Nouveaux articles
Nouveaux articles
Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: “Sta ik zeker voor open”
Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Maar door het uitstel van onder andere de Olympische Spelen...
1m
HLN.be
Les autorités sanitaires alertent aux Etats-Unis: «La semaine prochaine sera un moment comme Pearl Harbor»
Les Américains s’apprêtent à vivre l’une des plus «difficiles et tristes semaines de leur vie», ont mis en garde dimanche les autorités sanitaires des Etats-Unis, où le nouveau coronavirus continue de semer la mort, particulièrement dans l’Etat de New York.
1m
www.lesoir.be
Tati uit ‘Blind Getrouwd’ ziet fouten (veel te laat) in en wringt huwelijk met Lothar compleet de nek om
Het is over en uit voor Tatiana – Tati voor de vrienden - Rogier. En voor haar uitgekozen maar duidelijk niet uitverkorene Lothar Callaerts. Hun...
1m
HLN.be
La ducasse d’Herchies n’aura pas lieu cette année, la Fête de la bière est également menacée
En raison de la pandémie de Covid-19, la ducasse d’Herchies n’aura pas lieu cette année, annoncent «avec déchirement et le cœur gros» la bourgmestre de Jurbise Jacqueline Galant, le collège communal et le comité des fêtes d’Herchies. Elle aurait dû se tenir du samedi 30 mai au mardi 2 juin.
1m
Sudinfo.be
LIVE. Queen Elisabeth houdt toespraak over coronavirus
Voor de zesde keer in haar carrière houdt Queen Elisabeth vanavond een tv-toespraak. De koningin van het Verenigd Koninkrijk geeft om 21 uur Belgische tijd een speech over het coronavirus. Hierboven kan u het integraal live volgen.
1m
De Standaard
Jaloezie, hoogmoed en een dode muis: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher op
Onze ‘Blind getrouwd’-watcher kijkt elke week naar het programma en lijst de zaken op die hem zijn bijgebleven. Deze keer ontmoetten de koppels elkaar voor het eerst tijdens een amoureuze ‘bootcamp’. Daar werd nog maar eens duidelijk welke matches kloppen en welke zeker niet. Met de nodige jaloerse blikken tot gevolg.
1m
www.nieuwsblad.be
8.078 morts en France depuis le début de l'épidémie
La France recense 8.078 personnes mortes à cause du COVID-19 depuis le début de l'épidémie, a annoncé dimanche la Direction générale de la Santé (DGS), dont 5.889 à l'hôpital et 2.189 dans les Ehpad et autres établissements médicaux-sociaux.
1m
www.7sur7.be
Achter de schermen van Covid-afdeling ziekenhuis Maas & Kempen: druk neemt af
Intussen zijn door het spreidingsplan al een 20-tal patiënten in de Limburgse ziekenhuizen overgebracht naar elders. Daardoor neemt de druk op de intensieve zorg van de Limburgse ziekenhuizen af. En dat kon onze redactie dit weekend zelf vaststellen in het ziekenhuis Maas & Kempen in Maaseik. Daar viel op 16 maart de eerste Limburgse coronadode te betreuren. Inmiddels is de dodentol in Maaseik opgelopen tot 12.
1m
www.hbvl.be
Het voorjaarstoerisme is verloren, nu inzetten op zomer en najaar
Nu de lente verloren is, zet Toerisme Limburg alles in op de zomer en het najaar. “We verwachten dat er meer dan vorige jaren vraag zal zijn naar een vakantie in eigen land.”
1m
www.hbvl.be
Une Blegnytoise privée de chloroquine à cause du Covid-19
Une Blegnytoise atteinte de polyarthrite rhumatoïde est dans l’incapacité de suivre son traitement depuis maintenant trois semaines. La chloroquine dont elle a besoin quotidiennement est maintenant introuvable vu ses effets positifs sur le Covid-19.
1m
Lameuse.be
Les États-Unis prêts pour un moment "comme Pearl Harbor"
Les Américains s'apprêtent à vivre l'une des plus "difficiles et tristes semaines de leur vie", ont mis en garde dimanche les autorités sanitaires des Etats-Unis, où le nouveau coronavirus continue de semer la mort, particulièrement dans l'Etat de New York.
1m
www.7sur7.be
Coronavirus: 8.078 morts en France depuis le début de l’épidémie
Cela représente 357 décès de plus en hôpital au cours des dernières 24 heures.
