Dit verwacht superfan Flo Windey van het vervolg op Sex and the City: “Ik hoop dat het toxic gedrag van Mr. Big niet meer geromantiseerd wordt”

The word is out: er komt een langverwacht vervolg op Sex and the City. Het nieuwe seizoen werd geteased op de Instagramprofielen van Sarah-Jessica Parker en haar tegenspeelsters. Ook HBO bevestigt de reboot. Geweldig nieuws, alleen zal de vrijgevochten Samantha tot onze grote spijt geen deel meer uitmaken van de cast. “Ze is mijn favoriete personage, maar van mij mogen ze haar vervangen met een non-binair persoon met een andere etnische achtergrond”, vertelt superfan Flo Windey ons. Want hoewel de serie vooruitstrevend was voor zijn tijd, is er zeker ook nog ruimte voor verbetering.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Dodentol aardbeving Indonesië stijgt tot 81
Na de aardbeving met een kracht van 6,2 op het Indonesische eiland Sulawesi van vrijdag zijn 81 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het rampenagentschap vandaag.
HLN.be
Voici votre horoscope de ce lundi 18 janvier 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce lundi 18 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
Sudinfo.be
Waarom prins Laurent mag blijven hopen op 50 miljoen euro van Libië
'De bal ligt in het kamp van minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR)', zegt Alex Tallon, vereffenaar van de gewezen vzw van prins Laurent.
Knack.be
Luc Bontemps neemt na 22 jaar afscheid als Febiac-topman: 'België kan en moet veel beter'
Gedurende 22 jaar was hij het gezicht van de automobielfederatie Febiac en verdedigde hij met kennis van zaken en vol overtuiging de belangen van de autowereld, zonder het algemeen belang uit het oog te verliezen. Sinds november is Luc Bontemps gedelegeerd bestuurder af. Een exclusief afscheidsgesprek.
Knack.be
'Biden moet de catastrofale Europapolitiek van Trump terugdraaien en diens puin opruimen'
Diplomaat Thomas Shannon, staatssecretaris onder Barack Obama, was tijdens Donald Trumps presidentschap heel even interim-minister van Buitenlandse Zaken. Nu kijkt hij uit naar de eedaflegging van Joe Biden. 'Als Biden het vertrouwen bij onze bondgenoten wil terugwinnen, zal hij eerst in eigen land voor verzoening moeten zorgen.'
Knack.be
Twitter schort ook account van extreemrechts Republikeins Congreslid tijdelijk op
Socialenetwerksite Twitter heeft zondag tijdelijk het account opgeschort van Marjorie Taylor Greene, een extreemrechts lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze zou de regels rond de integriteit van het platform geschonden hebben.
1 h
HLN.be
Bedrijfswagens worden weer zwaarder belast: wat betekent dit voor u?
Op 1 januari 2021 ging het belastbare voordeel voor bedrijfswagens de hoogte in door een aanpassing van de referentie-uitstoot in de berekeningsformule. Dat kost u maandelijks al snel 10 euro netto.
1 h
Knack.be
Ministers bespreken vandaag strengere regels voor reizen
De grenzen kunnen niet hermetisch dicht, maar het kernkabinet bespreekt vandaag wel of er strengere regels komen voor reizen. De experts van de GEMS-adviesraad vragen ook om een verbod op niet-essentiële reizen.
2 h
www.hbvl.be
Kritiek op nieuwjaarsreceptie van Open VLD
2 h
www.hbvl.be
5.200 meldingen van phishing in naam van de fiscus
2 h
www.hbvl.be
Raf Simons toont lange onderbroeken voor Prada
2 h
www.hbvl.be
86 procent leraren lagere school ziet leerachterstand
2 h
www.hbvl.be
Phil Spector (81) gestorven: geniale gek en moordenaar
Zaterdag is de legendarische muziekproducer Phil Spector (81) overleden. De excentriekeling kleurde de sound van grootheden als The Beatles over Ike & Tina Turner tot Leonard Cohen. Zijn muzikale erfenis zal echter voor altijd bezoedeld blijven door de moord waarvoor hij een celstraf van 19 jaar uitzat.
