Des promeneurs piégés par la montée des eaux à Esneux

Ils ont été secourus par les pompiers à un endroit difficile d'accès au lieu-dit la Roche aux Faucons.
Read full article on: dhnet.be
Accord interprofessionnel: la Vivaldi dégage un accord salarial
L’accord dégagé par le gouvernement porte sur une prime de 500 euros nets qui pourrait être accordée aux travailleurs en plus de la norme d’augmentation salariale de 0,4%.
www.lesoir.be
Chronique "Canal Nord-Sud" | Les francophones à la traîne pour la vaccination?
06:15 Le Nord et le Sud du pays portent-ils un regard différent sur l’actualité? C’est le sujet que nous souhaitons aborder dans notre chronique. Alain Narinx (L’Echo) et Wim Van de Velden (De Tijd), croise...
www.lecho.be
Covid: la Belgique franchit le cap du million de contaminations depuis le début de l'épidémie
La Belgique a franchi jeudi le cap du million de contaminations au Covid-19 depuis le début de la pandémie en 2020, selon les données de l'institut de santé publique Sciensano.
Levif.be
Miss België-eredame Dhenia Covens naar Miami voor Miss Universe
Ze moet 24 uur in isolement doorbrengen in een hotelkamer en zelfs haar valiezen zullen op corona getest worden, maar Dhenia Covens (27) is vastberaden om een gooi te doen naar de titel van Miss Universe. Vandaag vertrekt de Miss België-eredame richting Miami waar ze, in contrast met ons land, voor duizend Amerikanen in het publiek zal aantreden. “Hopelijk met alle 85 meisjes op het podium, maar sommige landen wachten nog steeds op de goedkeuring van hun coronavisum.”
HLN.be
La Belgique franchit le cap du million de contaminations à la Covid-19
La Belgique a franchi jeudi le cap du million de contaminations à la Covid-19 depuis le début de la pandémie en 2020, selon les données de l'institut de santé publique Sciensano. En outre, tous les indicateurs liés à la crise du coronavirus étaient encore à la baisse jeudi.
www.7sur7.be
Kaap van miljoen besmettingen overschreden, coronacijfers blijven wel dalen
In België is de kaap van één miljoen coronabesmettingen overschreden. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen, hospitalisaties en overlijdens blijft op weekbasis wel verder dalen.
www.hbvl.be
L’attaquant du Standard Jackson Muleka peut égaler une performance qui date de 2000!
Jackson Muleka a inscrit un but lors de ses six derniers matches. À Sclessin, Meme Tchite avait été le dernier à réussir pareille performance, en 2011. Désormais, c’est Michaël Goossens, qui en 2000 avait trouvé l’ouverture dans sept rencontres consécutives, que l’attaquant congolais espère rattraper.
Lameuse.be
Mathis est invalide à 50% depuis sa violente agression subie dans le Carré en 2016
L ’émotion était grande, ce mercredi au tribunal correctionnel de Liège, pour le procès des agresseurs de Mathis Pondant et de son ami Noé, deux Bastognards roués de coups dans le Carré. Mathis avait ensuite été écrasé par un chauffard, qui comparait également.
Lameuse.be
De race tegen de klok om uw pintje tegen zaterdag op terrastafel te krijgen
“Wij zijn het vaccin tegen verzuring”, zo sprak horeca-baas Matthias De Caluwe over zijn sector. En hoewel de logistieke krachttoer van Pfizer en co ‘du jamais vu’ blijft, kan ook de operatie om weer anti-verzuringsvaccin uit de tapkranen te laten stromen wel tellen. Van gerst tot fris getapt pintje: het is vandaag een race tegen de klok.
HLN.be
ANNO 2021. Monnik Giel (23): “In mijn droom is een gezinsleven uitgesloten”
Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: monnik Giel (23) die acht jaar geleden begon aan een opleiding tot boeddhistisch monnik in India. Corona houdt hem echter al een jaar in België.
HLN.be
Mijn restaurant. Hugo Camps: “Stem van eigenaar Maxime achtervolgde me”
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Columnist Hugo Camps kiest voor brasserie Livingroom in Knokke-Heist.
HLN.be
Degryse en Mulder over Hazard: “Hij is niet in vorm, maar er is nog hoop voor EK”
Eden Hazard schitterde niet in de halve finales van de Champions League. En toch geven analisten Marc Degryse en Jan Mulder hem nog niet op voor het EK, dat over anderhalve maand begint. “Bij de Rode Duivels wordt hij wél gevonden.”
