Des trajets domicile-travail en voiture de société de moins en moins longs

On aurait tendance à privilégier davantage un travail situé non loin de la maison, selon une explication possible avancée vendredi par la société Attentia.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Aung San Suu Kyi nie toute “intention génocidaire” contre les Rohingyas
L'ancienne icône de la démocratie Aung San Suu Kyi a nié mercredi devant la Cour internationale de justice (CIJ) toute "intention génocidaire". Elle s'exprimait en lien aux exactions commises contre la minorité musulmane rohingya en Birmanie.
6 m
www.7sur7.be
Provincie plant overname van recreatiedomein De Lilse Bergen
Het provinciebestuur van Antwerpen is van plan om de exploitatie van het recreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle (Lille) in handen te nemen. De gesprekken zijn volop aan de gang. “We denken aan een werkingsbudget van 400.000 euro per jaar”, zegt gedeputeerde Jan De Haes (N-VA). “Daarnaast komt er een injectie van 1,5 miljoen, bovenop de geplande investeringen.”
7 m
www.gva.be
La direction offre une prime de Noël de 10 millions de dollars à ses employés
Les employés de St. John Properties, une grande société immobilière aux États-Unis, ont eu la surprise de leur vie lors de la fête de Noël annuelle à Baltimore. Le CEO a appris à ses 198 salariés qu’ils allaient se partager une prime de 10 millions de dollars, répartie en fonction de leur ancienneté.
9 m
www.7sur7.be
Birmingham: Banksy dévoile une nouvelle œuvre pour sensibiliser à la situation des sans-abri (vidéo)
L’artiste a divulgué son œuvre en publiant une vidéo sur Instagram.
9 m
www.lesoir.be
‘Star Trek’-acteur William Shatner (88) gaat na 18 jaar scheiden
William Shatner, de acteur die Captain James Kirk speelde in de ‘Star Trek’-series en films, is klaar met zijn huwelijk. Op zijn oude dag heeft de...
HLN.be
Bruxelles: cinq adresses originales pour un business lunch
La table est un point de rencontre plus agréable qu’une salle de réunion pour discuter avec des clients ou des partenaires. Voici une sélection d’adresses testées et approuvées dans différents quartiers de Bruxelles.
www.lesoir.be
Greta Thunberg accuse les États de “tromperie” sur leurs engagements et elle a raison
La jeune militante du climat Greta Thunberg a accusé mercredi à la COP25 les pays même les plus ambitieux de "tromperie" sur leurs engagements en matière de lutte contre le changement climatique.
www.7sur7.be
Aung San Suu Kyi noemt genocideklacht ‘misleidend’
Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, het de facto staatshoofd van Myanmar, heeft woensdag de genocideklacht tegen haar land ‘onvolledig en misleidend’ genoemd. Dat deed ze voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, waar Myanmar zich momenteel moet verantwoorden voor vermeende volkerenmoord tegen de Rohingya-minderheid.
De Standaard
Fin de Windows 7: Microsoft va presser les utilisateurs à passer à la version 10
Le 14 janvier prochain marquera la fin du support technique pour le système d’exploitation Windows 7.
www.lesoir.be
Google révèle les recherches les plus populaires faites par les Belges en 2019
La série flamande Wtfock arrive en tête du classement des recherches générales.
www.lesoir.be
COP25: Greta Thunberg accuse les Etats de «tromperie»
Cette COP «semble s’être transformée en une opportunité pour certains pays de négocier des failles et d’éviter de relever leurs ambitions», a également fustigé la jeune Suédoise.
www.lesoir.be
Slovénie contre Croatie: le «duel au soleil» en baie de Piran ne se règlera (probablement) pas devant la Cour de Justice
L’avocat général de la Cour de Justice de l’Union européenne estime que la juridiction suprême de l’UE est incompétente pour examiner le recours déposé par la Slovénie.
www.lesoir.be
Politie vindt 3 kilogram cannabis en 42.000 euro bij gezin van zeven
De politie heeft bij een huiszoeking bij een drugsdealer in de Van Benedenlaan in Mechelen niet alleen hoeveelheden cannabis en hasj, maar ook 42.000 euro cash geld aangetroffen. In de woning verbleef ook een man die illegaal in het land was.
www.gva.be
Laeticia Hallyday: ce nouveau tatouage qui interroge la toile… (photos)
La veuve de Johnny Hallyday a profité de son séjour à Saint-Barthélemy pour se reposer sur la tombe de son défunt mari, mais pas que.
