Des militants écologistes veulent de bloquer l'aéroport d'Heathrow à l'aide de drones

Des militants écologistes prévoyaient de faire voler des drones à proximité de l'aéroport londonien d'Heathrow vendredi à l'aube, espérant interrompre le trafic aérien de la plateforme la plus fréquentée d'Europe, mais les premiers vols en provenance d'Asie ont pu atterrir normalement.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Evo Morales dans un avion pour le Mexique
L'ex-président bolivien Evo Morales, qui s'est dit menacé, était à bord d'un avion militaire mexicain lundi soir pour rejoindre le Mexique où il a obtenu l'asile, alors que l'armée bolivienne a annoncé vouloir prêter main forte à la police pour ramener l'ordre.
www.7sur7.be
Pierre, 56 ans, a changé de sexe et est devenu Lise, une femme à part entière, à Donceel: «Je suis toujours avec mon épouse!»
Il aura fallu trois ans à Pierre pour se transformer en femme à part entière. Aujourd’hui, «il» est devenu Lise, une dame de 56 ans domiciliée à Donceel. Et si elle se sent «enfin mieux dans sa peau», elle supporte mal les critiques et le jugement de nombreuses personnes.
Sudinfo.be
Vlaamse regering neemt 3 miljard euro subsidies onder de loep
Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) gaat de 3 miljard euro subsidies die Vlaanderen elk jaar uitdeelt in kaart brengen. "Ik...
HLN.be
Le rail belge va tester des trains autonomes
Infrabel prépare un projet de trains autonomes, rapportent mardi L'Echo et De Tijd. Le plan d'entreprise approuvé récemment par le conseil d'administration le prévoit parmi d'autres projets de mobilité autonome à mener entre 2020 et 2024 pour un budget total de 8 millions d'euros.
www.7sur7.be
Vlaamse regering wil sneller onteigenen
Als de Vlaamse regering huizen en voortuinen wil ont­eigenen om wegen en fiets­paden aan te leggen, zal ze voortaan een einddatum opleggen voor de...
HLN.be
Onze columnist Hugo Camps breekt een lans voor Nainggolan: “Neem een ticket naar Cagliari, Roberto”
Dagelijks kiest onze columnist Hugo Camps een onderwerp uit om te belichten. Dit keer heeft hij het over een herboren Radja Nainggolan. “Straks is...
HLN.be
Na chocoladegrap met Isabelle A in ‘Wat een Dag’ reageert platenfirma CNR: “Ze mogen bij VTM de factuur nog verwachten!”
Isabelle A (44) had zich haar passage in ‘Wat een Dag’ enigszins anders voorgesteld. De zangeres had, naar eigen zeggen, totaal niet verwacht dat...
HLN.be
Marleen Gordts zocht na haar tv-carrière bewust de anonimiteit op: “Na die doodsbedreigingen had ik genoeg van bekend zijn”
Het was een kort quizje op de BRT, vlak na het weerbericht van Armand Pien, waarmee Marleen Gordts (59) vanaf 1984 dagelijks de Vlaamse huiskamers...
HLN.be
Heruitzending van ‘vrouwonvriendelijk’ M!LF kan op weinig bijval rekenen in #MeToo-tijden
Terwijl Frances Lefebure met het ‘Make Belgium Great Again’-team op VTM een nieuwe campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag lanceert,...
HLN.be
Besparingen schokken cultuursector: ‘Ze komen zeer snel en snijden diep’
De culturele sector is woedend en in paniek, nu blijkt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), ook bevoegd voor Cultuur, volgend jaar zwaar hakt in de subsidiebudgetten. Maar ook binnen zijn eigen coalitie wordt geschrokken gereageerd op de plannen. ‘Het kunstenlandschap wordt door elkaar gehusseld, maar we horen of zien Jambon niet.’
www.demorgen.be
Qmusic-presentator Wim Oosterlinck begint podcast over boeken
Wim Oosterlinck (46) vrolijkt doorgaans de ochtendrush op bij radiozender Qmusic, samen met Sam De Bruyn en Inge De Vogelaere. Vanaf nu is hij ook elke dinsdag te horen in zijn eigen podcast ‘Drie boeken’ over – u raadt het – boeken.
