Des partis veulent allonger le congé de paternité

Ecolo propose 25 jours de congé obligatoires. Bien mieux que les 10 jours actuels. Un consensus sur ce thème se dégage peu à peu.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Europa League: Axel Witsel, espion de luxe des Rouches
S’il a inscrit un but à la Commerzbank Arena le 22 septembre dernier, Axel Witsel ne s’est pas encore imposé avec Dortmund sur la pelouse de Francfort. Voici ses conseils à son ancienne équipe…
6 m
Lameuse.be
Rekrutering bij politie ligt stil
Het tekort aan politie loopt voort op. De Vlaamse selectiedienst heeft zich collectief ziek gemeld, uit vrees dat hervormingen leiden tot...
HLN.be
Ook twee listeria-besmettingen in ons land door vlees uit Nederlandse fabriek
Er zijn in ons land twee mensen besmet geraakt met exact dezelfde listeria-bacterie die in Nederland drie dodelijke slachtoffers maakte en een...
HLN.be
‘Koning van het lachgas’ zit achter de tralies: imposante villa in Poppel in beslag genomen
Vanuit zijn riante villa, verscholen in de bossen van het Kempische grensdorp Poppel, ontpopte Cornelis F. (42) zich tot de ‘koning van het lachgas’. Via zijn website prees hij zijn spul aan: “We leveren het zuiverste en zoetste lachgas.” Het gerecht in Nederland heeft intussen om zijn uitlevering gevraagd.
www.gva.be
De Grote Schijn is terug met magisch schouwspel: wegdromen in betoverend Rivierenhof
Betoverend. Zinnenprikkelend. Feeëriek. Mysterieus. Voor wie vorig jaar in de herfstvakantie door het Rivierenhof dwaalde, kregen die woorden plots een concrete invulling. Het audiovisuele spektakel ‘De Grote Schijn’ was met 35.000 bezoekers een schot in de roos en krijgt daarom een vervolg. Woensdag was het de avant-première. Vrijdag is het aan u.
www.gva.be
Ouders reizen in Vier-programma naar Ghana, waar Liza (20) haar dromen waarmaakte, tot ze plots stierf
Liza Geens was twintig toen ze in 2011 besloot om naar Ghana te vertrekken, voor een halfjaar vrijwilligerswerk. Het was haar droom én haar toekomst. Tot ze daar plots ernstig ziek werd en onverwacht stierf. In het nieuwe tv-programma Forever young reizen de ouders acht jaar later voor het eerst naar de plek waar hun dochter het gelukkigst was. Ze moeten er helaas vaststellen dat Liza eigenlijk gered had kunnen worden. “Met een eenvoudig dialyseapparaat was ons Liza er nog geweest.”
www.gva.be
Gedaan met verloren lopen in Vlinderpaleis: nieuw onthaal in 2020
Het onthaal in het Vlinderpaleis op de Bolivarplaats gaat er volgend jaar helemaal anders uitzien. “We willen mensen beter helpen aan de hulp waar ze recht op hebben”, zegt rechtbankvoorzitter Bart Willocx.
www.gva.be
Trump belooft ‘grensmuur’ in Colorado te bouwen
Tijdens een toespraak in Pittsburgh heeft de Amerikaanse president Trump zich per ongeluk versproken. Hij beloofde de aanwezigen een grensmuur te...
HLN.be
Kandidaat-voorzitter Vincent Van Peteghem (CD&V): 'Wij leggen Arco sowieso opnieuw op tafel'
De volgende regering zal zich opnieuw moeten buigen over de regeling rond het gevoelige Arco-dossier. Dat zegt Vincent Van Peteghem, aspirant-voorzitter van de CD&V. 'Maar', preciseert hij, 'zonder de politieke ruilhandel'.
Knack.be
Vastgoedprofessionals: “Minder gezinnen zullen eigen woning bezitten”
De vastgoedsector verwacht dat in de toekomst minder gezinnen een eigen woning zullen bezitten. Dat blijkt uit een enquête van ING België bij 253...
1 h
HLN.be
Degroof débloque le compte gelé d'un client français et évite un procès
03:30 Depuis l’été, la Banque nationale de Belgique imposait à Degroof Petercam le gel des virements de plus de 100.000 euros. Un client français mécontent avait cité la banque devant le tribunal de l’entre...
2 h
www.lecho.be
Brits parlement stemt over troonrede
Het Britse Lagerhuis stemt vandaag naar verwachting alsnog over de troonrede van koningin Elizabeth II. Dat wordt traditioneel gezien als een soort...
2 h
HLN.be
Ruim duizend bezoekers voor jobbeurs in Hasselt
2 h
www.hbvl.be
Rekrutering bij politie ligt stil
BrusselHet tekort aan politie loopt voort op. De Vlaamse selectiedienst heeft zich collectief ziek gemeld, uit vrees dat hervormingen leiden tot onveiligheid. “Zo dreigen nog meer ongeschikte kandidaten door de mazen van het net te glippen.”
