Euronext Brussel: Beleggers schuilen in vastgoed

15:51 De angst voor een recessie doet beleggers industriële aandelen verkopen. Beleggers schuilen in vastgoed... en in Elia. 
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Des centaines de plaintes contre une publicité pour des protections hygiéniques
Une publicité pour des protections hygiéniques est décriée en Australie pour avoir montré du sang à la place du fameux liquide bleu habituellement utilisé dans les réclames.
www.7sur7.be
Thibaut Courtois après le 3-0 face au PSG en Ligue des champions: «Pas d’excuse pour cette défaite»
Le Diable rouge, portier du Real Madrid, a passé une mauvaise soirée mercredi au Parc des Princes à Paris, encaissant trois buts.
Sudinfo.be
Aantal leefloners in Vlaanderen licht gestegen
Ruim 41.000 Vlamingen ontvangen een leefloon of een equivalent daarvan. Dat is een lichte stijging in vergelijking met vorig jaar, zo blijkt uit...
HLN.be
Japanners woedend om vrijspraak oud-topmannen kerncentrales Fukushima
Drie voormalige topmannen van TEPCO (eigenaar van de door een tsunami getroffen kerncentrale in het Japanse Fukushima) zijn dinsdag vrijgesproken. Volgens de rechter zijn ze niet nalatig geweest in de aanloop naar de ramp in maart 2011. Slachtoffers en familieleden reageren woedend: ‘Dit is slechts het begin van een lange veldslag.’
www.demorgen.be
Banken zien aantal fietsleningen verdubbelen: Belg leent gemiddeld 3.300 euro
De Belgische banken hebben in de voorbije maanden het aantal kredietaanvragen voor nieuwe fietsen, e-bikes en speedpedelecs nagenoeg zien verdubbelen. Dat bericht De Tijd donderdag.
www.hbvl.be
Hollandse specialiteit: budgetteren
Nederland heeft 12 miljard euro op overschot, België kampt binnen 5 jaar met een tekort van 12 miljard. Onze noorderburen weten niet hoe ze tijdig het geld uitgegeven krijgen, wij hebben altijd geld te kort. Hoe komt dat?
De Standaard
Al 60.000 digitale energiemeters geïnstalleerd
Er zijn half september al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netwerkbeheerder Fluvius. Minder dan één procent van de klanten weigerde de meter.
www.hbvl.be
Netanyahu heeft verloren: wie durft hem nu uit de partij te zetten?
Hij piekert er niet over om op te stappen, maar het is de vraag of de Israëlische premier Netanyahu met de uitslag van de parlementsverkiezingen van zondag aan de macht blijft. ‘Veel mensen zijn hun messen aan het slijpen.’
www.demorgen.be
Le trophée Yachine, encore un nouveau venu pour le Ballon d’Or
À partir de cette année, le meilleur gardien de la saison sera également récompensé lors de la cérémonie du Ballon d'Or. Le lauréat recevra le Trophée Yachine, du nom mythique gardien soviétique. C'est ce que France Football, le magazine qui organise l'événement, a annoncé jeudi.
www.7sur7.be
Procès Buizingen: les décisions tomberont le 3 décembre
Le procès de la catastrophe de Buizingen connaitra son dénouement le 3 décembre prochain.
Sudinfo.be
Atoessa heeft zo haar eisen in ‘Monacovrouwen’: “Geen nanny’s met tatoeages”
Vrijdag start de nieuwe reeks ‘Monacovrouwen op VIJF’, waarin we kennis maken met vier vrouwen die een luxueus leven leiden in - u raadt het al -...
HLN.be
Drie ex-topmanagers van kerncentrale in Fukushima vrijgesproken door rechtbank
Drie voormalige topmanagers van het bedrijf Tepco, de uitbater van de kerncentrale in Fukushima, zijn donderdag door de rechtbank in Tokio vrijgesproken. Volgens de rechters kunnen zij niet schuldig gesteld worden voor de gevolgen van de kernramp acht jaar geleden in de kerncentrale als gevolg van een gigantische tsunami.
www.hbvl.be
Genk ou Gent? Saint-Etienne n’est pas encore au point
Avant de défier la Gantoise, les Stéphanois ont commis une petite boulette, que les Buffalos ont signalé avec humour.
www.7sur7.be
Halve eeuw ozonmetingen in Ukkel: dit hebben we al geleerd
Het KMI in Ukkel viert vandaag/donderdag vijftig jaar ozonmetingen. De Belgische meteorologische dienst is daarmee een pionier op het vlak van dergelijke metingen, samen met Zwitserland en Duitsland. De metingenreeks - drie metingen per week gedurende een halve eeuw - behoort tot de vijf langste van de wereld en is van uitzonderlijk belang omdat ze de hele periode overspant waarin het befaamde ozongat op de zuidpool ontstond tot vandaag.
www.hbvl.be
Happily ever after: een gelukkig huwelijk verlaagt je risico op dementie met 40%
De juiste voeding, voldoende slaap, minder stress, geheugenoefeningetjes ... het zijn allemaal remedies om aan mentale gymnastiek te doen. Nog een...
