De twee berekende gokken van Club Brugge: waarom transfers van Nabil Dirar (34) en Tahith Chong (21) alleen maar kunnen meevallen

Op de valreep van de transferperiode voegt Club Brugge nog twee spelers aan zijn kern toe. De Nederlandse winger Tahith Chong (21) en oude bekende Nabil Dirar (34) legden gisteren medische testen af. Ze worden beiden gehuurd zonder aankoopoptie en moeten Club helpen in de strijd op drie fronten. Speelgerechtigd zijn ze pas dit weekend.


Read full article on: nieuwsblad.be
Lukasz Teodorczyk réclame plus de 600 000 euros à Anderlecht ! (Mise à jour)
Il a attaqué le Sporting en justice, estimant avoir droit à des primes et à son salaire.
1m
www.dhnet.be
Met deze tips maak je veilig je beeldscherm schoon
Televisies, smartphones, tablets en laptops,… Allemaal bestaan ze voor een heel groot deel uit een scherm en die wordt vroeg of laat wel een keertje vuil. Met deze tips maak je snel en veilig schoon.
6 m
HLN.be
Model en activist Thando Hopa: “Mijn lichaam is een kruispunt van barrières: gender, ras, ethniciteit en albinisme”
“Ik zei ooit tegen een vriend dat het geweldig zou zijn als een vrouw met albinisme de cover van Vogue zou sieren. Maar ik had nooit gedacht dat ik die vrouw zou zijn.” De Zuid-Afrikaanse Thando Hopa (31) is niet de minste. Ze stond dus al op de voorpagina van het meest bekende modeblad ter wereld, maar is ook juriste van opleiding, model van beroep en activiste van hart. En wij mochten met haar op de koffie.
7 m
HLN.be
Trainerscarrousel zal deze zomer draaien als nooit tevoren: deze clubs hebben werk voor de boeg
De laatste speeldag moet nog worden afgewerkt, de play-offs moeten nog beginnen, maar vergis u niet: de clubs zijn al volop bezig met volgend seizoen. Het wordt weer een drukke zomer, zeker omdat ook de trainerscarrousel op volle toeren zal draaien. De ene coach zal van zijn paard geduwd worden en moeten vertrekken, de andere zal de attractie beu zijn en het zelf voor bekeken houden, of net de ‘floche’ pakken en een stap hogerop zetten. Wij zetten de prangendste dossiers op een rij.
www.hbvl.be
La famille royale dévoile la liste des invités aux funérailles du prince Philip
Le palais de Buckingham a annoncé jeudi les noms des 30 personnes qui assisteront aux funérailles du prince Philip, qui auront lieu ce samedi à Windsor. Le nombre de participants est limité à 30 en raison de la pandémie de coronavirus. Une raison qui explique pourquoi le Premier ministre Boris Johnson ne sera pas présent.
www.7sur7.be
Clubs spenderen fors minder aan makelaarspremies, Anderlecht blijft koploper
Corona heeft ook de spelersmakelaars een knauw gegeven. Alle Belgische clubs hebben dit seizoen samen 38,4 miljoen euro uitgegeven aan spelersmakelaars, een daling van 8 miljoen euro ten opzichte van 2019-2020. Anderlecht blijft met 7 miljoen euro het meest uitgeven aan makelaars.
De Standaard
Galatasaray dient klacht in na ‘compleet verzonnen verhalen’ over seksfeestjes binnen hun club
Het roert in Turkije. Topclub Galatasaray heeft juridische stappen ondernomen tegen de krant Milliyet nadat die quotes in de mond van de voorzitter legde over seksfeestjes binnen de club met Ryan Donk, ex-speler van Club Brugge, in een hoofdrol. Ook Donk sprak op Instagram van ‘fake news’.
www.hbvl.be
Gebarreerd door de Gouden Stier: het moeilijke eerste jaar van Cyriel Dessers onder de loep
Arme Cyriel Dessers (26). Zijn terugkeer naar België is nog niet wat hij ervan verwachtte. Ook hij moet het hoofd buigen voor Paul Onuachu en toch blijft hij zich voorbeeldig gedragen.
