Football Talk. AZ wint Nederlandse topper bij PSV - Ex-Club-coach Garrido wordt trainer van Spaanse tweedeklasser

AZ heeft de topper in de Eredivisie bij PSV gewonnen (1-3). De club uit Alkmaar vindt zo weer een beetje aansluiting met de beste ploegen van de ranglijst.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Kompany ne digère pas le but pris face à Mouscron : "Comme un autobut" (Mise à jour)
Le coach anderlechtois n’a pas digéré le 1-0. "La communication, c’est l’ABC du foot."
1m
www.dhnet.be
Toerisme Oostenrijk op laagste peil in een halve eeuw
Door de coronapandemie is het aantal toeristen in Oostenrijk het afgelopen jaar sterk gedaald. Voor het eerst in vijftig jaar telde het land minder dan 100 miljoen toeristische overnachtingen, blijkt uit voorlopige cijfers van de dienst statistiek.
7 m
HLN.be
CEO AstraZeneca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”
Het zit er bovenarms op tussen farmagigant AstraZeneca en de Europese Commissie. Pascal Soriot, CEO van AstraZeneca, verdedigt zijn bedrijf in een interview met la Repubblica. Hij heeft het over een achterstand in de productie van twee maanden. “We zouden graag meer produceren”, zegt hij aan de Italiaanse krant. “De huidige problemen hebben te maken met het maken van het vaccin zelf.” En dat gebeurt in twee partnerfabrieken: een in België en een in Nederland. Hij wees er ook nog eens fijntjes op dat Europa pas drie maanden na het Verenigd Koninkrijk een contract tekende en daarom eerst moet worden bediend.
8 m
HLN.be
Coronavirus: un site de production d’AstraZeneca évacué
Un colis suspect a été découvert.
www.lesoir.be
Ibrahimovic répond aux accusations de racisme à l’égard de Lukaku: «Dans le monde de Zlatan, il n’y a pas de place pour le racisme»
L’attaquant suédois est revenu sur son accrochage avec le Diable rouge.
Sudinfo.be
Gereedschapskisten gestolen uit kelder in Sint-Truiden
In een kelderruimte in de Kazernestraat in Sint-Truiden is ingebroken. De daders stalen er gereedschapskisten en werkmateriaal. De diefstal werd dinsdagnamiddag opgemerkt.
www.hbvl.be
“Le PSG manque de respect au Barça” dans le feuilleton Messi
Il y a quelques jours, le PSG reconnaissait publiquement son intérêt pour Lionel Messi. Un manque de respect selon Joan Laporta, candidat à la présidence du Barça.
www.7sur7.be
Geen afkoelingsweek in basisonderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen
Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen wel vaste plaatsen in de klas en in de refter. Dat is woensdag beslist op onderwijsoverleg tussen minister Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen.
De Standaard
Grootste Limburgs vaccinatiecentrum: 2.000 mensen per dag ingeënt in Ethias Arena
De opbouw van het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Herkenrode is gestart in de Hasseltse Ethias Arena. Daar moeten vanaf 15 februari meer dan 110.000 inwoners van Hasselt, Alken, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Zonhoven om hun prikje komen.
www.hbvl.be
“Si on ne change rien, on atteindra l’immunité collective en septembre 2024”: notre stratégie vaccinale vivement critiquée
Selon Jean-Christophe Renauld, immunologue et prorecteur à la recherche de l'UCLouvain, le principal défi actuel réside dans la capacité des firmes pharmaceutiques à produire rapidement le vaccin en quantités suffisantes. Mais des solutions existent pour aller plus vite, selon la députée Catherine Fonck, qui presse le gouvernement de revoir sa stratégie, en s'inspirant notamment de ce qui se fait au Danemark et en Allemagne.
www.dhnet.be
Mbaye Leye serein avant la fin du mercato : "Persuadé que tout le monde va rester"
C’est avec un groupe au complet, que le Standard partira en "stage" demain pour affronter Ostende (jeudi, 21h) puis le Club Bruges (dimanche, 13h30).
www.dhnet.be
Politie controleert opnieuw aan de grens: “Vandaag geven we nog geen boetes”
De politie Carma controleerde woensdagmiddag aan de grens in Bocholt of reizigers wel een essentiële verplaatsing maakten. “De meeste mensen zijn in orde. Omdat het de eerste dag is, delen we voorlopig nog geen boetes uit”, klinkt het.
www.hbvl.be
Billie Eilish hongerde zichzelf uit als tiener: ‘Kunnen we normale lichamen normaliseren, alsjeblieft?’
