DISCUSSIE. Wat vind jij van de plannen van Kim Clijsters (36) om een tweede comeback te maken?

Kim Clijsters (36 jaar) maakt volgend jaar haar comeback in het professionele tenniscircuit. Dat heeft de Belgische tennisster aangekondigd via haar sociale media. De voormalige nummer één van de wereld en viervoudige grandslam-winnares had zeven jaar geleden haar tennisracket aan de wilgen gehangen. Clijsters hoopt in januari haar terugkeer te kunnen vieren tijdens de toernooien in Australië. Sinds begin dit jaar is ze opnieuw aan het trainen.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
België hinkt voor hernieuwbare energie nog meer achterop
Met de door de regio's opgestelde klimaatplannen blijft België nog meer dan gedacht onder de doelstelling voor hernieuwbare energie die we tegen...
HLN.be
FOD Binnenlandse Zaken activeert nummer 1722 door stormweer
De FOD Binnenlandse Zaken heeft gisteravond het nummer 1722 voor niet-dringende interventies geactiveerd, omdat het KMI waarschuwt voor slecht...
HLN.be
Brexit treft vooral jobs in Antwerpen
Als het Verenigd Koninkrijk volgend jaar de Europese Unie verlaat, dreigt die schok vooral voelbaar te zijn in Antwerpen. Dat blijkt uit een studie...
HLN.be
Liège compte 12.000 logements pour étudiants
Le pôle académique Liège-Luxembourg (une entité qui regroupe les institutions de l’enseignement supérieur dans les Provinces de Liège et de Luxembourg) a réalisé une grande enquête sur le logement étudiant. Entre résidences privées, internats ou location entre particuliers, le marché est vaste pour les 23.000 koteurs en région liégeoise. Explications.
1 h
Lameuse.be
Pintje wordt 10 cent duurder
Een pintje drinken op café wordt binnenkort weer een beetje duurder. Een gevolg van de beslissing van AB InBev en Alken-Maes om de vaten die ze aan...
1 h
HLN.be
Opsporingsbericht
De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
1 h
www.hbvl.be
De twee economieën van de VS: 'Republikeinen en Democraten bewonen totaal verschillende realiteit'
Republikeinse en Democratische kiezers bewonen in de VS twee verschillende economieën die steeds sneller uit elkaar drijven. Zo ontstaan twee realiteiten. 'Amerika staat mogelijk voor een tijdperk van aanhoudende onrust.'
1 h
Knack.be
Technieken maken woning 30 procent duurder
Tien jaar geleden vormden de technieken – klimatisatie, ventilatie, energie, sturing, domotica enzovoort – nog 15 procent uit van de totale kostprijs van een gebouw. Nu is dat aandeel opgelopen tot 40 procent. En dat heeft bouwen flink duurder gemaakt, naar schatting 30 procent.
2 h
www.hbvl.be
Sophie Wilmès pleit voor meer samenwerking tussen Defensie, industrie en universiteiten
Premier Sophie Wilmès pleit voor meer samenwerking tussen Defensie, de industrie en de academische wereld, zoals dat ook gebeurt in andere...
2 h
HLN.be
De Klassieker door de ogen van Jan Mulder: “Ik hou van Standard. Verdomme, zeg: leve Standard!”
“Weet je wat het is met die gróte clubs? Je kunt er altijd iéts op blijven aanmerken.” Maar nu vindt Jan Mulder (74) het ook wel wat veel geworden....
2 h
HLN.be
Fastned landt in Limburg
De Nederlandse uitbater van snellaadstations Fastned heeft een vergunning bekomen voor de bouw van 13 stations langs Vlaamse autosnelwegen. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer bevestigd.
2 h
www.hbvl.be
Duikers op zoek naar laatste twee lichamen bij vulkaan Nieuw-Zeeland
Duikers van de Nieuw-Zeelandse politie hebben vanochtend vroeg de zoektocht hervat naar de laatste twee dodelijke slachtoffers van de...
