Des élèves laissés sur le pavé faute de place dans le bus TEC à Dour: ils sont arrivés en classe avec quasiment une heure de retard

En début de semaine, à Elouges, plusieurs adolescents qui se rendaient à l’école en bus sont arrivés en classe avec quasi une heure de retard. Leur bus affichait en effet complet et ils n’ont pas pu monter à bord.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Met ruim 40 uur vertraging: akkoord bereikt op VN-Klimaatconferentie
Ruim 40 uur na de geplande sluiting van de klimaatconferentie COP25 in Madrid zijn de deelnemers tot een slotakkoord gekomen. Dat maakt de...
HLN.be
Opgejaagde drugscrimineel ‘Lange Vingers’ ensceneert opnieuw eigen dood
De Antwerpse drugscrimineel Gabriel C. (32), die bekendstaat als ‘Lange Vingers’ omdat hij grote partijen cocaïne zou hebben gestolen, heeft opnieuw geprobeerd om zijn eigen dood in scène te zetten. De voorbije dagen doken schokkende foto’s op waarop te zien was hoe hij werd doodgemarteld. Maar die foto’s blijken nep te zijn.
De Standaard
De Wever: 'Heb CD&V en Open VLD beloofd dat ik hen niet zou laten vallen'.
12:00 'Ik heb CD&V en Open VLD gezegd dat ik hen nooit zou laten vallen als we zouden onderhandelen over federale formatie'. Dat vertelde N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Zevende Dag.
www.tijd.be
De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”
Wanneer het buiten regent of stormt, is het net heerlijk om bij het haardvuur te genieten van een delicieus bier. Onze biersommelier Sofie...
HLN.be
QUIZ. Ben jij stiekem een Jedi? Speel hier onze ultieme ‘Star Wars’-quiz voor échte kenners
Woensdag 21 december is het zover, dan speelt de langverwachte laatste episode in het ‘Star Wars’-saga in onze bioscoopzalen. Maar om het einde van...
HLN.be
Le ton monte au 11e jour de grève: “On ne peut pas priver les Français de Noël”
Le ton monte entre les principaux acteurs de la contestation du projet de réforme des retraites du gouvernement dimanche, onzième jour de grève dans les transports, à l'avant-veille d'une journée de manifestations à l'appel de l'ensemble des syndicats.
www.7sur7.be
Herman Van Rompuy (CD&V) over Bart De Wever (N-VA): “Hij slaat wild om zich heen en straalt machteloosheid uit”
Het moeizame verloop van de federale regeringsvorming is ook Herman van Rompuy (CD&V) niet ontgaan. De voormalige voorzitter van de Europese Raad stelt dat zich vooral vragen bij het gedrag van Bart De Wever. “Hij stuurt aan op paars-groen, zodat hij vanuit de Vlaamse regering een guerilla kan voeren tegen de federale regering.”
www.gva.be
Un homme se donne la mort avec un fusil de chasse devant un commisariat en France
Le décès de l’homme n’a pu qu’être constaté par les secours arrivés sur place.
Sudinfo.be
Bart De Wever (N-VA): ‘Ik heb Open Vld en CD&V beloofd hen federaal nooit te laten vallen’
Bij de vorming van de Vlaamse regering zijn er met CD&V en Open Vld ‘afspraken gemaakt’ over het federale niveau, zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in De zevende dag. ‘Ik heb hen gezegd dat als we federaal zouden onderhandelen, ik hen nooit zou laten vallen.’ Over zijn conflict met Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten zegt hij dat ze ‘momenteel niet on speaking terms’ zijn.
www.demorgen.be
Bart De Wever haalt opnieuw uit naar Gwendolyn Rutten: “Ik heb beloofd dat ik hen federaal nooit zou laten vallen”
Het zit er nog steeds bovenarms op tussen N-VA en Open VLD. Bart De Wever verklaarde zondagmorgen in De Zevende Dag dat hij “niet meer on speaking terms” is met Gwendolyn Rutten. De Wever neemt Open VLD kwalijk dat het hem liet vallen in de federale regeringsonderhandelingen.
