Des chercheurs identifient trois nouveaux symptômes du coronavirus: "À contrôler fréquemment"

Des chercheurs espagnols ont fait état de trois symptômes récurrents chez les personnes contaminées au coronavirus . Ces derniers ont été observés au niveau de la langue, des mains et des pieds des patients.
Read full article on: dhnet.be
Un trentenaire mortellement poignardé à Tielt
Un homme de 33 ans a été mortellement poignardé à Tielt, dans la nuit de samedi à dimanche, indique dimanche la section de Bruges du parquet de Flandre occidentale. Aucun suspect n'a encore été arrêté.
www.7sur7.be
Drie vissers gedood bij explosie in Gazastrook, oorzaak onduidelijk
Bij een explosie voor de kust van de Gazastrook zijn zondag drie vissers gedood, zo heeft de voorzitter van de plaatselijke vissersvereniging, Nizar Ayyash, aan verslaggevers gezegd. Hij wist niet wat de oorzaak van de explosie was.
www.hbvl.be
MR-voorzitter Bouchez wil dat avondklok al in april opgeheven wordt: “Ten laatste bij opening horeca”
Voor Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van meerderheidspartij MR, moet de avondklok zo snel als mogelijk afgeschaft worden in België. Hij wil het verbod om tussen middernacht en 5 uur op straat te komen, in april weer opbergen, en ten laatste op het moment dat de horeca opengaat op 1 mei. Dat zei hij in De Zevende Dag. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat de avondklok op elk volgend Overlegcomité geëvalueerd zal worden.
HLN.be
Langste stalen boogbrug over Albertkanaal onthuld in de mist
De nieuwe stalen boogbrug over het Albertkanaal in Beringen wordt de langste van de 62 bruggen over het Albertkanaal. De nieuwe brug is van het montageterrein langs het Albertkanaal naar zijn definitieve locatie gevaren en werd zondag geïnstalleerd. De werken worden uitgevoerd voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro.
De Standaard
Jean-Marie Dedecker blijft strijden voor paasvakantie mét horeca aan zee: “In Middelkerke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan”
Jean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. Hij herhaalde daarmee zijn oproep van vrijdag.
HLN.be
“Als ik over Lien praat, moet ik vaak nog huilen. Een moeder hoort haar dochter niet te begraven”: ‘Leef!’ brengt portret van ongeneeslijk zieke Lien (36) uit Brugge
Lien D’Alleine (36) kreeg in 2019 te horen dat ze een zeldzame vorm van galwegkanker heeft. In ‘Leef!’ op Play4 volgt James Cooke de laatste maanden van haar leven, tot twee dagen voor ze sterft. De kracht, positiviteit en het relativeringsvermogen van de sterke vrouw uit Brugge spatten van het scherm. “Ze had alles voorbereid, zoals ze ons tijdens haar leven ook altijd wist te verrassen”, zegt haar mama Dorien.
HLN.be
Kunnen wilde dieren ervoor zorgen dat corona nooit meer van deze planeet verdwijnt?
De Universiteit Antwerpen onderzoekt welke dieren in ons land vatbaar zijn voor SARS-CoV-2, het virus dat corona veroorzaakt. De ratten in de Antwerpse riolen werden al onder loep genomen. In de zoo wordt nagegaan of verzorgers of bezoekers zoogdieren besmet hebben. Maar waarom willen we dit zo graag weten? En als wilde dieren geïnfecteerd raken met corona, betekent dit dan dat dit virus nooit meer van onze planeet zal verdwijnen?
HLN.be
Brits koningshuis zal terugslaan met nieuwe onthullingen over Meghan en Harry, maar vanwaar die angst voor een open gesprek over wat ooit geweest is?
Het interview dat Harry (36) en Meghan (39) straks zullen geven aan Oprah Winfrey doet Buckingham Palace op zijn grondvesten daveren. Leden van het Hof hebben de show op CBS al bestempeld als “een circus” en zijn “bereid terug te slaan met nieuwe onthullingen over het gedrag van het echtpaar (...).” Kortom: het is oorlog. Maar wat baart Queen Elizabeth (94) zoveel zorgen? En is die angst terecht? Engelandkenner Harry De Paepe geeft tekst en uitleg.
www.nieuwsblad.be
Dit staat er vandaag op het spel bij de presidentsverkiezingen van FC Barcelona
Bijna 110.000 socio’s van FC Barcelona mogen vandaag kiezen wie de komende vijf jaar hun nieuwe voorzitter zal zijn. Ronald Koeman kan vooralsnog gerust zijn; geen van de drie kandidaten overweegt een onmiddellijke trainerswissel.