www.hbvl.be
Actieplan moet einde maken aan ‘vuil janet’ en oerwoudgeluiden in voetbalstadion
De Pro League, de vereniging van profclubs, is klaar met haar actieplan tegen discriminerende en kwetsende spreekkoren in onze voetbalstadions. “De tijd van straffeloosheid is voorbij.”
www.hbvl.be
Julie Vermeire: “Ik, een BV? Ik voel me net zo goed thuis achter de schermen”
Ze kan het nog steeds niet geloven. Maar de trofee staat toch mooi te blinken op haar schouw: Julie Vermeire (21) is de winnares van Dancing with the stars. Meteen lijkt de rode loper richting BV-land uitgerold voor de dochter van Jacques. “Maar ik ga niet op zoek naar de spotlights.”
www.hbvl.be
Papa maakt fantasieën zoontje waar met creatief filmpje: “De vloer is écht lava”
Een Amerikaanse papa oogst heel wat lof op sociale media voor een creatief filmpje. Zo liet hij de fantasieën van zijn zoontje werkelijkheid worden door de vloer echt te veranderen in lava, en een boot op het speelplein middenin een storm te zetten.
www.hbvl.be
En Europe, la fin des grands partis mène au blocage politique
Malgré quatre élections en l’espace de quatre ans, aucune majorité claire ne se dégage en Espagne. Dans d’autres pays de l’UE, le vote à la proportionnelle oblige à des compromis que de plus en plus de partis n’osent pas (plus) ou dont ils ne veulent pas (plus). Est-ce la fin d’un système ou le début d’une nouvelle ère?
www.lesoir.be
Budget: Bruxelles creuse son déficit
Comme la Wallonie et la Flandre, la Région bruxelloise s’autorise un déficit au budget 2020. Indispensable pour investir, plaident les ministres.
www.lesoir.be
Vias wil 100 kilometer per uur op snelwegen
Het Belgische verkeersinstituut Vias is voorstander om op onze snelwegen de ­snelheid van 120 kilometer per uur naar 100 terug te dringen.
www.demorgen.be
In Schaarbeek houden ‘telramen’ bij hoe snel auto’s er rijden
Schaarbeek heeft geen geweldige reputatie als het aankomt op verkeersveiligheid. Om beter te weten hoeveel auto’s er rijden en met welke snelheid, doet burgerbeweging 1030 een beroep op het Leuvense ‘Telraam’-project.
www.demorgen.be
‘Permanente wintertijd heeft de voorkeur. Het is gewoonweg beter voor je bioritme om in de ochtend met licht wakker te worden’
Europa staat voor de keuze: permanente zomer- of wintertijd. Veel Europeanen neigen naar het eerste – ’s ochtends later licht en ’s avonds langer licht – blijkt uit een enquête van de Europese Commissie. Slecht idee, zegt slaaponderzoeker Ljudmila Korostovtseva. In haar thuisland Rusland werd in 2011 al eens voor permanente zomertijd geopteerd, en dat liep niet goed af.
www.demorgen.be
Lost podcast nu ook zaak van verdwenen Belg op? Journalist maakt reeks over Théo Hayez
Een Australische journalist heeft een podcast gemaakt over rugzaktoerist Théo Hayez, in de hoop zijn verdwijning – de Belg is sinds mei vermist – op te helderen. Geen dwaas idee, zo blijkt. De laatste jaren zijn cold cases al vaker zo opgelost. Zelfs de Nederlandse politie wil met een podcast een moord ontrafelen.
www.demorgen.be
MR kiest nieuwe voorzitter: poulain Charles Michel in polepositie
De kans is groot dat Georges-Louis Bouchez (33) straks Charles Michel opvolgt als voorzitter van de MR. Hij is door de ex-premier zelf in stelling gebracht. Wat zou zijn verkiezing betekenen voor de federale regeringsvorming?
www.demorgen.be
Horst Mertes, un Amblévois de 57 ans, remporte 5 millions d’euros à l’EuroMillions: «J’avais l’impression que tout le monde commençait à le savoir»
Un gagnant belge au rang 2 du tirage du 24 septembre à l’EuroMillions vient de sortir du bois. «Je communique car la rumeur commençait à grandir et que je ne veux pas passer pour un menteur», explique Horst Mertes.