HLN.be
COLUMN. “Over mevrouw Heeren niets dan goeds, behalve dat ze onbetrouwbaar is en weshalve ongeschikt”
Onze ex-editorialist schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden.
HLN.be
Koen Pelgrim, de man die Evenepoel met 0 koersdagen op de teller klaarstoomde voor de Giro: “Grootste vraagteken is hoe hij reageert op drie weken koers”
Negen maanden heeft Remco Evenepoel geen koers gereden. “Hij is in goede conditie”, zegt zijn trainer en vertrouwenspersoon Koen Pelgrim. Maar: “We weten wat zijn vorm is. Niet hoe hij zal reageren op de omstandigheden.”
HLN.be
Fraude van 13 miljoen wordt niet vervolgd. En daar draait u voor op
Drie fraudedossiers met Vlaamse groenestroomcertificaten voor een bedrag van maar liefst 13 miljoen euro worden door de rechtbank van eerste aanleg van Limburg van de rol gehaald wegens ‘personeelstekort’. “Zo dweilen we natuurlijk met de kraan open”, reageert Vlaams minister van Energie Demir (N-VA) die erop wijst dat, wanneer het bedrag niet kan worden teruggevorderd, we dat met z’n allen gaan merken aan de energiefactuur.
HLN.be
Le confinement a coûté 130 millions à l'industrie des boissons
06:00 L'industrie des eaux et des sodas paie un lourd tribut à la crise sanitaire. Les producteurs belges ont écoulé 200 millions de litres de moins en 2020.
www.lecho.be
Astrid Coppens: “Met de kou in Rusland zal ik misschien meer moeite hebben, maar ons gezin hoort samen”
Zij blijft actief in de mode, maar is nu vooral de stralende mama van Billie-Ray. Hij reist als regisseur en producer de wereld rond. Maar liefst niet zonder vrouw en dochter. Astrid (38) en Bram Coppens (41) zijn al anderhalf jaar de fiere ouders van Billie-Ray, voor wie ze nu ook een kleurige kledinglijn ontwierpen. Dit zijn hun vier gouden tips.
www.hbvl.be
ANALYSE. Sint-Truiden, waar achterpoortjes en omwegen in de genen zitten
Dat burgemeester Veerle Heeren voorkroop in de vaccinatie? In zo ongeveer elke andere Vlaamse gemeente zou ze nu tot ontslag zijn gedwongen. De Truienaren lijken daarover nog verdeeld, maar ze zijn van hun politici ook een en ander gewoon.
www.hbvl.be
Nog twee opties: krijgen we morgen een ontknoping in dossier regiovorming?
Komt het vrijdag tot een ontknoping in het dossier rond de regiovorming in Limburg? Vlaams Minister-president Jambon (N-VA) heeft het dossier deze week naar zich toe getrokken. Er blijven twee opties over.
www.hbvl.be
Streamz voegt series van HBO Max toe, en daar zit heel wat lekkers bij
Goed nieuws voor de bingewatcher, en voor Streamz. De Vlaamse streamingdienst heeft bedongen dat het de gelauwerde reeksen van het Amerikaanse HBO (The Sopranos, The Wire, en eigenlijk alles bingewaardig) mag blijven uitzenden. Bij Streamz halen ze dus opgelucht adem, want HBO Max heeft plannen om Europa te veroveren. Zo komt het dat je vanaf 10 mei op Streamz onder meer het vier uur durende superheldenvehikel Justice League van Zac Snyder bekijken. Net als de lovend onthaalde reeks The Flight Attendant, waarin Kaley Cuoco - oftewel Penny uit The Big Bang Theory - als stewardess slash drankorgel pardoes midden in een moordzaak landt. Wij zijn razend benieuwd naar Raised By Wolves, de ambitieuze scifireeks van regisseur Ridley Scott (Gladiator, Blade Runner) over twee androids die een mysterieuze planeet moeten bevolken.
www.hbvl.be
Bingetip: ‘Invincible’, bloederige maar messcherpe animatie over superhelden
Wanneer de bedenker van The Walking Dead een animatieserie maakt, mag je je aan veel bloed verwachten. En zo geschiedde: bij Invincible (Amazon Prime) keek Robert Kirkman niet op een getekend emmertje vol rood spul meer of minder. Deze volwassen animatiereeks over een vader en zoon met superkrachten wil dan ook een messcherpe satire zijn op het superheldengenre. Die had Amazon eigenlijk al, met The Boys. Maar Invincible onderscheidt zich met geweldige animatie en een stemmencast om van te duizelen, met naast Steven Yeun en J.K. Simmons (Whiplash) ook Mark ‘Luke Skywalker’ Hamill en Sandra Oh (Killing Eve). Met resultaat: Invincible is een hit, seizoen twee en drie zijn alvast besteld.