2 h
HLN.be
“Je weet nooit wat de volgende dag zal gebeuren. Mooi toch?”
1,5 miljoen kijkers hebben Stijn zondag leren kennen als operator bij de Special Forces, de elitesoldaten van Defensie. Hoe hoog de lat daar ligt, blijkt uit ‘Kamp Waes’. Tegelijk zijn het discrete soldaten. “Of ik al iemand gedood heb? Daar ga ik niet op antwoorden, maar het zit in ons takenpakket.”
3 h
www.hbvl.be
Delphine Boël haalt slag thuis: DNA mag gebruikt worden als vaderschapstest
Delphine Boël (51) haalde gisteren voor het Hof van Cassatie een belangrijke slag thuis. Omdat Jacques Boël niet langer haar wettelijke vader is, kan zij nu vragen dat een DNA-staal van koning Albert (85) gebruikt wordt om vooreens en voor altijd uit te maken of hij haar biologische vader is.
3 h
www.hbvl.be
De succesformule van Boris Johnson
3 h
www.hbvl.be
“Zie je een getal, gebruik dan je verstand”
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
3 h
www.hbvl.be
“Het Nederlands anno 2300 zal onverstaanbaar zijn voor ons, en maar goed ook”
De Nederlandse taal verandert sneller dan ooit. Onder meer de toenemende invloed van het Engels, de tanende taalvaardigheid van onze scholieren en de groeiende informalisering van het Nederlands geven sceptici munitie in hun overtuiging dat onze taal in ijltempo verloedert. Maar ís dat wel zo? En zo ja: wat betekent dat voor de toekomst van het Nederlands?
3 h
www.hbvl.be
Leven en dood
De dringende boodschap gaat over leven of dood – ook die van de kunstenaar zelf. Keith Haring doet haar desondanks dansen.
3 h
www.hbvl.be
Meedogenloze massamoordenaar
Vergeet de krokodil, de haai, de leeuw of het nijlpaard. Want het dodelijkste dier op deze planeet is de mug.
3 h
www.hbvl.be
Optreden Hoeyberghs verwerpelijk, maar ook oppassen voor subtiel seksisme
De vrouwonterende lezing van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, georganiseerd door het KVHV, heeft deze week heel wat stof doen opwaaien
3 h
www.hbvl.be
Sultan van Oman heeft Leuven alweer verlaten
3 h
www.hbvl.be
Jeff Hoeyberghs gaat in tegenaanval en klaagt vrouwenorganisatie aan
3 h
www.hbvl.be
Baby’s met laag geboortegewicht later grotere kans op onvruchtbaarheid
3 h
www.hbvl.be
Enig kind heeft groter risico op obesitas
3 h
www.hbvl.be
‘Chimeer’-mens heeft andermans DNA in sperma
Het genetisch materiaal van een ­ex-leukemiepatiënt intrigeert transplantatieartsen én forensische experts. Hij draagt het DNA van zijn donor niet alleen in zijn bloed mee, maar ook in zijn wangslijm, zijn speeksel en zelfs in zijn sperma.
3 h
www.hbvl.be
Klimaattop Madrid: contrast met de straat kan niet groter zijn
Bij het schrijven van deze opinie is het nog niet duidelijk of we vanochtend wakker worden met een akkoord op de klimaattop in Madrid. De onderhandelingen verlopen al dagen bijzonder stroef en het lijkt erop dat de onderhandelaars er nog een dag aan zullen breien.
3 h
www.hbvl.be
“Eén paraplu is nooit genoeg”
3 h
www.hbvl.be
Standard - Anderlecht
Zondag 14.30 uurScheidsrechter: Jonathan Lardot
3 h
www.hbvl.be
Jonkies aan de macht bij Hades
Of ze straks alledrie aan de aftrap staan, weet alleen coach Mirko Licata. Maar feit is dat Rune Lenaerts (18) Roel Jacquemyn (19) en Jordy Elens (20) dit seizoen helemaal zijn doorgebroken bij Hades. “Nu we geproefd hebben van het grote werk, willen we uiteraard meer”, zegt het trio voor de thuiswedstrijd tegen Berchem.
