Een tien voor ‘Tetris’: moeder aller puzzelgames trekt hipste jurk aan

Tetris, de moeder aller puzzelgames, steekt in een nieuwe jurk. En man, wat ziet het er goed uit. Berenmutsje af voor wat zonder twijfel de beste versie is sinds haar ontstaan in de jaren tachtig.


Load more
Read full article on: hbvl.be
23,5 millions d’euros pour lutter contre le bruit le long des grands axes
C’est un enjeu de santé publique, souligne le ministre wallon des Travaux publics, Philippe Henry.
1m
Lameuse.be
Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste na Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”
Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
9 m
HLN.be
Ex-spits van STVV en Standard dolt met hattrick tegen Belgen van Willem II
In Nederland blijft Willem II, vorig seizoen nog vijfde in de Eredivisie, op de sukkel. De Tilburgers, met doelman Jorn Brondeel en aanvallende middenvelder Mike Trésor aan de aftrap, verloren vrijdag de opener van de achttiende speeldag in de Eredivisie met 1-3 van PEC Zwolle. Het was al de twaalfde verliespartij dit seizoen voor de ploeg van coach Adrie Koster (ex-Club Brugge en Beerschot). Ze wonnen nog maar twee keer.
www.hbvl.be
Anderlecht geraakt niet voorbij doelman Jackers en muur van Waasland-Beveren en lijdt duur puntenverlies
Anderlecht liet het na een vervolg te breien aan de goeie prestatie tegen Charleroi. In eigen huis kon het geen afstand nemen van Waasland-Beveren: 0-0. Paars-wit versierde wel kansen, maar doelman Jackers stond meer dan eens pal.
HLN.be
Nouvelle déception pour Anderlecht, en panne de réussite contre Waasland-Beveren
Il n’aura (encore!) manqué qu’une petite étincelle à Anderlecht. Les hommes de VIncent Kompany ont copieusement dominé les débats, vendredi soir, contre Waasland-Beveren, en ouverture de la 22e journée. Mais ils ont encore péché à la conclusion. Résultat: Anderlecht perd deux nouveaux points dans la course au top 4 et ce sont quasiment tous les bénéfices de la belle et précieuse victoire de mardi contre Charleroi qui s’envolent.
www.7sur7.be
Big Brother deelt boodschap na helse nacht: “Alles gaat goed met Jill”
Een zenuwslopende nacht, dat hebben de bewoners van ‘Big Brother’ achter de rug. Rond half drie ‘s nachts ging het mis met bewoonster Jill, die onwel werd op het toilet. Rond half vijf werd ze uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners zijn kapot van de helse nacht, en Big Brother heeft nog een bijzondere boodschap voor hen.
HLN.be
Italië blokkeert TikTok na dood van 10-jarig meisje
De Italiaanse Autoriteit voor de Privacy heeft vanavond besloten het populaire sociale media-platform TikTok te blokkeren. Directe aanleiding is de tragische dood van een 10-jarig meisje in de Siciliaanse stad Palermo na haar deelname aan de ‘blackout challenge’ op het platform.
HLN.be
Sa voisine retrouvée morte, il affirme qu’elle «venait d’être victime d’un vol par effraction»: la réalité était bien différente
Le voisin d’une nonagénaire, découverte tuée à son domicile jeudi à Bully-les-Mines, dans le Pas-de-Calais, a été mis en examen pour «meurtre sur personne vulnérable» affirmant avoir agi sur «un coup de folie», a indiqué vendredi le parquet de Béthune.
Sudinfo.be
Gladbach stuurt Dortmund met lege naar huis na spektakelstuk
Borussia Mönchengladbach heeft Dortmund z'n zevende nederlaag van het seizoen aangesmeerd. Gladbach haalde het na een spektakelrijke wedstrijd met 4-2.
HLN.be
Geen muur, maar een dam om het virus in te dijken
Geen skitripjes of pakketreizen richting de zon tot maandag 1 maart. Zo hoopt de regering de import van de Britse variant af te stoppen.