Sudinfo.be
Milieuorganisatie: "Mercedes ongeloofwaardig als het blijft investeren in de F1"
De Duitse vereniging voor milieu- en natuurbehoud (BUND) roept in een brief Daimler-CEO Ola Kallenius op om de F1-activiteiten en de aanwezigheid in andere raceklassen met verbrandingsmotoren van Mercedes op te schorten.
De Standaard
Milieuorganisatie: "Mercedes ongeloofwaardig als het blijft investeren in de F1"
De Duitse vereniging voor milieu- en natuurbehoud (BUND) roept in een brief Daimler-CEO Ola Kallenius op om de F1-activiteiten en de aanwezigheid in andere raceklassen met verbrandingsmotoren van Mercedes op te schorten.
www.hbvl.be
Volleyballer N’Gapeth: vanuit gevangeniscel in Brazilië naar Maaseik
Volleyballer Earvin N’Gapeth (28) heeft zijn naam van enfant terrible nog maar eens alle eer aangedaan.
www.hbvl.be
Nieuwssite in Oman deelt fragment uit VRT journaal, maar is creatief in de vertaling
Het verblijf van de sultan van Oman in Leuven wordt ook in zijn thuisland gevolgd. Sultan Qaboos bin Said al Said (79) huurt viersterrenhotel The...
HLN.be
Drugs en wapens aangetroffen op privéjet Juice Wrld
De politie laat weten dat er marihuana en vloeibare codeïne werd aangetroffen in de bagage van de rapper Juice Wrld. Ze troffen ook drie vuurwapens aan.
De Standaard
PVDA trekt met 100.000 handtekeningen en burgerwet voor hoger minimumpensioen naar Kamer
PVDA heeft 100.000 stemmen verzameld voor de invoering van een minimumpensioen van 1.500 euro netto per maand. De communistische partij lanceerde...
HLN.be
Lyam, 9 ans, termine aux urgences après avoir ingéré un morceau d’un jouet du calendrier de l’avent de chez Aldi
Lyam, un jeune garçon de neuf ans originaire de Oudsbergen, dans le Limbourg, a été hospitalisé d’urgence à l’hôpital universitaire de Louvain ce lundi après avoir avalé une partie d’un jouet qu’il avait «gagné» dans le calendrier de l’avent Aldi.
Sudinfo.be
TUI gaat samenwerken met Brussels Airlines
Touroperator TUI gaat vanaf Kerstmis samenwerken met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken, zo meldt TUI woensdag. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen.
www.hbvl.be
Hoe moet het nu verder met Genk-doelman Maarten Vandevoordt (17) na debacle in Napels? “Hem zonder pardon aan de kant schuiven is fout signaal”
Maarten Vandevoordt (17) had zich waarschijnlijk een ander Champions League-debuut voorgesteld in het Stadio San Paolo. Een gruwelijke blunder om te beginnen, een penaltyfout en vier tegendoelpunten als loodzwaar verdict. Hoe ga je als 17-jarige om met zo’n pijnlijke avond? “Vooral niet onderbelichten, Vandevoordt moet nu alle aandacht krijgen die hij nodig heeft.”
www.nieuwsblad.be
PVDA verzamelt 100.000 handtekeningen voor 1.500 euro pensioen
Oppositiepartij PVDA heeft vanochtend honderdduizend handtekeningen achter een verzoek om het minimumpensioen op 1.500 euro netto te brengen, ingediend bij de griffie van de Kamer.