www.nieuwsblad.be
Bart De Wever: “Ik heb beloofd dat ik CD&V en Open Vld federaal niet zou laten vallen”
Het zit er nog steeds bovenarms op tussen N-VA en Open Vld. Bart De Wever verklaarde zondagmorgen in De Zevende Dag dat hij “niet meer on speaking terms” is met Gwendolyn Rutten. De Wever neemt Open Vld kwalijk dat het hem liet vallen in de federale regeringsonderhandelingen.
www.hbvl.be
La joie de ce bébé lorsque l’on allume son appareil auditif le matin
Un peu de bonheur grâce à la vidéo postée sur Twitter par Paul Addison, un Britannique dont la fille née sourde peut enfin entendre grâce à un dispositif auditif.
www.7sur7.be
Kamal Kharmach: “De grootste opluchting van 2019? Het was geen moslim die de Notre-Dame in brand stak”
Politici gedragen zich als kinderen en kinderen als volwassenen. Dat is de samenvatting van 2019 door Kamal Kharmach (28), de comedian die met zijn eerste eindejaarsconferentie Mag ik even? zijn grootste droom verwezenlijkt. 2019 in zes momenten. “Zolang er geen regering is: de politiekers aan de dop. Het zal rap geregeld zijn.”
www.nieuwsblad.be
Bart De Wever (N-VA): "Ik heb Open VLD en CD&V beloofd hen federaal nooit te laten vallen"
Bij de vorming van de Vlaamse regering zijn er met CD&V en Open VLD “afspraken gemaakt” over het federale niveau, zegt N-VA-voorzitter Bart De...
HLN.be
Meer dan 50.000 mensen geëvacueerd in Italiaanse stad voor ontmanteling bom WOII
In Brindisi zijn vandaag bijna 54.000 mensen geëvacueerd. Meer dan de helft van de inwoners van de Zuid-Italiaanse stad moest zijn huis verlaten...
HLN.be
Slecht nieuws voor Antwerp: Faris Haroun enkele weken aan de kant met armbreuk
Waar Laszlo Bölöni na de winst tegen Eupen (1-0) al voor vreesde, is ook werkelijkheid geworden. Faris Haroun (34) liep tegen de Oostkantonners een breuk in de onderarm op.
De Standaard
Slecht nieuws voor Antwerp: Faris Haroun enkele weken aan de kant met armbreuk
Waar Laszlo Bölöni na de winst tegen Eupen (1-0) al voor vreesde, is ook werkelijkheid geworden. Faris Haroun (34) liep tegen de Oostkantonners een breuk in de onderarm op.
www.hbvl.be
Quatre jeunes inculpés pour prostitution de mineures en France: ils imposaient jusqu’à 15 relations sexuelles tarifées à plusieurs jeunes filles
Quatre jeunes hommes, soupçonnés d’avoir prostitué au moins quatre jeunes filles mineures à Rouen (Normandie, nord de la France), ont été inculpés pour proxénétisme en bande organisée, a-t-on appris dimanche de sources concordantes.
Sudinfo.be
Gluren bij de sporters: Elise is toerist in eigen land, Alderweireld speelt Kerstman
Van een bezoekje aan de rechtbank tot kerstcadeautjes uitdelen in het ziekenhuis, wij bundelen de afgelopen week van sporters in binnen- en buitenland voor u.
www.hbvl.be
Europa League: le Club Bruges et La Gantoise fixés sur leur sort lundi
Les Buffalos seront têtes de série du tirage, contrairement aux Brugeois.