HLN.be
Drame ce vendredi: un mort et trois blessés dans un accident de la circulation au port d'Anvers
Dans la zone portuaire d'Anvers, un grave accident de la circulation sur l'Escaut vendredi matin a fait un mort. C'est ce que rapporte la police fédérale.
Sudinfo.be
Dodelijk ongeval in haven: inzittende busje sterft na botsing met vrachtwagen
Bij een zwaar verkeersongeval op de Scheldelaan, in het Antwerpse havengebied, is vrijdagochtend een persoon overleden. Een busje met vier inzittenden botste er tegen een vrachtwagen uit de andere rijrichting.
www.gva.be
Pfizer: une troisième dose «probablement» nécessaire selon le PDG
Les personnes ayant reçu le vaccin de Pfizer auront "probablement" besoin d'une troisième dose d'ici six mois à un an, puis sans doute d'une injection chaque année, a affirmé le patron du géant pharmaceutique américain. "Une hypothèse vraisemblable est qu'une troisième dose sera probablement nécessaire, entre six mois et douze mois, et à partir de là, il y aura une vaccination à nouveau chaque année, mais tout cela doit être confirmé", a indiqué Albert Bourla, PDG de Pfizer, dans des déclarations rendues publiques jeudi par la chaîne CNBC.
www.lavenir.net
“‘Ondergang’ van Johnny Depp zal in beeld gebracht worden in drie documentaires ”
Het zit niet mee voor Johnny Depp (57). Alsof zijn vechtscheiding en verschillende rechtszaken tegen zijn ex Amber Heard (34) nog niet genoeg waren, zal zijn ‘ondergang’ vermoedelijk ook te zien zijn in maar liefst drie verschillende documentaires.
HLN.be
La bulle de 1 n'est plus du tout respectée: les Wallons ont en moyenne 4,8 contacts rapprochés
Les Wallons semblent avoir davantage de contacts rapprochés que les Flamands.
www.dhnet.be
Dertig soldaten aangeklaagd in Mexico die tientallen mensen lieten verdwijnen
In Mexico zijn dertig soldaten aangeklaagd, omdat ze ervan verdacht worden medeverantwoordelijk te zijn voor de verdwijning van tientallen mensen. Een federale rechter heeft donderdag een zaak tegen hen geopend, meldt de Mexicaanse procureur-generaal.
www.hbvl.be
Confinés, oubliés
On s’est demandé comment passer Noël et les fêtes de fin d’année en extérieur. Puis, celles de Pâques, rassuré de savoir que “traverser la maison pour se réunir dans le jardin” était désormais autorisé. On s’est inquiété pour nos jeunes, cette génération sacrifiée, peinant à poursuivre des études entamées derrière un ordinateur.
www.lavenir.net
Gemiddeld rolt de bal in Europa slechts 55 van de 90 minuten, Jupiler Pro League doet iets beter
Een voetbalwedstrijd duurt op papier 90 minuten, maar in werkelijkheid wordt er gemiddeld slechts 55 minuten écht gespeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van het CIES Football Observatory. De Jupiler Pro League doet het lichtjes beter dan het gemiddelde: in onze vaderlandse competitie rolt de bal gemiddeld 56 minuten en 42 seconden per match.