www.hbvl.be
TUI gaat samenwerken met Brussels Airlines
Touroperator TUI gaat vanaf Kerstmis samenwerken met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken, zo meldt TUI woensdag. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen.
www.nieuwsblad.be
Kerstconcert van ’t Juweeltje en Mulingia
Traditiegetrouw vindt op zondag 22 december om 15.00 uur in Voeren het Kerstconcert plaats. Deze editie wordt georganiseerd door het gemengd koor Mulingia in de kerk van OLV Ten Hemel opneming in Moelingen.
www.hbvl.be
Ruzie over duurste Ferrari ter wereld omdat versnellingsbak ontbreekt
Een Britse autodealer klaagt een Amerikaanse advocaat aan die hem in 2017 een Ferrari 250 GTO uit 1962 verkocht. De 44 miljoen euro kostende auto...
HLN.be
Google Maps: une nouvelle option pour les piétons
Cette fonction permettra de faciliter les trajets de nuit et de les rendre plus sûrs.
www.lesoir.be
Ziet Real-trainer straks Vanaken een ‘Zidanneke’ doen? “De ontvangst in Brugge is me altijd bijgebleven”
“Er kan maar één speler de Gouden Schoen 2019 winnen: Hans Vanaken”, dixit Vincent Mannaert op de vooravond van Club Brugge - Real Madrid. De...
HLN.be
Il tente d’immoler le fils de son ex-compagne parce qu’elle veut le quitter
Un homme de 58 ans est jugé à partir de jeudi aux assises à Nanterre, accusé d'avoir tenté d'immoler par le feu le fils de 13 ans de son ex-compagne à Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine) en 2015.
www.7sur7.be
Ed Sheeran uitgeroepen tot artiest van het decennium
De al goed gevulde prijzenkast van Ed Sheeran (28) is nog wat groter geworden. Als derde artiest ooit won hij de Official Chart Record Breaker...
HLN.be
ERT-M is nieuw paradepaardje van politie: “Agenten zijn snel en wendbaar op de motor”
De politiezone Antwerpen heeft een nieuw paradepaardje. ERT-M heet het team dat bestaat uit leden van het arrestatieteam die op de motor patrouilleren. Ze zullen vanaf komend weekend in het straatbeeld te zien zijn.
www.gva.be
Renvoi en correctionnelle d’Alain Mathot : la décision reportée au 16 décembre
La chambre du conseil de Liège devait prononcer mercredi son ordonnance dans le dossier d'Alain Mathot mais a décidé de reporter sa décision au lundi 16 décembre prochain. L'ex-député-bourgmestre de Seraing fait l'objet d'une demande de renvoi devant le tribunal correctionnel de Liège pour des faits de corruption qu'il conteste dans le cadre de la construction de l'incinérateur de déchets Intradel à Herstal.
www.7sur7.be
Langdurig zieken willen werken maar doen het niet “omdat doktersbriefje het zegt”
Bijna een derde van de werknemers die langdurig in ziekteverlof zijn zegt te kunnen én te willen werken maar doet het niet. De grootste drempel voor werkhervatting is een negatief doktersadvies. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Securex. “We willen niet raken aan de diagnose van de arts, maar we zien dat de duurtijd op het doktersbriefje de belangrijkste reden is waarom een werknemer het werk niet hervat.”
www.nieuwsblad.be
Euregioploegen toestelturnen meisjes knallen op internationale teamcompetitie!
In het weekend van 7 december, stond er een ploegencompetitie in Zwitserland op het programma met twee teams samengesteld uit de Euregiowerking Limburg en Luik.
www.hbvl.be
Dit waren de meest populaire Google-zoektermen van 2019
Het tv-programma ‘wtFOCK’ was in 2019 het meest populaire zoekwoord op Google in België. Daarnaast vinden we ook Julie Van Espen, ‘Love Island’, iPhone 11, de Stemtest, Tour de France 2019 en Karl Lagerfeld hoog terug in de lijst. Zo meldt Google zelf.
www.demorgen.be
PVDA verzamelt 100.000 handtekeningen voor 1.500 euro pensioen
Oppositiepartij PVDA heeft vanochtend honderdduizend handtekeningen achter een verzoek om het minimumpensioen op 1.500 euro netto te brengen, ingediend bij de griffie van de Kamer.