www.hbvl.be
Recensie: een van de betere familiefilms over een superhond
In 1995 produceerde Steven Spielberg de animatiefilm Balto, over een van de leidende sledehonden die in 1925 vaccins leverde aan het door difterie getroffen dorpje Nome in Alaska. De sledehond die echter de langste afstand (420 km in drie dagen bij -34°C) aflegde, was Togo. Relatief trouw aan de realiteit brengt cameraman Ericson Core het verhaal van deze superhond en zijn Noorse baas Leonhard Seppala. Met een klassiek, maar degelijk script, een uitstekende Willem Dafoe als hoofdacteur, knappe natuurbeelden en CGI-shots die niet te veel opvallen, heeft Core beslist een van de betere Disney-familiefilms gemaakt. (8/10)
www.hbvl.be
Recensie: waarom het boek beter is dan de Netflixfilm ‘Things Heard & Seen’
De roman All Things Cease to Appear van Elizabeth Brundage handelt over een jonge professor die met vrouw en kind een nieuw leven begint in een spookhuis. Klinkt niet bepaald origineel, maar de mix van film noir, relatiedrama en horror zorgde voor spannend leesvoer. Zelfs Stephen King was een fan. In de filmversie werd het verhaal echter in de scenariomatrijs gegoten van What Lies Beneath (2000), een slappe en ongeloofwaardige formulethriller met Harrison Ford en Michelle Pfeiffer. Het puike acteerwerk van James Norton en Amanda Seyfried heeft helaas geen effect op de voorspelbare en snel klonterende filmmayonaise. (6/10)
www.hbvl.be
Bingetip: ‘Fosse/Verdon’ toont woelige leven van een topdanser en zijn muze
Achter iedere geniale man staat een sterke vrouw. Voor choreograaf Bob Fosse (1927-1987) was die vrouw sterdanseres Gwen Verdon. De uitstekende miniserie ‘Fosse/Verdon’ analyseert hun complexe relatie.
www.hbvl.be
Recensie: waarom ‘The Little Things’ doet denken aan thriller ‘Seven’
The Little Things heeft heel wat te bieden: drie Oscarwinnaars, een spannend thrillerverhaal en een verrassende ontknoping die blijft nazinderen. Toch zullen sommige kijkers op hun honger blijven zitten.
www.hbvl.be
Expo in Z33 toont de magie en het gevaar van elektriciteit
Alleen als de stroom uitvalt, beseffen we hoe afhankelijk we zijn van elektriciteit. Het designduo Studio Plastique toont ons de magie, maar ook het hongerige monster achter de stekker.
www.hbvl.be
Recensie: Tom Jones flirt met folk, blues en soul op ‘Surrounded by Time’
Decennia na Delilah en It’s Not Unusual maakte Sexbomb sixties-crooner Tom Jones weer even hip. Nog twintig jaar verder maalt de pensioengerechtigde Welshman (80) niet langer om hitnoteringen. In raak gekozen covers flirt zijn krachtige bariton met folk, blues en soul. Het eerste deel van Surrounded by Time, zijn 42ste (!) album, wil iets te eigentijds klinken. Vanaf This Is the Sea (The Waterboys) en One More Cup of Coffee (Bob Dylan) keert het tij. Zo aangrijpend als het laatste werk van Johnny Cash of Leonard Cohen wordt het niet, maar met de pianoballad I’m Growing Old en het afsluitende Lazarus Man stijgt Jones wel boven zichzelf uit.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Zink’ van Dans Dans is voer voor muzikale fijnproevers
De grote crowdpleaser zal Bert Dockx nooit worden. Onder zijn eigen naam houdt de meermaals gelauwerde gitarist het intiem, met Flying Horseman avontuurlijker. In Dans Dans, zijn trio met bassist Fred Lyenn Jacques (Lyenn, Mark Lanegan) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU), blijft hij de ruwste einders aftasten. Op Zink waaieren instrumentale songs veel richtingen uit, van duistere jazz en ambient tot psychedelische blues en wild openspattende postrock, terwijl Dire Straits hoorbaar model hebben gestaan voor Dockx’ subtiel snarenwerk. Alweer geen spek voor de bek van de massa, wel avontuurlijk voer voor muzikale fijnproevers en meerwaardezoekers.