HLN.be
PREVIEW. Esmee moet tot het uiterste gaan in ‘Over Winnaars’
Sinds haar zelfmoordpoging lijdt Esmee aan chronische pijn, beperkte mobiliteit in rug en voeten en is ze vaak aangewezen op een rolstoel. Met de...
HLN.be
OVERZICHT. Sinds 1979 gingen twintig Belgische F-16's verloren
Het ongeval waarbij vandaag in de buurt van Pluvigner (Bretagne) in het westen van Frankrijk een Belgische F-16 is neergestort, is verre van het...
HLN.be
À 61 ans, Alec Baldwin sera bientôt papa pour la sixième fois
L’acteur s’apprête à accueillir son sixième enfant. Sa femme vient d’annoncer la bonne nouvelle sur Instagram.
www.7sur7.be
Opmerkelijke ommezwaai op proces treinramp in Buizingen
Het was een donderslag bij heldere hemel op het proces van de treinramp in Buizingen. Het Openbaar Ministerie maakte een totale ommezwaai ten opzichte van de beklaagde, de chauffeur die de ramp heeft overleefd.
www.hbvl.be
Zolder ontvangt in april 2020 eerste manche van DTM-kampioenschap
Het Deutschen Tourenwagen Masters (DTM)-kampioenschap begint in 2020 met een manche van 24 tot 26 april op het circuit van Zolder. Dat bevestigt de...
HLN.be
Football Leaks: le nouveau dribble fiscal du clan Messi
Les documents Football Leaks révèlent une nouvelle manœuvre d’évitement fiscal du clan Messi, repérée par le fisc espagnol. Le père et agent du prodige argentin a touché des millions d’euros du FC Barcelone sur le compte luxembourgeois d’une société-écran basée à Londres.
www.lesoir.be
Grosse polémique autour d’une collection de vêtements inspirée des tueries de masse survenues aux États-Unis (photos)
La marque Bstroy s’est attiré les foudres des internautes et des survivants de ces fusillades qui ont tragiquement marqué les États-Unis.
www.lesoir.be
Vrouw vindt kikker in Panos-broodje: “Jullie hebben wat uit te leggen”
Een klant van het Panos-filiaal aan de Waversesteenweg in Etterbeek deed woensdag een wel erg bijzondere ontdekking in haar broodje. In het ding zat immers een dode kikker, beklaagt ze zich op Twitter.
www.gva.be
OM vraagt plots geen straf meer voor treinbestuurder
Op het proces over de treinramp in Buizingen heeft advocaat-generaal Ramaekers haar vordering aangepast voor de bestuurder van de P-trein die bij het ongeval betrokken was. Ze vordert geen straf meer voor de man.
De Standaard
OESO waarschuwt voor zwakste groei sinds financiële crisis
De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft de wereldwijde economische groeivooruitzichten fors naar beneden...
HLN.be
La commission des Pouvoirs locaux s’attaque déjà à Nethys
Ceux qui fréquentent les traverses du Parlement de Wallonie depuis plusieurs années auront certainement un sentiment de déjà-vu ce jeudi après-midi, à l’entame de la réunion de la commission des Pouvoirs locaux consacrée officiellement à «la situation du groupe Enodia-Nethys».
Lameuse.be
Mislukte imker steelt 150.000 bijen in Tessenderlo
Het openbaar ministerie in Hasselt heeft donderdag 10 maanden cel voorwaardelijk gevorderd tegen een 36-jarige man uit Laakdal voor de diefstal van drie bijenkasten in Tessenderlo. Het ging om circa 150.000 bijen.
www.hbvl.be
Wissels aan de top bij Econopolis
12:45 Econopolis , de Antwerpse vermogensbeheerder rond econoom Geert Noels, vernieuwt zijn bestuur. Inge Boets lost Mark Leysen af als voorzitter.
www.tijd.be
Uw loonzakje is de hoop van Mario
12:45 De opmerkelijke grafiek van de dag: de loonkosten in de eurozone.
www.tijd.be
Vrachtwagen en tractor botsen op Noord-Zuidverbinding
Donderdag vond er op de Noord-Zuidverbinding een stevige botsing plaats. Een vrachtwagen en een tractor crashten rond 11.30 uur in de richting van Hasselt.
www.hbvl.be
Cette fois-ci, la ministre Marghem prendra le train
La ministre fédérale de l'Énergie, de l'Environnement et du Développement durable, Marie Christine Marghem, sera en Principauté de Monaco vendredi pour la 51e session du Groupe d'experts intergouvernemental sur l'évolution du climat (Giec).
www.7sur7.be
Overzicht van Belgische crashes met een F-16 sinds 1979
Het ongeval met de F-16 in het westen van Frankrijk is niet het eerste incident met een Belgische F-16 sinds ons land in 1979 het gevechtstoestel in gebruik nam. Vaak overleefden de inzittenden het niet.