2 h
www.hbvl.be
Ontmoeting Jambon en Di Rupo: praten over alles, behalve over federale formatie
2 h
www.hbvl.be
Mogelijke mensensmokkelaar in zaak-Mawda opgepakt
2 h
www.hbvl.be
We geloven in Elisabeth, maar minder in de monarchie
BRUSSEL Zij kan het. Zij, dat is prinses Elisabeth. Negen op de tien Belgen hebben minstens evenveel vertrouwen – of zelfs meer – in haar als in koning Filip. Dat blijkt uit een enquête van onze krant naar aanleiding van haar achttiende verjaardag morgen. Elisabeth zal wel een koningshuis erven dat draagvlak aan het verliezen is, zeker bij Vlamingen en jongeren.
2 h
www.hbvl.be
Ook twee besmettingen met listeria in ons land door Nederlands vlees
ANTWERPENEr zijn in ons land ook twee mensen besmet geraakt met exact dezelfde listeriabacterie die in Nederland drie dodelijke slachtoffers maakte en een miskraam uitlokte.
2 h
www.hbvl.be
Ondanks regenval is waterpeil in Limburg nog dramatisch laag
BRUSSELHet lijkt alsof we een heel natte oktobermaand hebben, en toch is het grondwaterpeil nog lang niet op niveau, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij.
2 h
www.hbvl.be
Natuur en Bos gaat minder bomen kappen
2 h
www.hbvl.be
Deontologische commissie pleit N-VA’erKris Van Dijck vrij
2 h
www.hbvl.be
‘Merci voor de muziek’ speelt zijn slotakkoord
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe ‘Star wars’ breekt nu al records
2 h
www.hbvl.be
‘Instaverliefd’ krijgt vervolg
‘Instaverliefd’, de Vlaamse ­serie die als ­allereerste fictiereeks in Europa exclusief op Instagram te zien was, krijgt een vervolg. Vanaf morgen pakken de makers een hele week lang uit met een Halloween-special die opnieuw te volgen is via sociale media.
2 h
www.hbvl.be
De besparing is te zien: Eén zet in op herhalingen
De zomer bij Eén is doorgaans stevig gevuld met herhalingen. Om dan in het najaar volop in te zetten op nieuwe fictie en non-fictie, vaak uit eigen huis. Maar met programma’s als ‘De parelvissers’ en ‘Bevergem’ krijgen we blijkbaar ook de komende weken vooral veel herhalingen op ons bord. “Een gevolg van het besparingstraject”, klinkt het bij de VRT.
2 h
www.hbvl.be
Wiske en Jommeke gaan samenwonen vanaf 1 januari
2 h
www.hbvl.be
Cardi B strikt rol in ‘Fast & furious’
2 h
www.hbvl.be
“Ik heb meer bouten in mijn nek dan in mijn auto.”
2 h
www.hbvl.be
Loïc Nottet maakt eigen kortfilm
2 h
www.hbvl.be
“We zijn nog te braaf”
Verloren maar met opgeheven hoofd op naar de volgende veldslag. Dat was de boodschap van Felice Mazzu. “Ik ben blij dat onze supporters zo enthousiast reageerden op onze manier van spelen. Ook het bestuur gaf al aan dat dit het Genk is dat we allemaal willen zien, hopelijk geeft het ons allemaal positieve energie.”
2 h
www.hbvl.be
Leerzame nederlaag
De Genkse U19 leden tegen Liverpool een eerste nederlaag in de Youth League (0-2). De rijpere Reds haalden het verdiend en staan met 7 op 9 alleen aan de leiding. Genk volgt op drie punten.
2 h
www.hbvl.be
“Na een match ben ik bont en blauw”
Zaterdag (18.00u) spelen de Belgian Barbarians in het Mijnstadion in Beringen een belangrijke kwalificatie-interland voor het EK 2020 tegen Hongarije. Lommelaar Seppe Claes rekent op de massale steun van de Limburgse footballfans. Claes: “België en Hongarije zijn de beste ploegen in de poule. Dit is dus een zeer belangrijke match met het oog op de groepswinst.”
2 h
www.hbvl.be
100 km lopen in strijd tegen MS
Het was Sylvie Houbiers’ kinderdroom om een sportopleiding te volgen. Maar dat zagen haar ouders niet zitten en het werd uiteindelijk agogisch werk. De uit het Nederlands-Limburgse Eijsden afkomstige Houbiers hopte na die opleiding jarenlang van de ene job naar de andere. Sporten stond door tijdsgebrek al die tijd op een heel laag pitje. Maar in 2011 sloeg dat compleet om. Samen met een paar vriendinnen besloot ze te sporten voor het goede doel en Alpe D’Huez te beklimmen.