Sudinfo.be
Welke gevolgen heeft een bijverdienste voor mijn pensioen?
De Standaard
Nieuwe alternatieve Arco-regeling opgedoken
Naast het mislukte plan B van de regering voor Arco blijkt een tweede alternatieve regeling te bestaan. Die kan mogelijk als vertrekbasis voor een...
HLN.be
Nieuwe alternatieve Arco-regeling duikt op
Naast het mislukte plan B van de regering voor Arco blijkt een tweede alternatieve regeling te bestaan. Die kan mogelijk als vertrekbasis voor een oplossing dienen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.
Knack.be
Liège: Dylan s’affiche sur Facebook avec la voiture qu’il a volée
Des peines de 10 ans, 8 ans et 4 ans de prison ont été requises contre des jeunes pour une longue série de vols de voitures. L’un d’entre eux, Dylan, a posé sur Facebook avec l’argent ainsi gagné et la voiture qu’il venait de voler…
1 h
Lameuse.be
Commandant Islamitische Jihad gedood in Gaza
Israëlische troepen hebben Baha Abu Al-Atta, een commandant van Islamitische Jihad, gedood tijdens een aanval op zijn huis in de Gazastrook. Dat...
1 h
HLN.be
’t Keteltje opnieuw dicht wegens prostitutie-praktijken: “Uitbaters lijken niet van plan om handdoek in de ring te gooien”
Het Antwerpse gerecht heeft opnieuw een offensief gelanceerd tegen ’t Keteltje, het beruchtste café van het Schipperskwartier. De uitbater van het café wordt verdacht van prostitutiepraktijken, waarbij ook kwetsbare personen betrokken zouden zijn.
2 h
www.gva.be
Vermiste Duitser levend en wel teruggevonden in Mechelen: “Hij vroeg een dekentje om op de stoep te slapen”
Een Duitse man van 33 uit de buurt van Keulen met een mentale beperking die al dagen vermist was, is zaterdagnacht levend en wel teruggevonden in Mechelen. Met dank aan alerte burger Josée De Vroe (65) en de politie, die meteen op de oproep reageerde. Het slachtoffer was op de dool. “Hij vroeg een dekentje om op de stoep te slapen”, zegt Josée.
2 h
www.gva.be
Verkoop Nekkerhal gaat voorlopig niet door: “Geen akkoord over prijs”
Er komt voorlopig dan toch geen verkoop van de Nekkerhal in Mechelen. Het stadsbestuur stelt die uit tot 2024 omdat de gesprekken met de enige kandidaat op niets uitdraaiden. De stad wil minstens 12,5 miljoen euro voor het gebouw.
2 h
www.gva.be
Infrabel maakt 8 miljoen euro vrij voor proefproject met zelfrijdende treinen
Spoornetbeheerder Infrabel wil 8 miljoen euro vrijmaken om een proefproject met autonome treinen mogelijk te maken. Dat blijkt uit het...
2 h
HLN.be
Chinezen redden British Steel
Het Chinese industriebedrijf Jingye Group neemt het in problemen geraakte British Steel over, inclusief het Nederlandse FN Steel in Alblasserdam. Dat meldt een Britse overheidswebsite.
2 h
De Standaard
Amerikaanse oud-president Jimmy Carter (95) opnieuw in ziekenhuis
De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is opgenomen in een ziekenhuis in Atlanta in de staat Georgia. Hij ondergaat een behandeling waarmee de...
2 h
HLN.be
Iran schendt opnieuw nucleair akkoord
Volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft Iran weer enkele bepalingen geschonden van het nucleair akkoord uit 2015. Europa toont zich 'extreem bezorgd'.
3 h
De Standaard
VS veroordelen geweld in Hongkong
De Verenigde Staten hebben “het onterechte gebruik van dodelijk geweld” in Hongkong scherp veroordeeld en roepen politie en burgers op tot...