Billie Eilish (19) sprak deze week openlijk over haar langdurige strijd met haar zelfbeeld. Zo bekende ze onder andere dat ze op haar 12 jaar al dieetpillen nam omdat ze zichzelf te dik vond.
www.demorgen.be
FKA Twigs révèle les dessous de sa relation abusive avec Shia LaBeouf
La chanteuse accuse l'acteur de violences conjugales.
www.dhnet.be
La place Saint-Lambert toute blanche à cause d’un camion qui a perdu son huile
Ce mercredi matin, un camion qui déchargeait a perdu accidentellement de l’huile devant l’entrée des galeries Saint-Lambert. Les pavés étant rendus très glissants, les pompiers de Liège ont dû étendre un produit dispersant pour éviter les chutes.
Lameuse.be
Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen
Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen minister Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen.
HLN.be
“Stéphane Moreau ne vit pas bien son incarcération, comme tout le monde peut l'imaginer”
Le parquet fédéral a demandé un renouvellement du mandat d’arrêt à l’encontre de Stéphane Moreau et Pol Heyse, mercredi matin devant la chambre du conseil de Liège, annoncent mercredi en fin de matinée les avocats des deux inculpés. Le parquet invoque le risque de collusion des deux anciens administrateurs de Nethys. Les avocats plaident pour une libération sous conditions de leur client.
www.7sur7.be
“Stéphane Moreau ne vit pas bien son incarcération”
Stéphane Moreau et Pol Heyse vivent des conditions de détention “difficiles”, ont souligné mercredi en début d’après-midi les avocats des deux inculpés dans le cadre du dossier Nethys, au sein du palais de justice de Liège. Les deux anciens administrateurs de Nethys sont écroués à la prison de Lantin depuis dimanche.
www.7sur7.be
Les numéros de téléphone de 533 millions d’utilisateurs de Facebook en vente sur Telegram
Plus de 3 millions de numéros belges et 19 millions de numéros français liés à des comptes Facebook sont en vente sur l’application de messagerie Telegram.
www.lesoir.be
Geen afkoelingsweek in basisonderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen
Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is woensdag beslist op onderwijsoverleg tussen minister Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
www.hbvl.be
Un milieu offensif arrive au RWDM
Thomas Ephestion a signé au RWDM, prêté jusqu'en fin de saison par Westerlo
www.dhnet.be
Philippe Clement verwacht nog aanvallende versterking: “Heb vertrouwen dat het goed komt”
Met het vertrek van Diatta en Dennis verloor Club Brugge twee flankspelers. Enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt zijn er nog geen vervangers, al wordt coach Clement niet zenuwachtig. Club aast onder andere op Facundo Pellistri (Manchester United). Maandag sluit de markt. “Op namen ga ik niet in, maar de club is er hard mee bezig”, klonk het.
www.hbvl.be
Dossier Nethys: l’avocat de Pol Heyse demande l’audition de politiciens liégeois
Mercredi, vers 12h45, à la sortie de la chambre du conseil de Liège, l’avocat de Pol Heyse, Me Buyle, a confié qu’il avait demandé la libération sous conditions de son client dans le cadre du dossier des indemnités de rétention. Il a également sollicité que des hommes politiques soient enfin entendus afin de faire sortir ce dossier de l’ombre.
Lameuse.be
Brugelette: une école secondaire fermée à cause du Covid !
L'institut Sainte-Gertrude a dû suspendre les cours toute cette semaine suite à la découverte de deux cas de coronavirus parmi l'équipe éducative.
www.dhnet.be
Ook blanco seizoen in badminton
Het doek is nu ook gevallen over de badmintoncompetitie. “Alle nationale, liga- en provinciale competities kennen dit seizoen geen stijgers of dalers”, reageert Julien Nys.
www.hbvl.be
Après son premier but en Premier League depuis plus d'un an, Michy Batshuayi est-il enfin lancé?
