Dimitri Van den Bergh vader geworden van dochtertje Oonah

Heugelijk nieuws ten huize Dimitri Van den Bergh (27). De Belgische darter en zijn vriendin Evi Loyaerts mochten vandaag hun eerste kindje verwelkomen: dochtertje Oonah.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
CD&V koppelt pensioenen strakker aan werk en levensverwachting
03:00 Om de pensioenen rechtvaardiger en betaalbaarder te maken wil CD&V dat gewerkte dagen zwaarder doorwegen in wat iemand als pensioen krijgt. Ook wil de partij zwaarder inzetten op de bedrijfspensioenen...
www.tijd.be
Het nieuwe wapen in de strijd tegen corona komt er eindelijk, al is er nog één vraag: in welke fase bevinden we ons nu?
De veelbesproken coronabarometer zit dan toch in een landingsfase. Er groeit consensus over geschematiseerde regels voor evenementen, horeca en jeugdactiviteiten. Alleen is er nog politieke discussie over de drempelwaarden tussen fase groen, oranje en rood. De politiek weet zelfs nog niet in welke fase we ons nu bevinden, al zit er sowieso goed nieuws aan te komen voor de sportfans.
www.nieuwsblad.be
Van Peteghem wil maatregel tegen stijgende energieprijzen vanaf februari invoeren, maar niet iedereen kan ervan genieten
Vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) wil de hoge energieprijzen bestrijden met een btw-verlaging naar 6 procent. Om de kostprijs voor de overheid te compenseren, wil hij de accijnzen verhogen.
www.nieuwsblad.be
Stressmannetje zette haar bij ons op de kaart, nu leert ook de wereld Emma kennen door nieuw project
Vlaanderen leerde haar kennen dankzij het Stressmannetje (‘Hier, nen euro’) van De Lijn. Hollywood vroeg haar om mee te beslissen over de Oscarwinnaars. En nu speelt Netflix haar uit. Voor de streaminggigant heeft de Vlaamse filmmaakster Emma De Swaef samen met haar partner mee een animatiefilm gemaakt. “Een droom die werkelijkheid wordt.”
www.nieuwsblad.be
Ronny uit ‘De vuilste jobs van Vlaanderen’ maakt de smerigste huizen proper: “Onze kleren gooien we telkens gewoon weg”
“De mensen worden almaar vuiler”, aldus Ronny Braeckman. De man uit Smetlede kan het weten. De vuilste jobs van Vlaanderen toont vanavond hoe hij het huis van een drugsverslaafde weer toonbaar maakt. “Een stort aantreffen is dagelijkse kost, maar soms ligt er ook lijk.”
www.nieuwsblad.be
Kijkcijfers ‘The masked singer’ overtreffen alle verwachtingen: “Ongeziene start”
De hype rond ‘The masked singer’ is duidelijk nog niet gaan liggen. Bijna 1,4 miljoen Vlamingen volgden vrijdag live de eerste ontmaskering van het seizoen. Met uitgestelde kijkers erbij klokt het startschot af op 1,8 miljoen fans.
www.nieuwsblad.be
We kregen er meer vrijheid door maar daar zat een keerzijde aan: is het beter om het Covid Safe Ticket te schrappen?
De omikrongolf lijkt op veel vlakken mee te vallen en de boostercampagne loopt als een trein. Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft het CST zijn beste tijd gehad en mag het dra afgevoerd worden, maar het beleid gaat net de andere richting uit. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil ongevaccineerden nergens nog binnen laten. Vijf bedenkingen bij de zin en onzin van de coronapas.
www.nieuwsblad.be
Nog geen akkoord over noodmaatregelen om dreigende personeelsuitval door omikron op te vangen
De werkgeversorganisaties en vakbonden hebben maandagavond nog geen akkoord bereikt over een pakket uitzonderlijke maatregelen rond flexibiliteit op het werk om een dreigend personeelsuitval door omikron op te vangen. Dat is maandagavond vernomen bij de socialistische vakbond ABVV. De vakbonden willen de situatie over tien dagen herbekijken.
www.nieuwsblad.be
Kasteelmoord wordt tv-serie: VTM haalt betrokkenen en journalisten voor de camera
True crime, het is al even het nieuwe goud in televisieland. Nu springt ook VTM op de kar, met een vierdelige reeks over de Kasteelmoord. De docuserie belandt na de eerste uitzending ook meteen op Streamz.