2 h
www.hbvl.be
Eén bedrijf op twee leeft coronaregels niet volledig na
2 h
www.hbvl.be
Britse variant slaat ook bij ons toe
De Britse variant van het coronavirus grijpt nu in Vlaanderen ook snel en hard om zich heen. In Edegem en Kontich in de provincie Antwerpen gaan twee scholen een week dicht na een plotse uitbraak, 2.000 gezinnen moeten er tien dagen in quarantaine. In het West-Vlaamse Houthulst raakten al bijna 140 mensen besmet, o.a. in een woonzorgcentrum en ligt het sociale leven in de gemeente stil. Hoe wijdverspreid is die besmettelijke mutatie al en is dit nog in te dammen?
2 h
www.hbvl.be
Mertens viert comeback met klinkende zege
Eindelijk nog eens goed nieuws voor de Rode Duivels. Dries Mertens (33) maakte zijn comeback bij Napoli nadat hij half december uitviel met een enkelblessure. Tegen Fiorentina viel de flankaanvaller in toen het al 5-0 stond en finaal werd het nog 6-0.
2 h
www.hbvl.be
Peter Zulj scoort meteen tweemaal in Turkije
2 h
www.hbvl.be
“Thorup, Leko, Losada, het is een compleet normale evolutie, onze competitie is een minicompetitie”
2 h
www.hbvl.be
Clash tussen Liverpool en ManU baart een muis
Liverpool en Manchester United hebben elkaar geen duimbreed toegegeven in de Engelse topaffiche van het weekend. Manchester United blijft door het 0-0-gelijkspel leider in de Premier League.
2 h
www.hbvl.be
Twee op rij voor laatbloeier Eva Jennen
Vooral Wilm Vermeir, Laurens Houben en Eva Jennen reden zich in Opglabbeek in de kijker. Jennen won tweemaal, werd een keer tweede en vierde. Houben en Vermeir hielden het bij één zege.
2 h
www.hbvl.be
Jeugdproduct KRC Genk maakt debuut in Serie A
Tijdens de nog lopende wintermercato verliet de Belgische jeugdinternational Daan Dierckx (17) KRC Genk voor de Serie A. Bij Parma, zijn nieuwe ploeg in Noord-Italië, moest de beloftevolle verdediger niet lang op zijn debuut wachten. Op bezoek bij Sassuolo stond Dierckx meteen de volle 90 minuten op het veld. De wedstrijd eindigde op 1-1.
2 h
www.hbvl.be
Dortmund-spelers steken Witsel hart onder de riem
2 h
www.hbvl.be
Pfizer levert ‘maar’ 7.000 vaccins minder deze week
De beslissing van Pfizer om deze week 40 procent minder vaccins te leveren, kwam het bedrijf dit weekend op hevige kritiek te staan. Tot zaterdagavond plots bleek dat de impact voor België beperkt bleef tot ‘maar’ 7.000 dosissen minder.
2 h
www.hbvl.be
“Blij met mobiele testteams voor scholen”
Vanaf deze week zullen mobiele teams ingezet kunnen worden in scholen waar het coronavirus uitbreekt. “Ik ben blij dat Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) ingegaan is op onze oproep”, zegt Jo Brouns Vlaams Parlementslid en burgemeester van Kinrooi voor CD&V.
2 h
www.hbvl.be
De Britse variant van het coronavirus is gevaarlijker
Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
2 h
www.hbvl.be
Alle sporen van Trump worden weggeschrobd
Terwijl Joe Biden woensdag de eed aflegt aan het Capitool, vindt enkele kilometers verder een krachttoer plaats: in het Witte Huis worden dan in sneltreinvaart twee verhuizingen afgewerkt. Biden heeft gevraagd om het gebouw extra grondig te kuisen.
2 h
www.hbvl.be
Wie worden de vrienden van Joe?
Joe Biden belooft dat de VS na vier jaar Trump hun ‘rechtmatige’ plaats op het wereldtoneel weer zullen innemen. Maar zal het buitenlandbeleid van de nieuwe president zó gaan verschillen? “Biden zal keuzes moeten maken, de tijd is beperkt”, zegt professor geopolitiek ­David Criekemans (UAntwerpen).
2 h
www.hbvl.be
Robin Pront strikt Vlaanderens internationale sterren voor ‘Lockdown’ op Eén
“Een kopstoot. ” Zo noemt D’Ardennen-regisseur Robin Pront zijn kortfilm die maandagavond op Eén te zien is. In Zuur zet Pront onze twee internationale topacteurs Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts als nooit tevoren tegenover elkaar.