HLN.be
IN KAART. Positiviteitsratio stijgt in Wallonië tot meer dan 13 procent. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land daalt niet meer, maar het beeld is vertekend door het lager aantal testen tijdens de paasdagen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
HLN.be
Verschillende slachtoffers bij schietpartij FedEx Indianapolis
Bij een schietpartij in een afdeling van koerierbedrijf FedEx in Indianapolis (VS) zijn verschillende slachtoffers gevallen. Dat berichten Amerikaanse media. De schietpartij vond donderdagavond laat (lokale tijd) plaats.
www.hbvl.be
La bulle de 1 n'est plus du tout respectée: les Wallons ont en moyenne 4,8 contacts rapprochés
Les Wallons semblent avoir davantage de contacts rapprochés que les Flamands.
www.lalibre.be
Welke verzekeringen moet een huurder afsluiten?
Huur je een huis of een appartement? Dan volstaat het niet om maandelijks correct de huursom te betalen, je moet ook in orde zijn met de verzekeringen. Sommige verzekeringen moeten betaald worden door de huurder, andere door de verhuurder. Spaargids.be legt uit hoe het zit.
HLN.be
Au Brésil, la Cour suprême donne le champ libre à Lula
08:27 La Cour suprême du Brésil a confirmé jeudi l'annulation des condamnations pour corruption de l'ex-président de gauche Luiz Inacio Lula da Silva, qui a désormais le champ libre pour se présenter à la p...
www.lecho.be
Brusselaars kunnen type vaccin kiezen
In tegenstelling tot in Vlaanderen kunnen Brusselaars via een online reservatietool zelf kiezen in welk vaccinatiecentrum en op welk tijdstip ze hun prik krijgen.
www.hbvl.be
Dode en drie gewonden bij ongeval op Scheldelaan in Antwerpse haven
In het Antwerpse havengebied heeft een ernstig verkeersongeval op de Scheldelaan vrijdagochtend een dodelijk slachtoffer geëist. Dat zegt de federale politie.
www.nieuwsblad.be
China tekent recordgroei op in eerste kwartaal van 18,3 procent
China heeft vrijdag een recordstijging met 18,3 procent aangekondigd van zijn economische groei in het eerste kwartaal. Dat is grotendeels te danken aan de lage vergelijkingsbasis met begin 2020, toen de economie verlamd was door de epidemie.
www.hbvl.be
Zuhal Demir maakt 742.700 euro vrij om vakantiedrempels weg te werken
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt via Toerisme Vlaanderen 742.707 euro vrij, zodat mensen voor wie het niet evident is om op vakantie te gaan, dat toch kunnen doen. De minister geeft financiële steun aan 22 concrete projecten.
www.hbvl.be
Lacazette genou à terre face aux joueurs du Slavia Prague qui restent debout: l’image forte contre le racisme (vidéo)
Avant le coup d’envoi du quart de finale d’Europa League entre Arsenal et le Slavia Prague, les joueurs tchèques n’ont pas mis un genou à terre contre le racisme, contrairement aux Gunners et à leur capitaine Lacazette.
Sudinfo.be
Jean-Marie Dedecker en Marc Van Ranst in bitsig debat: ‘U hoeft me de les niet te lezen als burgemeester’
De discussie over de heropening van de terrassen blijft oplaaien. Ondanks de beslissing van het Overlegcomité om dat pas op 8 mei toe te laten, wil burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke de terrassen op 1 mei al weer open, zoals oorspronkelijk gezegd was. Marc Van Ranst is niet akkoord en dat leidde tot een bitsig debat tussen de twee in Terzake op Canvas.
www.demorgen.be
KBC trouve un acquéreur pour sa filiale irlandaise
08:20 KBC annonce la conclusion d'un protocole d'accord en vue de céder sa filiale irlandaise à Bank of Ireland. Cet accord ne porte pas sur le portefeuille de prêts non performants.
www.lecho.be
Le Mur de Huy fermé au public lors de la Flèche wallonne
Le Mur de Huy sera fermé au public mercredi lors de la prochaine Flèche wallonne, avertit vendredi la Ville de Huy, afin de respecter les mesures sanitaires en vigueur.