www.nieuwsblad.be
Evy Gruyaert getuigt in ‘Therapie’ over haar behandeling tegen angstgevoelens: “De schijn hooghouden maakte het extra zwaar”
Het taboe is gaan liggen. Maar de stap naar psychologische hulp blijft een lastige om te nemen, weet ook Evy Gruyaert (42). In ‘Therapie’ vertelt de presentatrice hoe ze in behandeling ging voor haar angsten. Een parcours met obstakels, waarbij ook gêne kwam kijken. “Maar de realiteit is: er komt geen glitter uit mijn gat. Ik ben maar een mens.”
www.nieuwsblad.be
Nog niet zo lang geleden was een groot gezin er verboden, nu doet China er alles aan om er meer baby’s bij te krijgen
Nooit eerder in ruim zeventig jaar zijn in China zo weinig baby’s geboren als in 2021. Het aantal geboortes overtreft amper nog het aantal sterfgevallen, blijkt uit cijfers van het Chinese nationale bureau voor statistiek. Gevolg: de bevolking groeit nog maar weinig, én ze vergrijst. Met een reeks maatregelen wil Peking het aantal geboortes nu opdrijven. “Maar dat zal een lange culturele ommezwaai vergen”, waarschuwen experts.
www.nieuwsblad.be
Van de opvallende bezoeker in Buckingham Palace tot “orgie-eiland”: prins Andrew nog meer in het nauw door documentaire
De Britse prins Andrew (61) liet de onlangs veroordeelde Ghislaine Maxwell (60) zo vlot Buckingham Palace binnen, dat het hofpersoneel dacht dat de twee een intieme relatie hadden. Dat vertelt een voormalige paleisbeveiliger in een nieuwe tv-documentaire. Andrew komt zo steeds meer in het nauw in de kwestie rond zedendelinquent Jeffrey Epstein. Een getuigenis van een vermeend slachtoffer van Epstein en een passage over tientallen knuffelberen maakt de zaak er niet beter op.
www.nieuwsblad.be
De rust moet terugkeren: verbod op drones boven Limburgse natuurgebieden
De vzw Limburgs Landschap wil geen drones meer toelaten boven de bijna 3.000 hectare natuurgebieden die ze beheert. Het verbod op drones neemt de organisatie zelfs expliciet op in haar nieuwe beheerplannen. De vzw baseert zich daarvoor op studies uit het buitenland die stellen dat drones de fauna zouden verstoren.
www.nieuwsblad.be
Zelfs bij ons was vulkaanuitbarsting te voelen, maar hele wereld tast in het duister over lot van Tonga
De eilandengroep Tonga in de Stille Oceaan is helemaal van de wereld afgesneden door de zwaarste vulkaanuitbarsting daar in dertig jaar. Alle telefoon- en internetlijnen zijn uitgevallen en buitenlandse reddingsdiensten ondervinden de grootste moeite om ter plaatse te geraken. Daardoor is het onduidelijk hoe groot de schade is. Uitgeweken Tonganen wachten al dagenlang hopeloos op nieuws van hun dierbaren.
www.nieuwsblad.be
Eén zendt alle 127 afleveringen van ‘Flikken’ opnieuw uit
Aangezien de heruitzendingen van ‘Witse’ zijn afgelopen, kiest Eén de komende maanden voor een andere succesvolle klassieker in de vooravond: ‘Flikken’. Van de politiereeks werden 127 afleveringen gemaakt, over tien seizoenen.
www.nieuwsblad.be
Kijkcijfers ‘The masked singer’ overtreffen alle verwachtingen: “Ongeziene start”
De hype rond ‘The masked singer’ is duidelijk nog niet gaan liggen. Bijna 1,4 miljoen Vlamingen volgden vrijdag live de eerste ontmaskering van het seizoen. Met uitgestelde kijkers erbij klokt het startschot af op 1,8 miljoen fans.
www.hbvl.be
Kritiek op ‘goedkoop’ pak van Batgirl in nieuwe film Adil El Arbi, maar die heeft z’n antwoord klaar
De stevige kritiek op het kostuum van Batgirl in de gelijknamige film die onze landgenoten Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (36) aan het maken zijn, is ook het regisseursduo niet ontgaan.
www.hbvl.be
Mag Roberta Metsola haar verjaardagscadeau ophalen in het Europees Parlement?
02:30 Het Europees Parlement kiest dinsdag een nieuwe voorzitter. Zonder ongelukken gaat de eer naar de Maltese Roberta Metsola.
www.tijd.be
Les échéances énergétiques qui attendent les propriétaires belges
02:15 Alors que l’Europe veut rendre l’isolation des habitations obligatoire à partir de 2030, les Régions belges ont chacune leur propre plan sur la table pour verdir le bâti résidentiel. Avec quelles éché...
