Etats-Unis: des avocats de Trump jettent l’éponge avant son procès en destitution

Cinq avocats, dont deux supposés diriger l’équipe d’avocats de Donald Trump, ont renoncé à le défendre lors de son procès en destitution après des désaccords sur la façon de procéder.
Read full article on: lesoir.be
Meurtre de Patrick Vos: “Je ne sais pas comment cela s'est produit, car j'ai un trou noir”
Carine Gilsoul (54 ans) a reconnu, lundi, lors de son interrogatoire devant la cour d'assises de Liège, qu'elle était bien l'auteur du coup de couteau qui a tué Patrick Vos. L'accusée a soutenu qu'elle n'avait pas l'intention de le tuer. Elle a aussi affirmé qu'elle s'était défendue d'une agression, mais qu'elle ne se souvient pas de l'instant où elle a porté le coup de couteau.
www.7sur7.be
Avion Ryanair détourné: l’Union européenne sanctionne deux ministres bélarusses
L’Union européenne a sanctionné deux ministres bélarusses, ceux de la Défense et des Transports, pour le détournement d’un avion fin mai qui visait à arrêter un opposant, selon une nouvelle liste noire publiée lundi.
Sudinfo.be
Piratage informatique: le réseau de la ville de Liège paralysé
Une demande de rançon aurait été formulée bien que les autorités de la Ville de Liège n’aient pas encore confirmé cette information.
www.lesoir.be
L’Opéra de retour à Liège en septembre: ce qui vous attend!
La saison précédente s’annonçait comme exceptionnelle pour célébrer son bicentenaire. La crise sanitaire en a décidé bien autrement… L’Opéra Royal Wallonie-Liège a dû se réinventer, s’adapter en cette année particulière. Et c’est digitalement surtout qu’il est parvenu à maintenir le contact avec son public. Mais l’espoir est bien là pour la saison 2021-2022 à venir. Avec une programmation qui se veut encore grandiose.
Lameuse.be
Burgemeesters Boom en Rumst blijven bij hun standpunt: geen Tomorrowland
De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond. Het ging om een “constructief overleg”, maar “de context is op dit moment niet van die aard voor de burgemeesters om terug te komen op hun beslissing.”
HLN.be
Les bourgmestres confirment leur refus: Tomorrowland n’aura pas lieu
Les bourgmestres N-VA de Boom et des Rumst confirment leur refus d’autoriser la tenue du festival de musique Tomorrowland à la fin de l’été.
www.7sur7.be
L’Ecossais Gilmour positif au Covid-19: la Croatie inquiète avant son match à Glasgow, pas de cas chez les Anglais
Le milieu de terrain écossais, homme du match face à l’Angleterre, a été testé positif au coronavirus ce lundi.
Sudinfo.be
Jager verdacht van verspreiden beelden Jürgen Conings
Het Duitse medium Bild Zeitung publiceerde op zijn site en op zijn Youtube-kanaal deze namiddag onherkenbare beelden van het lichaam van Jürgen Conings.
De Standaard
Les dilemmes d’Eden Hazard: “Une finale contre la France, pour la revanche”
Des dilemmes diaboliques. Pour Het Laatste Nieuws, Eden Hazard a dû trancher entre plusieurs choix cornéliens. Préfére-t-il Lille ou Chelsea? Thorgan ou Kylian? La Ligue des champions ou l’Euro? Une finale contre l’Espagne ou contre la France? Découvrez ses réponses (même s’il y a quelques jokers).
www.7sur7.be
Trois véhicules impliqués dans un accident dans le Thier de Forges à Sprimont
Un accident de la circulation, impliquant trois véhicules, s’est produit lundi en fin d’après-midi dans le Thier de Forges à Sprimont. Les pompiers de la zone Vesdre Hoëgne & Plateau sont intervenus sur place afin de procéder à la désincarcération de l’une des victimes.
Lameuse.be
Zaak Sanda Dia: beslissing over wrakingsverzoek valt op 28 juni
In Antwerpen heeft het hof van beroep maandag het wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt in de zaak-Sanda Dia behandeld. Advocaat Joris Van Cauter kwam zijn verzoek toelichten en kreeg de steun van advocaat Walter Damen. De advocaat-generaal van het openbaar ministerie vindt de wraking niet nodig. Op maandag 28 juni neemt het hof een beslissing.