Sudinfo.be
Haroun valt uit met armbreuk
Waar Laszlo Bölöni na de winst tegen Eupen (1-0) al voor vreesde, is ook werkelijkheid geworden. Faris Haroun (34) liep tegen de Oostkantonners een breuk in de onderarm op.
www.gva.be
Free Souffriau heeft perfecte reactie klaar op onbeschofte fan, en wordt meteen gesteund door andere BV’s
“Je bent echt kanker lelijk, vroeger was ik op je verliefd maar nu vraag ik me af waarom.” Dat was de kwetsende kritiek die Free Souffriau op Instagram naar haar hoofd geslingerd kreeg. Maar dat liet de zangeres niet zomaar over zich heen gaan.
www.nieuwsblad.be
Dieven op pad in Lille: inbraken in Mega Speelstad en tafeltennisclub
Dieven zijn in de nacht van zaterdag op zondag op pad geweest in Wechelderzande en Gierle. Ze drongen binnen bij Mega Speelstad en ook in de cafetaria van de sporthal Brulens en in de tafeltennisclub in Gierle.
www.gva.be
Elections au Royaume-Uni: Jeremy Corbyn s’excuse pour la défaite du Labour
«Je suis désolé que nous n’ayons pas été à la hauteur et j’en prends la responsabilité», a déclaré M. Corbyn.
www.lesoir.be
Slapende Tesla-bestuurder gespot op autosnelweg
In het Amerikaanse Florida is een slapende bestuurder gespot op de autosnelweg. De man rekende op de automatische piloot om hem naar huis te brengen, maar vertraagde volgens getuigen het verkeer hierdoor enorm.
De Standaard
Hoe Marco van Basten toch nog rust vond: ‘Ik zat op de bodem. Dan word je vanzelf nederig’
Openhartiger dan ooit is hij in zijn biografie. Over het slechte huwelijk van zijn ouders, zijn moeders ziekte en het streven naar de ultieme perfectie. Marco van Basten (55): ‘Die twee kleinkinderen hebben straks een opa die net op tijd beseft dat hij niks te klagen heeft.’
www.demorgen.be
Na ‘De twaalf’: échte juryleden aan de tand gevoeld
‘Na een assisenproces is een jurylid nooit meer dezelfde als voorheen.’ Het zou een tegelspreuk kunnen zijn in het zaaltje waar de juryleden in ‘De twaalf’ op Eén moeten beslissen over de schuld of onschuld van Frie Palmers. Maar hoe zit dat tijdens assisenprocessen waarbij het bloed, het geweld en de beelden van toegetakelde slachtoffers géén fictie zijn? ‘Ik koop nooit nog rode kleren, want die kleur doet me aan het slachtoffer denken.’
www.demorgen.be
Gouy-lez-Piéton: ça y est, le pont a été abattu cette nuit!
Le 1er mars 2019, le SPW Mobilité et Infrastructures et la commune de Courcelles décidaient de fermer le pont de Gouy-lez-Piéton pour risque d’effondrement imminent et d’installer un pont provisoire. Et c’est cette nuit-ci, celle 14 au 15 décembre, vers 1h00 du matin, que ce pont enjambant le canal Charleroi-Bruxelles a finalement été démoli à l’explosif, sous les yeux de quelques riverains.
Sudinfo.be
L’analyse d’Herman Van Rompuy: “Bart De Wever respire l’impuissance et vise la guérilla”
L’ancien président du Conseil européen Herman Van Rompuy (CD&V) a livré son analyse de la crise gouvernementale actuelle dans De Zondag. Selon lui, le comportement de la N-VA pose question. “Bart De Wever vise un gouvernement arc-en-ciel, et livrera de la sorte une guérilla au fédéral via le gouvernement flamand. Il respire l’impuissance. Je crois qu’il n’a toujours pas digéré le résultat des élections”, estime l’ancien Premier ministre.
www.7sur7.be
Wijnaldum gaat ondanks spierblessure met Liverpool mee naar Qatar en het WK voor clubs
Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft Georginio Wijnaldum toch opgenomen in zijn selectie van twintig spelers voor het WK voor clubs in Qatar. De 29-jarige middenvelder raakte zaterdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Watford (2-0) geblesseerd. Wijnaldum moest zich na bijna een uur spelen laten vervangen op Anfield.