1 h
www.lecho.be
Van Peteghem maakt btw-verlaging voor elektriciteit en gas concreet
02:00 Vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een verlaging van de btw op elektriciteit en op gas op de regeringstafel gelegd. Alleen door de btw te verlagen van 21 naar 6 procent kan snel worden inge...
1 h
www.tijd.be
Vrachtwagen met vuurwerk botst op autosnelweg en zorgt voor levensgevaarlijk en ongewild spektakel
Een vrachtwagen volgeladen met vuurwerk heeft zondag ongewild voor een show gezorgd in China. De chauffeur was gebotst tegen een oplegger waardoor alles de lucht in ging. Lokale politie ging zo snel mogelijk ter plaatse om de weg af te zetten. Er vielen geen gewonden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Veel Britten hebben genoeg van Johnson na partygate
Boris Johnson zegt ‘sorry’. Voor de borrel in de tuin van Downing Street 10 in volle lockdown, voor het feestje tijdens de nationale rouw voor prins Philip. Maar komt hij wel weg met al die verontschuldigingen?
1 h
De Standaard
Groot-Brittannië stuurt klein aantal troepen naar Oekraïne
Groot-Brittannië stuurt een klein aantal troepen naar Oekraïne, heeft minister van Defensie Ben Wallace volgens Britse media maandag meegedeeld aan het parlement. De militairen worden naar Oekraïne gestuurd voor trainingsdoeleinden nu de spanningen aan de grens met Rusland verder zijn opgelopen.
2 h
HLN.be
Chauffeur koeltransport zwaargewond na schuiver in Ruiselede
Op de weg tussen Tielt en Aalter is maandagnacht een koeltransport met geslachte varkens van de weg af gegaan. Het gevaarte kantelde en kwam op de zij terecht. De chauffeur raakte zwaargewond maar verkeerde niet in levensgevaar.
2 h
HLN.be
Brexit doet investeringen in Vlaanderen pieken
01:15 Nog nooit vonden zoveel Britse investeerders de weg naar Vlaanderen als vorig jaar, leren data van het exportagentschap Flanders Investment & Trade. Het maakte van 2021 opnieuw een grand cru qua buite...
2 h
www.tijd.be
FANC-topman: ‘Nu of nooit als men nog nucleaire verlenging wil’
01:05 Frank Hardeman, de topman van de nucleaire waakhond FANC, waarschuwt dat de regering een beslissing over de kernuitstap niet nog eens kan uitstellen. ‘Twee kerncentrales openhouden is haalbaar. Maar a...
2 h
www.tijd.be
Vrees voor Chinese invloed versnelde Belgische instap in Ageas
01:00 De toenemende greep van de Chinese aandeelhouders op Ageas en aanzwellende geruchten over een bod versnelden de instap van de federale overheid in de verzekeraar. Dat vernam De Tijd.
2 h
www.tijd.be
Syndicushelper Gerantis investeert in beheersoftware voor gebouwen
01:00 Gerantis, een bedrijf dat diensten levert voor het beheer van vastgoed en syndicusactiviteiten, breidt zich uit met twee strategische overnames.
2 h
www.tijd.be
Noodsignaal in Tonga waargenomen, balans van uitbarsting blijft onduidelijk
De Verenigde Naties hebben een noodsignaal waargenomen uit Tonga. De balans van de zware vulkaanuitbarsting blijft ook dinsdag niet volledig duidelijk. Het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA) van de Verenigde Naties zegt dat er nog geen contact was met de Ha'apai, een eilandengroep die deel uitmaakt van Tonga, sinds de uitbarsting van de vulkaan Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai zaterdag.
2 h
HLN.be
Noodsignaal uit Tonga waargenomen, balans van uitbarsting blijft onduidelijk
De Verenigde Naties hebben een noodsignaal waargenomen uit Tonga. De balans van de zware vulkaanuitbarsting blijft ook dinsdag niet volledig duidelijk. Het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA) van de Verenigde Naties zegt dat er nog geen contact was met de Ha'apai, een eilandengroep die deel uitmaakt van Tonga, sinds de uitbarsting van de vulkaan Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai zaterdag.
2 h
HLN.be
Noord-Korea bevestigt vierde rakettest van het jaar
De projectielen die Noord-Korea maandag lanceerde waren zogeheten tactisch geleide raketten, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Het land bevestigt daarmee zijn vierde rakettest sinds het begin van 2022 te hebben uitgevoerd.
3 h
HLN.be
Votre horoscope du mardi 18 janvier 2022: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce mardi 18 janvier 2022 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
LIVE (20u). Na de mist als spelbreker: komt Union in tweede helft tegen Seraing nog in de problemen?