Michy Batshuayi a enfin marqué pour son club de Crystal Palace. L'occasion pour lui de se mettre en vitrine pour se battre afin d'obtenir plus de minutes. Ou de se mettre en valeur pour un nouveau prêt.
www.dhnet.be
Kleuters leren voetballen in de sporthal
Begin januari begonnen de allerjongste talentjes van voetbalclub Heers VV weer te trainen in de sporthal.
www.hbvl.be
‘Ik zal nooit roepen: ik ben al 20 jaar gestopt! Het zou nog altijd kunnen dat je me morgen dronken tegenkomt’
Geen idee of u al volop aan het kin kloppen bent in het kader van Dry January, de volksgezondheidscampagne die wereldwijd mensen aanspoort om tijdens de eerste maand van het jaar geen alcohol te drinken. Start gemist, geen probleem: hier in België beginnen we er pas aan in februari, en heet het Tournée Minérale. In de aanloop daarvan, en als hart onder de riem voor wie aansluit bij de internationale campagne, legden we ons oor te luisteren bij twee muzikanten die definitief gestopt zijn met drinken, en één die pas op latere leeftijd de fles omhelsde.
www.demorgen.be
‘Ik zal nooit roepen: ik ben al 20 jaar gestopt! Het zou nog altijd kunnen dat je me morgen dronken tegenkomt’
Geen idee of u al volop aan het kin kloppen bent in het kader van Dry January, de volksgezondheidscampagne die wereldwijd mensen aanspoort om tijdens de eerste maand van het jaar geen alcohol te drinken. Start gemist, geen probleem: hier in België beginnen we er pas aan in februari, en heet het Tournée Minérale. In de aanloop daarvan, en als hart onder de riem voor wie aansluit bij de internationale campagne, legden we ons oor te luisteren bij twee muzikanten die definitief gestopt zijn met drinken, en één die pas op latere leeftijd de fles omhelsde.
www.demorgen.be
Veel knuffels en gedichten in Hoepertingen
De derde kleuterklas van VBS Het Appelmanneke ging knuffels rondbrengen in Hoepertingen.
www.hbvl.be
Incarcérée pour avoir caché ses symptômes du virus
Une femme a été condamnée à un an de prison par un tribunal chinois pour avoir caché ses symptômes liés au coronavirus avant d'embarquer à bord d'un avion, ont rapporté mercredi des médias publics chinois.
www.7sur7.be
Un gorille traité aux anticorps a guéri du Covid-19
Un gorille âgé contaminé par le coronavirus a été soigné grâce à un traitement expérimental à base d'anticorps de synthèse, a annoncé lundi le zoo de San Diego, en Californie.
www.dhnet.be
Geen afkoelingsweek in lager onderwijs
14:58 De onderwijswereld heeft beslist de krokusvakantie in de lagere scholen niet met een week te vervroegen. Ook van mondmaskers of strikte klasbubbels is voorlopig geen sprake.
www.tijd.be
Le service Deliveroo sera lancé en février à Tournai : des livreurs sont recherchés
Plus de trente-cinq livreurs parcoureront prochainement les rues de la cité des Cinq Clochers pour livrer les plats des restaurateurs qui souhaiteront travailler avec la plateforme.
www.dhnet.be
Google assistent krijgt update: partymuziek om einde van werkdag te vieren nu automatisch
De Google Assistent kan voortaan ook in België via één bevel of op een bepaald moment een hele reeks handelingen uitvoeren. De optie “Routines” wordt de komende weken uitgerold voor Belgische gebruikers.
www.hbvl.be
Legoland à Charleroi: l'étude de faisabilité "concluante", on avance la date de 2026 et 1.400 emplois (Mise à jour)
Le ministre wallon de l'économie Willy Borsus a fait le point sur l'avancement de la reconversion de l'ex-site Caterpillar en commission, suite aux interrogations des députés PS Maxime Hardy et PTB Germain Mugemangango.
www.dhnet.be
Evacuation du site de production d’AstraZeneca, au Pays de Galles, suite à la découverte d’un colis suspect
Au Pays de Galles, une usine produisant des vaccins AstraZeneca a été partiellement évacuée suite à la découverte d'un colis suspect. Une zone de sécurité a été mise en place.