De Standaard
Wijnaldum gaat ondanks spierblessure met Liverpool mee naar Qatar en het WK voor clubs
Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft Georginio Wijnaldum toch opgenomen in zijn selectie van twintig spelers voor het WK voor clubs in Qatar. De 29-jarige middenvelder raakte zaterdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Watford (2-0) geblesseerd. Wijnaldum moest zich na bijna een uur spelen laten vervangen op Anfield.
www.hbvl.be
Activisten die op Schiphol werden gearresteerd weer vrij: Greenpeace hervat manifestatie vandaag
De actievoerders van Greenpeace die gisteren door de Nederlandse politiedienst marechaussee werden aangehouden zijn weer vrijgelaten. Volgens een...
1 h
HLN.be
Avant-après: des lieux emblématiques de la Bataille des Ardennes, il y a 75 ans et aujourd’hui
1 h
www.lesoir.be
Armoedewerker over clichés:“Ze hebben allemaal een smartphone, flatscreen en een uitkering”
Straks is het weer De Warmste Week. Harten en portemonnees gaan weer open voor medemensen in problemen en in armoede. Maar die armen, laat u er niet aan vangen. Ze hebben allemaal een smartphone en een flatscreen, en op het einde van de maand een uitkering waarvoor ze niets moeten doen,klinkt het weleens. Vierdewereldwerker Guy Malfait (49) hoort de clichés ook. Zelfs in zijn familie. In het boek Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger, dat hij samen schreef met Marijke Decuypere, weerlegt hij ze één na één.
1 h
www.hbvl.be
Opgejaagde Antwerpse drugscrimineel ‘Lange Vingers’ ensceneert (opnieuw) eigen dood
De Antwerpse drugscrimineel Gabriel C. (32), die bekendstaat als ‘Lange Vingers’ omdat hij grote partijen cocaïne zou hebben gestolen, heeft opnieuw geprobeerd om zijn eigen dood in scène te zetten. De voorbije dagen doken schokkende foto's op waarop te zien was hoe hij werd doodgemarteld. Maar die foto's blijken nu nep te zijn.
1 h
www.hbvl.be
Le Vlaams Belang s’envole en Flandre, un gouvernement ultra-minoritaire…: les enseignements du Grand baromètre
Selon notre projection réalisée sur base des résultats du Grand Baromètre Ipsos-RTL-Le Soir, les partis nationalistes-séparatistes dominent le groupe linguistique néerlandophone, avec 47 sièges sur 89. Voici les principaux enseignements.
1 h
www.lesoir.be
Winterpret bij ‘Bree on ice’ op het Vrijthof
Vanaf nu kan je een maand lang schaatsen op de overdekte ijsbaan op het Vrijthof. Behalve vrij schaatsen en schaatslessen, staan er tussendoor nog tal van activiteiten op het programma.
1 h
www.hbvl.be
Deens-Franse actrice en model Anna Karina (79) overleden
De Deens-Franse actrice en zangeres Anna Karina, vooral bekend van haar rollen in films van Jean-Luc Godard, is op 79-jarige leeftijd overleden....
1 h
HLN.be
Les nouveaux pictogrammes appliqués aux films en Belgique sont connus
La nouvelle classification sera d’application à partir du 8 janvier 2020.
1 h
www.lesoir.be
Onderhandelingen VN-klimaattop breken record na nieuw nachtje door: “Maar we zijn er bijna”
Na een tweede nacht van onderhandelingen bereikten de onderhandelaars op de klimaattop nog altijd geen akkoord. Intussen is de landing ingezet met de slotsessie.
1 h
www.hbvl.be
SHOWBITS. Kelly en Sam hebben iets te vieren en ook Natalia is in haar nopjes
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je...
1 h
HLN.be
Thailand, Egypte of de Canarische Eilanden? 6 betaalbare wintercruises vergeleken
Op zoek naar winterzon? Op een cruiseschip kom je meteen weer op temperatuur, en je reis is gevarieerder dan een hotelvakantie. Voor de prijs hoef...
