Dit is de kostprijs van een piepkleine flat in de meest begeerlijke wijk van New York

New York City staat nu niet meteen bekend voor zijn goedkope woningen, maar als je iets in West Village - de “meest begeerlijke buurt van New York” - wil huren, moet je over heel wat kapitaal beschikken. En dan krijg je nog steeds niet veel waar voor je geld, zoals bovenstaande beelden die gemaakt werden door een makelaar bewijzen. “Geen oven, geen fornuis en een gedeelde badkamer”, legt de man uit in de video die al miljoenen keren werd bekeken. En dat alles voor de ‘lage’ huurprijs van 1.650 dollar - omgerekend 1.360 euro - per maand.


Read full article on: hbvl.be
Publiek welkom langs parcours olympische vlam in Japan, maar juichen is verboden
Toeschouwers mogen plaatsnemen langs het parcours wanneer de olympische vlam volgende maand, op 25 maart, in Fukushima aan haar tocht doorheen Japan begint. Wel zullen er verschillende gezondheidsmaatregelen van kracht zijn. Dat heeft het organisatiecomité bevestigd.
7 m
HLN.be
LIVE (12u). Wat vindt hij van Giro en hoe heeft hij test op de Muur verteerd? Volg hier het persmoment met Evenepoel
Gisteren reed hij onverwacht de Muur van Geraardsbergen op, vandaag spreekt Remco Evenepoel. Hoe staat het met zijn fysieke conditie, wat vindt hij van het pas onthulde Giro-parcours en wie schittert volgens hem in het openingsweekend? Lees het vanaf 12u in onderstaande liveblog!
7 m
HLN.be
Crevits stelt premie om eigen zaak te starten tijdelijk voor alle werkzoekenden beschikbaar
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits sleutelt aan de Vlaamse transitiepremie, de premie voor werkzoekenden die een eigen zaak willen starten. De CD&V-minister breidt de premie tijdelijk uit naar alle werkzoekenden ongeacht hun leeftijd. Maar tegelijk wordt het maximale premiebedrag wel gehalveerd van 15.600 euro naar 7.800 euro. Dat kondigde de CD&V-minister vandaag in de commissie Werk van het Vlaams Parlement aan.
9 m
HLN.be
Moeder gooit kinderen in armen van omstanders om ze uit brandend appartement te redden
Een vrouw zag geen andere uitweg meer dan het raam om uit een brandend appartement in Istanboel te ontsnappen. Alle uitwegen waren geblokkeerd door de vlammen, dus gooide ze haar vier kinderen omlaag op straat waar omstanders zich hadden verzameld. De kinderen landden veilig en wel in dekens die werden opengehouden, maar ze werden samen met hun moeder uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar is wellicht te wijten aan een probleem met de elektrische leidingen van het pand.
www.hbvl.be
Onmin over Tom Cruise na woede-uitbarstingen en corona-robots: “Hij is indrukwekkend, maar tegelijk een complete nachtmerrie”
De opnames van de zevende ‘Mission: Impossible’-film zijn uitgegroeid tot een regelrechte nachtmerrie. Voor hoofdrolspeler Tom Cruise (58), die zijn uiterste best doet om de filmindustrie door de pandemie te loodsen, maar toch vooral voor de rest van de crew. Die heeft erg te lijden onder de ambitie van Cruise, die bekend staat als een van de hardste werkers in Hollywood, maar ook als een onmogelijke collega. “Er was een regelrechte opstand op de set.”
HLN.be
Burgemeester Gent voert verbod op glas en versterkte muziek in. “Stop met feestjes bouwen, zo duurt het alleen nog langer”
Na de uit de hand gelopen studentenfeestjes gisteren in Gent neemt de burgemeester maatregelen. Voortaan geldt er een glasverbod op het Sint-Pietersplein, aan de Gras- en Korenlei en aan de Coupure Links en Rechts. Het glasverbod in de Overpoort geldt altijd. Over het ganse grondgebied geldt er nu een verbod op elektronische versterkte muziek op het openbaar domein.
