Fonds libyens : le prince Laurent pressé de reprendre ses projets de renouvelable et reboisement

Le prince Laurent a fait part dimanche de son empressement à reprendre les activités de son ASBL, maintenant que le gouvernement a décidé de notifier aux Nations unies sa volonté de dégeler des fonds libyens en vue d'honorer une créance due à cette association.
Read full article on: lalibre.be
Ook prinses Shamsa werd ontvoerd: ‘gegijzelde’ Latifa van Dubai eist onderzoek naar lot van oudere zus
De dochter van de emir van Dubai heeft het Verenigd Koninkrijk gevraagd om een nieuw onderzoek naar de ontvoering van haar oudere zus prinses Shamsa. Dat bericht de Britse omroep BBC, die inzage heeft gehad in de brief van prinses Latifa al-Maktoum aan de politie in Cambridgeshire.
HLN.be
Honderd procent bewezen na Belgisch onderzoek: meteoriet deed dinosauriërs uitsterven
Het staat nu helemaal vast: de inslag van een grote meteoriet in de Golf van Mexico, 66 miljoen jaar geleden, zorgde wel degelijk voor een wereldwijde stofwolk die rechtstreeks verantwoordelijk was voor het uitsterven van de dinosauriërs.
HLN.be
Pour Marc Van Ranst, les grands rassemblements de ces derniers jours sont "un doigt d'honneur à ceux qui respectent les règles"
Le beau temps aidant, de nombreux Belges ont laissé tomber les mesures sanitaires ces derniers jours, pour se rassembler en extérieur.
www.dhnet.be
De Porsche waar Maradona te hard mee reed, kan binnenkort de jouwe zijn
Afgelopen jaar namen we afscheid van Diego Armando Maradona (60). Even interessant als zijn carrière, zijn de auto’s waar de Argentijnse profvoetballer in reed. Zijn Porsche 911 uit 1992 wordt binnenkort mogelijk voor 150.000 à 200.000 euro verkocht. Best prijzig voor dit verouderde type, maar het feit dat de ster er ooit - veel te hard - mee gereden heeft, doet de prijs stevig de hoogte in gaan.
HLN.be
Franse nucleaire waakhond zet deur open voor verlenging levensduur oudste kerncentrales
De Franse nucleaire autoriteit ASN heeft donderdag zoals verwacht de weg geopend naar de levensduurverlenging van de oudste kerncentrales in het land. Ze spoort beheerder EDF aan om werkzaamheden uit te voeren om de veiligheid van de reactoren te verbeteren.
HLN.be
Eén wc voor honderd truckers: hier staat het smerigste toilet van het land
“Onmenselijk.” Zo beschrijft de Hasseltse vrachtwagenchauffeur Ahmed Lamlyj de erbarmelijke staat van het toilet op de vrachtafdeling van Brussels Airport. “Er is amper één wc voor de ruim 100 chauffeurs die er elke dag moeten wachten.”
www.hbvl.be
La Région wallonne fait appel du plan de réorganisation judiciaire d’Asit Biotech
La Région wallonne interjette appel du jugement homologuant le plan de réorganisation judiciaire d’Asit Biotech, signale jeudi cette société biopharmaceutique liégeoise cotée en Bourse. Elle communiquera dès qu’elle en saura plus sur le déroulement de la procédure.
Lameuse.be
Wout van Aert zal gans voorjaar niet kunnen rekenen op gevallen Mike Teunissen: “Het ziet er niet denderend uit”
Voor wielrenner Mike Teunissen komen klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te vroeg. De renner van Jumbo-Visma heeft bij een val tijdens een training twee weken geleden een spierscheur in het bovenbeen opgelopen. Het herstel vergt weken, vertelde de Nederlander in de podcast In het Wiel.
www.hbvl.be
Wie domineert het wielervoorjaar? Het ultieme scoutingsrapport voor de klassiekers
‘t Is weer koers. Dit weekend is het zover, dan breekt de mooiste periode van het wielerseizoen aan. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe waren de grote figuren van de klassiekers in 2020. Krijgt het trio gezelschap aan de top? En wat met Peter Sagan? Wij lichtten de belangrijkste ploegen door in ons ultiem scoutingsrapport.
HLN.be
Amerikaanse wetenschappers bezorgd over nieuwe coronavarianten opgedoken in Californië en New York
Amerikaanse wetenschappers zeggen bezorgd te zijn over een variant van het coronavirus in Californië. De variant die in december voor het eerst is vastgesteld en als B.1.427/B.1.429 wordt aangeduid, zou besmettelijker zijn dan de eerste variant van het virus. In de stad New York ontdekten wetenschappers dan weer de variant B.1.526, die nauw verwant zou zijn met de Zuid-Afrikaanse variant. Dat melden Amerikaanse media.