www.dhnet.be
Maxime Daye, bourgmestre de Braine-le-Comte: «Il y a un ras-le-bol»
Pour Maxime Daye, si les bourgmestres sont légalistes, ils doivent également garantir la quiétude sur leur territoire et «tout mettre en œuvre pour que ça ne dégénère pas.»
www.lesoir.be
Maxime Daye: «Il y a un ras-le-bol chez les bourgmestres»
Pour Maxime Daye, si les bourgmestres sont légalistes, ils doivent également garantir la quiétude sur leur territoire et «tout mettre en œuvre pour que ça ne dégénère pas.»
www.lesoir.be
Pierre-Emerick Aubameyang a contracté... la malaria: "Je ne me sentais pas vraiment moi-même"
Absent depuis une grosse dizaine de jours, Aubameyang était sur le flanc pour une raison mystérieuse.
www.dhnet.be
Une fusillade dans des locaux de FedEx fait plusieurs victimes
Une fusillade a eu lieu jeudi en fin de journée dans un établissement FedEx à Indianapolis, rapportent plusieurs médias américains. Selon NBC News, la police y aurait trouvé plusieurs victimes.
www.7sur7.be
VN zet missie in Afghanistan voort na vertrek Amerikaanse en NAVO-troepen
De Verenigde Naties zetten hun politieke hulpmissie in Afghanistan voort, zelfs nu de Amerikaanse en NAVO-troepen zich dit jaar terugtrekken uit het land. Dat heeft VN-woordvoerder Stéphane Dujarric gemeld.
www.hbvl.be
Biden na strenge sancties: “VS willen geen escalatie van spanningen met Rusland”
Washington wil de spanningen met Moskou niet nog vergroten. Dat heeft president Joe Biden donderdag gezegd, nadat de VS eerder op de dag nieuwe sancties tegen Rusland hadden aangekondigd.
www.hbvl.be
Vlaming heeft gemiddeld drie à vier knuffelcontacten
De Vlaming houdt er gemiddeld drie à vier knuffelcontacten op na. Dat staat in het laatste GEMS-rapport, dat als basis diende voor het Overlegcomité, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vrijdag.
www.hbvl.be
Scherpe pen? Deze jobs staan op jouw lijf geschreven
Schrijfkriebels over je hele lijf? Dan is een job als flexibele copywriter, creatieve contentcreator of vlotte redacteur iets voor jou. Wat zijn de verschillende mogelijkheden en hoe kun je je bijscholen om als schrijver de kost te verdienen? Jobat.be zocht het voor je uit.
HLN.be
Scherpe pen? Deze jobs staan op jouw lijf geschreven
Schrijfkriebels over je hele lijf? Dan is een job als flexibele copywriter, creatieve contentcreator of vlotte redacteur iets voor jou. Wat zijn de verschillende mogelijkheden en hoe kun je je bijscholen om als schrijver de kost te verdienen? Jobat.be zocht het voor je uit.
HLN.be
Quelles sont les voitures les plus économiques et les plus écologiques ?
Alors que les marques se mettent à l’électrique, les automobilistes se posent des questions.
www.lalibre.be
COLUMN. Kennelijk mag ik alleen nog politiek correcte mopjes maken
Ik ben een blanke man van 49. Dat is noch mijn fout, noch mijn verdienste. Ik had gewoon twee blanke, Belgische ouders, en bijgevolg ben ik hier geboren en opgegroeid. Met het referentiekader van iemand die begin jaren zeventig geboren is in een van de meest welvarende landen van Europa. Ik besef uiteraard dat mijn verhaal zich net iets anders zou hebben ontplooid, mocht ik in een sloppenwijk in Haïti ter wereld zijn gekomen. Dat is een geluk waar ik me erg bewust van ben, al was het maar omdat ik tijdens mijn tienertijd enkele jaren in het toenmalige Zaïre heb doorgebracht. Ik kan me de cultuurshock nog haarscherp voor de geest halen.