2 h
www.hbvl.be
Genk Ladies tankt vertrouwen
2 h
www.hbvl.be
Zes op zes voor realist Leye: “Mooi voetbal is voor later”
Het deed bij vlagen pijn aan de ogen, maar Standard en Mbaye Leye hebben hun zes op zes. Een vroege goal van Maxime Lestienne was voor de matige Rouches voldoende voor de zege op Cercle Brugge. “Dit Standard kan nog niet perfect zijn.”
2 h
www.hbvl.be
Dodentol aardbeving Indonesië stijgt tot 81
Na de aardbeving met een kracht van 6,2 op het Indonesische eiland Sulawesi van vrijdag zijn 81 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het rampenagentschap maandag.
2 h
www.nieuwsblad.be
Uw vragen over terugdraaiende teller beantwoord: hoe lang kan ik dat uitstellen? En is thuisbatterij een oplossing?
De uitspraak van het Grondwettelijk Hof die het principe vernietigt van de terugdraaiende teller voor wie zonnepanelen heeft, zindert na. Het afgelopen weekend overstelpten gedupeerden ons met vragen. Kan er beroep tegen de uitspraak worden aangetekend? Welke alternatieven zijn er om toch nog profijt te halen uit je investering? Kan je de installatie van een digitale meter (die niet kan terugdraaien) weigeren, om toch nog even te blijven profiteren van de terugdraaiende, analoge teller? Vijf experten antwoorden.
2 h
www.nieuwsblad.be
Strengere regels op komst: verbod op niet-essentiële reizen en sneller in quarantaine?
De grenzen kunnen niet hermetisch dicht, maar het kernkabinet bespreekt maandag wel of er strengere regels komen voor reizen. Mogelijk zal je nog maar maximaal 8, 16 of 24 uur in het buitenland mogen zijn zonder dat quarantaine bij terugkeer verplicht is. Experts willen ook een verbod op niet-essentiële reizen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Wie zat achter het stuur bij dodelijk ongeval met drie tieners? Gewonde 16-jarige kan zich niets herinneren
Het gerecht kon nog niet bepalen wie zondagochtend aan het stuur zat bij het tragische ongeval in Leefdaal, waarbij de 16-jarige T.A.S. om het leven kwam. Drie minderjarige tieners reden met de auto rond, zonder dat iemand van hen een rijbewijs had. Een van de gewonde tieners kon ondervraagd worden, maar hij kan zich niets meer over de ochtend herinneren.
2 h
www.nieuwsblad.be
Gebrek aan beweging bij onze tieners baart experts zorgen: “En velen zullen na de lockdown zeggen: ‘Ik heb het niet gemist’”
Geen turnles meer op school, de sportclub dicht en dan maar hele dagen op de iPad: de opeenvolgende lockdowns hakken stevig in op de fysieke conditie van onze tieners. Minder dan één op de tien beweegt nog voldoende, en dat baart experts zorgen. “Slechte routines van veel zitten en weinig activiteit raken ingesleten. En krijg die er maar weer uit”, zegt Ragnar Van Acker van het Instituut Gezond Leven.
2 h
www.nieuwsblad.be
86 procent van leerkrachten ziet leerachterstand bij kinderen
86 procent van de leerkrachten in de lagere school merkt een leerachterstand bij zijn of haar leerlingen, als gevolg van corona. Dat blijkt uit een enquête van Van In, de maker van online leerplatform Bingel. Eén op de acht leerkrachten ziet die zelfs bij alle leerlingen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Wat betekent president Joe Biden voor de relaties van de VS? “Hij zal moeten kiezen”
“America is back”, tweette Joe Biden na zijn verkiezingsoverwinning. Het signaal aan de wereld was duidelijk: de Verenigde Staten zullen na vier jaar Trump hun ‘rechtmatige’ plaats op het wereldtoneel weer innemen. Maar zal het buitenlandbeleid van de nieuwe president zó verschillen van dat van zijn voorganger? “Biden zal moeten kiezen waar hij zijn chips wil inzetten. De tijd is beperkt”, zegt professor geopolitiek David Criekemans (UAntwerpen).
2 h
www.nieuwsblad.be
Koud? Wendy ontving de sneeuw met open armen (en jas)
Op Instagram sneeuwde het dit weekend foto’s van BV’s die zich overgaven aan winterpret, maar het kiekje van Wendy Van Wanten (60) viel in die overvloed toch op. Hoe ouder hoe zotter, schreef ze zelf bij haar foto. En inderdaad, Wendy katapulteerde zich even terug naar het sexy imago van haar pin-updagen met een ondergoedfoto in de sneeuw. Dat ze daarmee meteen reclame maakte voor een bekend lingeriemerk, moest de liefhebber er maar bij nemen.