1m
www.lesoir.be
Politie moet veel boetes uitschrijven in steden: “Helaas blijven mensen samen in auto kruipen en barbecues organiseren”
Vooral in de steden blijkt dat de coronamaatregelen niet zo nauw worden opgevolgd. Veel mensen leefden vooral het verbod niet na om op een bank of...
1m
HLN.be
Bosbrand nabij Tsjernobyl zorgt voor verhoogde radioactiviteit
Oekraïne heeft zondag een verhoogde radioactiviteit gemeld na de uitbraak van een bosbrand in de zogenaamde ‘vervreemdingszone’ rond de kerncentrale van Tsjernobyl, waar zich in 1986 de zwaarste kernramp uit de geschiedenis voltrok.
1m
HLN.be
Waarom draagt in Azië iedereen mondmaskers op straat en hier niet?
Terwijl Amerikaans president Donald Trump vrijdag tijdens een persconferentie meedeelde dat het vrijwillig dragen ervan door de bevolking aangeraden is, verdelen de mondmaskers Europa. Sommige landen verplichten hun inwoners ze te dragen, andere willen daar niet van weten. De weten­schap kan nog geen uitsluitsel geven. “We zijn geen goden”, zegt professor Herman Goossens.
1m
www.hbvl.be
Hoe massabijeenkomsten van radicale gelovigen verspreiding van corona een flinke duw geven
Overal ter wereld gaan kerken, moskeeën en tempels op slot. Zelfs het hoogtepunt van het katholieke jaar mag op bevel van het Vaticaan niet in groep gevierd worden. Maar oerconservatieve religieuze strekkingen weigeren die orders op te volgen en blijven bijeenkomsten organiseren. Dat heeft niet alleen geleid tot verschillende arrestaties van geestelijke leiders, dat heeft ook een explosie van het aantal besmettingen in de hand gewerkt.
1m
www.hbvl.be
Le confinement mal respecté à Liège?
Une photo prise ce dimanche après-midi au pied de la Belle Liégeoise a fait sensation sur les réseaux sociaux. On y voit plusieurs dizaines de personnes sur ce qui paraît être un espace plutôt restreint, le tout sous l’oeil d’une patrouille de policiers à vélo.
1m
Lameuse.be
Coronavirus: 5.889 morts en hôpital en France, 357 de plus en 24h
5.889 morts en hôpital en France, 357 de plus en 24h
1m
Sudinfo.be
Niet alle helden dragen een cape: Italiaanse wielrenner haalt medicijnen op voor oudere dorpsgenoten
Van coureur naar koerier, het is een kleine stap. Dat moet ook Davide Martinelli (26) gedacht hebben. De Italiaanse wielrenner van Astana doet...
1m
HLN.be
Maasmechels carrosseriebedrijf ontvangt Franse klanten ondanks maatregelen
De politie Lanaken-Maasmechelen heeft zaterdag een carrosseriebedrijf betrapt in Maasmechelen dat ondanks de coronamaatregelen nog open was. Bovendien waren er een vijftiental klanten aanwezig, waaronder ook Fransen die in België een wagen kwamen kopen..
1m
www.hbvl.be
Bosbrand nabij Tsjernobyl veroorzaakt verhoogde radioactiviteit
Oekraïne heeft zondag een verhoogde radioactiviteit gemeld na de uitbraak van een bosbrand in de zogenaamde ‘vervreemdingszone’ rond de kerncentrale van Tsjernobyl, waar zich in 1986 de zwaarste kernramp uit de geschiedenis voltrok.
1m
De Standaard
Bosbrand nabij Tsjernobyl zorgt voor verhoogde radioactiviteit
Oekraïne heeft zondag een verhoogde radioactiviteit gemeld na de uitbraak van een bosbrand in de zogenaamde “vervreemdingszone” rond de kerncentrale van Tsjernobyl, waar zich in 1986 de zwaarste kernramp uit de geschiedenis voltrok.
2 m
www.nieuwsblad.be
Greg Van Avermaet soleert naar de zege in eerste virtuele Ronde van Vlaanderen: "Het was sterven tot aan de meet”
Greg van Avermaet heeft de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen gewonnen. De ervaren renner van CCC haalde het voor Oliver Naesen en Nicolas Roche. Dertien profrenners namen het thuis op de rollen tegen elkaar op tijdens de laatste 32 kilometer van Vlaanderens Mooiste. "Mijn hartslagen zijn lang niet meer zo hoog geweest”, vertelde Van Avermaet achteraf.