Seraing-Union werd zaterdag na amper één helft gestaakt. Door een dicht mistgordijn werd voetballen onmogelijk in het Stade du Pairay. De Brusselaars leidden op dat moment met 0-2 na 45 minuten na goals van Undav en Vanzeir. Komt de leider - met tien na rood voor Bager - na rust nog in de problemen? Volg de tweede helft in onderstaande liveblog.
3 h
HLN.be
LIVE (21u). Lukaku heeft tegen Brighton nood aan een deugddoende prestatie
• Premier League • Aftrap: 21u • American Express Community Stadium • Kan Romelu Lukaku nog eens beslissend zijn?
3 h
HLN.be
LIVE (21u). Lukaku heeft tegen Brighton nood aan een deugddoende prestatie
• Premier League • Aftrap: 21u • American Express Community Stadium • Kan Romelu Lukaku nog eens beslissend zijn?
3 h
HLN.be
Eruption d'un volcan aux îles Tonga, une Britannique de 50 ans décède en tentant de sauver plusieurs chiens (Mise à jour)
Un premier décès a été confirmé dans les îles Tonga après la puissante éruption sous-marine qui a provoqué un tsunami ce weekend, l'étendue des dommages restant inconnue mardi.
3 h
www.dhnet.be
La Corée du Nord confirme avoir tiré deux missiles lundi
La Corée du Nord a annoncé mardi avoir tiré deux missiles tactiques guidés la veille pour vérifier la précision de ce système d'armement. Le test de lundi - la Corée du Sud a évoqué deux missiles balistiques à courte portée - est le quatrième essai ...
3 h
www.dhnet.be
La Corée du Nord confirme avoir tiré deux missiles lundi
La Corée du Nord a annoncé mardi avoir tiré deux missiles tactiques guidés la veille pour vérifier la précision de ce système d’armement.
4 h
Sudinfo.be
Chauffeur vlucht te voet weg nadat hij met wagen tegen bushokje en gevel knalt
Op de Leuvensesteenweg in Muizen bij Mechelen is maandagavond een spectaculair ongeval gebeurd. Een autobestuurder verloor er de controle van zijn stuur, knalde tegen een bushokje en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de gevel van een woning. Niemand raakte gewond.
4 h
HLN.be
NAVO en Oekraïne versterken samenwerking tegen cyberaanvallen
De NAVO en Oekraïne hebben in het hoofdkantoor van de militaire alliantie in Brussel een overeenkomst ondertekend waarin ze hun samenwerking tegen cyberaanvallen verder uitbreiden. Verschillende Oekraïense overheidswebsites werden in de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag nog getroffen door een grote cyberaanval. Kiev zegt te kunnen bewijzen dat Rusland betrokken was bij die aanval.
4 h
HLN.be
Eruption d'un volcan aux îles Tonga, une Britannique de 50 ans décède
Un premier décès a été confirmé dans les îles Tonga après la puissante éruption sous-marine qui a provoqué un tsunami ce weekend, l'étendue des dommages restant inconnue mardi.
4 h
www.lalibre.be
«Un peu triste pour tout le monde»: Justine Hénin revient sur l’affaire Djokovic
«Un peu triste pour tout le monde»: Justine Hénin revient sur l’affaire Djokovic Belga. Justine Henin a réagi lundi lors de la première journée de l’Open d’Australie à l’absence de Novak Djokovic le nonuple vainqueur du rendez-vous à Melbourne et rentré à Belgrade après avoir vu son recours contre son expulsion de l’Australie rejeté par la Cour fédérale australienne, dimanche. L’Ardennaise, 39 ans, lauréate à Melbourne en 2004 et aujourd’hui consultante pour Eurosport, a posé son regard de championne sur une affaire qui a secoué le monde du sport ces deux dernières semaines et n’a laissé personne indifférent. function get_dtkCxSegments() { if ('cxSegments' in localStorage) { // Récupération de cxSegments + initialisation de variables destinées à en limiter la longueur let cx = localStorage.getItem("cxSegments"), valueCx = cx.split(","), valueCxLimited = [], charLength = 0, limit = 2000; // Limitation de la longueur de la chaine de caractère for (var i = 0; i < valueCx.length; i++) { charLength = charLength + valueCx[i].length; if (charLength
4 h
www.lesoir.be
Quand la gauche française se fait (à nouveau) hara-kiri