De Standaard
Nouvelles mesures: ce qu’il faut retenir des annonces du gouvernement
Le comité de concertation réunissant les principaux ministres du gouvernement fédéral et les ministres-présidents des entités fédérées a décidé vendredi de durcir les mesures prises pour endiguer la propagation du coronavirus et de ses variants plus contagieux. Voici les différents points principaux à retenir des annonces du gouvernement.
www.7sur7.be
Vaccinaties van personeel in Jessa en Sint-Trudo-ziekenhuis gestart
Met vertraging zijn nu ook het Jessa-ziekenhuis in Hasselt en het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden begonnen met de vaccinaties van hun personeelsleden. Normaal kon dat begin deze week al, maar omdat het bedrijf Pfizer niet zeker was dat het de nodige dosissen kon leveren, werd dat uitgesteld, tot grote teleurstelling van de Limburgse ziekenhuizen. De eerste vaccins zijn intussen al toegediend. Volgende week starten ook de vaccinaties in het AZ Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder.
www.hbvl.be
Intel et IBM ont pesé à la Bourse de New York
22:19 Les marchés américains ont terminé sans direction ce vendredi, IBM et Intel ayant plongé de plus de 9% après la publication de leurs résultats trimestriels.
www.lecho.be
Rush op leasefietsen door coronacrisis
Steeds meer Limburgse werknemers schaffen zich een fiets aan via hun werkgever. Dat blijkt uit cijfers van het Hasseltse fietsleasebedrijf Cyclis. Uit een recent onderzoek blijkt dat het aantal leasefietsen verdrievoudigd is sinds 2018. Enerzijds heeft de coronacrisis het fietsen aantrekkelijker gemaakt, maar anderzijds heeft het ook met gezondheid te maken.
www.hbvl.be
Schapenhouder uit Sonnis krijgt te maken met wolvenaanval in omheinde weide
In Houthalen-Helchteren heeft één van de wolven een schaap doodgebeten. Nochtans was de weide, zoals het hoort, voorzien van schrikdraad. De wolf past zich aan, zegt de getroffen schapenhouder. Hij kan leven met de aanwezigheid van de wolf, maar wil een fatsoenlijke compensatie.
www.hbvl.be
Acid, Flo Windey, Kastiop en Bockie De Repper vallen in de prijzen op De Jamies
Vrijdagavond zijn de eerste Vlaamse online video awards, de Jamies, uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een online awardshow vanuit het Kursaal van Oostende. De uitreiking was live te zien via VRT NU en Youtube. Onder meer de onlangs overleden Hasseltse YouTuber Kastiop viel in de prijzen.
www.hbvl.be
Boost voor contactberoepen: “Maar we willen klanten niet opnieuw ontgoochelen”
De contactberoepen staan allang te popelen om weer aan het werk te kunnen. “Wij leven van sociaal contact en creativiteit”, zegt kapster Saskia Hiel, “en velen hebben het de afgelopen maanden dan ook moeilijk gehad.” Dat ze nu 13 februari als startdatum hebben, geeft een boost, maar ze blijven voorzichtig. “Wij willen de klanten niet weer ontgoochelen.”
www.gva.be
Elon Musk looft 100 miljoen dollar uit voor beste technologie voor CO2-opslag
Techmiljardair Elon Musk heeft op Twitter gezegd 100 miljoen dollar (82 miljoen euro) uit te zullen loven voor de ontwikkeling van de 'beste' technologie om CO2 op te slaan.
HLN.be
Grootste stijging coronabesmettingen in Limburg
Limburg kent op dit moment de grootste stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Het is belangrijk dat iedereen zich laat testen. Vanaf maandag worden mensen die in contact zijn gekomen met een besmette persoon opnieuw getest. "Iedereen met een hoogrisicocontact of met lichte symptomen raden we aan om zich zo snel mogelijk te laten testen", zegt viroloog Steven Van Gucht. Dat is cruciaal om een snelle verspreiding van het virus tegen te gaan.
www.hbvl.be
Barcelona treft in 1/8e finales Rayo Vallecano, Real-killer Alcoyano tegen Athletic in de Copa del Rey
FC Barcelona speelt in de achtste finales van de Spaanse Copa del Rey op het veld van tweedeklasser Rayo Vallecano. Dat blijkt na de loting van vrijdag.
www.hbvl.be
Verbod op niet-essentiële reizen, (beetje) hoop voor kappers: dit besliste het Overlegcomité
België blijft in zachte lockdown. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité vrijdag geen nieuwe versoepelingen van de coronaregels aangekondigd. Op vakantie gaan in het buitenland is niet langer toegestaan, wel krijgen contactberoepen – een beetje – hoop. Drie vragen over het Overlegcomité van vrijdagavond.
www.demorgen.be
Coronavirus: le mode d’emploi des voyages interdits et autorisés
L’interdiction de voyager sera contrôlée tant au niveau du trafic routier, aérien, maritime que ferroviaire. Les personnes qui se rendent en Belgique et en reviennent doivent être en possession d’une déclaration sur l’honneur.
www.lesoir.be
Blanche ou bleue: de quelle couleur voyez-vous cette robe ?
