Duitse tiener en Oostenrijker gedood door lawine in Tirol

Bij twee lawines in het Oostenrijkse Tirol zijn een Duitse tiener en een Oostenrijker om het leven gekomen. De lawines vonden zaterdag plaats in de skigebieden Kühtai en Axamer Lizum, meldt de Oostenrijkse politie. De lawinewaarschuwingsdienst meldde zeven lawines in Tirol waar mensen bij betrokken waren. Afgezien van de twee doden vielen er geen verdere slachtoffers of gewonden.
Read full article on: hln.be
Topkinesist Lieven Maesschalck legt uit hoe en waarom we meer moeten bewegen: “Sporten als je twintig, dertig of veertig bent, zorgt ervoor dat je een vitale en energieke tachtiger wordt”
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lieven Maesschalck (57), kinesist van de Rode Duivels en andere topsporters. Een groter verdediger van beweging is er niet. Het liefst zou hij iedereen ‘iets’ zien doen, laat het dan wandelen, fietsen of dansen zijn. “Wil je vitaal en energiek blijven, dan moet je sporten. Wie dat niet doet, vraagt om problemen. We moeten echt beseffen dat we in ons lichaam moeten investeren.”
1m
HLN.be
Zondag al openbare zitting van VN-Veiligheidsraad
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag om 16 uur Belgische tijd dan toch samen voor een openbare virtuele vergadering. Dat melden diplomaten. Verschillende landen hadden vandaag om zo’n zitting gevraagd, maar de Verenigde Staten voelden daar niet veel voor.
HLN.be
Chronique "Canal Nord-Sud" | Deborah, témoin silencieux de la frontière linguistique
02:00 Le Nord et le Sud du pays portent-ils un regard différent sur l'actualité? C’est le sujet que nous souhaitons aborder dans notre chronique. Alain Narinx (L’Echo) et Wim Van de Velden (De Tijd), croise...
www.lecho.be
Voici votre horoscope de ce vendredi 14 mai 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce vendredi 14 mai 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
Sudinfo.be
Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schending vredesakkoord en belegering van regio in het zuiden
De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pashinyan, beschuldigt buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar bloedige oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach.
1 h
HLN.be
Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook, raketten afgevuurd vanuit Libanon
Israëlische grondtroepen vallen vrijdag de Gazastrook aan, in een militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger vrijdag.
1 h
www.nieuwsblad.be
Discrimination indirecte fondée sur le sexe et le crédit-temps
01:20 L'indemnité de licenciement d'une femme bénéficiant d'un crédit-temps a été réévaluée par la justice sur la base d'un emploi à temps plein.
1 h
www.lecho.be
Coup de grisou sur le béton "vert"
01:13 Le béton est un des produits les plus répandus et polluants à l'échelle planétaire. Le rendre plus durable dans sa composition et son réemploi aurait donc un impact positif exponentiel.
1 h
www.lecho.be
Les trésors de l'économie bleue: la partie la plus bruyante de la mer se trouve au large de nos côtes
01:13 Oubliez cette playlist de chants de baleines apaisants. La mer est tout sauf silencieuse et sereine. Sous la surface, le bruit est un problème grandissant, en particulier en mer du Nord, l'une des plu...
1 h
www.lecho.be
L'Europe sociale à la française attendra
01:10 Revue de presse du quotidien français Le Figaro.
1 h
www.lecho.be
Qu’adviendra-t-il de l’art virtuel?
01:05 Le marché des Non-Fungible Tokens (NFTs) se dessine comme une version exacerbée du marché de l’art, sujet aux évolutions de mode, à la spéculation et aux acquisitions impulsives.
2 h
www.lecho.be
Meer schriftelijke zaken bij Raad van State
01:05 Er komt een soepeler regeling om bestuursgeschillen voor de Raad van State schriftelijk af te handelen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan De Tijd.
2 h
www.tijd.be
Politie luisterde illegaal vertrouwelijke gesprekken van advocaten af
01:00 Een politiekorps in Oost-Vlaanderen luisterde stiekem mee wanneer advocaten en hun cliënten een vertrouwelijk overleg hadden in het daarvoor bestemde politielokaal. Het gerecht is een onderzoek begonn...
2 h
www.tijd.be
Duval Union stapt in creatieve studio Berlin
01:00 Duval Union voegt met het Antwerpse reclameagentschap Berlin opnieuw een bedrijf toe aan zijn marketinguniversum. 'Wat anderen kunstmatig proberen creëren, zit hier in het DNA.'
2 h
www.tijd.be
Plannen voor Belgische proeffabriek voor kweekvet
01:00 MeaTech 3D plant in België een proeffabriek voor kweekkippenvet. De productie moet in 2022 beginnen. Het Israëlische kweekvleesbedrijf belandde in België na de overname van het bedrijf van de Belg Dir...
2 h
www.tijd.be
"Faire partie de quelque chose d'important pour la santé des femmes"
01:00 Avec "Le chœur des femmes", Aude Mermilliod poursuit son travail sur la prise de conscience de la place de femme, ici face à la médecine.