2 h
www.hbvl.be
Voor alles een app, een automaat of een robot. Hoe wij - mensen - uit de economie verdwijnen
Receptionisten worden vervangen door tablets, obers door bestelzuilen. Anno 2019 kan de consument alles zelf. Maar dreigen we niet heel erg eenzaam achter te blijven tussen alle apps en automaten?
3 h
De Standaard
Na het overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: wat gebeurt er met haar honden?
Na het overlijden van paralympiër Marieke Vervoort blijven ook haar twee honden verweesd achter. Ze waren haar steun en toeverlaat, maar vooral ook hulphonden. “Zenn en Mazzel zijn in rouw, maar Marieke heeft opvang voorzien bij familie, ze kunnen met pensioen gaan.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Bloeddrukverlagers nemen op het juiste moment halveert kans op hartaanval
Neem uw bloeddrukverlagende medicijnen voor het slapengaan in plaats van bij het ontwaken. Want het innemen van dezelfde medicijnen op een ander, geschikter tijdstip halveert de kans op een beroerte, een hartaanval en allerlei hart- en vaatziekten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Ook in ons land twee besmettingen met listeriabacterie die in Nederland drie dodelijke slachtoffers maakte
Er zijn in ons land twee mensen besmet geraakt met exact dezelfde listeriabacterie die in Nederland drie dodelijke slachtoffers maakte en een miskraam uitlokte. Dat blijkt uit onderzoek van Gezondheidsinstituut Sciensano, die een staal van de Nederlandse bacterie heeft vergeleken met stalen van Belgische patiënten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Songfestivalzanger Loïc Nottet (23) gooit het roer om en maakt muziekvideo van 25 (!) minuten… over Halloween
De nieuwe muziekclip van Loïc Nottet (23) is een huzarenstukje: onze Songfestivalinzending van 2015 heeft voor zijn nieuwe single Candy een 25 minuten durende kortfilm gedraaid. Eentje die helemaal in het teken van Halloween staat. “Het wordt geen bloederige bedoening met zombies, maar veeleer iets poëtisch”, zegt Nottet.
3 h
www.nieuwsblad.be
Zusters komen met bijzonder nieuw product: trappistenbiershampoo
De kloosterzusters van de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in Brecht hebben woensdag een opmerkelijk nieuw product toegevoegd aan hun assortiment van schoonheidsproducten. Het gaat om een shampoo waarin het trappistenbier Westmalle Dubbel zit, voor 10 procent zelfs. “Het is een licht geparfumeerde shampoo met conditioner-effect”, zegt abdis Katharina. “De samenvoeging van twee heerlijk schuimende producten is een topper”, klinkt het.
3 h
www.nieuwsblad.be
Jurgen Mettepenningen: “Niet onze schuld dat Van der Poel er niet bij is”
Jarenlang was het voor Jurgen Mettepenningen en zijn team wroeten voor een plaats onder de zon. Van der Poel en Van Aert heersten over de cross, voor de anderen bleef alleen een rol in de schaduw over. Tot nu. Zap naar het veldrijden en overal zie je renners van Pauwels Sauzen-Bingoal winnen. “Van de negen crossen die op tv zijn uitgezonden, hebben we er acht gewonnen”, glundert ploegmanager Mettepenningen. “Met drie verschillende renners. Een historisch ­unicum!” Het gelijk van ­Mettepenningen.
3 h
www.nieuwsblad.be
Na het overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: wat gebeurt er met haar honden?
Na het overlijden van paralympiër Marieke Vervoort blijven ook haar twee hulphonden Zenn en Mazzel verweesd achter.
3 h
www.gva.be
Conrad et Ferri ont modernisé Astérix en BD: "On est moins libres que pour les films ou les dessins animés"
Dans La Fille de Vercingétorix, Conrad et Ferri modernisent en douceur Astérix à cinq jours de son 60e anniversaire, tout en préparant l’avenir.
3 h
www.dhnet.be
Astérix et Obélix, de retour avec un nouvel album, "La Fille de Vercingétorix": pourquoi la saga est un véritable phénomène d’édition
Un tirage de cinq millions d’exemplaires pour La Fille de Vercingétorix, 38e album du petit Gaulois qui sort aujourd’hui. Un vrai phénomène d’édition.
3 h
www.dhnet.be
Astérix et Obélix, de retour avec un nouvel album, "La Fille de Vercingétorix": pourquoi la saga est un véritable phénomène d’édition
Un tirage de cinq millions d’exemplaires pour La Fille de Vercingétorix, 38e album du petit Gaulois qui sort aujourd’hui. Un vrai phénomène d’édition.
3 h
www.lalibre.be
Conrad et Ferri ont modernisé Astérix en BD: "On est moins libres que pour les films ou les dessins animés"
Dans La Fille de Vercingétorix, Conrad et Ferri modernisent en douceur Astérix à cinq jours de son 60e anniversaire, tout en préparant l’avenir.
3 h
www.lalibre.be