La robe d'une présentatrice australienne a semé la confusion auprès de ses abonnés sur Instagram.
www.dhnet.be
Premier De Croo ontkent op skireis te zijn geweest in kerstvakantie
Vrijdag deed een gerucht de ronde dat premier Alexander De Croo, ondanks zijn oproep om niet te reizen, zelf op skivakantie ging. ‘De Zestien’ ontkent formeel.
www.demorgen.be
De eerste Jamies, de Vlaamse online video awards, zijn uitgedeeld
Vrijdagavond zijn de eerste Vlaamse online video awards, de Jamies, uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een online awardshow vanuit het Kursaal van Oostende. Onder meer Acid, Bockie De Rapper en Flo Windey vielen in de prijzen.
De Standaard
Les terribles prévisions de Joe Biden, qui estime que le coronavirus fera plus de 600.000 morts aux Etats-Unis
Le président américain Joe Biden a estimé vendredi que la pandémie de Covid-19 ferait bien au-delà de 600.000 morts aux Etats-Unis.
Sudinfo.be
Covid-19: voici le nombre de cas et l’incidence dans votre commune ce vendredi
Nombre de cas Covid-19 et incidence, le point sur la situation épidémiologique dans votre commune ce vendredi 22 janvier 2021.
Lameuse.be
Encore près de 2000 nouvelles infections de Covid-19 en moyenne chaque jour: voici le nombre de cas et l’incidence dans votre commune ce vendredi
Nombre de cas Covid-19 et incidence, le point sur la situation épidémiologique dans votre commune ce vendredi 22 janvier 2021.
Sudinfo.be
Joe Biden estime que la Covid-19 fera beaucoup plus de 600.000 morts aux États-Unis
Le président américain Joe Biden a estimé vendredi que la pandémie de Covid-19 ferait bien au-delà de 600.000 morts aux États-Unis.
www.7sur7.be
Répression: «Les responsables politiques comptent sans doute sur la peur du gendarme»
Les gouvernements régionaux et fédéral ont annoncé que contrôles et amendes étaient prévus pour ceux qui enfreindraient l’interdiction des voyages non-essentiels.
1 h
www.lesoir.be
Voyages interdits, coiffeurs soulagés et testing renforcé
21:50 Le Comité de concertation a livré une nouvelle batterie de mesures ce vendredi afin de limiter la circulation des variants du coronavirus. Le Fédéral veut généraliser des tests.
1 h
www.lecho.be
Ook AstraZeneca schroeft leveringen vaccins terug
Na Pfizer heeft nu ook AstraZeneca laten weten dat het tijdens het eerste kwartaal van dit jaar veel minder vaccins kan leveren dan afgesproken met de Europese Unie. Dat heeft het persagentschap Reuters te horen gekregen van een hoge Europese ambtenaar.
1 h
De Standaard
Joe Biden estime que le Covid-19 fera plus de 600.000 morts aux Etats-Unis
Le président américain Joe Biden a estimé vendredi que la pandémie de Covid-19 ferait bien au-delà de 600.000 morts aux Etats-Unis.
1 h
www.dhnet.be
AstraZeneca meldt vertraging in levering vaccins aan EU: “60 procent minder dosissen in eerste kwartaal”
De eerste levering van het AstraZeneca/Oxford-vaccin aan de Europese Unie zal kleiner uitvallen dan in eerste instantie was verwacht. Dat heeft AstraZeneca laten weten. De vertraging komt volgens de farmaceut door een probleem in de productie, aldus een woordvoerder.
1 h
HLN.be
Magnus Bäckstedt gaat als ploegleider aan de slag bij jeugdteam Acrog-Tormans: “Trots”
Acrog-Tormans, het vroegere Balen BC, heeft vrijdag de komst van Magnus Bäckstedt als ploegleider bekendgemaakt. De intussen 45-jarige Zweed won tijdens zijn carrière als actief renner onder meer Parijs-Roubaix (2004) en een rit in de Tour (1998). Hij zal bij Acrog-Tormans de vrouwen begeleiden.