HLN.be
Liège : Il le poignarde parce qu’il a vendu de la farine pour de la drogue
La victime a subi un pneumothorax et s’est retrouvé plusieurs jours aux soins intensifs
www.dhnet.be
Coronavirus uitroeien is “ijdele hoop” volgens experts, maar hoe ziet de toekomst er dan wél uit?
We koesteren nog steeds de hoop dat we op een dag van het vervelende sars-CoV-2-virus verlost zijn. Maar het gros van de vakspecialisten vreest dat dit ijdele hoop is. Omdat we het niet kunnen elimineren of niet genoeg willen. Vier mogelijke scenario’s.
www.nieuwsblad.be
De man van Sofie (35) voelt zich verstikt en wil meer vrijheid. Relatietherapeut Wim Slabbinck: “Dit hoeft niet negatief te eindigen”
Het kon niet rap genoeg gaan in het begin: trouwen, huisje bouwen en drie kinderen om van te houden. Maar vijftien jaar later staat het huwelijk van Sofie (35) en Dennis (36) plots op de helling. “Dennis heeft het telkens over ‘vrij zijn’. Maar als ik dan vraag wat hij juist wil, kan hij daar geen antwoord op geven. Hij voelt zich verstikt", vertelt Sofie ons. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies. “Mannen kunnen een verstikkend gevoel krijgen als ze regelmatig emotioneel geladen gesprekken moeten voeren.”
HLN.be
Quand des enfants étaient envoyés à plus de 1.000 kilomètres sous forme de colis par la poste (Mise à jour)
Pendant plusieurs années, il était possible aux Etats-Unis d'envoyer par colis un bébé ou un petit enfant à l’autre bout du pays. Si la poste ne le permettait pas officiellement, aucune règle ne l’interdisait. Dans le cadre de son dossier “Il était une fois”, LaLibre.be revient sur cette pratique interpellante.
www.lalibre.be
Journée internationale pour les droits des femmes: une manifestation prévue ce lundi sur la Grand'place de Mons
Ce lundi 8 mars, le Collectif «8 mars Mons» a décidé de répondre présent à l’appel à la grève des femmes lancé dans tout le pays par le Collecti.e.f 8 Maars. En cette journée internationale de lutte pour les droits des femmes, ce groupe rassemblant des citoyennes et associations organisera un rassemblement sur la Grand'place de Mons, à 17h30.
Sudinfo.be
Van Londen naar Los Angeles: de blitzcarrière van Harry en Meghan
De zenuwen staan hooggespannen in het Britse koningshuis, want zondag wordt in de VS het langverwacht interview van Oprah Winfrey met prins Harry en Meghan Markle uitgezonden. De voorproefjes die al gelost werden, deden al heel wat stof opwaaien. Maar hoe is het zover gekomen? Een terugblik op de blitzcarrière van Meghan Markle als werkende royal.
De Standaard
LIVE PARIJS-NICE. Wie snelt naar eerste gele trui op licht hellende aankomst?
Vandaag gaat in Frankrijk Parijs-Nice van start. In en rond Saint-Cyr-l’École krijgen de renners enkele hellingen voor de wielen geschoven, maar een massasprint lijkt in de maak. Wie snelt op de licht hellende aankomst naar de eerste gele trui in de ‘Koers naar de Zon’? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
HLN.be
Une candidate sème la zizanie parmi les coaches de “The Voice” en France avec un gros coup de gueule de Florent Pagny
La prestation de Marina, 18 ans, a fait sortir l'interpprète de "Savoir aimer" de ses gongs. Il a n’a pas caché sa façon de penser.
www.dhnet.be
"Pour obtenir la victoire, l’opposition doit rester unie", conseille Sandra Kalniete aux Biélorusses et aux Russes
Face à Moscou et Minsk, l'eurodéputée lettone a une expérience et une expertise à partager, tant auprès de l'opposition qu'au sein de l'Union européenne. Née au goulag, en Sibérie, elle a été l'un des leaders de la "révolution chantante" en Lettonie.
www.lalibre.be
Les bières sans alcool ont gagné 20 % en parts de marché en 2020: "Malgré un début d’année désastreux, la saison est devant nous"
Alken-Maes poursuit son offensive dans le segment en lançant la Desperados Virgin et bientôt la Cristal 0 %.
www.dhnet.be
Berings legt positieve coronatest af op EK indoor: “Kapot van dit nieuws”
Eline Berings heeft zaterdag in het Poolse Torun een positieve coronatest afgelegd en mag daardoor zondagmiddag op het EK atletiek indoor niet aantreden in de halve finales van de 60m horden bij de vrouwen, zo maakte Berings zondag bekend op Twitter.