HLN.be
Le FC Bruges prépare son entrée en bourse: une première pour un club belge
Les exemples sont nombreux à l’étranger.
Sudinfo.be
Le FC Bruges prépare son entrée en bourse: une première pour un club belge
Les exemples sont nombreux à l’étranger.
www.lesoir.be
ABVV organiseert stoet van 150-tal wagens op Grote Ring in Hasselt
Een 150-tal wagens hebben donderdagochtend een optocht gehouden op de Grote Ring in Hasselt, onder begeleiding van de politie LRH. Het ging om een actie van vakbond ABVV. “De opkomst bleek groter dan verwacht, maar alles is veilig verlopen.”
www.hbvl.be
La loi est-elle un absolu ? L’être humain doit-il lui être inconditionnellement soumis ?
Cette question philosophique, aussi vieille que la pensée, revient aujourd’hui à l’avant-plan avec les mesures sanitaires.
www.lalibre.be
Action en référé d'exploitants de salles de Crossfit contre l'Etat belge: "L'efficacité des protocoles n'a jamais été remise en cause"
Une trentaine d'exploitants de salles de Crossfit ont décidé d'introduire une action en référé devant le tribunal de première instance de Bruxelles contre l'Etat belge afin d'obtenir la réouverture de leurs établissements, indiquent leurs avocats dans un communiqué jeudi.
www.dhnet.be
Langverwachte derde Spider-Man-film komt in december uit, zo maakt cast bekend met grappige stunt
De langverwachte derde Spider-Man-film komt op 17 december uit. Dat maakte de crew door middel van een grappige stunt bekend via sociale media. De prent gaat ‘Spider-Man: No Way Home’ heten, al was daar aanvankelijk ‘wat verwarring’ over.
HLN.be
Een goede spaarbuffer: over hoeveel geld moet u dan beschikken?
De coronacrisis heeft veel mensen met hun neus op de feiten gedrukt: bij onverwacht moeilijke tijden is een gezonde spaarbuffer echt geen overbodige luxe. Maar wat is een goed bufferbedrag? Spaargids.be ging op zoek naar het advies van de experts en geeft ook enkele tips om beter te sparen.
HLN.be
Fortes disparités de prix sur le marché immobilier liégeois
10:30 Dans la province de Liège, c'est l'arrondissement de Waremme qui affiche les prix médians les plus élevés au niveau des maisons et des appartements.
www.lecho.be
Langverwachte derde Spider-Man-film komt in december uit, zo maakt cast bekend met grappige stunt
De langverwachte derde Spider-Man-film komt op 17 december uit. Dat maakte de crew door middel van een grappige stunt bekend via sociale media. De prent gaat ‘Spider-Man: No Way Home’ heten, al was daar aanvankelijk ‘wat verwarring’ over.
HLN.be
Envoyez des cartes d’anniversaire à Dylan, atteint d’autisme: «Pour ses 8 ans, j’ai vu pour la première fois les étoiles briller dans ses yeux»
Dylan est un jeune autiste qui s’apprête à fêter ses 15 ans. Son anniversaire ressemble rarement à celui des autres enfants. Cette année, cela sera encore moins le cas avec la crise sanitaire. Il compte sur vous pour faire de cette journée du 7 mars une journée riche en émotion, en lui envoyant un maximum de cartes d’anniversaire.
Sudinfo.be
Deze Aston Martin stond 10 jaar in een veld en 30 jaar in een schuur, maar is toch véél geld waard
Toen zijn baas hem een Britse sportwagen beloofde, hoopte Amerikaan Connie Moore dat het een Jaguar of MG zou zijn. Het werd een Aston Martin, een merk waar hij toen nog nooit van had gehoord. Ruim drie decennia en een flinke laag stof later, neemt hij afscheid van zijn DB4. De unieke en spectaculaire ‘barnfind’ of ‘schuurvondst’ staat nu te koop voor 269.000 euro.
HLN.be
Migranten komen naar Europa in containers met glas en giftig afval
De Spaanse Guardia Civil heeft 41 migranten gevonden in de Spaanse enclave Melilla. De migranten hadden zich onder meer verborgen in een plastic zak met toxisch afval en in containers met glasscherven om de haven in het puntje van Marokko te bereiken.