Quand la gauche française se fait (à nouveau) hara-kiri La candidature tardive à la présidentielle de Christiane Taubira ne fait qu’accroître la confusion. - AFP. Quand la gauche française continue à rater les rendez-vous présidentiels qui lui sont fixés, persiste à opposer ses représentants et, comme si cela ne suffisait pas pour être assurée de perdre, à les multiplier, on se dit qu’elle devrait retourner… à Reims. Ou plus exactement rouvrir ce livre du philosophe Didier Eribon qui en 2009 (!) disait tout des maux qui avaient provoqué la désertion des rangs de gauche par les classes populaires pour aller grossir ceux du Front national. Depuis lors, elle ne s’est jamais ressaisie. Certes, la création par Emmanuel Macron de son mouvement centriste a provoqué un grand désarroi, mais ce sont surtout les différentes composantes de cette gauche qui se sont mutilées. Et cela continue : alors qu’un Éric Zemmour, totalement improbable il y a quelques années, parade, nauséabond, sur la scène politique et médiatique, elle n’en finit pas de se tirer des balles dans le pied. La candidature tardive à la présidentielle de Christiane Taubira, qui aurait peut-être pu il y a quelques années incarner ce renouveau, ne fait qu’accroître la confusion, les antagonismes et donc la perte de crédibilité de son camp. En 2009, de retour à Reims après des années de rupture, Didier Eribon n’en croit pas ses yeux : toute sa famille ouvrière autrefois communiste vote pour le Front national, l’ennemi de classe. Le philosophe pointe la responsabilité écrasante d’une gauche dont les membres sont devenus des notables installés politiquement, intellectuellement, personnellement et parlant un langage de gouvernants. Il en appelle à l’époque à la nécessité de redonner des signes et des assurances au besoin d’identité collective et de dignité manifesté par ces citoyens délaissés, et notamment de tuer l’impression d’être considérés comme des éléments de tableaux statistiques ou de bilans comptables. Ou, ajoutera-t-on aujourd’hui, comme des proies d’une chasse aux votes. Car c’est bien cela qu’on se dit en regardant les candidats de gauche se disputer les électeurs comme des chiffonniers noyés dans des tactiques sans transparence. En 2009, le philosophe-sociologue recommandait aux intellectuels et aux partis concernés « de s’organiser comme l’espace et le creuset où se forment les questionnements mais aussi où s’investissent les désirs et les énergies et d’offrir d’autres perspectives et d’esquisser ainsi un avenir pour ce qui pourrait s’appeler à nouveau la gauche ». Autre chose que ce ring de boxe actuel, riquiqui et nombriliste où s’affrontent des petits candidats à une distance de plus en plus abyssale de la grande scène de la vie, où se débattent les « gens », écrasés par des enjeux lourds et des antagonismes angoissants qui les poussent, faute d’alternatives crédibles, vers les vendeurs d’identité facile et de boucs émissaires. C’est en fait cela aujourd’hui, la plus lourde responsabilité portée par l’échec de la gauche française. Un ring de boxe, riquiqui et nombriliste, où s’affrontent des petits candidats à une distance de plus en plus abyssale de la grande scène de la vie. Par Béatrice Delvaux Editorialiste en chef Le 18/01/2022 à 00:00
4 h
www.lesoir.be
Eruption d’un volcan à Tonga: Angela, une Britannique de 50 ans, décède en essayant de sauver les chiens de son refuge
Un premier décès a été confirmé dans les îles Tonga après la puissante éruption sous-marine qui a provoqué un tsunami ce weekend, l’étendue des dommages restant inconnue mardi.
4 h
Sudinfo.be
Le Kroll du jour sur l’état de la gauche à l’élection présidentielle française
Le Kroll du jour sur l’état de la gauche à l’élection présidentielle française Chaque jour, le caricaturiste livre son regard sur l’actualité pour « Le Soir ». Le 18/01/2022 à 00:00
4 h
www.lesoir.be
Dean (4 ans) retrouvé mort aux Pays-Bas: Dave De Kock, le kidnappeur de l’enfant, a conduit la police au corps du tout petit, caché dans des rochers
Dean Verberckmoes (4 ans) a été retrouvé mort ce lundi soir, indique la police néerlandaise. Le parquet de Flandre orientale, qui enquête sur la disparition, a confirmé la triste nouvelle.
4 h
Sudinfo.be
Un lapsus du ministre flamand de la Santé fait bondir la toile: non les personnes non contaminées ne peuvent pas être porteur du virus
Ce dimanche, Wouter Beke était l'invité de The Seventh Day sur Een.
4 h
www.lalibre.be
Horeca, jeugd en veldrijden boven in coronabarometer
In de meer uitgewerkte versie van de coronabarometer gaan cafés niet meer dicht, blijven jongerenactiviteiten mogelijk en hebben veldritten en het voetbal altijd publiek.
4 h
De Standaard