HLN.be
Voici les nouvelles mesures sanitaires qui entreront en vigueur dès demain
Les nouvelles mesures sanitaires, qui entreront en application dès demain, viennent d’être publiées au Moniteur belge. À partir de ce lundi 8 mars, nous pourrons voir jusqu’à dix personnes à l’extérieur, les funérailles pourront se dérouler avec davantage de personnes et les marchands de nourriture pourront reprendre la route. Voici un résumé de ce qui change dès demain.
www.7sur7.be
Dertiger overleden na steekpartij in Tielt, dader spoorloos
Bij een steekpartij in Tielt is in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man om het leven gekomen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Momenteel zijn er nog geen verdachten opgepakt.
De Standaard
Trophée Dominique D'Onofrio : Charles De Ketelaere favori à la succession de Yari Verschaeren au palmarès
Le 2e lauréat du Trophée Dominique D'Onofrio sera connu lundi. Le prix, qui porte le nom du regretté ancien entraîneur du Standard décédé il y a cinq ans, récompensera le meilleur débutant du championnat de Belgique de football l'année passée. Le ...
www.dhnet.be
Drame à Tielt: un homme âgé d’une trentaine d’années décède dans la rue après avoir reçu des coups de couteau
La victime serait un homme âgé d’une trentaine d’années, selon les informations de HLN.
Sudinfo.be
Drame à Tielt: un homme âgé d’une trentaine d’années mortellement poignardé
Un homme de 33 ans a été mortellement poignardé à Tielt, dans la nuit de samedi à dimanche, indique dimanche la section de Bruges du parquet de Flandre occidentale. Aucun suspect n’a encore été arrêté.
Sudinfo.be
Lichaam aangetroffen in Leie in Menen
Langs de Noordkaai in Menen werd zondag een levenloos lichaam in de Leie aangetroffen. Dat gebeurde op zo’n 500 meter van de N32. De brandweer en politie kwamen ter plaatse, maar hulp voor het slachtoffer kon niet meer baten.
HLN.be
Belgian Cats : Philip Mestdagh, avant le tirage de l'Euro lundi, pas content de jouer à Strasbourg
Les Belgian Cats seront fixées sur leurs adversaires en phase de poule de l'Euro de basket féminin du 17 au 27 juin à Strasbourg et à Valence dans un rendez-vous que le sélectionneur national, Philip Mestdagh considère comme "très important".
www.dhnet.be
Sluikstorten Maasplassen
Tijdens de gemeenteraad merkte raadslid Esther Brands op dat het sluikstorten rond de Maasplassen erg toegenomen is.
www.hbvl.be
Uitreiking Trofee Raymond Goethals opnieuw uitgesteld
De uitreiking van de Trofee Raymond Goethals 2020, de prijs voor de beste Belgische coach van het jaar, is wegens de coronapandemie opnieuw uitgesteld. Dat heeft organisator Alain Ronsse zondag aan Belga bevestigd.
De Standaard
10 astuces pour donner un coup de boost à votre Mac
www.lesoir.be
Vrouw parkeert nietsvermoedend op vrije plek, maar komt bedrogen uit: “Lesje geleerd”
Ergens parkeren zonder goed te kijken, kan je duur komen te staan. Dat gebeurde ook bij deze vrouw die nietsvermoedend op een vrije plaats ging staan. Maar was die plek wel echt vrij? “Ik heb mijn lesje geleerd”, zei ze achteraf.
www.hbvl.be
Wolfsburg-verdediger trekt aan noodrem met hallucinante tackle, Casteels moet zich na 673 minuten nog eens omdraaien
Koen Casteels heeft zich zaterdag na 673 minuten zonder tegendoelpunt nog eens moeten omdraaien, op bezoek bij Hoffenheim. Maar na de wedstrijd ging vooral de rode kaart van Wolfsburg-ploegmaat Paulo Otavio over de tongen. De Braziliaan trok in de slotminuten aan de noodrem met een vliegende tackle.