www.hbvl.be
Wat is kunst? Expo ‘Lives of Forms’ in Z33 palmt ook de museummuren in
U kunt met sluimerende gedachten over ‘wokeness’ of cancel culture de expo ‘Lives Of Forms’ in Z33 in Hasselt bezoeken, maar dan hoeft niet. Puur esthetisch genieten kan ook.
www.hbvl.be
Recensie: Van Morrison zit met de lockdownblues
Dat Van The Man geen fan is van lockdowns, maakte hij meer dan eens duidelijk het afgelopen jaar. Toch staan de ergste sneren van onze favoriete Noord-Ierse brompot niet op zijn nieuwe plaat.
www.hbvl.be
Waarom horrorgame Resident Evil ons na 25 jaar griezelen nog laat rillen van plezier
Sfeer, het kan horrorgames maken of kraken. De ongekroonde koning op dat vlak is nog steeds de reeks Resident Evil. Deze keer neemt de game je mee op trip naar een dorpje met Transsylvaanse trekjes. Als zelfs na een kwarteeuw griezelen de controller nog altijd uit je klamme handen dreigt te glijden, dan weet je: dit wordt goed.
www.hbvl.be
Mierzoet en overheerlijk: hier vind je in Limburg de lekkerste baklava
Ooit al eens baklava geproefd? Het zoete gebak gemaakt van dunne laagjes filodeeg met een vulling is een geliefde lekkernij, van de Balkan tot het Midden-Oosten. En al zeker in Turkije. Bij volgende adresjes zit je goed.
www.hbvl.be
Geproefd: hoe een avondje flipperen met vrienden leidde tot bier Zonderik
Post-its, de pacemaker, Coca-Cola, de microwave: allemaal ontstaan door een toeval, zie Wikipedia. In dat rijtje verdient ook het bier Zonderik een plek. Luc Van Esch (53) stelde het recept samen na een avondje … flipperen onder vrienden.
www.hbvl.be
Geproefd: Australische Anna brengt hartige taartjes naar Halen
Aussies zijn dol op hun pie, een hartige vleespastei die je zo uit het vuistje kan eten. Sinds kort zijn ze ook in onze provincie te proeven. De Australische Anna Vignoni startte samen met haar partner PieMate.
www.hbvl.be
Sabine Appelmans: “Het is moeilijk om nu nog te genieten van tennis”
Sabine Appelmans (49) koos twintig jaar geleden voor een nieuw leven en onlangs voor een nieuwe sport: padel. “Mijn leven is nu in balans”, zegt ze. “Vroeger was het moeilijker: naarmate ik klom op de wereldranglijst nam de eenzaamheid toe.”
www.hbvl.be
Is de padelhype echt de moeite? Onze lezers testen het uit in Genk
Ken jij padel al? In een mum van tijd werd de sport razend populair in Vlaanderen. Na een namiddag vol rally’s en smashes is ook ons testpanel overtuigd van de nieuwe sporthype: “Het is leuker dan tennis!”
www.hbvl.be
Monsterlijk zware Ardense Pijl krijgt geen toelating van wielerbond
De Ardense Pijl (1.2), die zondag in Stavelot op de agenda zou staan, gaat niet door. De wedstrijd heeft tegen de achtergrond van de coronapandemie geen toelating gekregen, aldus Belgian Cycling.
www.hbvl.be
Ajay Mitchell (Limburg United) en ref Geert Jacobs bij genomineerden ‘EuroMillions Basketball Awards’
Belofte Ajay Mitchell van Limburg United en scheidsrechter Geert Jacobs uit Tongeren behoren tot de genomineerden voor de EuroMillions Basketball Awards. De prijzen worden zondag uitgereikt tijdens de rust van de wedstrijd Antwerp Giants-Oostende, te zien op Sporza (15.15 uur). Alle door de vakjury genomineerden (in alfabetische volgorde): Most Valuable Player (M.V.P.): Ryan Kriener (Leuven Bears), Vladimir Mihailovic (Okapi Aalst), Skylar Spencer (Bergen). Speler van het Jaar (Het Nieuwsblad): Pierre-Antoine Gillet (Oostende), Tim Lambrecht (Spirou Charleroi), Loïc Schwartz (Oostende). Belofte van het Jaar (Het Nieuwsblad): Vrenz Bleijenbergh (Antwerp Giants), Ajay Mitchell (Hubo Limburg United), Niels Van den Eynde (Antwerp Giants). Coach van het Jaar: Vedran Bosnic (Bergen), Dario Gjergja (Oostende), Sam Rotsaert (Spirou Charleroi). Scheidsrechter van het Jaar: Renaud Geller, Geert Jacobs, Nick Van den Broeck. Speelster van het Jaar (Het Nieuwsblad): Laura Henket (Luik Panthers), Becky Massey (Sint-Katelijne-Waver), Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver). Belofte van het Jaar (Het Nieuwsblad): Nastja Claessens (Waregem), Ine Joris (Phantoms Boom), Sam Van Buggenhout (Phantoms Boom).