HLN.be
Star d’Instagram, ligne de vêtements et agent: la nouvelle vie de la femme aux cheveux collés à la super glue
La mésaventure de Tessica Brown, l’Américaine qui a utilisé de la super glue pour plaquer ses cheveux, est en train de se transformer en véritable “success-story”. La femme est désormais suivie par près de 800.000 personnes sur Instagram, elle a lancé sa propre ligne de vêtements en lien avec son histoire et a engagé un agent. L’Américaine a également décidé de verser l’argent récolté initialement pour son opération à une œuvre de charité.
www.7sur7.be
Netflix introduit une nouvelle fonctionnalité qui vous permettra de faire de nouvelles découvertes chaque jour!
Avec sa nouvelle fonctionnalité, Netflix téléchargera automatiquement des programmes susceptibles de vous plaire.
Sudinfo.be
Tiger : une vie pourrait alimenter toutes les séries de Netflix !
Un Autre Regard signé Miguel Tasso.
www.dhnet.be
Officiële titel nieuwste Spider-Man bekend dankzij grappig filmpje
Marvel heeft de titel van de nieuwste Spider-Man officieel bekendgemaakt met behulp van een komisch filmpje. Acteur Tom Holland, die de spinachtige superheld speelt, kreeg opnieuw de eer om de titel van de film te “spoilen”. Dat deed hij namelijk in 2018 ook al, maar dan per ongeluk.
www.nieuwsblad.be
Une bulle de huit à l’extérieur “ne serait pas une mauvaise idée”, selon Yves Van Laethem
Yves Van Laethem s’est exprimé en faveur de la bulle de huit personnes en extérieur dans une interview accordée à nos confrères de la Dernière Heure.
www.7sur7.be
Huizenprijzen blijven stijgen in centrumsteden: “De champagne stond klaar, maar dan had iemand met 80.000 euro overboden”
Krijgt u ook zo’n hoofdpijn van de vastgoedmarkt in steden zoals Gent? Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd, zo toont een nieuwe notarisbarometer van de steden. Wie blijft volharden in de zoektocht, is soms twee jaar zoet. “Zonder die erfenis was het me nooit gelukt”, klinkt het in De Morgen.
HLN.be
Un ménage sur deux achète régulièrement en ligne, et de plus en plus de l’alimentation
Parmi les ménages belges, 54% sont des acheteurs réguliers en ligne, tandis que 39% y font leurs emplettes de manière occasionnelle, selon une analyse du bureau de consultance Sirius sur les tendances concernant les achats sur Internet. La fréquence d’achat dépend logiquement du produit concerné. Grâce à la crise sanitaire, celle des produits d’alimentation a connu une forte croissance entre 2019 et 2020, le nombre d’acheteurs réguliers passant de 6% à 12%.
Sudinfo.be
Lockdown doet ratten in Londen oprukken naar buitenwijken: vrees voor ‘superratten’ zoals in Parijs
De eerste lockdown in de lente van vorig jaar leidde al tot 51 procent meer rattenactiviteit in Engeland en dat steeg naar 78 procent tijdens de tweede lockdown in november. In Londen wordt gevreesd voor grote ‘superratten’, zoals die in het verleden al in Parijs en in New York opdoken.
HLN.be
Les oeuvres de l’énigmatique Banksy seront exposées à Bruxelles à partir de la fin mars
Le mystérieux artiste du street art sera exposé du 25 mars au 22 mai à Bruxelles. Ses œuvres les plus rares et les plus iconiques seront présentes.
www.lesoir.be
Opération escargot sur les routes: une manifestation du secteur horeca perturbe la circulation à Namur
Ce jeudi matin, des représentants de commerçants, restaurateurs, cafetiers et du secteur de l’événementiel, entre autres, ont protesté contre les mesures gouvernementales qui paralysent leurs activités depuis des mois.