1 h
www.hbvl.be
Israël, ce laboratoire grandeur nature du vaccin de Pfizer
Malgré la présence du variant britannique, les résultats sont encourageants.
1 h
www.lalibre.be
Pourquoi vous ne devez pas rater nos éditions de ce samedi 23 janvier 2021! (vidéo)
Découvrez ce qui est «A la Une» de nos éditions (La Meuse, La Nouvelle Gazette, La Province, Nord Eclair et La Capitale) de ce samedi 23 janvier 2021, en librairies.
1 h
Sudinfo.be
L'Italie restreint l’accès à TikTok après la mort d'une fillette
L'Italie a annoncé vendredi avoir provisoirement bloqué l'accès de TikTok aux utilisateurs dont l'âge n'est pas garanti, une mesure prise dans l'urgence après la mort d'une fillette qui participait au "jeu du foulard" sur le réseau social.
1 h
www.7sur7.be
L'Italie restreint l’accès à TikTok après la mort d'une fillette
L'Italie a annoncé vendredi avoir provisoirement bloqué l'accès de TikTok aux utilisateurs dont l'âge n'est pas garanti, une mesure prise dans l'urgence après la mort d'une fillette qui participait au "jeu du foulard" sur le réseau social.
1 h
www.7sur7.be
Le secteur des attractions et des vacances attend le 5 février avec impatience: «Plus que jamais prêts à accueillir en toute sécurité»
Le Comité de concertation a annoncé vendredi soir qu’il se pencherait le 5 février sur le sort des métiers de contacts, mais aussi sur celui des centres de vacances et des parcs animaliers. La nouvelle ouvre donc une porte à une possible réouverture de nombreuses attractions.
1 h
Sudinfo.be
Ex-Miss Cilou Annys verwelkomt tweede kindje: “Jij maakt ons compleet”
Ex-Miss België Cilou Annys (29) en haar partner Désiré (37) zijn de trotse ouders geworden van hun tweede kindje, zo laat het koppel weten via Instagram. De twee kregen een jongetje en verwelkomen zo een zoontje voor Liya, hun 4-jarige dochtertje.
1 h
HLN.be
Coronavirus: la promesse fragile d’un dernier (gros) effort contre de (minces) perspectives
On pourrait symboliquement commencer à voir le bout du tunnel mi-février avec la réouverture des coiffeurs mais rien n’est garanti à ce stade.
1 h
www.lesoir.be
Un mort de la Covid-19 toutes les six minutes au Brésil
L'État de Sao Paulo a annoncé vendredi la fermeture des bars et restaurants dès 20H en semaine, et tout le week-end, afin de freiner la pandémie de coronavirus qui tue une personne toutes les six minutes.
1 h
www.7sur7.be
Un vote concernant la future réforme de l’État reporté à la dernière minute : que s’est-il passé ?
Un vote au Sénat a dû être reporté, vendredi, dans l’attente d’un consensus au sein de la majorité Vivaldi.
1 h
www.lalibre.be
Un pull à l'effigie de Bernie Sanders et de sa "pose" lors de investiture de Joe Biden commercialisé pour 45 dollars
La pose du sénateur du Vermont, qui a fait le tour des réseaux sociaux, a été reprise comme motif d'un sweat vendu sur le magasin de campagne de Bernie Sanders.
1 h
www.dhnet.be
Olympisch jaar voor Belgische zwemmers start dit weekend in Antwerpen
Met de Flanders Qualification Meet van zaterdag en zondag in het Antwerpse Wezenbergbad start dit weekend het olympische jaar voor de Belgische zwemmers.
1 h
www.hbvl.be
Voormalig Hitler-hotel met ondergronds bunkercomplex verkocht
Het Zuid-Duitse hotel waar Adolf Hitler tijdens zijn vakanties hooggeplaatste nazi's ontving, is verkocht. Een ondernemersfamilie uit Berchtesgaden kocht het voor een onbekend bedrag, melden Duitse media. Sotheby’s International Realty, een franchisepartner van het bekende veilinghuis, bood het historische pand in februari vorig jaar aan voor 3,65 miljoen euro.
1 h
HLN.be
Coronavirus: des conditions de réouverture «inacceptables» pour les salons de coiffure et de beauté
Alors que la date du 13 février est évoquée pour la réouverture des salons de coiffure et de beauté, celle-ci serait conditionnée à des mesures de protection renforcées, comme la ventilation régulière des locaux et le port du masque FFP2 par les prestataires de service.
1 h
www.lesoir.be