De Standaard
La discussion avec Jan Jambon n'aura pas fait changer d'avis les bourgmestres: Tomorrowland est bel et bien annulé
Jurgen Callaerts et son collègue Jeroen Baert ont rencontré les ministres ce lundi après-midi.
www.dhnet.be
Enzo Scifo nieuwe trainer van Moeskroen, ook Silvio Proto en Emile Mpenza in trainersstaf
Enzo Scifo (56) wordt de nieuwe trainer van Moeskroen. Dat zal de club morgen aankondigen op een persconferentie. Scifo wordt in Henegouwen de opvolger van de Portugees Jorge Simao, die het na de degradatie van Moeskroen naar 1B voor bekeken hield. Silvio Proto wordt keeperstrainer.
www.nieuwsblad.be
La discussion avec Jan Jambon n'aura pas fait changer d'avis les bourgmestres: Tomorrowland est bel et bien annulé
Jurgen Callaerts et son collègue Jeroen Baert ont rencontré les ministres ce lundi après-midi.
www.lalibre.be
Zaak Sanda Dia: beslissing over wrakingsverzoek valt op 28 juni
In Antwerpen heeft het hof van beroep maandag het wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt in de zaak-Sanda Dia behandeld. Advocaat Joris Van Cauter kwam zijn verzoek toelichten en kreeg de steun van advocaat Walter Damen. De advocaat-generaal van het openbaar ministerie vindt de wraking niet nodig. Op maandag 28 juni neemt het hof een beslissing.
www.hbvl.be
Burgemeesters blijven bij weigering Tomorrowland
De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat laat de woordvoerder van minister-president Jan Jambon weten, bij wie het overleg met de burgemeesters plaatsvond.
www.demorgen.be
Hakan Calhanoglu va passer du Milan AC à l'Inter Milan
Hakan Calhanoglu n'aura eu qu'à traverser la rue pour trouver du travail: en fin de contrat avec le Milan AC, le meneur de jeu international turc a annoncé lundi qu'il allait s'engager avec le club rival de l'Inter Milan.
www.dhnet.be
Pete Doherty bijna onherkenbaar veranderd: wat heeft hij de laatste jaren uitgespookt?
The Libertines- zanger Pete Doherty (42) ziet er bijna onherkenbaar uit op foto’s van The Mirror. De zanger en gistarist, die ooit voornamelijk bekend stond om zijn drug- en drankgebruik, heeft zijn leven volledig omgegooid. Tot een tweetal jaar geleden worstelde hij nog om clean te raken, maar intussen zou hij eindelijk de klik gemaakt hebben.
HLN.be
LIVE. Sluit Nederland groepsfase af met perfect rapport?
Nederland, dat al zeker is van groepswinst in groep C, gaat maandag (aftrap om 18 uur) tegen Noord-Macedonië op zoek naar 9 op 9. Lukt dat voor Oranje? Of zorgt Noord-Macedonië voor de verrassing? Volg het hier live.
www.hbvl.be
RECENSIE. ‘Physical’: 80's nostalgie met weinig om het lijf
Een getormenteerde huisvrouw met een zelfbeeld dat aan flarden ligt, wiens leven drastisch wordt omgegooid wanneer ze aerobics ontdekt. Qua redenen om enthousiast te worden, kan de Apple TV+-reeks ‘Physical’ op papier alvast tellen. Al is deze dramatische komedie een stuk anders dan wat de kitscherige kaft doet vermoeden. Moet u deze reeks streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
HLN.be
INTERVIEW. Jeremy Clarkson slaat aan het boeren in ‘Clarkson’s Farm’: “Er mag niets misgaan, want ik heb mijn portie tegenslagen hier wel gehad”
Na zijn stunts in autoprogramma’s als ‘Top Gear’ en ‘The Grand Tour’ kiest presentator en praatjesmaker Jeremy Clarkson voor een nieuw fase in zijn carrière: een tv-serie over zijn ervaringen als beginnend boer op zijn uitgestrekte landgoed in Chadlington bij Oxford. De kijker is getuige van een heuse shit show waar in het begin alles mis loopt: van agressieve schapen tot de veel te grote Lamborghini-tractor. Wij spraken met de man die alles toch min of meer zonder verlies doet draaien. “Ik zet vooral mezelf voor aap.”