De Standaard
Un F-16 belge s’écrase dans le Morbihan: les deux pilotes sont en vie
Les pilotes ont pu s’éjecter de l’appareil.
www.lesoir.be
Liège: il venait d’être «embauché» comme livreur de… drogues
Mercredi, peu après 10 heures, les policiers ont contrôlé un individu suspect, assis sur un scooter, rue de Visé à Jupille. Lors de la fouille, les enquêteurs de la police de Liège ont découvert de l’héroïne et de la cocaïne. Vincenzo a expliqué que cela faisait deux jours qu’il assurait les livraisons de… produits stupéfiants.
Lameuse.be
Deze week in En Route: Zwitserland!
Gstaad! Al van gehoord?! Het is één van de meest mondaine dorpjes in Zwitserland, waar sterren als Michael Jackson, Madonna, Roger Moore en Julie Andrews graag vertoeven. Gstaad kan vandaag ook nog steeds iedereen bekoren. In En Route! bij Evenaar trekt Ben Roelants dit weekend naar de Zwitserse Alpen, om er te baden in weelde ... en in melkwei!
1 h
www.hbvl.be
Briefschrijfster Maéva (21) aan Salah Abdeslam: “Allah liet me vannacht over jou dromen”
Een van de minstens vier correspondenten van Salah Abdeslam is de 21-jarige Maéva uit Moissac, zo’n 70 km ten noorden van Toulouse. De Franse...
1 h
HLN.be
Opvallende wending op proces treinramp Buizingen: OM vraagt geen straf meer voor treinbestuurder
Op het proces over de treinramp in Buizingen heeft advocaat-generaal Catherine Ramaekers haar vordering aangepast voor de bestuurder van de P-trein...
1 h
HLN.be
Mithra et KBC séduisent des brokers | Colruyt plombée par Goldman Sachs (+Briefing)
12:31 En dépit d'une certaine déception due à la décision de la Fed hier soir, les marchés européens sont dans le vert ce jeudi midi.
1 h
www.lecho.be
Un week-end estival en perspective: les prévisions météo région par région
Les températures vont grimper.
1 h
www.lesoir.be
Des passagers de Brussels Airlines bloqués en Gambie dans des conditions déplorables depuis lundi
Après un incident technique sur le vol Dakar-Bruxelles de Brussels Airlines ce lundi 16 septembre, 300 passagers se sont retrouvés bloqués à Banjul, en Gambie, dans des conditions inacceptables et sans aucune communication de la compagnie, nous explique un lecteur. Selon lui, une mère avec deux enfants en bas âge et un étudiant blessé au bras sont toujours coincés sur place avec 48 autres passagers aujourd’hui. Du côté de Brussels Airlines, c’est silence radio.
1 h
www.7sur7.be
Elle trouve une grenouille dans son sandwich Panos à Etterbeek
L’image a de quoi écœurer: une cliente de l'enseigne Panos a retrouvé mercredi une grenouille dans sa baguette, achetée dans le magasin de la chaussée de Wavre à Etterbeek.
1 h
www.7sur7.be
Bib van Genk tweede beste in Vlaanderen
De bibliotheek van Genk is in Oostende verkozen als tweede beste in Vlaanderen en Brussel. De bibliotheek Utopia van Aalst werd als beste verkozen.
1 h
www.hbvl.be
Conner Rousseau, jeune candidat à la présidence de la SP.A.
Conner Rousseau se lance dans l'arène politique. Le jeune homme de 26 ans souhaite devenir le futur président du SP.A. C'est ce qu'il dit dans une interview dans De Standaard.
1 h
Levif.be
Semaine de la mobilité : un Belge sur deux estime qu’il y a trop d’espaces publics réservés aux voitures
À l’occasion de la journée sans voiture, Ginette sensibilise les citoyens au manque d’emplacements réservés aux vélos et dévoile un prototype mobile de porte-vélos.
1 h
Sudinfo.be
AI overtreft metereologen en voorspelt El Niño 18 maanden op voorhand
El Niño – of ‘(kerst)kindje’ in het Spaans – is niet zo onschuldig als zijn naam doet vermoeden. Zijn grillen zijn eens om de twee tot zeven jaar...
1 h
HLN.be
IPTV dans le viseur de la justice: que se passe-t-il? (vidéo)
Un boîtier illégal permet de profiter de centaines de chaînes pour une somme dérisoire. Dans un podcast, nous vous en disons plus.
1 h
www.lesoir.be
Un F-16 belge s'écrase en France: les deux pilotes sont en vie
Un F-16 belge biplace qui participait à un exercice s'est écrasé jeudi à la sortie de Pluvigner, dans le département français du Morbihan (ouest de la France), a annoncé le journal régional Ouest-France sur son site internet. La Défense a confirmé l'accident dans un communiqué. Les deux pilotes sont en vie, précisent l'armée belge ainsi que la préfecture du Morbihan.
1 h
Levif.be
Un F-16 belge s'écrase en France, un pilote serait décédé
Un F-16 belge biplace s'est écrasé jeudi à la sortie de Pluvigner, dans le département français du Morbihan (ouest de la France), a annoncé le journal régional Ouest-France sur son site internet. La Défense a confirmé l'accident dans un communiqué.
1 h
Levif.be