www.lesoir.be
Opération escargot sur les routes: une manifestation du secteur horeca pertube la circulation à Namur
Ce jeudi matin, des représentants de commerçants, restaurateurs, cafetiers et du secteur de l’événementiel, entre autres, ont protesté contre les mesures gouvernementales qui paralysent leurs activités depuis des mois.
www.lesoir.be
Bestuurder rijdt door rood én klikt dochter niet correct vast
De politie Heusden-Zolder heeft woensdag op het kruispunt van de N72 en de N729 drie personen betrapt die op korte tijd door het rood reden. Een van hen had zijn dochtertje niet correct vastgeklikt in de auto. Later werden drie vrachtwagens beboet voor overtredingen op het tonnageverbod en de ladingzekering.
www.hbvl.be
Aantal besmettingen wereldwijd voor zesde week op rij gedaald
Hoewel het aantal nieuwe besmettingen in ons land al enkele dagen toeneemt, blijkt de wereldwijde balans positiever. Het totale aantal besmettingen met het coronavirus is wereldwijd namelijk voor de zesde week op rij gedaald. Dat blijkt uit recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ook het aantal overlijdens neemt globaal af. Toch waarschuwt de WHO voor de snel oprukkende varianten.
HLN.be
L’écrivain Joseph Ponthus, 42 ans, est décédé des suites d’un cancer
Joseph Ponthus s’en est allé des suites de la maladie. Il avait 42 ans.
Sudinfo.be
Le Public reprend son destin en main: "Nous en avons assez de subir"
La ministre de la Culture souhaite une reprise progressive dès la mi-mars. Sous strictes conditions. Pour rouvrir ses portes en intégrant les restrictions sanitaires, le théâtre Le Public a convié des "artistes de garde". Déjà en pleines création et répétitions.
www.lalibre.be
Kaart | Hoeveel besmettingen telt uw gemeente?
Het aantal besmettingen met het coronavirus gaat opnieuw de hoogte in. Sommige steden doen het opvallend slechter dan anderen. In Sint-Niklaas, Oostende en Gent gaat het de verkeerde kant uit. Hoeveel besmettingen zijn er in uw gemeente? Bekijk de cijfers op de kaart.
De Standaard
Coronavirus: Pékin dément avoir infligé un test anal à des diplomates américains
La Chine a démenti jeudi avoir infligé un dépistage anal du Covid-19 à des diplomates américains, dans l’espoir de désamorcer une polémique naissante entre les deux puissances.
Sudinfo.be
Ce Belge a gagné 15 millions d'euros il y a 11 ans: "Cela ne m'a pas rendu plus heureux et je n'ai plus beaucoup d'amis"
Herman a remporté une somme astronomique à l'EuroMillions il y a quelques années. Pourtant, même s'il peut se payer quasiment tout ce qu'il veut, cela n'a pas fait de lui un homme plus heureux. Son conseil? "Ne donnez jamais d'argent à vos amis".
www.lalibre.be
Comment expliquer la perte d'adhésion aux mesures de lutte contre la pandémie ?
La population belge exprime de plus en plus souvent son ras-le-bol face aux mesures sanitaires. Plusieurs éléments peuvent expliquer cette perte de motivation.
Levif.be
Procès Intradel-Uvelia: Alain Mathot acquitté après 13 ans de procédure
Le tribunal correctionnel de Liège a acquitté Alain Mathot de tous les faits de corruption, de faux, de blanchiment, d'abus de biens sociaux et d'infractions aux enchères publiques. Le tribunal a analysé le dossier en profondeur et n'a relevé aucun élément permettant de retenir que l'ex-député-bourgmestre de Seraing aurait reçu des fonds de Philippe Leroy, son principal accusateur.
Levif.be
Verwilderd schaap loopt rond met vacht van 35 kilo
Nabij het Australische plaatsje Lancefield, in het zuiden van het land, is deze maand een verwilderd schaap aangetroffen met een enorme vacht. Het dier kreeg in een opvangcentrum een grondige scheerbeurt en loopt voortaan met 35 kilogram minder wol rond.
