www.nieuwsblad.be