6 m
www.gva.be
Arnout Hauben voor ‘Ten oorlog’ in het spoor van bevrijders van Vlaanderen: “Er zijn zeker parallellen tussen WO II en corona”
Een eerbetoon brengen aan zijn grootouders, dat wilde eeuwige avonturier Arnout Hauben (44) in het derde en afsluitende hoofdstuk van zijn ‘Ten...
HLN.be
Positif au coronavirus, le médecin du Stade de Reims se suicide
Bernard Gonzalez, le médecin du club de Ligue 1, s'est suicidé ce dimanche. Il a laissé un mot qui relierait son geste à sa contamination au Covid-19, selon le quotidien Le Parisien.
www.dhnet.be
UEFA: le prix de l’indécence pour sauver les joyaux de la couronne
Le coup franc de Frédéric Larsimont, notre chef foot.
www.lesoir.be
Un week-end relativement calme pour la police
À cheval, à pied, motorisée ou avec un drone, la police a intensifié ses contrôles ce week-end.
www.dhnet.be
De Ronde van vorig jaar versus de foto's van vandaag: zoek de verschillen
De afgelasting van de 104de Ronde van Vlaanderen is een streep door de rekening van veel wielerliefhebbers. Geen massahysterie langs de wegen, wel...
HLN.be
Mathieu van der Poel ziet deelname aan de Tour de France wel zitten (als die doorgaat): “Misschien moeten we toch nog eens lobbyen”
Ook bij Mathieu van der Poel gooide het coronavirus zijn geplande wielerschema grondig in de war. Het blijft afwachten wanneer de renner van Alpecin-Fenix opnieuw wedstrijden zal kunnen rijden. In een gesprek met Het Journaal verklapt de Nederlander dat een deelname aan de Tour nu toch binnen zijn opties past. Al moet die natuurlijk eerst nog worden gereden én moet zijn wielerteam nog een wildcard zien te bemachtigen. “Misschien moeten we toch nog eens lobbyen”, stelt Van der Poel voor.
www.nieuwsblad.be
Feestvierders spuwen op coronamaatregelen
Wereldwijd zijn er al meer dan 65.000 doden en 1,2 miljoen besmettingen, maar nog steeds zijn er mensen die het noodlot tarten en illegale lockdownfeestjes houden.
De Standaard
"Les données sont encourageantes mais nous devons tous persévérer"
"Les experts s'accordent à dire que les effets de nos efforts sur l'évolution du virus en Belgique se font ressentir."
Levif.be
Premier Wilmès: “Cijfers geven hoop, maar we moeten meer dan ooit blijven volhouden”
Premier Sophie Wilmès (MR) heeft in een videoboodschap een tussentijdse balans opgemaakt van de uitbraak van het coronavirus in ons land. “Het zijn cijfers die hoop geven, maar we moeten volhouden. Meer dan ooit.”
www.hbvl.be
Premier Wilmès: ‘We moeten volhouden, meer dan ooit’
Premier Sophie Wilmès heeft in een videoboodschap voor de tweede keer sinds de corona-uitbraak het land toegesproken. ‘De cijfers geven hoop.’
De Standaard
674 morts en 24 heures en Espagne, troisième jour consécutif de baisse
L'Espagne a enregistré dimanche 674 morts dues au coronavirus au cours des dernières 24 heures, un chiffre en baisse pour le troisième jour consécutif, tandis que la pression se relâche sur les hôpitaux submergés sous l'afflux de malades.
www.7sur7.be
Van Ranst: "Bijzonder gevaarlijk om nu al te praten over versoepelen maatregelen”
Voor het eerst mochten er in 24 uur tijd meer patiënten het ziekenhuis in ons land verlaten dan dat er werden opgenomen. Dat is goed nieuws volgens...
HLN.be
Mathieu van der Poel envisage de faire le Tour de France dès cette année !
Le génie néerlandais n'a plus de Jeux olympiques à se mettre sous la dent. Il rêve donc du Tour de France, si bien sûr il a lieu.
www.dhnet.be
Patrick Francfort van de Gibson Brothers overleden aan corona
Patrick Francfort, de 64-jarige drummer van de Gibson Brothers, is afgelopen zaterdag overleden in Parijs. De muzikant is na een korte maar zware...