De Standaard
Marius Gilbert est catégorique: "Il y a une vraie question à aborder à ce Codeco"
L'épidémiologiste Marius Gilbert (ULB) estime qu'il faut aborder la question de la bulle de 1. Mais il met tout de même en garde quant aux risques potentiels d'un assouplissement de cette règle.
www.dhnet.be
Publiek welkom langs parcours olympische vlam
Toeschouwers mogen plaatsnemen langs het parcours wanneer de olympische vlam op 25 maart in Fukushima aan haar tocht doorheen Japan begint. Wel zullen er verschillende gezondheidsmaatregelen van kracht zijn. Dat heeft het organisatiecomité bevestigd.
www.hbvl.be
Amnesty International: ‘Navalni toch geen gewetens­gevangene’
Amnesty ­International nam een bocht, waarbij de organisatie besloot de ­gevangen oppositiepoliticus ­Aleksej Navalni geen ‘gewetens­gevangene’ meer te noemen.
De Standaard
Waarom krijgt een 13-jarig meisje zoveel haatboodschappen: “Het is te veel”
Al dagenlang krijgt een 13-jarig meisje tientallen haatboodschappen te verwerken, omdat er video’s uitlekten die tonen hoe ze een hondje hardhandig aanpakte. Ze durft voorlopig niet naar school. Maar waarom lokt nu net dit soort beelden zo’n enorme storm uit?
www.hbvl.be
La justice liégeoise estime qu’Alain Mathot n’a pas été corrompu: il est acquitté de toutes les préventions sauf la fraude fiscale!
Jeudi matin, Alain Mathot, l’ex-bourgmestre de Seraing et ex-député fédéral, était présent très à l’avance afin d’entendre le prononcé du jugement dans le dossier Intradel.
Sudinfo.be
Acquittement et suspension du prononcé pour Alain Mathot
Le tribunal correctionnel de Liège a acquitté jeudi matin Alain Mathot de tous les faits de corruption, de faux, de blanchiment, d'abus de biens sociaux et d'infractions aux enchères publiques. Le tribunal a analysé le dossier en profondeur et n'a relevé aucun élément permettant de retenir que l'ex-député-bourgmestre de Seraing aurait reçu des fonds de Philippe Leroy, son principal accusateur. Alain Mathot a en revanche été condamné pour une prévention annexe de fraude fiscale dans le cadre de travaux réalisés dans sa maison. Il a cependant bénéficié de la suspension du prononcé.
www.7sur7.be
Alain Mathot acquitté après 13 ans de procédure
Le tribunal correctionnel de Liège a acquitté jeudi matin Alain Mathot de tous les faits de corruption, de faux, de blanchiment, d’abus de biens sociaux et d’infractions aux enchères publiques. Le tribunal a analysé le dossier en profondeur et n’a relevé aucun élément permettant de retenir que l’ex-député-bourgmestre de Seraing aurait reçu des fonds de Philippe Leroy, son principal accusateur.
www.7sur7.be
Julie Taton nous donne des nouvelles de son bébé et nous révèle l’origine de son prénom, Tahoe
Alors que l’animatrice a retrouvé les micros de NRJ, elle nous dévoile comment elle a choisi le prénom de son deuxième fils.
Sudinfo.be
La Chine dément avoir infligé un test anal à des diplomates américains
La Chine a démenti jeudi avoir infligé un dépistage anal du Covid-19 à des diplomates américains, dans l'espoir de désamorcer une polémique naissante entre les deux puissances.
www.dhnet.be
Spurt UCB countert in Bel20 halfleeg glas van AB InBev
11:03 UCB charmeert de beleggers met zijn optimistische blik richting 2025, maar de troebele kortetermijnoutlook weegt op AB InBev.
www.tijd.be
UCB-spurt countert in Bel20 halfleeg glas van AB InBev
11:03 UCB charmeert beleggers met zijn optimistische blik richting 2025, maar de troebele kortetermijnoutlook weegt op AB InBev.
www.tijd.be
Cette femme de 93 ans est terrifiée de ne pas encore avoir reçu le vaccin contre la Covid-19: «Chaque jour pourrait être une condamnation à mort»
Eileen Stevens semble avoir été oubliée par les autorités de son comté anglais. Cette femme de 93 ans refuse de quitter la maison familiale tant qu’elle n’aura pas reçu son vaccin contre la Covid-19.