2 h
www.lecho.be
Prins Harry vergelijkt leven als royal met The Truman Show
Prins Harry vergelijkt zijn leven met het leven van het hoofdpersonage in de speelfilm The Truman Show. Dat vertelt hij volgens het blad Metro in een nieuwe podcast met acteur Dax Shepard.
2 h
HLN.be
VS koesteren 'terugkeer naar normaliteit' na verregaande versoepeling rond mondmaskers
Het was een onverwachte mededeling van de CDC: met onmiddellijke ingang wordt het advies om een mondmasker te dragen en afstand te houden in de VS opgeheven voor volledig vaccineerden, zowel binnen als buiten. CDC-directrice Rochelle Walensky had het tijdens de aankondiging over een 'terugkeer naar een gevoel van normaliteit'.
2 h
Knack.be
VS koesteren 'terugkeer naar normaliteit' na advies om niet langer een mondmasker te dragen
Het was een onverwachte mededeling van de CDC: met onmiddellijke ingang wordt het advies om een mondmasker te dragen en afstand te houden in de VS opgeheven voor volledig vaccineerden, zowel binnen als buiten. CDC-directrice Rochelle Walensky had het tijdens de aankondiging over een 'terugkeer naar een gevoel van normaliteit'.
2 h
Knack.be
LIVE. Nieuw advies: gevaccineerde Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragen
Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
2 h
HLN.be
Israëlische soldaten treden Gazastrook binnen
00:15 Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden, in het kader van de militaire operatie tegen de islamitische groepering Hamas. Dat meldt het Israëlische leger.
2 h
www.tijd.be
Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook
Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger.
2 h
www.demorgen.be
Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook
Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger.
2 h
HLN.be
“Communicatiefoutje”. Toch geen Israëlische grondtroepen in Gazastrook
Het Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengetrokken. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”.
2 h
HLN.be
Ergon stapt in Duitse tandartsenketen Fair Doctors
00:01 Het investeringsfonds Ergon staat op het punt te investeren in Fair Doctors Gruppe, een kleine Duitse keten van tandartsenpraktijken. De prijs van de transactie is niet bekend.
3 h
www.tijd.be
Kijk hier naar alle samenvattingen uit de derde speeldag van play-offs
Twee draws in de Champions’ Play-offs, dus staat Club Brugge een stapje dichter bij een nieuwe landstitel. In de Europe Play-offs wél twee winnaars. AA Gent klopte KV Oostende, KV Mechelen ging winnen op het veld van Standard en is de nieuwe leider. Kijk hieronder naar de samenvattingen.
3 h
HLN.be
LIVE (21u). Zet kampioen Manchester City - zonder De Bruyne - de titel extra in de verf tegen Newcastle?
• Premier League • Speeldag 36 • De Bruyne ontbreekt door een aanslepende dijblessure • Manchester City is zeker van de titel na puntenverlies van United
3 h
HLN.be
Eden Hazard à l’assist, le Real garde espoir
Le Real Madrid reste dans la course au titre! Les Merengue n’auront douté que quelques minutes avant de se rassurer à Grenade. Et Eden Hazard, qui a disputé la dernière demi-heure, en a profité pour ajouter un assist à ses statistiques personnelles. Titulaire, Thibaut Courtois s’est aussi mis en évidence avec deux belles parades en fin de rencontre. Prochaine étape à Bilbao pour le Real, qui revient à deux points de l’Atletico en tête du classement.
3 h
www.7sur7.be
Real blijft in spoor van Atlético, Eden Hazard levert assist voor derde Madrileense treffer
Real Madrid blijft in het spoor van stadsgenoot Atlético. Met nog twee speeldagen voor de boeg is de kloof twee punten. Real won met 1-4 op het veld van Granada, invaller Eden Hazard leverde de assist voor de derde Madrileense treffer.
3 h
HLN.be
Eden Hazard une nouvelle fois décisif avec le Real Madrid après sa montée au jeu (vidéo)
Après un but durant le week-end, le Diable rouge était cette fois à l’assist.
3 h
Sudinfo.be
Eden Hazard une nouvelle fois décisif avec le Real Madrid après sa montée au jeu (vidéo)
Après un but durant le week-end, le Diable rouge était cette fois à l’assist.
3 h
www.lesoir.be
Airbnb telt meer boekingen dankzij opheffen coronabeperkingen
Vakantieverhuurplatform Airbnb heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van het opheffen van coronabeperkingen in verschillende landen, waaronder thuisland de Verenigde Staten. Het bedrijf noteerde voor 10,3 miljard dollar aan boekingen, ruim de helft meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar toen de coronacrisis begon en de reiswereld vrijwel tot stilstand kwam.
3 h
HLN.be
Conflit israélo-palestinien: le bilan dépasse les 100 morts à Gaza, tirs de trois roquettes du sud du Liban vers Israël (Mise à jour)
L'armée israélienne a pilonné jeudi Gaza et le groupe armé Hamas a multiplié les tirs de roquettes vers Israël, au quatrième jour d'un conflit ayant fait plus de 100 morts dans le territoire palestinien autour duquel chars et blindés israéliens ont été massés.