HLN.be
Lummense Caroline Bosmans zette kinderlabel op de kaart met macaber konijn
Samen met www.wanderful.design stellen we Limburgse designiconen voor, of eentje dat goed op weg is dat te worden. Deze week is dat een modesilhouet uit de A/W 2014 collectie van Caroline Bosmans.
www.hbvl.be
Carrasco, porte-bonheur du Real ?
Après avoir loupé les trois derniers matchs, le Diable fait son retour et espère battre le Real… pour la 2e fois.
www.dhnet.be
Kinderopvang Gerdingen
Raadslid Elke Luyckx informeerde bij schepen Katja Verheyen naar een stand van zaken in verband met de kinderopvang in Gerdingen.
www.hbvl.be
Catastrophe pour Eline Berings: testée positive au Covid-19, elle est forfait pour les demies du 60m haies
Berings a annoncé la nouvelle ce matin sur les réseaux sociaux.
Sudinfo.be
Le coronavirus s’invite à l’Euro en salle : Eline Berings et le 4x400m polonais déclarent forfait !
Mauvaise nouvelle pour notre compatriote, qui doit renoncer aux demi-finales du 60m haies
www.lalibre.be
Bedreigde schildpadden vrijgelaten in zee in India
In India hebben dierenbeschermers eerst 135 eieren opgegraven, om ze opnieuw op een beschermde plek op het strand in te graven. Na 50 dagen kwamen 131 bedreigde schildpadjes uit, die naar de zee werden begeleid.
De Standaard
Het virus van de risicomijding zit de Duitsers nu flink in de weg
Wat een voorrecht om in zo’n risicomijdend land te wonen, dacht correspondent Sterre Lindhout een jaar geleden, toen Duitsland minder besmettingen telde dan de rest van Europa. Daar kwam ze op terug.
www.demorgen.be
Euro d’athlétisme en salle: Rani Rosius rejoint les demi-finales du 60 mètres (vidéo)
Rosius a réalisé le 9e chrono des séries pour se qualifier pour les demies.
1 h
Sudinfo.be
Drama voor Eline Berings op EK indoor door positieve coronatest (en tijdgebrek): “Ik moet niet vertellen hoe kapot ik hiervan ben”
Geen halve finale op de 60 meter horden voor Eline Berings. Onze landgenote testte positief op het coronavirus. “Ik denk niet dat ik moet vertellen hoe kapot ik hiervan ben”, reageert Berings.
1 h
www.nieuwsblad.be
Ministerieel besluit: “Eén persoon tegelijk mag huis betreden en is geen nauw contact”
“Eén persoon mag tegelijk het huis of een toeristische logies occasioneel en kortstondig betreden. Deze persoon wordt niet beschouwd als een duurzaam onderhouden nauw contact.” Dat staat in het ministerieel besluit over de maatregelen die het Overlegcomité op vrijdag 4 maart aangekondigd heeft, dat zondag in het Belgische Staatsblad gepubliceerd is.
1 h
www.hbvl.be
Le coronavirus s’invite à l’Euro en salle : Eline Berings et le 4x400m polonais déclarent forfait !
Mauvaise nouvelle pour notre compatriote, qui doit renoncer aux demi-finales du 60m haies
1 h
www.dhnet.be
Incendie à Hamoir dans la nuit de samedi à dimanche: une maison complètement détruite par les flammes
Un incendie s’est déclaré dans la nuit de samedi à dimanche, Allée du Domaine à Comblain-Fairon (Hamoir). L’habitation en proie aux flammes a été complètement ravagée.
1 h
Sudinfo.be
Mae West: Une star sulfureuse
Diffusion le 7 mars à 23h05 sur Arte Née deux ans avant le cinéma, et sex-symbol absolu du 7e art entre les années 20 et 40, l’actrice Mae West était un phénomène.
1 h
www.lavenir.net
La superbe passe aveugle décisive de Youri Tielemans (VIDEO)
Le Diable rouge s'est une nouvelle fois distingué, ce samedi soir.
1 h
www.dhnet.be
Coronavirus: popularité en baisse pour le parti de Merkel
Les conservateurs d’Angela Merkel en Allemagne reculent à 32% dans les intentions de vote, soit moins que lors des dernières élections législatives, en raison des critiques sur la gestion de la pandémie, selon un sondage publié dimanche.
1 h
Sudinfo.be
Vaccinatieteller België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelijking met het buitenland
De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
1 h
HLN.be