Sudinfo.be
La Chine dément avoir infligé un test Covid anal à des diplomates américains
La Chine a démenti jeudi avoir infligé un dépistage anal de la Covid-19 à des diplomates américains, dans l'espoir de désamorcer une polémique naissante entre les deux puissances.
www.7sur7.be
Minderjarige zoons nog vast, maar vader vrij in moordzaak Nederlandse Lotte (14)
Een 43-jarige vader zit niet langer in de gevangenis vanwege betrokkenheid bij de dood van de Nederlanse Lotte (14) uit Almelo. De rechtbank Overijssel heeft woensdag bepaald dat de voorlopige hechtenis van zijn twee kinderen van 15 en 17 met 30 dagen moet worden verlengd.
HLN.be
De beste beurstips van Paul D’Hoore voor deze week: “Je blijft je beter niet vastklampen aan een biotechaandeel zoals Galapagos dat de verwachtingen niet inlost”
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat laat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D’Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week drie aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
HLN.be
‘Zakkenrollen is moeilijk in een anderhalvemeter-maatschappij’
Het virus slaagde waar politiepatrouilles met massale controles nooit succes kenden: de lockdown deed de straatcriminaliteit verdwijnen, voorlopig tenminste. Dat wil niet zeggen dat de criminelen nu stilzitten, zegt de Nederlandse criminologe Dina Siegel. Corona heeft de hele georganiseerde misdaad door elkaar geschud, maar de vindingrijkheid van criminelen kent geen grenzen: zakkenrollers, inbrekers en bedelaars hebben zich in een mum van tijd omgeschoold: ‘De Oost-Europese bendes die vroeger inbraken pleegden, verkopen nu namaakvaccins.’
www.demorgen.be
Rachel Hazes organiseert virtueel meezingfeest ter ere van overleden echtgenoot (al doen haar eigen kinderen niet mee)
Rachel Hazes (50) organiseert aanstaande zaterdag ‘Een Rondje Hazes’, een liveconcert met 19 artiesten vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Door corona zullen de 2.000 zitjes in de zaal onbezet blijven, maar de liedjes van de in 2004 overleden André zullen dankzij de livestream wel in elke huiskamer kunnen worden meegezongen. Opvallend is dat André jr. (27) en Roxeanne (28) niet te horen zullen zijn op het evenement ter ere van hun vader.
HLN.be
Une exposition consacrée à Banksy prévue à Bruxelles à partir du 25 mars
Les œuvres du street-artiste français seront visibles du 25 mars au 22 mai à Bruxelles à l’occasion de l’inauguration de la galerie Deodato Art.
www.7sur7.be
Les six assouplissements que les Belges espèrent du Codeco
10:59 Entre pression populaire et courbes épidémiologiques en hausse, la marge pour accorder quelques libertés supplémentaires est faible. Le Codeco y réfléchit ce vendredi.
www.lecho.be
Herstal : Alain Mathot acquitté pour les faits de corruption
Le tribunal a condamné l'homme politique pour avoir réalisé des travaux en noir dans son immeuble
www.lalibre.be
Duitser in verdenking gesteld wegens vermoedelijke spionage in Duits parlement voor Rusland
Een Duitser is in verdenking gesteld omdat hij gegevens en plannen over de Bondsdag, het Duitse parlement, zou hebben doorgespeeld aan Rusland. Dat heeft het Duitse parket donderdag aangekondigd.
HLN.be