3 h
HLN.be
Morales vlak voor vertrek uit Bolivia: “Ik kom snel terug, met meer kracht en energie’”
De gevallen Boliviaanse leider Evo Morales is op weg naar Mexico. Dat bevestigt de Mexicaanse regering, die een regeringsvliegtuig naar Bolivia...
3 h
HLN.be
Australië in hoogste staat van paraatheid: zelfs binnenstad van Sydney bedreigd door bosbranden
De Australische deelstaat New South Wales verkeert dinsdag in de hoogste staat van paraatheid. Door de warmte, droogte en hevige wind verspreiden de ruim vijftig bosbranden die de regio al teisterden zich nog verder. Dinsdagmiddag woeden er al 71 branden. De autoriteiten spreken van een rampzalige situatie en hebben de hoogste alarmfase afgekondigd. De brandweer waarschuwt voor de mogelijk “gevaarlijkste week ooit” op het vlak van brandgevaar. Ook in Queensland woeden 55 bosbranden.
3 h
www.nieuwsblad.be
Mexico verleent opgestapte Boliviaanse president Evo Morales politiek asiel
Mexico heeft maandag besloten om de Boliviaanse ex-president Evo Morales politiek asiel te verlenen. Dat heeft de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard gezegd. “Zijn leven en fysieke integriteit zijn bedreigd”, verklaarde Ebrard tijdens een persconferentie.
3 h
www.nieuwsblad.be
La gestion des provisions nucléaires doit être revue d'urgence
03:30 Il y a urgence si on veut éviter un risque considérable que les Belges ne supportent à l’avenir d’énormes coûts pour le démantèlement des centrales et la gestion des déchets nucléaires, avertit la Com...
3 h
www.lecho.be
Bol.com gaat strijd aan met Zalando
3 h
www.hbvl.be
Citroën XM met reukje aan...
Sinds vorig jaar moeten oldtimers geregeld naar de keuring. Voor Jos Coninx liep die eerste keuring meteen met een sisser af. Zijn nieuwe oldtimer was enkele maanden voordien - in Erembodegem - goedgekeurd voor verkoop, maar was - in As - nu niet meer geschikt om te rijden.
3 h
www.hbvl.be
“Fiets stuk door gat in weg maar geen vergoeding”
Roger Cuypers uit Houthalen reed de velg van zijn elektrische fiets stuk. “Terwijl ik op het fietspad reed, maar dat is compleet weggereden door vrachtwagens”, zegt Roger, en hij vraagt zich af: “Heb ik recht op een schadevergoeding, van de stad of van mijn verzekering?”
3 h
www.hbvl.be
“Waarom kan ik decoder Proximus alleen huren?”
U zou Jos Bruggen ervan kunnen verdenken dat hij een man van de oude stempel is. Hij vraagt zich af waarom hij de decoder van Proximus moet huren. Maar Jos heeft ook gezond verstand. “Als ik die decoder kan kopen, dan ben ik volgens mij goedkoper af.”
3 h
www.hbvl.be
Informateur Magnette vindt vijf prioriteiten waar de partijen zich achter kunnen scharen
3 h
www.hbvl.be
Spanje heeft met de middenvinger gestemd
De winnaar van de verkiezingen is ook de verliezer. De Spanjaarden hebben het gemak en de overmoed waarmee premier Pedro Sánchez nieuwe verkiezingen uitriep, afgestraft. De kaarten liggen nu nog moeilijker.
3 h
www.hbvl.be
“STVV is Barça of slechtste ploeg ter wereld”
“Een gebrek aan ervaring”, luidde het argument van Pol Garcia Tena na het laatste fluitsignaal. “Het was een stom doelpunt, een defensieve fout die nooit had mogen gebeuren.”
3 h
www.hbvl.be
Maaseik heeft ondanks dipje geen kind aan Menen
Op kop in de reguliere competitie en vlot naar de halve finale in de beker: de balans van Maaseik is na acht matchen in vier weken positief. Greenyard veegde zaterdag de vloer aan met Menen en lijkt klaar voor een cruciale periode.
3 h
www.hbvl.be