3 h
www.hbvl.be
“Eerst winnen en dan Kerstmis vieren in Kameroen”
Zaterdag (20.00u) ontvangt Patro co-promovendus Sint-Eloois-Winkel. “Dit topjaar verdient een zege als afsluiter”, stelt Raoul Kenne, die zondag al naar Kameroen vliegt.
3 h
www.hbvl.be
Antwerp Eupen
Zaterdag 18 uurScheidsrechter: Frederik Geldhof.
3 h
www.hbvl.be
UEFA geeft Standard monsterboete
3 h
www.hbvl.be
“Nu nog zes op zes”
3 h
www.hbvl.be
Erkam Er (19) is enige nieuwkomer bij Beringen
KVK Beringen heeft zijn debuut in de nationale reeksen niet gemist. Met negentien punten staat het netjes in de middenmoot en dat met de ploeg van vorig seizoen, op één speler na. Erkam Er (19) is de enige nieuwkomer. “Zo nieuw ben ik nu ook weer, niet want ik ben bij de jeugd van Beringen begonnen”, zegt de student handel voor de komst van Pelt.
3 h
www.hbvl.be
“Ook buitenshuis nul eens houden”
3 h
www.hbvl.be
Familieleden staan dna af voor identificatie slachtoffers vliegramp Chili
De resten van inzittenden van een militair vliegtuig uit Chili, dat afgelopen maandag neerstortte met 38 mensen aan boord, zijn vrijdag ter...
3 h
HLN.be
"Avec 19, on va passer 1er hub de formation tech d'Europe"
03:00 L’école de codage fondée en 2018 à Uccle se relogera fin juin à la gare Centrale. De quoi renforcer l’offre du campus digital BeCentral, mais aussi lui offrir un rayonnement à échelle nationale.
3 h
www.lecho.be
Miss België probeert Miss World te worden met een jurk van zes kilo
Een week na Miss Universe, waar ons land vertegenwoordigd werd door Angeline Flor Pua (24, Miss België 2018), is het zaterdag aan Elena Castro Suarez (19, Miss België 2019) om te schitteren op de verkiezing van Miss World in Londen. Op de catwalk zal ze te zien zijn in een koningsblauwe jurk, bezet met liefst 4.300 kristalletjes. Die werden er stuk voor stuk opgenaaid door Atelier ExC. De avondjurk weegt zo zes kilogram.
3 h
www.nieuwsblad.be
Camille Beniest (15), de tiener met de gouden stem, stoot door naar finale van ‘Belgium’s got talent’: “Zenuwen? Waarom zou ik zenuwen hebben?”
De kogel is door de kerk: 11 finalisten van Belgium’s got talent zijn bekend. Aan het einde van de aflevering vrijdagavond schoot nog maar een felbegeerd plaatsje over. De laatste finalist van de talentenjacht op VTM wordt vandaag, zaterdag, bekendgemaakt. Maar dat zal Camille Beniest worst wezen. Zij is al eventjes zeker van een plaatsje. Revanche voor het meisje dat zes jaar geleden niet door de audities raakte. “Al snap ik de kritiek van toen wel.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Anderlecht moet Vincent Kompany alweer afremmen en zou sterspeler liefst sparen op Standard, maar wat denkt hijzelf?
Als het van Anderlecht afhangt, dan speelt Vincent Kompany (33) nog niet tegen Standard. En ook de bekermatch tegen Club Brugge donderdag wordt riskant. Maar wat denkt Kompany zelf? Hij traint opnieuw na zijn hamstringblessure en RSCA moet hem alweer afremmen. Hij - en hij alleen - zal bepalen wanneer hij zijn rentree maakt.