www.hbvl.be
Energie: le gouvernement promet une facture (enfin) simplifiée
Le consommateur connaîtra son «empreinte carbone». D’ici 2026, il sera possible de changer de fournisseur de gaz ou d’électricité en 24 heures.
www.lesoir.be
Coronavirus: le succès très mitigé des autotests
Avec 400.000 kits vendus en pharmacie le mois dernier, les autotests sont loin d’être un «gros» succès. Leur utilité fait toujours débat, tout comme l’élargissement à la vente en supermarché. Même si la Belgique n’a pas vraiment le choix.
www.lesoir.be
Mahdi laat asielprocedure doorlichten
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil dat een extern auditbureau met oplossingen komt voor de achterstand van migratiedossiers, de ellenlange asielprocedures en het gebrek aan samenwerking tussen de verschillende administraties. Het bureau dat de opdracht zal binnenhalen, krijgt daarvoor tien maanden de tijd. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en La Libre Belgique vandaag.
HLN.be
Nieuwbakken VAF-voorzitter Bracke wilde Jan Verheyen zelf laten kiezen voor welke film hij subsidies krijgt
Amper is Siegfried Bracke aangesteld als voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) of de poppen gaan aan het dansen. Bracke wou regisseur Jan Verheyen zelf laten kiezen voor welke film hij subsidies wilde krijgen. Dat blijkt uit een verslag dat De Morgen kon inkijken.
HLN.be
Total réclame 1.000€ à ce restaurant liégeois pour lui fournir de l’électricité
Alors qu’elle tente de survivre tant bien que mal à la crise du Covid-19, Valentine Politi, à la tête du restaurant Mad’In Home, dans les galeries Saint-Lambert, vient de se voir réclamer une provision de 1.000 euros de la part de son fournisseur d’électricité pour lui assurer la continuité du service. Au prétexte que son établissement présente trop de risques au niveau financier sur base de ses chiffres 2020.
1 h
Lameuse.be
Regering bereikt loonakkoord
05:21 Er komt ruimte voor een premie bij 'goed presterende' bedrijven en een via lastenverlagingen gefinancierde verhoging van de minimumlonen.
1 h
www.tijd.be
De geslaagde gok van Pfizer
05:15 Met een bewaartemperatuur van min 80 graden Celsius leek Pfizer het kneusje onder de vaccins te worden. Toch reed de vaccinproducent iedereen uit de wielen. Met een beredeneerde gok, doorgedreven inve...
1 h
www.tijd.be
Zware industrie slurpt veel Vlaams klimaatgeld op
Nergens in Europa krijgt de zware industrie een groter percentage klimaatsubsidies om energiekosten te compenseren dan in Vlaanderen. In 2019 lag de “indirecte compensatie” op 48 procent, hoewel Europa maximaal 25 procent adviseert. Dat schrijft De Morgen vandaag.
1 h
HLN.be
Char, canon, fusils… saisis au musée du fort de Boncelles mis en vente aux enchères!
Un char Gepard, un canon espagnol, mais aussi une foule d’autres objets militaires sont actuellement proposés à la vente aux enchères. Ils proviennent de la faillite de l’asbl qui gérait autrefois le musée du fort de Boncelles. Les amateurs d’objets militaires vont se bousculer.
2 h
Lameuse.be
Postbode moet op ronde ook pakjes meenemen: Bpost heeft plan om capaciteit te verhogen
Elke postbode die met brieven op ronde gaat, moet ook zo’n drie à vijf pakjes meenemen om af te leveren. Op die manier wil bpost zijn pakjescapaciteit gevoelig optrekken en zijn winstgevendheid verhogen.
2 h
HLN.be