HLN.be
Fitnesscentra broeihaard voor corona: in één zaal raken 55 sporters in week tijd besmet
Fitnesscentra blijken een broeihaard voor coronabesmettingen. Dat blijkt uit enkele concrete voorbeelden uit het buitenland.
HLN.be
AB InBev met en garde: “La culture belge de la bière est en danger”
AB InBev a souffert d'une solide gueule de bois en Belgique en 2020 en raison de la crise du coronavirus. Le brasseur prévient: "la culture belge de la bière est en danger".
www.7sur7.be
Les pistes envisagées par Marvel pour la suite de WandaVision
Le big boss de Marvel, Kevin Feige, a levé un coin du voile concernant l'avenir de la série qui cartonne sur Disney+.
www.dhnet.be
En ze verbouwden nog lang en gelukkig? Zo sneuvelt je relatie niet op de werf. Relatietherapeut: “Trek lingerie aan onder je overall”
In het nieuwe VTM-programma ‘Huis Gemaakt’ gaan negen koppels de uitdaging aan om vervallen stulpjes om te toveren tot parels van huizen. Weken- of maandenlang met z’n tweeën tussen stof en beitel vertoeven: wat doet dat met een relatie? En vooral: hoe kan je dat als koppel overleven? Relatietherapeute Mieke Mievis belicht de grootste valkuilen en geeft tips om ze te omzeilen. “Reageer jullie samen met sloophamers af op die ene ‘kutmuur’ in plaats van op elkaar.”
HLN.be
Eerste vaccinaties in Sint Oda: “700-tal personen krijgen een prik”
Na een zwaar jaar vol onzekerheid en angst, is het eindelijk zover. Donderdag 25 en vrijdag 26 februari krijgen in Pelt zowel bewoners als medewerkers van dienstencentrum Sint Oda het vaccin tegen Covid-19 toegediend. “Eindelijk, het is V-day”, luidt het.
www.hbvl.be
Yari Verschaeren de retour à l'entraînement: vers la fin de sa saison calvaire? (Mise à jour)
Yari Verschaeren a repris l’entraînement. Ses ennuis datent du dernier Standard - RSCA.
www.dhnet.be
ASSISEN. Op eerste procesdag over roofmoord al geen reserve-juryleden meer
De assisenzaak over de roofmoord op Leo Van Rentergem (59) in Deurne is donderdag begonnen met wat vertraging. Een jurylid is ziek is en twee juryleden zitten in quarantaine. Dat betekent dat er op de eerste procesdag al geen reserve-juryleden meer zijn.
www.gva.be
RTBF : le Conseil d’État suspend le licenciement de la "lanceuse d’alerte"
Malgré cette décision, Christine Sprumont ne sera pas, pour l’instant, réintégrée.
www.lalibre.be
Verzoek Optima-topman Jeroen Piqueur toegestaan: onderzoeksrechter gewraakt
Het Gentse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek toegestaan van Jeroen Piqueur, de voormalige topman van de failliete Optima Bank, tegen de onderzoeksrechter die al vijf jaar het onderzoek leidt naar de bank. Onderzoeksrechter Annemie Serlippens moet zich terugtrekken uit de zaak en het dossier loopt vertraging op.
De Standaard
Herman Goossens s’inquiète de la propagation du variant britannique: «Le drame, c’est qu’on doit encore repousser la ligne d’arrivée»
À la veille d’un nouveau comité de concertation, Herman Goossens s’inquiète de la propagation du variant britannique et comprend le ras-le-bol de la population. Mais le microbiologiste se veut positif pour la suite.
Sudinfo.be
Pas de Mathieu van der Poel au départ du Omloop pour l'instant
Mathieu van der Poel ne participera probablement pas au 76e Circuit De Omloop-Het Nieuwsblad de samedi. Son équipe Alpecin-Fenix n'a pas placé le champion des Pays-Bas sur la liste de ses 9 coureurs (7 effectifs et 2 réserves), qui doit être remise à l'UCI 72 heures avant la course. Selon le règlement, seuls ces neuf coureurs peuvent être sélectionnés pour participer à la classique d'ouverture en Belgique.
www.7sur7.be
Pas de Mathieu van der Poel au départ du Omloop pour l'instant
Mathieu van der Poel ne participera probablement pas au 76e Circuit De Omloop-Het Nieuwsblad de samedi. Son équipe Alpecin-Fenix n'a pas placé le champion des Pays-Bas sur la liste de ses 9 coureurs (7 effectifs et 2 réserves), qui doit être remise à l'UCI 72 heures avant la course. Selon le règlement, seuls ces neuf coureurs peuvent être sélectionnés pour participer à la classique d'ouverture en Belgique.
www.7sur7.be
Onthard water goed voor je toestellen, impact op gezondheid onduidelijk
Leidingwater ontharden is goed voor je huishoudtoestellen. Maar is het ook goed voor je gezondheid? Of juist niet?