HLN.be
Auto smakt tegen geparkeerde vrachtwagen: chauffeur op slag dood
Een 44-jarige man uit Mechelen is maandagmiddag om het leven gekomen toen hij met zijn auto onder een geparkeerde vrachtwagen reed op de Uilmolenweg. De chauffeur was wellicht op slag dood.
www.gva.be
LIVE. Oekraïne of Oostenrijk: wie pakt de tweede plaats in groep C?
Oekraïne en Oostenrijk maken maandag (aftrap om 18 uur) in een onderling duel uit wie tweede wordt in groep C. Wie haalt het? Volg het hier live.
www.hbvl.be
Rentrée 2021: HELMo ouvre deux nouveaux cursus
Deux nouveaux cursus vont ouvrir à l’HELMo
Lameuse.be
Duitse krant Bild verspreidt beelden van lichaam dode Jürgen Conings
De Duitse krant Bild verspreidt foto’s en een video van de overleden militair Jürgen Conings. Op de site van Bild is een foto te zien van Conings in zijn uniform, ook een wapen is te zien. Er is tevens een video beschikbaar.
www.hbvl.be
Voorbeschouwing: maken de Finnen kans tegen de Rode Duivels?
16:58 De Rode Duivels spelen maandagavond tegen Finland voor winst in hun groep op het EK. In afwezigheid van de supersterren Kevin De Bruyne en Eden Hazard deed Romelu Lukaku in de eerste twee matchen zij...
www.tijd.be
Coronavirus: les bourgmestres s'en tiennent au refus de Tomorrowland, le contexte n'est pas encore bon «en ce moment»
Les bourgmestres s'en tiennent au refus de Tomorrowland, le contexte n'est pas encore bon «en ce moment».
Sudinfo.be
Mensensmokkel: zeilboot met 21 Albanezen onderschept voor Nederlandse kust
Op een zeiljacht voor de kust van Zeeland zijn negentien Albanezen aangetroffen die door twee andere opvarenden daarheen zijn gesmokkeld. De Koninklijke Marechaussee (op militaire leest geschoeide politie), kustwacht, douane en politie waren betrokken bij de actie, zo meldt de Koninklijke Marechaussee.
HLN.be
Mensensmokkel: zeilboot met 21 Albanezen onderschept voor Nederlandse kust
Op een zeiljacht voor de kust van Zeeland zijn negentien Albanezen aangetroffen die door twee andere opvarenden daarheen zijn gesmokkeld. De Koninklijke Marechaussee (op militaire leest geschoeide politie), kustwacht, douane en politie waren betrokken bij de actie, zo meldt de Koninklijke Marechaussee.
HLN.be
Le théâtre en festivals cet été à Namur et Liège
Doux mois d’août à Namur, Scènes d’Eté à Liège: de nouveaux festivals voient le jour. Résorber les embouteillages de spectacles qui s’annoncent dans les théâtres, recréer de l’emploi pour les artistes, accélérer les retrouvailles avec le public: les motivations sont diverses.
www.lesoir.be
LIVE (18u). Arnautovic na schorsing meteen in de basis, Oekraïne en Oostenrijk willen tweede plaats in groep C
• National Arena Bucharest
HLN.be
Spoetnik V beschermt tegen alle coronavarianten, zegt ontwikkelaar
Aleksandr Gintsboerg, Russisch microbioloog en directeur van het Gameleja-Instituut dat het coronavaccin Spoetnik V heeft ontwikkeld, heeft maandag bevestigd dat een dubbele dosis van het Russische vaccin “beschermt tegen alle op dit moment gekende varianten, van de Britse variant tot de deltavariant, de Indische variant”. Die woorden moeten de Russische bevolking aanmoedigen om zich te laten vaccineren.
www.hbvl.be
Burgemeesters blijven bij weigering Tomorrowland. Context is “op dit moment” niet van die aard om op beslissing terug te komen
De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond. Het ging om een “constructief overleg”, maar “de context is op dit moment niet van die aard voor de burgemeesters om terug te komen op hun beslissing.”