3 h
www.lalibre.be
Football Talk. Dortmund wint voor vijfde keer Duitse beker - Eerste aanwinst voor Cercle
Borussia Dortmund heeft de Duitse beker gewonnen. In de finale in het Olympiastadion in Berlijn rekende het af met RB Leipzig. Het werd 4-1.
3 h
HLN.be
Maxime Prévot au sujet du dernier Comité de concertation: "Un Codeco Tomorrowland avec un puissant lobbying flamand"
Le président du CDH était invité sur le plateau de Jeudi en Prime sur la RTBF jeudi soir.
3 h
www.dhnet.be
Conflit israélo-palestinien: le bilan dépasse les 100 morts à Gaza, tirs de trois roquettes du sud du Liban vers Israël (Mise à jour)
Le bilan du conflit en cours depuis lundi entre le mouvement islamiste palestinien Hamas et Israël a dépassé les 100 morts palestiniens dans la bande de Gaza, ont indiqué jeudi les autorités locales.
3 h
www.dhnet.be
Monaco et Eliot Matazo rejoignent le PSG en finale de la Coupe
Battu 1-5 par l'AS Monaco jeudi en demi-finale au Parc des Sports d'Annecy, Rumilly Vallières n'est pas devenu le deuxième club de D4 à atteindre la finale de la Coupe de France après Calais en 2000. Eliot Matazo a joué tout le match avec les Assémistes, qui affronteront le PSG en finale le 19 mai.
3 h
www.7sur7.be
Khaled Abu Toameh, journaliste: "La plupart des Arabes israéliens ne soutiennent pas les émeutes"
23:20 Pour le spécialiste des questions palestiniennes, Khaled Abu Toameh, le Hamas et le Djihad islamique veulent "montrer à leurs électeurs qu'ils défendent al-Aqsa". Il regrette ces nouvelles tensions, q...
3 h
www.lecho.be
Maxime Prévot au sujet du dernier Comité de concertation: "Un Codeco Tomorrowland avec un puissant lobbying flamand" (Mise à jour)
Le président du CDH était invité sur le plateau de Jeudi en Prime sur la RTBF jeudi soir.
3 h
www.lalibre.be
Liverpool (met Origi op de bank) wint spektakelrijk inhaalduel bij Manchester United
Liverpool heeft donderdag het inhaalduel in de Premier League bij Manchester United naar zijn hand gezet. De Reds, waarvan de spelersbus voor de partij nog werd opgehouden door nieuwe protesten van de Manchester United-fans, wonnen met 2-4. Divock Origi, terug uit blessure, bleef op de bank bij de bezoekers.
3 h
www.hbvl.be
Team Navalny wil alleen nog spontane demonstraties
Het team van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny wil stoppen met het aankondigen van demonstraties. Aanhangers moeten zich beperken tot spontane acties, schreef naaste medewerker Leonid Volkov op sociale media.
3 h
HLN.be
Monaco staat samen met PSG in Franse bekerfinale
Monaco heeft zich donderdag als tweede team geplaatst voor de bekerfinale in Frankrijk. De Monegasken, met jonge Belg Eliot Matazo 90 minuten op het veld, wonnen met 1-5 bij vierdeklasser GFA Rumilly Vallières.
3 h
www.hbvl.be
Liverpool behoudt waterkansje op CL-ticket na zege op Old Trafford
Liverpool heeft een belangrijke overwinning geboekt bij rivaal Manchester United. De Reds wonnen met 2-4 op Old Trafford en behouden zo een waterkansje op het laatste Champions League-ticket.
3 h
HLN.be
Les Diables à l'étranger: Hazard et Meunier remportent la Coupe d'Allemagne contre Leipzig (1-4)
Le Borussia Dortmund a remporté la Coupe d'Allemagne au détriment du RB Leipzig jeudi au Stade Olympique de Berlin (1-4).
4 h
www.dhnet.be
Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten voor ‘De slimste mens’ bekend
‘De slimste mens ter wereld’-presentator Erik Van Looy is volop bezig met de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor het komende seizoen van de populaire tv-quiz. Drie ervan heeft hij alvast beet.
4 h
www.gva.be
Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten voor ‘De slimste mens’ bekend
‘De slimste mens ter wereld’-presentator Erik Van Looy is volop bezig met de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor het komende seizoen van de populaire tv-quiz. Drie ervan heeft hij alvast beet.
4 h
www.nieuwsblad.be
Laura Tesoro, Sandra Bekkari en Dorian willen ‘Slimste Mens’ worden
Nauwelijks vijf maanden nadat Catherine Van Eylen in een pure vrouwenfinale ‘Slimste Mens ter Wereld’ werd, heeft presentator Erik Van Looy de eerste namen voor een nieuw seizoen gelost. Het zijn Dorian Liveyns (28), musicalacteur en het lief van jurylid James Cooke, zangeres en VTM-presentatrice Laura Tesoro (24) en kokkin Sandra Bekkari (47).
4 h
HLN.be