Sudinfo.be
Bozar rouvrira ses expositions jeudi matin, 10 jours après l'incendie
Le Palais des Beaux-Arts rouvrira jeudi matin ses expositions, 10 jours après le feu de toiture qui s'est déclaré sur la partie sud du bâtiment, selon la décision prise lors d'une réunion qui s'est tenue mardi après-midi et communiquée mercredi par Bozar.
www.dhnet.be
De klok tikt voor Club Brugge, maar Clement verwacht nog aanvallende versterking: “Heb vertrouwen dat het goed komt”
Met het vertrek van Diatta en Dennis verloor Club Brugge twee flankspelers. Enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt zijn er nog geen vervangers, al wordt coach Clement niet zenuwachtig. Club aast onder andere op Facundo Pellistri (Manchester United). Maandag sluit de markt. “Op namen ga ik niet in, maar de club is er hard mee bezig”, klonk het.
www.nieuwsblad.be
Zlatan na verbaal oorlogje met Lukaku: “In mijn wereld is er geen plaats voor racisme”
Zlatan Ibrahimovic is woensdag op sociale media nog eens teruggekomen op zijn woordenwisseling met Romelu Lukaku, dinsdagavond tijdens de Milanese derby in de Coppa Italia. Her en der werd er gesproken over een racistisch incident, maar dat ontkende Ibrahimovic.
www.hbvl.be
Federaal kernkabinet akkoord met beslissingen over buitenschoolse activiteiten
Het federale kernkabinet heeft woensdag zijn fiat gegeven voor het voorstel van de gemeenschappen rond de buitenschoolse activiteiten van kinderen en jongeren. Dat bevestigt het kabinet van premier Alexander De Croo.
www.hbvl.be
Ook in Nederland wordt ‘homogenezingstherapie’ strafbaar
Het Nederlandse parlement wil dat homogenezingstherapie, ook wel conversietherapie, strafbaar wordt. Een voorstel werd dinsdag met ruime meerderheid door de Nederlandse Kamer aangenomen.
De Standaard
Nieuwe waterkrachtcentrale in Luik zal 1.300 gezinnen van stroom voorzien
Waalse minister van Energie Philippe Henry (Ecolo) heeft op woensdag de waterkrachtcentrale van Grosses Battes, gelegen op de rivier de Ourthe in Luik, ingehuldigd. De nieuwe centrale zal elektriciteit leveren voor 1.300 Luikse gezinnen.
www.hbvl.be
Sportdienst op zoek naar kampioenen 2020
Ben jij in het sportjaar 2020 kampioen geworden in een bepaalde sporttak? Springt een inwoner van onze gemeente in het oog met een opvallende sportieve stunt? Wil je iemand als verdienstelijk lid van je sportclub in de bloemetjes zetten?Via de link op de site van de gemeentelijke sportdienst kan je het allemaal doorgeven. Er wordt gezocht naar clubkampioenen of verdienstelijke leden, provinciale, nationale en internationale kampioenen. Verder worden gekozen: sportman, sportvrouw, G-sporter, sportbelofte, sportsenior en sportclub 2020. SB
www.hbvl.be
Réunion positive avec l’AFSCA pour Jenny et sa supérette: sortie de crise en vue
Sortie de crise en vue pour la supérette de Jenny, à Sart. Une réunion s’est tenue avec l’AFSCA ce mercredi, qui a balisé ce qui devait et allait être fait pour se remettre en ordre. Et Jenny a approuvé.
Sudinfo.be
Le kern valide la proposition des communautés sur les activités extra-scolaires
Le comité ministériel restreint (“kern”) a validé mercredi la proposition des communautés relative à l’organisation des activités extra-scolaires, a-t-on appris auprès du cabinet du ministre de la Santé publique Frank Vandenbroucke. L’information a été confirmée par le cabinet du Premier ministre Alexander De Croo. Ces nouvelles mesures visant à ralentir la propagation du Covid-19 doivent être validées par un comité de concertation électronique qui se déroulera jeudi.
www.7sur7.be
ROYALS. Harry en Meghan worden steeds argwanender en er is een nieuwe puppy
De kleine George, Charlotte en Louis zijn ongetwijfeld dolblij, want papa William en mama Kate hebben een nieuwe puppy in huis genomen. Er is een leuke oude foto van koningin Elizabeth opgedoken en prins Albert poseerde met zijn gezin voor een nieuw statieportret. Een overzicht van het wel en wee in de Europese koningshuizen.
www.hbvl.be
Laptop van Nancy Pelosi nog steeds spoorloos na huiszoeking bij verdachte
Agenten van de FBI hebben de laptop van Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, niet teruggevonden bij de vrouw uit Harrisburg die van de diefstal werd beschuldigd. De laptop werd gestolen tijdens de bestorming van het Capitool eerder deze maand.
www.hbvl.be