2 h
www.nieuwsblad.be
De prins zonder carnaval: “Mijn kostuum is versleten van de motten in plaats van het feesten”
Zaterdagavond moest het finale gloriemoment worden van Yvan De Boitselier (53). In Aalst zou de nieuwe prins carnaval verkozen worden en zou hij zijn scepter overdragen. Maar omdat er door corona geen carnaval én verkiezing is, mag De Boitselier nog een jaartje verder doen. In de stilte en de schaduw van corona, net zoals de voorbije maanden. Als prins zonder carnaval. “Mijn kostuum hangt werkloos in de kast en is versleten door de motten in plaats van het feesten.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Energieminister Tinne Van der Straeten over de groene relance na corona: “We moeten onszelf uit de crisis investeren”
Met de verdeling van het Europese relancegeld is deze week het startschot gegeven voor de economische wederopbouw van ons land na corona. Voor Groen-minister Tinne Van der Straeten (42) hét moment voor een groen relancebeleid. “Als we slim uit de coronacrisis willen komen, moeten we investeren in groene economie.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Vincent Kompany wil refs die meer toelaten, maar is die oproep terecht? “De Engelse arbitrage is ook niet heilig”
Vincent Kompany haalde de Belgische arbitrage door de mangel na de omstreden rode kaart voor Kemar Lawrence vrijdag in Eupen. “We lopen achter”, klonk het. “Onze refs moeten zich aanpassen aan modern voetbal. Dat is sneller en intensiever.” De Anderlecht-coach wil dus arbiters zoals in de Premier League die vaker laten doorspelen, maar moeten we daar wel naartoe? “Dat is allemaal goed en wel, tot er eens een zware blessure volgt.”Jürgen Geril
2 h
www.nieuwsblad.be
Zaak-Kucam: Francken negeerde signalen over fraude
N-VA’er Melikan Kucam is veroordeeld tot 8 jaar cel voor het sjoemelen met humanitaire visa. Welke verantwoordelijkheid draagt voormalig staatssecretaris Theo Francken in deze zaak?
2 h
De Standaard
“Biden zet aanleg van omstreden oliepijplijn stop”
Joe Biden zal op de eerste dag van zijn presidentschap waarschijnlijk ook een streep zetten door de aanleg van een omstreden oliepijpleiding door kwetsbaar natuurgebied in de Verenigde Staten. De Canadese omroep CBC News weet dat te melden.
3 h
HLN.be
Virgin Orbit stuurt raket vanaf vliegende Boeing de ruimte in
Het ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit van de bekende zakenman Richard Branson heeft zondag met succes een raket vanaf een vliegende Boeing 747 de ruimte in gelanceerd. De draagraket werd boven de Stille Oceaan op een hoogte van 10 kilometer losgelaten vanaf de onderkant van de omgebouwde Boeing met de naam Cosmic Girl. Daarop werd de motor van de raket ontstoken en vloog die naar een baan om de aarde.
3 h
HLN.be
115 arrestaties bij rellen in Amsterdam: “Sommige betogers droegen vechthandschoenen”
De politie heeft vandaag 115 mensen gearresteerd tijdens een spontane demonstratie in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam die niet was toegestaan. Zeven van hen zitten vast wegens openlijke geweldpleging en de rest wegens het opzettelijk negeren van een bevel. Van de zeven arrestanten wordt verwacht dat ze langere tijd vastzitten, de rest kan waarschijnlijk binnen een uur of zes weer gaan, aldus een politiewoordvoerder.
3 h
HLN.be
LIVE. Biden wil 100 miljoen vaccinaties in eerste 100 dagen
De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld: een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven. Daarnaast is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst: al meer dan honderd mensen zijn besmet geraakt. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
4 h
HLN.be
Virgin Orbit stuurt voor het eerst raket vanop een vliegtuig de ruimte in
Het ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit van de bekende zakenman Richard Branson heeft zondag met succes een raket vanaf een vliegende Boeing 747 de ruimte in gelanceerd. De draagraket werd boven de Stille Oceaan op een hoogte van 10 kilometer losgelaten vanaf de onderkant van de omgebouwde Boeing met de naam Cosmic Girl. Daarop werd de motor van de raket ontstoken en vloog die naar een baan om de aarde.
4 h
www.nieuwsblad.be