De Standaard
Vrienden maken zich zorgen om prinses Beatrice: “Haar huwelijk wordt volledig overschaduwd door het schandaal rond haar vader”
Voor de Britse prinses Beatrice (31), die binnenkort in het huwelijksbootje zal stappen, is vader Andrew een grijze wolk boven haar festiviteiten....
HLN.be
iBanFirst poursuit son développement européen en Allemagne
11:31 La fintech basée en Belgique iBanFirst a racheté la start-up allemande ForexFix. Elle étend ainsi la voilure sur le continent, après le rachat du Néerlandais NBWM le mois passé.
www.lecho.be
Qui sont ces Belges qui ont rythmé les recherches Google en 2019?
11:30 Comme chaque année, Google révèle les recherches les plus populaires effectuées en Belgique mais aussi partout dans le monde. Chez nous, de nombreux décès ont rythmé le classement. Les élections de ma...
www.lecho.be
Genkenaren hullen huis in kerstlichtjes: “10.000 stuks is het doel”
Als er prijzen uitgereikt zouden worden voor de beste kerstverlichting dan is de kans groot dat de woning van Mauro Fumurola zich tot de winnaars mag rekenen. Maar liefst 7.800 lichtjes doen een stukje Waterschei oplichten. “10.000 stuks is op termijn het doel.”
www.hbvl.be
Deze handtassen passen perfect bij dé trendkleuren van deze winter
De donkerste tijd van het jaar? Niet in modeland! De trendkleuren voor deze winter ogen opvallend...opvallend. Met deze bijpassende handtassen ben...
HLN.be
Elections au Royaume-Uni: l’avance des conservateurs de Boris Johnson sur le Labour diminue
Le dernier sondage de la campagne publié par l’institut YouGov donne le Parti conservateur en tête des intentions de vote avec 339 sièges, avec une majorité de 28 sièges.
www.lesoir.be
Le Belge gagne en moyenne 3.558 euros brut (infographies)
Selon les derniers chiffres sur les salaires publiés par Statbel, le salaire mensuel brut moyen du Belge est de 3.558 euros, en augmentation de 58% depuis 1999. Avec de très fortes variations selon le niveau d’études, relève l’institut national de statistiques.
www.lesoir.be
Brussels Airlines gaat vanaf kerst vluchten voor TUI uitvoeren
Touroperator TUI, de grootste concurrent van het failliet verklaarde Thomas Cook, gaat samenwerken met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines....
HLN.be
Nieuwe Banksy opnieuw beklad voor ogen van security
Maandag postte kunstenaar Banksy een video van een nieuw werk op Instagram. Dat werk in de straten van de Britse stad Birmingham werd kort na die post al beklad door een vandaal. Het werk wordt ondertussen beschermt door een plexiglasplaat en bewakers, maar desondanks werd het werk weer gevandaliseerd. De video hierboven toont hoe een man voorbij security wandelt en zijn eigen boodschap op het werk spuit met graffiti.
De Standaard
Provincie Antwerpen verdubbelt investeringen in fietsostrades: “Het is een succesproduct”
Het provinciebestuur stelt deze week haar meerjarenplanning voor de periode 2020-2025 voor. Opvallend daarbij is het budget dat wordt uitgetrokken voor fietsostrades. Dat stijgt jaarlijks, tot een verdubbeling van de huidige investeringen. In totaal wordt er 117 miljoen euro vrijgemaakt voor vernieuwde fietsinfrastructuur. In 2020 staan er drie nieuwe aanlegprojecten in de steigers.
www.gva.be
Salon de l’auto: le prix d’entrée variable certains jours
Les organisateurs tablent à nouveau sur plus de 500.000 visiteurs.
www.lesoir.be