www.nieuwsblad.be
Burgemeesters blijven bij weigering Tomorrowland
De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond.
www.hbvl.be
Verplichte in- en uitgang op zondagsmarkt Zonhoven verdwijnt
Door de versoepeling die het overlegcomité afgelopen week heeft beslist, kan ook de wekelijkse zondagsmarkt in Zonhoven opnieuw vrijer worden georganiseerd. De verplichte in- en uitgang verdwijnt.
www.hbvl.be
Burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij weigering Tomorrowland
De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond.
www.gva.be
Lefevere doute de la blessure de Bennett: "Plus la peur d'échouer qu'une réelle douleur"
L'Irlandais est absent de la sélection de l'équipe belge pour le Tour, officiellement en raison d'une blessure au genou.
www.dhnet.be
Julien Gorius (directeur sportif) évoque la reprise du RWDM: "Amener du leadership dans cette équipe"
La reprise a sonné ce lundi au RWDM, le mercato a également débuté pour les Molenbeekois.
www.dhnet.be
Coronavirus: après l’annonce de la réouverture des boîtes de nuit en France, le secteur belge déplore un manque de cohésion
Après l’annonce de la réouverture des boites de nuits en France et aux Pays-Bas, la Brussels By Night Federation, qui représente les professionnels du monde de la nuit à Bruxelles, regrette un manque de cohésion au niveau européen et l’absence de perspective en Belgique.
Sudinfo.be
Partijen Le Pen en Macron stellen teleur bij regionale verkiezingen
16:50 In Frankrijk is de eerste ronde van de regionale verkiezingen uitgemond in een wake-upcall voor de favorieten voor de presidentsrace van 2022, Marine Le Pen en Emmanuel Macron. Hun partijen stelden te...
www.tijd.be
Federaal parket: “Man probeerde beelden van levenloze lichaam Conings te verkopen aan Duits mediabedrijf”
Er is een strafdossier geopend naar de man die zou geprobeerd hebben beelden van het levenloze lichaam van terreurverdachte en extreemrechtse militair Jürgen Conings te verkopen aan een Duits mediabedrijf. Dat meldt het federaal parket.
HLN.be
Federaal parket: “Man probeerde beelden van levenloze lichaam Conings te verkopen aan mediabedrijf”
Er is een strafdossier geopend naar de man die zou geprobeerd hebben beelden van het levenloze lichaam van Jürgen Conings te verkopen aan een Duits mediabedrijf. Dat meldt het federaal parket.
HLN.be
LIVE. De verwachte nieuwe namen bij groepswinnaar Oranje, laatste interland voor 37-jarige Pandev
• Groep C • Johan Cruijff ArenA • Aftrap: 18u • Ref: István Kovács (Roemenië)
HLN.be
LIVE. De verwachte nieuwe namen bij groepswinnaar Oranje, laatste interland voor 37-jarige Pandev
• Groep C • Johan Cruijff ArenA • Aftrap: 18u • Ref: István Kovács (Roemenië)
HLN.be
La tante de Jürgen Conings ne croit pas à son suicide: "C’est impossible qu’il se soit suicidé, on demande une enquête" (Mise à jour)
Malgré les premiers éléments de l'enquête, la famille de Jürgen Conings continue à croire qu'il ne s'est pas donné la mort.
www.dhnet.be
La tante de Jürgen Conings ne croit pas à son suicide: "C’est impossible qu’il se soit suicidé, on demande une enquête" (Mise à jour)
Malgré les premiers éléments de l'enquête, la famille de Jürgen Conings continue à croire qu'il ne s'est pas donné la mort.
www.lalibre.be
Flop pour la réunion de Friends sur la RTBF
Diffusée hier soir sur Tipik, l'émission spéciale qui réunissait les six acteurs stars de la série culte Friends n'a pas attiré les foules. La preuve avec les chiffres d'audience.
www.dhnet.be
Mbaye Leye fait le point lors de la reprise du Standard: "Reconstruction ne veut pas dire qu’on ne revendiquera rien"
Mbaye Leye préface la saison 2021-2022 des Rouches qui sera marquée par le changement.
www.dhnet.be