Knack.be
Masques Avrox retirés du marché: comment les reconnaître?
Il est recommandé de ne plus distribuer ni porter les masques Avrox, distribués gratuitement à la population belge en pharmacie, en raison de risques potentiels sur la santé.
www.lesoir.be
Une collégienne de 14 ans tuée d’un coup de couteau en France: six mineurs mis en examen
Six adolescents de 14 à 16 ans ont été mis en examen jeudi dans l’enquête sur le meurtre d’une collégienne de 14 ans poignardée lundi à Saint-Chéron (Essonne, sud de Paris) lors d’une rixe entre jeunes, a annoncé le parquet d’Evry.
Sudinfo.be
Mediahuis ziet aantal lezers sterk groeien in bewogen jaar
Mediahuis, uitgever van onder meer De Standaard en NRC, kende vooral in de lezersmarkt een sterk jaar en versnelde digitaal. De groepsomzet bleef nipt onder het miljard.
De Standaard
Wat betekent het als een vaccin 94 procent bescherming biedt?
De data over de werkzaamheid van de vaccins rollen in hoog tempo binnen. Wat betekenen de percentages echt?
De Standaard
L’opération escargot est lancée sur nos routes: l’horeca et l’événementiel manifestent et ralentissent tous les grands axes routiers
Opération escargot sur nos routes ce jeudi matin: représentants de l’horeca, de l’événementiel, entre autres, manifestent leur mécontentement par rapport aux mesures gouvernementales. Ils marquent le coup en rejoignant Namur et son Gouvernement wallon en roulant au ralenti sur les grands axes.
Sudinfo.be
Gasperini furieux sur l’arbitrage en Ligue des champions: «Le match a été gâché par un épisode excessif» (vidéo)
Succès 0-1 du Real Madrid à l’Atalanta Bergame.
1 h
Sudinfo.be
Vermeende mishandelingszaak Depp-Heard is uitgesteld naar 2022
Johnny Depps (57) smaadproces tegen zijn ex Amber Heard (34) wordt opnieuw uitgesteld. De twee beschuldigen elkaar van mishandeling en losse handjes. De zaak van 50 miljoen dollar (41 miljoen euro) stond gepland voor later dit jaar, maar is nu verplaatst naar april 2022.
1 h
HLN.be
Drame familial à Balen: les messages glaçants envoyés le soir du drame par l’adolescente, «Werner est en colère, Werner est ivre»
Trois personnes sont décédées ce mercredi dans un terrible drame familial à Balen (Anvers). Il s’agirait d’un double meurtre suivi d’un suicide. Les trois victimes sont un policier de 49 ans, sa compagne de 41 ans et la fille de cette dernière. Ce jeudi, on en sait un peu plus sur les circonstances du drame.
1 h
Sudinfo.be
Overheid verlengt samenwerking met Itsme voor drie jaar
De Federale Overheidsdienst (FOD) Beleid en Ondersteuning gaat drie jaar langer in zee met Belgian Mobile ID, de ontwikkelaar van de identificatie-app Itsme. Dat meldt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR).
1 h
HLN.be
Les lignes de métro 2 et 6 interrompues les deux prochains weekends
Une navette de bus sera mise en place entre Yser et Elisabeth.
1 h
www.dhnet.be
Overheid verlengt samenwerking met identificatie-app itsme met drie jaar
De Federale Overheidsdienst (FOD) Beleid en Ondersteuning gaat drie jaar langer in zee met Belgian Mobile ID, de ontwikkelaar van de identificatie-app itsme. Dat meldt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR).
1 h
HLN.be
Overheid verlengt samenwerking met identificatie-app itsme voor drie jaar
De Federale Overheidsdienst (FOD) Beleid en Ondersteuning gaat drie jaar langer in zee met Belgian Mobile ID, de ontwikkelaar van de identificatie-app itsme. Dat meldt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR).
1 h
HLN.be
Pipaix : la brasserie Dubuisson tire la sonnette d’alarme
Pas assez d’aides de la Wallonie, estime le brasseur.
1 h
www.dhnet.be