1 h
www.gva.be
“Coronabeleid maakt rijksten alleen maar rijker”: zullen zij de crisis betalen? Geldexpert Geert Noels licht toe
De lijst van de rijkste mensen ter wereld is elk jaar een grote hit. Maar in volle crisistijd doet het uiteraard mensen steigeren dat de rijksten nog veel rijker zijn geworden. Zullen zij mee deze crisis betalen? Onze geldexpert Geert Noels is niet overtuigd. Hij legt uit wat er mis is met het systeem en hoe we het zouden kunnen verbeteren. “De ‘rijksten der aarde’ vallen buiten de greep van de Belgische en zelfs Europese fiscus.”
1 h
HLN.be
Kurt Bogaerts, de Belgische 'papa' van Tom Pidcock: “Ik moet hem tegen zichzelf beschermen”
In de Brabantse Pijl sprintte hij sneller dan Wout van Aert. En deze zomer wil hij sneller mountainbiken dan Mathieu van der Poel. Soms crosst hij sneller dan Van Aert en Van der Poel. Ze zeggen dat Tom Pidcock (21) een fenomeen is en dat zal zijn Belgische coach en begeleider Kurt Bogaerts niet tegenspreken. The sky is inderdaad the limit. “Maar we gaan op zijn limieten botsen.”
1 h
HLN.be
La fin des prêts hypothécaires avantageux est-elle proche?
Pour la première fois depuis longtemps, le taux à long terme est à nouveau à la hausse. Il s’agit d’une bonne nouvelle pour l’économie, mais ceci pourrait également signifier la fin des taux d’intérêt historiquement bas des prêts hypothécaires. Guide-epargne.be a analysé la situation.
1 h
www.7sur7.be
“Coronabeleid maakt rijksten alleen maar rijker”: zullen zij de crisis betalen? Geldexpert Geert Noels licht toe
De lijst van de rijkste mensen ter wereld is elk jaar een grote hit. Maar in volle crisistijd doet het uiteraard mensen steigeren dat de rijksten nog veel rijker zijn geworden. Zullen zij mee deze crisis betalen? Onze geldexpert Geert Noels is niet overtuigd. Hij legt uit wat er mis is met het systeem en hoe we het zouden kunnen verbeteren. “De ‘rijksten der aarde’ vallen buiten de greep van de Belgische en zelfs Europese fiscus.”
1 h
HLN.be
Taartje, ijsje of huisje: verwen je viervoeter bij Bone-Appétit, Ons IJshuys en Woefie
Ben jij een echte hondenliefhebber? Leg je trouwste vriend eens extra in de watten. Voor de laatste trends in hondenland moet je bij deze drie shoppingadresjes zijn.
1 h
www.hbvl.be
Les bourgmestres d’Aywaille et de Visé décideront bientôt comment agir le 1er mai
Le samedi premier mai prochain, jour férié, plusieurs restaurateurs de la province de Liège ont annoncé qu’ils ouvriraient leurs terrasses et/ou leur restaurant quoi qu’il arrive, malgré la décision du comité de concertation qui prévoit une ouverture des terrasses le 8 mai. Comment vont réagir les bourgmestres et leur police ?
1 h
Lameuse.be
C’est du belge: Geneviève Damas et les mondes irréconciliables
«Jacky» se déroule à Bruxelles, aujourd’hui, entre Schaerbeek et Uccle. Et on aimerait que ce soit le récit d’une histoire vraie plutôt qu’une fiction germée dans l’esprit d’une écrivaine généreuse. Lisez le premier chapitre.
1 h
www.lesoir.be
Brusselaars kunnen in nieuw systeem 'vaccinshoppen'
07:57 In tegenstelling tot in Vlaanderen kunnen Brusselaars via een online reservatietool zelf kiezen in welk vaccinatiecentrum en op welk tijdstip ze hun prik krijgen. Omdat het type vaccin daar telkens bi...
1 h
www.tijd.be