HLN.be
Van Avermaet wint virtuele Ronde, maar denkt vooral aan geplaagd team: “Het zijn geen plezante tijden”
Greg Van Avermaet (34) won vandaag de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen. Een welgekomen positieve noot voor ‘Gouden Greg’, wiens ploeg CCC door...
HLN.be
Deux commissaires européens plaident «pour un Fonds européen de relance économique»
Les deux commissaires européens Thierry Breton (Marché intérieur) et Paolo Gentiloni (Economie) plaident pour la création d’un Fonds européen qui, plaident-ils, pourrait même être alimenté par des ressources fiscales. Quoi qu’il en soit: «Le temps presse.». Carte blanche.
www.lesoir.be
Le Covid-19 emporte deux anciens professeurs de l’IND Loverval: mariés depuis 50 ans, ils sont décédés à quelques heures d’intervalle
Philippe Valentin, 76 ans et Françoise Labie, 79 ans, (PHOTO) avaient été enseignants à l’IND de Loverval et vivaient à Lodelinsart. Ce samedi, ce couple fusionnel, qui allait fêter ses 50 ans de mariage cette année, s’est éteint, emporté par le Covid-19. Passionnés, et assoiffés de culture, ils ont marqué bien des élèves et partent en laissant derrière eux de nombreux souvenirs.
Sudinfo.be
Sophie Wilmès s'adresse aux Belges: "Nos efforts se font ressentir, nous devons persévérer”
La Première ministre s’est adressée aux Belges dans un message vidéo. Sophie Wilmès assure que “les effets du confinement se font ressentir”, mais appelle à poursuivre les efforts. “Il y aura un avant et un après Covid-19", clame-t-elle.
www.7sur7.be
Emotionele videoboodschap van verpleegster laat niemand onberoerd: “We zitten op onze knieën, het is erg lastig”
Een video van een Britse verpleegster gaat sinds kort viraal op sociale media. Vrijdag postte de Shirley Watts, verpleegster in het Basildon University Hospital in Essex, een emotionele boodschap waarin ze iedereen vraagt om zich te houden aan de opgelegde coronamaatregelen. De druk op de dame en haar collega’s uit de gezondheidszorg is dezer dagen enorm. “We zitten op onze knieën”, vertelt ze geëmotioneerd. “We hebben het erg moeilijk en worstelen er allemaal mee.”
www.hbvl.be
#145: 'Eigenlijk was het wachten tot het ook in onze school zou gebeuren.' Twee jaar na de schietpartij in Parkland, Florida
Op 14 februari 2018, trok Nikolas Cruz naar zijn oude school in Parkland, Florida en richtte er een bloedbad aan. Zeventien scholieren en leerkrachten lieten het leven in deze zoveelste schietpartij op een Amerikaanse middelbare school.
De Standaard
Sophie Wilmès: «Les semaines à venir seront encore très éprouvantes, je le crains»
La Première ministre a adressé un nouveau message aux Belges. Elle demande à la population de tenir bon.
www.lesoir.be
Premier Wilmès roept in toespraak op om nog even vol te houden en de maatregelen te respecteren
Al wekenlang maakt de strijd tegen het coronavirus deel uit van onze dagdagelijkse realiteit. Voor premier Wilmès is dat het goede moment om een...
HLN.be
Björn Soenens in New York: ‘Het enige wat ik nog hoor, zijn sirenes’
New York is het epicentrum van de coronapandemie in de VS. Van op zijn dakterras in Brooklyn kijkt VRT-correspondent Björn Soenens toe hoe de stad die nooit slaapt nu in coma ligt. ‘Amerika staat met de billen bloot.’
www.demorgen.be
Une Italienne âgée de 103 ans guérit du coronavirus
Ada Zanusso avait contracté le virus début mars alors qu'elle séjournait dans un centre de soins à une centaine de kilomètres de Milan.
www.lalibre.be
La Première ministre Sophie Wilmès évoque le confinement: «Les chiffres donnent espoir, mais nous devons persévérer»
Sophie Wilmès s’est exprimé sur la crise du coronavirus et a fait un premier bilan des résultats liés au confinement.
Sudinfo.be