1 h
HLN.be
Cinq expositions étonnantes à voir en décembre
Rien de tel que la saison hivernale pour profiter des sorties culturelles. Bien au chaud, en groupe ou en solo, on découvre oeuvres et artistes. Et pour cela, le mois de décembre a été prolifique! Sculpture en chocolat, impressionnisme, photo de star ou voyage en Antarctique, diversité et émerveillement vont de pair, pour le plus grand plaisir des visiteurs.
1 h
www.7sur7.be
Waarom kalen mannen volgens een vast patroon?
Een wijkende haarlijn, brede inhammen en een kruin die steeds minder kruint: mannelijke kaalheid voltrekt zich altijd volgens een vast patroon. Jammer voor de ijdeltuiten onder de ‘slachtoffers’. Maar waarom verliezen ze hun wilde haren volgens een bepaald stramien?
1 h
www.demorgen.be
"The Laundromat" sur Netflix: le regard de Soderbergh sur les Panama Papers
Film 3 CultureCinéma15/12/2019Olivier ClinckartAvec The Laundromat, Steven Soderbergh décortique de manière cinglante le scandale des Panama Papers. Vous n’avez strictement rien compris aux mécanismes financiers complexes liés au scandale des Panama Papers, qui a éclaté en 2016 en éclaboussant un bon paquet d’entreprises, de politiciens et autres personnalités? Rassurez-vous: vous n’êtes pas les seuls! Heureusement, Steven Soderbergh est là pour nous éclairer, grâce à son dernier film réalisé pour Netflix. The Laundromat mène vers un constat implacable: malgré les belles paroles ayant suivi la crise bancaire de 2008, force est de constater que les pratiques fiscales douteuses, les sociétés écrans et le blanchiment d’argent continuent à se porter à merveille. Au détriment, souvent, de petits contribuables qui se retrouvent grugés par l’opacité de mécanismes obscurs qui les dépassent. Plutôt que d’opter pour un drame démonstratif, Soderbergh a choisi la carte de la satire pour souligner d’autant mieux l’ampleur de ces méthodes discutables. Il peut compter sur un casting en or, avec Meryl Streep en tête, impeccable en veuve privée de la compensation financière à laquelle elle avait droit après la mort accidentelle de son mari et qui se rend compte peu à peu qu’elle a été flouée. Gary Oldman et Antonio Banderas, savoureux en escrocs de haut vol, servent de fil rouge au gré des récits qui s’entrecroisent, pour nous expliquer de façon ludique et avec le sourire de quelle manière ils exercent leur “art”. S’offrant même le luxe de proposer des petits rôles à Sharon Stone et Matthias Schoenaerts, le réalisateur américain livre un constat aussi éclairant qu’inquiétant et qui se conclut par un vibrant plaidoyer. Certes, d’aucuns ironiseront sur le paradoxe de voir un tel film diffusé sur une plateforme numérique qui semble s’y connaître en matière d’optimisation fiscale, mais The Laundromat n’a rien d’une arnaque. Tags: The LaundromatFilmNetflixMeryl StreepSteven Soderbegh
1 h
www.lavenir.net
Vier bv’s over hun foute kerst: “Als het fout is, wordt het net juist”
Alweer slechte Cava, dagenlang de stank van gourmet in je huis, buikpijn van het zesgangenmenu en moeten aankijken tegen lelijke kersttruien en foute glittershirts. Naast de gezelligheid is ook dát Kerstmis. Al vinden deze vier bekende vrouwen dat een beetje fout helemaal niet zo verkeerd is. “Home Alone kijken, is niet fout, maar helemaal relaxed.”
1 h
www.hbvl.be
Slapende Tesla-bestuurder rijdt over autosnelweg in Florida
In het Amerikaanse Florida is een slapende bestuurder gespot op de autosnelweg. De man rekende op de automatische piloot om hem naar huis te brengen.
1 h
www.hbvl.be
Corbyn s'excuse pour la défaite du Labour lors des élections
10:59 Le chef de l'opposition travailliste Jeremy Corbyn a présenté ses excuses à ses électeurs dimanche pour le très mauvais score qu'a réalisé son parti lors des élections législatives britanniques de jeu...
1 h
www.lecho.be