3 h
www.nieuwsblad.be
Urbanus-musical zit vol comedians, alleen Urbanus zelf ontbreekt
Als je een musical maakt over een komiek, dan kies je toch komieken voor de belangrijkste rollen? Lijkt logisch, maar een muzikale productie waarin zowel Freddy De Vadder (49), Gunter Lamoot (49) als Veerle Malschaert (44) spelen: het is in Vlaanderen nog niet vertoond. De drie comedians krijgen elk een rol in Urbanus – De musical,die in oktober 2020 van start gaat in regie van Stany Crets.
3 h
www.nieuwsblad.be
Ondanks abrupt vertrek bij Stubru keert Vincent Byloo straks toch even terug, samen met deze andere oud-presentatoren
U miste Jan Hautekiet, Tomas De Soete en/of Luc Janssen op Studio Brussel? Dan brengt de kerstvakantie goed nieuws. Voor De tijdloze countdown worden acht oud-presentatoren nog even opgetrommeld om mee af te tellen naar De tijdloze 100.
3 h
www.nieuwsblad.be
Romelu Lukaku heeft in Milaan twee luxeflats om zich op zijn job te kunnen focussen:eentje voor zichzelf en eentje voor zijn mama en zoontje
Sinds een paar weken heeft Romelu Lukaku zich definitief gesetteld in Milaan. De spits van Internazionale woont nu in City Life, een hypermodern nieuw district in de buurt van San Siro, waar hij twee luxeflats heeft.
3 h
www.nieuwsblad.be
Aad de Mos spaart de kritiek op het huidige Anderlecht niet: “Coucke had mij moeten bellen”
Hoewel het een duel is tussen de derde en de elfde in de stand, blijft Standard-Anderlecht een topper. Aad de Mos is een man met een mening én een verleden bij beide clubs. Voor uw krant fileert hij ze. “Ik ben ervan overtuigd dat ik met hetzelfde geld een tien keer betere ploeg op het veld had kunnen brengen dan Anderlecht nu doet.”
3 h
www.nieuwsblad.be
RC Genk wil doelman Davy Roef van Anderlecht huren
Landskampioen RC Genk is op zoek naar een doelman. Daarvoor heeft het aangeklopt bij Anderlecht. Thomas Didillion, titularis vorig seizoen, zit er op de bank en Davy Roef, de voorbije twee seizoenen uitgeleend aan W. Beveren, is gedegradeerd naar derde doelman. De Limburgers vroegen of ze de 25-jarige Roef tot het einde seizoen kunnen huren.
3 h
www.nieuwsblad.be
Sultan wou terug naar zijn land om te sterven, maar groot deel van zijn gevolg blijft in Leuven
Sultan Qaboes (79) van Oman is in het holst van de nacht vertrokken uit Leuven, waar hij werd behandeld tegen darmkanker. De terminaal zieke man heeft nog maar enkele dagen te leven, vernamen we uit goede bron. “Hij wou terug naar zijn land om thuis te sterven.” Een groot deel van zijn gevolg blijft voorlopig wel logeren in het chique hotel in het centrum dat helemaal afgehuurd was en voorlopig gesloten blijft voor het publiek.
3 h
www.nieuwsblad.be
Snelheidslimiet voor trams op komst nadat tramstel uit de bocht vloog
De tram die eind augustus uit de bocht vloog in Deurne en zich daarbij in de gevel van een gebouw boorde, reed veel te snel. Uit het onderzoek na het ongeval blijkt dat met de tram en de sporen alles in orde was, waardoor de overdreven snelheid ontegensprekelijk de oorzaak van het ongeval was. Om te voorkomen dat er nog eens een tram uit de bocht vliegt, werkt De Lijn aan een opvallende techniek.
3 h
www.nieuwsblad.be